Şanghay Uçak Bileti ile Gökdelenler Şehrini Keşfe Çıkın

0
1630
Şanghay Uçak Bileti ile Gökdelenler Şehrini Keşfe Çıkın
Şanghay Uçak Bileti ile Gökdelenler Şehrini Keşfe Çıkın

Şanghay uçak bileti alarak keşfe çıkacağınız bu ilginç şehir, 20. yüzyılın başlarında gelişen hareketli gece hayatı, özel tasarımlı evleri ve şehir kulüpleriyle Paris’e rakip olmuş bir metropoldür. Şanghay, muhteşem binaları ve dünyanın en yüksek ikinci gökdeleni ile çarpıcı manzaralara sahip, çok etkileyici bir şehir.

23 milyonluk nüfusuyla Çin’in en büyük şehri olan Şanghay’da görülecek çok fazla şey var, bu yüzden Şanghay’daki zamanınızı en iyi şekilde değerlendirmelisiniz. Asya’nın en dinamik şehirlerinden birini gezerken hem şaşıracak hem de etkileneceksiniz.

Şanghay uçak bileti ile gezeceğiniz şehir sadece Çin’in değil aynı zamanda dünyanın en kalabalık şehirlerinden birisidir ve dünyanın en önemli ticaret merkezleri arasında yer alır. Şanghay, Doğu’nun İncisi Kulesi gibi sanayi anıtlarıyla refahını kutluyor. Hızlı bir evrim geçiren şehir, modern gökdelenlerin yanında benzersiz güzellikteki tarihi tapınaklara da ev sahipliği yapıyor.

Aerobilet IOS ve Android uygulamalarından ve web sitesinden en iyi fiyatlarla alacağınız Şanghay uçak bileti ile başlayacağınız gezinizde muazzam kalabalıklarla karşılamaya hazırsanız, Çin’in en dinamik metropolünü keşfetmeye başlayabilirsiniz. Gökdelenlerin en üst katlarındaki izleme güvertelerinden göreceğiniz inanılmaz manzaralar ve şehrin labirent sokakları sizi bekliyor.

Şanghay’a Ne Zaman Gidilir?

Şanghay’ı ziyaret etmek için en iyi zamanlar ekim başından kasım sonuna kadar olan zamanlardır. Bu kısa sonbahar mevsiminde gezmek için uygun sıcaklıklar bulacaksınız, ayrıca yaz aylarının turist kalabalığından, yağmurlarında ve yüksek fiyatlarından da kurtulacaksınız.

Kış aylarında Şanghay’ı gezmek isterseniz soğuk havalar ile karşılaşabilir ve şehri keşfetmekte zorlanabilirsiniz. İlkbaharın yükselen sıcaklıkları, resmi tatillerden uzak olduğunuz sürece güzel bir Şanghay seyahati sunacaktır. Şanghay’ın iş merkezli bir şehir olduğunu için otel fiyatları genellikle hafta sonları düşer.

Şanghay’da Ne Yenir?

Şanghay uçak bileti ile güzelliklerini göreceğiniz şehir, Çin’in en iyi ve en seçkin mutfaklarından birine sahiptir. Yangtze Nehri’nin hemen güneyinde ve Huangpu Nehri’nin kenarında bulunan birbirinden güzel restoranlar hem Şanghay’a özgü yemekleri hem de komşu ülke mutfaklarından en güzel yemekleri tadabileceğiniz yerler.

Şanghay’ın komşu şehirleri de bölgenin mutfağının çeşitliliğine katkıda bulunuyor. Batı Gölü sazanları ile bilinen Hangzhou; sirkeleri ile ünlü Zhejiang; ısıtılmış pirinç şaraplarının geldiği Shaoxing, Şanghay’ı besleyen komşu şehirlerden bazıları.

Şanghay’da Ne Yenir?
Şanghay’da Ne Yenir?

Xiaolongbao veya çorba köftesi Şanghay’da denemeniz gereken ilk yemektir. Bir Şanghay klasiği olan bu çorba; etli ince köfteler, sebze, karides veya yengeç dolgusu ile birlikte hazırlanır ve lezzetli bir sıcak et suyu içinde servis edilir.

Buğulanmış yengeç füme, balık dilimleri, Pekin ördeği, kızarmış etli ekmek, sarı erişte çorbası, tavuk ve ördek çorbası da burada mutlaka tatmanız gereken lezzetler.

Şanghay’da Gezilecek Yerler

Şanghay Buld Bulvarı

Bund, şehrin 1949 öncesi geçmişini yansıtan ve nehrin karşısında yükselen Pudong gökdelenlerinin manzarasıyla süslü olan Şanghay’ın etkileyici sahil bulvarıdır. Bund bulvarı boyunca gezerken Şanghay’ın sokak hayatını rahatlıkla görebilirsiniz. Gezinizde akşamları balo salonu dansları, spor antrenmanları, Tai Chi ve Qi Gong pratiği yapan Şanghaylılarla karşılaşacaksınız, bu bulvar şafak vaktinde bile çok hareketlidir.

