Litvanya Uçak Bileti ile Masalsı Bir Avrupa Ülkesine Uçun

0
2686
Litvanya Uçak Bileti ile Masalsı Bir Avrupa Ülkesine Uçun
Litvanya Uçak Bileti ile Masalsı Bir Avrupa Ülkesine Uçun

Litvanya uçak bileti ile gezebileceğiniz bu güzel ülke, 1990 yılında SSCB’den ayrılan ilk ülke oldu ve o zamandan beri kendi kimliğini bulmaya çalışıyor. Litvanya’da görkemli müzeler gibi Sovyet dönemine ait pek çok yer var, ancak bu ülkenin kendine özgü muhteşem saraylarını, doğal güzelliklerini, kiliselerini ve manastırlarını da gezme şansı bulacaksınız.

Başkent Vilnius’dan geniş açık kırsal alanlara kadar, bu ülkede görülmesi gereken çok şey var. Şeytan Müzesi ve Para Müzesi gibi ilginç müzeleri ziyaret edin ya da Vilnius eski kentinin Arnavut kaldırımlı sokaklarında görkemli mimariler arasında dolaşın ve büyüleyici yerel pazarları keşfedin.

Aerobilet ayrıcalıklarıyla en iyi fiyatlarla Litvanya uçak bileti alabilir ve Avrupa’nın keşfedilmeyi bekleyen bu ilginç ülkesini doyasıya gezebilirsiniz.

Litvanya’ya Ne Zaman Gidilir?

Litvanya’yı ziyaret etmek için en iyi zamanlar bahar ya da yaz aylarıdır. Bu aylar Litvanya şehirlerinde büyük açık hava alanlarını gezmenizi sağlayacak güzel havaların olduğu zamanlardır. Bununla birlikte, Baltık ikliminin en önemli özelliği soğuk ve karanlık kışlara sahip olmasıdır. O yüzden kış aylarında Litvanya’yı ziyaret ederseniz hem muhteşem kış manzaraları görecek hem de sert bir havayla karşılaşacaksınız.

Yazlar kısadır ve haziran ayı ortasından ağustos sonuna kadar sürer. Bu aylarda sıcak günler görmeniz mümkün olsa da yaz geceleri bile soğuktur, bu yüzden Litvanya uçak bileti ile başlayacağınız gezinizde yanınızda su geçirmez bir ceket ve sıcak tutacak bir kazak getirmeyi ihmal etmeyin.

Litvanya Mutfağı

Et, patates, süt ürünleri, siyah ekmek ve lahana, Litvanya mutfağında en çok kullanılan yiyeceklerdir. Geleneksel Litvanya yemeklerini oluşturan malzemeler çoğu zaman organiktir ve geleneksel pişirme yöntemleriyle hazırlanır.

Dışı sert ve kabuklu içi ise hafif ekşi olan siyah ekmek listenizde mutlaka yer almalı. Siyah çavdar unundan yapılan bu lezzetli ekmekler, her sofrada baş köşede yer alıyor. Bu ülkede ekmek bizim ülkemizdeki kadar kutsal kabul edilir ve bir parça yere düşerse hemen yerden alınmalı, öpülmeli ve yenilmelidir.

Litvanya Mutfağı
Litvanya Mutfağı

Özellikle Noel ve Paskalya kutlamalarında Litvanya şehirlerinde bolca yöresel et yemeği sunuluyor. Vilnius eski şehri birbirinden güzel yöresel restoranlar bulabileceğiniz ve ülkenin yemeklerinin tadına bakabileceğiniz en güzel bölgedir. Litvanya ev yapımı şaraplarıyla da çok ünlüdür ve yemeğinizin yanında özenle hazırlanmış şarapları da tadabilirsiniz.

Litvanya’da Gezilecek Yerler

Vilnius Eski Kentinde Gezin

Litvanya uçak bileti ile keşfedeceğiniz Vilnius eski kenti, UNESCO Dünya Mirası Listesi’nde yer alıyor ve Litvanya’nın iki ana nehrinin birleştiği noktada, çok güzel bir konumda bulunuyor.

