Minsk Uçak Bileti Alarak Beyaz Rusya Başkentini Gezin

1
1466
Minsk Uçak Bileti Alarak Beyaz Rusya Başkentini Gezin
Minsk Uçak Bileti Alarak Beyaz Rusya Başkentini Gezin

Minsk uçak bileti alarak gezeceğiniz Beyaz Rusya’nın başkenti, sizi oldukça şaşırtacak ilginç bir şehir. Minsk, kasvetli havasıyla bilinir ama aynı zamanda ilerici, modern ve çok temiz bir yer.

Modaya uygun kafeler, etkileyici restoranlar ve kalabalık gece kulüpleri Minsk’te hemen dikkatinizi çekecektir. Suşi barları ve sanat galerileri, Stalin tarafından tamamen yeniden şekillenmiş Minsk şehir merkezini süslüyor. Minsk gezilmesi çok kolay olan hoş bir şehirdir.

İkinci Dünya Savaşı’nda büyük hasarlar almaktan kurtulan Minsk, savaş öncesi yıllardan kalan çok sayıda binaya ve görülecek pek çok tarihi anıta sahip. Size güzel doğa manzaraları da sunacak olan Minsk, aynı zamanda birbirinden ilginç müzelerle dolu.

Aerobilet ayrıcalıklarıyla kolayca Minsk uçak bileti alarak Sovyet ve Lukashenko dönemlerinden kalan sayısız ilgi çekici yeri ve şehrin etkileyici doğa güzelliklerini keyifle gezebilirsiniz.

Minsk’te Gezilecek Yerler

Büyük Vatanseverlik Anıtları

1941-1945 arasında her üç vatandaşından birisini kaybeden Belarus’un çeşitli bölgelerinde sembolik anıt kompleksleri yaratılmış, en trajik ve yıkıcı savaş olayları vurgulanmıştır.

Günümüzde Belarus’ta yaklaşık 9000 anıt ve mezar bulunuyor. Askeri tarih turlarının bir parçası olarak gezebileceğiniz bu anıtlar, insanların barışın değerini hatırladıkları kutsal yerler olarak değer görüyor.

Büyük Vatanseverlik Anıtları
Büyük Vatanseverlik Anıtları

Minsk uçak bileti ile göreceğiniz Hero City Stella Anıtı, 1985 yılında Büyük Vatanseverlik Savaşı’nın 40. yıl dönümü onuruna dikildi. Günümüzde ise bu anıt, Büyük Vatanseverlik Savaşı Tarih Müzesi’nin muhteşem bileşiminin bir parçası olarak turistleri çekiyor. 1974 yılında Minsk, 11.100 gün süren Nazi işgali sırasında şehir sakinlerinin gösterdiği cesaret için kahraman kent unvanına layık görüldü.

45 metrelik dikilitaşın tepesinde bir kahramanlar yıldızı var ve anıtın en altında kahraman unvanının şehir tarafından kabul edilmesini anlatan oyulmuş bir metin bulunuyor. Anavatan’ın sembolik figürü de bu anıtın bir parçası olarak görülmeye değer. Belarus Bağımsızlık Günü’nde yapılan askeri geçit törenleri ve alaylar da bu anıt çevresinde gerçekleştiriliyor.

Belarus Sirki

Belarus’taki sirk sanatının kökleri 19. yüzyılın sonlarına kadar uzanıyor. Ancak bu tarihten daha önce bile ülkenin çok sayıda Avrupa gezici sirki veya gösteri grupları vardı.

İlk sabit Belarus sirki, 1884 yılında Misnk’te ahşaptan yapılmıştır. 800 koltuklu mekanda pek çok dünyaca ünlü isim sahne aldı ve gösteriler hala tüm heyecanıyla devam ediyor.