Şanghay Buld Bulvarı
Şanghay Buld Bulvarı

Gece veya gündüz Çinli veya yabancılar turistler ve Şanghay halkı Bund bulvarında buluşuyor ve manzarayı süsleyen gökdelenlerin fotoğraflarını çekiyor. Geceleri gökdelenler, Huangpu Nehri’ne yansıyan yanıp sönen neon ışıkları ile size muhteşem fotoğraflar sunacaklar.

Pudong Gökdelenleri

Şanghay’ın batı tarafındaki Puxi bölgesi şehrin tarihi binalarına; doğudaki Pudong bölgesi ise Şanghay’ın muhteşem gökdelenlerine sahiptir. Gökdelenler, Bund bulvarının hemen karşısındaki Lujiazui semtinde yoğunlaşıyor.

Şanghay uçak bileti ile görebileceğiniz Jin Mao gökdeleni, 88 kat yükseklikle (8 Çin’de uğurlu sayılır) ve klasik 13 katmanlı Budist tapınağı tasarımıyla postmodern bir şaheserdir. Gökdelenin 88. katındaki gözlem terasına yüksek teknolojili bir asansörle sadece 45 saniyede çıkabilir ve 360 ​​derecelik muhteşem bir Şanghay manzarasını izleyebilirsiniz.

Pudong Gökdelenleri
Pudong Gökdelenleri

Başka bir eşsiz yapı olan Şanghay Dünya Finans Merkezi ise şişe açacağı şeklinde tasarlanmıştır. Bu gökdeleni pek çok belgeselden hatırlayabilirsiniz. Gökdelenin 100. katında bulunan üç gözlem güvertesi var. Buradan göreceğiniz manzara heyecan vericidir ve havanın açık olduğu bir günde, şehrin yukarısında uçuyormuş gibi hissedebilirsiniz. Hava bulutlu olduğunda ise burada kendinizi bulutların üstünde dolaşırken bulacaksınız.

Şanghay Kulesi ise Çin’in en yüksek binası ve dünyanın ikinci en yüksek binasıdır ama henüz halka açık değil.

Doğu’nun İncisi Kulesi

Şanghay’ın en tanınmış simgesel yapısı olan Doğu’nun İncisi Kulesi (Oriental Pearl TV Kulesi), şehrin manzarasını süsleyen en eşsiz yapıdır. Pudong bölgesinde uzun boyuyla duran yapı; bir döner restoran, 11 küre ve birden fazla rasathaneye sahiptir. En heyecan verici manzaraları “Uzay Modülü” bölümünden göreceksiniz. Bu Şanghay’ın en yüksek gözlem güvertesi, yerden 1148 metre yüksekte size unutamayacağınız bir manzara sunacak.

Turistler kulenin tepesinden şehir manzarasının büyüleyici olduğunu söylüyor ama popülerliği nedeniyle burada bilet almak için uzun bekleme sürelerini ve asansörlere binmek için en az bir saat beklemeyi göze almalısınız.

Şanghay Longhua Tapınağı

JG Ballard’ın yazdığı Güneş İmparatorluğu kitabını okuduysanız ya da Spielberg’in çektiği film uyarlamasını gördüyseniz, Longhua Tapınağı’nı hemen tanıyacaksınız. Şanghay’ın en büyük ve en aktif tapınağı olan Longhua Tapınağı; 5 ton ağırlığında, 2 metre yüksekliğinde bir bakır çanı bulunan ikiz kuleleri ile ünlü.

Şanghay Longhua Tapınağı
Şanghay Longhua Tapınağı

Şanghay uçak bileti alarak gezebileceğiniz tapınağın ana parçası maalesef ziyaretçilere açık olmayan 7 katlı ve 8 çerçeveli olarak inşa edilmiş olan Budist tapınağıdır. Longhua Tapınağı, geniş bahçelerle çevrilidir ve Longhua Şehit Mezarlığı’nın bir parçasıdır.

Şanghay Eski Kenti

Şanghay gezinizde keşfetmek ve otantik sokaklarında kaybolmak için harika bir yer olan eski kent, bir zamanlar Japon korsanlarından korumak için inşa edilmiş bir surla çevrili olarak Şanghay’ın merkezini oluşturuyor.

Şanghay Eski Kenti
Şanghay Eski Kenti

Bugün, eski kentin surlarının sadece 50 yıllık bir bölümü ayaktadır. Burada dar, sarmal yolların kapladığı tarihi ve kalabalık mahalleleri bulacaksınız.

