Dijon Uçak Bileti Alarak Fransa’nın En Güzel Şehirlerinden Birini Keşfedin

0
757
Dijon Uçak Bileti Alarak Fransa'nın En Güzel Şehirlerinden Birini Keşfedin
Dijon Uçak Bileti Alarak Fransa'nın En Güzel Şehirlerinden Birini Keşfedin

Dijon uçak bileti alarak keşfe çıkacağınız, Fransa’nın en güzel şehirleri listesinde üst sıralarda yer alan Dijon; yaya dostu şehir merkezi, estetik açıdan zevkli kiremit çatılara sahip yarı ahşap evleri ve canlı sokak sahnesi ile size unutulmaz zamanlar yaşatacak bir yer. Dijon şehrinin gezerken aşık olacağınız güzellikte müzeler, sanat galerileri, tarihi yerler ve büyüleyici parklar göreceksiniz.

Dijon şehrini gezerken Fransa’nın en güzel katedralini görebilir, büyüleyici botanik bahçelerinden gezebilir ve Avrupa’nın en zengin sanat koleksiyonlarını size sunacak müzelerinde zaman geçirebilirsiniz. Aerobilet IOS ve Android mobil uygulamalarından veya web sitesi üzerinden en iyi fiyatlarla Dijon uçak bileti alın ve Fransa’nın bu güzel şehrini keyifle gezin.

Dijon’da Gezilecek Yerler

Dijon Bordo Kanalı

Bordo Kanalı, Tonnerre bölgesi ile Fransa’nın güneyindeki Saint-Jean-de-Losne bölgesi arasında uzanan 241 km uzunluğunda bir kanal. Kanal, Yonne Nehri’ni Saone Nehri ile birleştiriyor ve harika manzarasından dolayı çok seviliyor. Kanal inşaatı 1775 yılında başladı ve yaklaşık 60 yıl sonra 1832’de tamamlandı.

Bir zamanlar Atlantik ve Akdeniz okyanusları arasındaki tekneler için bir geçiş yolu olarak kullanılan Bordo Kanalı, ulusal bir hazine olarak kabul ediliyor ve günümüzde turistler tarafından eğlence amaçlı kullanılıyor. Tekne ve kano gezilerinin yanı sıra kanal boyunca bisiklete binmenin ve yürüyüş yapmanın da tadını çıkarabilirsiniz.

Dijon La Serpent Tabiat Parkı

La Serpent Tabiat Parkı, Fransa’nın Corcelles-les-Monts şehrinde bulunan geniş bir vahşi yaşam parkı. Park, Dijon şehir merkezinin sadece birkaç km batısında yer alıyor ve 330 hektardan fazla yemyeşil bir alanda bölgeye özgü manzaralar, etkileyici ormanlar, küçük vadiler ve kuru kireç taşı yamaçları sunuyor.

Dijon La Serpent Tabiat Parkı
Dijon La Serpent Tabiat Parkı

La Serpent Tabiat Parkı; 28 kilometreden uzun muhteşem manzaralı bisiklet ve yürüyüş parkuru, ATV parkuru, spor alanı, çocuk oyun alanı ve piknik alanları ile donatılmış harika bir yer. Dijon balı üreten arı kovanlarını görmek ve taşlardan yapılmış eski arı kovanlarını keşfetmek de dahil olmak üzere park çevresinde yapılacak ve görülecek birçok şey var.

Dijon Katedrali

Dijon Katedrali veya resmi adıyla Dijon Saint Benignus Katedrali, Fransa’da bulunan güzel Roma Katolik kilisesi olmasıyla ünlü. Katedral, Dijonlu Aziz Benignus’a ithaf edilmiştir. Bu Gotik katedral binası, 1280 ve 1325 yılları arasında inşa edildi ve 1393’de ulusal bir anıt ilan ediliyor.

Dijon Katedrali
Dijon Katedrali

Dijon Katedrali’ni keşfederken tarihte unutulmaz bir gezinti yapma fırsatı bulacak ve katedralin inşa edildiği döneme ait gelişmiş mimarisine hayran kalacaksınız. Katedral; orglar, kilise çanları ve bir mezar odası ile donatılmış son derece gösterişli bir yer.

