Amerika Uçak Bileti ile Silikon Vadisi’ne Yolculuk

1
1080
Amerika Uçak Bileti ile Silikon Vadisi'ne Yolculuk
Amerika Uçak Bileti ile Silikon Vadisi'ne Yolculuk

Amerika uçak bileti alarak keyifle gezeceğiniz, San Francisco Körfezi’nin güney ucunu sınırlayan Palo Alto, Silikon Vadisi’ndeki yeniliğin merkezi. Stanford Üniversitesi ve gelişen teknoloji endüstrisinin görkemli kombinasyonu, Google, Facebook ve Amazon gibi dünyanın en büyük teknoloji firmalarının Palo Alto’da devasa kampüsler kurmasını sağladı. Teknoloji cazibe merkezleri ve müzelerle dolu olan Palo Alto, Baylands Doğa Koruma Alanı gibi çarpıcı doğal manzaraları da sunuyor.

Palo Alto gezinizde dünyanın en prestijli üniversitelerinden Stanford Üniversitesi’nin park benzeri kampüsünün tadını çıkarabilirsiniz. Kampüsteki öne çıkan yerler arasında ise ziyaretçilerin kampüsü kuş bakışı izleyebilecekleri 285 metrelik Hoover Kulesi bulunuyor. Stanford’un diğer önemli turistik cazibe merkezleri arasında yer alan Stanford Anıt Kilisesi ve açık bir Rodin heykel bahçesine sahip halka açık ücretsiz Cantor Sanat Merkezi de mutlaka uğramanız gereken yerler.

Palo Alto şehir merkezini kampüse bağlayan Üniversite Bulvarı, yerel restoran ve dükkanların yanı sıra Hollywood’un altın çağını kutlayan tarihi Stanford Tiyatrosu ile çok popüler. Şehir merkezinde yer alan Palo Alto Sanat Merkezi ve Amerikan Kültür Mirası Müzesi gibi yerlere de keyifli bir ziyaret yapabilirsiniz.

Aerobilet web sitesi ve mobil uygulamaları üzerinden en iyi fiyatlarla Amerika uçak bileti alabilir ve Silikon Vadisi’nin kalbine unutulmaz bir yolculuk yapabilirsiniz.

Palo Alto’da Gezilecek Yerler

Stanford Üniversite Turu

Galvez Caddesi’ndeki Stanford Ziyaretçi Merkezi’nde başlayan Stanford Üniversite Turu ücretsiz ve 70 dakika sürüyor. Tur boyunca rehberler ziyaretçilerin kampüs içindeki binalar ve aynı zamanda üniversite tarihi hakkında bilgi edinmelerini sağlıyorlar.

Stanford Üniversite Turu
Stanford Üniversite Turu

Turun öne çıkan kısımları ise Ana Dörtlü, Mühendislik Dörtlü, Anıt Kilise ve Beyaz Plaza gezileri. Diğer özel turlar arasında öğrenci gönüllüleri tarafından yönlendirilen ve bir saatlik Beşeri Bilimler ve Sanat Turu yer alıyor.

HP Garajı – Silikon Vadisi’nin Doğum Yeri

Günümüzde Hewlett-Packard şirketi dünyanın her yerindeki girişimcilere ve yenilikçilere ilham veren küresel bir teknoloji lideri ama her şey 1939’da iki Stanford Üniversitesi’nden arkadaş olan Bill Hewlett ve Dave Packard’ın ebeveynlerinin garajında ​​çalışmaya başladıkları zaman ortaya çıktı. Kardeşler, çok az kaynakla birçok ses mühendisinin kullandığı ses osilatörleri gibi yenilikçi ürünler yaratmaya başladılar. Erken başarılarıyla cesaretlendirilen şirket, Silikon Vadisi’nin başlangıcı olan şirketi kurdular. Her şeyin başladığı garaj şimdi tüm benzer hayalperestlerin sembolü, ilham kaynağı ve şimdi titizlikle restore edilmiş olarak gezilere açık.

Amerika uçak bileti alarak ziyaret edeceğiniz bu dünyaca ünlü bir garaj, teknoloji devriminin merkez üssü olarak turistlerin çok ilgisini çekiyor. Bu küçük garajda gerçekleşen çalışmalar olmasaydı Google, Facebook, Amazon gibi pek çok diğer şirket var olmayacaktı. Hewlett-Packard şirketi Silikon Vadisi’nin başlamasına neden oldu.

