Antalya Uçak Bileti ile Kemer ve Çevresini Keşfedin

0
1747
Antalya Uçak Bileti ile Kemer ve Çevresini Keşfedin
Antalya Uçak Bileti ile Kemer ve Çevresini Keşfedin

Antalya uçak bileti alarak denizi, kumu ve güneşiyle dünya çapında ünlü, her yıl milyonlarca yerli ve yabancı turisti kendine çeken Antalya’da Kemer bölgesinin güzelliklerini keşfetmeye başlayabilirsiniz.

Torosların koyu yeşil bitki örtüsü ve Akdeniz’in masmavi sularıyla çevrili olan Antalya ülkemizin turizm başkentidir. Tarih boyunca Likyalılar, Lidyalılar, Pamfilyalılar, Bergamalılar, Romalılar, Bizanslılar, Selçuklular ve Osmanlılar gibi önemli medeniyetlere ev sahipliği yapmış Antalya, tarihi açıdan çok zengin bir yer. Her medeniyet için önemli bir şehir olan Antalya’da antik çağlardan Osmanlı dönemine kadar görülebilecek çok fazla şey var.

Aerobilet web sitesi uçak biletleri sayfasından Antalya uçak bileti alarak görebileceğiniz doğal ve tarihi güzelliklerin sayısı o kadar fazla ki bir yazıda hepsini anlatmamız imkansız. Bu yazımızda size Antalya-Kemer çevresindeki görebileceğiniz ve tatilinizin muhteşem geçmesini sağlayacak yerlerden bahsedeceğiz.

Kemer’in Gece Hayatını Keşfedin

Kemer, Türkiye’nin dünya çapında ünlü ve en popüler tatil beldelerinden birisidir. Bu şirin tatil beldesi özellikle Almanya, Rusya, Ukrayna, Hollanda ve İskandinav ülkelerinden gelen yabancı turistlerin Türkiye’de deniz ve doğa tatili için en çok tercih ettiği yerlerin başında yer alır.

Denizin ve çam ormanlarının birleştiği Kemer, muhteşem kum sahili, mavi bayraklı plajları, doğal güzellikleri, tabiat parkları, kaliteli restoranları, gece kulüpleri ve alışveriş imkanları ile size unutulmayacak bir tatil yaşatacaktır.

Renkli gece hayatından dolayı eğlence seven kişiler ve gençler tatillerinde bu hareketli beldeyi tercih ediyor. Kemer ve çevresinde çok sayıda dünya çapında ünlü disko, gece kulübü, canlı müzik sunan barlar ve kafeler bulunuyor. Kemer’de hem Akdeniz’in serin sularına kendinizi bırakabilir hem de sabaha kadar dans ederek eğlenebilirsiniz.

Adrasan’da Zaman Geçirin

Antalya uçak bileti alarak gezebileceğiniz Adrasan, muhteşem doğal güzellikleri ve 2 kilometrelik plajı ile Antalya’da mutlaka görülmesi gereken önemli yerlerden birisidir. Adrasan sahili tam anlamıyla bir doğa harikasıdır. Genellikle öğleden sonra çıkan ve karadan denize doğru esen batı rüzgârı sayesinde Adrasan sahili, dalgasız ve bir havuz kadar sakin bir denize sahiptir.

Adrasan yeşilin, mavinin ve denizden doğan güneşin keyfini çıkarabileceğiniz sakin bir tatil cennetidir. Berrak ve sakin denizinden dolayı sualtı dünyasını da keşfetmek için elverişli olan Adrasan’ın denizinde 20 metreye kadar sualtı görüş mesafesi bulunuyor.

Adrasan’da Zaman Geçirin
Adrasan’da Zaman Geçirin

Adrasan’da sahilin kuzey bölümünde Musa Dağı eteğinde ve Kocamuar bölümünde iki adet tarihi kale yer alır. Burada doğa yürüyüşleri yaparken bu kaleleri de gezebilir ve karşınıza çıkacak muhteşem manzaraların fotoğraflarını çekebilirsiniz.

Size gürültü ve kalabalıktan uzak, kafa dinleyeceğiniz bir tatil sunan Adrasan’da unutulmaz günler geçireceksiniz.

Olimpos’un Muhteşem Doğasında Dinlenin

Antalya’yı keşfederken merkezden yaklaşık 1 saat mesafede bulunan meşhur Çıralı tatil beldesinde karşınıza çıkacak eski bir Likya antik kenti olan Olimpos, muhteşem doğal güzellikleri, tarihi zenginliği ve güzel plajı ile Antalya’da mutlaka görülmesi gereken yerlerden birisidir. Olimpos, Akdeniz sahilindeki antik şehirlerin içinde doğal güzellikler ve çam ormanlarıyla sarılı gizli bir cennet gibidir.