Dijon Bordo Dükleri Sarayı

Bordo Dükleri Sarayı, Dijon şehrinin ana meydanı olan Kurtuluş Meydanı’nda bulunan, bazı idari ofislerin yanı sıra belediye başkanı ofisine de ev sahipliği yapan iyi korunmuş bir mimari yapı. Bordo Dükleri Sarayı aslen, düklerin gücünü göstermek için inşa edilmiştir. Burada yüksek ve germe bir kule olan Philippe le Bon, size Dijon şehrinin etkileyici panoramik manzarasını sunacak.

Dijon Bordo Dükleri Sarayı
Dijon Bordo Dükleri Sarayı

1365 yılında binaların ilki eski bir Gallo-Roma kalesinin bulunduğu yere inşa edildi ve gezinizde bu kalıntıları da görebilirsiniz. Dijon Bordo Dükleri Sarayı’na kameranızı mutlaka getirmenizi öneririz, çünkü burada harika fotoğraf çekeceksiniz. Philippe le Bon Kulesi zirvesinden Saone Nehri ve yuvarlak bağ tepeleri, muhteşem manzaralar oluşturuyor.

Dijon Kurtuluş Meydanı

Kurtuluş Meydanı, Dijon şehrinin tarihi merkezinde yer alan çok popüler bir meydan. Kare şeklindeki meydanın ortasında Dijon Bordo Dükleri Sarayı bulunuyor. Kurtuluş Meydanı adını, 1944’de gerçekleşen Dijon’un kurtuluşundan alıyor.

Dijon uçak bileti alarak gezeceğiniz bu geniş kamu meydanında, bir zamanlar Kral XIV. Louis’a adanmış çarpıcı bir heykel ve pek çok tarihi yapı bulunuyor. Bugün gezeceğiniz meydanın görünümü ise 2005 ve 2006 yıllarında yapılan yenile çalışmalarının bir sonucu. Meydanın yüzeyi, muhteşem bej rengiyle bilinen yerel bir Comblanchien kalkeriyle kaplandı ve üç etkileyici çeşme meydana yerleştirildi. Kurtuluş Meydanı’nda Fransız lezzetlerini tadabileceğiniz pek çok güzel restoran ve yol üstü kafesi de bulacaksınız.

Notre Dame de Dijon Baykuşu

Notre Dame de Dijon Baykuşu, Dijon’un sembolü olmasının yanı sıra resmi olmayan bir şehir simgesi. Bu turistik anıt, Dijon merkezinde Chouette Caddesi üzerinde yer alıyor. Baykuş oymaları 6 metre yükseklikte ve Dijon Notre-Dame Kilisesi’nin bir köşesinde harika bir manzara oluşturuyor.

Notre Dame de Dijon Baykuşu
Notre Dame de Dijon Baykuşu

Efsanelere göre bir dilek tutarken baykuşa sol elinizle dokunursanız dilekleriniz gerçekleşiyor. Baykuş tasarımları 13. yüzyılda, kilisenin orijinal inşaatından uzun süre sonra buraya eklendi ve kimse baykuşları buraya kimin ve neden koyduğunu bilmiyor.

Hotel de Vogue

Hotel de Vogue, Dijon’da bulunan tarihi bir anıt olarak sınıflandırılmış eski bir konak. Chouette Sokağı’nda bulunan konak, Fransız Rönesans döneminde inşa edilmiş ve Notre Dame Kilisesi’nin başucuna yakın bir konumda yer alıyor. Konak, 1614 yılında inşa edildiği zamanki zengin dekorasyonunu hala koruyor.

Hotel de Vogue
Hotel de Vogue

Bu asil mimari tarz Nimes, Montpellier ve Toulouse’da da görülebilir ve İtalyan Rönesans tarzından büyük ölçüde etkilenir. Konağı inceleyebilir, Muhafızlar Salonu’ndaki devasa şöminenin fotoğraflarını çekebilir, avluda dolaşabilir veya bahçe cephesinin manzarasına hayran kalabilirsiniz.

