Kanarya Adaları Uçak Bileti ile Büyüleyici Plajlarda Yüzün

0
893
Kanarya Adaları Uçak Bileti ile Büyüleyici Plajlarda Yüzün
Kanarya Adaları Uçak Bileti ile Büyüleyici Plajlarda Yüzün

Kanarya Adaları uçak bileti ile güzelliklerini göreceğiniz, İspanya’nın bir parçası olan Kanarya Adaları, aslında Afrika’ya Avrupa’dan daha yakın. Kanarya Adası, Fas’ın kuzeybatı kıyılarına sadece 160 kilometre uzaklıkta ve Sahra kumunu yansıtan plajları ile büyüleyici bir yer. Burada İspanyolca yerel dil, ancak adada ana kara İspanya’dan oldukça farklı bir karakter ve kültürle karşılaşacaksınız. Başka bir deyişle Kanarya Adaları’ında boğa güreşi veya flamenko görmeyi beklemeyin.

Kanarya Adaları’nın dünyaca ünlü plajlarında, ayrıca Tenerife ve Gran Canaria adalarında dünyanın her yerinden turistler göreceksiniz. Adalarda sürekli bahar mevsimi yaşadığı için burayı her zaman ziyaret edebilirsiniz. Bu adalar topluluğu uzun zamandır İngiliz ve Kuzey Avrupalı ​​güneş seven turistleri arasında çok popüler, bu nedenle çoğu restoran, otel ve mağazada İngilizce konuşuluyor.

Su sporları olanakları ve yürüyüş parkurlarından modern sanata ve büyüleyici sömürge kasabalarına kadar bu yedi adada yapılacak çeşitli şeyler bulacaksınız. Her ada farklı olsa da ortak noktaları hepsinin volkanik kökenli etkinlikler sunmasıdır. En büyük dört ada olan Tenerife, Lanzarote, Fuerteventura ve Gran Canaria, günümüzde milli parklar olan büyüleyici volkanik alanlara sahip ve bu güzel adaların üç tanesi UNESCO Dünya Mirası Alanı olarak korunuyor. Aerobilet ayrıcalıklarıyla en iyi fiyatlarla Kanarya Adaları uçak bileti alarak yaz güneşinin ve masmavi denizin tadını çıkarabilirsiniz.

Kanarya Adaları’nda Gezilecek Yerler

Maspalomas Plajı

Gran Canaria’nın güney sahili, altın kumlu plajlarıyla ünlü. Batıdaki San Agustin Plajı ve doğudaki Puerto de Mogan arasında güneşle ısınan en az altı tane büyük plaj bulacaksınız. Maspalomas, bunlar arasında en büyük olanı ve belki de adanın en popüler plajı.

Maspalomas Plajı
Maspalomas Plajı

Kanarya Adaları uçak bileti ile tadını çıkaracağınız Maspalomas Plajı, parlak şemsiyelerle süslenmiş güzel bir sahil, bir gezinti yolu ve bir dizi restoran, kafe, mağaza ve eğlence mekanı ile çok hareketli bir yer. Günün veya gecenin herhangi bir saatte adanın en canlı yeri olan Maspalomas Plajı’nda harika zaman geçireceksiniz.

Plajın bir ucunda, denizde katmanlar halinde uzanan dev kum tepeleriyle süslü bir doğa rezervi bulunuyor. 12 metreye kadar çıkan kum tepeleri, deniz ve rüzgarla şekillenerek plajların üzerinde harika bir manzara oluşturuyor. Sahilde saatlerce yürüyerek bu ıssız güzelliğe hayran kalabilirsiniz.

Las Palmas (Gran Canaria)

Las Palmas, Kanarya Adaları tatilini geçirmek için en popüler yerlerden biri. Burası sadece Kanarya Adaları’nın en büyük şehri değil, aynı zamanda dünya standartlarında turistik merkezleriyle en hareketli yerlerinden biri. 4 kilometre uzunluğundaki Las Canteras Plajı, çok sevilen bir yer ve bariyer resifleri tarafından korunan sakin sular, her yaştan insan için ideal. Bu güzel sahili çevreleyen mesire alanı da gün batımı yürüyüşü yapmak için muhteşem bir yer.