Belarus Sirki
Belarus Sirki

1930’da şehirde şu an Gorki Parkı olan ahşap binanın yerine 1200 kişilik bir sirk binası da inşa edildi. Şehri gezerken Belarus Devlet Sirki ve Gomel Devlet Sirki’nde unutulmaz gösteriler izleme fırsatını kaçırmayın.

Minsk Gece Hayatı

Minsk uçak bileti alarak keşfe çıkacağınız şehrin gece hayatı, size çok çeşitli yerler ve aktiviteler sunuyor. Şehirde bulunan her kulüp ve barda eğlenceli ve özel bir atmosfer vardır. Minsk gençleri ve turistler, Zybitskaya ve Oktyabrskaya caddelerinde bulunan barlara gitmeyi tercih ediyorlar. Bu sokaklarda dans edebileceğiniz pek çok kulüp ve karaoke bar bulacaksınız.

Rich Cat gibi çok popüler gece kulübünde düzenli olarak partiler ve çeşitli etkinlikler düzenleniyor. Avrupa mutfağından akşam yemekleri, özel etkinlikler, çocuk doğum günü partisi ya da düğün gibi özel günler için de çok popüler olan Rich Cat’in DJ’leri çoğunlukla RnB, Mash Up ve pop müzik çalıyor.

Minsk Gece Hayatı
Minsk Gece Hayatı

Duroy ise 2016 yılında Svisloch Nehri kıyısında açılan modern bir restoran ve gece kulübü. Duroy’un şehir manzarasının keyfini çıkarabileceğiniz ve gurme şeflerin hazırladığı harika bir akşam yemeğinin tadını çıkarabileceğiniz hoş bir teras alanı da bulunuyor.

Bogema Live Club ise Minsk’te kendine özgü bir karaoke kulübü olarak çok seviliyor. Diğer karaoke barlarından farklı olarak burada size şarkı söylerken gerçek bir müzik grubu da eşlik ediyor.

Minsk Kedi Müzesi

Bu ilginç Minsk müzesinde kedi kahvesi, kedi satrancı, kedi sanatı ve hatta ziyaretçilerin eve götürmekte özgür olduğu bir “kedi personeli” bile bulunuyor.

Kedi Müzesi, 2015 yılında halka açıldı. Şehirdeki kedilerini fotoğraflarını, resimlerini ve hem Belarus hem de yabancı sanatçılar tarafından yapılan diğer sanat eserlerini bu ilginç müzede göreceksiniz. Ziyaretçiler kendilerine verilen kalemleri ve kağıtları kullanarak kendi sanat eserlerini de yaratıp müzeye bırakabiliyorlar.

Minsk Kedi Müzesi
Minsk Kedi Müzesi

Minsk şehrindeki bu ilgi çekici müzede kediyle ilgili her şeyin tadını çıkarabilirsiniz. Kedi sanatına hayranlıkla bakarken kedi satranç ya da kedi daması oynayabilir veya bir bardak kedi kahvesi veya çayı içebilirsiniz.

Minsk uçak bileti ile keyifle gezeceğiniz müzenin personeli de kedilerden oluşuyor, bu kediler veteriner muayenesi ve aşılamadan sonra Minsk Kedi Müzesi’nde yaşamaya başlamışlar. Çocuklarınızla çok eğlenceli zamanlar geçirebileceğiniz bu ilginç kedi müzesine mutlaka uğramalısınız.

Minsk Anavatan Savaşı Müzesi

Yeni bir garnitür binada yer alan Minsk’in en iyi müzesi, Nazi işgali sırasında Belarus’un çektiği acıyı ve kahramanlığı ayrıntılandıran mükemmel bir sergiye ev sahipliği yapıyor. 2. Dünya Savaşı’ndan kalma gerçek tankları, uçakları ve topları ile bu etkileyici müze, başkentin görülmesi gereken yerlerinden birisidir.

