Lorient Uçak Bileti ile Fransız Kültürünü Keşfedin

0
664
Lorient Uçak Bileti ile Fransız Kültürünü Keşfedin
Lorient Uçak Bileti ile Fransız Kültürünü Keşfedin

Lorient uçak bileti ile doyasıya gezeceğiniz, Brittany eyaletinin güneyindeki Lorient şehri, Fransa’nın en büyük ikinci balıkçı limanı ve eski deniz üssü olarak beş limana sahip bir okyanus kenti. Yok edilemez bir Nazi denizaltı üssünü keşfetmek ya da Cite de la Voile’deki yüksek teknolojili yat yarışı dünyasını görmek olsun Lorient’te yapacağınız her şey deniz temasına sahip olacaktır.

Lorient şehrinin ismi, 1870’lere kadar limanda bulunan Fransız Doğu Hindistan Şirketi ile bağlantılı. Şirketin merkezi ünlü Hotel Gabriel’di ve Louis Limanı’nda bu dünyanın ilk uluslararası şirketi hakkında etkileyici bir müze var.

Lorient’in feribot iskelesinden harika tekne gezilerine çıkabilir ve bu güzel şehri deniz üzerinden keşfedebilirsiniz. Lorient gezinizde Fransa’nın okyanus kıyılarındaki harika plajlarının tadını çıkabilir, şehir saran nehirlerin doğal güzellikleri arasında yürüyüş yapabilir ve vahşi yaşamı keşfetmek için nehirleri kanolarla gezebilirsiniz.

Aerobilet uçak bileti sayfasından veya mobil uygulamalar üzerinden en iyi fiyatlarla Lorient uçak bileti alarak tarihi denizaltıları, güzel plajları ve limanıyla ünlü bu Fransız şehrini keyifle gezebilirsiniz.

Lorient’te Gezilecek Yerler

Lorient Plajları

Şehrin tüm kalabalığından uzaklaşmak ve deniz kenarında harika bir gün geçirmek istiyorsanız Lorient kıyı şeridine uğramalısınız. Lorient sahilleri, Brittany Rivierası’nın tüm güzelliklerine sahip. Kıyı yürüyüşleri sizi tatil villalarının yanına kadar götürecektir. Okyanusa bakan bir dizi güzel plajı ve koyu da Lorient gezinizde keşfe çıkabilirsiniz.

Lorient Plajları
Lorient Plajları

Lorient uçak bileti alarak gezeceğiniz Lomener, 18. yüzyıldan kalma bir kalenin manzarasının süslediği güzel plajıyla mutlaka uğramanız gereken yerler arasında. Dünyanın dört bir yanından gelen yetenekli sörfçüleri göreceğiniz Guidel-plages’deki plajların da tadını çıkabilirsiniz. Finistere ve Morbihan bölgeleri arasında bulunan Bas-Pouldu Plajı da ormanlık kıyıları, büyüleyici kumsalı ve nehirlerin Atlantik gelgitleriyle buluşurken oluşturduğu eşsiz manzaralardan dolayı turistler arasında çok popüler.

Lorient Keşif Kulesi

Le Faoudic Tepesi üzerindeki liman dairesinde, 1786 yılında inşa edilmiş bu 40 metrelik granit gözetleme kulesi hem yerli halk hem de turistler arasında çok popüler. Kule her ne kadar bir deniz feneri gibi görünse de kulenin yapılma amacı deniz feneri olması değil, çünkü bu kule liman faaliyetlerini izlemek ve kaçakçıları takip etmek için inşa edilmiş.

Zamanla körfez çevresindeki diğer deniz istasyonları ile iletişim kurmak için bir semafor haline gelen Lorient Keşif Kulesi, günümüzde muhteşem manzaraların fotoğraflarını çekmek isteyen turistlerin akınına uğruyor.

Groix Adası

Bölgenin ikinci en büyük adası olan Groix Adası, Lorient’ten bir feribot yolculuğuyla gezebileceğiniz çok güzel bir yer. Bu bozulmamış adadan en iyi şekilde yararlanmak için bir ya da iki gece burada kalmak için rezervasyon yaptırabilirsiniz.

