Nice Uçak Bileti Alarak Fransa’nın Tatil Cennetine Uçun

0
2431
Nice Uçak Bileti Alarak Fransa’nın Tatil Cennetine Uçun
Nice Uçak Bileti Alarak Fransa’nın Tatil Cennetine Uçun

Nice uçak bileti alarak güzelliklerinin tadını çıkarabileceğiniz, güneşli gökyüzü ve inanılmaz mavi deniziyle Nice, yıllar boyunca birçok sanatçıya ilham vermiştir.

Nice’in eşsiz deniz kıyılarında Fransız spesiyaliteleri ve bölgesel şarapları tadabileceğiniz muhteşem barlar ve restoranlar bulacaksınız. Fransız Rivierası’ndaki bu şehir doğal güzelliklerinin yanında mükemmel müzelere de ev sahipliği yapıyor. İster müzeleri gezin ister kumsalda güneşlenin ya da Promenade des Anglais’in sahilinde gezintiye çıkın, bu benzersiz tatil şehrinde yapabileceğiniz çok fazla güzel şey var.

Nice’in resmi olmayan marşı Nissa La Bella’dır ve Fransız Rivierası’nın en büyük şehrini ziyaret ettiğinizde bu şehrin güzelliği, İtalyan mahalleleri, sayısız harika manzara noktası sağlayan doğal arazisi ve 19. yüzyıldan kalma malikaneleri sizi büyüleyecektir.

Sanatçılar bu manzarayı her zaman sevdiler ve resimlerinde eşsiz ışıkla daha da güzel hale getirdiler. Bu nedenle Nice, aynı zamanda sanat galerileri için Avrupa’da gidilecek en iyi yerlerden birisidir.

Aerobilet uçak bileti sayfasından en iyi fiyatlarla alacağınız Nice uçak bileti ile harika yemekler, mükemmel bir iklim ve Riviera ihtişamında daha fazlasını için Nice’i ziyaret edebilirsiniz.

Nice Gezisi İçin En İyi Zamanlar

Nice’i ziyaret etmek için en iyi zaman, eylül ayı başından ekim ayına kadar olan dönemdir. Bu dönem sezon sonu olduğu için düşük oda fiyatlarından yararlanabileceğiniz. Mart ortasından nisan ortasına kadar da Nice fiyatları oldukça iyidir.

Nice Gezisi İçin En İyi Zamanlar
Nice Gezisi İçin En İyi Zamanlar

Nice uçak bileti ile gezeceğiniz şehirde yıl boyunca Akdeniz ikliminden faydalanabilirsiniz, kış aylarında bile yüksek olan ortalama sıcaklıklar ve şehir güneşli gün sayısının fazla olması Nice’i her mevsim gezilebilecek harika bir şehir yapıyor. Ancak, güneşin ılık ışınlarına rağmen, kış aylarında dikkatli giyinmenizi öneririz çünkü kuzeyden Akdeniz’e doğru esen rüzgarlar bazen soğuk olabiliyor.

Nice’de Ne Yenir?

Bu şehir Fransız mutfağına çok şey kattı ve denemeden Nice’den çıkamayacağınız birçok yerel yemek var. Yöresel yemekler arasında Salade Niçoise, başlamak için en ünlü olanı. Sert kaynatılmış yumurta, yeşil fasulye, hamsi, domates ve Calletier zeytin ile yapılan bu yemek Bandet’in gül şarapları ile servis ediliyor.

Daha sıradan bir sokak yemeği olan Socca, nohut çiçeği ile yapılan ve Nice eski şehrinde satıcılar tarafından satılan, gözleme ve krep arasında bir tarzdır.

Nice’de Ne Yenir?
Nice’de Ne Yenir?

Ünlü Ratatouille dünyaya Nice’den yayılmıştır ve bu meşhur sebze güveci; kabak, patlıcan, biber ve domatesle üretiliyor. Ayrıca kızarmış ekmek, soğan turtası ve pastırma, domates ve kırmızı şarap ile kızarmış sığır eti güveci olan Daube Niçoise de Nice’de mutlaka tatmanız gereken bir lezzet.

