Cenova Uçak Bileti Alarak İtalya’nın Görkemli Saraylarını Gezin

0
1576
Cenova Uçak Bileti Alarak İtalya'nın Görkemli Saraylarını Gezin
Cenova Uçak Bileti Alarak İtalya'nın Görkemli Saraylarını Gezin

Cenova uçak bileti alarak güzelliklerini görebileceğiniz bu şehir, İtalya’nın kuzeybatısında yer alan Ligurya Denizi’ndeki Cenova Körfezi’nde bulunan eşsiz bir şehirdir. 588.000 merkezi nüfusu ve 1,5 milyondan fazla metropol nüfusu ile Cenova, İtalya’nın en büyük 6. kenti ve aynı zamanda en önemli turizm merkezlerinden birisidir.

Cenova, 19. yüzyıldan beri var olan devasa limanı ve tersaneleri ile ünlü. İtalya’daki birçok bölgede olduğu gibi Cenova’da da binlerce yıldır insanlar yaşıyor ve tarih boyunca şehrin doğal limanı hem Romalılar hem de Etrüskler tarafından kullanılmıştır.

Uzun tarihi nedeniyle Cenova’da muhteşem meydanlar, dekoratif saraylar, tarihi deniz fenerleri ve fantastik kiliseler bulunuyor. Aynı zamanda bu güzel İtalya şehrinde pek çok alışveriş ve kaliteli yemek olanaklarıyla birlikte birçok birinci sınıf turistik mekanlar da bulacaksınız.

Aerobilet ayrıcalıklarıyla en iyi fiyatlarla Cenova uçak bileti alarak unutulmaz manzaralar izleyeceğiniz ve tarihi sokaklarında keyifle gezeceğiniz Cenova şehrini keşfe çıkabilirsiniz.

Cenova’da Gezilecek En İyi Yerler

Piazza De Ferrari

Molo bölgesindeki eski kent merkezinde yer alan Piazza De Ferrari, Cenova’nın merkezi noktalarından birisidir ve sayısız turistik mekana sahiptir.

Piazza’nın ana özelliği büyük süslü çeşmelerdir. Bu eşsiz çeşmeler, merkezi bir havuza püskürtülen, hoş simetrik şekiller ve su çağlayanları oluşturan bir dizi su gösterisine sahip. Bu ünlü çeşmeleri çevreleyen Doges Sarayı, Carlo Felice Tiyatrosu, Cenova Borsası ve Galleria Dükü Sarayı da dahil olmak üzere çok sayıda önemli binayı da Piazza De Ferrari’de gezme şansı bulacaksınız.

Piazza De Ferrari
Piazza De Ferrari

Piazza De Ferrari’de yol üstü kafelerinde çok keyifli zamanlar geçirebilir ve kahvenizi yudumlayarak çevrenizi saran birbirinden ilginç sarayları ve yerli halkı izleyebilirsiniz.

Garibaldi Caddesi

Cenova uçak bileti alarak keyifle gezebileceğiniz, UNESCO Dünya Mirası Alanı olarak korunan Garibaldi caddesi, Cenova’nın en önemli caddelerinden birisidir ve çok sayıda sarayının yanında zarif mimarili mağazalarıyla ilgi çeker.

Burada gezebileceğiniz önemli binalar arasında Bianco Sarayı, Rosso Sarayı, Doria Tursi Sarayı, Lomelino Sarayı ve Pantaleo Sarayı sayılabilir.

Garibaldi Caddesi
Garibaldi Caddesi

Bu dar cadde şaşırtıcı miktarda fantastik mimariye sahip ve buradaki en dikkat çekici bina, parlak kırmızı-turuncu bir cepheye sahip olan Rosso Sarayı’dır, bu saray özellikle gezmeniz gereken bir yer.

Garibaldi caddesinde birbirinden güzel sarayların yanında harika tatil alışverişleri yapabileceğiniz mağazaları ve şehrin en güzel kahvelerini tadabileceğiniz kafeleri de bulacaksınız.

Cenova Limanı

Cenova’nın muazzam limanı, 22 kilometrelik sahil şeridi boyunca uzanıyor, ayrıca dinlence ve eğlence amaçlı çok sayıda küçük limana da ev sahipliği yapıyor. Liman turizm için çok büyük bir potansiyele sahip olan Cenova Limanı; sayısız bara, restorana ve müzeye sahip.