Bir yürüyüş yolu adanın sahil şeridini sarıyor ve bu yol sizi Tonnerre Deliği olarak bilinen deniz kenarındaki kayalık uçurumlardan harika manzaralar oluşturan kaya formlarıyla dolu kumsalların önüne kadar getiriyor. Bu doğal limanın yukarısında ise pazarın kurulduğu salı ve cumartesi günleri biraz daha hareketli olan, adanın kartpostal güzelliğindeki ana köyü bulunuyor.

Groix Adası
Groix Adası

Lorient uçak bileti ile güzelliklerini göreceğiniz bu doğal liman, bir zamanlar Fransa’nın en büyük ton balığı avı üssüydü. Bu dönemi sergileyen bir müze ve adanın etrafına dağılmış Tunç Çağı megalitleri, adanın en popüler yerlerini oluşturuyor.

Lorient Yelken Şehri (Cite de la Voile)

Avrupa’da tamamen yelkenli teknelere adanmış tek müze olan bu Yelken Şehri, bu sporun etkileşimli ve çocuk dostu bir eğlencesini sunuyor. Genç beyinlerin ilgisini çekmek için tasarlanmış bu merkezde sanal bir yarış teknesinde denize açılabilir veya on kişilik yelkenli tekne simülatörünü kullanabilirsiniz.

Lorient Yelken Şehri, 60’lı ve 70’li yıllarda saygın yarışlar kazanan Eric Tabarly isimli yelkencinin teknesiyle de tanınıyor. Bu efsanevi tekneyi de burada görebilirsiniz.

Keroman Denizaltı Üssü

Lorient şehri, İkinci Dünya Savaşı’ndaki bombalamalar sırasında hasara uğramasına rağmen, bu devasa Nazi denizaltı üssü neredeyse zarar görmeden hayatta kaldı ve savaş sona erene kadar ele geçirilemedi. Savaştan sonra turistik bir yer haline gelene kadar denizaltı üssü Fransız Donanması tarafından kullanıldı.

Keroman Denizaltı Üssü
Keroman Denizaltı Üssü

İki saat boyunca, yüksekliği en fazla 20 metre olan 170 metre uzunluğundaki blokların oluşturduğu bu denizaltı üssünde bir tura çıkabilirsiniz. Rehber size bireysel alanların etrafında gezdirecek, tesisin nasıl inşa edildiğini açıklayacak ve Lorient’teki Nazi denizaltılarının tarihini anlatacak.

Lorient Feribot Gezileri

Lorient’te deniz, Batobus su servislerinin hakim olduğu bir yaşam tarzı. Lorient gezilerinde pek çok farklı feribot ve gezi teknelerinden birine binebilir ve unutulmaz maceralara doğru yol alabilirsiniz. Louis Limanı’ndan bölgenin en dikkat çekici yerlerine ücretsiz feribot seferleri düzenleniyor. Batobus adı verilen bu feribotlar, Louis Limanı karşısındaki Gavres’den de kalkıyor. Burası önemli bir derin deniz balıkçılığı limanı ve ana karaya uzun bir kumul sistem ile bağlanıyor.

Feribot gezilerinde küçük ormanlık adalarıyla güzel kıyı manzarasına sahip Riantec’i ziyaret edeceksiniz. Burada tarihi bir Roma yolunu ve çeşitli Neolitik dönem harabelerini görmek için güzel yürüyüşler yapacaksınız.

Lorient Scorff Vadisi

Lorient, Svetff ve Blavet nehirlerinin okyanusa ulaşma noktasında yer alıyor. Bölgenin en vahşi ve en uzak yerlerini görmek istiyorsanız, Svetff Nehri’ne yapacağınız günlük yürüyüş turları veya kano gezileri, bu nehirlerin doğal güzelliklerini keşfetmenizi sağlayacaktır.

Svetff Nehri kenarında, yoğun ormanlık kıyılarda gezebilmeniz için tasarlanmış 400 kilometreden daha uzun bir yürüyüş yolu bulunuyor. Doğa içinde bir yürüyüşle ulaşabileceğiniz Scorff Vadisi’nde ise Demir Çağı köyü Kerven Teignouse gibi büyüleyici tarihi alanları gezme şansı bulacaksınız.

