Montpellier Uçak Bileti ile Fransa’nın Kraliyet Şehrini Gezin

0
1096
Montpellier Uçak Bileti ile Fransa'nın Kraliyet Şehrini Gezin
Montpellier Uçak Bileti ile Fransa'nın Kraliyet Şehrini Gezin

Montpellier uçak bileti ile gezeceğiniz, XIV. Louis’in 17. yüzyılda Bas Languedoc’un başkenti olarak belirlediği Montpellier’in tarihi, imparatorluk hazineleriyle dolu. Bu güzel Fransa şehri kralların tasarladığı eşsiz mimarili evlerle süslü mahallelerde pek çok soylu isme ev sahipliği yaptı. Bu nedenle Montpellier’in geniş eski kenti görülmesi gereken pek çok konakla ve Promenade de Peyrou gibi yerel anıtlarla dolu.

Fransız modacı Christian Lacroix tarafından tasarlanan şık tramvaylarla bu gösterişli şehri keyifle gezebilirsiniz. Montpellier’e çocuklarınızın sıkılmayacağı harika bir seyahat yapabilirsiniz, çünkü şehirde çok iyi bir hayvanat bahçesi ve devasa bir akvaryum var, ayrıca Montpellier merkezine sadece 15 kilometre uzaklıktaki sahilde mükemmel kumsallar da bulacaksınız.

Aerobilet IOS ve Android mobil uygulamalarından veya web sitesi üzerinden kolayca Montpellier uçak bileti alabilir ve Fransa’nın bu büyüleyici şehrini keyifle gezebilirsiniz.

Montpellier Yiyecek ve İçecekleri

Montpellier dünyanın en büyük şarap bölgesi ve şehrin çevresini saran üzün bağlarında birçok ülkeden daha fazla şarap üretiliyor. Montpellier sokaklarında da burada üretilen kaliteli şarapları tadabileceğiniz pek çok güzel kafe bulabilirsiniz.

Montpellier Yiyecek ve İçecekleri
Montpellier Yiyecek ve İçecekleri

Bu harika kırmızı şarapları deniz ürünleri eşliğinde tadabileceğiniz balık restoranları da şehirde çok popüler. Akdeniz lezzetlerini seviyorsanız şehirde midye, yengeç, istiridye ve balık güveçleri sunan çok sayıda restoran da var. Montpellier aynı zamanda şehre kendi lezzetlerini getiren Vietnam ve Kuzey Afrika topluluklarına sahip kozmopolit bir şehir.

Orta Çağ’dan beri Montpellier’de yapıldığı iddia edilen bal ve meyan kökü şekeri olan Grisettes’ler de şehirde en çok satın alınan hediye. Kendine özgü kutulara sahip bu şekerleri şehirde pek çok yerde bulabilirsiniz.

Montpellier’de Gezilecek Yerler

Montpellier Eski Kenti (L’Ecusson)

Montpellier uçak bileti ile keşfe çıkacağınız şehrin batısında bulunan Peyrou Meydanı’dan Comedie Meydanı’na kadar uzanan Montpellier eski kenti, yüzlerce yıldır aynı düzensiz, labirent sokaklara sahip. Montpellier eski kentindeki apartmanların ve evlerin çoğu 1600’lerden ve 1700’lerden kalma, ayrıca sağlam ahşap kapılar çok etkileyici.

Montpellier Eski Kenti (L'Ecusson)
Montpellier Eski Kenti (L’Ecusson)

Les Halles Castellane, Montpellier’in ünlü kapalı pazarı ve pazarın etrafındaki sokaklar yaz aylarında restoran masalarıyla doluyor. Montpellier gezinizde eski kente mutlaka uğramalı ve buradaki güzel atmosferin tadını çıkarmalısınız.

Peyrou Meydanı (Promenade de Peyrou)

Montpellier’in en yüksek kesiminde ve eski surların hemen batısında yer alan bu güzel meydanda 1828’den kalma XIV. Louis heykeli gibi pek çok ilgi çekici sanatsal detay var. Meydanda göreceğiniz başka bir önemli yer de 18. yüzyılda yapılan Chateau D’eau Hotel’dir. 14 kilometre uzunluğuyla meydanın ortasından geçen Saint-Clement Su Kemeri ve kemerin anıtsal su kulesi de görülmeye değer güzellikte.

