Bergamo Uçak Bileti ile İtalya’nın Antik Güzelliklerini Görün

0
568
Bergamo Uçak Bileti ile İtalya'nın Antik Güzelliklerini Görün
Bergamo Uçak Bileti ile İtalya'nın Antik Güzelliklerini Görün

Bergamo uçak bileti ile keyifle gezeceğiniz, Kuzey İtalya’nın Lombardiya bölgesinde bulunan bu eşsiz şehir, tarihi Venedik surları ile ayrılmış olan alt ve üst bölümleri ile benzersiz bir yapıya sahip. 120.000 nüfuslu güzel Bergamo, bölgedeki dördüncü en büyük şehir. Bergamo, yoğun Caravaggio Uluslararası Havaalanı ile İtalya ve Avrupa için ana ulaşım merkezi olarak hizmet veriyor ve aynı zamanda Lombardiya için önemli bir ekonomik merkez.

Orta Çağ boyunca Bergamo, Lombard düklerinin merkezi olarak hizmet etti ve burada depolanan büyük hazineler nedeniyle çok zengin bir şehri oldu. Günümüzde turistik bir destinasyon olarak Bergamo, Colleoni Şapeli gibi büyüleyici tarihi yapıların, farklı yüksekliklerdeki yukarı ve aşağı şehirlerin, görkemli meydanların ve kaliteli alışveriş caddelerinin harika bir kombinasyonuna sahip.

Bergamo, Milano’ya yakın bir konumda bulunuyor ve Kuzey İtalya’nın bu bölgesini keşfedebileceğiniz mükemmel bir üs olarak dikkat çekiyor. Aerobilet ayrıcalıklarıyla unutulmaz bir yolculuk yapmak için Bergamo uçak bileti alabilir ve İtalya’nın muhteşem manzaraları arasında doyasıya gezebilirsiniz.

Bergamo’da Gezilecek Yerler

Bergamo Vecchia Meydanı

Bu hareketli meydan, Bergamo eski kentinin en önemli turistik merkezlerinden biri ve füniküler raylı sistemle şehri gezdikten sonra Bergamo turunuza başlamak için harika bir yer. Vecchia Meydanı’nın çevresinde Campanone Şehir Kulesi, muhteşem Ragione Sarayı ve merkezdeki dekoratif çeşme gibi bir dizi güzel eser göreceksiniz.

Bergamo’da önemli etkinlikler bu büyüleyici meydanda düzenleniyor, ayrıca kaliteli bir yemeğin veya güzel İtalyan havasının tadını çıkarabileceğiniz bir dizi kafe ve restoranı da burada bulabilirsiniz.

Bergamo uçak bileti alarak keşfe çıkacağınız eski kentin belli başlı yerlerinin birçoğu Vecchia Meydanı çevresinde sıralanmıştır, bu nedenle konaklamak için Bergamo’da en çok tercih edilen yerler de Vecchia Meydanı’nın çevresindeki oteller.

Bergamo Şehir Kapıları

Eski Bergamo kenti bir dizi harika Venedik suru ile çevrili ve yaşlarına rağmen bugün hala çok iyi durumda bulunan birkaç tarihi kapı, turistlerin çok ilgisini çekiyor.

Bu kapıların en dikkat çekeni ise San Giacomo Kapısı. Bu göz kamaştırıcı, beyaz gül ağacı ve mermerlerle yapılmış kapı, 16. yüzyılda inşa edildi ve şehirlerin savunma duvarlarının bir parçası olarak görev yaptı.

Bergamo Şehir Kapıları
Bergamo Şehir Kapıları

Bir dizi süslü sütuna bölünmüş olan kapı, gerçekten çok etkileyici ve şehrin önemli bir tarihsel yapısı olarak ilgi çekiyor. Kemerli geçit boyunca kapıya doğru yürürken, modern Bergamo şehrinin ve daha geniş kırsal alanların harika manzaralarına şahit olacaksınız.

Bergamo Venedik Surları

Yukarı Bergamo şehri bir zamanlar bir dizi geniş savunma surları ile sarılmıştı. Bu savunma ağının çoğu günümüze kadar kaldı ve bu Venedik yapılarının bölümleri boyunca yürüyerek unutulmaz anlar yaşayabilirsiniz. 15. ve 16. yüzyıllar boyunca inşa edilen etkileyici sular, belirli aralıklarla yerleştirilmiş birkaç sivri kuleye ve yıldız şeklinde bir tasarıma sahip.

