Bergen Uçak Bileti Alarak Norveç’e Seyahat Edin

0
880
Bergen Uçak Bileti Alarak Norveç'e Seyahat Edin
Bergen Uçak Bileti Alarak Norveç'e Seyahat Edin

Bergen uçak bileti alarak unutulmaz bir yolculuk yapacağınız, Norveç’in en büyük ikinci şehri olan Bergen, aynı zamanda batı sahilinin en büyük limanı ve İskandinavya’nın en işlek yolcu gemisi duraklarından biri. Yerel olarak Yedi Dağlar olarak bilinen bir tepe halkası ile çevrili olan şehrin tablo güzelliğindeki ortamı ve çarpıcı doğal limanı, bölgenin Norveç’in en popüler turistik yerlerinden biri olmasını sağladı.

Ayrıca bu güzel şehir; Bergen Uluslararası Festivali, Nattjazz Festivali ve Bergenfest gibi popüler yaz müzik etkinliklerine ev sahipliği yapan ülkenin önde gelen kültürel destinasyonlarından biri. Bergen şehri, Avrupa’nın en eski orkestralarından biri olan Bergen Filarmoni Orkestrası’na da ev sahipliği yapıyor. Şehrin zengin tarihini keşfedebileceğiniz, sanat ve bilime adanmış mükemmel müzeleri de Bergen’de keyifle gezebilirsiniz.

Aerobilet uçak bileti sayfasından en iyi fiyatlarla Bergen uçak bileti alarak hem bu güzel şehri hem de Norveç’in büyüleyici güzelliklerini göreceksiniz.

Bergen’de Gezilecek Yerler

Bryggen Hansa İskelesi

Renkli Bryggen Hansa İskelesi, Bergen’in en popüler turistik yerlerinden biri. Restoranlar, stüdyolar, atölyeler ve butik dükkanlarla dolu dar sokakları ve eski ahşap ticaret evleri keşfetmeye buradan başlayabilirsiniz.

Bryggen Hansa İskelesi
Bryggen Hansa İskelesi

Bergen uçak bileti ile keşfe çıkacağınız Bryggen’in İngilizce rehberli yürüyüş turları haziran ayından eylül ayına kadar devam ediyor. Bu turlarla ünlü Hansa tüccarlarının yaşamını öğrenebileceğiniz ve Orta Çağ’dan kalma muhteşem kalıntıları görebileceğiniz güzel bir geziye çıkabilirsiniz. Buradayken 14. yüzyıla tarihlenen pek çok eseri ve şehrin ilk yerleşimcileri olan Vikinglerin büyüleyici tarihini sunan ünlü Bryggen Müzesi’ni de ziyaret edebilirsiniz.

Bergen Floyen Dağı (Floyfjell)

Bergen’in kuzeydoğusunda, kentin ve çevresinin muhteşem manzarasını sunan 319 metrelik bir dağ olan Floyfjell Dağı yükseliyor. En çarpıcı manzaralar için sabahın erken saatlerinde veya alacakaranlıkta dağı ziyaret edin. Yürümekten hoşlanmıyorsanız dağın zirvesine bir füniküler raylı sistemle çıkabilirsiniz.

Muhteşem Bergen manzarasını gördükten sonra zirvedeki restoranda harika bir akşam yemeği de yiyebilirsiniz.

Norveç Fiyortları

Bergen uçak bileti alarak keşfe çıkacağınız bu güzel Norveç şehri, ülkenin en büyük ikinci fiyortu olan geniş Hardangerfjord’un yakınında yer alıyor. Hardangerfjord’u çevreleyen bölge, çarpıcı buzulları ve şelaleleriyle ünlü, ayrıca burası 19. yüzyıldan beri popüler bir turizm merkezi. Sognefjord de Norveç’in fiyortların en büyüğü olarak Bergen’den kısa bir sürüş mesafesinde yer alıyor ve doğal kıyı boyunca günlük geziler düzenleniyor.

Kuzey Kutup Dairesi

Muhteşem Kuzey Işıkları’nı (Aurora Borealis) veya gece yarısı güneşini görmek istiyorsanız, Kuzey Kutup Dairesi içinde yaklaşık 350 kilometre mesafedeki Tromso liman kentine Bergen merkezinden kolayca gidebilirsiniz.