Stanford’ın Gizli Apple Arşivi

San Francisco’nun eteklerinde Stanford Üniversitesi’nin arşiv fotoğrafları, videoları, Apple ve Steve Jobs’la ilgili el yazısı mektupları ile doldurulmuş 600 metrelik depo rafları var. Çok ilgi çeken bu arşivlerin çoğu bölümü halka açık değil ve iklim kontrollü bir depoda paha biçilemez bir Rönesans sanat eseri gibi korunuyor.

Stanford'ın Gizli Apple Arşivi
Stanford’ın Gizli Apple Arşivi

Gezebileceğiniz koleksiyonlarda 1980’lerde Steve Jobs ile yapılan kurum içi görüşmelerin yanı sıra 1976’da Apple’ı yerden alan ilk 5.000 ABD doları tutarında bir kredi anlaşması da içeriyor.

Stanford Dish

Stanford eteklerinde Reservoir Yolu üzerinde bulunan Stanford Dish, doğal döşemeli patika halkalarına sahip bir simge radyo teleskopu. 1966’da Stanford Araştırma Enstitüsü tarafından inşa edilen 150 metrelik teleskop, atmosferin kompozisyonunu incelemek için ABD Hava Kuvvetleri tarafından finanse edildi. Ayrı bir alıcı ve vericiye sahip benzersiz yapısı nedeniyle çanak, uydu ve uzay aracıyla iletişim kurmanın güçlü bir aracı haline geldi.

Stanford Dish iletişim aralığı o kadar güçlüdür ki güneş sisteminin dış kenarındaki NASA Voyager uzay araçlarına sinyalleri iletebilir. Stanford Dish çevresindeki 10 kmlik parkur hem bu devasa teleskobu görmek hem de güzel manzaralar eşliğinde doğa yürüyüşleri yapmak için ideal.

Arizona Kaktüs Bahçesi

Bu bahçeye Arizona Bahçesi denmesine rağmen, Kaliforniya’daki Stanford Üniversitesi kampüsünün uzak bir yerleşim bölgesinde bulunuyor. Bahçe, dünyanın dört bir yanından 500’den fazla kaktüs türüne ev sahipliği yapıyor ve bölgelere göre ayrılıyor, böylece ziyaretçiler kaktüsler dünyasını hızlı bir şekilde gezebiliyorlar.

Bahçe, 1881-1883 yılları arasında Leland ve Jane Stanford için önerilen evlerinin yanındaki bir alana inşa edildi. 1880’lerde popülerlik kazanmış doğal bahçe yaklaşımı ile karşılaştırıldığında bu bahçeler; temiz, bakımlı stil eski moda olarak kabul edildi. Bugün, kaktüs bahçesi Stanford turistleri ve öğrencileri için güzel bir gezi noktası. Egzotik kaktüslerin arasında görkemli bir Victoria evinin kalıntılarını da bulacaksınız.

Bilgisayar Tarihi Müzesi

Devasa Googleplex kampüsünün yakınında bulunan Bilgisayar Tarihi Müzesi, bilgisayar teknolojisinin uzun destanını ve dünyayı nasıl değiştirdiğini anlatıyor. Müzenin ana sergisi olan Revolution, teknolojinin son 2000 yıldaki yaşam biçimimizi nasıl değiştirdiğini ayrıntılarıyla anlatıyor. Özerk araçlar da müzede sergileniyor ve ilgilenen yolcular için bir yolculuk yapma imkanı da mevcut. Çok sayıda etkinlik ve atölye çalışmasına ev sahipliği yapan Bilgisayar Tarihi Müzesi; çocuklar, gençler ve yetişkinler için sınıf eğitimi de sunuyor.

Bilgisayar Tarihi Müzesi
Bilgisayar Tarihi Müzesi

Hoover Kulesi

Stanford Üniversitesi kampüsündeki Serra Mall’da bulunan Hoover Kulesi, Hoover Kurum Kütüphanesi ve Arşivlerine ev sahipliği yapan 285 metre yüksekliğinde bir bina. Herbert Hoover, bu koleksiyonu Amerika Birleşik Devletleri Başkanı olmadan önce kurdu.

Ünlü mimar Arthur Brown, 1941’de kuleyi inşa etti ve kulenin mimarisi kuzeybatı İspanya’nın tarihi kenti Salamanca’daki katedral kulesinden ilham alındı. Kulenin içinde 46 çan bölümü var. Çanlar ise Belçika ve Hollanda’dan getirildi. Kulenin 11. katı ise bir zamanlar sürgün yazar Aleksandr Solzhenitsyn’in geçici eviydi. Hoover Kulesi gözlem güvertesine çıkarak Silikon Vadisi’nin harika fotoğraflarını çekebilirsiniz.