Limandaki gemilerin çeşitliliğini görmek için buradaki küçük limanlarda bir yürüyüşe çıkabilir ve Cenova Deniz Müzesi’ni ya da Cenova Akvaryumu’nu ziyaret edebilirsiniz.

Cenova Limanı
Cenova Limanı

Körfezin solunda yer alan, 1100 yılından bu yana burada bulunan ve 76 metre uzunluğunda devasa bir deniz feneri olan Cenova Deniz Feneri’ni de burada görme şansı bulacaksınız.

Porta Soprana

Cenova uçak bileti alarak doyasıya gezeceğiniz Cenova, bir zamanlar geniş şehir surları ile tanınıyordu. Yıllar boyunca bu görkemli surlar genişledi ve şehrin büyük bir kısmını kapattı. Burada göreceğiniz surlar, İtalya’daki en uzun şehir surlarıdır.

Bu tarihi surların bir kısmı bugün hala Porta Soprana kapısı ve kuleleri ile Cenova manzarasını süslemeye devam ediyor.

Porta Soprana
Porta Soprana

Bu iki kule, Piazza De Ferrari’ye sadece kısa bir yürüyüş mesafesindedir ve şehrin birçok yerinden kolayca görülebilir. Harika fotoğraflar çekeceğiniz kemerli kapıyı çevreleyen bu iki kule daireseldir ve çardaklarla süslenmiştir.

Turistler buraya hem kulelerden benzersiz bir Cenova manzarasını görmek hem de kulelerin fotoğraflarını çekmek için akın ediyor.

Piazza Matteotti

Piazza De Ferrari’nin hemen yanında yer alan Piazza Matteotti, başlı başına bir turistik çekim merkezidir. Bu meydan çeşitli tarihi binalarla ve turistik yerlerle çevrili durumda.

Büyüleyici Doges Sarayı, bu meydanda bulunuyor. Bu saray, bir dizi taş sütunla çevrelenmiş gerçekten çok zengin bir saraydır. Piazza Matteotti’nin diğer ucunda ise muhteşem San Lorenzo Katedrali bulunuyor.

Piazza Matteotti
Piazza Matteotti

Piazza Matteotti’de sık sık yerel pazarlar düzenlenir ve yerel halkla pazarlık ederek burada harika hediyelik eşyalar satın alabilirsiniz.

Forte Begato

Cenova uçak bileti alarak göreceğiniz bu yamaç kalesi, Cenova’nın kuzey bölgesinde bulunur ve büyük bir dağın zirvesinde ihtişamıyla turistleri kendine çeker. 1818’de yaratılan bu nispeten modern kale kompleksi, son yıllara kadar hizmet vermeye devam ediyordu. 2. Dünya Savaşı sırasında, kale bir hapishane olarak da kullanılmıştır.

Kompleksin ana kısmı, 300’den fazla askere ve bir dizi topçu platformuna ev sahipliği yapan büyük merkez barakalarından kuruludur.

Hem kalenin içini hem de üzerinde bulunduğu tepenin muhteşem manzarasını görmek için buraya mutlaka uğramanızı öneriyoruz. Bu noktadan manzaralar nefes kesicidir ve Cenova şehrinin gözünüzün önünde bölgeye nasıl yayıldığını görebilirsiniz.

Cenova Deniz Feneri

Cenova uçak bileti alarak yakından göreceğiniz Cenova Deniz Feneri, Herkül Kulesi’nden ve Kopu Feneri’nden sonra dünyanın en eski feneridir.

Cenova Deniz Feneri, 12. yüzyıldan beri görevine devam ediyor ve limanın ana deniz feneri olarak Cenova şehrinin en ünlü ikonik simgelerinden birini oluşturuyor.

Cenova Deniz Feneri
Cenova Deniz Feneri

Deniz fenerinin bir tarafında Cenova şehrinin büyük bir simgesi yer alıyor. Fenerin üst kısmı ise büyük bir cam ışıkla taçlandırılıyor. 76 metre yükseklikteki bu eşsiz deniz feneri kilometrelerce uzaktan görülebiliyor, burada harika fotoğraflar çekeceksiniz.

Cenova Eski Kenti

Eski şehir kapısı Porta dei Vacca ile Garibaldi caddesi arasında bulunan Orta Çağ yapımı Cenova’nın kalbi, dar şeritleri ile ünlüdür.

