14 Şubat Sevgililer Günü’nde Avrupa’nın En Romantik Şehirlerine Uçun

0
1340
14 Şubat Sevgililer Günü'nde Avrupa'nın En Romantik Şehirlerine Uçun
14 Şubat Sevgililer Günü'nde Avrupa'nın En Romantik Şehirlerine Uçun

Aerobilet uçak bileti sayfasında kolayca alabileceğiniz uçak biletleriniz ile 14 Şubat Sevgililer Günü için harika bir gezi planlayabilir ve dünyanın en romantik şehirlerinden bazılarına ev sahipliği yapan Avrupa’yı keyifle gezebilirsiniz.

Paris’ten Prag’a kadar pek çok büyüleyici şehirden birisini seçin ve sevgilinizle gerçekten unutulmaz olacak bir 14 Şubat Sevgililer Günü tatili yaşayın.

Çiftler için özel bir kutlamadan romantik bir hafta sonu kaçamağına kadar pek çok olanak sunan Avrupa şehirleri, ilişkiyi canlandırmak ve her şeyden uzaklaşıp doyasıya dinlenmek için idealdir.

Avrupa’nın En Romantik 10 Şehri

Paris, Fransa

Avrupa’daki romantik şehirler listesinde Paris, her zaman en üst sıralarda yer alır. Paris uçak bileti ile keyifle gezeceğiniz “Sevgi Şehri” olarak bilinen Paris’te, Eyfel Kulesi’nin gün batımında parlayan manzarasının yanında, şehrin her sokağını saran sanat eserlerinin güzelliği ve lezzetli Fransız yemeklerinin kokuları, sizi çok etkileyecektir.

Paris’te mükemmel bir romantik gün geçirmek için erken kalkın ve Versay Sarayı’na doğru keyifli bir yürüyüş yapın. Birkaç saat boyunca bu muhteşem sarayın görkeminin tadını çıkarmanızı öneririz. Saray gezinizden sonra büyüleyici Montmartre bölgesini keşfetmek için bir trene binebilirsiniz.

Paris, Fransa
Paris, Fransa

Öğle yemeğinde şehrin her yerinde bulacağınız kaliteli restoranlarda ünlü Fransız yemeklerinin tadına bakabilir ve daha sonra Sevgi Duvarı’nı görebileceğiniz Şehir Parkı’na geçebilirsiniz. Şehir Parkı’nın yer aldığı Montmartre’nin Arnavut kaldırımlı sokaklarında dolaşırken çevreniz sokak müzisyenleri ve görkemli yapıların güzel manzaralarıyla sarılı olacak.

Gün battığında Sen Nehri’nin çarpıcı manzarasına karşı akşam yemeğinizi yiyebilir ve bu romantik akşam yemeğinden sonra Paris’in popüler eğlence mekanlarına geçebilirsiniz. İster Moulin Rouge’da bir şov ile gecenizi bitirin, ister aşkınızı kutlamak için Eyfel Kulesi’nde bir kadeh şampanya eşliğinde Paris manzarasını seyredin, bu güzel şehrin gecelerinde hoşunuza giden bir şeyi mutlaka bulacaksınız.

Paris’te gezebileceğiniz diğer yerler için tıklayın.

Viyana, Avusturya

Pek çok insan Avusturya’yı, Avrupa’nın en romantik ülkesi olarak görüyor. Güzellikleriyle dünyaca ünlü olan Viyana ise ülkenin en büyüleyici şehridir. Aerobilet uçak bileti sayfasından kolayca alabileceğiniz Viyana uçak bileti ile keşke çıkacağınız bu etkileyici şehir; benzersiz kafe kültürü, unutulmaz manzaraları ve gerçekten harika müzeleriyle göz kamaştırıyor.

Avrupa’nın en güzel şehirlerinden birisi olan Viyana’da dolaşırken bu şehre aşık olacaksınız. Viyana sokakları, Orta Çağ manzaralarıyla sizi başka bir döneme götürecek.

Viyana, Avusturya
Viyana, Avusturya

Viyana sokakları eşsiz yapıların yanında kaliteli kafeleriyle de ünlüdür. Şehri süsleyen birbirinden güzel kafelerde lezzetli kahvelerin ve Avustralya keklerinin tadını çıkararak Viyana gezinize başlayabilirsiniz.

Bu şehrin romantizminin tadını çıkarmak için sadece bir gününüz varsa yürüyüş ayakkabınızı giymenizi öneririz çünkü Viyana, yürüyerek dolaşmak için ideal bir şehirdir.

