Bastia Uçak Bileti Alarak Büyüleyici Bir Fransa Şehrine Uçun

0
478
Bastia Uçak Bileti Alarak Büyüleyici Bir Fransa Şehrine Uçun
Bastia Uçak Bileti Alarak Büyüleyici Bir Fransa Şehrine Uçun

Bastia uçak bileti alarak keşfe çıkacağınız, Fransa’nın Korsika Adası’nda yaklaşık 40.000 nüfusa sahip ikinci büyük şehir olan Bastia şehri, Korsika’nın doğu sahilinde, Toskana takımadalarına bakan çok hoş bir konumda bulunuyor. Şehir merkezinden kolayca erişebileceğiniz Cap Corse Doğa Koruma Alanı, büyüleyici Ceneviz kuleleri ile süslü güzel bir yarımadada yer alıyor ve doğa yürüyüşçüleri için bir cennet olarak Bastia’nın en popüler yeri.

Bastia, kartpostal güzelliğinde pek çok manzaraya sahip bir şehir. Feribot limanına bakan manzaralı kafe, mağaza ve restoranlar ile kaplı muazzam St. Nicolas Meydanı, mutlaka uğramanız gereken bir yer. Şehrin Barok kiliselerinde ise Liguria ve Ceneviz gelenekleriyle özdeşleşen çakıl mozaikler sizi büyüleyecek. Bastia’nın eski kentini oluşturan tarihi kaleler ve renkli evlerde de hala insanlar yaşıyor.

Aerobilet uçak bileti sayfasından en iyi fiyatlara Bastia uçak bileti alarak, bu büyüleyici Fransız şehrini keyifle gezebilirsiniz.

Bastia’yı Keşfetmek

Bastia şehir merkezinde, limanın üzerinde bir tepede Ceneviz kalesi ve eski şehirde bulunan tarihi liman çevresinde 19. yüzyılda tasarlanmış bulvarlar ve meydanlar bulunuyor. Şehrin güneyinde bulunan Eski Liman (Vieux Port), gezinize başlamak için en iyi yer. Venedik manzaralarını hatırlatan Bastia Eski Limanı, renkli balıkçı tekneleriyle büyüleyici bir manzaraya sahip.

Bastia'yı Keşfetmek
Bastia’yı Keşfetmek

Ayrıca limanın etrafında birkaç güzel restoran da bulacaksınız, bu nedenle liman öğle yemekleri için de çok popüler bir yer. Eski Liman’ın kuzeyinde ise daha endüstriyel ticaret ve ticari yolcu tekneleri için kullanılan yeni bir ticari liman var, bu nedenle Eski Liman’da sadece küçük tekneler bulunuyor.

Korsika Mutfağı

Bastia şehrinin gezerken Korsika lezzetlerini tadabileceğiniz pek çok güzel restoran ve sokak tezgahı bulacaksınız. Cenevizliler tarafından dünyaya tanıtılan ve uzun zamandan beri adanın geleneksel yemeklerinin temel taşlarından biri olan kestane, burada çok seviliyor.

Korsika Mutfağı
Korsika Mutfağı

Kestaneler ateşte kurutulur ve daha sonra un yapılmak için topaklanır veya adanın lezzetli şarküterileri olan lonzu, prisuttu, panzetta ve coppa için kullanılır. Bu kestane unları; ünlü Korsika birası, yulaf lapası, kekler ve pazarlarında taze olarak kızartıldığında kokusu çok cazip gelen fritelli de dahil hemen her yerde kullanılıyor.

Bastia’da Alışveriş Olanakları

Bastia uçak bileti alarak başlayacağınız tatilinizde Korsika mallarını satın almak için birçok fırsatınız olacak. Yakındaki İtalyan Sardunya Adası’nda olduğu gibi burada da bıçaklar çok önemli bir hediyelik eşya malzemesi. Bastia Kalesi’ne giderken, ilginç bıçaklar satan birkaç dükkanla karşılaşacaksınız.

Bir restoranda Cap Corse adlı aperitifi deneyip satın da alabilirsiniz. Bu popüler hediye, adada bulunan portakal ve diğer meyvelerle yapılan bir yerel şarap. Bir şişe yerel şarap satın almak istiyorsanız, Cap Cose Mattei veya diğer Korsika şaraplarını alabileceğiniz çok iyi tasarlanmış dükkanları da şehri gezerken görebilirsiniz.

