Aerobilet Uçak Biletleri ile Avrupa’nın En Güzel Balayı Rotalarına Uçun

0
442
Aerobilet Uçak Biletleri ile Avrupa'nın En Güzel Balayı Rotalarına Uçun
Aerobilet Uçak Biletleri ile Avrupa'nın En Güzel Balayı Rotalarına Uçun

Aerobilet ayrıcalıklarıyla en iyi fiyatlarla alacağınız uçak biletleri ile Avrupa’nın en güzel balayı rotalarını keşfe çıkabilirsiniz. Birçok çift, Avrupa’da bir balayı hayalini kuruyor ve Avrupa balayı destinasyonları; muhteşem manzaralar, harika plajlar, eğlenceli aktiviteler ve lezzetli yemekler sunduğu için çok tercih ediliyor. İster sadece bir ülkeyi ziyaret ediyor olun, ister ise birçok ünlü tatil beldesini kapsayan bir gezi yapmayı planlayın Avrupa’da birbirinden güzel romantik yerler bulacaksınız.

Müzeler ve gezi turlarıyla dolu yoğun bir rota oluşturmak veya yüzmek ve sahilde güneşlenmek için Avrupa’nın romantik balayı rotalarını keşfedebilirsiniz. Aerobilet uçak bileti sayfasından kolayca uçak biletinizi alın ve hiçbir zaman unutamayacağınız benzersiz bir balayı yaşayın.

Avrupa’nın En Güzel Balayı Destinasyonları

Portekiz

Portekiz; güneşli kumsallara, güzel şehirlere, romantik kalelere ve dünyanın en iyi şaraplarından bazılarını üreten üzüm bağlarına ev sahipliği yapan çok çeşitli bir ülke. Ülkenin başkenti olan Lizbon, balayınıza başlamak için tarihi yerler, sıcak hava ve harika mağazalar sunan en iyi yer. Daha sonra ise ünlü Pena Sarayı’nı ve diğer büyük kaleleri görebileceğiniz Sintra’ya gidebilirsiniz. Portekiz’in kuzeyindeki Porto şehri ise canlı müzik dinleyebileceğiniz, kaliteli şarapları yudumlayabileceğiniz ve okyanus manzarasının keyfini çıkarabileceğiniz canlı bir sahil kenti.

Portekiz
Portekiz

Porto uçak bileti alarak gezeceğiniz Porto şehrinin tarihi merkezi, UNESCO Dünya Mirası Listesi’nde yer alıyor ve romantik bir yürüyüş için mükemmel bir yer. Avrupa’nın en iyi plajlarından bazıları ve en etkileyici kıyı manzaraları için ise güneydeki Algarve bölgesine doğru ilerlemelisiniz. Bu harika plajlar, restoranlar ve doğal otellerle dolu ve Avrupa’nın en popüler turistik yerleri arasında. Ilıman Akdeniz iklimi Algarve’yi yıl boyunca ziyaret etmek için harika bir yer yapıyor. Vaktiniz varsa, muhteşem tüplü dalış ve tenha plajlar için Azor Adaları’na da uçabilirsiniz.

Fransa

Fransa; güneydeki muhteşem plajlar, Paris’teki ünlü cazibe merkezleri, büyüleyici Korsika Adası ve Loire Vadisi dahil olmak üzere birçok güzel balayı rotasına sahip bir ülke. Fransa’nın pek çok güzel şehri, en sevilen balayı rotaları arasında yer alıyor.

Fransa
Fransa

Paris uçak bileti alarak keşfe çıkabileceğiniz Fransa’da Eyfel Kulesi altında fotoğraf çektirebilir, ünlü müzeleri ziyaret edebilir ve gurme Fransız restoranlarında lezzetli yemeklerin tadına bakabilirsiniz. Fransa dünyanın şarap ülkesidir ve güzel yol üstü kafelerinde Fransız şaraplarını tadabilirsiniz. Doğa seviyorsanız muhteşem manzaralar eşliğinde Alpler’de yürüyüş yapabilir veya Fransız Rivierası’ndaki romantik bir otelde doğal güzellikler arasında dinlenebilirsiniz.