Peyrou Meydanı (Promenade de Peyrou)
Peyrou Meydanı (Promenade de Peyrou)

Pazar günleri, efsanevi Pont du Gard su kemerinden modellenmiş olan bu kemer altında kurulan bit pazarı da harika hediyelik eşyalar alabileceğiniz güzel bir yer.

Montpellier Plajları

Montpellier merkezden 20 dakikalık bir yolculukla harika sahillere ulaşabilir ve Herault kıyılarının muhteşem manzaralarına karşı yüzebilirsiniz. Palavas-les-Flots, Carnon ve La Grande Motte gibi tatil alanlarında da kumlu plajlar ve etkileyici küçük adalar bulacaksınız.

Montpellier Plajları
Montpellier Plajları

Bölgedeki mavi bayraklı plajların yoğunluğu şaşırtıcıdır. 2016’da Montpellier’den arabayla 40 dakikada ulaşabileceğiniz 19 mavi bayraklı plaj var. Şehir merkezine en yakındaki plaja gitmek için Palavas-les-Flots’a uğrayabilirsiniz. Bu alan, açık denizden dalgakıranlar tarafından korunan yedi kilometrelik kum ve çakıl kaplı muhteşem plajlara sahip.

Montpellier Comedie Meydanı

Montpellier merkezinin ve eski kent bölgesinin şehir duvarları arasındaki büyük Comedie Meydanı; birçok barı, restoranı ve mağazası ile çok canlı bir ortama sahip.

Montpellier Comedie Meydanı
Montpellier Comedie Meydanı

Montpellier uçak bileti alarak gezeceğiniz Comedie Meydanı’nın ortasındaki üç Graces çeşmesi, 1790’da inşa edildi ve çeşmeler Montpellier’in amblemi olan Yunan mitolojisinden Charites’i sergiliyor. Meydanın güzel yol üstü kafelerinden birinde kahvenizi yudumladıktan sonra Charles de Gaulle Meydanı’na doğru çiçek bahçeleriyle süslü yürüyüş yolları boyunca turunuza devam edebilirsiniz.

Geceleri Comedie Meydanı’nın çevresindeki restoranlar ve görkemli Neo Klasik binalar, harika bir atmosfer yaratmak için mavi ışıklarla aydınlatılıyor.

Montpellier Katedrali

16. yüzyılda yaşanan Fransız Din Savaşları, Montpellier’in kiliselerine zarar verdi, ancak hasara rağmen Gotik tasarımlı Saint Pierre Katedrali hayatta kaldı. Bu etkileyici yapı her zaman bir katedral değildi, 1500’lerin ortalarında I. Francis saltanatı sırasında Maguelone piskoposluğu Montpellier’e geçince bir katedral oldu.

Montpellier Katedrali
Montpellier Katedrali

Montpellier Katedrali, eski kentin sokakları arasında gizlendiği için sizi şaşırtabilir. Bu güzel yapının en önemli özelliği ise 4,5 metreden daha geniş olan ikiz direkler ile süslü portalı.

Montpellier Zafer Kemeri

Peyrou Meydanı’na giden giriş, Paris’teki Saint Denis Kapısı’na göre modellendi ve 1693’de tamamlandı. Fransız tarihine meraklıysanız kemerin yazıtlarını incelemek için biraz zaman ayırabilirsiniz. Kemer üzerindeki saltanattaki ana olayların hikayesini anlatan kabartmalar çok etkileyici.

Montpellier Zafer Kemeri
Montpellier Zafer Kemeri

1600’lerde Biscay Körfezi’ni Akdeniz’e bağlayan devasa bir mühendislik projesi olan Deux Mers Kanalı’nın daraltılmasını gösteren ilginç bir kabartmayı da burada göreceksiniz.