Stanford Alışveriş Merkezi

Stanford Alışveriş Merkezi, Stanford Üniversitesi kampüsünde bulunan bir açık hava alışveriş merkezi. 1954 yılında tarihi Leland ve Jane Stanford üzüm bağları üzerine kurulu olan orijinal alışveriş merkezi, 8.800 dönümlük arazide oturan dokuz bina ve 45 işletmeden oluşuyordu.

Stanford Alışveriş Merkezi
Stanford Alışveriş Merkezi

Bugün ise dış mekan merkezi 1,4 milyon metrekare büyüklüğünde ve Bloomingdale’s, Burberry, Macy’s, Neiman Marcus, Nordstrom ve 140’tan fazla özel mağazaya ev sahipliği yapıyor. Ayrıca, Avrupa’dan Meksika’ya, Asya’dan diğer ülkelere kadar pek çok restoranı da burada bulabilirsiniz.

Stanford Tiyatrosu

Üniversite Bulvarı’nda bulunan Stanford Tiyatrosu, Palo Alto’da tarihi ve ünlü bağımsız bir sinema salonu. 1925 yılında Neo Klasik Mağribi ve Pers mimarisi ve tasarım tarzında bir film sarayı olarak inşa edilen Stanford Tiyatrosu, mutlaka görmeniz gereken bir şaheser. 1987’de David ve Lucile Packard Vakfı tiyatrosu satın aldı ve restore etti.

Bugün bu popüler tesis, 1910’dan 1970’e kadar uzanan klasik filmleri sergiliyor, ayrıca Betty Davis, Cary Grant ve Alfred Hitchcock gibi yönetmen ve oyunculara odaklanan birçok film festivaline ev sahipliği yapıyor. Tiyatronun en bilinen özelliklerinden biri de tiyatro orgu olan Mighty Wurlitzer Orgu. Palo Alto’da romantik zamanlar geçirmek istiyorsanız, ziyaretçilerin filmlerin izlenmesi için klasik bir film evinde klasik bir film izleme deneyimi de yaşayabilirsiniz.

Palo Alto Sanat Merkezi

Palo Alto Sanat Merkezi, Palo Alto’daki Newell Yolu üzerinde bulunan çok amaçlı bir sanat merkezi. 1971 yılında kurulan Palo Alto Sanat Merkezi, sergi galerilerinde çok sayıda geçici sanat sergisine ev sahipliği yapıyor. Bu sergiler San Francisco Körfez Bölgesi’nden sanatçılar tarafından yaratılan sanat eserlerine odaklanıyor.

Palo Alto Sanat Merkezi
Palo Alto Sanat Merkezi

Eğitimli sanat doktorları tarafından yönlendirilen geçici sergiler görülmeye değer güzellikte. Sanat merkezi aynı zamanda sosyal yardım programları ve özel etkinlikler günlerinin yanı sıra yetişkinler, gençler ve çocuklar için haftalık sanat dersleri de dahil olmak üzere eğitim etkinlikleriyle tanınıyor.

Palo Alto Cantor Sanat Merkezi

Museum Way’de bulunan Stanford Üniversitesi’ne bağlı Cantor Sanat Merkezi, 1894’de açılan ve 130.000 metrekareden fazla alana sahip çok etkileyici bir sanat müzesi. Eskiden Stanford Üniversitesi Sanat Müzesi olarak adlandırılan müze, Fransız sanatçı Auguste Rodin’in dikkat çekici heykel koleksiyonu ile ünlü. Rodin tarafından yapılmış 199 heykeli Gerald Cantor Rodin Heykel Bahçesi’nde görebilirsiniz.

Cantor Sanat Merkezi, Palo Alto’daki en iyi turistik merkezlerinden biri ve her zaman çok kalabalık. Dünyanın en ünlü modern sanat eserlerinden biri olan Thinker da bu merkezde sergileniyor. Müzede dünyanın başka yerlerinden getirilen binlerce paha biçilmez sanat eserleri de sergileniyor.

Palo Alto Rinconada Parkı

Embarcadero Yolu üzerinde bulunan Rinconada Parkı, 19 dönümlük bir şehir parkı ve Palo Alto yüzme havuzuna ev sahipliği yapıyor. 1922 yılında kurulan Rinconada Parkı, El Camino Parkı’ndan sonra kentin en eski ikinci parkı olmasıyla ünlü. Başlangıçta bir rezervuar ve bir kuyuya yakınlığı nedeniyle Su İşleri olarak adlandırılan Rinconada Parkı, canlı meşe ağaçlarının peyzajlı süslemeleriyle çok etkileyici bir yer.

