İzmir’in Eşsiz Mücevheri Güzelbahçe

0
1144
İzmir’in Eşsiz Mücevheri Güzelbahçe
İzmir’in Eşsiz Mücevheri Güzelbahçe

İzmir uçak bileti alarak her mevsim farklı bir güzelliğine şahit olacağınız, şehir merkezine sadece 24 kilometre uzaklıkta bulunan gizli cennet Güzelbahçe, tatilcileri kendine çeken eşsiz bir yer. İzmir’in kalabalığından farklı olarak zeytin ve narenciye ağaçlarının etrafı çevrelediği sakin ve huzurlu bir tatil beldesi olan Güzelbahçe, tertemiz havada dinlenmek ve doğanın tadını çıkarmak için ideal bir yer.

İzmir’e olan yakınlığından dolayı her mevsim huzur arayan tatilcilerin tercih ettiği çok sevilen yerlerden biri olan Güzelbahçe, size huzurlu ve sakin bir tatil vaat ediyor.

Aerobilet IOS ve Android mobil uygulamalarından veya web sitesi üzerinden kolayca İzmir uçak bileti alabilir ve Ege’nin mutlaka görmeniz gereken cennet köşelerinden biri olan Güzelbahçe’nin huzurlu atmosferinin tadını çıkarabilirsiniz.

Güzelbahçe’yi Keşfedin

Güzelbahçe, yeşil ve mavinin muhteşem bir uyum sağladığı deniz kenarında çok sevilen bir yer. Her mevsim tatilcileri kendine çeken Güzelbahçe’nin size büyüleyici Ege manzaraları sunacak sahil yolları, yemyeşil sakin doğası, bisiklet ve yürüyüş parkurları, otantik evleri, otantik pazarları, balık ve et restoranları, bu gezinizde keşfetmenizi bekleyen şeylerden bazıları.

Güzelbahçe’yi Keşfedin
Güzelbahçe’yi Keşfedin

Güzelbahçe aynı zamanda taze balıkları ile size harika balık ziyafetleri sunacak birçok güzel restoranlarıyla da ünlü. Yaz aylarında sahil boyunca yer alan bu ünlü balık restoranları hiç boş kalmaz, siz de tatilinizde buraları ziyaret ederek taze balıkları ve yöresel mezeleri tadabilirsiniz.

Güzelbahçe Yöresel Lezzetleri

İzmir uçak bileti alarak başlayacağınız Güzelbahçe gezinizde öncelikle tatmanız gereken yiyecek balıktır. Burada balığın hemen her türünü çeşitli pişirme yöntemleriyle tadabilirsiniz.

Güzelbahçe Yöresel Lezzetleri
Güzelbahçe Yöresel Lezzetleri

Yörük kültürünün egemen olduğu beldede, özel yapım yoğurt ve ayran çok önemli yer tutar. Güzelbahçe’nin yayık ayranı çok ünlüdür ve tadı enfestir. Yoğurtlu et, şevketi bostan, çullama, çıratma mantısı, zeytinyağlı ve börülceli patlıcan yemeği de tatilinizde tadabileceğiniz yöresel yemeklerden bazıları.

Güzelbahçe Doğa Yürüyüşleri

Güzelbahçe merkezine sadece 1,5 saat uzaklıkta, sonbaharın serin havasında yürüyüşlere çıkmak için ideal doğasıyla ünlü harika bir yarımada yer alıyor. Ege bölgesinin gizli cenneti olarak bilinen Karaburun Yarımadası, tablolara konu olabilecek güzelliğiyle ve canlı doğal hayatıyla sizi büyüleyecek bir yer. Mavi ve yeşilin birleştiği Karaburun, el değmemiş turkuaz koyları, zengin bitki örtüsü ve yaban hayatı çeşitliliğiyle biliniyor. Burada doğada dinlenme ve yenilenme fırsatı bulacaksınız.

Antik çağlardan beri insanlara şifa dağıtan bitkilerin çevreye dağıldığı Karaburun, Doğu Akdeniz Havzası’nın en bozulmamış bölümü. Karaburun Yarımadası, floristik açıdan oldukça zengin ve barındırdığı endemik bitki türlerinden dolayı ülkemizin nadir bölgelerinden biri. Bu benzersiz yarımada, yüzlerce yıl yaşında binlerce ağaca ev sahipliği yapıyor.