Şaşırtıcı derecede iyi korunmuş yapıları sayesinde Avrupa’daki en seçkin Orta Çağ kentlerinden biri olarak bilinen Litvanya eski kenti; Gotik, Rönesans ve Neo Klasik tarzlardaki mimarileri ile size harika fotoğraflar sunacaktır.

Vilnius Eski Kentinde Gezin
Vilnius Eski Kentinde Gezin

Burada tüm yapılar ana meydanda toplanmıştır. Kaliteli restoranları ve barları da bu Arnavut kaldırımlı sokaklarda bulacaksınız.

Vilnius Katedrali’nin Güzelliğini Görün

Vilnius Katedrali, Kral Mindaugas’ın göz bebeği olarak 13. yüzyılda yapıldı. Katedral birkaç kez yangınlarla yıkıldı ve 1801 yılında Neo Klasik tarzda yeniden inşa edildi.

Vilnius Katedrali'nin Güzelliğini Görün
Vilnius Katedrali’nin Güzelliğini Görün

Sovyet döneminde garaj olarak kullanılmış olmasına rağmen, şimdi eski ihtişamıyla restore edilmiş olan katedral, eşsiz süslemeleri ve 57 metre yüksekliğindeki çan kulesiyle görülmeye değerdir.

Trakai’ye Bir Gezi Yapın

Litvanya uçak bileti ile gezme şansı bulacağınız Trakai şehri, bir göl bölgesi olarak Vilnius şehrinin hemen yanında yer alıyor ve şehir dışına gezmek için bir yer arıyorsanız, bu tarihi şehir sizi mutlu edecektir.

Trakai'ye Bir Gezi Yapın
Trakai’ye Bir Gezi Yapın

Trakai, 13. yüzyıldan kalma bir şehirdir ve yemyeşil Trakai Tarihi Milli Parkı’na ev sahipliği yapar. Şehrin en önemli turistik yerleri Trakai Kalesi, bir festivalinin bile bulunduğu Ada Şatosu ve tüm şehrin etrafını çevreleyen göldür. Trakai bölgesinde, sıcak günlerde yüzebileceğiniz 200 muhteşem göl var.

Litvanya Şeytan Müzesi’ni Görün

Şeytan Müzesi, Kaunas’ta bulunur ve isminden de anlaşılacağı gibi şeytanın, cadıların ve bir dizi diğer mitolojik yaratığın resimlerine ait devasa bir sanat eseri koleksiyonuna sahiptir.

Burada 3000’den fazla birbirinden ilginç parça bulacaksınız. Müzede; seramik, tekstil ve resim gibi farklı materyalleri kullanan çok sayıda eser var ve hatta şeytan görüntüsüne sahip çakıl taşları gibi başka ilginç ögeler de bu sergilerde görülebilir.

Litvanya Aziz Anne Kilisesi’ni Ziyaret Edin

Litvanya uçak bileti ile gezeceğiniz ülkenin başkenti Vilnius’ta bulunan St. Anne Kilisesi, Litvanya’nın en güzel binalarından birisidir. Kilise, tablo güzelliğinde tuğla kulelere ve gül pencerelere sahip. Kuleler 1501 yılında yapıldı ve Gotik tarzda inşa edildi. Kilisenin sağında da devasa bir çan kulesi bulunuyor.

Aziz Anne Kilisesi'ni Ziyaret Edin
Litvanya Aziz Anne Kilisesi’ni Ziyaret Edin

Mimarisiyle turistleri etkileyen bu kilisenin iç mekanları da oldukça süslü ve etkileyicidir, burada güzel fotoğraflar çekebilirsiniz.

Kursiu Nerija Milli Parkı’nı Keşfedin

Kursiu Nerija Milli Parkı, Curonian Lagünü ile Baltık Denizi arasında uzun bir kum şeridine sahip büyüleyici bir parktır. Bu bölge aslında 5000 yıl öncesine dayanan bir buzulun ürünüdür ve tüm Avrupa’daki en yüksek kumullardan bazılarına sahiptir. Burada 60 metre yükseliğinde kum tepeleri ve güzel kumlu plajlar bulunuyor.

