Göteborg Uçak Bileti ile İskandinav Cennetini Keşfedin

0
1048
Göteborg Uçak Bileti ile İskandinav Cennetini Keşfedin
Göteborg Uçak Bileti ile İskandinav Cennetini Keşfedin

Göteborg uçak bileti alarak gezeceğiniz, 17. yüzyılda bir seferde inşa edilen bu büyüleyici şehir, İsveç İmparatorluğu güçlerinin zirvesindeyken bir ticaret merkezi olarak planlandı. İsveç’teki en büyük liman olarak gemi yapımı gibi endüstriler için bir merkez olan Göteborg, size unutulmaz bir gezi sunacak.

Planlı bir şehir olarak inşa edilen Göteborg’un sokakları çok düzenlidir ve şehir kurulduktan 300 yıl sonra yeni bir inşaat dalgası ile Göteborg Sanat Müzesi gibi kültürel mekanlar inşa edilmiştir.

Göteborg gibi bir deniz kasabasında, lezzetli deniz ürünlerini tattıktan sonra sahildeki feribotlardan takımadalara keyifli bir yolculuk yapabilir ya da 17. yüzyıldan kalma kanallarda yüzen adalar arasında eşsiz geziler yapabilirsiniz.

Aerobilet ayrıcalıklarıyla en iyi fiyatlara Göteborg uçak bileti alabilir ve İsveç’in en güzel şehirlerinden birisini keyifle gezebilirsiniz.

Göteborg Mutfak Deneyimleri

Göteborg’un balık ve deniz ürünleri dünyaca ünlüdür ve şehir seçkin balık restoranlarıyla doludur. Burada özellikle ıstakozları ve kerevitleri denemelisiniz.

Istakoz sezonu olan eylül ayından nisan ayına kadar olan dönemde ıstakoz safarisine katılabilir, ıstakozlarınızı metalik gökyüzü altında ve küçük granit deniz manzarasına karşı kendiniz yakalayabilirsiniz.

Göteborg Mutfak Deneyimleri
Göteborg Mutfak Deneyimleri

Fika adı verilen bu ıstakoz avları çok farklı türde bir İsveç geleneğidir ve bir yandan ıstakoz tutarken bir kahve molası verebilir ve ıstakoz avcılarıyla sohbet edebilirsiniz.

Göteborg balık restoranlarının yanında pek çok lüks kafeye de sahiptir. Bu kafelerde şehrin ünlü tarçınlı çöreklerini mutlaka tatmanızı öneririz.

Göteborg’da Gezilecek Yerler

Avenyn Caddesi

Kanal üzerindeki köprüsü ve şehrin içinden çapraz olarak geçmesiyle ünlü Avenyn Caddesi, Göteborg’un ilk ve en geniş caddesidir.

Göteborg uçak bileti alarak gezeceğiniz bu cadde, merkezin güneydoğusundaki yeni kurulan lüks semt ile eski müstahkem şehir arasında bağlantı kurmak için 1800’lerde yapıldı. Günümüzde alışveriş, gece hayatı ve akşam yemeği için tercih edilen bir yer olan Avenyn, Göteborg’da mutlaka uğramanız gereken bir yer.

Avenyn
Avenyn Caddesi

Avenyn Caddesi’nde gündüz saatlerinde zincir mağazaları, birinci sınıf moda evlerini ve en iyi butikleri gezebilir, hava karardıktan sonra ise harika restoranların ve gece kulüplerinin tadını çıkarabilirsiniz.

Södra vagen gibi birbiriyle bağlantılı caddeler de gezilmeye değer güzelliktedir. Batıda bulunan lüks Vasa Mahallesi’nde de Neo Klasik konakları keyifle gezebilirsiniz.

Liseberg Eğlence Parkı

Bir Göteborg simgesi olan Liseberg Eğlence Parkı, gerçek bir aile ortamıdır. Heyecan verici eğlence araçları, düzenli konserler ve harika bir Noel pazarı ile burası yerli halk ve turistler için çok popüler bir turistik merkezi haline geliyor.

AtmosFear, Avrupa’nın en uzun serbest düşüşünü sunuyor ve ödüllü ahşap roller Coaster Balder, yaklaşık 40 farklı atraksiyon ve gezinti ile size saatler boyunca harika zaman geçirtiyor.

Liseberg Eğlence Parkı
Liseberg Eğlence Parkı

Liseberg Dönme Dolabı’ında şehrin muhteşem manzaralarına bakabilir veya Helix Roller Coaster ile adrenalin dolu bir deneyim yaşayabilirsiniz.

Yaz aylarında iyi yemekler, müzik festivalleri, çeşitli etkinlikler ve yüz binlerce çiçekle süslü çiçek bahçesinin tadını çıkarmak için Liseberg Eğlence Parkı’na uğrayabilirsiniz.