Compagnie des Indes Müzesi

Lorient Körfezi’nden Louis Limanı’na giden yarım saatlik feribotlar var. Bu geziler, Lorient’in köklerini keşfemek istiyorsanız mutlaka yapmanız gereken bir etkinlik. 17. yüzyılda inşa edilen Vauban Kalesi, ünlü Doğu Hindistan Şirketi’nin yükselişi ve Lorient’in etrafını nasıl büyüttüğünü belgeleyen Compagnie des Indes Müzesi, bu yolculuğun bir parçası.

Doğu Asya ile ilgili model gemiler, antika haritalar, basılı belgeler, kumaşlar, porselenler ve paha biçilmez sanat eserlerinin kalıcı ve geçici sergilerini bu müzede görebilirsiniz.

Lorient Keroman Limanı

Çoğu ziyaretçi için Lorient gibi bir yerin çekiciliği sadece devasa limanı gezmekte ve gerçek bir liman kentinin tüm faaliyetlerini gözlemlemekte yatıyor.

Bölgede avlanılan tonlarca balığın getirildiği ikinci büyük liman olan Keroman Balıkçı Limanı, güzel bir geziyi hak ediyor. 600 metre uzunluğundaki müzayede salonunda çılgın balık ticaretini izlemek için buraya uğrayabilirsiniz. Bu pazarlıklar, hiçbir yabancı tarafından anlaşılmaması için eski bir ayin şeklinde gerçekleştiriliyor. Daha sonra günde 200 ton balık işleyen devasa bir fabrikayı gezebilir ve akıllara durgunluk veren ölçekteki operasyonu izleyebilirsiniz.

Hotel Gabriel

Lorient’deyken düzenli atölye çalışmaları ve sergiler düzenleyen Hotel Gabriel’e mutlaka uğramalısınız. Liman bünyesindeki bu 18. yüzyıl Neo Klasik sarayı, bir zamanlar Fransız Doğu Hindistan Şirketi’nin satış merkeziydi. Savaş sırasında saray yağmalandı, ancak 1950’lerde orjinaline sadık kalınarak yenilendi.

Hotel Gabriel, bu uluslararası şirket tarafından ticareti yapılan ipek ve baharatlarla yaratılan zenginliklerin en göze çarpan anıtı olarak turistleri kendine çekiyor. Birinci kat şehir arşivlerini tutarken, zemin kattaki galerilerde geçici gösteriler düzenleniyor. Avluda, gayda gruplarının konserleri ve ünlü Interceltique Festival gibi Breton kültürel etkinliklerine ev sahipliği yapan güzel bir alan da bulunuyor.

Lorient Denizaltı Keşif Alanı

Lorient’in denizaltı üssünde unutulmaz bir geziye çıkarak 1960’dan 1989’a kadar aktif çalışan, Daphne sınıfı bir denizaltı olan Le Flore’yi görebilirsiniz. 2010’da bu dev denizaltı, beton boşluklarından birinde kuru bir havuza konuldu ve müze olarak açıldı.

Bu turistik merkezindeki bir gün, etkileyici bir Soğuk Savaş dönemi denizaltısının sıkışık ama ilginç iç mekanlarında sizi unutulmaz bir yolculuğa çıkaracak. Rehberlerden torpido tüpleri, yaşam alanları ve denizaltı sistemleri hakkında yararlı bilgiler elde edebilirsiniz. Lorient’in ilk yıllarına, liman olarak büyümesine ve şehrin bir zamanlar askeri bir merkez olarak nasıl bir yer olduğuna dair çarpıcı bilgiler sunan bir müze binasını da burada gezebilirsiniz.

FC Lorient

Lorient şehrinin gurur duyduğu bir futbol takımı var. FC Lorient, neredeyse imkansız görünmesine rağmen, yıllarca Fransız futbolunun en iyi takımları arasında yer aldı. O dönemde Laurent Koscielny ve Kevin Gameiro gibi Fransızların gurur duyduğu futbolcular bu şehirde yetişti.