Arquebuse Botanik Bahçesi

Arquebuse Botanik Bahçesi, Dijon merkezindeki Albert-Premier Caddesi’nde bulunan çok etkileyici bir botanik bahçesi ve park. Kompleksin üç bölümü birleşerek ziyaretçilerin bahçeciliğin birçok yönünü öğrenmesi ve doğanın tadını çıkarması için olağanüstü bir ortam yaratıyor. Bordo Flora, şimşir ile kaplı düz şeritler içeren bir Fransız bahçesini, Arboretum ise dünyanın her yerinden getirilen ağaç türlerini size sunuyor.

Her haziran ayında 1,5 milyondan fazla arının bahçelere, parklara ve teraslara girerken oluşturduğu manzara da görülmeye değer güzellikte. Arquebuse Botanik Bahçesi, biraz rahatlamak ve çiçekler arasında dinlenmek için harika bir yer.

Dijon La Maison Maille Mağazası

La Maison Maille Mağazası, Fransa’nın muhteşem Dijon kentinde Burgonya’nın merkezinde yer alan bir gurme yiyecek mağazası. Mağaza ilk olarak 1845 yılında kapılarını açtı ve o günden beri çok ilgi görüyor. Burada düzinelerce gurme hardal ve yüzlerce Fransız çeşnisini tatma şansı bulacaksınız.

Dijon’un en karmaşık, cüretkar ve lezzetli karışımları burada hazırlanıyor ve mağaza size Fransa’nın yerel lezzetlerini keşfetme şansı veriyor. Alışveriş yapmak isteyenler ise organik gıdalardan sirkelere ve lüks sofra takımlarına kadar hemen her şeyi La Maison Maille Mağazası’nda bulunabilirler.

Le Konsorsiyum

Le Konsorsiyum, Dijon merkezinde Longvic Sokağı’nda bulunan sofistike ve çağdaş bir sanat müzesi. 1980’lerden günümüze uzanan kavramsal ve minimal sanat eserlerini sergileyen Le Konsorsiyum, 1990’larda Gillian Wearing, Angela Bulloch, Liam Gillick, Carsten Holler ve Pierre Huyghe gibi yeni nesil sanatçıların ortaya çıkmasını sağlayan önemli bir merkez.

Gezinizde Le Konsorsiyum içinde pek çok farklı sanat eseri görecek ve tam 350’den fazla paha biçilmez sanat eserini inceleme şansı bulacaksınız.

Dijon Güzel Sanatlar Müzesi

Dijon merkezinde bulunan Dijon Güzel Sanatlar Müzesi, kapılarını ilk kez 1787’de açan ve Fransa’nın pek çok değerli sanat eserini sergileyen çok önemli bir müze. Dijon’un tarihi merkezinde gezerken bu müzeyi hemen fark edeceksiniz.

Dijon Güzel Sanatlar Müzesi
Dijon Güzel Sanatlar Müzesi

Dijon Güzel Sanatlar Müzesi’nde bulunan koleksiyonlar, Fransız müze koleksiyonları içinde en iyiler arasında yer alıyor. Müze gezinizde çağdaş sanat dönemi resim ve çizimlerinden antik dekoratif sanatlar ve heykellere kadar hemen her şeyi göreceksiniz. Dijon Güzel Sanatlar Müzesi’nde 130.000’den fazla özenle korunmuş eser sergileniyor.

Dijon Magnin Müzesi

Magnin Müzesi, Dijon’daki Bons Sokağı’nda bulunan etkileyici bir ulusal müze. Müze, Maurice ve Jeanne Magnin tarafından toplanan ve halka sergilenmesi için devlet tarafından bağışlanan yaklaşık 2.000 sanat eserine sahip.

Koleksiyonlarda grafik sanatından resimlere, mobilyalardan heykel sanatına kadar her tarz var. 80 yıllık yapıyı ve tüm hazinelerini detaylı bir şekilde keşfetmek için müzeyi rehberli turlarla gezebilirsiniz. Gezinizden sonra müze dükkanında bir hatıra eşyası da alabilirsiniz.