Viyana’nın her sokağını saran eşsiz Rönesans mimarisine hayran kalacak ve Viyana’nın zengin kültürünü yansıtan sanat merkezlerinin tadını çıkaracaksınız. Viyana’nın ünlü imparatorluk saraylarını ve büyüleyici müzelerini ziyaret edebilir, şehrin Romantik Dönem’de dünyanın en beğenilen sanatçılarından birisi olan Mozart’a adanmış eşsiz meydanlarını ve anıtlarını keyifle gezebilirsiniz.

Viyana’da gezebileceğiniz diğer yerler için tıklayın.

Barselona, İspanya

Sıcak havayı seviyorsanız, unutulmaz bir 14 Şubat Sevgililer Günü yaşamak için ziyaret edebileceğiniz en güzel Avrupa şehirlerinden birisi de Barselona’dır.

Barselona uçak bileti alarak gezeceğiniz bu büyülü şehirde; sanat eseri gibi görünen sokaklarda gezmek, lezzetli yemekler tatmak, doyasıya eğlenmek ve harika Barselona manzaralarının tadını çıkarmak için pek çok yer bulacaksınız.

Barselona, fantastik mimarisi ile romantik tatiller için dünyada en çok tercih edilen şehirlerinden birisidir. Sagrada Familia’nın merdivenlerini sevgilinizle birlikte tırmanın, Casa Batllo’da birlikte yaşamayı hayal edin ya da efsanevi El Gran Teatre del Liceu’da unutulmaz bir gösteri izleyin.

Barselona, İspanya
Barselona, İspanya

Unutulmaz bir gün geçirmek için Barselona’nın göz kamaştıran sokaklarında gezebilir, tarihi La Boqueria Market’te alışveriş yapabilir ve her köşe başında bulacağınız kaliteli restoranlarda lezzetli Katalan yemeklerini tadabilirsiniz. Öğle yemeğinden sonra, Barselona’nın muhteşem manzaralarını hayranlıkla izleyebileceğiniz Gaudi’deki Park Güell’e gitmelisiniz. Şaşırtıcı Gaudi kuleleri ile çevrili alanın romantik atmosferi sizi de çok etkileyecektir.

Gün batımını caz müziği eşiliğinde bir kadeh şampanya ile kutlayın ve Barselona’nın ünlü tapas barlarını ziyaret edin. Akşam yemeğinden sonra La Rambla’yı dolaşabilir, çiçek alabilir ve bir sokak sanatçısına portrelerinizi çizdirebilirsiniz.

Barselona akşamları, şehrin tarihi yapılarında yer alan eğlence merkezleriyle süslüdür ve romantik gününüzü dans ederek tamamlayabilirsiniz.

Barselona’da gezebileceğiniz diğer yerler için tıklayın.

Prag, Çekya (Çek Cumhuriyeti)

Muhteşem Barok binaları ile tanınan Prag, Avrupa’da kaçırılmaması gereken romantik bir şehirdir. Prag uçak bileti ile keşfe çıkacağınız bu büyüleyici şehirde sadece güzel atmosferin tadını çıkarmakla kalmaz, dünyanın en eski astronomik saatleri gibi eşsiz sanat eserlerini de görebilirsiniz. 14 Şubat Sevgililer Günü gezileri için Prag, gerçekten mükemmel bir seçimdir.

Doğu Avrupa’nın en romantik şehri olan Prag, Orta Çağ mimarisi üzerinde harika manzaralar oluşturan nefes kesici gün doğumuna ve gün batımına sahip. Şehrin sokaklarında gezerken bu romantik atmosferin tadını doyasıya çıkacaksınız.

Prag, 1300’lü yıllardan bu yana hiç değişmemiş gibi gözüküyor, şehri saran görkemli meydanlar ve keşfedilecek tarihi katedrallerle bu benzersiz şehir kalbinizi çalacaktır.

Prag, Çekya (Çek Cumhuriyeti)
Prag, Çekya (Çek Cumhuriyeti)

Prag’ın eşsiz gün doğumu ve gün batımını görmek için en iyi yerlerden biri Charles Köprüsü’dür. Burada gezinizin en iyi fotoğraflarını çekebilirsiniz. Charles Köprüsü’nün yanında John Lennon Duvarı’ndaki sevgi ve barış işaretlerini görebilir ya da Aşk Köprüsü’ne bir kilit de siz takabilirsiniz.

Kalbinizi titretecek bir şehir manzarası için Petrin Tepesi’ne çıkmadan önce Prag eski kenti bölgesindeki parke taşlı kaldırımlarda dolaşmayı unutmayın.

Prag’da romantik şair Karel Macha heykelinin önünde öpüşmek bir gelenek haline gelmiştir. Gezinizde siz de sonsuz bir aşk için bu geleneği devam ettirebilirsiniz.

Prag’da gezebileceğiniz diğer yerler için tıklayın.

Venedik, İtalya

Venedik uçak bileti alarak sevgilinizle Venedik’in benzersiz kanalları arasında kaybolabilir ve hayat boyu unutulmayacak bir gün yaşayabilirsiniz.