Nice Plajları

Nice uçak bileti alarak keşfe çıkacağınız Nice şehri, Fransa’nın en güzel plajlarına sahip birkaç şehirden birisidir. Nice’in plajları çakıllı bir yapıya sahiptir ama temiz denizi ve güneşiyle Avrupa’nın en sevilen yerleri olarak öne çıkar. Plajlarda kumla hazırlanmış özel bölümler de bulunuyor. Nice plajlarında güneşin altında dinlendirici bir öğleden sonrası geçirebilirsiniz, ancak akıntılar çocuklar için biraz güçlü olabilir.

Çocukları memnun edecek bir plaj olan Mont Boron’un diğer tarafında, suların sığ olduğu ve Cap de Nice yer alıyor. Çocuklu aileler bu iki plajı tercih ederek keyifli zamanlar geçirebilirler.

Ruhl Plajı da cankurtaranı ile birlikte kendi yüzme havuzuna da sahip olduğu için ailelerin seçimidir, bu nedenle çocuklar denizde oynarken ebeveynler rahat bir şekilde şezlonglarında rahatlayabilirler. Plaj, Ruhl Casino ve Le Meridien Hotel’in hemen önündedir ve 1920’lerde kurulan şehrin en eski plajlardan birisidir.

Nice Plajları
Nice Plajları

Coco Plajı ise küçük ve halk arasında çok popüler olduğu için La Reserve Plajı’na çok benzer. Kıyıların bu kısmı boyunca uzanan plajlar çoğu büyük kayanın üzerine bir havlu atarak kalabalıktan kaçmak için idealdir. Yaz aylarında, plajda cankurtaran hizmetleri bulunuyor ama her zaman dikkatli olmalısınız, çünkü akımlar oldukça güçlü ve su çok derin. Sıcak yaz günlerinde kendinizi Coco Plajı’nın berrak sularına bulabilirsiniz.

Nice’de tadını çıkarabileceğiniz başka bir güzel plaj ise özel bir plaj olan Castel Plajı’dır. Burası pek çok kişi tarafından Nice’in en iyi özel plajı olarak kabul edilir. Şezlonglar rahat, yemeler harika, servis genel olarak iyidir ve plaj Nice’in gizli vahası olarak çok popülerdir.La Reserve Plajı eski dalış bölgesinde yer alıyor. Burası Nice’in merkezine yakın büyük bir halk plajıdır. Plaj çevresinde atıştırmalıklar için pek çok kafe bulabilir, bu yerel mücevherin tertemiz sularında dalışlar yaparak su altı dünyasını keşfedebilirsiniz.

Nice’de Gezilecek Yerler

Vielle Ville

Nice eski şehri olan Vielle Ville, şehrin kesinlikle güzel bir parçasıdır ve Nice şehrinde yapılacak en iyi şeylerden biri burayı gezmektir. Ziyaret ettiğinizde bir plana ihtiyacınız yok, sadece burayı ziyaret edin ve sokaklarda yavaşça dolaşın, tüm muhteşem manzaralar gözünüzün önünden tek tek geçecektir.

Vielle Ville
Vielle Ville

Nice uçak bileti ile Vielle Ville’in görkemli mimari yapılarla süslü otantik sokaklarında gezip alışveriş yaptıktan sonra Place Rossetti gibi hem yerel halk hem de turistler tarafından çık sevilen bir mekanda mola verebilir ve Fransız mutfağının en güzel lezzetlerini tadabilirsiniz.

Castel Plague

Nice, Fransız Rivierası’nın başkentidir dolayısıyla burada seçim yapmak için pek çok muhteşem plaj bulunuyor. Nice’e yapılacak en iyi şeylerden biri, güneş ışığından en iyi şekilde yararlanmaktır.

Bununla birlikte Nice uçak bileti alarak göreceğiniz Castel Plague, tartışmasız tüm bölgenin en güzel özel plajıdır. Köpüklü beyaz kumları ve canlı mavi suları güneşlenmek ya da genellikle suya dalmak için mükemmel bir manzaraya sahiptir.

