Brest Uçak Bileti ile Fransa’nın Okyanus Manzaralarını Görün

2
998
Brest Uçak Bileti ile Fransa'nın Okyanus Manzaralarını Görün
Brest Uçak Bileti ile Fransa'nın Okyanus Manzaralarını Görün

Brest uçak bileti alarak keşfe çıkacağınız, yüzyıllar boyunca bir Fransız deniz üssü olan Brest, denizcilik için mükemmel olan devasa bir doğal limana sahip. Maalesef, İkinci Dünya Savaşı’ndan sonra şehirde hemen hiçbir şey kalmadı, çünkü Brest savaş boyunca Chateau gibi birkaç askeri tahkimat için bir üst olarak kullanıldı.

Tarihi yerler yerine Brest şehrinde sizi büyüleyecek şey, şehrin okyanus araştırmaları için dünyanın önde gelen yerlerinden biri olmasından dolayı yaşayacağınız macera ve keşif ruhudur.

Brest uçak bileti ile gezeceğiniz bu güzel Fransa şehri; muhteşem Atlantik Okyanusu manzaraları, harika tekne gezileri, birinci sınıf bir akvaryum olan Oceanopolis ve Brest Kalesi’nin içinde yer alan Brest Deniz Müzesi galerileri ile unutulmaz bir seyahat sunuyor.

Aerobilet ayrıcalıklarıyla en iyi fiyatlarla Brest uçak bileti alabilir ve size muhteşem manzaralar, lezzetli yemekler ve pek çok eğlence olanağı sunacak bu güzel şehri doyasıya gezebilirsiniz.

Brest’de Ne Yenir?

Lezzetli Fransız mutfağının tadını çıkarmadan Brest gezisi bitmiş sayılmaz. Bu güzel Fransız şehri, Brittany bölgesi krepleriyle ünlü ve herhangi bir Fransız kentinde olduğu gibi Brest’te de harika krepler yiyebileceğiniz kaliteli kafeler bulunuyor. Özellikle çilek kremalı bir krep sipariş edin, çünkü Brest’e sadece birkaç dakika uzaklıkta Fransa’nın en lezzetleri çilekleri yetiştiriliyor.

Et suyu ve karabuğdaydan oluşan bir tuzlu puding, Molene sosisi (deniz yosununda tütsülenmiş), beyaz şarapla yapılan zengin bir ıstakoz tabağı ve tatlı olarak krema fraine  gibi lezzetleri de Brest’in her sokağında bulabileceğiniz restoranlarda tadabilirsiniz.

Brest'de Ne Yenir?
Brest’de Ne Yenir?

Brest uçak bileti alarak keşfe çıkacağınız bu güzel şehirde en iyi kalitede, sizi hayal kırıklığına uğratmayacak çok çeşitli restoranlar var. Bu restoranlarda her bütçeyle güzel yemekler tatmak mümkün. Brest’teki mutfağın çoğu denizin etrafında dönüyor, bu yüzden şehirde deniz ürünleri çok taze ve çoğu restoranın menüsünde midyeleri, diğer balık çeşitlerini ve kabukluları kolayca bulabilirsiniz. Brest ayrıca bölgede pek çok sebze türü yetiştirildiğinden vejetaryen dostu bir şehir.

Brest’de Gezilecek Yerler

Oceanopolis

Brest’in Atlantik Okyanusu ile güçlü bir ilişkisi var ve Avrupa’daki okyanus araştırmalarının %60’ı bu şehrin limanından gerçekleştiriliyor.

Okyanus odaklı bir bilim ve kültür merkezi olan Oceanopolis, aynı zamanda Brest’in en popüler turistik merkezi. Oceanopolis’in 50 milyon litrelik akvaryum tankı içen pek çok deniz canlısı türü bulunuyor. Burada köpek balıkları için de özel dev tanklar göreceksiniz.

Oceanopolis
Oceanopolis

2000 yılında yapılan modern bir güncellemeden bu yana Oceanopolis’te sergiler üç alanda düzenleniyor: Polar, Ilıman ve Tropikal. Oceanopolis. 10.000 çeşit bitki ve 1000’den fazla hayvan türünün bulunduğu bu merkezde boğa köpek balıklarından, vatozlara ve logger head kaplumbağalara kadar pek çok muhteşem deniz canlısını yakından görebilirsiniz.