Avrupa’nın en romantik şehirlerinden birisi olan Venedik, Arnavut kaldırımlı tarihi sokaklarıyla, gondol gezileriyle ve bütün şehri saran küçük kanallarıyla sizi tam anlamıyla büyüleyecektir.

600 yıl önce kurulan Venedik, tarih boyunca Kanallar Şehri, Sular Şehri, Maskelerin Şehri gibi isimler almış ve her zaman aşkla birlikte anılmıştır.

Venedik, İtalya
Venedik, İtalya

Adriyatik Denizi’nde ahşap kazıkların üstüne inşa edilen taş evlerden oluşan bu romantik şehir, yılın her zamanı yoğun bir turist akınına uğruyor. Özellikle balayı çiftleri ve romantik bir seyahat yapmak isteyen çiftler Venedik’e akın ediyor.

Tablo güzelliğindeki Canalazzo’da (Büyük Kanal) gondol gezinizi yaptıktan sonra San Marco Meydanı’nın güzel mimarisi arasında dolaşmayı ve Aziz Marco Çan Kulesi’nden Venedik’in göz kamaştıran manzaralarını izlemeyi unutmayın.

Venedik’te gezebileceğiniz diğer yerler için tıklayın.

Budapeşte, Macaristan

Zengin tarihi ile ünlü olan ve Tuna Nehri tarafından ikiye bölünen Budapeşte, Avrupa’nın en romantik şehirlerinden birisidir. Budapeşte uçak bileti ile tadını çıkaracağınız bu etkileyici şehir, çarpıcı turistik mekanıyla sizi unutulmaz bir yolculuğa çıkarak.

Budapeşte’de gezeceğiniz ilgi çekici yerler arasında Buda Kalesi, Budapeşte Parlamento Binası ve Büyük Sinagog bulunuyor. Bununla birlikte, şehrin romantik sokaklarının ve ışıltılı gecelerinin tadını da çıkarabilirsiniz.

Budapeşte, Macaristan
Budapeşte, Macaristan

Budapeşte’de romantik bir güne, özel olarak dekore edilmiş çok sayıda havuzun bulunduğu Gellert Spa’yı ziyaret ederek başlamanızı öneririz. Rahatlatıcı spa deneyiminden sonra Budapeşte’nin tarihi sokaklarını gezebilir ve samimi yol üstü kafelerinden birinde kahvenizin yanında ünlü Macaristan tatlılarını deneyebilirsiniz.

Güneş batmaya başladığında ise Budapeşte’nin en romantik manzaraları ortaya çıkıyor. Tuna Nehri boyunca keyifli bir yürüyüş yapabilir ve nehir kenarının masalsı manzaralarının tadını çıkarabilirsiniz. Budapeşte’yi gezerken bu şehrin neden Avrupa’nın en romantik şehirlerinden biri olduğunu hemen anlayacaksınız.

Budapeşte’de gezebileceğiniz diğer yerler için tıklayın.

Amsterdam, Hollanda

Amsterdam, Avrupa’da harika bir romantik kaçamak sunuyor, çünkü şehir çoğu Avrupa kentinden kolayca erişilebilir durumda. Ayrıca Amsterdam, dünyanın en hoşgörülü ve açık görüşlü yerlerinden birisidir.

Amsterdam uçak bileti alarak gezmeye başlayacağınız bu benzersiz şehre pek çok Avrupa şehrinden trenle kolayca ulaşabilir ve bu düzenli şehri doyasıya gezebilirsiniz. Amsterdam, Avrupa’nın diğer romantik şehirlerini keşfetmeye başlamak için de bir başlangıç noktası olarak kullanabilir.

Amsterdam, Hollanda
Amsterdam, Hollanda

Amsterdam’ın kompakt şehir merkezi, 1250’den fazla küçük köprüyü birbirine bağlayan 150 kanalla tam anlamıyla büyüleyicidir. Yüzlerce kanalı nedeniyle “Kuzeyin Venedik’i” olarak anılan Amsterdam; farklı yaşam kültürü, tarihi ve doğal güzellikleri ile size unutulmaz anlar yaşatacaktır.

Hollanda’nın başkenti ve en popüler şehri olan Amsterdam’da, romantizm şehrin her yerini sarmıştır. Van Gogh’un resimlerinde, çarpıcı çiçek pazarlarında ve hatta şehrin tarihi katedrallerinde bile bu romantizmi göreceksiniz. Amsterdam gerçekten de “Özgürlük Şehri” ve şehrin özgürlüğünün temelinde romantik çekiciliği yatar.

Amsterdam’da gezebileceğiniz diğer yerler için tıklayın.

