Balıkesir Uçak Bileti Alarak Zeytin ve Kaplıca Diyarı Balıkesir’i Keşfedin

0
1489
Balıkesir Uçak Bileti Alarak Zeytin ve Kaplıca Diyarı Balıkesir’i Keşfedin
Balıkesir Uçak Bileti Alarak Zeytin ve Kaplıca Diyarı Balıkesir’i Keşfedin

Balıkesir uçak bileti ile Türkiye’nin jeotermal kaynakları, biyolojik çeşitliliği ve tarihi atmosferi bakımdan en zengin illerinden birine keyifli bir gezi yapabilirsiniz. Marmara ve Ege denizlerindeki kıyıları ile Balıkesir, yaz turizminin yanında termal turizm, kültür turizmi ve doğa turizmi gibi pek çok olanağa sahip.

290 kilometrelik sahil şeridiyle Balıkesir ili Ayvalık, Gömeç, Burhaniye, Edremit, Erdek ve Marmara Adası gibi ilçeleriyle her yıl yerli ve yabancı turistleri kendine çekiyor. Özellikle keşfedilmeyi bekleyen Ayvalık, 7 kilometre uzunluğundaki ünlü Sarımsaklı ve Altınova plajlarıyla ilgi çekiyor. Balıkesir ayrıca çevresinde dalış, yamaç paraşütü ve sörf için uygun eşsiz koylara da sahiptir. Kırmızı mercanıyla Ayvalık, bölgedeki en önemli dalış noktasıdır.

Balıkesir manastırları, müzeleri ve antik kentleriyle kültür turizminde de tam bir çekim merkezi konumunda. Aerobilet web sitesi ve mobil uygulamalarından en iyi fiyatlarla alabileceğiniz Balıkesir uçak bileti ile Antandros, Daskyleion, Kyzikos ve Adramytteion gibi birçok antik kenti barındıran ilde, sizi tarihi dönemlere götürecek bir yolculuğa çıkacaksınız. Roma, Bizans, Selçuklu, Anadolu Türk Prensliği ve Osmanlı İmparatorluğu gibi medeniyetlerin izlerini taşına pek çok eseri Balıkesir gezisinde görme fırsatınız olacak.

Son yılların gözde tatil yerlerinden biri olan Balıkesir’in en güzel yerlerini keşfetmek için mutlaka görmeniz gereken yerleri anlattığımız yazımıza göz atın.

Balıkesir Kuvâ-yı Milliye Müzesi’ni Gezin

1906 ve 1909 yılları arasında Sultan Abdülhamid Han tarafından yaptırılan bu ilginç müze, Kurtuluş Savaşı döneminin eserlerini ve belgelerini çarpıcı bir koleksiyonla size sunuyor. Müze binası da tarihi bir binadır ve Batı Anadolu’da silahlı mücadele kararının alındığı bu bina, uzun yıllar 2. Kolordu Komutanlığı’na ev sahipliği yapmıştır.

Müze iki kattan oluşuyor, giriş katı Atatürk ve Kuvâ’yi Milliye kahramanları için düzenlenmiştir. Kişisel eşyalardan savaş döneminde alınan kararlara, o döneme ait fotoğraflardan silahlara kadar pek çok eşyayı bu bölümde görebilirsiniz. Müzede ayrıca görebileceğiniz Atatürk ve eşi Latife Hanım’ın eşsiz balmumu heykelleri de bulunuyor.

Balıkesir Yöresel Lezzetlerini Keşfedin

Zeytin ve zeytinyağı üretimi konusunda Türkiye’nin önde gelen yerlerinden biri olan Balıkesir, zengin tarımsal ürün çeşitliliğine ve yemek kültürüne sahip bir şehirdir.

Balıkesir Yöresel Lezzetlerini Keşfedin
Balıkesir Yöresel Lezzetlerini Keşfedin

Balıkesir gezinizde deneyebileceğiniz Manyas mihalıç peyniri, höşmerim tatlısı, Susurluk ayranı ve tostu, baharatlı zeytinyağları, Erdemit yeşil zeytinleri, Gönen’in lezzetli etleri, gerçek Baldo pirinçleri ve Ege’nin yöresel otları hem gezinizde tadabileceğiniz hem de Balıkesir’in pazarlarında yerel üreticilerden satın alarak güzel bir alışveriş yapabileceğiniz yiyeceklerdir.