Monako

Monako şehri; lüks konaklama, çılgın gece hayatı, kumarhaneler, beş yıldızlı restoranlar ve butik alışverişten hoşlanan çiftler için harika bir yer. Plaja sadece birkaç adım mesafede bulunmak ve Akdeniz’in kuş bakışı manzarasını izlemek için tepenin üzerinde yükselen bir otelde konaklayın.

Monako, İtalya ve Fransa arasındaki Fransız Rivierası’nda yer alıyor ve buradaki en gözde cazibe merkezlerinden bazıları arasında ise lüks kumarhaneler, opera salonları, mayıs ayında gerçekleşen Grand Prix ve öğlen saatlerinde gardiyanın günlük değişimlerini izleyebileceğiniz Prens Sarayı bulunuyor.

Monaco
Monaco

Oşinografi Müzesi de büyük bir balina iskeletine, köpek balığı lagün havuzuna ve Kaplumbağa Adası’na ev sahipliği yapıyor. Monte Carlo’daki Herkül Limanı ise Avrupa’nın en çok fotoğraflanan noktalarından biri. Akdeniz kenarında etkileyici bir mağaraya ve muhteşem manzarası olan dev kaktüslere hayranlıkla bakmak için Monako Egzotik Bahçesi’ne doğru yürümenizi de öneririz.

İspanya

Ünlü kültürel turistik merkezlerden Avrupa’daki en iyi plajlarına kadar İspanya, görülecek ve yapılacak birçok romantik şeye sahip harika bir balayı destinasyonu. Madrid’de Kraliyet Sarayı’nı ziyaret edin, dünyanın en iyi flamenko dansçılarını izleyin, lezzetli tapasların tadına bakın ve dünyanın en iyi müzelerinden biri olan Prado’da biraz zaman geçirin.

Barselona uçak bileti ile tadını çıkaracağınız Barselona şehri;​ Sagrada Familia Kilisesi, Guell Parkı ve La Pedrera gibi yerleriyle muhteşem bir gezi alanı. Şehirde klasik müzik, caz ve diğer müzik performanslarını izleyebileceğiniz birçok büyük müzik kulübü bulunuyor. Pablo Picasso eserlerinin en büyük koleksiyonunu görmek için ise Barselona’daki Picasso Müzesi’ni ziyaret edebilirsiniz.

Valensiya şehrinde ise Avrupa’nın en büyük akvaryumunu, Arnavut kaldırımlı sokakları olan güzel bir eski kenti, Valensiya Katedrali’ni ve La Almoina Arkeoloji Müzesi gibi birçok tarihi mekanı yakından görebilirsiniz. Valensiya’da plaj severler San Sebastian’daki La Concha’ya gidebilirler. Burası otel, restoran ve kafelerle dolu uzun ve çok popüler bir kum şeridi. Zamanınız varsa harika plaj seçeneklerine, gece kulüplerine ve restoranlara sahip olan Ibiza Adası’nı da bu gezinizde görebilirsiniz.

Finlandiya

Finlandiya, inanılmaz Kuzey Işıkları, berrak gece gökyüzü manzarası altında yapılan kros kayağı ve göl gezileriyle macerayı seven çiftler için harika bir destinasyon. Finlandiya’nın başkenti olan Helsinki, ülkenin güney bölgesini keşfetmek için mükemmel bir üs konumunda.

Finlandiya
Finlandiya

Helsinki uçak bileti alarak gezeceğiniz bu güzel şehrin Art Nouveau mimarisini keşfetmek için tarihi otellere göz atın, yerel barlarda bir şeyler için ve ülkenin dört bir yanından toplanan yüzlerce yıllık Finlandiya evlerinin yer aldığı Seurasaari Açık Hava Müzesi’ni ziyaret edin. Dünyaca ünlü Kuzey Işıkları’nı görmek istiyorsanız ise eylül ve mart ayları arasında kuzeyde bulunan Laponya’ya gitmelisiniz. Burada kar safarileri ve kros kayağı yaparak bir igloda uyuyabilirsiniz.