Nanjing Yolu

Şanghay uçak bileti alarak başlayacağınız gezinizde keyifli bir alışveriş yapmak ve Çin ticaretinin koşuşturmasına şahit olmak için Nanjing Yolu’nu mutlaka ziyaret etmelisiniz. Sanghay Nanjing Yolu toplam 9 kilometre boyunca uzanıyor ve tüm yerel mağazalara ek olarak dünyanın her yerinden perakendecileri de burada bulabilirsiniz. Gündüzleri güneşte parlayan çevredeki binaların zarif mimarisine hayran kalacaksınız. Geceleri ise yolu, ışıklı logolar ve marka isimleri süslüyor.

Nanjing Yolu sadece yayalara ayrılmış bir cadde olarak düzenlendi ancak burada hala çok yoğun bir trafik var. Alışveriş yapmaya gelen binlerce müşteri bu ana arteri düzenli olarak tıkıyor, gezerken büyük kalabalıklarla karşılaşmaya hazır olmalısınız.

Harika alışverişler yapabileceğiniz Şanghay’ın bu ünlü caddesi yılın hemen her günü çok canlıdır ve kendine özgü atmosferiyle turistleri kendine çeker.

Şanghay Maglev

Şanghay Maglev dünyanın en hızlı yolcu trenlerinden birisidir. Saatte yaklaşık 434 kilometre hızla ilerleyen bu tren, bilet fiyatları ucuz olduğu için yetişkin için bir eğlence kaynağıdır. Şanghay Maglev treniyle yaklaşık 7 dakika içinde şehir merkezi ve Pudong Uluslararası Havaalanı arasında 28 kilometre boyunca çok hızlı bir yolculuk yapabilirsiniz.

Şanghay Maglev
Şanghay Maglev

Ayrıca, trenin tarihini ve onu inşa etmek için gereken mühendislik başarılarını sergileyen bir müzeyi de burada gezebilirsiniz.

Yeşim Buda Tapınağı

Şehrin en popüler turistik merkezlerinden biri olan Yeşim Buda Tapınağı, sizi Buda heykellerin büyük bir koleksiyonuyla etkileyecektir.

Tapınak aslında Burma’dan getirilen iki yeşim heykeline ev sahipliği yapmak için inşa edilmiştir ama zamanla süslü heykellerin koleksiyonu büyüdü ve kalabalıklar burayı keşfetti.

Yeşim Buda Tapınağı
Yeşim Buda Tapınağı

Büyük salonda bulunan üç altın Buda heykeli Buda’nın geçmişini, şimdiki halini ve geleceğini temsil ediyor. Tapınak, Şanghay’ın hala aktif olan birkaç Budist manastırından birisidir, bu yüzden burası birçok Budist rahibe de ev sahipliği yapıyor.

Şanghay uçak bileti ile gezebileceğiniz tapınak oldukça kalabalıktır, bu yüzden uzun kuyruklara yakalanmamak için sabah erken saatlerde buraya gelmenizi öneririz. Yeşim Buda Tapınağı, her gün 08:00-14:30 arası ziyaretçileri ağırlıyor.

Şanghay Yuyuan Bahçesi

Şanghay uçak bileti ile güzelliklerini görebileceğiniz Yuyuan Bahçesi, Şanghay’da kalan birkaç tarihi bahçeden birisidir ve şehrin hızla yok olan geçmişinin değerli bir simgesidir. Ming Hanedanlığı üyesi Pan Yunduan tarafından 1559 yılında yaptırılan bahçe, ünlü mimar Zhang Nanyang tarafından yaklaşık yirmi yılda inşa edildi.

Yuyuan Bahçesi
Şanghay Yuyuan Bahçesi

1800’lerin ortalarında, Küçük Kılıçlar Cemiyeti’nin Fransız sömürgecilerine karşı ayaklanmaları ve daha sonraki Afyon Savaşı sırasında bahçe tahrip edildi. Yenilenen bahçenin sazanlarla dolu göletleri, kaya ve bambu bahçeleri arasında gezindikten sonra Küçük Kılıçlar Birliği isyanına adanan küçük müzeyi de ziyaret edebilirsiniz.

Huxinting Çay Evi

Yuyuan Bahçesi’nin hemen dışındaki bir göletin ortasında kazıklar üzerinde duran Huxinting Çay Evi, Şanghay eski kentindeki kalabalığından uzaklaşmak için harika bir yerdir. İç mekan koyu renkli ahşap ve geleneksel tarzda oyulmuş mobilyalardan oluşan bir koleksiyona sahiptir ve çay evinin otantik pencereleri gün ışığını ve sokakların manzarasını içeri vererek size sokaktaki kalabalığı izleme şansı verir.