Brest l’Iroise Köprüsü

1994’de tamamlanan bu çarpıcı kablolu köprü, Sainte Barbe ve Le Cap bölgeleri arasındaki Elorn Nehri’ni çevreliyor. Bu tip köprüler arasında Fransa’daki dördüncü en büyük ana açıklığa sahip köprü olan l’Iroise Köprüsü, inşa edildiğinde 113 metre yüksekliğindeki iki direğin arasındaki 400 metre mesafeyle bir dünya rekoru kırdı.

Brest l'Iroise Köprüsü
Brest l’Iroise Köprüsü

Yapı, özellikle güneş batıyorken muhteşem görünüyor ve turistler bu saatlerde fotoğraf çekmek için buraya akın ediyorlar. l’Iroise Köprüsü’nü görmek için gidilecek en iyi yer ise 1920’li yılların sonlarında inşa edilen ve şu anda sadece yaya ve çiftlik trafiğiyle sınırlı olan bitişikteki Plougastel Köprüsü’dür.

Brest Tekne Gezileri

Brest şehrinde yapılacak en güzel şeylerden biri de kısa bir yolculuk olsa da Brest Körfezi’nin etrafında gerçekleşen tekne gezileri. Doğal limanın alanı 180 kilometrekare ve Atlantik ile olan sınır 1.8 kilometre.

Brest Tekne Gezileri
Brest Tekne Gezileri

Ayrıca tekne gezileriyle Ponant, Molene ve Ushant adalarına da gidebilir ve harika bir gezi yapabilirsiniz. Ushant, 900’den fazla nüfusu ile bu adaların büyüğü ve adanın izole konumu, nadir Oessant koyun ırkının burada gelişmesine izin veriyor.

Brest Plajları

Brest ile ilgili en güzel şeylerden biri de şehir Atlantik kıyılarında olduğu için olduğu için suyun ve güneşin tadını çıkarabileceğiniz şaşırtıcı derecede güzel bir plaj yelpazesine sahip olmasıdır.

Brest’in birkaç kilometre batısındaki kayalık alanlarda bile sörfçülerin çok sevdiği dev dalgalar ile yıkanmış küçük kumlu koy girintileri var.

Brest Plajları
Brest Plajları

Brest’e daha yakın olan aile dostu Plage du Moulin Blanc, aynı zamanda aileler kadar sörfçülere de hitap ediyor. Bu beyaz kumlu plaj, uzun ve kıvrımlı bir sahile sahip ve manzarası muhteşem.

Brest Doğa Yürüyüşleri

Deniz fenerleri, granit kayalıkları, Orta Çağ savunma sistemleri, İkinci Dünya Savaşı sığınakları ve gizli plajlar, Brest’e sadece birkaç kilometre mesafedeki yürüyüşlerde karşılaşacağınız şeylerden sadece birkaçı.

Brest okyanus metropolü alanı çevresinde sekiz topluluktan oluşan, 800 hektardan fazla yeşil alan bulunuyor. Bu nedenle hem egzersiz yapmak hem de biraz okyanus havası almak istiyorsanız Brest şehrinde seçim yapabileceğiniz pek çok yürüyüş parkuru bulacaksınız.

Brest Doğa Yürüyüşleri
Brest Doğa Yürüyüşleri

Costour Vadisi, bir zamanlar Birinci Dünya Savaşı’ndaki bir silah fabrikasının alanıydı ama şimdi geyikler ve balıkçıllarla birlikte büyüleyici çiftliklere ve sessiz ormanlara sahip.

Brest’in muhteşem okyanus kıyılarını keşfetmek için gidebileceğiniz Şeytanın Noktası olarak bilinen uçurumlardan Brest Körfezi’ne giren veya çıkan her gemiyi görebilir ve muhteşem fotoğraflar çekebilirsiniz.

Tur Tanguy

Penfeld Nehri’nin sağ kıyısında, Brest Kalesi sularının karşısındaki bir tepe üzerinde yer alan ve muhtemelen 14. yüzyılın ortalarında inşa edilmiş olan bu Orta Çağ gözetleme kulesi, Brest şehrini gezerken mutlaka görmeniz gereken yerlerden biri.

Tur Tanguy
Tur Tanguy

Şehrin çeşitli Orta Çağ yöneticilerinin armaları ve Brest’in asırlık haritalarını görmek için bu tarihi gözlem kulesi içinde bulunan Eski Brest Müzesi’ne uğrayabilirsiniz. Gözetleme kulesinin her katında birbirinden ilginç dioramalar ve modeller yoluyla İkinci Dünya Savaşı’nın yıkımından önce Brest şehrinin nasıl göründüğü sergileniyor.

