Hiroşima Uçak Bileti ile Japonya’nın Dramatik Tarihini Görün

0
1219
Hiroşima Uçak Bileti ile Japonya'nın Dramatik Tarihini Görün
Hiroşima Uçak Bileti ile Japonya'nın Dramatik Tarihini Görün

Hiroşima uçak bileti alarak gezeceğiniz Honshu’nun batısındaki iç denizlerde yer alan bu şehrin adı, 6 Ağustos 1945’de ilk atom bombasının atılmasıyla ilişkilendirildi.

Hiroşima halkı bu trajik olaydan sonra şehre geri döndü ve pek çok kişinin on yıllarca yaşanamayacağına inandığı bölgede olağanüstü bir şehir kurdu. Hiroşima’nın 1974’de nüfusu, savaş öncesi dönemin iki katına çıktı.

Günümüzde Hiroşima, dünyanın “Barış Başkenti” olarak kabul edilmektedir ve Hiroşima Barış Enstitüsü gibi göze çarpan turistik merkezlerinin yanı sıra geçmişi hatırlatan ve bombardımandan kurtulan birçok önemli yapıya ev sahipliği yapmaktadır.

Hiroşima uçak bileti alarak gezeceğiniz bu şehir, gece ve gündüz yapılacak eğlenceli şeylerle dolu, heyecan verici turistik bir yer. 1977’den beri her mayıs ayında düzenlenen ve milyonlarca ziyaretçiyi çeken Hiroşima Çiçek Festivali’nin yanında büyük müzelere, galerilere ve bahçelere ev sahipliği yapan Hiroşima’da sizi keyifli bir gezi bekliyor.

Aerobilet IOS ve Android mobil uygulamalarından veya web sitesinden en iyi fiyatlarla alacağınız Hiroşima uçak bileti ile Japonya’nın bu en dramatik şehrini keşfetmeye başlayabilirsiniz.

Geceleri Hiroşima

Akşamları özel aydınlatmalarla çok daha güzel görünen Hiroşima’nın ünlü turistik yerlerini geceleri gezmenizi öneririz. Itsukushima Adası Mabedi ve Hiroşima Kalesi gibi pek çok yer geceleri özel olarak aydınlatılıyor ve görülmeye değer muhteşem manzaralar oluşturuyor.

Geceleri şehrin tarihi köşelerinde veya daha modern bir buluşma noktası olan Barış Bulvarı’nda gezebilir ve keyifli bir alışveriş yapabilirsiniz.

Geceleri Hiroşima
Geceleri Hiroşima

Çocuklar İçin Hiroşima

Hiroşima Çocuk Müzesi, çocuklarıyla seyahat edenler için mutlaka gidilmesi gereken bir yer olarak öne çıkıyor. Bu eğlenceli müzede çok sayıda etkileşimli bölümde teknoloji ve bilim üzerine çarpıcı oyunlar sergileniyor ve müze etkileyici bir Planetaryum içeriyor. Diğer bir seçenek ise eğlenceli aktiviteler ve ilgi çekici yerlerin bulunduğu bir çocuk bölgesi olan, deniz kenarında ye alan Marina Hop alışveriş merkezidir.

Hiroşima Günlük Gezileri

Hiroşima’nın sadece 90 dakika doğusunda bulunan, otobüs veya araba ile kolayca gidebileceğiniz Takehara Koruma Bölgesi, size doğanın ve otantik kasabaların içinde mükemmel bir günlük gezi yapma şansı sunuyor.

Hiroşima Günlük Gezileri
Hiroşima Günlük Gezileri

Burada tarihi dükkanlar, mabetler ve tapınaklar gibi birçok orijinal yapının yanı sıra birinci sınıf kafelerin ve restoranların bulunduğu özenli bir şekilde korunmuş bir bölge bulacaksınız.

Küçük bir macera arayanlar için Sandankyo Vadisi de üç saat kadar süren rehberli tekne turlarıyla keşfedebileceğiniz bir dizi kayalık ve doğal havuz manzaraları sunuyor.

Hiroşima’da Gezilecek Yerler

Hiroşima Barış Anıtı Parkı

Sonsuz barışın gerekliliğini sembolize etmek için oluşturulan Hiroşima Barış Anıtı Parkı (Hiroşima Heiwa Kinen Köen), Ağustos 1945’de dünyanın ilk nükleer saldırısının kurbanlarını anıyor.

Bir zamanlar kentin kalabalık meydanında olan patlamanın merkezinde yer alan park, o kader günü ve sonrasında yaşanan olaylarla ilgili çeşitli önemli anıtlar ve müzeler içeriyor, ayrıca her yıl bir milyondan fazla ziyaretçi çekiyor.