Burada sahilde harika restoranlar da var. Sahilin ve denizin tadını çıkardıktan sonra sahil restoranlarında lezzetli yöresel yemekleri tadabilirsiniz.

Nice Kale Tepesi (Colline du Chateau)

Bu ünlü kale tepesini gezmek, Nice’de yapılacak en popüler şeylerden birisidir. Deniz seviyesinden 92 metre yükseklikte bulunan kale tepesi, sadece şehirdeki en yüksek irtifa noktası değil, aynı zamanda Chateau de Nice kalıntılarını da ziyaret edebileceğiniz yerdir.

Nice Kale Tepesi (Colline du Chateau)
Nice Kale Tepesi (Colline du Chateau)

Tarihte aktif bir askeri üst olarak kullanılan kale, 1700’lerin başında XIV. Louis tarafından tahrip edildi. Kalıntılar kesinlikle görülmeye değer güzellikte ve kale tepesinde Nice Körfezi’nin fantastik manzaraları sizi bekliyor.

Yaz aylarında güzel bahçeleri gezmek için bol bol zaman ayırdığınızdan emin olun. Burası aynı güzelliğinden dolayı Nice’in en popüler halk bahçesidir.

Nice Lascaris Sarayı

Lascaris Sarayı, müzik ve tarih meraklıları için Nice’de mutlaka görülmesi gereken bir yer. Lascaris Sarayı koridorlarında dolaşırken sergilenen çok sayıda müzikal enstrümanın yanı sıra oldukça etkileyici bir dekor ve mimari bulacaksınız.

Lascaris Sarayı, salı günleri ve milli tatil günleri hariç her gün 10:00-18:00 saatleri arasında açıktır. Giriş herkese ücretsizdir.

Nice Marc Chagall Müzesi

Marc Chagall, Fransız ve Rus mirasının bir sanatçısı ve yirminci yüzyılın en popüler Yahudi sanatçılarından birisiydi.

Chagall sadece vitraylarla yaptığı inanılmaz çalışmalarıyla değil, büyük tabloları ve modernist tarzıyla da ünlüydü. Sanatçının detaylara ciddi bir ilgi gösterdiği eserler görülmeye değer güzellikte. Bu müzedeki her resmin kesin yeri Chagall tarafından kararlaştırıldı.

Marc Chagall Müzesi
Marc Chagall Müzesi

Nice uçak bileti alarak ziyaret edebileceğiniz bu ilginç müzedeki eserler kesinlikle Nice’de görülmesi gereken en önemli şeyler arasında yer alıyor.

Burada gezerken inceleyebileceğiniz çok güzel parçalar var ama en meşhur olanı, Chagall’ın Eski ve Yeni Ahit’e böldüğü on iki kutsal resimdir. 36 Avenue Dr Menard’ta bulunan müze, her gün halka açıktır ve 10: 00-17: 00 saatleri arasında gezilebilir.

Nice Katedrali

Nice şehrinin en önemli simgelerinden birisi olarak dikkat çeken bu büyüleyici katedral, güzelliğiyle sizi çok etkileyecektir. Vielle Ville’de bulunan Roma Katolik katedralinin göreceli sadeliği, içinde yer alan olağanüstü güzellik ve inanılmaz mimari hakkında çok az ipucu veriyor.

Nice Katedrali
Nice Katedrali

Nice katedrali, karmaşık olarak tasarlanmış bol altın yaldızlı ve fantastik detayları ile oldukça ilgi çekicidir. Tarihi 1685 yılına dayanan bu katedralde Nice gezinizin en güzel fotoğraflarını çekebilirsiniz.

Parc du Mont Bor

Nice’de gezmekten yorulursanız, harika restoranlarda mola vermek ve pastoral kumsalların manzarasını izlemek için gelmeniz gereken yer burasıdır. Nice’in en güzel yerlerini gezdikten sonra, şehrin doğu kısmında yer alan Parc du Mont Boron’a bir yolculuk yapın.