Cenova Eski Kenti
Cenova Eski Kenti

Cenova eski kentinde, karanlık bir mağaraya benzeyen kör sokaklarında hala büyük oranda yerleşim bulunuyor, ancak barların, mağazaların ve kafelerin çokluğundan dolayı burası yerli halktan çok turistlerle dolu.

Passeggiata Garibaldi

Passeggiata Garibaldi, Cenova’nın kıyı şeridi boyunca uzanan Arnavut kaldırımlı bir şerittir. Şehir merkezine yaklaşık 15 dakika uzaklıktaki Giovanni caddesinden başlayan bu yürüme yolu, pembe Arnavut kaldırımlı bir patikaya sahip ve sahil şeridine mükemmel bir şekilde sarılıyor.

Passeggiata Garibaldi
Passeggiata Garibaldi

Bu halka açık patika yolda, harika manzaralar karşısında en az 1 kilometre yürüyebilirsiniz. Bu eşsiz yürüyüş yolunu çevreleyen çeşitli dükkanlar ve kafeler de bu keyifli yürüyüşünüze renk katacaklardır.

Yoğun şehirden kaçmak, deniz havası almak ve Cenova’nın sunduğu güzel sahil manzarasına hayran kalmak için buraya mutlaka uğramalısınız.

Albertis Kalesi

Cenova’da mutlaka görmeniz gereken yerlerden birisi olan Albertis Kalesi, ana limana kısa bir mesafede bulunuyor ve Dünya Kültürleri Müzesi’ne ev sahipliği yapıyor.

Albertis Kalesi
Albertis Kalesi

Cenova uçak bileti alarak keşfe çıkacağınız bu ünlü kale, Gotik canlanma tarzında yapılmış ve 1886 yılında inşa edilmiştir. Albertis Kalesi’nin orijinal temelleri hala korunuyor. Albertis Kalesi’ni gezerken Ligurya Denizi ve Cenova şehrinin harika manzaralarını da görme şansı bulacaksınız.

San Lorenzo Katedrali

Genel olarak Cenova Katedrali olarak bilinen San Lorenzo Katedrali, muhteşem bir yapıdır ve turistler arasında çok popülerdir. Katedralin mimarisi, Floransa Katedrali’ni andırıyor, iki katedral de benzer bir çizgili mermer ve taş ön cepheye sahip.

San Lorenzo Katedrali
San Lorenzo Katedrali

1118 yılında kurulan bu katedral, yüzlerce yıldır varlığını sürdürüyor ve mutlaka gezmeniz gereken katedralin iç mekanı gerçekten hayranlık uyandırıcı. İçeride göreceğiniz salonlar, tavan freskleriyle ve renkli sanat eserleriyle son derece süslüdür. Sizi büyüleyecek pembe mermer sütunlar, merkezi sunağı mükemmel bir şekilde örtüyor.

Spianata Castelletto

Castelletto, Cenova’da önemli bir yerleşim bölgesi, Spianata ise şehrin ve limanın eşsiz manzarasını sunan yükseltilmiş bir platform ve yürüme yoludur.

Bu benzersiz yürüyüş yoluna, bir dizi cam basamak veya büyük bir cam panel ile süslü asansörle kolayca erişebilirsiniz. Zirveye çıkınca, kuş bakışı olarak Cenova’yı keyifle izleyeceksiniz.

Bu platformdan gündüzleri limanda bulunan gemileri görebilir ve yerlilerin koşuşturmasını izleyebilir, geceleri ise şehrin ışık saçan manzaralarının fotoğraflarını çekebilirsiniz. Burada bulunan avlu da dinlenmek için harika bir yerdir ve çeşitli ağaçların gölgesinde Cenova’nın yakın çekim detaylarını görmenize izin veren birkaç dürbün bulunur.

Cenova Akvaryumu

Cenova uçak bileti alarak ailecek gezebileceğiniz, ana liman bölgesindeki Carciamento meydanının yanında yer alan Cenova Akvaryumu, tüm aile için harika bir eğlence fırsatı sunan bir turistik merkezdir.

