Varna Uçak Bileti ile Bulgaristan’a Unutulmaz Bir Yolculuk Yapın

0
827
Varna Uçak Bileti ile Bulgaristan'a Unutulmaz Bir Yolculuk Yapın
Varna Uçak Bileti ile Bulgaristan'a Unutulmaz Bir Yolculuk Yapın

Varna uçak bileti ile güzelliklerini yakından göreceğiniz Bulgaristan’ın üçüncü büyük şehri olan Varna, büyük bir Karadeniz limanı ve Bulgar asillerine yüz yıldan fazla bir süredir ev sahipliği yapan güzel bir tatil merkezi. 20’li yaşlarındaki gençler, Varna’nın barlarına ve gece kulüplerine akın etse de bu güzel şehirde her yaştan insan için pek çok güzel şey bulunuyor.

Dünyanın 6000 yaşındaki en eski altın hazinesi Varna şehrinin arkeoloji müzesinde sergileniyor, ayrıca şehir gezerken fantastik doğal kaya oluşumlarını görebilir, gerçek bir çölde yürüyüş yapabilir, komünist zamanlara geri dönebilir veya sıcak günlerde Karadeniz’in altın kumlu bir plajının tadın çıkarabilirsiniz.

Aerobilet IOS ve Android mobil uygulamalarından veya web sitesi uçak bileti sayfasından en iyi fiyatlarla Varna uçak bileti alabilir ve Bulgaristan’ın en güzel şehirlerinden birini doyasıya gezebilirsiniz.

Varna’ya Ne Zaman Gidilir?

Varna’ya seyahat etmek için en iyi zamanlar, havaların sıcak ve oda fiyatlarının düşük olduğu ilkbahar ve sonbahar aylarıdır. Bu dönemde küçük bir oda kiralamanın maliyeti ortalama 75 dolar. Ağustos ayında ödeyeceğiniz oranla karşılaştırıldığında günlük %35 tasarruf sağlayabilirsiniz. Sıcaklıklar 25 derece civarında olduğu için ilkbahar ve sonbahar aylarında da denizin keyfini çıkarabilirsiniz. Varna’da turizm için en yoğun sezon yaz aylarında yaşandığından bu aylarda daha yüksek konaklama fiyatları beklemelisiniz.

Varna’da Ne Yenir?

Varna, restoran ve kafe seçenekleriyle çok zengin bir şehir. Herkes bu güzel şehirde damak tadına uygun gurme yemekleri kolayca bulabilir. Varna’nın bölgesel mutfağı, ağırlıklı olarak mevsim sebzelerine dayanıyor, ayrıca süt ürünleri de oldukça popüler. Bölgesel mutfak restoranları her zaman konuklarına lezzetli ve doyurucu et yemekleri de sunuyor.

Varna uçak bileti ile gezeceğiniz bu güzel şehirde birçok ulusal yemek, geleneksel olarak yılın belirli bir zamanında yeniyor. Örneğin, Tarator ve Snezhanka, tipik yaz yiyecekleri; Bob Chorba ise ünlü bir kış yemeği. Bob Chorba,  farklı türde fasulyeler içeren ünlü bir yerel fasulye çorbası, ayrıca et de bu ünlü çorbanın temel bir bileşenini oluşturuyor. Köfte ve ev yapımı sucuk çeşitleri de Bob Chorba çorbasına ekleniyor.

Yöresel mutfaklarda uzmanlaşmış Varna restoranları, çoğunlukla mevsim sebzelerinden oluşan çeşitli mezeler de sunuyor. Bunlardan birisi de size çok tanıdık gelecek olan ve üzüm yapraklarından yapılan yaprak sarma.

Varna’da Ne Yenir?
Varna’da Ne Yenir?