Bastia Plajları

Bastia’nın şehir merkezinde dört tane büyüleyici plajı var ve hepsi çakıl taşlı. Miomo Plajı, şehrin kuzeyinde yer alıyor ve hala bir Ceneviz gözetleme kulesi tarafından korunuyor. Bir yürüyüşü göze alırsanız Korsika’nın ünlü beyaz kumlu koylarına da bu plajdan gidebilirsiniz.

Bastia Plajları
Bastia Plajları

Bastia merkezinin 5 km güneyinde bulunan Biguglia Lagünü’nde de uzun bir kumsal şeridi var. Burada kamp yerleri ve gizli tatil evleri bulabilirsiniz. Korsika’nın doğu kıyısında ise doğal güzelliklere sahip bir yer olan Pietracorbara Marina Plajı’nın tadını çıkarabilirsiniz. Burada beyaz kumlar yeşil dağ manzaralarına doğru uzanıyor ve makilerin arasında konaklayabileceğiniz birkaç kulübe ev bulunuyor.

Bastia Dalış Noktaları

Eski savaşlar, yüzlerce yıllık denizcilik geçmişi ve renkli su altı vahşi yaşamı, Bastia ve Korsika kıyılarını şaşırtıcı dalış bölgeleri haline getiriyor. Akdeniz’in bu bölgesindeki berrak sularla birlikte Bastia’daki en sevilen aktivitenin dalış olması şaşırtıcı değil.

Bastia Dalış Noktaları
Bastia Dalış Noktaları

Bastia’daki dalış merkezleri, tarihi gemi enkazları ve Amerikan p47 Thunderbolt avcı uçağı kalıntıları da dahil olmak üzere bölgedeki on bir noktaya geziler sunuyor. Bastia’da seçilebilecek üç dalış merkezi var ve hepsinde çocukların ilk dalışlarını yapmalarına yardımcı olacak donanımlar ve eğitimler bulunuyor.

Bastia’da Gezilecek Yerler

Bastia Saint Nicolas Meydanı

Bastia’da ilk gezilmesi gereken yer olan Saint Nicolas Meydanı; güzel mağazalara, kafelere, barlara ve meydanın kuzey tarafındaki turizm ofisine kadar ihtiyaç duyabileceğiniz her şeyi bulabileceğiniz bir yer. Meydanın etrafında çok sayıda otobüs durağı var ayrıca meydan, Bastia’da feribotların kalktığı yerin tam karşısında bulunuyor.

Pazar günleri Saint Nicolas Meydanı’nda bit pazarı kuruluyor ve her ayın ikinci cuma günü burada bir hazır giyim pazarı kuruluyor. Geleneksel açık hava pazarı ise hafta sonları Saint Nicolas Meydanı’nın güneyindeki Place de l’Hotel de Ville’de düzenleniyor.

Bastia Saint Nicolas Meydanı
Bastia Saint Nicolas Meydanı

Bastia uçak bileti alarak keşfe çıkacağınız Saint Nicolas Meydanı’nın batı tarafındaki popüler bir cadde olan General de Gaulle Bulvarı, güneye doğru uzanarak sizi Napoleon Caddesi’nin küçük hediyelik eşya dükkanlarına kadar götürüyor. Oratoire St-Roch’da bir mola verin ve zengin Barok iç mekana göz atın. Biraz ileride ise önünde çakıl taşlı bir mozaik bulunan 1611 yapımı Oratoire de l’Immaculee Conception bulunuyor. Bu kilise şehirdeki en eski ve güzel kilise olarak ilgi görüyor.

Bu tarihi kiliseyi de gezdikten sonra hala enerjik hissediyorsanız, size harika manzaralar sunacak restoranlarla dolu ve hareketli Bastia Eski Limanı’na da keyifli bir yürüyüş yapabilirsiniz.

Bastia Kalesi

Bastia Eski Limanı’nın güneyindeki uçurumların tepesinde yer alan bu ihtişamlı kaleyi keşfetmek için en rahat ayakkabılarınızı giyin. Bu surlarla çevrili bölge tarihte Bastiglia olarak biliniyordu ve Bastia’nın adının geldiği yer olmasıyla ünlü.