Hiroşima Barış Anıtı Parkı
Hiroşima Barış Anıtı Parkı

Renkli kiraz çiçekleri ile süslü bahçelere ek olarak burada görebileceğiniz önemli anıtlar arasında Barış Anıtı Müzesi, Cenotaph Anıtı ve Barış Alevi ile bölgenin en ünlü simgelerinden olan Atom Bombası Kubbesi sayılabilir.

Kağıt kuşu tutan çocukların heykelleriyle süslü Çocuk Barış Anıtı ve içinden Atom Kubbesi’nin görülebildiği somut bir kemer olan Atom Bombası Kurbanları Anıtı da ilgi çekici yerler arasında. Parkı gezmek için harika bir yol olan Hiroşima Barış Anıtı Parkı ve Miyajima Adası Turu’na da katılabilirsiniz.

Itsukushima Adası Mabedi

Hiroşima uçak bileti ile ziyaret edeceğiniz Miyajima yani “Tapınak Adası”, Japonya’nın en önemli ve en çok ziyaret edilen kıyı bölgelerinden birisidir. Yaklaşık 30 kilometrekarelik Hiroşima Körfezi’ni kapsayan ada, Shinto rüzgar tanrısı Susanoo’nun kızı Prenses Ichikishimahime’ye adanmış muhteşem Itsukushima Tapınağı ile ünlü.

İlk olarak, M.Ö. 811’de yapılan tapınak binaları kazıklarla desteklenen küçük bir koyun suları üzerinden yükseliyor ve gelgitlerde suların üstünde yüzüyor. Özellikle geceleri oldukça ilgi çekici bir manzara sunan bu tapınaklar size kırmızı ahşaplarıyla tablo güzelliğinde ve renkli bir manzara sunacaklar.

Itsukushima Adası Mabedi
Itsukushima Adası Mabedi

Tapınak Adası’nda öne çıkan yerler arasında Honden (ana salon), teklifler salonu (Heiden), dua salonu (haiden), bin paspas salonu (Senjokaku) ve Kült danslarda kullanılan, iki müzik köşküyle çevrili görkemli bir sahne (Takabutai) yer alıyor.

Eşsiz bahçeleri ve dost canlısı geyikleri ile ünlü olan adayı keşfetmek için zaman ayırdığınızdan emin olun. Hiroşima Barış Anıtı Parkı ve Miyajima Adası Turu bu muhteşem UNESCO Dünya Mirası alanlarının keyfini çıkarmanın en kolay yoludur. Bu rehberli turlar anıtların ve tapınakların en iyi bölümlerini kolayca görmenizi sağlar.

Hiroşima Barış Anıtı Müzesi

Gezinizde Hiroşima Barış Anıt Parkı’nı ziyaret ederken mutlaka görmeniz gereken yerlerden birisi de kentin atom bombasına odaklanan birçok ürpertici sergisinin yanı sıra dünya barışı ile ilgili sayısız sergiye de sahip olan Barış Anıtı Müzesi’dir.

Hiroşima Barış Anıtı Müzesi
Hiroşima Barış Anıtı Müzesi

Oldukça etkileyici bir şekilde tasarlanmış iki modern binadan oluşan müze, atom bombasının korkunç gerçekliğini yansıtan çok sayıda grafik sergi içeriyor ve tamamının gezilmesi yaklaşık iki saat sürüyor. Doğudaki bina, Hiroşima’nın bombalama öncesi ve sonrası fotoğraflarını sunarken batıdaki bina bombalama sonrası olaylara odaklanıyor.

Hiroşima’nın en ilgi çekici yerlerinden birisi olan Barış Anıt Müzesi; kentin yıkımı, savaşın nedenleri ve sonuçları hakkında bilgi edinmek isteyen bir milyondan fazla kişi tarafından her yıl ziyaret ediliyor.

Hiroşima Kalesi

“Sazan Kalesi” olarak da bilinen Hiroşima Kalesi (Rijö), 1619’da ünlü samuray Asano Nagaakira’nın mülküne geçmeden önce yerel soylu Fukushima Masanori’nin evi olarak inşa edilmiştir.

1958 yılında yeniden inşa edilen etkileyici kale hem kentin tarihi hem de kalenin kendisi ile ilgili bilgilendirici bir müze içeriyor ve Hiroşima, liman ve Miyakojima Adası’nın muhteşem manzaralarını sunuyor.

