Port Elizabeth Uçak Bileti ile Muhteşem Okyanus Manzaraları İzleyin

0
877
Port Elizabeth Uçak Bileti ile Muhteşem Okyanus Manzaraları İzleyin
Port Elizabeth Uçak Bileti ile Muhteşem Okyanus Manzaraları İzleyin

Port Elizabeth uçak bileti alarak güzelliklerini yakından göreceğiniz, yerel halk tarafından “PE” olarak adlandırılan bu etkileyici şehir, Güney Afrika’nın üçüncü en büyük limanı ve ülkenin en temiz şehir plajlarından bazılarına sahip. Güzel Algoa Körfezi’nin berrak sularının 40 kilometreden fazla kıyı şeridiyle; su sporları, sörf ve yelkencilik yapmaktan yüzmeye ve balık tutmaya kadar yapılacak pek çok şeyi Port Elizabeth’de bulacaksınız.

Port Elizabeth gezinizde yapacağınız tekne turlarıyla, yılın zamanına bağlı olarak kambur sırtlı balinalar ve Bryde balinaları gibi dev okyanus canlılarını da yakından görme şansı bulacaksınız. Port Elizabeth şehri sadece denizle ilgili değil, şehir merkezindeki sanat ve miras yolu Route 67 ile bu samimi kentin etkileyici tarihini keşfedebilirsiniz.

Aerobilet IOS ve Android mobil uygulamalarından veya web sitesi üzerinden kolayca Port Elizabeth uçak bileti alabilir ve Güney Afrika’nın bu büyüleyici şehrinde unutulmaz zamanlar geçirebilirsiniz.

Port Elizabeth’te Görülmesi Gereken Yerler

Port Elizabeth Plajları

Port Elizabeth, Güney Afrika’daki en düzenli ve en güvenli şehir plajlarından bazılarına sahip. 40 kilometreden fazla uzanan kumlu ve güneşli plajlar, Algoa Körfezi boyunca sahili çevreliyor. Yüzme için en iyi seçimler ise çocuk havuzlu ve su kaydıraklı Wells Estate Plajı, ağaçlarla çevrili Humewood Plajı ve içerisinde kiosklar, restoranlar, paten parkı ve diğer eğlence tesislerinin bulunduğu popüler Kings Plajı.

Port Elizabeth Plajları
Port Elizabeth Plajları

Boardwalk eğlence kompleksine çok yakın olan Hobie Plajı da korunaklı kaya havuzlarına sahip ve ve rüzgar sörfü için ideal bir plaj. Pollock Plajı ise şehrin en iyi sörf noktası ve deniz rezervindeki bozulmamış Sardinia Körfezi de şnorkelli yüzme ve dalışlar için mükemmel. Olta balıkçılığı için tercih edilen plajlar için ise New Brighton Plajı ve Bluewater Körfezi çevresindeki kuzey sahillerine gitmelisiniz.

Port Elizabeth uçak bileti alarak keyfini çıkaracağınız bütün bu plajlar; örnek su kalitesi, güvenlik ve çevre yönetimi ile ilgili bir ödül olan uluslararası Mavi Bayrak statüsünü kazandı.

Addo Fil Milli Parkı

Güney Afrika’nın üçüncü en büyük milli parkı olan Addo Fil Milli Parkı, Port Elizabeth’in 72 kilometre kuzeyinde yer alıyor ve doğa sevenlere gerçek bir Afrika safarisinin tadını sunuyor. Park, kuzeydeki Zuroberg sahili boyunca Karoo’ya doğru uzanan 444.000 dönümden fazla alanı kapsıyor. Milli park, Afrika penguenlerinin önemli üreme alanlarını barındıran açık deniz adalarını da içeriyor.

Addo Fil Milli Parkı
Addo Fil Milli Parkı

Addo Fil Milli Parkı, 1931’de son kalan Güney Afrika çalı fillerinin neslinin tükenmesini önlemek amacıyla kurulmuştur. Bugün bu görkemli hayvanların 600’den fazlası, Cape bufaloları, kara gergedanlar, aslanlar, leoparlar, zebralar, benekli sırtlanlar, sayısız antiloplar ve 185’den fazla kuş türü Addo Fil Milli Parkı’nda yaşıyor.