Kursiu Nerija Milli Parkı'nı Keşfedin
Kursiu Nerija Milli Parkı’nı Keşfedin

Litvanya uçak bileti alarak gezebileceğiniz milli park, değerli ekolojik sistemleri korumak için 1991 yılında kuruldu. Milli parktaki plajların tadını çıkarırken bir yandan da vahşi yaşamı ve pek çok eşsiz kuş türünü gözlemleme şansı bulacaksınız.

Litvanya Para Müzesi’ni Ziyaret Edin

Para Müzesi, Litvanya Bankası’nın eski yerinde gerçekten de ismine uygun bir konumda yer alıyor ve parayla ilgili her şeyi öğrenmek için sizi etkileyici bir yolculuğa çıkarıyor.

Burada Litvanya parasının yanı sıra, diğer para birimleri hakkında da bilgi edinebilirsiniz, ayrıca müzenin büyük bölümü etkileşimlidir. Müze aynı zamanda Litvanya’daki bankacılık tarihini ve komünizmin çöküşünden sonra gümüş eşyaların ülkeye nasıl geri döndüğünü de anlatıyor.

Şafak Kapısı’na Yolculuk Yapın

Litvanya uçak bileti ile göreceğiniz güzelliklerden birisi olan Şafak Kapısı, Orta Çağ döneminden kalma Vilnius şehri savunmasının orijinal duvarlarının son kalan parçasıdır. Eski günlerde burada, surların korunması için iyi bir şans sembolü olarak Meryem Ana’nın resmi ile işaretlenmiş olan dokuz farklı giriş noktası bulunurdu, bunlardan bazılarını bu gezinizde hala görebilirsiniz.

Şafak Kapısına Yolculuk Yapın
Şafak Kapısı’na Yolculuk Yapın

Surlar, Rusya tarafından 1799’da saldırıya uğradı ve bugün hala görülebilen etkileyici Şafak Kapısı dışında çoğu bölüm yok edildi.

Ginuciai Su Değirmeni’nin Güzelliğini Görün

Ignalina’nın yakınında yer alan Ginuciai Su Değirmeni, 19. yüzyıldan kalmadır ve Linkmenas Gölü’nden akan sular üzerinde yükselir. Eski günlerde un yapmak ve elektrik üretmek için kullanılmış olsa da günümüzde bu tarihi değirmen, otel ve müze olarak kullanılıyor.

Ginuciai Su Değirmeni’nin Güzelliğini Görün
Ginuciai Su Değirmeni’nin Güzelliğini Görün

Litvanya’da kalan tek ahşap değirmen olmasıyla ünlü olan Ginuciai Su Değirmeni, su jantları ve değirmen taşları gibi geleneksel aletlerin tümünü görebileceğiniz bir yer.

Litvanya Grutas Park’ın Tadını Çıkarın

Litvanya uçak bileti ile güzelliklerini görebileceğiniz Grutas Park, Sovyet dönemine ait bir dizi ilginç kalıntısı olan bir kültür merkezinin yanı sıra ihtişamlı bir heykel bahçesinden oluşuyor. 1991’de kazanılan bağımsızlıktan sonra Litvanya, Sovyet anıtlarını sökmeye ve yıkmaya başladı ama bu parktaki eserleri sakladı.

Parkın 20 hektarlık alanını gezerken burada bulunan 86 farklı anıtın yanı sıra Sovyet cezaevi kamplarının dikenli telleri ile çevrili koruma kuleleri gibi ilginç yapıları da görebilirsiniz.

Grutas Park'ın Tadını Çıkarın
Litvanya Grutas Park’ın Tadını Çıkarın

Marx, Stalin ve Lenin gibi ünlü Komünist liderlerin bir dizi heykeli Grutas Park’ta yer alıyor ve tarih seviyorsanız bu park gezisi sizi çok mutlu edecektir.

Soykırım Kurbanları Müzesi’ni Ziyaret Edin

Soykırım Kurbanları Müzesi, Vilnius’taki eski Gestapo ve KGB merkezlerinde yer alıyor ve İkinci Dünya Savaşı’ndan sonra Litvanya’nın Sovyet işgali sırasında hayatını kaybedenlere adanmış bir anma merkezi olarak görev yapıyor.