Lorient belediye binasının birkaç adım kuzeyinde bulunan 16.000 kişilik Stade du Moustoir’e yapılan turlara katılarak güzel bir gün geçirebilirsiniz. Maç günlerinde, özellikle Merlus Ultras destekçiler grubunun evi olan Sud tribünü, görülmeye değer bir manzara oluşturuyor.

Notre Dame de Victoire Kilisesi

Savaş sonrası yıllarda Lorient’in yeniden inşası için modern bir tasarım benimsenmiştir. Bu yeni mimari, tarihi şehirlerde olduğu gibi mistik yapıyı da korudu ve şehir gezisinde mutlaka gezilmesi gereken birkaç anıt, modern şehrin ortasında kaldı. Lorient’in tarihi simgelerinden biri olan ve 1950’lerin ortalarında inşa edilen Notre Dame de Victoire Kilisesi, turistlerin en çok ziyaret ettiği yerler arasında.

Kilisenin iç kısımda, küçük siyah ve sarı pencerelerle tavandan aydınlatılan muhteşem bir avlu göreceksiniz. Lorient’in sokaklarında 1930’larda Mussolini’nin rejiminden kaçan İtalyan mimarlar tarafından tasarlanan birkaç güzel Art Deco kilise de bulunuyor.

Lorient Blavet Vadisi

Lorient’ten kuzeye doğru uzanan yemyeşil Blavet Vadisi, Scorff Vadisi kadar güzel olmayabilir, ancak farklı bir cazibeye sahip. Hennebont kasabasında, Brittany eyaletinin yerli at türlerini yetiştirmekten sorumlu bir ulusal damızlık çiftliği olan Haras Nationaux’un bir kolu bulunuyor.

Lorient uçak bileti ile ziyaret edeceğiniz bu çiftlikte rehberler eşliğinde at safarileri gerçekleştiriliyor, ayrıca bayramlarda ve özel günlerde pek çok eğlenceli etkinlik düzenleniyor. M.S. 1000 yılında inşa edilmiş bir Orta Çağ köyünü görmek ve nadir hayvan ırkları arasında at sırtında çocuklarınızla gezmek için buraya uğrayabilirsiniz.

Pont-Scorff Hayvanat Bahçesi

Çocuklarla gezen aileler için Lorient merkezine 10 km mesafede yer alan Pont-Scorff Hayvanat Bahçesi, harika bir gezi fırsatı sunuyor.

Pont-Scorff Hayvanat Bahçesi
Pont-Scorff Hayvanat Bahçesi

Çita, aslan, kaplan ve panter gibi büyük kedilerin hepsini burada yakından görebilirsiniz. Parkın diğer ilgi çeken hayvanları arasında ise Asya filleri, su aygırları, gergedanlar ve zürafalar var. Toplamda 600’den fazla hayvana ev sahipliği yapan park, kafanızın üstünde serbestçe uçan eğlenceli papağanlara da sahip.

Lorient Uçak Bileti Alarak Interceltique Festivali’ne Katılın

Lorient uçak bileti ile keşfe çıkacağınız bu güzel şehrin caddeleri, limanı, Moustoir Stadyumu ve Hotel Gabriel gibi yapıları her yıl ağustos ayında Lorient’in Kelt mirasını kutlayan bir festivale ev sahipliği yapıyor. Ayın ilk iki haftasında, İspanya’daki Galiçya’dan İskoçya’ya kadar tüm Kelt uluslarını kapsayan bu eğlenceli festivale yaklaşık 700.000 kişi katılıyor.

Müzik ve dans gösterileri, Interceltique Festivali’nin can damarı. 200 gösteri ve binlerce sanatçının yer aldığı festival etkinliklerinde geleneksel Kelt müziklerini dinleyebilir ve Kelt kostümleri giyen dansçıları keyifle izleyebilirsiniz.

Aerobilet IOS ve Android mobil uygulamalarından veya web sitesi uçak bileti sayfasından kolayca Lorient uçak bileti alabilir, kendine özgü kültürüyle ünlü bu güzel şehri keyifle gezebilirsiniz.