Buradaki diğer maceralar arasında gece safarileri, at safarileri ve yürüyüş parkurları sayılabilir. Bütçenize uygun konaklama seçeneklerini de bulabileceğiniz parkta kır evlerinden ve dağ evlerinden kamp alanına kadar pek çok seçenek bulabilirsiniz. Parkı kendi keşfedebilir veya rehberli bir tura katılabilirsiniz.

The Boardwalk

Port Elizabeth uçak bileti alarak tadını çıkaracağınız şehir merkezinde plajlara 12 dakikalık yürüme mesafesinde yer alan The Boardwalk, yapay bir göl üzerinde şık bir şekilde paketlenmiş bir eğlence ve kongre merkezi. Turistler ve yerliler buraya butiklere ve özel mağazalara göz atmaya, restoran ve kafelerde yemek yemeye geliyorlar. The Boardwalk gezinizde ayrıca merkezde bulunan beş ekranlı sinema, canlı şovlara ev sahipliği yapan bir amfitiyatro, bowling salonu ve macera golfü içeren eğlence mekanlarının da tadını çıkarabilirsiniz.

Fitness merkezinde de iki havuz bulunuyor ve biraz şımartılmak isteyenler tam donanımlı spada rahatlayabilir. The Boardwalk, geceleri de müzikal bir fıskiye gösterisi ile canlanıyor. 100’den fazla bireysel jet, renkli ışıklarla aydınlatılan havaya 60 metreye kadar su fışkırtıyor ve bir su perdesi multimedya sunumları gösteriyor. Yetişkinler ve her yaştan çocuklar burada yapacak pek çok eğlenceli şey bulabilirler.

Kragga Kamma Oyun Parkı

Port Elizabeth bölgesinden 30 dakikadan daha az bir sürüş mesafesinde yer alan Kragga Kamma Oyun Parkı, kendi başınıza veya rehberli safariler ile unutulmaz geziler yapabileceğiniz bir yer.

Park; beyaz gergedan, bufalo, zürafa, zebra ve maymunlar da dahil olmak üzere etkileyici bir vahşi yaşam zenginliğine sahip. Parktaki en çok ilgi çeken hayvan ise doğal ortamında görebileceğiniz çitalar. Parkta çitalar gibi diğer hayvanlar da rahatça dolaşabiliyorlar.

Kragga Kamma Oyun Parkı
Kragga Kamma Oyun Parkı

Milli parkta uzun safariler için vakti olmayanlar için harika bir seçenek de sunuluyor. Bu kısa turlar size iki veya üç saat içinde parkı kolayca gezdiriyor. Parktaki parkurlar, iki tekerlekten arazi araçlarına kadar pek çok araç için de ideal.

Route 67 Sanat Yolu

Port Elizabeth şehrinin tarihi merkezinde yer alan Route 67, Eastern Cape sanatçıları tarafından yaratılan 67 eserden oluşan bir sanat ve miras yolu. Bu yol, şehrin İngiliz mirasını ve Afrika tarihini bir araya getiriyor, ayrıca 1994 seçimlerinin öyküsünü anlatıyor. Yokuş aşağı uzanan yolu takip etmek için deniz fenerinin yanındaki Donkin Reservi’nden gezinize başlayın.

Yürüyüşünüz boyunca renkli mozaiklere, duvar resimlerine, heykellere ve oyulmuş şiirlere hayranlıkla bakabilirsiniz, ayrıca yol boyunca çeşitli tarihi yerler ve sanat galerileri de göreceksiniz. Afrika’daki en büyük ikinci bayrağın yer aldığı alana da özellikle dikkat etmelisiniz.