Müze, Litvanya’nın Stalin döneminde nasıl acı çektiğini ve işkence odalarını etkileyici bir şekilde gösteriyor. Ayrıca Yahudi gettolarına ve Holokost dönemine adanmış benzersiz bölümleri de bu müzede gezebilirsiniz.

Litvanya Aukstaitija Milli Parkı’nda Dolaşın

Aukstaitija Milli Parkı, 400 kilometrekarelik bir alanı kapsıyor. Parkın yürüyüş yolları çam ve ladin ağaçları ile doludur, burası Litvanya uçak bileti ile gezeceğiniz ülkede harika doğal manzaralar görebileceğiniz bir yer.

Aukstaitija Milli Parkı'nda Dolaşın
Litvanya Aukstaitija Milli Parkı’nda Dolaşın

Litvanya’nın yerel bitki topluluklarını görebileceğiniz parkta gezerken yaban geyikleriyle de karşılaşacaksınız. Parkın %30’u sudan oluşur bunun nedeni burada 30 nehir ve 126 göl bulunmasıdır. Bunların en ünlüsü, yedi adaya sahip olan Baluosas Gölü’dür. Parkı gezerken gölde de tekneyle dolaşabilir ve adaların doğal güzelliklerinin fotoğraflarını çekebilirsiniz.

Litvanya Rumsiskes Açık Hava Müzesi’ni Görün

Litvanya’daki büyüleyici halk gelenekleri hakkında daha fazla bilgi edinmek istiyorsanız, Rumsiskes Açık Hava Müzesi’ne mutlaka uğramalısınız. Bu açık hava müzesi; ulusal kostümler, geleneksel oyuncaklar, tarihi binalar ve dini eserler dahil olmak üzere 200 yıl öncesine dayanan ülke geleneklerini sunuyor.

Rumsiskes Açık Hava Müzesi'ni Görün
Litvanya Rumsiskes Açık Hava Müzesi’ni Görün

Devasa açık hava müzesinde çiftlikler ve yeniden inşa edilmiş köyler de dahil olmak üzere yaklaşık 80 tarihi bina bulunuyor. Evlerin geleneksel odalarını da gezebilir ve tipik Litvanya dönemi mobilyalarının yanı sıra tarihi yemek pişirme araçlarını görebilirsiniz.

Kutsal Ruh’un Kilisesi’ni Gezin

Kutsal Ruh Kilisesi, 15. yüzyıldan kalmadır ve Vilnius’taki en görkemli kiliselerden birisidir. Bu etkileyici kilise yıllar boyunca çok fazla değişiklik görmüştür ve Ortodoks bir kilisesi haline gelmeden önce Katolik kilisesi ve bir manastır olarak kullanılmıştır.

Kutsal Ruh'un Kilisesi’ni Gezin
Kutsal Ruh’un Kilisesi’ni Gezin

Litvanya uçak bileti ile fotoğraflarını çekebileceğiniz kilisenin iç kısmı tam anlamıyla büyüleyicidir. Oryantal oymalı ahşap sıraları, çiçek aranjmanları, yaldızlı mobilyaları ve parlak renkli süslemeleri ile iç mekan gezisinden keyif alacaksınız. Ayrıca, farklı renklerde freskler ve etkileyici 16 sunak da görebileceğiniz diğer güzel tasarımlar.

Litvanya Pazaislis Manastırı’nın Mimarisini İnceleyin

Pazaislis Manastırı, Litvanya’nın en güzel İtalyan Barok yapısıdır ve Kaunas Kilisesi ile birlikte ülkenin en büyük manastır kompleksini oluşturur. Manastır, 1662 yılından kalmadır ve 1990’larda psikiyatri hastanesi ve sanat galerisi olarak kullanılmıştır.

Pazaislis Manastırı’nın Mimarisini İnceleyin
Litvanya Pazaislis Manastırı’nın Mimarisini İnceleyin

İnanılmaz derecede güzel olmanın yanı sıra manastırda her yaz düzenlenen uluslararası müzik festivalini de izleme şansınız bulunuyor.