Dijon Musa Kuyusu Heykeli

Musa Kuyusu, Hollandalı sanatçı Claus Sluter’ın tartışmasız şaheseri olarak kabul edilen büyük ve anıtsal bir heykel. Yerliler ve turistler, Dijon merkezinde Chanoine Kir Bulvarı’nda bulunan bu heykeli çok seviyorlar. Musa Kuyusu heykeli, Golgotha ​​Dağı’nı ve İsa Mesih’in çarmıha gerilmesini gösteren, ayrıca onun yasını tutan insanların tasvir edildiği süslemeleriyle çok ilgi çekici görünüyor.

Musa Kuyusu, çarmıha germe sahnesinin temel kısmını işliyor ve bu heykel altıgen şeklinde bir çeşmenin üzerine yükseliyor. Dijon’u ilk kez ziyaret eden tarih meraklıları bu ikonik anıtsal heykeli mutlaka görmeliler.

Dijon Rude Müzesi

Rude Müzesi, Fransız heykeltraş Francois Rude’ye adanmış büyüleyici bir sanat müzesi. Bu popüler turistik yer, Dijon merkezindeki Vaillant Sokağı’nda bulunuyor. 1947’den bu yana açık olan müze, 11. yüzyılda inşa edilen Dijon’un eski Eglise Saint-Etienne Sarayı içinde yer alıyor.

Dijon Rude Müzesi
Dijon Rude Müzesi

Rude Müzesi, başlangıçta Francois Rude tarafından yapılan ünlü bir heykel olan La Marseillaise ve 1792’de yapılan Gidiş Gönüllüleri eserinin sergilenmesi için açıldı ama zamanla koleksiyon geliştirildi. Müzenin güzel sanat eserlerini ve görkemli mimarisini keşfederken saatler geçireceksiniz. Sanat ve tarih meraklılarının hoşuna gidecek pek çok eser Rude Müzesi’nde sergileniyor.

Dijon Porte Guillaume Anıtı

Dijon uçak bileti alarak yakından göreceğiniz Port Guillaume Anıtı, Darcy Meydanı’nda bulunan etkileyici bir anıt ve tarihi bir simgesel yapı. 1788 yılında mimar Jean-Philippe Maret tarafından yapılan anıt, Conde Prensi ve Burgonya Valisi’ni onurlandırıyor. Heykeltraş Claude-Francois Attiret tarafından yaratılan dört bölüm ise anıtın her tarafını süslüyor.

Dijon Porte Guillaume Anıtı
Dijon Porte Guillaume Anıtı

Simgesel yapının sağ panelinde Franco-Amerikan dostluğunun bir sembolü olarak Thomas Jefferson’ı anmak için bir anma plaketi bulacaksınız. Porte Guillaume Anıtı, Dijon kentindeki en çok fotoğraflanan yerlerden biri ve her yıl binlerce ziyaretçiyi kendine çekiyor.

Dijon Uçak Bileti ile Philippe le Bon Turlarına Katılın

Philippe le Bon turları, Dijon’un ünlü Philippe le Bon Kulesi’ni keşfetmek isteyen ziyaretçilere rehberli turlar sunan bir tur hizmeti. Bu görkemli kule, 1450-1460 yılları arasında inşa edildi ve sizi nefes kesici panoramik manzaralar görebilmeniz için 316 metre yükseklikte bir gözlem güvertesine çıkarıyor.

Kulenin tepesinden görülebilecek yerler arasında ise Dijon’nun tarihi şehir merkezi, Saone vadisi ve Jura Dağı’nın etekleri bulunuyor. Kuleye girdiğinizde Dük Philippe le Bon tarafından kullanılan, ateş taşları ve çakmaklarla çevrelenmiş spiral kasayı da mutlaka görmenizi ve fotoğraflarını çekmenizi öneririz.

Aerobilet uçak bileti sayfasından kolayca Dijon uçak bileti alabilir ve size harika manzaralar sunacak bu güzel şehri doyasıya gezebilirsiniz.