Kişinev Uçak Bileti ile Moldova’nın Başkentini Gezin

0
967
Kişinev Uçak Bileti ile Moldova'nın Başkentini Gezin
Kişinev Uçak Bileti ile Moldova'nın Başkentini Gezin

Kişinev uçak bileti ile gezeceğiniz Moldova başkentinde unutulmaz bir macera sizi bekliyor. Moldova’nın hemen hemen bütün yolları, şarap ve yemekleriyle ünlü başkent Kişinev’e çıkıyor. Kişinev Rus diline Chișinău olarak çevriliyor ve bu güzel şehir, ülkenin endüstriyel ve ticari merkezi olması nedeniyle her zaman çok hareketli. Şehrin kökenleri 6. yüzyıla kadar uzanırken modern Kişinev şehrinin çoğu İkinci Dünya Savaşı’ndan ve 1940’ta meydana gelen trajik bir depremden sonra inşa edildi.

Kişinev, insanların yaşlı ağaçların gölgesinde satranç oynadıkları, sokak festivalleriyle ve kaldırım kafeleriyle süslü tarihi meydanlarıyla tanınıyor. Şehri gezerken birbirinden güzel mimari eserler görecek, harika turistik merkezleri ziyaret edecek ve bu güzel şehirden unutulmaz anılarla ayrılacaksınız.

Kişinev uçak bileti alarak keşfe çıkacağınız yedi tepe kenti olarak bilinen Kişinev, doğa güzellikleri bakımından da çok zengin. Şehir, Moldova’nın başkenti olarak Bic Nehri kıyısında yer alıyor, ayrıca bu eski Sovyet şehri hala Sovyet egemenliğinin eski unsurlarını koruyarak batı modellerine dayanan yeni mimariler ile gelişiyor. Kişinev, gelir ve yaşam standartları konusunda Moldova’nın en zengin şehri. Kaliteli restoranlar, şık kafeler, rahat barlar ve publarla dolu hareketli bir gece hayatı sahnesi de Kişinev’de sizi bekliyor.

Aerobilet ayrıcalıklarıyla en iyi fiyatlarla Kişinev uçak bileti alabilir ve Moldova’nın tarihi ve kültürel güzellikleri arasında unutulmaz bir gezi yapabilirsiniz.

Kişinev’i Ziyaret Etmek İçin En İyi Zamanlar

Kişinev’de sıcaklık aralık ayından şubat ayına kadar donma noktasının altında kalma eğiliminde. Yaz ayları oldukça sıcak ve bahar ayları şehri gezmek için ideal ılık havalar sunuyor. Bu nedenle Kişinev’i ziyaret etmek en iyi zamanlar mart ve ekim ayları arasıdır.

Kişinev’ne Nerede Yenir?

Düşük, orta ve yüksek fiyatlı restoranların çeşitliliği ile Kişinev şehri tam bir yemek cenneti. Şehirdeki pek çok restoranın birinde geleneksel Avrupa mutfağı lezzetlerinin yanı sıra lezzetli Moldova yemeklerinin de tadına bakabilirsiniz.

Kişinev uçak bileti ile ziyaret edeceğiniz Popasul Dacilor; birinci sınıf yerel yemekleri, otantik dekorasyonu ve geleneksel kostümler giymiş garsonları ile sizi zaman yolculuğuna çıkaracak bir yer. Mükemmel bir akşam yemeğinden sonra güzel Moldova tatlılarını denemek için gidebileceğiniz Paris tarzı ünlü bir pastane olan Creme de la Creme’de hem Moldova hem de Fransız tatlılarını deneyebilirsiniz.

Kişinev’de Gezilecek Yerler

Kişinev Valea Morilor Parkı

Kişinev şehrini gezdikten sonra büyüleyici bir ortamda dinlenmek için şehir merkezinden 10 dakika uzaklıktaki Valea Morilor Parkı’nı ziyaret edebilirsiniz.

Kişinev Valea Morilor Parkı
Kişinev Valea Morilor Parkı

Kişinev uçak bileti alarak güzelliklerini göreceğiniz bu etkileyici park, modern ve endüstriyel şehir ortamından tamamen farklı bir manzara sunuyor. Valea Morilor Parkı’nda turistlerin kanoyla gezinti yapmaktan zevk aldığı küçük bir göl bile var. Öğleden sonra piknik yapmak veya çocuklarınızla birlikte eğlence parkını ziyaret etmek için buraya uğrayabilirsiniz. Gün batımı saatlerinde çok güzel görünen bu parkta doğa güzellikleri içinde kaybolacaksınız.