Montpellier Tarihi Otelleri

Montpellier’in eski kent merkezine zarafet katan şeylerden biri de 17. ve 18. yüzyıldan kalma konakların dönüştürüldüğü gösterişli oteller. Otellerin çoğu XIV. Louis döneminde şehir Languedoc’un başkenti olduğunda mahkeme ve hükümet üyelerinin kalması için tasarlandı.

Burada göreceğiniz toplamda 13 tarihi otel var ve turizm ofisinden tam bir rota alabilirsiniz. En çarpıcı oteller arasında, 15. yüzyıldan kalma ancak 1675’de abartılı bir dış cephe eklenen Tresoriers Hotel ve bağışlanan fonlarla inşa edilmiş olan, anatomik bir tiyatro da içeren St. Come Hotel bulunuyor.

Montpellier Zooloji Parkı

Montpellier Zooloji Parkı, 1964’ten beri hizmet veriyor ve Lez Nehri’nin engebeli kıyılarındaki doğa rezervinde hem harika bir manzaraya hem de pek çok hayvan türüne sahip.

Montpellier Zooloji Parkı
Montpellier Zooloji Parkı

Hayvanat bahçesinde zürafalar, beyaz gergedanlar, çitalar ve Suriye’den getirilen kahverengi ayılar da dahil 140 türden 750’den fazla hayvan bulunuyor. Dünyanın dört bir yanındaki habitatları sentezleyen altı farklı alan içinde çocuklarınızla güzel bir gezinti yapabilirsiniz. En küçük ziyaretçiler için evcil keçileri ve koyunları besleyebilecekleri bir eğitim çiftliği de bahçede yer alıyor.

Montpellier Flaugergues Kalesi

Montpellier şehrinin doğu banliyölerinde inşa edilmiş olan bu görkemli kale, Montpellier çevresindeki 17. ve 18. yüzyıl aristokrasisi için yapılmış yazlık konutlardan biri. Flaugergues Kalesi, 1600’lerin sonlarında kuruldu ve bugün modern bir şehir mahallesi tarafından kuşatıldı.

Montpellier Flaugergues Kalesi
Montpellier Flaugergues Kalesi

Özenle tasarlanmış kale bahçelerinin etrafında bir tur atabilir ve Hz. Musa’nın hayatını yansıtan 1670’lerden kalma tablolarla, tarihi mobilyalarla ve beş Flaman örgüsüyle süslü zarif iç mekanları görmek için içeriye girebilirsiniz.

Kale bölgesinde 30 hektarlık harika bir üzüm bağı var ve kale turunun bir parçası olarak şarap tatma seanslarına da katılabilirsiniz.

Gezegen Okyanusu Dünyası (Aquarium Mare Nostrum)

Montpellier’de ailenizle geziyorsanız yaklaşık üç milyon litrelik tanklarda 400 tuzlu ve tatlı su canlısına sahip olan Montpellier’in akvaryumunda keyifli saatler geçirebilirsiniz. Gezegen Okyanusu Dünyası, Fransa’daki en büyük akvaryum olarak görülmeye değer güzellikte.

Gezegen Okyanusu Dünyası (Aquarium Mare Nostrum)
Gezegen Okyanusu Dünyası (Aquarium Mare Nostrum)

Burada göreceğiniz deniz canlılar arasında Güney Afrika’dan getirilen penguenler, geniş bir köpek balığı çeşidi, ayrıca çocukların çok sevdiği deniz yıldızlarına dokunabilecekleri özel havuzlar yer alıyor.

Gezegen Okyanusu Dünyası ayrıca maymunlar, iguanalar ve piranhalar içeren tanklarla yeniden yaratılmış tropik yağmur ormanlarında da gezmenizi sağlıyor.

Montpellier Pic Saint-Loup Dağı

Pic Saint-Loup, Montpellier’in 20 kilometre kuzeyindeki pürüzlü bir dağ. 658 metrelik dağ tepesi, Fransa’nın güneyindeki ünlü kireç taşı kayalıklarından, ayçiçeği alanlarından ve üzüm bağlarından oluşan heyecan verici manzaralara sahip.