Varna’nın restoranlarında et severler de hayal kırıklığına uğramayacak. Yerel yemek mekanları fırında pişmiş birçok orijinal et yemeği sunuyor. Et genellikle özel bir toprak kapta pişirilir, ayrıca eti bir fırında yavaş pişirmek de şehirdeki en popüler et pişirme yöntemlerinden biri. Güveç, Varna’da çok sevilen bir et yemeği. Et, patates, domates ve tatlı biberle hazırlanan Varna güveçlerinde mutlaka kuzu eti kullanılıyor.

Godzila, şehirdeki en iyi restoranlardan biri ve restoranın menüsü orijinal salatalar ve lezzetli pizzalarla dolu.

Varna’da Gezilecek Yerler

Varna Deniz Bahçesi

Deniz kıyısı boyunca uzanan ve Varna şehir merkezine oldukça yakın olan devasa Varna Deniz Bahçesi, peyzajlı mimarinin ulusal bir anıtı olarak görülmeye değer güzellikte. Varna vatandaşlarının ve turistlerin dinlenmeye ve eğlenmeye geldiği bahçelerde bir Dophinarium, aileler için bir hayvanat bahçesi ve yetişkinler için bir kumarhane bulunuyor.

Varna Deniz Bahçesi
Varna Deniz Bahçesi

Varna Deniz Bahçesi’nde görülecek ve yapılacak çok şey var. Havanın güzel olduğu günlerde geniş mesire yerlerinde, çiçek tarhlarının yanında ve tarihi ağaçların gölgesinde dinlendirici bir gezi yapabilirsiniz. Gezinizde Kozmonotlar Sokağı’nda Yuri Gagarin heykelini de mutlaka görmelisiniz. Gagarin, 1961’de büyük kalabalıklar önünde bahçenin bu bölümünü açtı.

Varna Taş Ormanı

Varna merkezinin biraz dışında, Bulgaristan’daki tek çölün olduğu yerde tuhaf bir doğal fenomen göreceksiniz. Taş Orman, yaklaşık 13 kilometrekarelik bir alanı kaplayan, yedi metre yüksekliğinde doğal taş sütunların alanı olarak turistlerin çok ilgisini çekiyor.

Varna Taş Ormanı
Varna Taş Ormanı

Bu sütunlar oyuktur ve küçük organizmaların neden olduğu metan oksidasyonu olarak bilinen bir işlem tarafından oluşturulmuştur, ancak gördüğünüz manzaranın insan yapımı olmadıklarına inanmakta zorlanacaksınız.

Varna uçak bileti alarak başlayacağınız gezinizde muhteşem fotoğraflar çekeceğiniz bu taş sütunlar, İspanya’daki Tabernas dışında Avrupa kıtasında bulunan tek taş ormanını size sunacak.

Varna Nirvana Plajı

Yaz aylarında Varna’daki sıcaklıklar 30 dereceyi geçiyor ama bu Karadeniz tatil beldesinde her zaman pek çok serinleme seçeneği bulabilirsiniz. Aile dostu bir seçim için muhteşem bir deniz kıyısına sahip özel Nirvana Plajı’na gidebilirsiniz.

Varna Nirvana Plajı
Varna Nirvana Plajı

Nirvana Plajı’nın ana sahil bölgesi, Marbella gibi Akdeniz tatil destinasyonlarına çok benziyor. Yüksek binalar, barlar, gece kulüpleri ve kaliteli restoranlar altın kum şeridiyle çok popüler olan Nirvana Plajı’nın etrafını sarıyor.

Varna Rockformes

Bu tuhaf kaya oluşumları, 1949 yılında hükümet tarafından “Ulusal Fenomen” statüsü kazandı. Taş Orman gibi inanılması zor bir manzara burada sizi bekliyor. Harika bir soyut kalenin kuleleri gibi nehir kenarında duran 50 metrelik taş kuleler, sizi büyüleyecek bir manzara sunacak. Göreceğiniz kayaçların kireç taşı şekilleri, binlerce yıllık rüzgar ve su erozyonu sonucu oluştu.