Cenova Akvaryumu
Cenova Akvaryumu

Cenova Akvaryumu’nun içinde bulunan yüzlerce çeşit arasında köpek balıkları, yunuslar, kaplumbağalar ve denizanası gibi birçok farklı deniz canlısı bulunuyor. Akvaryumda gezeceğiniz iki ana tema, Ligurya Denizi deniz canlılarına ve Kuzey Atlantik Okyanusu’nun çevresinde yaşayan deniz canlılarına odaklanan temalardır.

Cenova Denizcilik Müzesi

Cenova, 16. ve 19. yüzyıllar boyunca büyük bir deniz gücü olduğu için kentin Avrupa’nın en büyük denizcilik müzelerinden birini içermesi şaşırtıcı değil.

Bu müze gerçekten ilginç bir şekilde inşa edilmiştir ve tarihi eserler, deniz yapıları ve sergilerle dolu dört kattan oluşur. Cenova Denizcilik Müzesi’nin eşsiz koleksiyonları arasında farklı zaman aralıklarından çeşitli kürelerin ve atlasların gösterimi, ayıca yeniden inşa edilmiş bir mutfak gemisi bulunuyor. Alternatif olarak, ikinci kattaki odalarda gemi enkazlarını ve sayısız deniz aracını da gezebilirsiniz.

Cenova Denizcilik Müzesi
Cenova Denizcilik Müzesi

Müzede en ilgi çeken bölüm ise bir İtalyan askeri denizaltısının da içini gezebileceğiniz fantastik gemi turlarıdır.

Cenova Oryantal Sanat Müzesi

Cenova uçak bileti alarak gezeceğiniz Cenova’nın merkezindeki Villetta di Negro Parkı’nın merkezinde bulunan Oryantal Sanat Müzesi, çoğu şehrin standart çağdaş sanat müzelerinden farklı bir şey sunuyor.

Bu davetkar yapının sınırları içinde, Avrupa’nın en büyük oryantal ve Asya sanat koleksiyonlarından birini bulacaksınız. Sergiler, farklı dönemleri kapsayan Ming heykelleri, Budist heykelleri ve iyi korunmuş bir Japon zırhı da dahil çeşitli eserler içeren kategorilere ayrılmıştır.

Asya resimlerinden ve bronz tiyatral nesnelerden oluşan eşsiz bir koleksiyonu da burada görebilirsiniz. Bu müze size oryantal kültür ve sanata dair fantastik bir bakış açısı sağlayacak.

Cenova Ulusal Anıtsal Mezarlığı

Ulusal Anıtsal Mezarlık, Cenova’nın Staglieno bölgesinin yamacında yer alıyor. Bir mezarlık garip bir turistik merkez gibi görünse de bu alan, adından da anlaşılacağı gibi gerçekten anıtsaldır ve sadece bir mezarlık yerinden daha fazlasıdır.

Ulusal Anıtsal Mezarlık, 1800’lerde yaratılmıştır ve çok çeşitli çarpıcı anıtlar ve heykeller içermektedir. Buradaki kemerli yürüyüş yolları ve patikalarla çevrili mezarlık, ebedi bir dinlenme yerinden çok bir saray gibi görünüyor.

Cenova Ulusal Anıtsal Mezarlığı
Cenova Ulusal Anıtsal Mezarlığı

Mimariyi görmek ve birbirinden ilginç mezar taşlarının farklı tarzlarına bakmak için bu alanı ziyaret etmeyi düşünebilirsiniz.

Cenova Uçak Bileti Alarak Franco Albini Dairesini Gezin

İtalya’nın en sevilen 20. yüzyıl mimarlarından biri olan Franco Albini, savaş sonrası dönemde Cenova’nın saraylarının restorasyonlarında kilit bir figürdü. Rosso Sarayı’nın üçüncü katı, şimdilerde halka açık olan bir apartman dairesinde İtalyan Orta Çağ mücevherlerini gizliyor.

Cenova uçak bileti alarak göreceğiniz Albini imzalı mobilyalarda bulunan, temiz modern çizgilerle Cenevizli aşırılıkların karışımı olan tasarımlar, tasarım hayranlarını memnun edecek görsel bir şölen sunuyor, ayrıca burada muhteşem bir Cenova manzarasıyla da karşılaşacaksınız.

Aerobilet uçak bileti sayfasından kolayca Cenova uçak bileti alabilir ve İtalya’nın önemli bir liman bölgesi ve etkileyici manzaralara sahip şehri olan Cenova’ya unutulmaz bir yolculuk yapabilirsiniz.