İstanbul Uçak Bileti ile Gizli Cennet Ağva’ya Yolculuk

0
497
İstanbul Uçak Bileti ile Gizli Cennet Ağva'ya Yolculuk
İstanbul Uçak Bileti ile Gizli Cennet Ağva'ya Yolculuk

İstanbul uçak bileti ile keşfe çıkacağınız Şile’ye bağlı Ağva beldesi, İstanbul’un hemen yanı başında olmasına rağmen sakinliği ve huzuruyla ünlü. İstanbul’un en sevilen sahil kasabalarından biri olan Ağva, son yılların en çok tercih edilen tatil merkezlerinden biri haline geldi. Göksu ve Yeşilçay nehirleri arasında harika bir konumda bulunan Ağva, Karadeniz kıyı şeridinde yer alıyor ve M.Ö. 7. yüzyıla kadar uzanan tarihiyle doğal güzelliklerinin yanında pek çok tarihi hazineyi de saklıyor.

Ağva’yı gezerken göz kamaştıran doğal güzellikler içinde huzur bulabilir, ayrıca Hititler, Frigler, Romalılar ve Osmanlılardan kalan hazineleri keşfedebilirsiniz. Ağva; etkileyici nehirleri, tertemiz plajları, otantik köyleri ve gizli koylarıyla size unutulmaz zamanlar yaşatacak.

Aerobilet web sitesi veya mobil uygulamaları üzerinden en iyi fiyatlarla İstanbul uçak bileti alarak İstanbul’un yanı başında doğal bir cennet olan Ağva’yı keşfe çıkabilirsiniz.

Ağva Etkinlikleri

İstanbul’a sadece 2 saat uzaklıkta bulunan Ağva; yemyeşil ormanları, Karadeniz kıyısındaki uzun kumsalları ve büyüleyici nehirleriyle doğa sporları yapmak için Marmara bölgesindeki en ideal yerlerden biri. Doğa fotoğrafçılarının da çok sevdiği bir yer olan Ağva’da Karadeniz kıyılarında veya nehir kenarlarında doğa yürüyüş turlarına katılabilir ve doğa fotoğrafçılığı yapabilirsiniz. Ağva, size her mevsim farklı bir güzellik sunacak bir yer.

İki nehrin ortasında yer alan Ağva’nın karşısında da Karadeniz bulunuyor, bu nedenle burası önemli bir balıkçılık merkezi. Hem Göksu ve Yeşilçay nehirlerinde hem de Karadeniz’de ahşap teknelerle balıkçılık turlarına katılabilir ve bütün gününüzü balık avlayarak ve dinlenerek geçirebilirsiniz. Yaz aylarında Ağva’nın tertemiz denizinde doyasıya yüzebilir veya şnorkelli dalışlar yaparak zengin deniz yaşamını yakından inceleyebilirsiniz.

Özellikle nehir etkinlikleri Ağva’da çok popüler. Hemen her mevsim Göksu ve Yeşilçay nehirlerinde kano ve tekne gezileri düzenleniyor. Unutulmaz manzaralar göreceğiniz bu nehir gezilerinden sonra kıyıda sıralanan balıkçı restoranlarında keyifli bir mola da verebilirsiniz. Ağva’nın çevresi iyi düzenlenmiş yürüyüş ve bisiklet yollarıyla dolu. Bir dağ bisikleti kiralayarak bütün günümüzü temiz hava eşliğinde bölgenin güzelliğini keşfederek geçirebilirsiniz.

Ağva Köy Turları

Ağva’da yapacağınız en güzel şeylerden biri de çevredeki otantik köyleri gezeceğiniz turlara katılmaktır. Yüzlerce yıllık tarihe sahip bu köylerde hem bu tarihi yerleri ziyaret edebilir hem de yöresel yemekleri tadabilir ve organik gıdalar alarak tatil alışverişinizi yapabilirsiniz.

Osmanlı İmparatorluğu’nun başlangıç dönemlerinde Türkmen aşiretlerinin kurduğu bu köyler, günümüzde bile hala tarihi dokularını koruyor. Karamandere Köyü, Hasanlı Köyü, İsa Köy, Çataklı Köyü ve Yakuplu Köyü bu gezinizde göreceğiniz otantik köylerden bazıları.