Brest Recouvrance Köprüsü

Penfeld Nehri’nin üzerinde bulunan Recouvrance Köprüsü, 2008’de Seine şehrindeki Gustave Flaubert Köprüsü yapılana kadar dünyanın en yüksek dikey köprüsüydü. 1954’de inşa edilen Gustave Flaubert Köprüsü, 70 metreye ve 88 metre uzunluğunda dört adet sağlam betonarme direk ile göz kamaştırıyor.

Brest Recouvrance Köprüsü
Brest Recouvrance Köprüsü

Bu boyutların nedeni Penfeld’deki deniz trafiği miktarının en az 45 metrelik bir açıklık gerektiriyor olması. Recouvrance Köprüsü, 1944’teki müttefiki bombalama tarafından harap olan daha önceki köprüsünü yerine inşa edildi.

Brest Cours Dajot Caddesi

Brest Limanı ve Brest Kalesi’nin eşsiz manzarası için ticari limanın arkasında uzanan 500 metrelik Cours Dajot Caddesi’ne uğrayabilirsiniz. Cours Dajot, onu tasarlayan askeri mühendis Louis-Lazare Dajot’un adını aldı. 500 metrekareye yayılan cadde; karaağaç, diz boyu çitler ve çimlerle kaplı.

Brest Cours Dajot Caddesi
Brest Cours Dajot Caddesi

Temmuz 2020’de Brest’te olursanız Cours Dajot, yüzlerce yelkenli teknenin Brest Körfezi’ne girdiğinde oluşan muhteşem manzaralarla Brest Denizlicik Festivali’nin tadını çıkarabilirsiniz. 2020 diyoruz, çünkü bu festival sadece dört yılda bir gerçekleşiyor. 1917’de Birinci Dünya Savaşı’na geldiklerindeki yapılan karşılama için Brest’e teşekkür etmek için Amerikalılar tarafından inşa edilen Tur Gülü Anıtı’nı da Cours Dajot Caddesi gezinizde mutlaka görmelisiniz.

Vallon du Stang-Alar Botanik Bahçesi

Bu muhteşem botanik bahçesinin rolü, nadir ve nesli tükenmekte olan türleri yetiştirmektir. Bu botanik bahçeleri doğa severler için tam bir cennet.

Vallon du Stang-Alar Botanik Bahçesi
Vallon du Stang-Alar Botanik Bahçesi

Botanik bahçesini gezmek için ideal zaman, iki harika seranın halka açık olduğu temmuz ve ağustos ayları. Yağmur ormanları, tropik dağlar, kuru tropik ve subtropikal okyanus iklimlerini yeniden yaratan bahçeler, başka hiçbir yerde bulamayacağınız bitkilere sahip. Kritik derecede tehlikede olan Madagascan aloe suzannae ve sadece Mauritius Adası’nda bulunan çiçekli bir bitki olan Nesocodon, burada mutlaka görmeniz gereken bitkiler.

22 hektarlık bir alana yayılan botanik bahçesi, güzelce düzenlenmiş küçük bir vadi ve burada gezerken dereler, şelaleler ve göletler görecek, ayrıca oturup manzarayı izleyeceğiniz çok güzel alanlar bulacaksınız.

Brest Ulusal Deniz Müzesi

Brest Ulusal Deniz Müzesi, kentin en eski binası olan Brest Kalesi’nde yer alıyor. Bu görkemli kale, İngilizler tarafından 14. ve 15. yüzyıllarda Brittany Dükleri için bir ikamet haline geldi.

Brest Ulusal Deniz Müzesi
Brest Ulusal Deniz Müzesi

Kaleyle birlikte gezebileceğiniz Ulusal Deniz Müzesi, 17. ve 18. yüzyıllarda limanın gelişimini yansıtan savaş gemilerinden, tarihi model gemilerden, ayrıca heykel ve tablolardan oluşan ahşap figür başlıklarının bulunduğu atmosferik koleksiyonlarıyla çok ilgi görüyor.

Müzeyi gezerken İkinci Dünya Savaşı destroyerinin komuta panellerini görebilir ve korunmuş bir Seehund cücesi denizaltısının içini gezebilirsiniz.