Şifa Kaynağı Antik Kaplıcalarda Rahatlayın

Balıkesir uçak bileti alarak gezebileceğiniz Gönen antik dönemlerde şifalı kaplıcalarından dolayı Artemea olarak anılıyordu. Geçmişte kralların her yaz gelerek Gönen’in şifalı sulardan yararlandığı ve yaz tatillerini burada geçirdikleri söylenir.

Tarih boyunca binlerce insana hizmet vermiş kaplıcalar günümüzde yenilenmiş modern tesislerle hala binlerce insanı çekmeye devam ediyor. Balıkesir gezinizde Gönen Çayı’nın kenarına kurulmuş Gönen kaplıcaları, yemyeşil bir doğanın içinde hem şifa bulacağınız hem de huzur içinde dinlenebileceğiniz güzellikte.

Bu tarihi kaplıcaların özellikle ortopedi, nöroloji, romatizma, kas ve iskelet sistemi tedavilerinde sağlık bakanlığınca onaylanmış faydaları bulunuyor ayrıca solunum yolları, sindirim sistemi, idrar yolları, kadın ve kalp damar hastalıkların tedavilerinde de büyük faydaları olduğu resmi olarak belgelenmiş kaplıca suları sizi hem dinlendirecek hem de şifa verecek.

Gönen yaz aylarında bile serin kalan iklimiyle, nem oranının az olmasıyla, temiz havasıyla ve mineralli sıcak kaynak sularının tedavi edici özelliğiyle size harika bir deneyim yaşatacaktır. Sıcaklığı 38-46 derece arasında olan kaynak suları hiçbir işleme tabi tutulmadan korunuyor ve ziyaretçilere sunuluyor.

Şifa Kaynağı Antik Kaplıcalarda Rahatlayın
Şifa Kaynağı Antik Kaplıcalarda Rahatlayın

Denizkent kaplıcasının sıcak sularının bronşit ve astım hastalıklarına iyi geldiği biliniyor aynı zamanda Denizkent hemen yanındaki ormanlardan dolayı temiz havasıyla da ünlü bir yer. Denizkent kaplıca tesislerinde Osmanlı ve Bizans döneminden kalma tarihi hamamlar, açık ve kapalı havuzlar ve restoranlar da bulacak hem havuzlarda keyifle yüzecek hem de harika yemekler tadacaksınız.

Gönen’in 15 kilometre güney batısında yer alan Gönen Ekşidere Dağ Ilıcası da bölgedeki kaplıcalar arasında özellikle gitmenizi önerdiğimiz yerlerden biri çünkü bu kaplıcanın şifalı suları aynı zamanda gençlik iksiri olarak biliniyor ve Ekşidere Dağ Ilıcası’nın 1000 metre derinliğinden gelen radyoaktif suların insanı gençleştirdiğine inanılıyor. Vücudunuzu yenileyecek bu suları mutlaka denemelisiniz.

Gönen Ekşidere Dağ Ilıcası sağlığa faydalı 23 farklı mineral içeren sularıyla Gönen mükemmel zaman geçirebileceğiniz bir yer. Ilıcanın şifalı suları sadece banyo için değil aynı zamanda içme suyu olarak da kullanılıyor. Ilıcanın benzersiz suları soğuk, ekşi ve maden kokuludur ayrıca gençlik sularının çocuk sahibi olma konusunda da faydalı olduğu biliniyor.

Erdek’in Mavi Bayraklı Sahillerinde Yüzün

Balıkesir uçak bileti alarak başlayacağınız gezinizde altın renkli kumsalların sardığı Erdek’in muhteşem plajlarında harika zaman geçirebilirsiniz. Güney Marmara bölgesinin en güzel plajlarının ve özenle korunmuş doğal sahillerin yer aldığı Erdek’te plajlar Edincik bölgesinden başlayıp Çuğra’ya kadar devam ediyor. Erdek sahillerinin neredeyse tamamında kamp ve piknik alanları bulunuyor.