Güzelbahçe Doğa Yürüyüşleri
Güzelbahçe Doğa Yürüyüşleri

Araştırmalara göre Karaburun’da 70 aileden 300 cinse ait 380 farklı bitki türü olduğu tespit edildi. Böylesi bir doğal güzelliğin içinde harika bir yürüyüş yapabilirsiniz. Karaburun Yarımadası’nın yaban hayatı da görülmeye değer zenginlikte. Burada keçi, yaban domuzu, tilki, sansar, tavşan, sincap, bukalemun, yüzlerce kuş ve kelebek türüyle doğa yürüyüşünüz boyunca karşılaşabilirsiniz.

İzmir uçak bileti alarak güzelliklerini göreceğiniz Karaburun Yarımadası’nın bakir koyları ve kıyıları, dünyanın en nadir 12 memeliden biri olan ve Bern sözleşmesiyle uluslararası düzeyde koruma altına alınan Akdeniz fokunun dünyada kalan son üreme ve yaşam alanlarından biri. 200’ün üzerinde kuş türünün barındığı yarımada aynı zamanda Bern Sözleşmesi ile koruma altına alınan Akdeniz’e özgü ada martısına da ev sahipliği yapıyor.

Türkiye’deki en zengin yırtıcı kuş rezervlerinden biri olan Karaburun Yarımadası yılan kartalı, küçük kerkenez, ada doğanı gibi nadir görülen türlere sahip. Aynı zamanda su samuru, karakulak, adi tosbağa ve nal burunlu yarasa gibi nesli tükenmekte olan türlerle de Karaburun’da karşılaşma şansınız var. Muhteşem bitki çeşitliği ve inanılmaz yaban hayatı ile doğa yürüyüşleri için ülkemizin en güzel yerlerinden biri olan Karaburun Yarımadası size cennet gibi bir köşede dinlenme fırsatı sunuyor.

Güzelbahçe’nin Kartpostal Güzelliğindeki Plajları

Özellikle hafta sonları İzmir’den gelen ziyaretçilerin serinlemek için tercih ettiği bir plaj olan Güzelbahçe Sahil Plajı, ilçenin en sevilen plajı. Bu güzel plaj, ücretsiz hasır şemsiyeleri, kafeleri, duş ve soyunma kabinleriyle keyifle yüzebileceğiniz bir yer.

Güzelbahçe’nin Kartpostal Güzelliğindeki Plajları
Güzelbahçe’nin Kartpostal Güzelliğindeki Plajları

Güzelbahçe’de yüzebileceğiniz bir başka güzel plaj da Güzelbahçe Halk Plajı. Burası İzmir şehir merkezine en yakın plajlardan biri. İlçe belediyenin çalışmalarıyla oldukça bakımlı ve güzel bir yere dönüştürülmüş olan bu plaj, 2. Liman’da yer alan körfez gözetleme kulesinin yanında bulunuyor ve bu şirin plajda hasır şemsiyeler, soyunma kabinleri ve tuvaletler bulabilirsiniz.

Güzelbahçe Halk Plajı dışında Maltepe Mahallesi, Altıevler ve Yalı Mahallesi’nde de keyifle yüzebileceğiniz küçük plajlar bulabilirsiniz.

Gizli Bahçe

Güzelbahçe gezinizde yemyeşil doğanın içinde muhteşem bir Ege kahvaltısı sizi bekliyor. Özellikle köy kahvaltıları ile ünlü olan Gizli Bahçe, asırlık çınar ağaçlarının altında servis edilen zengin bir kahvaltı menüsüne sahip.

Gizli Bahçe
Gizli Bahçe

Şehrin çok yakınında ama bir o kadar da gürültü ve kalabalıktan uzakta yer alan, gerçek anlamda gizli bir bahçe olan bu şirin yerde kahvaltı salonu, et restoranı ve “kendin pişir kendin ye” bölümlerinden zevkinize uygun olanı seçerek temiz hava eşliğinde günün tadını çıkarabilirsiniz.

Güzelbahçe Tekne Gezileri

Güzelbahçe 2. Liman’dan kalkan tekne turlarıyla hem Ege’nin muhteşem koylarında keyifle yüzebilir hem de balık tutarak rahatlayabilirsiniz. Tekneniz birçok muhteşem koyda mola verecek, bu mola zamanlarında masmavi sularda yüzebilir, isterseniz dalış yapabilir ve yorulduğunuzda teknenizde güneşlenerek unutulmaz bir gün geçirebilirsiniz. Antik Koy, Kızıl Burun Koyu, Demircili Koyu, Kütük Burnu Koyu, Papaz Boğazı Koyu ve Taş Ada Koyu bu yolculuğunuzda mola vereceğiniz muhteşem koylardan bazıları.