İskoçya

İskoçya’nın en ilgi çekici yerlerinden bazıları; tarihi eserleri hayranlıkla izleyebileceğiniz İskoçya Ulusal Müzesi, şehrin yukarısında yükselen Edinburgh Kalesi ve Raphael, Monet, Van Gogh ve İskoç sanatçılarının ünlü sanat eserlerini barındıran İskoç Ulusal Galerisi’dir. Glasgow Bilim Merkezi de interaktif sergiler, IMAX filmleri ve planetaryumdaki şovlarla çok eğlenceli bir yer.

Edinburgh uçak bileti alarak keşfe çıkacağınız Highlands’taki Loch Ness kıyılarındaki Urquhart Kalesi, mutlaka görmeniz gereken bir yer ve tarihi 1000 yıldan daha eskiye dayanıyor. İskoçya; yüzlerce ada, nehir, göl ve binlerce kilometrelik doğal kıyı şeridine ev sahipliği yapıyor. Yaz aylarında engebeli kayalıkların, çeşitli vahşi yaşamın, romantik sahillerin ve 18 saatlik gün ışığının bulunduğu Orkney Adaları’na uçabilir ve harika bir balayı geçirebilirsiniz.

İtalya

İtalya; Roma şehrindeki ünlü Kolezyum, Venedik’teki Büyük Kanal, Amalfi Sahili’nin muhteşem kayalıkları ve Floransa’daki Michelangelo’nun David’i gibi dünyanın en çok fotoğraflanan yerlerine ve eserlerine ev sahipliği yapıyor.

İtalya
İtalya

Roma uçak bileti alarak gezeceğiniz bu güzel ülke size beş yıldızlı villalardan uygun fiyatlı otellere kadar her bütçeye hitap eden çeşitli romantik oteller sunuyor. İtalya’da çok iyi bir tren sistemi var; bu da araba kullanmadan ülkedeki hemen her yere rahatça gidebileceğiniz anlamına geliyor.

Slovenya

Slovenya; muhteşem göllere, vadilere, yaz aylarında muhteşem yürüyüş parkurlarına ve kışın kayak merkezlerine ev sahipliği yapan gizli bir mücevher. Slovenya gezinizde ilk dikkatinizi çekecek şeylerden biri de insanların gerçekten arkadaş canlısı olması ve hikayelerini sizinle paylaşmaktan heyecan duymaları olacaktır.

Tarihi kaleler, mağaralar veya yerel mutfaklarla ilgileniyorsanız, Slovenya’daki balayı tatiliniz eğlenceli maceralarla dolu olacak. Ljubljana uçak bileti ile gezeceğiniz Slovenya’nı başkenti balayı gezinize başlamak için en iyi yer. Yaz aylarında birçok açık hava konseri düzenlenen şehirde nehir manzaralı harika kafeler ve şehrin yukarısındaki kaleden muhteşem manzaralar var. Ljubljana şehrinin tarihi şehir merkezi de kış aylarında tatil süsleri, müzik festivalleri ve eşsiz açık hava dükkanları ile canlanıyor.

Bled ise kartpostal güzelliğindeki dağ ve göl manzaraları ile çevrili Avrupa’nın en romantik şehirlerinden biri. Balayı çiftleri için mükemmel göl manzaralı oda ve süitler sunan pek çok kaliteli oteli burada bulabilirsiniz. Slovenya sağlıklı yaşam merkezleri de mükemmeldir ve doğal kaplıcaların çevresine inşa edilmiştir. Birkaç gün boyunca bir spa tesisinde kalarak rahatlatıcı masajların, havuzların ve sağlıklı yemeklerin tadını çıkarabilirsiniz.

İzlanda

İzlanda’daki manzaralar çok çarpıcı ve güzel. Çiftler bu uzak ülkede nefes kesen Kuzey Işıkları, aktif gayzerler, güzel sahil kasabaları ve gençleştirici kaplıcalar gibi yerler arasında bir seçim yapabilirler. Başkent Reykjavik küçük bir şehir ama hareketli gece hayatı, güzel parkları ve büyüleyici bir şehir merkezi ile harika zaman geçirebileceğiniz bir yer.