Brest Güzel Sanatlar Müzesi

Brest’in ana sanat müzesi, savaşta kaybolduktan sonra tüm koleksiyonunu tekrar toplamak gibi zor bir görev üstlendi. Müze, 1945’ten bu yana 17. yüzyıldan 19. yüzyıla kadar uzanan 250 heykel ve resim topladı. Müze, modern sanat yerine eski eserleri sergilemeyi tercih ederek insanlara savaş önceki koleksiyonu hakkında bir fikir veriyor.

Müzede göreceğiniz eserler arasında izlenimci Pierre Pierreard’ın çalışmalarına özellikle dikkat etmelisiniz, ayrıca Carlo Saraceni, Palma il Giovane ve Carlo Dolci’nin çok sayıda İtalyan Rönesans ve Barok eserleri de görülmeye değer güzellikte.

Brest Bertheaume Kalesi

1300’lü yıllardan beri şehrin kuzey tarafı ve Brest boğazı, küçük bir gelgit adasındaki geçilmez bir kale tarafından korunuyor. Kale surlarının altındaki kayalıklar eski günlerde tamamen ulaşılmazdı, ancak şimdi adayı ana karaya bağlayan bir yaya köprüsü var.

Brest Bertheaume Kalesi
Brest Bertheaume Kalesi

Eski kale duvarlarının etrafını harika bir gezi yapabilir ve bu görkemli sitenin fotoğraflarını çekebilirsiniz. Yanınızda çocuklarınız varsa ya da kendinizi enerjik hissediyorsanız, yaz aylarında çeşitli zorluklarda halat köprüleri ile ana kara kayalıklarından kalenin tepesine kadar uzanan bir macera parkını da ziyaret edebilirsiniz.

Brest Daoulas Manastırı

Brest uçak bileti ile yakından göreceğiniz l’Iroise Kalesi’ne giderken geçireceğiniz 15 dakikalık araba yolculuğunda, kısmi bir harabe durumunda olan 12. yüzyıldan kalma Daoulas Manastırı’na da uğrayabilirsiniz. Kalıntılar yıpranmış olsa da manastırın atmosferi hala çok etkileyici.

12. yüzyılda oyulmuş taşlardan yapılmış tasarımları hala görülebilen manastır çok güzel fotoğraflar sunuyor. Manastır bahçeleri de çok etkileyici ve Fransa’nın bu bölgesinde yetiştirilen tüm Orta Çağ şifalı bitkilerin yanı sıra, dünyanın dört bir yanından diğer şifalı türleri hatta zehirleri için yetiştirilen bitkileri de burada inceleyebilirsiniz.

Brest Uçak Bileti ile Liman Yürüyüşlerine Katılın

Brest uçak bileti ile tadını çıkaracağınız güzel Brest limanı boyunca yürüyüş yapmak, şehrin güzelliklerini görmeniz için ideal bir yol. Brest’in ülkedeki en iyi doğal limanlardan birine sahip olduğu göz önüne alındığında burada muhteşem güzellik sizi bekliyor.

Brest limanı ticari liman faaliyetle meşgul ve yüzlerce renkli şamandıraya ev sahipliği yapıyor. Finistere Deniz Feneri departmanı tarafından yapılan bu şamandıraları görmek için liman boyunca güzel bir yürüyüş yapabilir ve güzel ambiyansın tadını çıkarabilirsiniz. Ayrıca, ahşap tekneler inşa eden tersaneleri de burada gezebilirsiniz.

Brest Uçak Bileti ile Liman Yürüyüşlerine Katılın
Brest Uçak Bileti ile Liman Yürüyüşlerine Katılın

Tersanelere göz atmak için Quai Komutanı Malbert’e doğru yürüyün ve Rade de Brest’in geniş doğal limanına ve renkli şamandıra sistemini inceleyin. Fransız donanması kurtarma römorkörü ünlü Abeille-Flandre de bu limanda demirliyor.

Aerobilet IOS ve Android mobil uygulamalarından veya web sitesi uçak bileti sayfası üzerinden en iyi fiyatlarla Brest uçak bileti alabilir ve Fransa’nın en güzel okyanus manzaralarına sahip şehrinde unutulmaz zamanlar geçirebilirsiniz.

2 YORUMLAR

  1. اين عنون مكتبكم بالمملكة العربية العربية السعودية ؟
    لايوجد تجاوب عبر النت او رقم الاتصال الخاص بكم

Comments are closed.