Slottsskogen

Göteborg uçak bileti alarak keşfe çıkacağınız bu güzel şehirde hem yerli halk hem de turistler için yapılacak en iyi ücretsiz şeylerden biri, özel tasarımlı bir park ve şehrin tam merkezinde mini bir hayvanat bahçesi olan 338 dönümlük güzel Slottsskogen’de dolaşmaktır.

Burası ailenizle zaman geçirmek için harika bir yer. Geyikler, foklar ve penguenler mini hayvanat bahçesinde görebileceğiniz türlerden sadece birkaçı. Nisan ayından eylül ayına kadar, çocuklar hayvanat bahçesindeki midilli gezilerinin tadını çıkarabilir ve çiftlik hayvanlarıyla zaman geçirebilirler.

Slottsskogen
Slottsskogen

Paten, bisiklet, koşu ve minyatür golf buradaki diğer popüler aktiviteler. Kafeler ve iyi tasarlanmış çocuk oyun alanları parkın içinde yer alıyor ve yaz aylarında popüler Way Out West müzik festivali de dahil olmak üzere burada konserler ve etkinlikler düzenleniyor.

Ayrıca birçok insan buraya huzurlu parkta akçaağaç, kayın ve meşe ormanları arasında gezinmeye geliyor. Parkın kenarında dünyanın dört bir yanından hayvanların dioramaları ile Göteborg Doğal Tarih Müzesi’ni de keyifle gezebilirsiniz.

Göteborg Güney Takımadaları

Büyüleyici köyler, çarpıcı manzaralar ve el değmemiş plajlar bulmak için şehirden uzaklara seyahat etmek zorunda değilsiniz. Göteborg’un yakınında bulunan Güney ve Kuzey Göteborg takımadalarının küçük granit adalarında unutulmaz bir yolculuğa çıkabilirsiniz.

Göteborg Güney Takımadaları
Göteborg Güney Takımadaları

Müthiş deniz safarileri, yelkenli tekne gezileri, ıstakoz avcılığı ve denizde olta balıkçılığı gibi aktiviteler, Göteborg takımadalarında (Skargarden) turistleri çeken şeylerden sadece birkaçı. Düzenli feribot bağlantıları, gitmek istediğiniz her adaya sizi götürecektir.

Saltholmen feribot iskelesinden ulaşılan güney adaları, bisikletçiler ve yürüyüşçüler için mükemmel bir yerdir çünkü burası araçsız bölge olarak ilan edildi.

Dört şirin köyü ve yaklaşık 1400 nüfusu bulunan Styrsö Adası ise gerçek bir doğa harikasıdır. Burada gezebileceğiniz en eski köy olan Byn’in tarihi 1752 yılına kadar uzanıyor. Styrsö Adası’nda hem adanın hem de Byn köyünün muhteşem fotoğraflarını çekebilirsiniz.

Götaplatsen Meydanı

Avenyn Caddesi’nin güney ucunda ve Göteborg Sanat Müzesi’nin altında bulunan Götaplatsen Meydanı, 1923’de uluslararası sergiler için tasarlanmış seçkin bir meydandır. Burası kendi başına bir kültür bölgesidir ve Göteborg Senfoni Orkestrası’nın yer aldığı Şehir Konser Salonu’yla ünlüdür.

Götaplatsen Meydanı
Götaplatsen Meydanı

Göteborg uçak bileti alarak gezeceğiniz şehirde İskandinav klasik yapılarının fotoğraflarını çekmeye ve Avenyn Caddesi’nin sonundaki fıskiyede duran Poseidon heykelini görmeye buraya gelmelisiniz. İsveç’in önde gelen 20. yüzyıl heykeltıraşlarından Carl Millies tarafından tasarlanmış ve birçok kartpostalı süsleyen Poseidon heykeli, şehrin en önemli simgelerinden birisidir.

Göteborg Paddan Turu

Göteborg uçak bileti ile tadını çıkaracağınız paddanlar, Göteborg limanını ve kanallarını gezen düz gövdeli, düşük profilli gezi tekneleridir. Tekneler saatte iki ya da üç kez kalkıyor ve Göteborg’un büyüleyici manzaralarını nehir üzerinden görmenizi sağlıyor.

Güçlü bir deniz ruhuna sahip bir şehirde sizi 17. yüzyıldan kalma kanallar, balıkçı limanı, eski tersaneler ve köprüler arasında gezdiren bu turdan çok keyif alacaksınız.