Bastia Kalesi
Bastia Kalesi

Bastia Kalesi, Cenevre valisi Leonello Lomelli’nin emri altında 1380’den inşa edildi. Cenevizliler kaleyi bu tarihten itibaren adanın Fransa’ya bağlandığı 1768 yılına kadar kontrol etti. Keyifle gezeceğiniz kale surları İkinci Dünya Savaşı’nda bombalandı, ancak tamamen restore edildi. Burada Bastia şehrinin en güzel manzaralarını görebilir ve harika fotoğraflar çekebilirsiniz.

Sainte-Marie Kilisesi

Bu muhteşem 17. yüzyıl barok kilisesi, Mariana piskoposluğu yok olana ve Bastia şehri Ajaccio’nun piskoposluğunun altına girene kadar yüzyıllar boyunca Bastia’nın ana katedrali olarak kaldı.

Mevcut kilise, 1604 ve 1625 yılları arasında yeniden inşa edilmiş ve batı cephesini süsleyen pilasterleri ve alınlıkları görünce fark edeceğiniz gibi Cenevizli Barok tarzının harika bir örneği. Sainte-Marie Kilisesi iç mekanı ise abartılı bir şekilde mermer ve yaldızlı süslemelerle görülmeye değer güzellikte. Her 15 Ağustos’ta Bastia’da gezdirilen 1700’lerden kalma Meryem Ana’nın altın heykelini de burada görebilirsiniz.

Bastia Müzesi

Bastia Müzesi, son yıllarda yenilendi ve şu anda 17 odada muhteşem bir tarihi koleksiyon sunuyor. Ayrıntılı bilgi panoları; Bastia’nın doğuşu ve büyümesi, iktidarın rolü, şehrin kültürü ve Vali Sarayı’nı yöneten Cenevizli valilerin etkileyici mobilyalarının koleksiyonunu sunuyor.

Bastia Müzesi
Bastia Müzesi

Paha biçilmez resimlerin, ayin hazinelerinin ve denizcilerin çalışmalarına yönelik bir dizi deniz sanat eserini de müzede inceleyebilirsiniz. Ayrıca, eski limanın benzersiz bir manzarası için de müzenin terasına uğrayabilirsiniz.

Bastia Aziz Croix Kilisesi

Aziz Croix Kilisesi’nin eşsiz Rokoko tarzı iç mekanında; altın heykeller, oyulmuş mermerler ve zengin duvar resimleriyle dolu bir hazine bulacaksınız.

Büyüleyici ayrıntılardan biri de altarın yukarısındaki niş içinde bulunan 1428’de balıkçılar tarafından denizde yüzerken keşfedilen ve kökeni bilinmeyen kararmış bir meşe heykeldir. Bu heykel bir süre sonra Bastia’nın balıkçılarının koruyucu azizi oldu.

Bastia Marche Meydanı

Bastia şehrinin bir başka fotojenik meydanı olan Marche Meydanı, boyalı panjurlara sahip zarif mimarili binalar ile çevrili açık hava restoran masaları ile çok popüler bir yer. Hafta sonları Marche Meydanı çok kalabalık oluyor, çünkü bölgenin çiftçileri, esnafları ve çiçekçileri, mallarını satmak için şehre geliyorlar.

Brocciu peyniri, fritelli (Korsika çörekleri), lonzu (füme et) ve coppa (kurutulmuş eti) gibi lezzetleri tadabileceğiniz bu pazarlarda harika hediyelik eşyalar da bulabilirsiniz.

Bastia Demiryolu Gezisi

Bastia’ya arabasız gelmiş olsanız bile Korsika’nın vahşi iç manzaralarını görebilmenin bir yolu var ve bu yol da CFC ağında trenle unutulmaz bir seyahati içeriyor. Demiryolu ağı, 19. yüzyılın çalışma ve mühendisliğinin bir zaferi olduğu için birçok turist adaya bu demiryolunda gezi yapmak için geliyor.