Eski kentin üç tarafına yayılan Viale Della Mura Caddesi boyunca yürürseniz, surların birkaç çarpıcı bölümünü rahatça görebilirsiniz. Muhtemelen en etkileyici sur bölümü ise San Giacomo Kapısı’nın doğusunda bulunuyor ve bir dizi yaşlı ağaçla kaplı. Buradan Bergamo şehrinin tarihi mimarisini hayranlıkla izleyebilir ve Bergamo’nun modern kısmına da göz atabilirsiniz.

Bergamo Matteotti Meydanı

Bergamo aşağı şehrinin merkezinde yer alan Matteotti Meydanı, şehrin en güzel ve en çok bilinen turizm merkezlerinden biri. Roma Caddesi üzerinde bulunan bu büyük meydan, çok geniş bir alanı kaplayarak Düşmüşlerin Kulesi, Gaetano Donizetti Tiyatrosu ve Santa Marta Manastırı gibi bazı etkileyici tarihi yapılara ev sahipliği yapıyor. Ayrıca meydanı süsleyen iki fantastik anıt olan II. Vittorio Emanuele Abidesi ve Partizan Anıtı mutlaka görmeniz gereken tarihi yapılar arasında yer alıyor.

Matteotti Meydanı’nın çoğu bölümü yaşlı ağaçların gölgesi altında ve meydanın çevresinde çok sayıda kaliteli kafe, restoran ve mağaza bulunuyor.

Meryem Ana Bazilikası

Vecchi Meydanı’nın güneyindeki küçük bir süslü kemerden geçince büyüleyici Meryem Ana Bazilikası’na ulaşacaksınız. Aslen 12. yüzyılın başlarında inşa edilmiş olan bazilika, kiliselerin mali sorunlarından dolayı 14. yüzyıla kadar tamamlanamadı. Kilisenin ön cephesi bir dekorasyon bolluğuna sahip ve çok büyük olan gösterişli pencerenin üzerinde çok renkli mermerlerden yapılmış bir 3D küp tasarımı görülmeye değer güzellikte.

Meryem Ana Bazilikası
Meryem Ana Bazilikası

Meryem Ana Bazilikası ayrıca mermer kemerli iki dekoratif porselen ve çeşitli İtalyan azizlerinin ayrıntılı heykellerine de ev sahipliği yapıyor. Bazilika içinde çok fazla ayrıntıyla ve dekorasyonla karşılaşacaksınız, burada özellikle dikkat etmeniz gereken yerler ise tavanı ve kemerleri süsleyen altın renkli eşsiz freskler.

Bergamo Antik Roma Yolları

Bergamo’nun tarihi geçmişi nedeniyle, burada çok sayıda etkileyici Roma yolu bulunuyor ve bugün hala bu yollarda yürüyebilirsiniz. İki ana Roma yolu olan il Cardo ve il Decumano, bir zamanlar antik Roma kasabasının ana caddeleriydi ve ticaretin çoğu buralarda gerçekleşiyordu.

Devasa Gombito Kulesi’nin yanındaki kavşakta Roma yollarının iki bölümünü de bulabilir ve Arnavut kaldırımlı antik yollarda keyifle yürüyerek çevrenizi saracak güzel mimarinin fotoğraflarını çekebilirsiniz.

Bergamo XX Settembre Caddesi

Eski Bergamo kenti bazı şaşırtıcı tarihi yapılara sahipken, yeni aşağı şehir ise harika alışveriş olanakları ile turistleri kendine çekiyor. XX Settembre Caddesi, şehrin merkezi caddelerinden biri ve pek çok büyük mağazaya ev sahipliği yapmasıyla tanınıyor.

Keyifli bir gezi ve harika bir tatil alışveriş yapmak için mutlaka ziyaret etmeniz gereken bir yer olan XX Settembre Caddesi; Zara, Mango, Pandora, Swatch, Swarovski ve Falconeri gibi dünyaca ünlü markaların özel mağazalarıyla şehrin en hareketli yerlerinden biri.