Hiroşima Kalesi
Hiroşima Kalesi

Kale arazisi içinde ilgi çeken en önemli şey, patlamadan sonra radyo yayınları için kullanılan bir beton sığınağın yanı sıra atom bombası patlamasındaki görüntüleriyle ünlü olan üç söğüt ağacı ve kutsal okaliptüs bitkileridir. Geceleri, mevsime göre değişen renkli ışıklarla aydınlandığında kalenin muhteşem fotoğraflarını çekebilirsiniz.

Shukkei-en Bahçesi

Hiroşima uçak bileti alarak gezebileceğiniz, Riverta Nehri’nin kıyısında bir huzur ve sükunet vahası olan Shukkei-en Bahçesi sizi etkileyecek güzellikte. Bir zamanlar İmparator Meiji’nin evi olan bu görkemli bahçeler, 1940’ta şehre bağışlandıktan sonra halka açıldı ve 1945’teki nükleer saldırıda ağır hasara uğramasına rağmen 1951’de tüm eski ihtişamlarıyla yeniden açıldı.

Shukkei-en Bahçesi
Shukkei-en Bahçesi

Burada gezebileceğiniz pek çok bahçe parkuru ve köprü bulunuyor, buralardan geçerken pek çok eşsiz havuz ve akarsu manzaralarıyla karşılaşacaksınız. Gerçekten unutulmaz bir deneyim için tesis bünyesindeki çay evlerinde sunulan otantik çay törenlerinden birine katılmayı ihmal etmeyin.

Memorial Katedrali

Asya’daki en büyük Roma Katolik kiliselerinden biri olan gri Memorial Katedrali, 1954 yılında atom bombasının patlamasını ilk elden yaşayan Hugo Lassalle adındaki bir Alman Cizvit rahibin girişimi üzerine inşa edilmiştir.

Ünlü Japon mimar Murano Tohgo tarafından tasarlanan bina, birçok ülke tarafından eklenen katkılarla büyük ölçüde desteklendi ve ulusların gerektiğinde birlikte çalışabilmelerinin bir kanıtı olarak sunuldu.

Katedralde öne çıkan yerler arasında Alman Bochum kentinin sunduğu 46 metre yüksekliğindeki kule ve katedralin dört çanı, Köln şehri tarafından sağlanan görkemli org, Düsseldorf şehrinden gelen bronz kapılar ve Belçika tarafından sunulan benzersiz sunak yer alıyor.

Mitaki-dera Hiroşima’nın tarihi tapınakları arasında en etkileyici olanı Mitaki-dera Tapınağı’dır. Aslen M.Ö. 809’da inşa edilmiş ve savaştan sonra yenilenmiş olan bu tapınak görkemli mimarisiyle ünlüdür ve tapınağın rengi sonbaharda akça ağaçların rengi değiştikçe canlı kırmızıya ve altın rengine dönüşür.

Mitaki Dağı’nın eteğindeki konumu ile Üç Şelale Tapınağı ise kırmızı lake pagodası ve yakındaki büyüleyici şelaleleriyle dikkat çekiyor. Ayrıca görülmeye değer güzellikteki 14. ve 16. yüzyıllar arasında Muromachi döneminin mimarisinin güzel bir örneği olan ve ulusal bir hazine olarak belirlenmiş bir oyulmuş heykeli bulunan ana salon da burada gezebileceğiniz yerler arasında.

Hiroşima Sanat Müzesi

Hiroşima uçak bileti alarak ziyaret edebileceğiniz sekiz galeriden oluşan Hiroshima Sanat Müzesi, şehirde ziyaret edilmeye değer birinci sınıf sanat galerilerinden birisidir. Müzenin öne çıkan özellikleri arasında Monet, Renoir, Degas, Maillol ve Picasso gibi Avrupalı ​​ustaların Romantizm ve İzlenimcilik gibi sanat akımlarını temsil eden eserleri; Ryohei Koiso ve Yuzo Saeki gibi önde gelen Japon sanatçılarını temsil eden zengin resim koleksiyonları yer alıyor.

1968’de açılan ve atom bombasıyla ilgili sanat koleksiyonları ve bir çocuk galerisi dahil olmak üzere yerel sanatçıların çalışmalarına odaklanan Hiroşima Bölge Sanat Müzesi’ni de burada ziyaret edebilirsiniz.

Hiroşima Şehri Asa Hayvanat Bahçesi

1971’de açılan Hiroşima Şehri Asa Hayvanat Bahçesi, bölgedeki bazen kasvetli ama önemli müzelerden ve anıtlardan bir parça uzaklaşmak ve eğlenceli zaman geçirmek için gidebileceğiniz bir yer.