Buradan seçim yapabileceğiniz 7 kilometrelik yürüyüş parkurları var, bir saat sürecek bir gezintilerden neredeyse bütün bir günü kapsayan gezilere kadar pek çok seçeneği burada bulabilirsiniz. Mont Boron’un zirvesinde muhteşem manzaraları ve bir askeri kalenin kalıntılarını keşfetme fırsatı için Mont Alban’a tırmanmayı da unutmayın.

Nice Phoenix Parkı

Nice uçak bileti ile tadını çıkarabileceğiniz bu park, tüm Avrupa’nın en büyük seralarından birine ev sahipliği yapmaktadır ve hem çocuklar hem de yetişkinler için kesinlikle keyifli bir deneyim sunar.

Phoenix Parkı
Nice Phoenix Parkı

Phoenix Parkı’nda çok çeşitli çiçekler, bitkiler ve ağaçlar içeren farklı bölgeleri keşfetmek izin için yeterli zaman ayırmalısınız. Bu etkileyici parkta çiçekler arasında gezerken iguanalar, kaplumbağalar, su samurları ve hatta flamingolar da dahil olmak üzere pek çok hayvanı görme şansı bulacaksınız.

Nice Massena Meydanı

Nice’in merkezinde bulunan çok eğlenceli ve hareketli bir şehir meydanı olan Massena, kesinlikle Nice’de gezerken mutlaka göreceğiniz bir yer.

Burada, yemyeşil Massena bahçeleri ve geceleri hava karardığında muhteşem aydınlatmalarıyla göz kamaştıran, etkileyici çeşmeleri arasında yürüyebileceğiniz geniş bir meydan. Massena meydanını saran kafeler de oturmak, bir şeyler içmek ve çevreyi izlemek için harika yerler.

Massena Meydanı
Nice Massena Meydanı

Nice gezinizde alışverişe çıkacaksanız yakındaki Jean Medecin caddesi, geleneksel Fransız butikleriyle süslenmiş muhteşem giyim mağazalarını bulacağınız bir alışveriş caddesidir.

Ayrıca, Nice’de kalınacak en güzel otellere de ev sahipliği yapan Massena meydanı sonsuza kadar Nice’de kalmak isteyeceğiniz pek çok güzelliği size sunacak.

Promenade des Anglais

Nice uçak bileti alarak keşfedeceğiniz Nice’in en gözde yerlerinden biri olan ve deniz kenarında yer alan bu muhteşem cadde, eşsiz plaj boyunca uzanıyor ve tartışmasız Nice en önemli simgesi olarak biliniyor.

Pek çok fotoğrafını görmüş olabileceğiniz bu dünyaca ünlü cadde, yoğun sezonda çok kalabalık olabilir, ancak burada bir gezintiye çıkmadan Nice’i ziyaret etmiş sayılmazsınız.

Promenade des Anglais
Promenade des Anglais

Gezerken mola vermek için bir dizi muhteşem restoran ve bar bulacaksınız, burada özellikle Le Mesclun, lezzetli yemekler tatmak için zaman ayırmanız gereken en ünlü restorandır. Geleneksel Fransız mutfağı ile panoramik manzaranın tadına varabileceğiniz pencerenin yakınında bir masa ayırtmayı unutmayın.

Parc de la Colline du Chateau

Şehrin doğu tarafındaki bu sarp tepenin üstündeki parkta, Fransız Rivierası’nın muhteşem manzaralarıyla karşılaşacaksınız. Baie des Anges’de Nice şehrine ve masmavi denizlere bakabilirsiniz. Burası mümkün olduğunca uzun süre durmak isteyeceğiniz bir yer.

Parc de la Colline du Chateau
Parc de la Colline du Chateau

Eğer kendinizi enerjik hissediyorsanız, Vieille Ville’den yürüyerek bu parka ulaşabilirsiniz, yaz aylarında tepeye çıkan ücretsiz bir asansör de bulunuyor.

Aerobilet IOS ve Android uygulamalarından ve web sitesinden kolayca bir Nice uçak bileti alarak Fransa’nın tatil cennetinde unutulmaz bir gezi yapabilirsiniz.