Tatile kimlerle çıkacağınıza nasıl karar verebilirsiniz?

0
2354
Tatile kimlerle çıkacağınıza nasıl karar verebilirsiniz?
Tatile kimlerle çıkacağınıza nasıl karar verebilirsiniz?

Tatile kimlerle çıkacağınıza karar vermekte siz de hemen herkes gibi zaman zaman zorlanıyor olabilirsiniz. Bütün bir yıl boyunca tatile çıkmak için kolaylıkla fırsat bulamıyor, bütün yılı bu tatilin hayaliyle geçiriyorsanız, elbette detayların üzerine yoğun bir şekilde düşünmekte haklısınız. Tatilinizden keyif almak, aynı zamanda güzel anılar biriktirebilmek için bu tatilin nasıl geçmesini istediğinize karar vermeniz gerekiyor. Bunda da tatile kimlerle çıkacağınızın elbette payı büyük. Ucuz uçak bileti bulmak, iyi ve uygun fiyatlı otel rezervasyonu yapmak, havalimanı transferlerinizi planlamak da seyahatinizin kuşkusuz ki çok önemli detayları. Ancak siz gene de tatile kiminle çıkacağınız konusunu detaylı bir şekilde düşünün ve tatilinizin mükemmel geçmesi için elinizden geleni yapın. Tekrar yaşamak isteyeceğiniz bir tatil olması için önce tatile kiminle ya da kimlerle çıkacağınız konusuna odaklanın.

Tatile çıkmak için koşullarınızı hazırlayıp, örneğin iş yerinden izin alıp, seyahat destinasyonunuza karar verdikten sonra, ucuz uçak biletleri için sorgulamanızı yapmadan önce nasıl bir tatil geçirmek istediğinizi gözden geçirin. Bu süreçte tatil beklentileriniz size doğru cevabı verecektir. Tatil standartlarınızı yükseltmek ve her çıktığınız tatilde daha fazlasını istemek her zaman hakkınız. Elbette seçtiğiniz seyahat ürünleri de bunda etkili olacak. Ancak bir tatili mutlu, eğlenceli, keyifli hale getirecek olan, kuşkusuz ki tatilde birlikte olduğunuz kişiler olacak. Bu nedenle, bunu bir detay olarak değil, keyifli bir tatilin gerekliliği olarak görün. Dolayısıyla tatile kiminle çıkacağınız konusunu son derece ciddiye alın.

Bu noktada şunun da altını çizmekte fayda var ki sevgilinizle tatile çıkabileceğiniz gibi, sevgiliniz olsa da tatile ailenizle çıkmak istemeniz ya da bir ebeveyn olarak eşinizle romantik bir tatile ihtiyaç duymanız son derece doğal. Bu nedenle birazdan sıralayacağımız tatil alternatiflerine bakarken, tatile kiminle çıkmak istediğinizi gerçek ihtiyaçlarınıza göre değerlendirmenizde fayda var.

Sonuç olarak siz de tatil ihtiyacınızı karşılarken, bu tatilin her anının keyifli anılara dönüşmesi ve unutulmaz bir tatil yaşayabilmek adına, planlarınızı yaparken tatilde kimlerle neler yapabileceğinizi, hayalinizdeki tatili kiminle yaşayabileceğinizi doğru analiz ettiğinizden emin olun. Dilerseniz birlikte, tatile kiminle çıkabileceğiniz konusuna eğilelim ve siz de bu arada kararınızı verirken bu bilgileri göz önünde bulundurun. İşte tatile kimlerle çıkacağınıza karar vermenizi kolaylaştıracak birkaç öneri…

1- Tek başına bir macera yaşayabilirsiniz

Yalnız seyahat etmek, insana büyük bir özgürlük, dilediği gibi hareket etme alanı ve daha pek çok rahatlık sağlıyor. Buna karşılık seyahate çıkarken, yalnız seyahat etmek bir alternatif olarak çoğu zaman değerlendirilmiyor. Hiç düşündünüz mü; belki de ihtiyacınız olan tatil tecrübesi yalnız seyahat etmek olabilir. Dilediğiniz gibi dinlenmek, canınız istediği zaman odadan çıkmak ya da uzun uzun odanızda keyif yapmak tamamen sizin kararınız olacak. Ortak bir karar almak, istemediğiniz yerlere gitmek, katılmak istemediğiniz aktivitelerde yer almak zorunda değilsiniz.

Belki tamamen dinlenmek ve stres atmak için seyahate çıkmak isteyebilir, seyahat ettiğiniz destinasyonun ünlü masaj terapilerine katılabilir ya da dilediğiniz kadar uyuyabilirsiniz. Harika değil mi? O halde siz de bu alternatifi değerlendirin ve seyahate tek başınıza çıkmak istiyorsanız bunu denemekten çekinmeyin.

2- Çift olarak romantik bir seyahate çıkabilirsiniz

Sevgiliyle romantik bir tatil, her zaman çok keyifli bir tatil seçeneği elbette. Dolayısıyla siz de sevgilinizle şehirden uzaklaşmak, seyahat edeceğiniz destinasyonu birlikte keşfetmek, gönlünüzce eğlenmek ve gezmek isteyebilirsiniz. Ancak bu yalnızca sevgililer için geçerli değil.