Montpellier Pic Saint-Loup Dağı
Montpellier Pic Saint-Loup Dağı

Pic Saint-Loup Dağı’nın zirvesi pek çok yerden kolayca görülerek yürüyüşçülere ve dağcılara ilham veriyor. Yürüyerek dağı altı kilometrelik bir parkurla fethetmek mümkün. Kuzey yüzündeki kireç taşı yamaçlarında gezmek için ise bir rehbere ihtiyacınız var.

Pic Saint-Loup Dağı aynı zamanda çok önemli bir şarap üretim noktası. Bu yüzden yürüyüşünüz sonunda çevredeki büyüleyici üzüm bağlarını ziyaret edebilir ve tadımlar yapabilirsiniz. Burada üretilen şarapların çoğu Syrah, Grenache ve Mourvedre karışımları ile muhteşem kırmızı şaraplardır.

Saint Guilhem le Desert Köyü

Montpellier uçak bileti alarak başlayacağınız seyahatinizde kırsal bir doğal ortama günübirlik bir gezi yapmak için Orta Çağ yerleşimi olan Saint-Guilhem-le-Desert köyüne uğrayabilirsiniz. Bu çarpıcı köy, Fransa’daki en güzel köy olarak biliniyor. Bir geçidin altındaki ince bir vadiye sıkışmış durumda olan köy, evlerin etrafındaki dramatik kireç taşı şekilleri tarafından sarılmış huzurlu taş sokaklarıyla masallardan çıkmış bir manzara oluşturuyor.

Saint Guilhem le Desert Köyü
Saint Guilhem le Desert Köyü

Saint-Guilhem-le-Desert sokaklarını gezdikten sonra 9. yüzyılın başlarından itibaren bu köyde bulunan ünlü Benedictine Manastırı’nı da ziyaret edebilirsiniz. Manastır ve ortadaki bahçe beklediğinizden çok daha huzurlu ve manastır içerisinde 18. yüzyılda ünlü org yapımcısı Jean-Pierre Cavaille tarafından tasarlanan benzersiz kilise orgunu da görebilirsiniz.

Pavillon Populaire Müzesi

Montpellier uçak bileti ile güzelliklerini göreceğiniz Charles de Gaulle Meydanı’nda çok güzel bir konumda yer alan Pavillon Populaire Müzesi, 19. yüzyılın sonunda inşa edilen güzel bir Art Nouveau binada yer alıyor. Yüz yıldan fazla bir süredir her türlü halka açık serginin yeri olan müze, 90’larda fantastik geçici fotoğraf sergileriyle ünlü oldu.

Brassai, Bernard Plossu veya Jakob Tuggener gibi 20. yüzyılın en ünlü fotoğrafçılarının eserlerini görebileceğiniz Pavillon Populaire Müzesi’nde yılda üç sergi düzenleniyor. Montpellier gezinizde ilham verici sanat formlarına göz atmak için bu popüler müzeye uğramanızı öneririz.

Montpellier Uçak Bileti ile Fabre Müzesi’ni Gezin

Montpellier’de yaşayan sanatçılar, Fabre Müzesi’ni 1820’lerde yaptığı bağışla kuran François-Xavier Fabre’den sonra müzenin muazzam bir sanat merkezine dönüşmesine yardımcı oldu. O zamandan beri koleksiyon, Frederic Bazille ve Pierre Soulages gibi isimlerin bağışladığı 800’den fazla eserde büyüdü.

Montpellier uçakbileti ile Fabre Müzesi'ni Gezin
Montpellier uçakbileti ile Fabre Müzesi’ni Gezin

Montpellier uçak bileti alarak ziyaret edebileceğiniz Fabre Müzesi’nin resimleri ve heykelleri kronolojik sırayla sergileniyor ve müzede tadını çıkarabileceğiniz çok sayıda Barok sanat var. Rubens, Veronese, Rigaud ve Zurbaran gibi ünlü sanatçıların paha biçilmez eserlerini müzede göreceksiniz.

Aerobilet uçak bileti sayfasından en iyi fiyatlarla Montpellier uçak bileti alabilir ve Fransa’nın hem tarihi hem de modern güzellikleri bir araya getiren bu güzel şehrine unutulmaz bir yolculuk yapabilirsiniz.