Güzelbahçe Tekne Gezileri
Güzelbahçe Tekne Gezileri

Molalarınızda huzurlu bir atmosferde aileniz veya arkadaşlarınız balık tutarak harika zaman geçireceksiniz. Mercan, çupra, karagöz ve birçok farklı türde balık bulunan bu sular balık avlamak için ideal.

Güzelbahçe İnkaya Mağarası

İzmir uçak bileti alarak ziyaret edeceğiniz Güzelbahçe’ye bağlı Yeşil Köy’de bulunan İnkaya Mağarası’na mutlaka uğramanızı öneririz. Kocadağ’ın yamacında bulunan mağaraya ulaşmak için zorlu bir yolculuk gerekiyor, sadece yürüyerek ulaşılabilen bu mağaraya vardığınız zaman karşınıza çıkacak eşsiz görüntünün bütün yorgunluğunuzu unutturacağına eminiz.

İnkaya Mağarası’nın girişinde yer alan dik bir yamaçtan indikten sonra geniş bir salona varacaksınız, bu görkemli mağarada yapılan çalışmalar burada eskiden yerleşim olduğunu gösteriyor. İnkaya Mağarası’nın bol bol fotoğraflarını çekebilir ve burayı unutulmaz kılabilirsiniz.

Yaka Otantik Pazarı

Güzelbahçe Yaka Mahallesi’nde pazar günleri kurulan bu yöresel pazar, İzmir ve çevre ilçelerden gelen ziyaretçilerle dolup taşıyor.

Yaka pazarı bölgedeki en önemli üretici pazarlarından biri ve bu pazarda sadece Güzelbahçe’de ikamet eden kişilerin ürünleri satılıyor. Yaka pazarında hiçbir katkı maddesi olmayan doğal meyve, sebze, zeytin, reçel, köy ekmeği, turşu, bal, bakliyat ve çeşitli yöresel yiyecekler gibi birçok ürünü bulabilir, harika bir tatil alışverişi yapabilirsiniz. Ayrıca Yaka pazarında el emeği göz nuru el işleri, tablolar, cam süslemeleri gibi dikkat çekici ürünler de satılıyor.

Yaka Otantik Pazarı
Yaka Otantik Pazarı

Bu pazarda sağlığa zararlı hiçbir şey bulamazsınız. Tamamı doğal ürünlerin mis kokularının etrafı sardığı ve diğer pazarlara göre daha uygun fiyata sahip olan bu pazarı zevkle gezebilirsiniz.

Otantik Küçükkaya Köyü

İzmir Güzelbahçe gezinizde bölgenin ünlü bir yörük köyü olan Küçükkaya’yı gezme fırsatını kaçırmayın. Otantik evleri ve keçileri ile tanınan bu köy aynı zamanda imece usulü yaptığı etkinliklerle de ünlü.

Her yıl köy halkı tarafından keçi kırpma şenlikleri yapılır. Bu şenliklerde yöresel yemekler hazırlanır, türküler söylenerek her gün birinin keçileri imece usulü ile kırpılır. Bu kendine özgü köyün sakinliğinde huzur içinde gezebilir ve yöresel lezzetlerin tadına bakabilirsiniz.

Ayıbalığı Koyu

İzmir uçak bileti alarak tadını çıkacağınız Ayıbalığı Koyu, Ege’nin en temiz 5 koyundan biri olarak gösteriliyor. Güzelbahçe gezinizde Ayıbalığı Koyu’nun benzersiz sularında yüzme fırsatı da bulacaksınız. Masmavi denize 10-20 metre yüksekten atlayabileceğiniz falezleri ile ünlü olan bu koyda bu eşsiz falezlere çıkmak oldukça zor, buraya sadece halat kullanarak çıkabilirsiniz.

Bu muhteşem koyda doğal bir havuz da bulunuyor, derinliği 10 metreyi geçmeyen bu havuzda keyifle yüzebilirsiniz. Dalgasız çok sakin bir denize sahip olan koy ve koyun çevresini saran benzersiz kayalar görülmeye değer güzellikte. Koyda ücretsiz şemsiye ve şezlong bulabilir, çevredeki güzel restoranlarda lezzetli yöresel yemekler tadabilirsiniz. Geceye kalırsanız sahildeki güzel kafelerde canlı müzik dinleyip eğlenebileceğiz olanaklar da bulunuyor.