Şaşırtıcı derecede ılıman bir iklime sahip bu bölge; ünlü turistik yerlere, plajlara, kamplara ve popüler bir turizm merkezi olan Lofoten Adaları’na da uğrayabileceğiniz çok güzel bir yer.

Bergenhus Kalesi

Tarihi Bergenhus Kalesi, 16. yüzyılın sonlarından beri Bergen limanının girişine hükmediyor ve İskandinavya’daki en etkileyici yapılardan biri olarak turistleri kendine çekiyor. 1940-1945 Alman işgali sırasında kadınların ve direniş gruplarının katkısı ile ilgili büyüleyici sergileri sunan mükemmel Bergenhus Kalesi Müzesi’nde de zaman geçirmeyi unutmayın.

Bergenhus Kalesi
Bergenhus Kalesi

Daha sonra eski bir 12. yüzyıl kalesinin kalıntıları üzerine 1660 civarında inşa edilmiş başka bir kale olan Sverresborg Kalesi surlarının kalıntılarında da yürüyebilir ve Bergen limanının muhteşem fotoğraflarını çekebilirsiniz.

Bergen Ulriken Dağı

Bergen’in en yüksek dağı yürüyüş yapmak için gelen turistler ve yerliler için yapılabilecek en popüler yerlerden biri. Ulriken Teleferiği istasyonunda veya Montana Hostel’de en yaygın başlangıç ​​noktaları olan birçok parkur var. Dağ oldukça dik ve buraya yürüyüş yapmak en az bir buçuk saat kadar sürüyor, ancak turistler şehrin muhteşem manzarasına ve zirvenin restoranında dinlenme fırsatları için buraya akın ediyorlar.

Uzman yürüyüşçüler buradan Floyen Dağı’na uzanan Vidden Yolu boyunca beş saatlik bir yürüyüş de yapabilirler. Ulriken Teleferiği, dağa tırmanmak ve inmek için en eğlenceli yol ve teleferik yolculuğunuz boyunca mükemmel manzaralar görecek, gezinizin en iyi fotoğraflarını çekeceksiniz.

Bergen Pazar Meydanı

Şehrin güzel ana limanının güneydoğu ucunda yer alan Bergen Pazar Meydanı, her zaman hareketli bir yer. Meşgul rıhtımları, yerel balıkçıların her sabah denize açıldıkları iskeleler ve 700 yıllık balık pazarı Torget ile Pazar Meydanı özellikle erken kalkanlar için büyüleyici bir gösteri sergiliyor.

Bergen Pazar Meydanı’nda kentin en iyi restoranlarında pek çok taze deniz ürününü de tadabilirsiniz.

Bergen Lisoy Adası

Fana banliyösünde bir ada olan Lisoy’de, ünlü Norveçli kemancı Ole Bull’un romantik 1873 villası ile ünlü. Arazi 1973’ten bu yana halka açık ve 13 kilometrelik yürüyüş yollarıyla bu güzel adayı keşfedebilir, bir çardakta piknik yapabilir veya sayısız göletten birinde yaz aylarında keyifle yüzebilirsiniz.

Ada bünyesinde ayrıca, rehberli ev ve bahçe turları düzenleyen bir müze de bulunuyor. Lyse Abbey (Lysekloster), olarak da bilinen Lyse Manastırı kalıntıları, adanın bir başka önemli ilgi çeken yeri. 1146’da İngiltere’nin York rahipleri tarafından kurulan bu ada, Norveç’teki ilk Cistercian Evi’ne de sahip.

Bergen Kraliyet Rezidansı

Bergen Kraliyet Rezidansı ve ziyafet salonu olan Hakon’s Hall (Hakonshallen), 1261’de Norveç kralı Hakon Hakonsson için inşa edildi. Zamanla oluşan hasarın ardından 1950’de tamamen restore edilen bu etkileyici salon, yıl boyunca turistlere açık.