Kaya tırmanışçıları bu kayaları çok seviyor ama siz burada rahat bir yürüyüş yapabilir, kayaların altlarını kesen tünelleri takip ederek kaya kulelerin harika manzaralarını izleyebilirsiniz.

Varna Savaşı Parkı Müzesi

Bu etkileyici park, Avrupa Orta Çağ tarihinin en önemli anlarından birinin yerini gösteriyor. 1444’de Varna’da Macar-Polonya Hristiyan ordusu, II. Murad’ın Osmanlı ordusu tarafından yenildi. Bu durum bölgedeki birkaç asırlık Türk egemenliğine yol açtı.

Savaş Parkı Müzesi, tarihi bir binada savaşın ardından toplanan 15. yüzyıl silahlarının ve zırhlarının güzel bir sergisini size sunuyor. Parkı keşfetmek için zaman ayırmanızı öneririz, çünkü 4.000’den fazla mezar anıtı içeren Trakya höyükleri de burada yer alıyor.

Varna Aladzha Manastırı

Varna’nın kuzeydoğu banliyölerinin hemen ötesinde, sahile yakın bir yerde  şaşırtıcı bir Ortodoks mağara manastırı kompleksi bulunuyor. Bu mağaralar insan yapımı ve 25 metre yüksekliğinde bir uçurumun yüzeyine oyulmuşlar.

Manastırın içinde çok iyi korunmuş mozaikleri ve kısmen kaybedilen Orta Çağ fresklerini görebilirsiniz. Aladzha Manastırı’na ulaşmak için ormanda kısa bir yolculuk yapmanız gerekecek.

Varna Katedrali

Varna uçak bileti alarak keyifle gezeceğiniz bu görkemli katedralin parlayan bakır kubbeleri, Varna şehrinin kartpostal güzelliğindeki manzaralarından birini oluşturuyor. Katedral, 19. yüzyılın sonlarındaki Rus kuşatmasından kısa bir süre sonra yapıldı ve yapımda St. Petersburg’daki Peterhof Sarayı Katedrali model olarak alındı.

Varna Katedrali
Varna Katedrali

Katedralin iç kısmında görebileceğiniz ikonların elliden fazlası, 20. yüzyılın başlarında Rus Çarı II. Nicholas tarafından bağışlandı ve içeride görebileceğiniz diğer dekorasyonlar aşamalar halinde katedrale eklendi.

Varna Roma Hamamları

Varna’nın güneydoğusunda, bir zamanlar Roma kenti Odessus’a ait olan etkileyici bir hamam kompleksi var. Bu hamamların tarihi M.S. 100 yılına dayanıyor ve antik hamamlar Avrupa’da hayatta kalabilen en büyük Roma hamamları arasında yer alıyor. Yapının bir bölümü 25 metre yüksekliğinde ve orijinal Roma tasarımını açıkça görebilirsiniz.

Hamamları bir yeraltı borusu ağıyla ısıtan antik kalıntılarını bile burada rahatça görebilirsiniz. Yüksek yürüyüş yolları size kuş bakışı bir görünüm sunuyor ve banyolar geceleri aydınlandığında muhteşem görünüyor.

Varna Retro Müzesi

Geçmişin anısını kutlayan Varna Retro Müzesi, Sosyalist zamanlarda şehrin nasıl göründüğüne ışık tutuyor. Bu ilginç müze, Sosyalist dönemin günlük yaşamın her yönünü çok iyi bir şekilde yansıtıyor. Bulgar sigaraları, mutfak eşyaları, elektrikli süpürgeler ve kozmetik ürünleri gibi o döneme ait pek çok eşyayı burada görebilirsiniz.

Varna Retro Müzesi
Varna Retro Müzesi

Şarkıcı Emil Dimitrov ve dönemin devlet başkanı Todor Zhivkov gibi önemli halk figürlerinin balmumu figürlerini de Varna Retro Müzesi’nde göreceksiniz. Burada en çok ilgi çeken sergilerden birisi de Politbüro üyelerini taşıyan bir Chaika limuzinini de içeren 50 antika otomobil koleksiyonu.

