Samara Uçak Bileti ile Rusya Güzelliklerine Yolculuk

0
672
Samara Uçak Bileti ile Rusya Güzelliklerine Yolculuk
Samara Uçak Bileti ile Rusya Güzelliklerine Yolculuk

Samara uçak bileti ile keyifle gezeceğiniz Rusya’da Volga Nehri kıyısında bir liman şehri olan Samara, size görülecek pek çok şey sunan güzel bir liman şehir. Samara aynı zamanda hava, demiryolu ve nehir trafiği için de büyük bir merkez, bu nedenle bölgeye yapılacak herhangi bir gezide bu güzel şehirde mutlaka bir mola veriliyor.

Etkileyici bir sanat müzesinin, bir uzay üssünün ve ilginç bir İkinci Dünya Savaşı döneminden kalma sığınağın yanı sıra Samara’da çok canlı bir sosyal ortam, kaliteli restoranlar ve büyüleyici plajlar bulacaksınız. Yaz günlerinde nehir kıyısı çiftlerle ve ailelerle doluyor. Samara gezinizde uzun ve etkileyici nehir kenarı parklarında gezme şansını kaçırmayın. Bu güzel şehir aynı zamanda Zhiguli Tepeleri’ne geziler için de üs görevi görüyor.

Aerobilet IOS ve Android mobil uygulamalarından veya web sitesi uçak bileti sayfasından en iyi fiyatlarla Samara uçak bileti alabilir ve Volga Nehri manzaraları arasında güzel bir yolculuk yapabilirsiniz.

Samara’da Gezilecek Yerler

Volga Sahili

Samara’nın plajları belki de kentin en büyük turistik merkezleridir. Yaz aylarında Volga sahilini dolduran yerliler ve tatilciler, güneşin ve Volga’nın baştan çıkarıcı sularının tadını çıkararak doyasıya yüzüyorlar. Samara’nın plajlarında pek çok kafe, restoran, plaj kulübü ve su sporu olanakları bulunuyor.

Volga Sahili
Volga Sahili

Yaz aylarında Samara’yı ziyaret ediyorsanız yüzmek yapılacak en güzel şeylerden biri. Yüzmek istemiyorsanız sahil boyunca uzanan kordonda da güzel bir gezinti yapabilirsiniz. Yol boyunca hediyelik eşyalar satan tezgahların, ucuz bira ve yiyeceklerin bulunduğu çok sayıda yaz kafesinin yanı sıra Zhigulevsky Bira Fabrikası, Iversky Manastırı ve Zafer Anıtı gibi Samara’nın en ünlü yerlerinden bazıları da göreceksiniz. Rahat bir tempoda sahildeki tüm yolu yürümek birkaç saat sürebilir.

Stalin’in Sığınağı

Samara uçak bileti ile gezeceğiniz bu güzel şehir, İkinci Dünya Savaşı tarihinin korkunç bir parçasını gizler. Almanların Moskova’yı ele geçirmesi durumunda Stalin’in yer değiştireceği yer burasıydı. Hiç kullanılmamış bu devasa sığınak, Kültür ve Sanat Akademisi’nin altında 9 kat olarak inşa edildi.

1941’de Almanların Moskova’ya neredeyse ulaştığı zaman, Samara özellikle avantajlı coğrafi konumundan dolayı bir saklanma noktası olarak seçildi. Kremlin yetkililerinin birçoğu Samara’ya taşınırken Stalin için de bu sığınak inşa edildi. Gizliliğe yeminli Moskova’dan gelen 500’den fazla metro inşaat işçisinden oluşan bir ekip, sığınağın inşası için Samara’ya getirildi. Sığınağa giden 8 metre çaplı şaft, elle kazılarak 37 metre derinliğe çıkarıldı. Proje tam bir gizlilik içerisinde gerçekleştirildi, öyle ki komşu evler bile inşaatın sürdüğünü bilmiyorlardı.