Alışveriş yapmak isterseniz, Calle Triana Caddesi ve etrafındaki sokakları dolaşabilirsiniz. Zara ve H&M gibi tanınmış moda markalarıyla birlikte İspanyol mağaza zincirleri ve yerel butikleri de burada bulacaksınız. Özellikle akşam saatlerinde şehrin sokakları canlanıyor ve eğlence mekanları doluyor.

Las Palmas (Gran Canaria)
Las Palmas (Gran Canaria)

Tarihi güzellikleri görmek için ise şehirdeki asırlık Santa Ana Katedrali’nin içine bir göz atmalısınız. Küçük bir ücret karşılığında bu görkemli Roma Katolik katedralinin tepesinden şehri de izleyebilirsiniz.

Carmen Limanı

Lanzarote’deki en büyük turizm merkezi, altı kilometreden fazla uzunlukta büyüleyici bir kumsalla çevrili olan hareketli Carmen Limanı’dır. Bu eski balıkçı köyü, çok çeşitli otel ve restoran seçenekleriyle hareketli bir tatil beldesine dönüştürüldü, ancak tüm bu turist olanaklarına rağmen doğal bir Kanarya Adası kasabası atmosferini kaybetmedi.

Carmen Limanı
Carmen Limanı

Ağustos ayının ilk iki haftasında Carmen’i ziyaret edenler, Carmen Meryem Bayramı’na katılabilir ve ilginç manzaralarla karşılaşabilirler. Bu dini festival boyunca sokaklar, renkli kiraz kuşu tasarımları ile süsleniyor ve Carmen’in koruyucu azizi onurlandırılıyor. Carmen Limanı, festival boyunca geleneksel bir şekilde dekore edilmiş tekne alaylarıyla da ilgi çekiyor.

Roque Nublo

Bulutlu Kaya” olarak da çevrilen Roque Nublo, Gran Canaria’da 250 metrelik çok etkileyici kaya oluşumlarına verilen isim. Bu kayalar turistler arasında popülerdir, çünkü kolayca ulaşılabiliyorlar ve kayaların zirvesinden inanılmaz bir manzara görülebiliyor.

Roque Nublo
Roque Nublo

Roque Nublo’nun muhteşem manzarası, havanın açık olduğu bir günde ufuktaki Tenerife’nin Teide Dağı’na kadar uzanıyor. Kanarya Adaları’nın en güzel manzaralarının fotoğraflarını çekmek için Roque Nublo’yu mutlaka ziyaret etmenizi öneririz.

Tenerife Plajları

Gran Canaria’dakiler gibi Tenerife’nin efsanevi plajları da güneşli güney sahili boyunca uzanıyor. En gelişmiş plajlar arasında ise birçok tatil köyü, otel, restoran ve su sporu seçenekleri ile Las Vistas Plajı ve batıdaki Duque Plajı bulunuyor. Duque Plajı’nda aynı zamanda zengin alışveriş olanakları, lüks kaplıcalar, golf sahaları, rüzgar sörfü merkezleri, jet ski ve diğer aktiviteleri de bulacaksınız. Plajlar, yüksek kayalıkların altında muhteşem bir konumda yer alıyorlar.

Tenerife Plajları
Tenerife Plajları

Kanarya Adaları uçak bileti alarak keşfe çıkacağınız, altın kumlu daha küçük doğal plajlar ise Los Cristianos’un doğusundaki bütün sahilleri kaplıyor. Rahatça güneşlenmek veya yüzmek için çok rüzgarlı olan El Medano, birinci sınıf bir sörf plajı. Daha batıda ise kayalık tepeler tarafından korunan ve yemyeşil bir milli parkın içinde yer alan küçük Santiago ve La Arena Plajı bulunuyor.

