Avusturya Uçak Bileti ile Dünyanın En Güzel Köyü Hallstatt’a Uçun

0
1346
Avusturya Uçak Bileti ile Dünyanın En Güzel Köyü Hallstatt’a Uçun
Avusturya Uçak Bileti ile Dünyanın En Güzel Köyü Hallstatt’a Uçun

Avusturya uçak bileti alarak keşfe çıkacağınız, kartpostal güzelliğindeki Hallstatter Gölü kıyılarında bulunan Hallstatt Köyü, dünyanın en güzel köyü olarak kabul ediliyor. Yukarı Avusturya’da keşfedilmeyi bekleyen birçok geleneksel köyün içinde Hallstatt, çok özel bir noktada yer alıyor. Avrupa’nın en güzel sonbahar kaçamaklarından biri olarak Salzburg ve Graz şehirlerine karayoluyla bağlı olan Hallstatt Köyü, UNESCO Dünya Mirası Listesi’nde yer alıyor ve özellikle bahar aylarında doğanın en güzel manzaralarını size sunuyor.

8,5 kilometre uzunluğunda ve 2 kilometre genişliğindeki Hallstatter Gölü, mükemmel balık tutma alanları, kayık gezileri ve çarpıcı manzaraları nedeniyle uzun süredir turistleri kendine çekiyor. Göl ve çevresindeki dağların arasında dünyanın en güzel sonbahar manzaralarını size sunacak Hallstatt’ta yapılacak pek çok şey bulacaksınız.

Aerobilet ayrıcalıklarıyla en iyi fiyatlarla Avusturya uçak bileti alarak Avrupalıların akın ettiği bu dünyanın en güzel köyünde büyüleyici sonbahar manzaraları izleyebilirsiniz.

Avusturya Hallstatt Güzelliklerini Keşfedin

Avusturya Hallstatter Gölü

Avusturya’nın Salzkammergut bölgesindeki muhteşem bir dağ gölü olan Hallstatt Gölü, güçlü Dachstein dağ silsilesinin kuzey eteklerinde yer alıyor. Sekiz buçuk kilometre uzunluğunda ve iki kilometre genişliğinde olan göl, 125 metrelik fiyort benzeri bir manzara sunan dik ormanlık yamaçlarla çevrili.

Avrupa’nın yeni keşfedilen ve hızla popülerleşen sonbahar kaçamak alanlarından biri olan Hallstatt Gölü kıyı şeridini süsleyen sevimli köyler arasında en popüler olanları ise Obertraun, Steeg ve Hallstatt’tır. Hallstatt Gölü, tarih açısından Alpler’in en önemli gölü ve kolayca erişilebilen birçok plajı ve çarpıcı dağ manzarası sayesinde sanatçılar ve açık hava meraklıları için olduğu kadar, sadece biraz huzur ve sükunet isteyenler için de bir çekim merkezi.

Avusturya Hallstatter Gölü
Avusturya Hallstatter Gölü

Hallstatt Gölü’nün sevilen aktiviteleri arasında balıkçılık, dalış ve geleneksel düz dipli teknelerle geziler sayılabilir. Gölü keşfetmek için elektrikli ya da pedallı bir bot da kiralayabilirsiniz. Göl ayrıca bazıları çevredeki dağlara bakan mükemmel bisiklet ve yürüyüş parkurları ile çevrili. Bölge, doğal orkideler gibi pek çok nadir türler de dahil olmak üzere sulak alanlarda çok zengin bir flora ve faunaya sahip.

Hallstatt Tuz Dünyası ve Skywalk Gözlem Terası

Çok sayıda mükemmel cazibe merkezi olan Hallstatt Tuz Dünyası, 1.030 metre yüksekliğindeki Tuz Dağı üzerinde harika bir konuma sahip. Teleferikle veya demiryolu sistemiyle üç dakikalık bir yolculukla ulaşılabilen bu turistik merkez, Hallstatt Köyü üzerinde 350 metre yükseklikte göz kamaştırıcı bir manzara sunan bir izleme platformu olan Skywalk ile de turistlerin akınına uğruyor.