Jeotermal su ile çalışan ünlü bir spa merkezi olan Blue Lagoon’da birkaç gün geçirmenizi öneririz. İzlanda sahilleri de balinaları görmek için Avrupa’da en iyi yerler arasında ve burada balına izleme turları düzenleniyor.

Yunanistan

Atina uçak bileti alarak tadını çıkaracağınız muhteşem deniz manzaraları, lüks balayı süitleri ve harika yemekler sunan Yunan adaları, çok doğal ve romantik yerler. Yaz aylarında binlerce tatilciyi kendine çeken Santorini ise bu adaların en ünlüsü.

Yunanistan
Yunanistan

Girit Adası, Yunanistan’ın en büyük adası ve burada güzel turistik tesislerinin yanı sıra boş plajlar da bulabilirsiniz. Mykonos’un da muhteşem plajları var ve eğlenceli zaman geçirebileceğiniz çeşitli aktivitelere sahip. Her Yunan adasında dünya mutfaklarını deneyebileceğiniz güzel restoranlar ve manzaranın tadını çıkarabileceğiniz güzel sahil kafeleri bulunuyor.

Faroe Adaları

Faroe Adaları, Kuzey Atlantik Okyanusu’nda Norveç ile İzlanda arasında yer alıyor. Takımadaları oluşturan 18 ada, çarpıcı bir sahil şeridine, uzun yaz günlerine (en uzun gün 19 saat) ve eşsiz etkinlik seçeneklerine sahip. Faroe Adaları; tüplü dalış, doğa yürüyüşü ve kuş gözlemciliği gibi açık hava maceralarını seven çiftler için ideal bir yer.

Kış aylarında kristal berraklığında sularda dalış yapmak, su altındaki çarpıcı mağaralar ve renkli deniz yaşamı nedeniyle muhteşemdir. Faroe Adaları’na feribot ve uçakla ulaşılabilirsiniz. Adalardaki konaklama seçenekleri arasında ise lüks otellerden samimi pansiyonlara kadar pek çok seçenek bulunuyor.

Aerobilet Uçak Bileti ile Çek Cumhuriyeti’ni Gezin

Çek Cumhuriyeti balayı çiftlerine tarihi manzaralar, eşsiz alışveriş olanakları, doğa turları ve 12 tane UNESCO Dünya Mirası Alanı sunuyor. Ziyaretinize uçak, tren veya araba ile kolayca ulaşabileceğiniz başkent Prag’ta başlamanızı öneririz. Ünlü Charles Köprüsü’nden geçin, nehir manzaralı romantik bir akşam yemeği yiyin ve şehrin müzeleri, tiyatroları ve galerileri arasında unutulmaz bir gezi yapın. Daha sonra ise UNESCO Dünya Mirası listesindeki Cesky Krumlov Kalesi’ni gezmek için Prag’ın yaklaşık iki buçuk saat güneyine gidebilirsiniz.

Aerobilet Uçak Bileti ile Çek Cumhuriyeti'ni Gezin
Aerobilet Uçak Bileti ile Çek Cumhuriyeti’ni Gezin

Prag uçak bileti alarak keşfe çıkacağınız bu güzel ülke, kış aylarında harika kayak merkezleri, rahatlatıcı kaplıcalar, buz hokeyi ve paten pistleri gibi pek çok eğlenceli tesis sunuyor. Çek Cumhuriyeti’nde gezebileceğiniz diğer tarihi yerler arasında ise Brno’daki Villa Tugendhat, Nepomuk St. John Hac Kilisesi ve romantik Telc şehri sayılabilir. Çek Cumhuriyeti’nde birçok harika konaklama seçeneği var, bu gezinizde lüks otellerde veya kır evlerinde kalabilir ve balayı tatilinizin tadını çıkarabilirsiniz.

Aerobilet ayrıcalıklarıyla en iyi fiyatlarla uçak bileti alabilir ve Avrupa’nın en güzel balayı şehirlerinde unutulmaz zamanlar geçirebilirsiniz.