Varna Arkeoloji Müzesi

Varna’nın Roma mirası şehre değerli eserler kazandırdı ve Altın Varna sergisini Varna Arkeoloji Müzesi’ni mutlaka görülmesi gerekenler listesine soktu.

Turistlerin çoğu bu büyüleyici hazineyi görmek için müzeye akın ediyor. Hazine, tarihi 6500 yıl öncesine dayanan Varna Nekropolü’nden elde edilen altın ve değerli eşyalardan oluşan eşsiz bir koleksiyon. Varna Altını, dünyadaki en eski altın hazinesi olarak da görülmeye değer. Çok sayıda göz alıcı mücevher, altın mutfak eşyası ve diğer süs eşyaları içeren bu ünlü koleksiyonu keyifle inceleyebilirsiniz.

Varna Üniversitesi Botanik Bahçesi

360 hektarlık bu büyüleyici bahçeyi ve Arboretum’u huzurlu bir ortamda gezinti yapmak veya çiçek bahçeleri manzaraları arasında piknik yapmak için ziyaret edebilirsiniz. Botanik bahçesi, 1977 yılında açıldı ve 300 tür bitki içeriyor.

Varna Üniversitesi Botanik Bahçesi
Varna Üniversitesi Botanik Bahçesi

Yaz aylarında bahçede gezerseniz 250 iris türünün ve 30 gül türünün muhteşem gösterisine şahit olacaksınız.

Varna Tıp Tarihi Müzesi

Varna Üniversitesi, Balkanlar’daki tıp tarihine adanmış tek kültürel merkeze ev sahipliği yapıyor. Tıp müzesinde sadece yeni doktorların değil herkesin ilgisini çekebilecek antik Yunanlılar, Romalılar ve Bulgarlara ait bir tıp kronolojisi koleksiyonu var.

Varna uçak bileti ile ziyaret edebileceğiniz müze, bölgedeki insani gelişmenin zaman çizelgesini kapsayan doğal tarih sergilerinin yanı sıra, 4.000 civarında tıbbi eseri de sergiliyor.

Varna Eğlence Parkı

Küçük çocuklar için harika bir yer olan Varna Eğlence Parkı, Varna Deniz Bahçesi’nin bir parçası ve burada bulunan pek çok eğlenceli alan, çocukların fazla enerjilerini harcamasına ve doyasıya eğlenmesine yardımcı oluyor.

Çarpışan arabalar, atlıkarıncalar, bot gezileri yapılan güzel bir göl, eğlenceli bir dönme dolap ve çocukların saatlerce zıplayabilecekleri dev trambolin gibi pek çok eğlenceyi burada bulabilirsiniz.

Varna Uçak Bileti ile Euxinograd Sarayı’nı Gezin

Varna uçak bileti alarak gezeceğiniz bu etkileyici saray, bir zamanlar sadece küçük bir manastırdı ancak devlet başkanı Prince Ferdin, Fransız tarzında bir şato çevresinde resmi bahçeler tasarlamak için hareket geçti. Saray bahçeleri için Atlantik sedir ağacı gibi bitki türleri ithal edildi ve egzotik bitkiler her tarafa yerleştirildi. Ayrıca manastırın dönüştürülmüş mahzenine küçük bir şişeleme tesisi ile bir şaraphane de inşa edildi.

Bugün Euxinograd Sarayı, cumhurbaşkanı için yazlık bir konut olarak hizmet veriyor, ancak turistler benzersiz tasarımlara sahip bahçeleri ve sarayın dış yapılarının çoğunu ziyaret edebiliyorlar.

Aerobilet ayrıcalıklarıyla en iyi fiyatlarla Varna uçak bileti alabilir ve Bulgaristan’ın en güzel şehirlerinden birine unutulmaz bir yolculuk yapabilirsiniz.