Diğer bir muhteşem manzaralar göreceğiniz yer ise tarihi Rudolf Kulesi (Rudolfsturm). Bu kule, bölgeyi işgalcilere karşı savunmak için inşa edilmiş eski bir tahkimat, şimdi ise bir restoran ve gözlem kulesi olarak hizmet veriyor. Buradaki asıl ilgi çeken yer ise 7.000 yıllık tuz madenidir. Zirveler arasında, 1734 yılında Tuzlu Adam olarak bilinen binlerce yıllık bir ceset bulundu. Burada eski ve modern madencilik yöntemlerinin büyüleyici gösterimlerinin yanı sıra Yeraltı Tuz Gölü’nü ziyaret etme şansı da bulacaksınız.

Her yaştan çocuklar için tasarlanmış Avrupa’nın en uzun tahta slaytı olan 64 metrelik mega slayttan aşağı inmek ise çocuklarınızın çok seveceği eğlenceli deneyim olacak.

Hallstatt Eski Kenti ve Pazar Meydanı

Avusturya’nın en güzel yerlerden biri olan küçük Hallstatt Köyü, Hallstatter Gölü’nün güneybatı kıyısında pastoral bir konuma sahip. İsmini yakındaki tuz madeninden alan köy, geleneksel evlerle çevrili büyüleyici Pazar Meydanı etrafında toplanıyor ve balkonları çiçeklerle örtülü ahşap evler ile inanılmaz bir manzara sunuyor.

Hallstatt Eski Kenti ve Pazar Meydanı
Hallstatt Eski Kenti ve Pazar Meydanı

Avusturya uçak bileti alarak göreceğiniz dükkanlar ve teraslı kafeler, bu geniş meydanı çevreliyor ve burada vurgulanan asıl önemli şey Kutsal Üçlü heykeli. Eski köyün en ünlü manzaralarından biri olan heykel, Pazar Meydanı’na kısa bir yürüyüş mesafesinde ve bölgenin en çok fotoğraflanan anıtı. Köyün merkezinde ise 19. yüzyıldan kalma Hallstatt Evanjelik Kilisesi, uzun ve narin kulesi ile göl kenarında inşa edilmiş simgesel bir yapı olarak turistlerin çok ilgisini çekiyor.

Avusturya Dachstein Dağları ve Beş Parmak

Avusturya uçak bileti alarak güzelliklerini göreceğiniz, UNESCO Dünya Mirası listesinde yer alan Dachstein Dağları, en yüksek noktası 2.995 metrelik Hoher Dachstein olan 2.000-3.000 metre arasında değişen bir dizi güçlü zirveden oluşuyor. Kış mevsiminde kayak yapmak; yaz aylarında ise doğa yürüyüşü yapmak için çok popüler olan dağlar, Grosse-Gosau ve Hallstatter buzulları dahil olmak üzere devasa buzullarıyla da ünlü. Çoğu yürüyüş parkuruna erişim sağlayan bir dizi teleferik, sizi tepeye çıkaracak ve burada buzul manzaralarını yakından göreceksiniz.

Her zirvede bulunan görüntüleme platformlarından muhteşem manzaraların fotoğraflarını çekebilirsiniz. Bunlardan en çarpıcı olanı ise 122 metrelik bir yükseklikte havada asılı duran bir el gibi görünen beş uzun platform olan Beş Parmak Tepeleri. Her biri farklı bir tasarım ve farklı bir bakış açısı sunan bu parmaklardan biri tamamen cam, diğeri ise büyük boyutlu bir Barok resim çerçeveli izleme platformuna sahip.

Avusturya Dachstein Mağaraları

Dachstein Dağları, 1.174 metre derinlikte ve Doğu Alpler’in en etkileyici mağaralarına biri olan muhteşem Dachstein Mağaraları ile de ünlü. Buz heykellerinin, devasa buz perdelerinin ve buz sarkıtlarının dünyası size unutulmaz bir macera sunuyor.

Burada göze çarpanlar arasında ise birçok büyük mağarası ve muhteşem bir donmuş şelalesi bulunan Dev Buz Mağarası (Rieseneishöhle) ve büyük boru şeklindeki galerilerden oluşan Mamut Mağarası (Mammuthöhle) bulunuyor. Yeraltı nehri ise burada size inanılmaz bir doğa harikası sunacak bir başka güzellik. 90 dakikalık rehberli turunuzdan önce veya sonra iklim değişikliğinin bu bölgedeki etkileri hakkında bilgi de edinebilirsiniz.