Kişinev Gül Vadisi

Bu ünlü parkı Kişinev gezinizde mutlaka ziyaret etmenizi öneririz. Şehrin merkezinde yer alan Gül Vadisi, etkileyici fıskiyenin yanında bir kitap okumak ya da hem gölün hem de küçük plajın tadını çıkarmak için harika bir yer.

Gül Vadisi aynı zamanda Aşıklar Parkı olarak da adlandırılan Stefan cel Mare’yi içeriyor. Sokaktaki müzisyenlerin muhteşem caz ezgileri eşliğinde spor yapabileceğiniz, uçurtma uçurabileceğiniz, nilüferlerle dolu muhteşem göletleri ve benzersiz gül bahçelerini gezebileceğiniz Gül Vadisi, turistler arasında çok popüler bir yer.

Elat

Kişinev’de alışveriş yapılabilecek en iyi yerlerden biri olan Elat; takı, ayakkabı, giysi, resim ve antika gibi çeşitli şeyler satan devasa bir pazar. İstediğin hemen her şeyi burada bulabilirsin. Fiyatlar için pazarlık yapılabiliyor, bu yüzden pazarlık becerilerinizi burada kullanarak benzersiz ürünler satın alabilirsiniz.

Eğer Kişinev tren istasyonunun yakınında kalıyorsanız, Kişinev Büyük Salon’a da mutlaka uğramalısınız. Yakın zamanda yenilendiğinden beri burası Kişinev’deki en modern alışveriş merkezlerinden biri. Burada harika bir alışveriş yapabilir ve yorulduğunuzda güzel bir kafede kahvenin tadını çıkarmak için mola verebilirsiniz.

Kişinev’de yöresel ürünler almak istiyorsanız, geleneksel el sanatları ürünleri satan bir açık hava pazarı olan Sanat Pazarı’na uğrayabilirsiniz. Moldova giysilerinin yanı sıra bu devasa pazarda Sovyet dönemi hatıraları, antikalar, mücevherler ve resimler gibi başka pek çok güzel şey de var. Şehirde antika almak için gelmeniz gereken yer de Sanat Pazarı’dır.

Kişinev Su Kulesi

Kişinev şehrinin bu ilginç su kulesi şehrin en iyi manzarasını sunduğu için turistler arasında çok seviliyor. Asansörden su kulesinin zirvesine çıkınca harika bir sanat galerisi ile karşılaşacaksınız. Şehir güneşin son ışıkları altında muhteşem göründüğü gün batımı sırasında kuleyi ziyaret etmenizi öneririz.

Kişinev Doğuş Katedrali

Büyük Millet Meclisi Meydanı’nda yer alan bu etkileyici katedral, şehrin en çok ziyaret edilen yerleri arasında. Moldova’daki diğer şehirlerde olduğu gibi Kişinev’de de katedraller şehrin manevi atmosferinin önemli bir parçası.

Kişinev Doğuş Katedrali
Kişinev Doğuş Katedrali

Dini önemi dışında bu katedral, mimarisi ve güzel iç mekanı ile dünya çağında tanınıyor. Neo Klasik bir tasarıma sahip olan Doğuş Katedrali, 1830’larda inşa edildi. İbadetin kısıtlandığı Sovyet döneminden pek çok yer gibi bu katedralde etkilendi ama şimdi tüm güzelliğiyle Doğuş Katedrali’ni gezebilir ve harika fotoğraflar çekebilirsiniz.

Orheiul Vechi

Kişinev merkezine sadece bir saat mesafede, Moldova’nın en inanılmaz manzarasını sunan Orheiul Vechi tarihi alanı bulunuyor. Kültürel ve tarihi öneme sahip zengin bir arkeolojik kompleks olan Orheiul Vechi, aynı zamanda çarpıcı doğal güzellikleri de görebileceğiniz bir yer.