Bugünlerde sığınak bir müze olarak hizmet veriyor ve Samara’nın en büyük turistik yeri olarak çok ilgi görüyor. Sığınağı gezmek için bir tur grubuna katılabilirsiniz. Bu gezinizde 1940’lardaki haliyle korunmuş olan sığınağı göreceksiniz. Görülmesi gereken özellikler arasında ise konferans salonu, ofisler, oturma odaları ve çok zengin bir şekilde süslenmiş bir yemek odası bulunuyor.

Samara Amble Parkı

Samara Plajı’na kısa bir yürüyüş mesafesinde olan bu nehir kenarı gezinti yeri, yaz aylarında çok hareketli. Amble Parkı, yerliler ve turistler için çok popüler bir mekan. Parkın bahçelerde rahatlayın veya Volga’nın güzelliğinin tadını çıkarın.

Amble Parkı gezinizde görecekleriniz arasında alışveriş kioskları, paten alanları ve bisiklete parkurları bulunuyor. Samara’nın yaz aylarında en popüler yerleri Amble Parkı ve çevredeki güzel plajdır.

Volga Nehri Manzaraları

Şehir dışına kısa bir yolculuk, sizi Volga nehrinin en güzel manzaralarından biri ile ödüllendirecek. Samara virajı boyunca uzanan bir nehir panoraması için Zhiguli Dağları’nın eteklerindeki gözlem noktasına gidebilirsiniz.

Volga Nehri Manzaraları
Volga Nehri Manzaraları

Eski bir helikopter pistine yerleştirilmiş gözlem güvertesinden manzara o kadar etkileyici ki buraya ulaşmak zahmetli olsa bile alan her zaman kalabalıktır.

Samara Uzay Müzesi

Samara şehrinin en ilgi çekici yerlerinden biri olan Samara Uzay Müzesi, Rus havacılığının korunmasına ve desteklenmesine adanmış en büyük kuruluşlardan biri. Galeriler 1977’de kuruldu ve tarih boyunca Rusya’nın yaptığı uzay yolculuklarıyla ilgili etkileyici olaylar galerilerde sergileniyor. Samara Uzay Müzesi’nin sergileri dört alana bölünmüş; Rus uzay uçuşlarının tarihi arka planı, büyük araştırmalarda önemli durumlar, Samara Havacılık Üniversitesi’nin tarihi arka planı ve günümüzdeki Samara havacılık ticareti.

150’den fazla modele ve uzay roketine ev sahipliği yapan müze, çocuklu aileler için de oldukça eğlenceli. Mutlaka görmeniz gereken olağanüstü şeyler arasında ise Mir uzay istasyonu, Vostok ve Soyuz roketleri yer alıyor. Müzeyi gezerken uzay araçlarının içine girerek astronotların beslenme alanlarını ve uyku bölümlerini görebilirsiniz.

Samara Ploshchad Slavy ve Zafer Anıtı

Samara uçak bileti alarak keşfe çıkacağınız Ploshchad Slavy, Samara’nın hareketli savaş anıtı meydanı ve Volga Nehri’nin en iyi fotoğraflarını çekeceğiniz yer. Volga kıyılarındaki bir tepede yer alan çarpıcı Zafer Anıtı, bu gezinizde mutlaka görmeniz gereken bir eser.

Samara’nın sembolü olarak kabul edilen anıt, İkinci Dünya Savaşı sırasında Samara havacılık işçilerinin onuruna inşa edildi. Bu nedenle anıttaki işçi, geniş kanatlara sahip. Zafer Anıtı 40 metre, anıtın zirvesindeki işçi heykeli ise 13 metre yüksekliğinde.

Samara Ploshchad Slavy ve Zafer Anıtı
Samara Ploshchad Slavy ve Zafer Anıtı

Ploshchad Slavy Meydanı, daha geniş bir alan yaratmak için Samarskaya Ploshchad ile birleşiyor ve bu meydanlarda tüm önemli hükümet binaları yer alıyor. İki meydan birlikte çok büyük bir alanı kaplıyor ve enerjiniz varsa nehir kenarındaki Volzhsky Prospekt’ten Ploshchad Slavy’e kadar yürüyerek güzel manzaralar görebilirsiniz.