Çay burada pahalıdır çünkü sadece çay için değil ambiyans ve manzara için de para ödüyorsunuz. Huxinting Çay Evi’nde çay seçenekleri neredeyse sınırsızdır ve longjing yeşil çayı burada denemeniz gereken en lezzetli çaydır. Çay siparişleri haşlanmış bıldırcın yumurtası, marine edilmiş soya peyniri ve tatlılar da dahil olmak üzere birkaç çeşit atıştırmalık ile servis ediliyor.

Şanghay Halk Parkı

Halk Meydanı’na bitişik konumda bulunan Halk Parkı, görülmeye değer güzellikler barındırıyor. Sömürge günlerinde bu park şehrin yarış pistiydi. Bugün park, 30 dönümlük çiçek bahçeleri, nilüfer göletleri ve yemyeşil ağaçları ile milyonlarca Şanghay vatandaşı için bir arka bahçe işlevi görüyor.

Şanghay Halk Parkı
Şanghay Halk Parkı

Park, Çağdaş Sanat Müzesi’ne de ev sahipliği yapıyor ve Şanghay Müzesi’ne birkaç dakikalık yürüme mesafesinde bulunuyor. Hafta sonları öğleden sonra saat 17’de parkta düzenlenen evlilik pazarını da kaçırmayın. Bu ilginç pazarda yüzlerce aile, duvarlara asılı olan ilanlarla gelin veya damat arıyor.

Şanghay Müzesi

Şanghay Müzesi dış tasarımıyla antik bronz pişirme kabı gibi görünen ilginç bir binadır. Müzede 11 galeriye yayılmış 120.000’den fazla eşsiz parça bulunuyor. Resimler, bronzlar, seramikler, heykeller, kaligrafiler, Ming ve Qing hanedanlığı eşyaları, madeni paralar ve mücevherler bu müzede göreceklerinizden sadece bazıları.

Şanghay Müzesi
Şanghay Müzesi

Şanghay uçak bileti ile gezeceğiniz müzede mutlaka görmeniz gereken elbise ve kostüm galerisi, Çin’in 55 etnik azınlık grubundan gelen karmaşık el işlerini sergiliyor. Müzenin İngilizce tabelaları oldukça iyidir ve sesli kılavuzlar mevcuttur.

Duolun Lu Kültür Caddesi

Güzel bir öğleden sonra yürüyüş için Hongkou semtindeki Duolun Lu Caddesi’ne uğrayabilirsiniz. Büyük ölçüde restore edilmiş olsa da, sokağın mimarisi ve genel ambiyansı sizi 1930’lara götürmeye yetecektir.

1 kilometrelik cadde, yazar Lu Xun ve diğer aktivistlerin gözdesidir. Caddenin villalarının ve sıra evlerinin zemin katları antika dükkanlara, sanat galerilerine ve kafelere dönüştürülmüştür. Bu ilginç mekanları gezip güzel bir alışveriş yaptıktan sonra, yedi katlı Şanghay Duolun Modern Sanat Müzesi’ni de mutlaka ziyaret edebilirsiniz.

Hangzhou

Şanghay’dan yüksek hızlı trende 45 dakikalık kısa bir yolculukla büyüleyici Hangzhou şehrini ziyaret edebilirsiniz. 9 milyonu aşan nüfusu ile burası küçük bir şehir değildir ama Şanghay’dan tamamen farklı ve ferahlatıcı bir atmosfere sahiptir.

Hangzhou şehrinde mutlaka görmeniz gereken yerlerden biri Çin’in en bilinen doğal güzelliklerinden birisi olan Batı Gölü’dür. Gölün çevresinde inşa edilmiş geleneksel tasarımlı köprülerde yürüyebilir ve gölün muhteşem güzelliğinin fotoğraflarını çekebilirsiniz. Gölün çevresini bisikletle gezme şansınız da bulunuyor.

Şanghay Uçak Bileti Alarak Suzhou Güzelliklerini Gezin

Şanghay uçak bileti alarak keşfedebileceğiniz benzersiz yerlerden birisi olan Suzhou, şairler ve yazarlar tarafından “Doğu’nun Venedik Şehri” olarak anılıyor ve buraya gittiğinizde neden böyle anıldığını hemen anlayacaksınız. Her köşeyi sarmış çiçekler ve bonsai ağaçları ile süslü Suzhou’ya yayılmış birbirine bağlı kanallar ve su yolları, Venedik benzeri etkileyici bir manzara oluşturuyor.

Suzhou
Suzhou

Geleneksel Çin bahçelerini gezmek için geçeceğiniz köprülerde göz kamaştıran bu kanal manzaraları karşısında çok zaman geçireceksiniz.

Aerobilet ayrıcalıklarıyla kolayca Şanghay uçak bileti alabilir ve son yılların en ilgi çekici şehirlerinden birisi olan Şanghay’ın birbirinden ilginç güzelliklerini keyifle gezebilirsiniz.