Aileler için belki de en iyi plaj ise Santa Cruz’un başkentinin hemen dışındaki las Teresitas’tır. Kuzey Afrika’dan ithal edilmiş zarif altın kumları ve sığ denizi ile bu ünlü plaj, çocuklar ve amatör yüzücüler için mükemmel, çünkü plaj alanı güçlü dalgalardan yapay bariyer resifleri ile korunuyor.

Santa Cruz

Tenerife’nin başkenti, göze çarpan mimari güzelliklerle süslü, çok canlı ve çekici bir şehir. Bunlardan en önemlisi ise İspanyol mimar Santiago Calatrava tarafından tasarlanan, opera binası ve deniz manzaralı bir konser salonu olan muhteşem Auditorio de Tenerife. Konser salonu; dünyaca ünlü sanatçılar, şefler ve orkestralara ev sahipliği yapıyor. Santa Cruz Müzesi ise İspanyol, Flaman ve Kanarya Adaları ressamlarının eserlerini bulabileceğiniz Güzel Sanatlar Müzesi’nin mükemmel koleksiyonlarını sunuyor.

Santa Cruz
Santa Cruz

Doğa ve İnsan Müzesi’nde ise Tenerife’nin yerli halkı, Avrupalı ​​yerleşimcilerin gelişinden önceki dönem ve adanın volkanik tarihi hakkında daha fazla bilgi edinebilirsiniz. Müzeye yakın olan hareketli Afrika Meryem Ana Pazarı, yerel sanat eserlerini bulmak için gitmeniz gereken yer.

Fuerteventura Plajları

Fuerteventura Adası’ndaki plajlar kilometrelerce uzanır ama neredeyse hepsi boştur, hatta iyi gelişmiş turizm altyapısına sahip olanların çoğu bile kalabalık değil. Kuzeydoğu sahilleri genellikle oldukça rüzgarlı ve sadece sörfçülerin tercih ettiği yerler. Rüzgar sörfü yapmayı seviyorsanız, Avrupa’nın en güzel dalgalarından bazılarını burada bulabilirsiniz.

Kuzey kıyısındaki bir balıkçı limanı olan Corralejo, sörf okulları ve su sporları merkezleri ile çok popüler. Daha sakin dalgalara ve güvenli sulara sahip olan Pozo Plajı da su sporları ekipmanları, plaj sandalyeleri ve güneş şemsiyeleri kiralayan çok sayıda tesise sahip.

Fuerteventura Plajları
Fuerteventura Plajları

Ancak Fuerteventura’ya plaj sevenler arasında için bir ün kazandıran asıl yer ise küçük Sotavento Plajı’dır. Bu sevimli plaj, adanın güney ucunda Jandia Yarımadası’nın güney sahilinde bulunuyor. Cennet güzelliğinde turkuaz suların sardığı, yaklaşık 30 kilometrelik altın renkli Sotavento kumsalında unutulmaz zamanlar geçireceksiniz.

Loro Parkı

Kanarya Adaları’ndaki en popüler turistik merkezlerden biri de Iruza Limanı’nın hemen dışındaki bu vahşi yaşam parkıdır. Yüksek vahşi yaşam koruma standartlarını eğlence ile birleştiren park, dünyanın en büyük papağan koleksiyonlarından birine, büyük bir yunus akvaryumuna, köpek balıkları ve diğer deniz canlılarını yakından görebileceğiniz bir su altı tüneline sahip.

Loro Parkı
Loro Parkı

Bir yarasa mağarası, bir goril ormanı, büyük bir penguen habitatının yanı sıra kaplanlar ve timsahlar dahil olmak üzere pek çok egzotik hayvan, büyük park alanını dolduruyor.