Göteborg Paddan Turu
Göteborg Paddan Turu

Bu gezinizde Maritiman’daki gemileri yeni bir açıdan görecek ve Göteborg’un Post-Modern Lilla Bommen Kulesi gibi modern yapılarının fotoğraflarını çekeceksiniz. Yolculuk boyunca, 1600’lerde Göteborg’un yapımı ve şehrin nasıl korunduğuyla ilgili bilgiler de veriliyor.

Vinga Adası Gezisi

Göteborg rıhtımlarındaki gemileri incelerken açık denizde gezmek isterseniz, Vinga Adası’na yapılacak bir yolculuğa çıkabilirsiniz.

Göteborg uçak bileti alarak keşfe çıkacağınız Vinga, Göteborg limanının batısında yer alıyor ve merkeze 18 kilometre uzaklıktadır. Buraya hem keyifli bir deniz yolculuğu yapabilir hem de Vinga’daki muhteşem yerleri keşfe çıkabilirsiniz. M/S Walona gemileri yolculuğu mümkün olduğu kadar rahat hale getiriyor ve gemilerde harika kafeler de bulunuyor.

Vinga Adası Gezisi
Vinga Adası Gezisi

Gezinizde göreceğiniz deniz feneri 1890’dan beri Vinga’da bulunuyor ve fener, denizciler tarafından yüzlerce yıldan beri bir denizkızı olarak adlandırılıyor.

Vinga’nın büyüleyici ada manzaraları eşliğinde keyifli bir piknik yapabilir, buradaki otantik köyleri gezebilir, hatta yeterince cesursanız kayaklık ve soğuk denizde yüzebilirsiniz.

Lilla ve Stora Delsjön Gölleri

Tramvay ile Göteborg’un merkezinden büyüleyici göller bölgesine kadar gidebilir ve yoğun ormanlık alanlarla çevrili Lilla ve Stora Delsjön gölleri çevresinde harika bir gezi yapabilirsiniz.

Göta Alv Nehri’nden beslenen Delsjön Gölü, şehir için bir su deposudur, ayrıca kusursuz doğal güzellikleri ve huzurlu ortamı ile açık hava eğlenceleri için ana merkezdir.

Lilla ve Stora Delsjön Gölleri
Lilla ve Stora Delsjön Gölleri

Huş ve iğne yapraklı ağaçlarla süslü ormanlık alanda gezebilir, koşabilir veya bisiklete binebilirsiniz. Hava iyi olduğunda, Delsjön Gölü’nün geniş plajı da yerel halkla ve turistlerle doluyor. Bu güzel plajda unutulmaz bir kıyı dalışı için kıyıdaki kayalardan denize dalabilirsiniz.

Haga

Bunu bugün asla fark etmezsiniz ama şehir merkezinin güneybatısındaki bu sevimli mahalle eskiden kötü üne sahip bir gecekondu mahallesiydi. Günümüzde ise Haga, tuğla depoları ile çevrili Arnavut kaldırımlı sokakların ve ahşap cepheli 19. yüzyıl evlerinin bir koleksiyonunu size sunacak.

Haga
Haga

Göteborg uçak bileti ile görebileceğiniz bu büyüleyici binaların 1970’lerde yeniden yapılanma çalışmaları sırasında yıkılması planlandı, ancak Göteborg vatandaşları şehrin karakterini korumak için buranın yıkılmasına izin vermedi.

Haga, şimdi şehrin en gözde turistik semtlerinden birisi olarak kafeler, barlar, mağazalar ve iyi fiyatlı restoranlar ile dolu.

Göteborg Sanat Müzesi

Bu prestijli müze, 1923’de Göteborg Uluslararası Fuarı için açıldı. Mimarisiyle de ilgi çeken müzenin koleksiyonlarında 1400’lü yıllardan 21. yüzyıla kadar uzanan Avrupa çapındaki eserlerin tadını çıkarabilirsiniz.

Müzenin en sevilen sergileri ise 19. yüzyıl İskandinav sanatından Edvard Munch, Peder Severin Kroyer, Bruno Liljefors ve Anders Zorn gibi ünlü isimlerden geliyor.

Göteborg Sanat Müzesi
Göteborg Sanat Müzesi

Fransız koleksiyonu da kapsadığı Gauguin, Picasso, Monet, Chagall ve van Gogh’un çalışmaları ile gezilmeyi hak ediyor.

Rönesans ve Barok dönemlerini sevenlerin de Van Dyck, Rembrandt, Rubens ve Jacob Jordaens’in paha biçilmez eserlerini görebilmesi için Göteborg Sanat Müzesi’ne mutlaka uğramalarını öneriyoruz.

Universeum

Göteborg uçak bileti ile ziyaret edeceğiniz Universeum, Liseberg’e yakın bir konumda yer alan, doğa konusuna çocukların ilgisini çekecek şekilde yaklaşan ve yedi kattan fazla sergi alanına sahip bir turistik merkezidir.