Raut Nehri’ne bakan bu açık hava kompleksi, 2000 yıl öncesindeki Dacian kabilelerine kadar uzanan surlara, hamamlara, mağaralara, tarihi kalıntılara ve manastırlara sahip. Eski anıtların çoğunun tarihi M.Ö. 10. yüzyıla kadar uzanıyor. Bölgedeki eşsiz tarihi zenginlikten dolayı burada etkileyici sergiler sunan bir müze de inşa edildi.

Cricova Şaraphanesi Turu

Kişinev şehrinde yapılacak en iyi ve popüler şeylerden biri de Cricova Şaraphanesi Turu’na katılmaktır. Şaraplar, Moldova’nın her şehrinde çok seviliyor ve Cricova Şaraphanesi dünya çapında bir üne sahip. Turdan sonra şarap tadım etkinliklerine de katılabilirsiniz.

Cricova Şaraphanesi, 120 km’ye yayılmış bir yeraltı şaraphanesi. Mahzenin devasa bölümlerinde yaklaşık 1,2 milyon şişe şarap depolanıyor. Tur sizi bazı gizemli yollardan geçirecek, yeraltı şaraphanesinin tarihine ve ayrıca şarap yapım sürecine ilişkin size fikirler verecek.

Moldova Ulusal Tarih Müzesi

Moldova’nın başkenti olmasından dolayı ülkenin ulusal müzesinin Kişinev’de bulunması çok normal. Moldova ve Kişinev tarihi hakkında ilginç bilgiler alabileceğiniz ve ulusal hazineleri görebileceğiniz bu müze gezisine katılmanızı öneririz.

Moldova Ulusal Tarih Müzesi
Moldova Ulusal Tarih Müzesi

Moldova Ulusal Tarih Müzesi, ülkenin mirası ve tarihi hakkında 263.000’den fazla sergi içeriyor. Orta Çağ döneminden kalan pek çok benzersiz eseri de görebileceğiniz müze, şehri gezen turistlerin çok ilgisini çekiyor.

Kişinev Merkez Çarşısı (Piata Centrala)

Adından da anlaşılacağı gibi merkez çarşı (Piata Centrala), Kişinev şehrinin merkezinde kolay ulaşılabilir bir noktada yer alıyor. Piata Centrala, pek çok sokağı kaplayan devasa bir açık hava çarşısı olduğu için şehirde yürürken mutlaka bu çarşıya çıkacaksınız.

Taze meyve, sebze, kuru yemiş, çiğ bal, balık, et, ekmek, Moldova şarabı gibi yiyecek ve içeceklerin yanı sıra giysiler ve ev eşyalarına kadar her şeyi burada bulabilirsiniz. Çoğu ürün yerel üretimdir ve fiyatlar pazarlığa açıktır. Peynirden hoşlanıyorsanız, peynir salonuna mutlaka uğrayın ve satıcıların sunduğu çeşitlerin tadını çıkarın. Her zaman kalabalık ve gürültülü olan Kişinev Merkez Çarşısı, yerel hayatı izlemek için de mükemmel bir yer.

Transnistria Var Olmayan Ayrılan Ülke

“Var Olmayan Ülke” olarak bilinen Transnistria, tam anlamıyla gerçeküstü bir yer. Kişinev’den kısa bir yolculukla Avrupa’nın en ilginç yerlerinden birisi olan Transnistria’yı gezebilirsiniz.

Sovyetler Birliği, 1990’ların başında dağıldığı zaman, Moldova’dan bağımsızlık ilan eden ve Dniester Nehri’nde küçük bir toprak parçası olan ayrılıkçı bir millet kuruldu. Transnistria kendi topraklarını yönetiyor, ancak uluslararası olarak hiçbir ülke tarafından tanınmadığı için gerçekte var olmayan bir ülke. Buna rağmen Transnistria’nın kendi bayrağı, parası, hükümeti ve savaşa hazır bir ordusu var.

Lenin heykelleri hala gururla Transnistria sokaklarını süslüyor ve ulusal anıtın yanında Rus T-34 tankı bulunuyor. Transnistria’nın fiili başkenti Tiraspol’e Kişinev’den tren veya otobüs ile kolayca ulaşılabilir ve bu ilginç ülkeyi keyifle gezebilirsiniz.