La Orotava

Muz tarlalarıyla dolu güzel bir vadide yer alan bu sömürge şehri, Ulusal Sanat Alanı olarak korunuyor. La Orotava eski kenti, süslü ve ahşap oymalı balkonlara sahip zarif eski evlerle dolu. Bu mimari güzelliklerin en göze çarpanı ise 1630’larda zengin bir sömürge ailesinin evi olarak inşa edilen La Orotava Balkon Evleri.

Bu muhteşem yapılar, günümüzde geleneksel Kanarya Adaları el sanatları ve dikiş işleri galerilerine ev sahipliği yapıyor. İç balkonlara hayran kalmak için bitki dolu verandayı mutlaka gezmelisiniz. 16. yüzyıldan kalma bir Barok kilisesi olan Meryem Ana Kilisesi de dikkat çekici iki çan kulesiyle harika fotoğraflar çekebileceğiniz bir yer.

La Orotava
La Orotava

Güzel düzenlenmiş Hijuela Botanik Bahçesi, dekoratif havuzlu çimlerle ayrılan 3.000’den fazla tropik çiçek ve nadir bitki bahçelerine ev sahipliği yapıyor. Daha büyük bir botanik bahçesi gezmek istiyorsanız ise bir zamanlar balık avı için kullanılan bir liman olan Cruz Limanı’na uğrayabilirsiniz. Lanzarote adasından gelen ünlü mimar Cesar Manrique, limanda gezeceğiniz büyüleyici Sahil Bahçesi’ni volkanik kayaçların arasında tasarladı.

Santa Cruz de la Palma

Kanarya Adaları uçak bileti ile keyifle gezeceğiniz bu hoş sahil kasabası, Kanarya Adaları’ndaki en bozulmamış deniz kıyısına sahip ve hala dünyayla ticaret yapılmasına izin verilen üç İspanyol limandan biri olarak 1500’lerdeki atmosferini koruyor.

Santa Cruz de la Palma
Santa Cruz de la Palma

Arnavut kaldırımlı Calle O’Daley’de dolaşarak zengin tüccarların görkemli evlerini gezin ve bu eski kentin 17. ve 18. yüzyıllarda yaşadığı refahı görün. 16. yüzyıldan kalma Kurtarıcı Kilisesi, güzel bir mudejar tavana ve boyalı bir sunağa sahip. Ayuntamiento Belediye Binası ise 1569’da inşa edilmiş bir kardinal sarayı olarak ihtişamlı tavan süslemeleri ve Rönesans çarşısıyla turistler arasında çok popüler. Her beş yılda bir ada, koruyucu azizi Las Lases’i Quinquennial Festivali ile anıyor. Bu etkileyici festival, 1680 yılından beri her yıl düzenleniyor.

Kanarya Adaları Uçak Bileti ile Yeşiller Mağarası’nı Gezin

Lanzarote’de yapılacak en popüler şeylerden biri de La Coruna Dağı’ndan denize uzanan yedi kilometrelik volkanik tüpü keşfetmektir. Bu tüpler, bir lav akışının yüzeyi soğuyup sertleştiğinde oluştu.

Kanarya Adaları Uçak Bileti ile Yeşiller Mağarası'nı Gezin
Kanarya Adaları Uçak Bileti ile Yeşiller Mağarası’nı Gezin

Gezebileceğiniz bu tüp şeklindeki mağaranın içindeki iki kilometrelik ışıklandırılmış bir yürüyüş yolu var. Mağaraya bir lav borusunun çatısındaki ince bir alanın çökmesi sonucu oluşan bir delikten gireceksiniz. Kanarya Adaları uçak bileti alarak yakından göreceğiniz mağara duvarları, demir oksit ve kalsiyum karbonat gibi karışımların oluşturduğu yeşil, kırmızı, turuncu ve siyah renkleriyle size unutulmaz manzaralar sunacak.

Aerobilet web sitesi üzerinden kolayca Kanarya Adaları uçak bileti alabilir ve dünyanın en sevilen tatil merkezlerinden birinde harika zamanlar geçirebilirsiniz.