Bergen Kraliyet Rezidansı
Bergen Kraliyet Rezidansı

Rezidansın yakında 1270’lerden kalma Rosenkrantz Kulesi de yer alıyor. Bu mükemmel Rönesans yapısı, bir güçlendirme için birkaç kez genişletildi. Turistler burada şehrin mükemmel manzarasını izlemek için terasa çıkabiliyor ve kule turları zindan da dahil olmak üzere diğer ilginç alanları da içeriyor.

Bergen Açık Hava Müzesi (Gamle Bergen)

Eski şehir bölgesinde yer alan Sandviken, sizi 19. yüzyılın başlarına götüren bir yaşam tarihi müzesi olan bir açık hava müzesi. Müze, 1946’da Bergen’in tarihi binalarını koruma çabası kapsamında açıldı ve şimdi bir zamanlar şehir merkezinde duran 55 orijinal ahşap evi koruyor.

Bergen eski kentini keşfederken bu açık hava müzesine uğrayarak tarihi Bergen atmosferinin tadını çıkarabilirsiniz. Müze ayrıca yıl boyunca süren geleneksel Norveç kutlamalarına ve özel etkinliklere de ev sahipliği yapıyor.

Bergen Grieg Müzesi (Troldhaugen)

Bergen’in güneyinde sadece kısa bir yürüyüş mesafesinde bulunan Troldhaugen, Norveçli besteci Edvard Grieg’in eski evi olarak ünlü. 1885 yılında inşa edilmiş ve iyi korunmuş olan ev, şimdi Grieg Müzesi’nin yeri olarak bestecinin hayatı ve çalışmalarına adanmış durumda.

Bergen Grieg Müzesi (Troldhaugen)
Bergen Grieg Müzesi (Troldhaugen)

Greig Müzesi, Edvard ve Nina’nın yaşadığı villada yer alıyor ve ziyaretçiler, Greig’in konsantrasyon için gittiği gölün kenarındaki özel çalışma alanı olan bestecinin kulübesini de görebilirler. Bölge aynı zamanda 200 kişiyi ağırlayan, bestecinin kulübesine ve göle bakan oda müziği performans salonu olan Troldsalen’i de barındırıyor. Konserler burada haziran-eylül ayları arasında düzenli olarak gerçekleşiyor.

Bergen Katedrali

Bergen’in görkemli katedralinin tarihi, manastır kilisesi olarak hayata başladığı 1181 yılına dayanıyor. 1623 ve 1640 yıllarında çıkan yangınların ardından katedralin mevcut dış cephesi, 1880’lerde yeniden inşa edilirken mimar Christian Christie, tadilat sırasında buraya Rokoko tarzı ilginç bir tasarım da ekledi.

Bergen Katedrali, turist mevsimi boyunca haziran başından ağustos sonuna kadar her gün ziyarete açık ve bu süre zarfında İngilizce rehberli turlar düzenleniyor. Sezon dışında ise katedral sadece çok sınırlı zamanlarda halka açık.

Bergen Hansa Müzesi

Bergen’in 18. yüzyıldan kalma ticaret evlerinin en iyi korunanı olan Finnegard, 1872’deki açılışından beri Hansa Müzesi’ne ev sahipliği yapıyor. Bu eski sayım evi, Hansa Birliği üyesi Alman tüccarların yaşamları hakkında mükemmel bir fikir veriyor.

1704 yılında inşa edilen müzenin orijinal iç mekanında silah, mobilya ve teçhizat ekranları yer alıyor. Müzenin bir parçası olan Schotstuene’deki toplantı odaları ve mutfağı da St. Mary Kilisesi’nin yanındaki bir binada bulunuyor ve bu bina ünlü tüccarlar topluluğu hakkında ek sergiler içeriyor.

Bergen KODE Müzeleri

KODE, Bergen merkezinde tümü Lungegard Gölü kıyısı boyunca uzanan dört binadan oluşuyor. Permanenten olarak bilinen KODE1, yerel olarak üretilen gümüş ve altın eserler sunan Gümüş Hazinesi de dahil olmak üzere müzenin kalıcı koleksiyonlarının birçoğunu elinde bulunduruyor. KODE1 ayrıca, eski ustaların eserlerinin yanı sıra Asya ve Avrupa’dan gelen antikaları içeren Singer koleksiyonuna da ev sahipliği yapıyor. KODE2 ise çok çeşitli değişen sergilerin yanı sıra kapsamlı bir sanat kitabı koleksiyonuna da sahip.