Bastia Demiryolu Gezisi
Bastia Demiryolu Gezisi

Aslında engebeli arazi bu demiryolu seyahatini imkansız hale getirmeliydi ama 1870’lerden kalma hatlar adanın dört bir yanına yayılmış durumda. Bu durum ise Gustave Eiffel tarafından tasarlanan birçok muhteşem tünel ve viyadüğün yardımı ile sağlandı.

Bir seçenek olarak adanın ortasındaki Corte’ye bir araba kiralayarak da gidebilir ve dağların, geçitlerin, zeytin bahçelerinin, taş yapıların ve kestane ağaçlarının arasında keyifli bir yolculuk yapabilirsiniz.

Bastia Minyatür Müzesi

Bastia Kalesi cephaneliğinde hem çocukları hem de gençleri etkileyen tuhaf bir turistik merkez var. Yirmi yıldan fazla bir süre boyunca model yapımcısı Rene Mattei, on ton malzemeden minyatür bir 19. yüzyıl Korsika köyü hazırladı.

Köyde çok sayıda hareketli figür yer alıyor, örneğin tornada çalışan bir demirci ve bir derede çamaşır yıkayan kadınlar gibi hareketli figürleri burada görebilirsiniz. Değirmen bıçaklarından buharlı demiryoluna kadar her ayrıntıyı ve hareketli kısımı yakalamak için modelin önünde bir süre beklemeniz gerekiyor. Minyatür şehrin tasarımcısı olan Rene Mattei de bu turlara katılıyor ve bilgiler veriyor.

Bastia Kurtarıcı Kilisesi

Bastia’nın hemen dışındaki kırsal bölgede bulunan ve yaklaşık 20 dakikada yürüyerek ulaşabileceğiniz bu Barok kilise, Avrupa’daki yalnızca birkaç Hristiyan kilisesinde bulacağınız bir şey içerdiği için bunca çabayı hak ediyor.

Scala Santa Merdiveni, tövbe edenlerin günahlarından arınmak için tırmanmaları gereken çok ilginç ve zorlu bir merdiven ve dünyada çok az yerde bu merdivenlerden görebilirsiniz. Bastia, 19. yüzyılın başlarında Papa VII. Pius tarafından Scala Santa’ya sahip olma hakkını elde etti. Bu ilginç kilisede güzel fotoğraflar çekeceksiniz.

Bastia Vali Sarayı

Cenevizli valiler, Korsika’nın tamamını Bastia Kalesi’yle aynı zamanda inşa edilmiş olan bu görkemli saraydan kontrol ediyorlardı. Vali Sarayı aynı zamanda yapıldığı dönemde limanın girişinde duran bir gözetleme kulesi olarak savunma için de kullanılıyordu.

Bastia Vali Sarayı
Bastia Vali Sarayı

Vali Sarayı’nda göreceğiniz yenilikçi özellikler arasında bulunan ve kuşatma durumunda aylarca saraya su sağlayan iki büyük yeraltı su rezervuarı mutlaka görmeniz gereken yerler arasında. Vali Sarayı, 15. yüzyılın sonunda valiler için daha kalıcı bir konut haline getirildi ve uygun bir şekilde dekore edildi. İç mekanı süsleyen tarihi mobilyaları Bastia Müzesi’nde görebilirsiniz.

Bastia Uçak Bileti ile Cardo Yürüyüş Yolu’nda Keşfe Çıkın

Bastia uçak bileti alarak gezeceğiniz Cardo köyündeki kilisenin hemen yanında, sizi Ceneviz tarihinde bir yolculuğa çıkaracak çarpıcı bir yürüyüşü yolu bulunuyor. Yürüyüş yolu iyi işaretlenmiştir ve yol, kokulu maki çalılıkları arasından geçip birkaç doğal su kaynağına ulaşıyor. Yolun sonunda ise sırasıyla 1500 ve 1800’lerde yapıldıkları şekliyle duran iki buz evine geleceksiniz.

Alanda size buz evlerinin nasıl çalıştığını ve az önce geçtiğiniz yolun buzu Bastia’ya geri götürmek için eşekler tarafından nasıl kullanıldığını anlatacak rehberler bulunuyor.

Aerobilet mobil uygulamalarından veya web sitesi üzerinden kolayca Bastia uçak bileti alabilir ve muhteşem tarihi manzaralar arasında unutulmaz bir yolculuk yapabilirsiniz.