Minsk Anavatan Savaşı Müzesi
Minsk Anavatan Savaşı Müzesi

II. Dünya Savaşı’nda ülkede 1,5 milyonu sivil olmak üzere 2,3 milyon insan öldürüldü. Müzenin rehberleri koleksiyonun etkileyici içeriğini sunuyor ve burada savaşların ne kadar yıkıcı olabileceğini bir kez daha hatırlayacaksınız.

Minsk Zafer Höyüğü Anıtı

Bu çarpıcı bir Sovyet anıtı, Belarus’un Nazilerden kurtarılmasını anıyor. Minsk-Moskova karayolu üzerinde bulunan bu devasa süngü şeklindeki dikilitaşları görmemek imkansızdır. Sıra dışı tasarımlı Höyüğü Anıtı, II. Dünya Savaşı’na katılmış askerleri onurlandırmak ve 1944’de bölgeyi Naziler’den kurtaran Sovyet askerlerinin zaferi için dikilmiştir.

Minsk uçak bileti ile yakından göreceğiniz bu anıt kompleksi, 1969 yılında Beyaz Rusya’nın Alman kuvvetlerinden kurtarmasının 25. yıl dönümünü kutlamak için inşa edildi. Bu kahramanlıklar dev bir yüzükle çevrili dört yüksek süngü ile kutlandı. Yüzüğün içi mozaik haraçlarla süslenmiştir. Daha çarpıcı olan dış kısım ise askerlerin yüzlerini gösteriyor.

Minsk Zafer Höyüğü Anıtı
Minsk Zafer Höyüğü Anıtı

Anıtın inşa edildiği 70 metre yükseklikteki höyüğün de kendine has bir önemi var. Bu höyük, Alman işgali döneminde büyük cesaret gösteren şehirlerden getirilen topraklar kullanılarak oluşturuldu.

Halka ve süngülere daha yakından bakmak için höyüğün tepesine yürüyebilirsiniz. Zafer Höyüğü Anıtı çok etkileyici bir yapıdır, ayrıca yüksekliği ve doğal görünümü ile yeni evlilerin resim çekmek için geldiği çok turistik bir yerdir.

Stalin Hattı Tarih ve Kültür Kompleksi

Belarus’un başkentine kısa bir mesafede, Doğu Avrupa’daki en görkemli savunma müzelerinden birisi yer alıyor. Sovyetler Birliği’nin bir tahkimat ağı olan orijinal Stalin Hattı’da kurulan Stalin Hattı Tarih ve Kültür Kompleksi görülmeye değer bir yer. Güçlendirilmiş bu hat, şehri saldırılara karşı korumak için 1920’de inşa edildi, ancak yirmi yıl sonra saldırı gerçekleştiğinde bu hat çok az savunma sağlayabildi.

Stalin Hattı, Finlandiya yakınındaki Karelya İsthmus’tan Karadeniz kıyılarına kadar uzanan etkileyici beton sığınaklar ve silah yerleştirmeleri içeriyor. Savaştan önce yeni hatlar kurularak bu bölge terk edildi. Almanya, 1941 yılında işgale başladığında yeni hatlar henüz bitmemişti ve terk edilmiş Stalin Hattı ülkeyi korumakta yetersiz kaldı.

Stalin Hattı Tarih ve Kültür Kompleksi
Stalin Hattı Tarih ve Kültür Kompleksi

Bugün bu tarihsel sistemin kalıntıları Rusya, Belarus ve Ukrayna’nın çeşitli yerlerinde bulunuyor. Gezeceğiniz müze kompleksi; hendekler, barikatlar, sığınaklar ve diğer tahkimatlardan oluşan çok etkileyici bir koleksiyonun yanında radar sistemleri, tekneler, helikopterler, savaş uçakları, tanklar ve silahlar gibi her türlü savaş aracını içeriyor.

Bir savaş makinesini denemek isteyen ziyaretçiler burada bazı ekipmanları bile deneyebilirler. Sergiler, savaşın korkularının bir hatırlatıcısı olarak duruyor ve “Bombalı Ev” olarak adlandırılan çarpıcı sergi, sıradan bir evin savaşta bombalandıktan sonra nasıl görüneceğinin bir kopyası olarak ziyaretçileri etkiliyor.