124 dönümlük bir alanı kaplayan hayvanat bahçesi; aslanlar, zürafalar ve gergedanlar gibi Afrika hayvanları ile birlikte küçük pandalar ve Japonya’nın dev semenderleri gibi yerli türler de dahil olmak üzere 170 hayvan türüne ev sahipliği yapıyor.

Hiroşima Şehri Asa Hayvanat Bahçesi
Hiroşima Şehri Asa Hayvanat Bahçesi

Tesis bünyesinde eğlenceli bir çocuk oyun alanı da bulunuyor. Şehrin banliyölerinde bulunan bu geniş hayvanat bahçesine şehir merkezinden toplu taşıma araçları ile kolayca ulaşılabilirsiniz. Yaz aylarında Hiroşima’yı geziyorsanız yaz boyunca düzenlenen özel akşam safarilerine de mutlaka katılmanızı öneririz.

Mazda Müzesi

Otomobil meraklıları, Japonya’nın en eski otomobil üreticilerinden birine saygı için kurulan Mazda Müzesi’ni gezmekten büyük keyif alacaklardır.

Güzel görünümlü arabalara yakından bakmak bir yana buradaki asıl heyecan bitişik üretim tesisinin gezisinde başlıyor. Plant 1’deki üretim hattının hemen üstünde yer alan gözlem güvertesinden, bu harika görünümlü araçlar gözlerinizin önünde bir araya getirilirken bu manzarayı şaşkınlık içinde seyredeceksiniz.

Müzede aynı zamanda Mazda’nın gelecekteki araç planları hakkında bilgi edinme şansına da sahipsiniz, ayrıca markalı ürünler ve oyuncaklar satan bir mağazayı da ziyaret edebilirsiniz. Bir saatlik tesis turu için rezervasyonların önceden yapılması gerekiyor.

Hiroşima Miyajima Adası

Japonya’nın mutlaka görmesi gereken yerlerinden biri olarak kabul edilen Miyajima’nın size sunabileceği çok şey var. Ada, özellikle sonbahar aylarında muhteşem göründüğünden bu aylarda turistlerin akınına uğruyor. Hiroşima uçak bileti ile gezebileceğiniz Miyajima Adası’na ana limandan feribotla kolayca ulaşabilirsiniz.

Hiroşima Miyajima Adası
Hiroşima Miyajima Adası

Adada görülecek en ünlü manzara, yüzen Tori Kapısı olarak da bilinen tapınaklardır. Bu tapınaklar Şinto inancı için çok önemlidir ve Japon halkının hac listesinde yer alırlar.

Tori Kapısı bir kum üzerine inşa edilmiştir, bu da denizin gelgit zamanlarında kapıya denizde duruyor görüntüsü verir. Gelenekler arasında iyi şans getirmesi için bu kapıya dokunmak yer alıyor.

Miyajima Adası; klasik Japon mimari eserleri, tapınaklar ve etkileyici beş katmanlı Pagoda ile göz kamaştırıcıdır, ayrıca adayı gezerken birbirinden güzel, son derece sevimli geyiklerle karşılaşacaksınız. Bu küçük geyikler her zaman bir şeyler atıştırmak isterler ve onlara yiyecek vermenizden veya fotoğraflarını çekmenizden memnun olurlar.

Hiroşima Uçak Bileti Alarak Okonomi-mura Tadın

Okonomi-mura, Hiroşima’nın simgesi olan ve çeşitli yöresel sebzeler içeren, son derece lezzetli bir Japon gözlemesidir. Okonomiyaki başta Kansai ve Hiroşima bölgeleri olmakla birlikte Japonya genelinde yaygındır. Burada tadacağınız gözlemeler diğer Japon şehirlerinden çok daha farklı yapılıyor.

Okonomi-mura
Okonomi-mura

Okonomi-mura gözlemeleri hazırlanırken yumurtalı un ve soslar bir tava üzerine yayılır üstüne pizzadaki gibi çeşitli malzemeler eklenir ve pişirilir. Yemeden önce gözlemelerin üstüne kendine özgü sosu, mayonez veya katsuobushi eklenir. Hiroşima’nın bu ünlü lezzetini gezinizde mutlaka denemelisiniz.

Aerobilet uçak bileti sayfasından Hiroşima uçak bileti alarak güzelliklerini göreceğiniz bu Japonya şehri size dramatik olduğu kadar görsel olarak da unutulmaz bir macera sunuyor.