Samara Isıtma Anıtı

Rusya heykellerle doludur ve hemen her şeyi kutlamak ya da anmak için bir anıt ya da heykel tasarlanmıştır, buna ısıtıcılar da dahil. Uzun sert kışlara dayanan bir ülke için -30 derecenin altına düşen sıcaklıklardan dolayı ısınmak çok önemlidir.

Soğuk havalarda insanlardan daha çok sıcak arayan başka bir canlı ise kedidir ve bu yüzden bu sevimli hayvanın bir radyatörün üstünde tembellik ettiği Isıtıcı Anıtı yapılmıştır. 2005 yılında yerel sanatçı Nikolay Kuklev tarafından yaratılan heykel aynı zamanda radyatörün Rus kökenlerine de saygı gösteriyor. 1800’lerin ortalarında ilk radyatör Rusya’da geliştirilmişti.

Zhiguli Dağları

Doğayla iç içe olmak ve benzersiz manzaralar görmek için Zhiguli Tepeleri olarak da bilinen Zhiguli Dağları boyunca doğa yürüyüşü turlarına katılabilirsiniz.

Zhiguli Dağları
Zhiguli Dağları

UNESCO Dünya Mirası Listesi’nde yer alan bir rezervle çevrili dağ silsilesi, Volga Nehri boyunca uzanıyor ve Rusya’nın kalabalık şehir hayatından kaçmak isteyen yerli ve yabancı turistleri kendine çekiyor.

The Old Flat

Eski Sovyet döneminde ülkenin en önemli kişilerine hizmet veren ve çok ünlü bir restoran olan The Old Flat’ta zaman içinde geriye bir yolculuk yapabilir, aynı zamanda da lezzetli Rus yemeklerini tadabilirsiniz. Detaylara çok dikkat edilerek dekore edilmiş olan restoran, keşfedilmeyi bekleyen eski bir Sovyet sarayına benziyor.

Tuzlu balık, ekşi krema ve turşu ürünleri ile dolu yerel Samara yemeklerini ve otantik Rus lezzetleri denedikten sonra buradan güzel bir kitap almayı da unutmayın, çünkü restoran aynı zamanda bir kitapçı.

Samara Troitsky Pazarı

Merkezi pazarlar, yerel yaşam hakkında bir fikir edinmenin harika bir yoludur ve Troitsky Pazarı, Samara şehrini gerçekten keşfetmek için size harika bir fırsat sunuyor. Bölgede yetişen taze meyve ve sebzelerden Volga Nehri’de tutulan tuzlu kurutulmuş balıklara kadar burada pek çok ürünü burada bulacaksınız.

Samara Troitsky Pazarı
Samara Troitsky Pazarı

Rusya genelinde standart atıştırmalar bira eşliğinde tuzlanmış balık yemeyi içeriyor ve Troitsky Pazarı gezinizde hem yerel biraları hem de lezzetli balıkları deneme şansı bulacaksınız.

Samara Sanat Müzesi

Samara şehrinin en önemli kültürel merkezi olan Samara Sanat Müzesi, Avrupa sanat eserleri dahil olsa da ağırlıklı olarak Rus sanatını sergiliyor. Müzede pek çok döneme ait Rus sanatçıların paha biçilmez eserlerini keyifle inceleyebilirsiniz. Samara Sanat Müzesi, ayrıca etkileyici bir erken dönem Kazimir Malevich eserleri koleksiyonu da barındırıyor.

Zhiguli Brewery

1881’den bu yana Rusya’nın en popüler biralarından bazılarını üreten Samara, birayı seven bir ülkenin bira başkenti olarak biliniyor. Avusturyalı Alfred von Vacano tarafından kurulan Zhiguli Brewery bira fabrikası, Sovyet döneminde en çok tercih edilen bira olan Zhigulevskoye’yi üretiyor. Zhiguli Brewery’e yapılan gezilerde Volga balıkları eşliğinde ülkenin en iyi biralarını tadabilirsiniz. Havanın güzel olduğu bir günde, fabrikadan sahile doğru harika bir yürüyüşe de çıkabilirsiniz.