Universeum
Universeum

Buradaki başlıca unsur, köpek balıkları ve tropik türlerin yaşadığı devasa bir deniz tankına ve çocukların köpek balıklarına dokunabildikleri bir dokunma tankına sahip olan Ocean Zone’dur.

Ayrıca dallarda renkli kuşlar ve maymunların olduğu kapalı bir tropik yağmur ormanını da burada gezebilirsiniz.

Feskekorka

Göteborg merkezindeki kanal tarafında kentin balık ve kabuklu deniz ürünleri pazarı bulunuyor. Tasarımı Norveç Çıta Kiliseleri ve Orta Çağ Gotik mimarisinden esinlendiği için buraya “Balık Kilisesi” adı verilmiştir. Bu ilginç binayı gezmekten kesinlikle pişman olmayacaksınız.

1874 yılında açılan pazar, teknik bir mimari harikadır. Yapının içerisinde sütunlar yoktur, güçlü kirişler yerinde ise bir çatı vardır.

Feskekorka
Feskekorka

O gün yakalanan taze okyanus balıkları ve kabuklu deniz hayvanları için ilk durağınız burası olmalı. Ayrıca pazarda iki tane yüksek puanlı kaliteli balık restoranı, paket servis için birkaç seçenek ve istiridyelerinizi sizin için hazırlayacak ve onları şarapla soslayacak tezgahlar da bulunuyor.

Volvo Müzesi

Göteborg uçak bileti alarak gezeceğiniz şehrin batısında yer alan Göta Alv Nehri’nde bir iskele üzerinde, 1927’de Göteborg’da kurulan İsveç’in en sevilen otomotiv markası hakkında bir müze yer alıyor.

Hemen hemen her modeli Volvo Müzesi’nde bulacaksınız. Markanın şimdiye kadar ürettiği onlarca eski model araba ve kamyonu, aynı zamanda satışı amaçlanmayan konsept otomobilleri de burada görebilirsiniz.

Aeroseum

Aeroseum, Göteborg havaalanının askeri bölümünde Soğuk Savaş döneminden kalma bir tesiste kuruludur. 1950-1955 yılları arasında inşa edilen ve 1990’lı yıllara kadar gizli kalan bu yeraltı hangarı, 2005 yılında bir havacılık müzesine dönüştürüldü. Tarihi askeri uçakları incelemek için burayı gezebilirsiniz.

Saab 37 Viggen ve Saab 35 Draken gibi bir helikopter koleksiyonları, İsveç yapımı savaş jetleri ve bombardıman uçakları göreceklerinizden sadece bazıları.

Gezerken uçakların çoğunun kokpitine girebilir, tesisin kontrol odasını ziyaret edebilir ve bir uçuş simülatöründe siz de uçuşlar yapabilirsiniz.

Guldhedstornet

Havanın açık olduğu bir yaz gününde, Göteborg’un güney banliyölerinde şehrin en yüksek noktasına tırmanabilirsiniz. Tepenin üzerinde, tarihi 1953 yılına uzanan bir su kulesi vardır ve harika bir manzara karşısında kahvenizi yudumlayabileceğiniz bir kafe bulunur.

Burası eski ve yeni limanları, takımadaların bir kısmını ve şehri çevreleyen kalın ormanlık alanları görebileceğiniz eşsiz konuma sahip bir tepe ve her zaman turistlerle dolu.

Göteborg Uçak Bileti Alarak Şehir Müzesi’ni Gezin

Göteborg uçak bileti ile ziyaret edeceğiniz şehrin müzesi, 1861’de kurulan İsveç Doğu Hindistan Şirketi ofislerinde yer alıyor. Bina, 1700’lerden kalmadır ve buradaki kalıcı sergiler, Göteborg’un ilk kuruluşundan sanayi çağına kadar olan bütün tarihi belgeliyor.

Müzeyi gezerken bir zamanlar bu sularda dolaşan Vikinglerle karşılaşacaksınız, ayrıca İsveç İmparatorluğu günlerine ve fırtınalı 17. yüzyılda modern Göteborg’u yaratan devasa projeye tanıklık edeceksiniz.

19. yüzyılda ülkenin sanayileşmesi ve 20. yüzyılın başlarında Göteborg’da yaşam ve iş hakkında bir sergi de müzede bulunuyor. Tüm bu sergiler, İkinci Dünya Savaşı gibi önemli tarihi olaylara ve temalara yakından bakan geçici sergilerle tamamlanıyor.

Aerobilet uçak bileti sayfasından kolayca Göteborg uçak bileti alabilir ve İsveç’in bu etkileyici şehrinin doğal güzelliklerinin tadını çıkarabilirsiniz.