Port Elizabeth Sahil Yürüyüş Parkurları

Port Elizabeth’in kıyı şeridindeki ahşap yollar, muhteşem okyanus manzaraları karşısında açık hava yürüyüşü yapmak için mükemmeldir. Sörfçülerin dalgaları yakalaması ve güneşin okyanustan parlamasıyla eşsiz manzaralar sunan Hobie Plajı ve Shark Rock İskelesi’ni mutlaka gezmenizi öneririz.

Lolipop Feneri’ne ulaştığınızda, manzara daha sert ama aynı zamanda nefes kesici bir şekle dönüşecek. Sabahları şişe burunlu yunuslara dikkat edin, bu eğlenceli memeliler büyük okyanus dalgalarını yakalamaktan ve dalgaların arasından atlamaktan çok zevk alıyorlar. Eğlenen yunusların harika fotoğraflarını çekebilirsiniz.

Donkin Reservi

Şehrin tarihi merkezinde bulunan Donkin Reservi, 1820’de Port Elizabeth’in kurucusu Sir Rufane Donkin tarafından kurulan küçük bir park. Parkın öne çıkan özelliği ise Sir Donkin’in karısı Elizabeth’in piramit şeklindeki anıtıdır.

Donkin Reservi
Donkin Reservi

1861 yılından kalma deniz feneri de turizm ofisine ev sahipliği yapıyor. 1820’de buraya gelen ve bir yerleşim bölgesi oluşturan yerleşimcilerin anısına inşa edilen Campanile dahil olmak üzere 47 tarihi bölgeyi kapsayan beş kilometrelik Donkin Heritage Trail için de bir harita alabilirsiniz. Port Elizabeth şehrinin panoramik manzarasını da görebileceğiniz Donkin Reservi, ayrıca kentin popüler sanat ve miras yolu olan Route 67’nin de başlangıç noktasını oluşturuyor.

Port Elizabeth Sardunya Koyu

Halk arasında ‘Sards’ olarak da bilinen bu sahildeki bozulmamış plaj, size muhteşem bir okyanus manzarası sunacak. Plaja ulaşma biraz yürüyüş gerektirse de görecekleriniz manzaralar kesinlikle buna değecektir. Huzurlu ve çoğu zaman ıssız olan Sardinya Koyu, deniz suyu rezervinin bir parçasını oluşturuyor, ayrıca at safarileri ve uçurtma sörfçüleri tarafından tercih edilen uzun kumlu sahil şeridi ile turistleri kendine çekiyor.

Romantik akşam yürüyüşleri veya kum tepeleri üzerinde fotoğraflar çekmek için ideal bir yer olan Sardunya Koyu, muhteşem gün batımları izlemek için de çok popüler bir yer.

Güney Afrika Denizcilik Rehabilitasyon ve Eğitim Merkezi

Bu etkileyici merkez, korunan deniz yaşamını görmek ve bu büyüleyici canlılar hakkında bilgiler öğrenmek için harika bir yer. Merkez, deniz kuşlarına özellikle de dünyanın en büyük Afrika penguenleri kolonisine ev sahipliği yapan St. Croix adasından gelen Afrika penguenlerine odaklanıyor.

Güney Afrika Denizcilik Rehabilitasyon ve Eğitim Merkezi
Güney Afrika Denizcilik Rehabilitasyon ve Eğitim Merkezi

Merkezdeki personellerin birçoğu bilgili gönüllülerden oluşuyor. Burayı ziyaret etmek için en iyi zaman olan öğleden sonra saat 14.30 civarında, penguenleri havuz etrafında dolaşırken izleyebilirsiniz.

Cape Recife Doğa Koruma Alanı

366 hektarı kaplayan Cape Recife Doğa Koruma Alanı, Port Elizabeth’e birkaç kilometre uzaklıktaki el değmemiş sahil şeridinde harika bir yürüyüş rotası ve bir plaj sunuyor. Buradaki şehir plajlarında kalabalıklardan kaçabilir ve dokuz kilometrelik yürüyüş parkurunda kayalık sahil şeridinin güzel manzaralarını, kum tepelerini, 1851 tarihli deniz fenerini ve gelgit havuzlarıyla süslü el değmemiş plajları görebilirsiniz.

