Belfast Uçak Bileti ile Kuzey İrlanda’nın Başkentine Uçun

0
1353
Belfast Uçak Bileti Alarak Kuzey İrlanda'nın Başkentine Uçun
Belfast Uçak Bileti Alarak Kuzey İrlanda'nın Başkentine Uçun

Belfast uçak bileti ile güzelliklerini göreceğiniz, bir zamanlar güçlü bir gemi inşa merkezi olan bu etkileyici şehir, Kuzey İrlanda’nın başkentidir ve aynı zamanda ünlü okyanus gemisi olan Titanik gemisinin doğum yeridir. Belfast denilince akla sokak çatışmaları gelebilir, ancak günümüzde bu güzel şehir artık son derece huzurlu ve turistleri çeken bir yer.

Son yıllarda yaşanan barış, Belfast’ın ve Kuzey İrlanda’nın geri kalanıyla birlikte yeniden doğuşuna ve dönüşümüne neden oldu. Belfast ziyaretçi sayıları yıldan yıla artmaya devam ediyor ve yüz binlerce insan bu etkileyici şehri keyifle geziyor.

Sıcakkanlı halkı ve etkileyici Titanic Quarter gibi büyüleyici tarihi yerleri ile dikkat çeken Belfast, Victoria ve Donegal meydanlarında mükemmel alışveriş olanaklarına da sahip.

Aerobilet uçak bileti sayfasından en iyi fiyatlarla Belfast uçak bileti alabilir ve içinde pek çok sırrı saklayan bu gizemli şehri keşfe çıkabilirsiniz.

Belfast’ta Gezilecek Yerler

Titanik Belfast

Dünyanın en büyük Titanik merkezi olarak ilan edilen bu ilgi çekici simgesel yapı, Titanik’in ve Belfast’ın ilginç denizcilik tarihi hikayelerine bir övgü sunuyor. Dokuz etkileşimli sergi, Belfast’ın bir zamanlar dünyadaki en güçlü gemi inşa endüstrisini size etkileyici bir şekilde sunuyor.

Titanic Belfast
Titanic Belfast

Bir asırdan fazla bir süre önce dünyaca ünlü okyanus gemisi Titanik burada inşa edildi. Kızaklar ve devasa kuru havuzlar etrafında rehberli turlar düzenleniyor. Yıldız şeklindeki bu çarpıcı yapı; harfler, broşürler ve menüler dahil olmak üzere bir dizi büyüleyici esere ev sahipliği yapıyor. Özel bir geziyle restore edilmiş Titanik gemisini de burada gezme şansı bulacaksınız.

Titanik Belfast, her gün haziran-ağustos arası 9:00-17:00, mayıs ve eylül arası 09:00-18:00, ekim-mart arasında ise 10:00-15:00 saatleri arasında açıktır.

Belfast Sahil Salonu

Belfast uçak bileti ile gezeceğiniz Titanic Mahallesi’ne yaklaşık 1,6 kilometre uzaklıkta ve Belfast’ın merkezindeki Lagan Nehri’ne bakan Sahil Salonu (Waterfront Hall), şehrin yenilenme sürecini yansıtan birinci sınıf bir eğlence ve konferans mekanıdır.

1997 yılında açıldığından beri, merkez beş milyondan fazla ziyaretçi gördü ve şimdi dünyanın dört bir yanından en iyi müzisyenleri ve sanatçıları kendine çekiyor. Salon aynı zamanda bir dizi sergiye de ev sahipliği yapıyor.

Geceleri aydınlatıldığında bina çok etkileyicidir ve burada sadece pop müzikten klasik senfonilere kadar düzenlenen gösterileri izlemekle kalmaz aynı zamanda nehir üzerinde panoramik manzaralar sunan tesis bünyesindeki restoran Arc Brasserie’de lezzetli yemekleri tadabilirsiniz.

Belfast Ulster Müzesi

Belfast Sahil Salonu’ndan beş dakikalık bir yürüyüşle ünlü Ulster Müzesi’ne ulaşabilirsiniz. Geçtiğimiz yıllarda büyük bir yenileme geçiren müze, şimdi Belfast’ın mutlaka görülmesi gerekenlerinden birisi olarak öne çıkıyor.