Santorini, Yunanistan

Aerobilet uçak bileti sayfasından en iyi fiyatlarla alacağınız Santorini uçak bileti ile güzelliklerini yakından göreceğiniz, Antik Yunanistan’da Thera olarak bilinen Santorini, Yunanistan’ın en ünlü tatil adasıdır.

Uyuyan volkanın bir kalıntısı olan minik Santorini takımadalarının en büyüğü olarak bu ada, tam anlamıyla romantik bir cennet.

Santorini, pek çok önemli turizm dergisi tarafından dünyanın en güzel adası olarak seçildi. Ada, kendine özgü mavi ve beyaz binalarıyla ünlü. Avrupa’da romantik bir manzara arıyorsanız Santorini’yi listenize mutlaka almalısınız.

Santorini, Yunanistan
Santorini, Yunanistan

Fotoğraflarınızı süsleyecek muhteşem deniz manzaralarının yanında, sarp kayalıkların üzerinde yer alan tarihi köyleri, dar Arnavut kaldırımlı caddeleri ve birbirinden güzel plajları ile Santorini hem yaz hem de kış aylarında sizi büyüleyecek bir yer.

Santorini’nin en romantik yanlarından birisi, Oia’daki antik kilise tepesinden izleyebileceğiniz muhteşem gün batımı manzarasıdır. Bir şişe şarapla tadını çıkarabileceğiniz bu manzara, cennette romantik bir günü sonlandırmak için en iyi seçenek.

Santorini’de gezebileceğiniz diğer yerler için tıklayın.

Londra, İngiltere

Londra, romantik bir şehir tatili için mükemmeldir ve çiftlerin gezilerinden zevk alması için çok çeşitli aktiviteler sunar. Londra, dünyanın en güzel şehirlerinden birisi olmasının yanında, Avrupa’nın en sevilen romantik şehirlerinden de birisi.

Londra uçak bileti alarak tadını çıkaracağınız Kraliyet Parkı, sevgilinizle el ele yürüyüşler yapmak için harika bir yerdir. Parkta Londra’nın muhteşem manzaralarını görebilir ve Buckingham Sarayı’nın güzelliğini izleyebilirsiniz.

Şehrin ünlü parklarından birisi olan Green Park’ın köşesinde ünlü Ritz Hotel bulunuyor ve buraya ikindi çayı için rezervasyon yaptırmanızı öneririz.

Londra, İngiltere
Londra, İngiltere

Londra’da pek çok romantik restoran ve bar seçenekleri bulunuyor ve bunların çoğu muhteşem manzaralara sahip. One New Change’in çatı katındaki barda, St. Paul Katedrali’nin kubbesinin harika manzarasının veya Oxo Tower Bar and Grill’de Thames Nehri’nin etkileyici manzarasının tadını çıkarabilirsiniz.

Bir başka romantik yer olan Portrait Restaurant ise Trafalgar Meydanı ve Westminster manzaralarının eşlik ettiği romantik akşam yemekleri ile ünlüdür.

Londra geceleri de büyülüdür ve güneş battıktan sonra şehrin ışıkları parlamaya başlar, böylece şehir çok daha romantik bir hale gelir. Akşam yemeğinden sonra bir tarafta Big Ben’i, diğer tarafta Londra ışıklarını göreceğiniz Waterloo Köprüsü boyunca romantik bir yürüyüş yapmayı da unutmayın.

Londra’da gezebileceğiniz diğer yerler için tıklayın.

Roma, İtalya

Eski dünyanın şaheserleri ile dolu Roma’nın neden Avrupa’nın en romantik şehirlerinden biri olduğunu, şehri gezmeye başladığınızda hemen anlayacaksınız.

Roma uçak bileti alarak gezeceğiniz şehrin kendine özgü sokaklarında sevgilinizle el ele dolaşın ve güzel mimariye kendinizi bırakın. Yemyeşil manzaralarıyla ünlü Borghese Bahçeleri’nde heykellerle süslü çiçek bahçelerini gezdikten sonra Bernini, Raphael ve Caravaggio’nun paha biçilmez eserlerini görmek için Borghese Galarisi’ne uğrayın.

Roma, İtalya
Roma, İtalya

Bu gezinizde Roma Rönesans Sarayı’nın içinde yer alan restoranlar, galeriler ve hediyelik eşya dükkanlarında harika zaman geçirecek, 1762’de Nicola Salvi tarafından yapılan ve Aşk Çeşmesi olarak bilinen Trevi Çeşmesi’ne para atıp ilişkinizin sonsuza kadar sürmesini dileyeceksiniz.

Roma’da gezebileceğiniz diğer yerler için tıklayın.

Aerobilet ayrıcalıklarıyla en iyi fiyatlarla uçak bileti alabilir ve Avrupa’nın en romantik şehirlerinde unutulmaz anlar yaşayabilirsiniz.