Yaban hayatı sevenler, rezerv içindeki Güney Afrika Denizcilik Rehabilitasyon ve Eğitim Merkezi’ne de uğrayabilirler.

Van Stadens Doğa Rezervi

Port Elizabeth’in yaklaşık 40 kilometre batısında yer alan Van Stadens Doğa Rezervi, yürüyüş ve piknik yapmak için mükemmel bir yer. Bakımlı yolları takip etmek çok kolay ve yürüyüşler zorlu veya kolay rotalardan devam ederek yaşlı ağaçlarla kaplı yoğun ormanlar ve eşsiz akarsular boyunca devam ediyor.

Van Stadens Doğa Rezervi
Van Stadens Doğa Rezervi

Van Stadens Köprüsü’ne yürüyenler, sarp dağ geçidinin güzel manzaraları ve çarpıcı fotoğrafçılık fırsatları ile ödüllendirilecekler.

St. Croix Adası Deniz Koruma Alanı

Küçük ve kayalık St. Croix Adası, dünyadaki en büyük Afrika penguenleri üreme kolonisine ev sahipliği yapan önemli bir deniz rezervi. Bu ilgi çekici siyah-beyaz kuşlar, yalnızca Afrika’nın güneybatı kıyılarında bulunuyor ve hızla azalan sayılarıyla nesli tükenmekte olan bir tür olarak listeleniyor. Adaya ulaşmak için bir tekne gezisine çıkabilir ve penguenleri gördükten sonra adayı çevreleyen sularda dalışlar yaparak su altı dünyasını da inceleyebilirsiniz.

Port Elizabeth Güney Yakası Müzesi

Port Elizabeth’in sahilinde bulunan Güney Yakası Müzesi, Apartheid döneminden günümüze uzanan tarihi izleri takip ediyor. Fotoğraflar ve gazete kupürleri ile yaşam alanlarının yeniden yaratılmasına ve kişisel hikayelere odaklanan müze, oldukça ilginç sergiler sunuyor. Sergiler basit olmasına rağmen müze, şehir tarihinin önemli bir parçasını belgeliyor.

Bayworld Oceanarium

Doğal ve kültürel tarih, Bayworld’deki su altı sürüngenleri ve su altı deniz harikalarıyla birleşiyor. Burada yerli pelerinli yılan türlerinin yanı sıra, okyanus akvaryumundaki bir cam penceresinden devasa köpek balıklarını da yakından izleyebilirsiniz.

Bayworld Oceanarium
Bayworld Oceanarium

Port Elizabeth uçak bileti alarak gezeceğiniz Bayworld’ün bitişiğinde, dinozorlardan denizcilik tarihine ve Xhosa boncuk işlerine kadar uzanan sergilerle Güney Afrika’daki üçüncü en eski müze olan Port Elizabeth Müzesi yer alıyor.

Port Elizabeth Uçak Bileti ile Vadi Pazarı’nda Alışveriş Yapın

Hareketli Vadi Pazarı, her ayın ilk cumartesi günü gurme şeflerin hazırladığı yiyecek ve içecek seçeneklerinin bir arada buluşmasıyla, Güney Afrika yemeklerini denemek için harika bir yer haline geliyor.

Aromalı ve renkli yemeklerle dolu eski bir endüstriyel tramvay binasında yer alan Vadi Pazarı, şehri gezerken mutlaka uğramanız gereken yerler arasında. Sunulan yiyecek çeşitliliği, geleneksel restoranlara çekici bir alternatif oluşturuyor. Vadi Pazarı gezinizde biraz dim sum, bir gurme burger veya baharatlı deniz mahsulleri alın ve yemeğinizi ev yapımı gelato ile sonlandırın.

Aerobilet uçak bileti sayfasından kolayca Port Elizabeth uçak bileti alabilir ve eşsiz okyanus manzaralarıyla sizi büyüleyecek bu güzel şehre unutulmaz bir yolculuk yapabilirsiniz.