Urla Gezileri

Güzelbahçe’den kısa bir yolculukla ulaşabileceğiniz Urla’yı gezerken mutlaka görmeniz gereken yerlerden biri de sokak kafeleriyle ünlü Sanat Sokağı. El sanatları tezgahlarında sokak ressamları, asırlık antikacılar ve seramik sanatçılarıyla dolu bu şirin sokakta, tatil alışverişi yapabileceğiniz birçok yöresel mağaza da bulacaksınız.

Sanat sokağına kesen cadde üstünde Necati Cumalı Kültür ve Anı Evi’ni de gezmenizi öneriyoruz. Necati Cumalı’ya ait ödüller, edebiyatından dökülen sayfalar, plaketler ve afişler bulunan bu ev oldukça ilgi çekici. Urla Sanat Sokağı’nı gezdikten sonra bu büyülü atmosferde bir yol üstü kafesinde mola vererek keyifle kahvenizi yudumlayabilirsiniz.

Urla Gezileri
Urla Gezileri

Ayrıca Urla gezinizde tatil alışverişlerinizi yapabileceğiniz ünlü Çeşmealtı gece pazarını da gezmeyi ihmal etmeyin. Artık bir gelenek haline gelmiş olan Çeşmealtı gece pazarları canlı ortamıyla alışveriş için ziyaretçilerin akın ettiği bir yer. Çeşmealtı sahili çevresinde yer alan 100’den fazla stantta hediyelik eşyalardan giysilere, organik gıdalardan çeşit çeşit kıyafetlere kadar ne ararsanız bulabilirsiniz.

İzmir Uçak Bileti ile Ege’nin Muhteşem Plajlarını Keşfedin

İzmir uçak bileti alarak gezeceğiniz Güzelbahçe merkezine sadece 30 dakika mesafede denize girebileceğiniz ve tertemiz sahillerde güneşlenebileceğiniz birçok harika plaj bulunuyor. Soğuk, sıcak, kumlu ve çakıllı olarak birçok plajı bulunan bölgede mutlaka zevkinize göre harika bir plaj bulacaksınız. Turkuaz deniziyle size harika bir yüzme deneyimi yaşatacak olan Urla Altınköy Plajı, bölgenin en güzel plajlarından biri. Berrak ve temiz suyu ile çocuklu aileler için ideal olan bu plajı tatilinizde mutlaka ziyaret etmelisiniz.

Hemen karşısında muhteşem Karantina Adası manzarasıyla mavi bayraklı Kum Denizi Plajı ise Güzelbahçe gezinizde mutlaka görmeniz gereken plajlardan bir diğeri. Bu plaj birçok aktiviteye ev sahipliği yapıyor. Su sporları, çocuk oyun alanları, güzel manzaralar eşliğinde yürüyüş yolları, bisiklet yolları ve engelliler için rampaların yer aldığı bu güzel plajda harika kafeler de bulacaksınız. Sıcak yaz günlerinde soğuk sularda serinlemek isterseniz Malgaça Plajı’na da uğrayabilirsiniz. Plajın çok temiz ve soğuk suları aynı zamanda termal sularla besleniyor o yüzden çok sağlıklı.

İzmir Uçak Bileti ile Ege’nin Muhteşem Plajlarını Keşfedin
İzmir Uçak Bileti ile Ege’nin Muhteşem Plajlarını Keşfedin

Muhteşem deniziyle turistlerin akın ettiği Demircili Plajı ise manzarasının ve denizinin güzelliğiyle harika zaman geçirebileceğiniz bir yer. Bu plaja giriş ücretlidir. 1,5 kilometre uzunluğuyla sevilen bir plaj da Çeşmealtı Mavi Plaj. Bu güzel plaj çok sağlıklı ve temiz deniziyle biliniyor. Halka açık plajı ve plaj kulüpleri olarak iki bölümü bulunan Çeşmealtı Mavi Plaj’ın suları yaz günlerinde sizi serinletecektir.

Urla açıklarında şirin bir ada olan Yassıcaada’nın görülmeye değer güzellikteki plajını da ziyaret edebilirsiniz. Vapurlar ve teknelerle gidebileceğiniz bu plajda hem adayı gezme şansı bulacaksınız hem de harika bir denizde güzel manzaralar eşliğinde yüzeceksiniz. Yassıcaada Plajı sığ denizinden dolayı çocuklu aileler tarafından tercih edilir, aynı zamanda burada şezlong ve şemsiyeler ücretsiz olarak sunuluyor.

Aerobilet ayrıcalıklarıyla en iyi fiyatlara İzmir uçak bileti alabilir ve Ege’nin muhteşem güzellikleri arasında Güzelbahçe’de unutulmaz zamanlar geçirebilirsiniz.