Bergamo Colleoni Şapeli

Meryem Ana Bazilikası’nın sağ tarafına sabitlenmiş olan, Vaftizci Yahya ve Bartholomew’e adanan Colleoni Şapeli, size görülmeye değer bir manzara sunuyor. Bu çarpıcı şapel, uzun bir zaman sonra Meryem Ana Bazilikası’na eklendi. Şapelin ön cephesi gerçekten muhteşem ve hem krem ​​hem de pembe tonlarda bir dizi polikrom dekorasyona sahip.

Şapeli taçlandıran şey ise altıgen bir kulenin tepesinde bulunan büyük kubbe. Colleoni Şapeli içinde üç havariye adanmış kutsal bir sunak var. Bu sunak pek çok çarpıcı heykeli zengin dini ikonografi ile birlikte sunduğu için ilgi çekiyor.

Bergamo Eski Kenti Tramvay Gezileri

Bergamo’ya yapılacak hiçbir gezi, tarihi tramvayla aşağı yeni şehirden yukarı eski şehre unutulmaz bir yolculuk yapmadan tamamlanmış sayılmaz. Bu demiryolu yüzlerce yıldır çalışıyor ve eski şehrin yüksek yerlerine en kolay ulaşım yöntemi olarak hizmet veriyor.

Bergamo Eski Kenti Tramvay Gezileri
Bergamo Eski Kenti Tramvay Gezileri

Yeni şehirdeki istasyon II. Vittorio Emanuele Caddesi’nde bulunuyor ve biletleri fuaye satıcılarından kolayca satın alabilirsiniz. Parlak turuncu renkli tramvay vagonlarını hemen tanıyacak, ayrıca pistin ve tünellerin eşsiz tasarımına hayran kalacaksınız.

Şehrin tepelerine çıkarken Bergamo’nun muhteşem manzarasını görme şansı bulacak ve antik Venedik surlarının güzel fotoğraflarını çekeceksiniz.

Meryem Ana Vaftizhanesi

Meryem Ana Bazilikası arazisindeki son yapı bu benzersiz vaftizhanedir. Bu garip yapı, bazilikanın hemen kuzeyinde yer alıyor ve sekizgen bir şekle sahip. Bu tasarım özelliği nedeniyle, yapıldığı dönemin binalarından oldukça farklı olduğu için vaftizhane oldukça garip görünüyor.

Vaftizhane aslında Bergamo Katedrali’nin içine yerleştirilmişti, ancak 1659’da dışarıya taşındı. Bu yapının fantastik tasarımı oldukça etkileyici ve vaftizhanenin içinde Hz. İsa’nın yaşamını temsil eden bir dizi dini kabartma görülmeye değer güzellikte.

Carrara Akademisi

Eski bir tarihi sarayın içinde bulunan Carrara Akademisi, çok çarpıcı bir yapı ve dış cephesi de içeride bulunan sanat koleksiyonları kadar ilginç. Müze, Gulielmo Oberdan Meydanı ve Suardi Parkı’nın yakınında, modern Bergamo’nun kuzey kesiminde yer alıyor.

Bu anıtsal yapının içinde Lorenzo Lotto, Biovanni Bellini, Titan, Paolo Veronsese ve Sandro Botticelli gibi İtalyan sanatçıların etkileyici eserleriyle dolu harika bir sanat koleksiyonu bulunuyor.

Milano Günlük Gezileri

Bergamo şehri, Milano’nun kuzey doğusunda yer alıyor ve bu anıtsal şehri keşfetmek için mükemmel bir üs görevi görüyor. Milano’ya Bergamo merkez istasyonundan 48 dakikada ulaşılabilir ve güzel bir gezi yapabilirsiniz. Milano’ya giden trenler her saat başı kalkıyor.

Milano Günlük Gezileri
Milano Günlük Gezileri

Milano şehri; tarihi binalar, en üst düzey moda mağazaları, muhteşem gece hayatı ve eşsiz kültürüyle İtalya’nın en popüler şehirlerinden biri. Milano’da gezerken etkileyici Gotik Milano Katedrali’ni yakından görmeyi, Galleria Vittorio Emanuele II Galerisi’nde özel tasarımcı mağazalarına göz atmayı veya Milano şehrinin panoramik manzaralarını görmek için Branca Kulesi’ne çıkmayı unutmayın.