Avusturya Krippenstein Dağı

Dachstein Mağaraları’nda bulunan teleferik sistemi, 2.109 metrelik Krippenstein Dağı’ndaki üst istasyon olan Berghaus Krippenstein’a kadar devam ediyor. Teleferik yukarıya doğru 15 dakikalık tırmanış yapıyor ve göz kamaştıran pek çok manzarayı size sunuyor. Bunlar arasında, burada ölen 13 öğrenci ve bir grup öğretmeni anmak için inşa edilen küçük bir şapel de var. Ulaşacağınız metalik bir gemiyi andıran muhteşem bir görüntüleme platformu ise Dachstein Dağları’nın muhteşem panoramik manzarası ile sizi ödüllendiriyor.

Avusturya Katolik Bölge Kilisesi ve Ölü Şapeli

Meryem Ana Kilisesi, pek çok nedenle kısa bir tırmanışa değer. Kilisenin kendisi dikkate değer bir sanat eseri ve üç kanatlı sunak, 1500 civarında inşa edilmiş Gotik freskleri ve cüretkar bir sanat hırsızlığının büyüleyici hikayesini içeriyor. 1980’lerde Meryem’in küçük sunağından dört Gotik tablo yerlerinden sökülmüş ve çalınmıştı. Yıllarca arama yaptıktan sonra bu paha biçilmez eserler bulundu ve 2018 ilkbaharında sunaktaki orijinal yerlerine geri döndüler.

Avusturya Katolik Bölge Kilisesi ve Ölü Şapeli
Avusturya Katolik Bölge Kilisesi ve Ölü Şapeli

Buradaki en sıra dışı özellik ise Ölü Şapeli olarak bilinen, en büyük ve en iyi boyalı kafatası koleksiyonlarından birini sergileyen 12. yüzyıldan kalma St. Michael Kilisesi’dir. Kafataslarının çiçek desenleriyle boyaması, isimleri ve ölüm tarihleri ​​yazılması çoğunlukla Alp bölgeleri ile sınırlı bir gelenek.

Hallstatt Dünya Mirası Müzesi

Hallstatt, tuzlu madenlerin ilk günlerinden UNESCO Dünya Mirası Alanı statüsüne kadar son yedi bin yıl boyunca hem köyün hem de çevresinin zengin tarihiyle ilgili sergileri sunan Dünya Mirası Müzesi’ne ev sahipliği yapıyor. Müzedeki bazı sergiler Keltler gibi daha sonraki yerleşimcilerle ilgilenirken, Epochs Studio sergisi köyün tarihine ait araç ve el sanatlarının uygulamalı gösterimlerini sunuyor.

Hallstatt’ın diğer bir önemli müzesi olan Tarih Öncesi Nekropol Müzesi ise antik bir mezarlık alanı üzerine inşa edilmiş ve M.Ö. 5000 ile 1000 yılları arasına ait, bu bölgede bulunan eski eserleri sergiliyor. Demir Çağı’na ait mezar mobilyaları dahil olmak üzere göreceğiniz binlerce yıllık eşyalar çok etkileyici ve önemli.

Avusturya St. Wolfgang Şehri

Küçük St. Wolfgang şehri, Hallstatt’ın 36 kilometre kuzeybatısında popüler bir sağlık merkezi. Şehrin hoş sokak manzarasında gezmek özellikle sonbahar aylarında harika deneyim sunuyor. Gezinizde Gotik tarza sahip St. Wolfgang Hac Kilisesi gibi tarihi yapıların fotoğraflarını çekme fırsatı bulacaksınız.

Avusturya St. Wolfgang Şehri
Avusturya St. Wolfgang Şehri

Bu etkileyici yapı, 1429-77 yılları arasında yeniden inşa edilmiş ve 17. yüzyılın sonlarında yanına Barok tarzında bir kule ve 18. yüzyılda çan şeklinde bir kubbe eklenmiş. İç mekanlarda 1481’den kalma bir sanat eseri olan Bakire Meryem heykeli de görülmeye değer güzellikte.