Bu etkileyici ulusal müze, bir dizi sebepten dolayı turistlerin görülecek yerler listenin en üstünde yer alıyor. Gezeceğiniz sergiler arasında 2500 yıllık bir Mısırlı mumyası (1835 yılında Belfast şehrini kuşatmış Mısır Prensesi Takabuti’nin mumyası), armada odası, modern başyapıtlar, antik kalıntılar ve çeşitli katlara yayılmış zengin bir sanat, tarih ve doğa bilimi koleksiyonu yer alıyor.

Belfast uçak bileti ile koleksiyonlarını görebileceğiniz Ulster Müzesi pazartesi günleri hariç her gün saat 10:00-15:00 arasında açıktır ve ücretsiz gezilebilir.

Belfast Botanik Bahçeleri

Birkaç saat için dinlenmek için keyifli bir seçenek olan Belfast Botanik Bahçeleri, 1828 yılında kurulmuş ve 28 dönümlük halka açık bir park haline 1895 yılında gelmiştir. Sir Charles Lanyon tarafından tasarlanan zarif palmiye evi; cennet kuşları ve yemyeşil asılı sepetler de dahil olmak üzere bir dizi tropikal bitki içeriyor.

Belfast Botanik Bahçeleri
Belfast Botanik Bahçeleri

Kavisli demir ve camdan oluşan bu yapı bu şekilde yapılmış seraların erken örneklerinden birisi olarak ünlüdür ve teknolojisiyle Viktorya dönemine ait egzotik bitkilerin nasıl büyütülebileceğini dünyaya göstermiştir.

Burada gezebileceğiniz tropik dağ; muz, orkide ve tarçın gibi egzotik lezzetleri barındırıyor ve dünyanın en eski tohum bitkilerinin bazılarını koruyor. Bahçelerin hemen kuzeyinde, güzel Tudor tarzı binaları ile Queen’s Üniversitesi bulunuyor, gezinizde burayı da görebilirsiniz. Belfast botanik bahçelerine giriş ücretsizdir.

Aziz Anne Katedrali

Ünlü mimar Sir Thomas Drew tarafından 1898’de tasarlanan Aziz Anne Katedrali, İrlanda’nın ana kilisesidir. Fesleğen türü Neo Romanesk tarzında inşa edilmiş ve heykelle süslenmiş üç batı kapısı bulunan katedral görülmeye değer güzellikte.

Aziz Anne Katedrali
Aziz Anne Katedrali

Gezeceğiniz vaftiz şapeli, zarif bir mozaik tavana sahiptir ve katedralin en ilgi çeken özelliklerden olan taş işçiliği, birçok ince vitray camı, zemin ve duvarlardaki mermer fayanslar çok etkileyicidir.

Belfast uçak bileti alarak pazartesi ve cumartesi günleri saat 08:00-18:00 arasında bu çarpıcı katedrali gezebilirsiniz.

Belfast Büyük Opera Binası

Büyük Victoria sokağında yer alan süslü Büyük Opera Binası, 1895’ten kalma bir yapıdır. 1972’de Kuzey İrlanda’daki çatışmanın zirvesinde bina neredeyse yıkılıyordu, neyse ki bir kampanya düzenlendi ve yıkım gerçekleşmedi.

1976 ve 1980 arasında ana oditoryumdaki tavan panellerinin restorasyonu da dahil olmak üzere yapı kapsamlı bir şekilde restore edildi. Günümüzde müzikaller, operalar ve canlı performanslara ev sahipliği yapan bu ünlü opera binası Belfast şehrinin en önemli simgelerinden birisi olarak turistleri kendine çekiyor.

Crumlin Road Gaol

1996’da kapanan ve bir zamanlar çok ünlü olan bu hapishane 2012’de tekrar açıldığından beri ilginç bir şekilde Belfast’ın önde gelen turizm merkezlerinden birisi haline geldi. Burası Kuzey İrlanda’nın tarihi ile ilgili detaylara ulaşmak için harika bir yer.

Crumlin Road Gaol
Crumlin Road Gaol

Rehberli turlarla gezilebilen bu ilginç yapıda rehberler buraya hapsedilen kadınların ve çocukların yanı sıra cumhuriyetçilerin ve mahkumların ayrımcılığını anlatıyor. Hapishaneyi adliyeye bağlayan yeraltı tünelinde de dolaşabilirsiniz.