Belarus Ulusal Kütüphanesi

Minsk uçak bileti alarak gezeceğiniz şehirdeki bu eşsiz kütüphane, 8.600.000 esere ev sahipliği yapıyor. 2006’da Belarus Ulusal Kütüphanesi inşa edilmeden önce dünyada hiç kimse eşkenar dörtgen mimari yapı sistemini duymamıştı. 8 üçgen yüz ve 18 kare yüz ile kütüphanenin yeni tasarımı için tuhaf geometrik şekil seçildi ve ortaya bu etkileyici mimarlık harikası çıktı.

Belarus Ulusal Kütüphanesi
Belarus Ulusal Kütüphanesi

Mimarlar Mihail Vinogradov ve Viktor Kramarenko tarafından tasarlanan kütüphanenin ana bölümü 236 metre yüksekliğindendir ve 500 kişi kapasiteli büyük konferans salonunun yanı sıra 22 çarpıcı sanat koleksiyonuna sahiptir.

Kütüphanenin boyutlarının ve şeklinin benzersiz olmasının yanı sıra bina aydınlatıldığında da muhteşem bir manzara oluşuyor. Kilometrelerce uzaktan görülebilen parlak küre tasarımıyla kütüphane, harika fotoğraflar çekebileceğiniz bir yer.

Minsk Uçak Bileti Alarak Taş Müzesi’ni Gezin

Minsk uçak bileti ile gezeceğiniz bu eşsiz açık hava müzesi, Belarus’un jeolojik tarihini yansıtan binlerce kayanın ve mavi ladinlerin muhteşem görüntülerini size sunacak.

Taş Müzesi, ilk bakışta sıradan bir park gibi gözüküyor ama kısa bir geziyle müzenin her yerini saran sıra dışı kayaları fark edeceksiniz. Burası Beyaz Rusya’nın eşsiz topografyasını kutlamak için bir açık hava jeolojik galerisi olarak tasarlandı.

Minsk’in hemen dışındaki 18 dönümlük alanı kaplayan bu ilginç müze, bazı eski oymalar da dahil olmak üzere ülkenin her köşesinden özenle seçilmiş binlerce kayayı tek bir yerde toplamıştır. Kalıplanmış arazi oluşumları ve ağaç dikimleriyle birlikte, park bir tür büyük ölçekli ulusal harita oluşturuyor.

Minsk Uçak Bileti Alarak Taş Müzesi'ni Gezin
Minsk Uçak Bileti Alarak Taş Müzesi’ni Gezin

1980’lerin ortalarında Ulusal Bilimler Akademisi’nden Belarus’un özelliklerini araştırmak için seçilen bir ekip tarafından tasarlanan Taş Müzesi, 2.135 sıra dışı taş, patika, mavi ladin ve çeşitli çiçekler içeriyor.

Burada göreceğiniz taşların oldukça ilginç öyküleri var. “Boris Taşı” (Orta Çağ yazıtlarında geçen Dvina Nehri çevresinde keşfedilen birkaç gizemli taştan biri), hem Paganizm hem de erken dönem Hristiyanlık açısından oldukça önemli. Göreceğiniz taşların bazıları da Belarus’ta yaygın olarak bulunan mineralleri temsil ediyor.

Taş Müzesi aynı zamanda yerel halkın piknik yapmayı çok sevdiği bir yer ve geniş eğlence olanaklarıyla çocuklu aileler burada harika zaman geçirebilirler.

Aerobilet IOS ve Android mobil uygulamalarından veya web sitesinden kolayca alacağınız Minsk uçak bileti ile Beyaz Rusya’nın tarihi anıtları arasında unutulmaz bir yolculuk yapabilirsiniz.

1 YORUM

Comments are closed.