Bölgenin en ünlü ve sevilen plajı olan Çuğra Plajı, altın kumlarla kaplı sahili, sığ ve pırıl pırıl deniziyle Erdek, önemli duraklarınızdan biri olacak. Çuğra Plajı’nda yüzerken önünüzde masmavi bir deniz arkanızda ise Kapıdağ Yarımadası’nın eşsiz manzarası olacak.

Erdek’in Mavi Bayraklı Sahillerinde Yüzün
Erdek’in Mavi Bayraklı Sahillerinde Yüzün

Plajın palmiyelerle kaplı yürüyüş yolu, gün batımı manzarası eşliğinde romantik yürüyüşler yapmak veya bisiklete binmek için idealdir. Aynı zamanda Çuğra’da çiçeklerle süslü birçok kır kahvesi ve bölgenin balıklarını tadabileceğiniz şirin balıkçı restoranları da bulunuyor.

Erdek’te ziyaret edebileceğiniz bir başka güzel plaj da yemyeşil bir çevrede yer alan Kurbağalı Plajı’dır. Denizinin güzelliği yanında özellikle benzersiz gün batımı manzaralarıyla da ünlü olan plajda, ağaçların gölgesi altında oturup batan güneş altında Erdek manzarasını izleyebilirsiniz.

Rahatlatıcı Bir Doğa Yürüyüşü Yapın

Balıkesir’de Kapıdağ Yarımadası’nın muhteşem doğal hayatının içinde doğa yürüyüşleri yaparak rahatlayabilirsiniz. Yarımadanın sadece kıyı kesimleri değil iç bölgeleri de görülmeye değer güzellikle bakir alanlara ve huzurlu bir atmosfere sahip.

Erdek’te bu bölgede doğa yürüyüşü yapabileceğiniz 6 farklı rota bulunuyor, siz de kendinize en uygun rotayı seçerek yemyeşil doğanın içinde keyifle gezebilirsiniz.

Her mevsim ayrı güzel olan bu bölge yaz aylarında binlerce rengarenk çiçeğin süslediği, ormanların çevreyi sardığı, serin ve temiz havasıyla size kendine çekerken, sonbaharda sarı yaprakları her yeri sardığı doğasıyla kartpostal güzelliğinde manzaralar oluşturuyor.

Rahatlatıcı Bir Doğa Yürüyüşü Yapın
Rahatlatıcı Bir Doğa Yürüyüşü Yapın

Balıkesir uçak bileti ile keşfedeceğiniz Erdek ve Kapıdağ Yarımadası adeta doğa yürüyüşü yapmanız için özenle yaratılmış bir yer. Bir anda karşınıza çıkacak şelaleler, binlerce farklı tür çiçekle süslenmiş yollar, uçuşan kelebekler ve kuş sesleri arasında şehir yaşamının stresini hemen üstünüzden atacaksınız.

Fotoğraf çekmekten hoşlanıyorsanız Erdek ve Kapıdağ bölgesi sizi büyüleyecek bir manzara zenginliğine sahip. Sadece doğa güzelliklerini değil tepelerden göreceğiniz muhteşem deniz, sahil ve gün batımı manzaraları da fotoğraflarınızı süsleyecek.

Bu bölgeyi isterseniz ATV veya motor safari turlarıyla da gezme şansınız bulunuyor. Çamurlu ve engebeli yollarda ormanların içlerine doğru motorunuzu sürerken çok keyifli hissedeceksiniz.

Büyüleyici Güzellikteki Ayvalık’ı Keşfedin

Ayvalık, büyüleyici bir doğal güzelliğe sahiptir ve bu doğal güzellikler burayı ülkenin en çok popüler tatil beldelerinden biri yapar. Ayvalık’ta görebileceğiniz birçok harika yer ve yapabileceğiniz birçok ilgi çekici aktivite var.

Tarihi yerleri gezmekten hoşlanıyorsanız Ayvalık’ta tarihi 6 cami, 6 kilise ve 2 manastır bulunuyor. Ayvalık ve çevresi tarihi açıdan oldukça zengindir.