Zentrum Aparthotel

Nostaljik tasarımlar Kişinev gezinizde sık sık karşınıza çıkacak. Tarihi seviyorsanız 1875’ten beri ayakta olan bu büyüleyici otelde konaklamayı tercih edebilirsiniz. Zentrum Aparthotel, ilk sahibi sanat aşığı olduğu için eşsiz sanat koleksiyonlarıyla tanınıyor.

Birçok ünlü sanatçı bu otelin odalarında misafir oldu ve otelin eşsiz dekorasyonundan ilham aldı. Her oda farklı bir sanatsal tarzda tasarlanmıştır ve bu otelde kaldığınızda yaratıcılığın etkisini hemen hissedebilirsiniz.

Tucano Kahve

Kişinev’de yapılacak en güzel şeylerden biri de bu ünlü kafenin tadını çıkarmak. Tucano Kahve, 2011’de açıldı ve o zamandan beri hem turistlerin hem de yerli halkın gözdesi. Bu hareketli ve güzel dekore edilmiş kafede 100’den fazla Arap kahvesi çeşidini tadabilirsiniz. Güzel kahvelerin yanı sıra eşsiz atmosferin de tadını çıkaracağınız Tucano Kahve’de keyifli bir mola verebilirsiniz.

Kişinev Ulusal Güzel Sanatlar Müzesi

Moldova’daki en iyi müzelerden birini ziyaret etmek istiyorsanız, Kişinev merkezinde bulunan Ulusal Güzel Sanatlar Müzesi’ne uğrayabilirsiniz. Sanat seven insanlar, müzede bulunan sergiler nedeniyle bu müzeye aşık oluyorlar. 1939 yılında Alexandru Plamadeala tarafından 160 sanat eseriyle başlayan müze, her yıl koleksiyonunu geliştirerek büyüyor.

Kişinev uçak bileti alarak keyifle gezeceğiniz Ulusal Güzel Sanatlar Müzesi’nin binası da Moldova’nın önemli bir anıtı olarak görülmeye değer güzellikte. Sanat eserlerinin yanı sıra müzenin benzersiz atmosferinin yarattığı güzel ortamın da tadını çıkarabilirsiniz.

La Placinte

Kişinev uçak bileti alarak başlayacağınız bu seyahatinizde yerel lezzetleri denemek mutlaka yapmanız gereken şeyler arasında yer alıyor. La Placinte, şehrin her yerinde birçok şubesi olan ve harika yemekler sunan ünlü bir restoran.

Kişinev’de çok sevilen yerel yemekler olan Mamaliga, Branza ve Ghiveci’yi mutlaka denemenizi öneririz. La Placinte; ızgara, salata, turta ve diğer lezzetleri içeren geniş bir menüye sahip. Lezzetli yemeklerle birlikte yerel Moldova şaraplarını ve biralarını da tatmayı da unutmayın.

Kişinev İkinci Dünya Savaşı Zafer Anıtı

Sadece Nazilere karşı yapılan savaşta değil, Sovyetler Birliği’nin çöküşünü takip eden iç çekişmelerde ölen Moldovalıları da anan İkinci Dünya Savaşı Zafer Anıtı, Kişinev merkezinde ziyaretçi çekiyor.

Kişinev İkinci Dünya Savaşı Zafer Anıtı
Kişinev İkinci Dünya Savaşı Zafer Anıtı

Ordu tarafından korunan bu dev Sovyet tarzı anıtın etrafında kuşatan bir ebedi alev var. Bu alev, küçük ulusun büyük mücadelelerine bir övgü olarak her zaman canlı tutuluyor.

Kişinev Uçak Bileti ile Epik Sovyet Heykellerini Görün

Kişinev uçak bileti alarak şehrin tüm turistik yerlerini gezip lezzetleri yemeklerini denedikten sonra başkentin sokaklarında dolaşabilir ve nostaljik Sovyet sanat eserlerini keşfedebilirsiniz. Çalışkan kahramanları ve korkusuz savaşçıları simgeleyen destansı Sovyet heykelleri hala Kişinev meydanları ve sokaklarında yükseliyor.

Aerobilet IOS ve Android mobil uygulamalarından veya web sitesi uçak bileti sayfasından kolayca Kişinev uçak bileti alabilir ve Moldova’nın güzel başkentinde keyifle gezebilirsiniz.