Olimpos, antik Likya medeniyetinin en büyük ve en gelişmiş şehirlerinden birisiydi. Olimpos Antik Kenti’nin temelleri Helenistik dönemde, M.Ö. 300 civarında atılmıştır. Tarih boyunca pek çok medeniyet tarafından fethedilen Olimpos, en son olarak doğa tarafından fethedilmiştir. Burada sahile ulaşmak için ormanın içerisinden çam ve defne ağaçlarının kokusunu içinize çekerek, maceralı bir yolculuk yapmanız gerekir.

Olimpos’un Muhteşem Doğasında Dinlenin
Olimpos’un Muhteşem Doğasında Dinlenin

Muhteşem sahil şeridi sadece güneş ve deniz tutkunlarına ev sahipliği yapmaz aynı zamanda yaz aylarında büyük deniz kaplumbağaları Caretta Caretta’lar da geceleri yumurtalarını bırakmak için Olimpos sahiline gelirler. Nesli tükenmekte olan bu kaplumbağalar Olimpos’un simgelerindendir.

Burada sizi etkileyecek yerlerden birisi de Olimpos’un hemen yanı başında 230 metre yükseklikte bulunan ve kayalar arasında çıkan gazlardan dolayı yanan ateşi ile meşhur olan Yanartaş’tır. Buradaki hiç sönmeyen ateş, antik çağlarda ağzından ateş püskürten bir varlıkla bağdaştırılmıştır. Yanartaş’a Çıralı’dan yarım saatlik bir doğa yürüyüşü ile tırmanarak gitmek mümkün.

Phaselis Antik Kenti’ni Keşfedin

Antalya uçak bileti alarak sadece deniz ve güneşe değil aynı zamanda ülkemizin en önemli antik kentlerine de ulaşırsınız. Tatilinizde gezebileceğiniz Phaselis, bölgede bulunan en güzel antik kentlerden birisidir.

Eski bir Likya antik kenti olan Phaselis, benzersiz tarihi kalıntıları ve büyüleyici plajı ile mutlaka görülmesi gereken yerler arasındadır. Phaselis Antik Kenti’nin içi ve çevresi çam ormanlarıyla kaplıdır ve bu nedenle yazın en sıcak günlerinde bile burası oldukça serindir.

Phaselis’in tarihi M.Ö. 7.yüzyıla dayanıyor. Phaselis Antik Kenti’nde, agora ve hamamlar gibi çoğunluğu Roma Dönemi’ne ait birçok yapının hala eski ihtişamıyla ayakta durduğunu göreceksiniz. Helenistik mimarinin özelliklerini taşıyan antik tiyatro ise 2000 kişilik kapasitesi ve muhteşem deniz manzarasıyla gerçekten göz alıcıdır.

Phaselis Antik Kenti’ni Keşfedin
Phaselis Antik Kenti’ni Keşfedin

Aynı zamanda sırtını çam ormanlarına dayayan büyüleyici güzellikte bir koy da olan Phaselis Antik Kenti’ne, Tekirova’dan yürüyerek ulaşabileceğiniz gibi deniz yolundan tekneyle de ulaşabilirsiniz.

Yaz sıcağında bile Phaselis Antik Kenti’ni keyifle dolaşabilir ve tarihle doğanın birleştiği bu yere hayran kalabilirsiniz. Antik kenti gezdikten sonra en az orası kadar ünlü olan Phaselis Plajı’nda bir mola verebilir ve Akdeniz’in masmavi sularında kulaç atabilirsiniz.

Çıralı’da Kahvaltı Yapın

Huzurlu bir tatil düşlüyorsanız, muhteşem bir deniz ve yeşil bir doğa arıyorsanız Antalya Çıralı size bütün bu istediklerinizi sunacaktır.

Tüm stresinizden arınıp dinlenmek için çevresi muhteşem doğal güzellikler ile çevrili 3,5 kilometrelik plajı ve tertemiz denizi ile Çıralı’yı tercih edebilirsiniz. Çıralı’nın denizi aniden derinleşmediği ve deniz suyu ılık olduğu için çocuklar için idealdir.