Balıkesir gezinizde sıcak kumlara uzanarak dinlenmeyi ve bol bol yüzerek geçirmeyi planlıyorsanız, Ayvalık bu konuda da sizi tatmin edecektir. Ünlü Sarımsaklı plajı, Cunda Adası Plajı, Patriça Koyu, Ortunç Koyu, Çataltepe Plajı, Duba Plajı, Paşa Koyu gibi muhteşem plajlar ve koylarda denizin tadını çıkarabilirsiniz.

Büyüleyici Güzellikteki Ayvalık’ı Keşfedin
Büyüleyici Güzellikteki Ayvalık’ı Keşfedin

Ayrıca yakındaki adaları ve koyları keşfetmek için tekne turlarına katılabilir. Tekneniz mola verdiğinde dalış yaparak Ayvalık çevresindeki bu el değmemiş koyların sualtı yaşamını inceleyebilirsiniz.

Balıkesir uçak bileti alarak ziyaret edebileceğiniz Ayvalık’ta öncelikle keşfetmeniz gereken yerlerden biri, eskiden “İlyas Peygamber Tepesi” denilen bu İlk Kurşun Tepesi’dir. Bu tepe, Ayvalık’ın harika manzarasını gözlerinizin önüne serecek eşsiz bir konumdadır. İlk Kurşun Tepesi’nden Cunda Adası’nı, Lale Adası’nı ve Şeytan Sofrası’nı kuş bakışı görebilir ve fotoğraflarınızın çoğunu burada çekebilirsiniz. Düşmana atılan “İlk Asker Kurşunu Anısına” Cumhuriyet döneminde buraya İlk Kurşun Tepesi adı verilmiştir.

Ünlü Sarımsaklı Plajı’nda Yüzün

Ayvalık merkezinden sadece 5 kilometre uzaklıkta, Türkiye’nin en eski plajlarından biri olan Sarımsaklı Plajı bulunur. Bu plaj mavinin birçok tonunu içinde barından tertemiz denizi ve 7 kilometre boyunca uzanan altın kumlarla kaplı sahiliyle Ege bölgesinde denize girilebilecek en güzel plajlardan biridir.

Ünlü Sarımsaklı Plajı’nda Yüzün
Ünlü Sarımsaklı Plajı’nda Yüzün

Sarımsaklı Plajı’nın sahili ve denizi benzersiz kumlarla kaplıdır, bu kumların en büyük özelliği vücudunuza yapışmamalarıdır, bütün gün bu kumlarda gönül rahatlığıyla uzanıp güneşlenebilirsiniz. Sarımsaklı Plajı’nın masmavi denizi bir akvaryum kadar berraktır, bu nedenle dalışa çok elverişlidir. Bu güzel plaj, Ayvalık’ta tatilini geçiren yerli ve yabancı turistlerin en çok ziyaret ettiği plajlardan biri. Balıkesir gezinizde siz de ünlü Sarımsaklı Plajı’nın benzersiz kumlarında uzanıp günün tadını çıkarabilirsiniz.

Benzersiz Güzellikteki Manyas Kuş Cennetini Gezin

Balıkesir uçak bileti alarak ülkemizin en güzel milli parklarından biri olan Manyas Kuş Cenneti’ni gezme fırsatı da bulacaksınız.

Eşi bulunmaz doğal güzellikleri ile ünlü Manyas Kuş Cenneti Milli Parkı’nda meşe, palamut, kızılçam, gürgen, çınar, ıhlamur ve zeytin ağaçları arasında harika bir doğa yürüyüşü yapabilir ve yürüyüşünüzde birçok kuş türünü görme şansı bulabilirsiniz.

Manyas Gölü, çevresindeki bitki zenginliğiyle yaban hayatının gelişmesine olanak sağlamıştır. Ülkemizin ilk kuş cenneti olan Manyas, her yıl binlerce ziyaretçiyi kendine çekiyor. Manyas aslında ülkemizin en küçük milli parklarındandır ama sahip olduğu kuş topluluklarından dolayı en çok ziyaretçi çeken milli park da burasıdır.