Hallstatt Admont Manastırı

Tarihi tatil beldesi Admont, Admont Manastırı’nın güzelliğinden dolayı turistler arasında çok popüler. 1704 yılında kurulan ve daha sonra Neptün Çeşmesi’ne sahip bir parkın eklenmesiyle yeniden inşa edilmiş olan Admont Manastırı’nın öne çıkan kısmı ise 70 metre yüksekliğindeki ikiz kulelerin hakim olduğu ve 1755’de oyulmuş bir doğuş sunağına ev sahipliği yapan Manastır Kilisesi.

Bu manastırın en güzel kısmı ise Dört Son Şey’i (cennet, cehennem, ölüm ve yargı) temsil eden heykeller ile görkemli bir şekilde dekore edilmiş Barok Kütüphanesi’dir. Hz. Musa ve Elias peygamberlerin heykellerinden Aziz Peter ve Paul’ün heykellerine kadar pek çok büyüleyici tarihi anıtı burada görebilirsiniz. Kütüphanede 1.100 el yazması ve 900 erken dönem basılmış kitap dahil olmak üzere 100.000’den fazla cilt bulunuyor. Ayrıca böcekler, kuşlar, memeliler ve minerallerden oluşan geniş bir koleksiyona sahip olan Tabiat Tarihi Müzesi’ni de bu alanda gezebilirsiniz.

Avusturya Bad Aussee Şehri Gezileri

Eski bir ticaret şehri olan Bad Aussee, Hallstatt’ın yaklaşık 17 kilometre batısında ve burası yüzyıllar boyunca Steiermark tuz üretim bölgesinin ekonomik ve kültürel merkezi oldu. Traun Nehri’nin üç kolunun birleştiği bu kartpostallara konu olan kent, Kneipp tedavisi yapan modern sağlık tesisi ve tuzlu su kaplıcalarıyla dünyanın her yerinden insanlarının dikkat çekiyor. Bad Aussee, aynı zamanda popüler bir kış sporu merkezi.

Avusturya Bad Aussee Şehri Gezileri
Avusturya Bad Aussee Şehri Gezileri

13. yüzyıl tarihli St. Paul Parish Kilisesi ve 1523 yılında eklenen onun küçük Sacrament evi, bu tablo güzelliğini tamamlıyor. Şehrin en güzel sanat eserlerinden biri olan Kutsal Ruhlar Kilisesi ise 1412 yılında inşa edilmiş sekizgen bir kuleye, 15. yüzyıldan kalma iki kanatlı sunaklara ve Kutsal Üçleme’ye ait bir tapınağa sahip Gotik bir yapı. Bad Aussee şehri ayrıca mayıs ortasından haziran ortasına kadar çiçek açan nergisleriyle de ünlü, bu yüzden burası çevresindeki kırsal bölgeyi keşfetmek için ideal bir merkez.

Avusturya Uçak Bileti ile Altausseer Gölü’nün Güzelliğini İzleyin

Avusturya uçak bileti alarak keşfe çıkacağınız Hallstatt’ın kuzeyinde, Tote Gebirge Dağları’nın güneybatı yamaçları arasında üç kilometre uzunluğunda muhteşem bir dağ gölü olan Altausseer Gölü bulunuyor. Spa ve kış sporları aktiviteleri ile popüler olan ve Avusturya’nın en büyük tuz deposu Altaussee Tuz Madeni ile bilinen küçük Altaussee kasabası ise aynı zamanda maden turlarıyla da turistleri büyülüyor.

İlgi çekici olan Altaussee Müzesi ise madenlerin savaş zamanı Naziler tarafından çalınan sanat hazineleri için bir saklanma yeri olarak kullanımıyla ilgili büyüleyici sergileriyle ünlü. Ayrıca ilgi çekici olan başka bir yer ise Altaussee’den dağ bölgelerine kadar uzanan panoramik yol. Avrupalı turistler bu benzersiz yolda doğa yürüyüşleri yapmak için her mevsim bölgeye akın ediyorlar.

Aerobilet ayrıcalıklarıyla kolayca Avusturya uçak bileti alabilir ve Avrupa’nın en sevilen sonbahar manzaralarının tadını çıkarabilirsiniz.