Daha önce de bahsettiğimiz gibi çocuklu bir aileye sahip olabilirsiniz. Ya da belki aylardır bebeğinizle meşgul olmaktan yorgun düşmüş, gecenizi gündüzünüzü onunla geçiriyorsunuzdur. Anneler ve babaların birlikte seyahat etmesi, romantik bir tatile çıkmak, birbirleriyle de biraz vakit geçirmek istemesi son derece normal. Eğer böyle bir tatil için anneanneler, babaanneler de uygunsa, çocukları ya da bebeğinizi en azından kısa bir süre onlara bırakabilir, biraz dinlenmek ve birbirinize vakit ayırmak için eşinizle seyahate çıkabilirsiniz. Elbette daha sonra çocuklarınızla ve bebeğinizle de şahane bir tatile çıkabilir, onların minik hafızalarına masal gibi tatil anıları atmalarını sağlayabilirsiniz.

3- Arkadaşlarla sınırsız eğlenceye ne dersiniz?

Arkadaşlar sizce de hayatlarımıza neşe, mutluluk, güven ve daha pek çok duyguyu katan, harika insanlar değiller mi? Keşke onlarla daha fazla vakit geçirebilsek ve hemen her zaman eğlencenin tadını doyasıya çıkarabilsek. Eğer siz de böyle düşünüyorsanız, o harika arkadaş grubunuzla, unutulmaz bir tatile çıkmaya ne dersiniz?

Elbette çiftler halinde daha kalabalık bir arkadaş grubu da oluşturabileceğiniz gibi, hayatınızda kimse yoksa tamamen arkadaşlarınızdan oluşan bu grupla, sınırsız eğlence, macera ve daha pek çok aksiyonlarla dolu, daima güleceğiniz, keyifleneceğiniz bir tatile çıkabilirsiniz. Birbirinden eğlenceli karelerle bu anları ölümsüzleştirerek, arkadaşlarınızla daima hatırlayacağınız bu tatil hafızalara kazınacak!

4- Çocuğunuzla iki kafadar harika bir seyahat geçirebilirsiniz

Bekar ebeveynler, bütün yıl hem iş hem ev arasında mekik dokurken, çocuklarla da bazen yeterince ilgilenemiyorlar ve onlarla kaliteli zaman geçirmeye imkan bulamayabiliyorlar. Çocukların okulları, ödevleri, günlük işler derken, gerçekten eğlenmek için bir şeyler yapmak ertelenebiliyor.

Sizce de hayatınızın en değerli varlığıyla, iki kafadar tatile çıkmanın zamanı gelmedi mi?

Peki ya siz çocuklu ailelerin ebeveynleri; ailecek tatile çıkmak için hep birbirinizin tatil zamanını beklemekten yorulmadınız mı? Biriniz için tatil fırsatı doğduysa, alın miniğinizi yanınıza ve bir süre uzaklaşın. İşten izin alamamış olan diğer ebeveyn de evde biraz yalnız kalıp dinlenebilir; bu arada sizi bekleyip, özleyebilir. Çocuklu seyahatten çekinmeyin ve çok keyifli olabilecek bu macerayı siz de bir an önce deneyimleyin!

5- Ailecek bir seyahat size de çok iyi gelebilir

En son ne zaman ailecek bir seyahate çıktınız? Hafta sonları ailenizle birlikte vakit geçiriyor, iki günlük, bir günlük, günübirlik bir yerlere gidiyor olabilirsiniz. Ancak elbette bu yeterli olmuyor. Hele ki minikler için… Eğer siz de ailenizle daha fazla vakit geçirebileceğiniz, birlikte eğlenip, keyifli anlar geçirebileceğiniz bir tatilin harika olacağını düşünüyorsanız, o halde ailecek bir tatil planı yapabilirsiniz.

Minikler uzun süredir anne ve babalarının dikkatini çekebilecekleri anı bekliyor. Şimdi sıra onlarda! Yüzerken ne kadar çok su sıçrattıklarını, sahilde kumları ne kadar derin kazdıklarını, gördükleri birbirinden ilginç hayvanları ve keşfettikleri daha pek çok şeyi sizlere gösterebilmek için can atıyorlar. Haydi siz de onların bu hayalini gerçeğe dönüştürün ve birlikte bir tatil planı yapmak için daha fazla beklemeyin!

6- Kalabalık aileyle bir arada olmanın mutluluğu paha biçilemez

Yalnızca bir değil tüm aile bir arada olmaya ne dersiniz? Çok sevdiğiniz kuzenleriniz, onların eşleri ve çocukları, ne zamandır yolunuzu gözleyen ve torunlarıyla vakit geçirmek isteyen anne – babanız, şen kahkahaları ve anlattığı birbirinden ilginç anılarıyla ortamınızı şenlendiren, artık aileden biri haline gelen aile dostunuz ve onun ailesi… Bu harika ekip bir arada olduğunda harika bir tatil, bu harika insanlar bir araya geldiğinde muhteşem fotoğraf kareleri ve unutulmaz anılar ortaya çıkması da kaçınılmaz!

Eğer siz de böyle düşünüyorsanız, ailenin önemini biliyor ve bu ekibin her bir bireyini siz de çok önemsiyorsanız, o halde onlara bir sürpriz yapabilir ve muhteşem bir tatil planlayabilirsiniz. Kalabalık ailenizle tatile çıkmak, bu sıcaklığı ve samimiyeti hissedebileceğiniz günler geçirmek size çok iyi gelebilir.

Belki artık hayalinizde bir tatil oluşmuş ve bu tatili kimlerle geçireceğiniz sorusu cevap bulmuş olabilir. O halde tatil destinasyonunuz da belliyse, hemen Aerobilet.com.tr adresi üzerinden ucuz uçak bileti seçeneklerini gözden geçirmenin vakti geldi. Hemen tatilinizi planlamaya başlayın ve rezervasyonlarınızı yapın. Hayalinizi yaşamaya çok az kaldı!