KODE3, Edvard Munch’un geniş çalışma koleksiyonu ile tanımlanıyor ve müze, haziran-ağustos ayları arasında günlük İngilizce rehberli turlar sunuyor. Gezeceğiniz son bölüm olan KODE4 ise müzenin Modernist sanat koleksiyonlarının yanı sıra çocuklar için etkileşimli bir sanat müzesi olan Kunstlab’a da ev sahipliği yapıyor. Kunstlab, 16 yaş ve altı çocuklar için ücretsiz. KODE’nin yönetiminde ayrıca Edvard Grieg Müzesi, Harald Saeverud Müzesi ve Ole Bull Müzesi de bulunuyor.

Bergen Üniversitesi Müzesi

Bergen, dünyada benzersiz koleksiyonları ile ünlü bir üniversitesi müzesine sahip. Bir gün geçirmeye değer olan Bergen Üniversitesi’nin müzesi; Doğal Tarih Koleksiyonu, Kültürel Tarih Koleksiyonu ve Denizcilik Müzesi’ni içeriyor.

Bergen uçak bileti alarak ziyaret edeceğiniz müzenin paha biçilmez koleksiyonlarını gezdikten sonra üniversitenin güzel botanik bahçesinde de gezintiye çıkabilirsiniz. Botanik bahçesinin hemen yanında bulunan yemyeşil Nygardspark da ünlü Unicorn Çeşmesi ile görülmeye değer bir yer. Gezinizin sonunda dünyanın dört bir yanından 5000’den fazla bitkinin mükemmel bir koleksiyonu olan Norveç Arboretumu’na uğramayı unutmayın.

VilVite Bergen Bilim Merkezi

Dil engelleri sizi VilVite Bergen Bilim Merkezi’ndeki sayısız etkileşimli sergiyi incelemekten alıkoyamaz. Aileler arasında çok popüler olan bu merkez, her yaştan ziyaretçiyi kendine çekiyor. Gezeceğiniz sergiler arasında hidroelektrikle deneme yapmak, hava durumunu ekranda tahmin etmek ve bir balonun içinde uçmak gibi birbirinden ilginç deneyimler yaşayacaksınız.

Bir sanal tanker deneyiminde petrol tankeri navigasyonu deneyebilir veya açık deniz sondajının derin deniz dünyasına gidebilirsiniz. Diğer sergiler fizik, enerji ve hava özelliklerini eğlenceli yollarla keşfetmenizi sağlıyor.

Bergen Şehir Turu

Şehrin en gözde turistik mekanlarına kolayca ulaşmak isteyenler için mükemmel olan Hop On Hop Off Turu ile bu güzel şehri kolayca keşfedebilirsiniz. Bu rehberli turlar hem şehrin en güzel yerlerini gösteriyor hem de harika bilgiler veriyor. Güzergah durakları arasında Skolten Kruvaziyer Terminali, Hansa Müzesi ve Floyen Dağı Füniküleri bulunuyor.

Bergen Uçak Bileti ile Norveç Kıyı Şehirlerini Gezin

Bergen uçak bileti ile keşfe çıkacağınız Norveç’in üçüncü büyük şehri olan Stavanger, Bergen’in yaklaşık üç saat güneyinde yer alıyor. Bu güzel şehir turistik cazibe merkezleri ve yapılacak şeyler ile dolu büyük bir yolcu gemisi limanı.

Alesund ada kenti ise Bergen şehrinin batı sahilinde bulunuyor ve muhteşem Art Nouveau mimarisi ile görülmeye değer bir yer. Bergen gezinizde günlük turlara katılarak bu güzel kıyı şehirlerini de keyifle gezebilirsiniz.

Aerobilet IOS ve Android mobil uygulamalarından veya web sitesi uçak bileti sayfasından en iyi fiyatlarla Bergen uçak bileti alabilir ve Norveç’in en güzel şehirlerinden birisine unutulmaz bir yolculuk yapabilirsiniz.