Alternatif olarak bu güzel İtalya şehrinde büyüleyici botanik bahçelerini de keşfedebilir veya Orta Çağ dönemi yapısı Sforzesco Şatosu’nun arazisinde keyifli bir yürüyüş yapabilirsiniz.

Bartolomeo Colleoni Caddesi

Bergamo gezinizde Bartolomeo Colleoni Caddesi’nden aşağıya doğru yürürseniz, bazı sevimli dükkanlar ve restoranlar bulacaksınız. Ayrıca burada görülmeye değer birkaç gizli manzara da var.

İç mekanları güzel bir klasik tasarıma sahip olan Toplum Tiyatrosu, bu gezinizde mutlaka uğramanız gereken bir yer, ayrıca tarihi öneme sahip ve dekorasyonuyla dikkat çeken Sant ‘Agata Del Carmine Kilisesi’nde de çok güzel fotoğraflar çekebilirsiniz.

Bergamo Rocca Müzesi

Venedik surlarının ana bölümünün kuzeyinde yer alan Rocca Müzesi, eski savunma burçlarından birinde, yuvarlak bir kuleye ve çok büyük taş duvarlara sahip etkileyici bir yer. Surların içinde, İtalya tarihine ve bağımsızlık için verilen mücadeleye adayan Risorgimento ve Direniş Müzesi de bulunuyor.

Müzeyi gezdikten sonra sur siperlerinin tepesinden kilometrelerce uzağı görebilir ve modern Bergamo merkezinin harika fotoğraflarını çekebilirsiniz.

Bergamo Doğa Bilimleri ve Arkeoloji Müzesi

Bergamo’nun eski kentinin içinde bulunan Doğa Bilimleri ve Arkeoloji Müzesi, zengin koleksiyonlarıyla turistlerin akın ettiği bir yer. Doğayı ve antik tarihi sevenler için bu tesisi gezmek gerçek bir zevk olacaktır.

Bergamo Doğa Bilimleri ve Arkeoloji Müzesi
Bergamo Doğa Bilimleri ve Arkeoloji Müzesi

Bergamo uçak bileti alarak keyifle gezeceğiniz müzenin salonları çok geniş ve bu güzel salonlarda birbirinden ilginç eserler sergileniyor. En önemli sergiler arasında antik mozaikler, taş tablet yazıtları ve seramikler gibi antik Roma tarihi kentlerinden buluntular yer alıyor. Ek olarak; tarihi silahlar, madeni paralar, takılar ve günlük Roma ev eşyaları koleksiyonunu da burada inceleyebilirsiniz.

Müzede her sergi çok etkileyici bir şekilde sunuluyor, ayrıca göreceğiniz antik nesnelerin tarihi ve kullanımı hakkında çok fazla bilgi var.

Bergamo Uçak Bileti Alarak Enoteca Zanini’ye Uğrayın

Birinci sınıf bir yemek deneyimi için Bergamo yeni şehirdeki Enoteca Zanini Restoranı’na uğramalı ve muhteşem İtalyan mutfağı lezzetlerini tatmalısınız. Bergamo uçak bileti ile keyifle gezeceğiniz Borgo Santa Caterina Caddesi üzerinde bulunan bu ünlü restoran, harika bir konuma sahip olduğu için şehrin her yerinden buraya kolayca ulaşabilir ve unutulmaz bir akşam yemeğinin tadını çıkarabilirsiniz.

Restoranın içinde bir dizi tuğla kemer, çıplak taş duvarlar ve zevkli bir dekor bulacaksınız. Enoteca Zanini, Carbonara ve Lasagne gibi ev yapımı İtalyan yemeklerinin bir seçkisini sunarken, aynı zamanda karides ve balık çeşitleri ile dolu bir deniz ürünleri menüsüne de sahip. Enoteca Zanini Restoranı her yemeğinde mümkün olduğunca yerel kaynaklı taze malzemeler kullanılıyor ve servise çok önem veriyor.

Aerobilet uçak bileti sayfasından en iyi fiyatlarla Bergamo uçak bileti alabilir ve harika fotoğraflar çekeceğiniz bu tarihi İtalya şehrinde unutulmaz günler yaşayabilirsiniz.