Çıralı’da Kahvaltı Yapın
Çıralı’da Kahvaltı Yapın

Tatilinizde güne çam ormanları arasında organik bir kahvaltı yaparak başlamak, portakal bahçeleri arasında akan suyun sesini dinlemek ve beyaz çakıl taşlarıyla bezeli sahilde yürüyüş yapmak için Çıralı sizi bekliyor.

Çamyuva’yı Gezin

Antalya’nın Kemer ilçesine bağlı, doğal güzellikleri, eşsiz koyu ve plajı ile ünlü popüler tatil beldesi olan Çamyuva, güzelliğiyle sizi etkileyecek bir yer.

Likya medeniyetine ait tarihi eserleri bulabileceğiz Çamyuva’nın eski adı İtalyanca “Su” anlamına gelen Ağva idi. Belde, 1961 yılında çıkan Türkçe olmayan yerleşim birimlerinin değiştirilmesi yasası ile Çamyuva adını almıştır.

Çamyuva’yı Gezin
Çamyuva’yı Gezin

Çamyuva’nın tertemiz plajlarında harika bir gün geçirebilir, deniz paraşütü ve dalış gibi su sporları yapabilirsiniz. Ayrıca Çamyuva’dan çevre koylara düzenlenen tekne turlarına da katılma şansınız bulunuyor. Mükemmel sahiliyle ve masmavi deniziyle sizi büyüleyecek bir yer olan Çamyuva’nın sakin ve huzur dolu atmosferinde yılın bütün stresini üstünüzden atacaksınız.

Göynük Kanyonu’nu Görün

Antalya uçak bileti alarak havalimanına ulaştıktan sonra 30 dakikada ulaşabileceğiniz Antalya’nın Kemer ilçesine bağlı olan Göynük, mavi bayraklı plajları, Akdeniz’in berrak denizi ve doğal ve tarihi güzellikleri ile yerli ve yabancı turistler tarafından tercih ediliyor.

Burada gezebileceğiniz Göynük Kanyonu muhteşem doğası, ormanları, doğal şelaleleri ve havuzları ile doğa sporu sevenler açısından çok sevilen bir yerdir.

Göynük Kanyonu’nu Görün
Göynük Kanyonu’nu Görün

Göynük Kanyonu geziniz boyunca serinlemek için pek çok doğal gölet bulacaksınız, bu göletlerin temiz sularına kendinizi bırakarak dinlenebilirsiniz. Ayrıca Göynük Kanyonu’nun buz gibi sularında da yüzerek serinleyebilir ya da kayalardan yukarıya çıkarak şelalelerin muhteşem güzelliğini izleyebilir ve fotoğraflarını çekebilirsiniz.

Beldibi Mağarası’nı Görün

Antalya-Kemer sahil yolunun 40. kilometresindeki Çamdağ tünelinin çıkışında bulunan Beldibi Mağarası, bölgenin tarih öncesi çağlarına ilişkin bilgilerini içinde saklıyor.

Denizden 25 metre kadar yüksekteki bir kayalıkta yer alan Beldibi Mağarası, 1956 yılında keşfedildi. Arkeolojik kazılarda mağaranın 6 jeolojik döneme ait tabakaya sahip olduğu tespit edilmiştir.

Beldibi Mağarası’nı Görün
Beldibi Mağarası’nı Görün

Beldibi Mağarası’nın çevresinde bulunan şematik insan, ev ve hayvan resimleri dikkatinizi fazlasıyla çekecek tarihi güzelliklerden bazıları. Doğal nedenlerle tahrip olmuş mağarayı gezerken, duvarlarındaki hayvan ve insan resimlerini keyifle inceleyebilirsiniz.

Beldibi Mağarası muhteşem bir manzaraya da sahiptir, burada adeta doğanın yeşilliği gökyüzündeki bulutlarla birleşir.

Tekirova Ekolojik Doğal Parkı’nı Ziyaret Edin

Tekirova Ekolojik Tabiat Parkı, 40.000 metrekarelik bir alanı kapsayan dünyadaki ilk flora ve herpetofauna (sürüngen, bitki ve amfibi) parkıdır. Eko Park, yok olma tehlikesi altındaki birçok bitki ve sürüngen için bir sığınaktır. Bu parkı gezdiğinizde başka hiçbir yerde görme şansı bulamayacağınız hayvanları ve bitkileri görebilir, onlar hakkında bilgiler alabilirsiniz.

Tekirova Ekolojik Doğal Parkı içerisinde, zehirli ve zehirsiz yılan türlerinin, bukalemunların ve diğer sürüngenlerin bölümlerinin yanı sıra dünyanın değişik yerlerinden getirilen egzotik sürüngenleri içeren bölümler vardır. Çeşitli örümcek ve akrep türleri de Eko Park’ta koruma altında bulunmaktalar ve bu gezinizde onları da gözlemleyebilirsiniz.