Kaunas’ı Ziyaret Edin

Kaunas, Litvanya’nın ikinci büyük şehridir, bu şehir görkemli Neris ve Nemunas nehirlerinin birleştiği noktada size eşsiz manzaralar sunacak bir yer. Kaunas, 40’dan fazla müzenin yanı sıra tablo güzelliğindeki eski kentiyle de bir kültür şehri olarak biliniyor.

Kaunas'ı Ziyaret Edin
Kaunas’ı Ziyaret Edin

Litvanya uçak bileti ile keşfe çıkacağınız şehir; Kaunas Katedrali Bazilikası, Kaunas Kalesi ve Vyautas Kilisesi de dahil olmak üzere Barok, Rönesans ve Gotik tasarımların büyüleyici bir koleksiyonunu saklıyor ve gezinizde hepsini görebilirsiniz.

Gediminas Kulesi’nden Manzarayı İzleyin

Gediminas Kulesi, Vilnius şehrinde 14. yüzyılda inşa edilen daha geniş bir kompleks olan Upper Kalesi’nin günümüze kalan son parçasıdır. Kale tepesine tırmanabilir ya da daha rahat bir yol olarak füniküler raylı sistemle tepeye çıkabilirsiniz.

Gediminas Kulesi’nden Manzarayı İzleyin
Gediminas Kulesi’nden Manzarayı İzleyin

Litvanya uçak bileti alarak başlayacağınız gezinizde mutlaka görmeniz gereken yerlerden biri olan kule, şehrin 48 metre yukarısında yer aldığından burada Vilnius şehrinin muhteşem bir manzarası sizi bekliyor. Ayrıca kulede tarihi silahlardan oluşan bir galeriyi de gezebilirsiniz.

Hareketli Uzupis’i Keşfedin

Uzupis, Vilnius şehrinin ana Yahudi bölgesidir ama bölge 1997’de Vilnius’tan bağımsızlık ilan etti ve kendi başkanını seçerek kendi anayasasını yaptı.

Hareketli Uzupis'i Keşfedin
Hareketli Uzupis’i Keşfedin

Günümüzde Litvanya’nın en heyecan verici bölgelerinden biri olarak ünlenen Uzupis; büyük bir sanat galerileri ve yeraltı müzik mekanları ile çok eğlenceli bir yerdir. Ayrıca Uzupis her perşembe günü kurulan organik ürünler sunan sokak pazarı ile de ünlü.

Litvanya Amber Müzesi’nden Mücevher Alın

Amber “Baltık Altını” olarak adlandırılan bir taştır ve bir zamanlar Litvanya’nın en önemli ticaret ürünüydü. Vilnius’taki Amber Müzesi, 15. yüzyıldan kalma bir evin bodrum katında yer alıyor ve burada 50 milyon yaşın üzerinde olduğu söylenen bazı Amber parçalarını satın alma şansı bulacaksınız.

Amber Müzesi'nden Mücevher Alın
Litvanya Amber Müzesi’nden Mücevher Alın

Geleneksel kehribar rengin yanı sıra kırmızı, yeşil, siyah ve beyaz da dahil olmak üzere pek çok farklı renkte Amber taşını burada bulabilirsiniz. Hatta bazı taşlar tarih öncesi döneme ait olan böceklerin fosil kalıntılarını da içeriyor.

Litvanya Uçak Bileti Alarak Kedainiai Sokaklarını Gezin

Litvanya uçak bileti ile keşfe çıkacağınız Kedainiai eski kenti, Litvanya’nın en eski şehirlerinden birisidir ve güzel Barok mimarisiyle size büyüleyici bir gezi imkanı sağlayacaktır. Kedainiai, 1372 yılında kuruldu ve şehir merkezi harika manzaralarla dolu.

Burada gezerken görebileceğiniz Barok döneminden kalma tarihi evlerin yanı sıra Protestan, Ortodoks kiliseleri ve bir dizi etkileyici sinagog da gezinizi süsleyecek.

Kedainiai Eski Kenti'nin Sokaklarını Gezin
Kedainiai Eski Kenti’nin Sokaklarını Gezin

Aerobilet uçak bileti sayfasından kolayca alabileceğiniz Litvanya uçak bileti ile tarihi kentlerin ve büyüleyici mimarilerin arasında masal gibi bir yolculuk sizi bekliyor.