Iversky Kadınlar Manastırı

1850’de kurulan Iversky Kadınlar Manastırı, bir zamanlar 500’den fazla rahibeye ev sahipliği yapıyordu. Volga Nehri’ne bakan çarpıcı şapeller ve 70 metrelik bir çan kulesinin yanı sıra rahibeler için konaklama alanlarını da içeren odalar, 19. yüzyılın sonları ve 20. yüzyılın başlarından kalma.

Manastır, 1925’de kapatıldı ve işçiler için konut olarak kullanıldı. Manastırın bazı kısımları sonraki yıllarda tahrip edildi. 1991 yılında yeniden açılan manastır, büyük bir yenileme çalışmasına konu oldu. Iversky Kadınlar Manastırı hem tarihi hem de estetik açıdan hoş bir eser ve görülmeye değer bir yer. Manastır aynı zamanda el sanatları ürünleri ile ünlü, bu nedenle burada harika bir alışveriş de yapabilirsiniz.

Samara Drama Tiyatrosu

Samara uçak bileti alarak keşfe çıkacağınız şehrin önemli simgelerinden biri olan Samara Dram Tiyatrosu, 1888 yılında ünlü mimar Mikhail Chichagov gözetiminde inşa edildi.

Samara Drama Tiyatrosu
Samara Drama Tiyatrosu

Yerel halk hem binanın mimarisi hem de içeride düzenlenen prodüksiyonların kalitesiyle gurur duyuyor, bu yüzden şehirdeyken Samara Drama Tiyatrosu’na uğrayabilir ve etkileyici bir performans izleyebilirsiniz. Bilet gişesi tiyatronun kuzey tarafında ve pazartesi hariç her gün 11:00-18:30 arasında açık.

Alabin Bölge Tarih Müzesi

Samara’nın en büyük ve en kapsamlı müzesi olan Alabin Bölge Tarih Müzesi, Samara ve çevresindeki bölge ile ilgili hemen her şeyi sergiliyor. Bölgede keşfedilen dinozor kemikleri de dahil olmak üzere, arkeoloji ve paleontoloji üzerine etkileyici sergileri burada görebilirsiniz. Etnografik bölüm, Volga bölgesinde uzun süre önce yaşayan insanlar hakkında ilginç sergileriyle ilgi çekiyor.

Modern tarih bölümü ise İkinci Dünya Savaşı sırasında Samara’da yaşanan durumu çarpıcı bir şekilde ortaya koyuyor. Din, sanat ve doğa koleksiyonları da turistler arasında çok popüler.

Samara Uçak Bileti ile Pokrovsky Katedrali’ni Gezin

Samara uçak bileti alarak keyifle gezeceğiniz Pokrovsky Katedrali hem dış mimarisiyle hem de iç dekorasyonuyla size unutulmaz bir görsel şölen sunacak. 1861 yılında inşa edilen katedral, Samara’nın en eski kiliselerinden biri. 19. yüzyılın başında cömertçe dekore edilmiş olan katedral, 1920’lerde yerel vatandaşları beslemek için satıldı.

Pokrovsky Katedrali aynı zamanda Samara’da devrimden sonra kapatılan ve 1946 yılına kadar kapılarını açık tutan son kiliseydi. Kilise etrafındaki geniş araziler, çiçek bahçeleri ve zarif giriş kapıları görülmeye değer güzellikte. Kiliseye giriş ücretsiz, ayrıca buradaki fırında pişen mayasız ekmekleri de tadabilirsiniz.

Aerobilet uçak bileti sayfasından kolayca Samara uçak bileti alabilir ve Volga Nehri’ni saran tarihi yapılar arasında unutulmaz bir geziye çıkabilirsiniz.