Belfast Kalesi

Belfast uçak bileti ile doyasıya gezeceğiniz Belfast şehir merkezinden yaklaşık 10 dakika uzaklıkta efsanevi Belfast Kalesi bulunuyor. Yıl boyunca burada çok sayıda etkinlik düzenlenir ve tablo güzelliğindeki tarihi yapısı nedeniyle kale aynı zamanda popüler bir düğün mekanıdır.

Belfast Kalesi
Belfast Kalesi

12. yüzyıldan bu yana bu alanda pek çok kale yapılmıştır ama bugün göreceğiniz mevcut kale 1870 yılından kalmadır. Belfast Kalesi’nde aynı zamanda Cave Hill isminde kaliteli bir restoran da var.

Cave Hill Country Park ve Adventure Playground gibi çevrede bulunan ve keşfedilmeyi bekleyen doğal alanlar yaz aylarında piknikler için kullanılıyor. Belfast Kalesi gezinizde hem kalenin hem de Belfast şehrinin muhteşem manzaraları sizi bekliyor.

Belfast Hayvanat Bahçesi

Belfast Kalesi’ne yaklaşık üç dakika uzaklıkta bulunan Belfast Hayvanat Bahçesi, Belfast manzaralı bir konumda 140’tan fazla hayvan türüne ev sahipliği yapan 55 dönümlük bir arazi üzerinde yer alıyor. 1934’ten kalma hayvanat bahçesi, Kuzey İrlanda’nın en eski turistik yerlerinden birisidir ve son yıllarda kapsamlı bir şekilde yenilenmiştir.

Belfast Hayvanat Bahçesi
Belfast Hayvanat Bahçesi

Belfast hayvanat bahçesini yılda 300.000’den fazla kişi ziyaret ediyor. Özellikle çocuklu ailelerin ilgisini çekecek bu turistik merkezde kuyruklu lemurlar, Asya filleri, maymunlar, Malaya güneş ayıları, Sumatran kaplanları ve Barbary aslanları göreceğiniz etkileyici hayvanlardan sadece bazıları. Mutlaka gezmeniz gereken yağmur ormanı sergisi ise tropikal bitkiler, tembel hayvanlar ve meyve yarasaları gibi büyüleyici hayvanları bir araya getiriyor.

Stormont (Parlamento Binaları)

Belfast’a ya da Kuzey İrlanda’ya yapılan hiçbir ziyaret bu görkemli ve çoğu zaman tartışmalı binayı görmeden tamamlanmaz.  Tarihi Kuzey İrlanda Meclisi günümüzde eski düşmanların bir araya geldiği ve devletin günlük işlerini yürüttüğü yer.

Stormont (Parlamento Binaları)
Stormont (Parlamento Binaları)

1921’den kalma binanın önündeki çimler üzerinde Unionist Sir Edward Carson’un heykelini mutlaka görmelisiniz. Tartışmalı mirasına rağmen parlamento binasının etkileyici doğal alanları hem turistler hem de yerel halk için bir süreliğine şehirden kaçmak ve dinlenmek için çok popüler yerlerdir.

Belfast Mağara Tepesi Şehir Parkı

Belfast’ın kuzey banliyölerinde, beş mağara ile çevrili bir dizi bazalt uçurum bulunuyor. Bunlar eski demir madenleridir ve İkinci Dünya Savaşı sırasında bombardıman barınakları olarak kullanılmıştır.

Mağara Tepesi büyüleyici arkeolojik alanlara sahiptir aynı zamanda inanılmaz Belfast, Mourne Dağları, Carrickfergus ve İskoç sahili manzaraları ile çevrelenmiştir.

Belfast Mağara Tepesi Şehir Parkı
Belfast Mağara Tepesi Şehir Parkı

Belfast uçak bileti ile gezeceğiniz bu parkta görebileceğiniz en çarpıcı doğal güzellik olan Napolyon’un Burnu, Jonathan Swift’in 18. yüzyılda, şehrin yanında bir devi andırmasından ilham alarak yazdığı Gulliver’in Gezileri kitabına ilham kaynağı olan büyük bir bazalt kayadır.

Kara Dağ

Divis ve Kara Dağ, Belfast’ın batısındaki ufku dolduran bölgenin en yüksek zirveleridir. 478 ve 388 metre yükseklikteki bu dağlar kireç taşı ve bazalttan oluşuyor.