Palo Alto Rinconada Parkı
Palo Alto Rinconada Parkı

Parkta barbekü alanı, iki çocuk oyun alanı, koşu ve yürüyüş yolları, altı ışıklı tenis kortu ve üç ışıksız tenis kortu bulunuyor. Parkın yakınında ise bir çocuk tiyatrosu, bir topluluk tiyatrosu ve topluluk toplantı odaları yer alıyor.

Palo Alto Baylands Doğa Koruma Alanı

Amerika uçak bileti alarak güzelliklerini göreceğiniz 1940 dönümden oluşan Palo Alto Baylands Doğa Koruma Alanı, San Francisco Körfez Bölgesi’nde kalan en büyük bataklık alanı. Burası tatlı su yaşam alanlarının ve gelgit yaşam alanlarının bir karışımı olarak büyüleyici bir manzaraya sahip.

Palo Alto Baylands Doğa Koruma Alanı
Palo Alto Baylands Doğa Koruma Alanı

Koruma alanı, göçmen kıyı kuşları için önemli bir alan ve burada rehberli bir geziye çıkmak Palo Alto’da yapılacak en iyi şeylerden biri. Birçok kişi, bu koruma alanının tüm Amerika Batı Kıyısı’nda en iyi kuş gözlemciliği olanaklarını sunduğunu düşünüyor. 20 km uzunluğundaki çok kullanımlı parkurun yanı sıra Lucy Evans Baylands Doğa Tanıtım Merkezi, Baylands Atletizm Merkezi, softball sahaları ve Palo Alto Ördek Göleti’ni de burada gezerek harika fotoğraflar çekebilirsiniz.

Palo Alto Çocuk Müzesi ve Hayvanat Bahçesi

Çocuk Müzesi ve Hayvanat Bahçesi, Palo Alto’da Middlefield Yolu üzerinde bulunan bir bilim ve doğa merkezi. Hayvanat bahçesi, birçok etkileşimli eğitici sergi ve çok çeşitli hayvanlar da dahil olmak üzere çocukların görmesi ve deneyimlemesi için ilginç şeylerle dolu. Burada 50 türü temsil eden 200’den fazla hayvanı yakından görebilirsiniz.

Bu hayvanların birçoğu, müze ve hayvanat bahçesinin sosyal yardım programının bir parçası olarak korunuyor. Göreceğiniz hayvanların bazıları ise yarasalar, kuşlar, yaban gelinciği, kirpi, rakun ve kaplumbağaları içeriyor. Palo Alto’da çocuklarınızla neler yapacağınızı merak ediyorsanız, burası ziyaret etmek için harika bir yer. Hayvanat bahçesi okul gezilerini de ağırlıyor ve doğum günü partileri gibi özel günler için kiralanabiliyor.

Amerika Uçak Bileti ile Tamarine Restoranı Ziyaret Edin

Amerika uçak bileti alarak tadını çıkaracağınız Tamarine, tüm duyular için bir bayram olarak tanımlanıyor. Bu modern Vietnam restoranı, çağdaş Vietnam sanatçılarının orijinal resimlerinin sergilendiği sıcak ve hafif renklerle süslü zarif bir atmosfere sahip.

Tamarine
Tamarine

Vietnam mutfağı, çeşitli Asya etkilerinin bin yıllık bir birleşimidir ve eşsiz bileşenleri bakımından şaşırtıcı derecede lezzetli ve zengindir. Genellikle bu yemekler aile ve arkadaşlarla birlikte yenir, bu yüzden paylaşmayı içerir. Vietnam lezzetleri, dokuları ve renkleri hakkında fikir edinmek için Tamarine, Amerika’da gidilecek en iyi yer. Burada, mezeler paylaşmak için yeterince büyük. Kızarmış jumbo karidesleri, pirinç eriştesi ile servis edilen ekşi demirhindi sosunu mutlaka denemenizi öneririz. Tamarine Jade Bar ise gece yarısı atıştırmalıkları veya ilginç kokteyller için gidilebilecek hoş bir mekan.

Aerobilet ayrıcalıklarıyla kolayca Amerika uçak bileti alabilir ve Silikon Vadisi’nde teknoloji tarihine unutulmaz bir yolculuk yapabilirsiniz.

1 YORUM

Comments are closed.