Benzersiz Güzellikteki Manyas Kuş Cennetini Gezin
Benzersiz Güzellikteki Manyas Kuş Cennetini Gezin

Manyas Kuş Cenneti Milli Parkı’nda doğa ve yaban hayatı muhteşem bir uyum içindedir. Bu benzersiz ekosistemin içinde bütün sorunlarınızı uzakta bırakarak yenileneceksiniz. Milli park, 64 hektarlık bir alanı kapsıyor ve 266 tür kuş, 118 tür bitki, 23 tür balık ve çeşitli sürüngen türleriyle doğa yürüyüşünüzde sizi oldukça etkileyecek. Asya, Avrupa ve Afrika kıtaları arasındaki kuş göç yolları üzerinde bulunan eşsiz konumuyla Manyas Kuş Cenneti Milli Parkı, temiz havası ve yemyeşil doğasıyla sizi büyüleyecek bir yer.

Kyzikos Antik Kentini Gezin

El değmemiş doğanın içinde akvaryuma benzeyen koylarıyla Kapıdağ Yarımadası ve burada yer alan Kyzikos Antik Kenti keşfetmeniz için sizi bekliyor. Balıkesir uçak bileti ile muhteşem bir antik kenti, eski Rum köylerini ve gizemli vadileri görme fırsatı bulacaksınız.

Kapıdağ Yarımadası’nda antik çağlardan beri yerleşim var, bölgede bilinen en eski yerleşim yeri ünlü Kzikos Antik Kenti’dir. Yarımada muhteşem ormanları ve harika koylarıyla sizi büyüleyecek güzellikte. Eskiden bir ada olan Kapıdağ zamanla bir yarımadaya dönüşmüştür. Kyzikos, Ocaklar, Narlı, İlhanlar, Turanlar, Doğanlar, Ormanlı ve Ballıpınar beldeleri otantik güzellikleriyle Balıkesir gezinizde sizi büyüleyecek yerler.

Özellikle Kyzikos, Kapıdağ Yarımadası’nda bulunan ve mutlaka gezmeniz gereken bir antik kent. M.Ö. 364 yılında bağımsızlığını kazanmış olan Kyzikos, M.Ö. 334 yılında Büyük İskender’in Persleri yenmesiyle Makedonyalıların egemenliğine geçmiştir.

Kyzikos Antik Kentini Gezin
Kyzikos Antik Kentini Gezin

Kyzikos Kenti’nde görebileceğiniz 4 önemli tapınak bulunuyor. Bunların en büyüğü ve en önemlisi Hadrian Tapınağı’dır. Antik kentin batısında yer alan Hadrian Tapınağı, Yunan tanrısı Zeus için yapıldı. Antik dönemde dünyanın sekizinci harikası olarak listeye alınan tapınaktan günümüze kalan eserleri rehber eşliğinde gezme şansı bulabilirsiniz.

Kyzikos Antik Kenti’nde görebileceğiniz güzel yerlerden biri de iki yamaç arasında bir vadiye inşa edilmiş olan antik tiyatrodur. Kyzikos Antik Kenti Tiyatrosu, 180 metreye 155 metre ölçüleriyle en büyük ve en ünlü antik tiyatrolar arasına girmektedir, bundan dolayı Roma’da buluna ünlü Colosseum ile kıyaslanır. Oval bir plana sahip olan tiyatroda dere suyunun yönünü değiştiren bir kanal mevcut. Bu görkemli antik tiyatro gladyatör oyunlarından başka, su balesi ve deniz savaşı sahneleri için de kullanılıyordu.

Tiyatronun kesin yapım yılı bilinmemekle birlikte M.S. 130 yıllarında İmparator Hadrian tarafından yapıldığına inanılıyor. Tamamen defne ağaçları ve çalılarla çevrelenmiş durumda olan 20.000 kişilik bu tiyatronun ihtişamı sizi etkileyecek ve burada bol bol fotoğraf çektireceksiniz.

Aerobilet IOS ve Android uygulamalarından veya web sitesinden kolayca alabileceğiniz bir Balıkesir uçak bileti ile ailecek gezebileceğiniz yemyeşil milli parklar, mavi bayraklı plajlar ve tarihi eserler arasına hiçbir zaman unutamayacağınız bir yolculuk yapın.