Tekirova Ekolojik Doğal Parkı’nı Ziyaret Edin
Tekirova Ekolojik Doğal Parkı’nı Ziyaret Edin

Aynı zamanda Tekirova Ekolojik Doğal Parkı’nda Nil timsahlarını ve genç Amazon timsahlarını için de ayrı bölümler bulunuyor. Eko Park, bir yandan yüksek standartlarda hizmet sunan alternatif turizm konseptini hayata geçirmekte bir yandan da hem Türkiye’de hem de ülkenin çevresinde nesli tükenmekte olan türlerin korunmasını sağlıyor.

Eko Park’ta bitkiler 360 bin örnekle temsil edilmektedir. Dünyadaki tropik bölgelerden getirilen binlerce egzotik bitki, ağaç ve çalıyı burada inceleyebilirsiniz. Ziyaretiniz sırasında size eşlik edecek eğitimli rehberler tarafından sağlanan bilgiler, size bu harika hayvanları ve bitkileri daha iyi tanımak, küresel ekolojik sistemin önemini kavramak için bir fırsat verecektir.

Akdeniz Mutfağının Lezzetlerini Tadın

Kemer ve çevresi çok sayıda kaliteli restoranıyla Akdeniz mutfağından enfes lezzetlerini barındırıyor. Ege ve Akdeniz kıyılarının tamamında olduğu gibi burada da zeytinyağı, salata, çeşitli otlar, balık ve deniz ürünleri ön planda.

Akdeniz Mutfağının Lezzetlerini Tadın
Akdeniz Mutfağının Lezzetlerini Tadın

Burada tadabileceğiniz yöresel yemeklerin önde gelenleri ise şakşuka, kabak çintmesi, kabak çiçeği dolması, arapaşı çorbası, pirinç çorbası, zerde, kabak tatlısı, patlıcanlı cive, tahinli piyaz gibi farklı lezzetlerdir. Özellikle bu bölgede tahinli piyazı mutlaka tatmalısınız. Fasulye ve tahinin harmanlanması damağınızda lezzetli ve unutulmaz bir tat bırakacak.

Olimpos Teleferik Manzarasını Seyredin

Antalya uçak bileti alarak başlayacağınız tatilinizde ilginizi çekebilecek şeylerden biri de nefes kesen Olimpos Teleferik hizmeti ve orada göreceğiniz eşsiz manzara olacaktır. 2365 metreye çıkan teleferik sizi inanılmaz bir yolculuğa götürecek, 10 dakika içinde denizden gökyüzüne çıkacak ve bu harika deneyimi unutamayacaksınız.

Tahtalı, bölgenin en yüksek dağıdır ve Türkiye’nin güneyinin geniş bir bölümünü kapsayan Toros Dağları’nın en yüksek yerlerinden biridir. Teleferikle yapılan bu yolculuk sizi, muhteşem panoramik manzaralarla ödüllendirecek ve deniz seviyesinden 7.757 metre yüksekliğe çıkaracak. Teleferiğe ulaştığınızda her biri 80 kişilik kabinlerde yerinizi alabilir ve bölgenin mükemmel doğasını tepeden izleyeceğiniz bu maceraya başlayabilirsiniz.

Olimpos Teleferik Manzarasını Seyredin
Olimpos Teleferik Manzarasını Seyredin

10 dakikalık Olimpos teleferik yolculuğunda karşınıza çıkacak karla kaplı dağ tepelerine hayran kalacaksınız ve Tahtalı Dağı’nın 2365 metre yüksekliğindeki tepesinden Antalya’nın ve Kemer’in muhteşem manzarasını seyredeceksiniz.

Sarp kayalık yamaçların ve çam ormanlarının üstünden Akdeniz’in turkuaz mavisi denizini seyredin ve bir daha göremeyeceğiniz böylesi bir manzarayı tatiliniz için panoramik fotoğraflar çekerek ölümsüzleştirmeyi ihmal etmeyin.

Aerobilet web sitesi uçak biletleri sayfasından Antalya uçak bileti fiyatlarını inceleyebilir ve bu bölgenin size sunacağı doğal güzellikleri, harika kumsalları, el değmemiş ormanları, koruma altındaki tabiat parklarını ziyaret edebilir ve tatilinizde doğanın içinde huzur bularak dinlenebilirsiniz.