Şehir merkezinden birkaç dakika uzaklıkta dört parkurda yürüyüş yaparak İrlanda, Donegal, Strangford Lough, Mournes ve Sperrins manzaralarını izlemek için bu dağlara uğrayabilirsiniz.

İlk tepeyi geçtikten sonra otlaklarda koşan atlar ve sığırlar arasında İrlanda tepelerinde dolaşırken bir başkentte olduğunuzu kolayca unutacaksınız.

Albert Memorial Saati

Bu Neo Gotik Viktorya anıtı 35 metre uzunluğuyla Lagan Nehri’nin sol kıyısında yer alıyor ve Queens Meydanı’nda şehrin önemli bir simgesi olarak yükseliyor.

Albert Memorial Saati
Albert Memorial Saati

Belfast uçak bileti ile keyifle gezebileceğiniz bu meydan, nehirden geri çekilen topraklardan oluşturulmuştur ve saat kulesi, Kraliçe Viktorya’nın eşi Prens Albert’in anısına 1860 yılında inşa edilmiştir. Bu tarihi saat ve etkileyici mimarisi turistler tarafından en çok fotoğraflanan anıtlardan birisidir.

Belfast Victoria Pazarı

1896 yılında tamamlanan St. George’s Market, Belfast’ın hayatta kalan tek Viktorya pazarıdır ve ulusun en iyi kapalı pazarlarından biri olarak kabul edilir. Balık pazarları gibi çeşitli pazarlarda 248 tezgah bulunuyor. Cumartesi ve pazar günleri yemekler sunan bahçe pazarında canlı müzik gösterileri ve yerel el sanatları sergileri de düzenleniyor.

Belfast Victoria Pazarı
Belfast Victoria Pazarı

Kendi yemeğinizi pişirmek istiyorsanız, yerel aşçılardan burada ücretsiz eğitimler alabilir ve İrlanda’nın yöresel yemeklerini yapmayı deneyebilirsiniz.

Morne Deniz Ürünleri Barı

Turistler ve yerel halk arasında çok popüler olan bu bar benzeri restoran, tavandan sarkan eski kandilleri ile kırmızı tuğla ve koyu renkli ahşapla yapılmış çok etkileyici bir mekandır.

Morne Deniz Ürünleri Barı
Morne Deniz Ürünleri Barı

Menüde istiridyeler, ıstakoz, hamsi ve levrek gibi lezzetli balıkların yanı sıra Morne’nin kendi üretimi olan yengeçler yer alıyor. Deniz ürünlerinden hoşlanıyorsanız Belfast gezinizde Morne’ye mutlaka bir akşam yemeği için rezervasyon yaptırmalısınız.

Ulster Halk Müzesi

Belfast uçak bileti ile koleksiyonlarını keşfedeceğiniz bu mükemmel müzede tarihi çiftlik evleri, demirciler, kiliseler, değirmenler ile tam bir İrlanda köyü yeniden inşa edilmiştir. Son yıllarda İrlanda yaşamının güçlü bir izlenimini vermek için insan ve hayvan tasarımları da bu köye eklendi.

Orta Çağ dönemlerinden 19. yüzyıl Belfast’ına kadar pek çok ilgi çekici şeyi bu açık hava müzesinde görebilirsiniz. Cam kavanozlarda 1889 adet şeker satan bir köşe dükkanı bile bu açık hava müzesinde bulunuyor.

Ulster Halk Müzesi’ni gezerken zamanda bir yolculuk yapmış ve yüzyıllar öncesinin İrlanda’sını geziyor gibi hissedeceksiniz.

Belfast Uçak Bileti Alarak Saphyre Lezzetlerini Tadın

1924 yılında tamamlanan Ulsterville Presbiteryen Kilisesi’nin içinde muhteşem bir şekilde yer alan Saphyre, bugün Belfast’taki en sofistike yemeklerden bazılarını sunuyor. Menüler mevsimsel olarak değişiyor ve özel tadım menüsü içinde yer alan her yemek bir başyapıt.

Tesisin hemen yanındaki pastanelerde de kekler ve hamur işleri ile kuzu musakisi ve İspanyol omleti gibi Belfast’ın popüler yemeklerini tadabilirsiniz.

Aerobilet IOS ve Android mobil uygulamalarından ve web sitesinden istediğiniz tarihler için kolayca Belfast uçak bileti alabilir ve Kuzey İrlanda’nın etkileyici başkenti Belfast’ı keyifle gezebilirsiniz.