Ağva’da Gezilecek Yerler

Ağva Plajı

İstanbul uçak bileti ile tadını çıkacağınız çok sevilen Ağva Plajı, Göksu ve Yeşilçay gibi iki büyük nehrin tam denize döküldüğü noktada yer alıyor. Ağva Plajı, 3 kilometreyi bulan uzunluğu ve 100 metre genişliğiyle oldukça güzel bir yer. Plajda tuvalet, soyunma kabini, şezlong ve şemsiye kiralama gibi birçok olanak bulunuyor ayrıca burada güzel atıştırmalıklar ve soğuk içecekler bulabileceğiniz kafeler de mevcut. Bu güzel plajda bütün gün yüzüp güneşlendikten sonra muhteşem gün batımı manzarasını izlemeyi unutmayın.

Ağva Göksu Nehri

Ayva’yı çevreleyen nehirlerden biri olan Göksu Nehri, Ağva’nın batısında bulunuyor ve yemyeşil doğasıyla hem yerli hem de yabancı turistlerin çok ilgisini çekiyor. Karadeniz’e dökülen Göksu Nehri, İstanbul’a yakın olmasından dolayı son yıllarda eko turizm konusunda en çok gelişen yerlerden biri.

Ağva Göksu Nehri
Ağva Göksu Nehri

Göksu Nehri’nin yaklaşık 5 km uzunluğundaki kumsalında doğa yürüyüşlerine çıkabilir ve sıcak havalarda nehirle Karadeniz’in buluştuğu noktada serin sularda yüzebilirsiniz. Göksu Nehri’nde yapılan diğer popüler aktiviteler arasında ise nehirde yapılan tekne ve kano gezileri, balıkçılık ve kuş gözlemciliği yer alıyor. Göksu Nehri kenarı iyi düzenlenmiş yürüyüş yollarıyla da doğa sevenlerin sık ziyaret ettiği bir yer.

Ağva Kurudere Şelalesi

Ağva’nın mutlaka keşfetmeniz gereken gizli cennetlerinden biri de Hacılı Köyü’nde bulunan etkileyici Kurudere Şelalesi. 6 metre yükseklikten dökülen beyaz sularıyla harika fotoğraflarını çekeceğiniz Kurudere Şelalesi’ne ulaşmak için zor bir yürüyüş yapmanız gerekiyor. Yaz aylarında kuruyan şelale, ilkbahar aylarında ise en güzel manzaralarını sergiliyor.

Ağva Yeşilçay Nehri

Karadeniz’e dökülen Ağva nehirlerinden biri olan Yeşilçay Nehri, her mevsim çok popüler bir yer. Yazın serin sularında yüzebileceğiniz Yeşilçay Nehri, bahar aylarında da muhteşem manzaralara sahip çay bahçeleri, piknik alanları ve yürüyüş yollarıyla insanları kendine çekiyor.

Ağva Yeşilçay Nehri
Ağva Yeşilçay Nehri

Zengin bir balık canlılığına sahip olan Yeşilçay Nehri’nde teknelerle balıkçılık turlarına çıkabilir veya kıyıda olta balıkçılığı yaparak doğanın içinde huzur bulabilirsiniz. Nehir kenarında şirin pansiyonlar ve oteller de bulunuyor, ayrıca burada çadırınızı kurup kamp yapmanız da mümkün.

Ağva Kurfal Altı Plajı

İstanbul uçak bileti alarak güzelliğini yakından göreceğiniz Kurfal Altı Plajı, çok uzun ve ince kumlu sahiliyle Ağva’da denize girilebilecek en güzel yerlerden biri. Göksu Deresi’nin denize döküldüğü noktadan başlayan Kurfal Altı Plajı, oldukça sakin bir yer. Bu güzel plajda kamp alanları, şezlong ve şemsiye hizmetleri de bulunuyor.

Ağva Kurfal Altı Plajı
Ağva Kurfal Altı Plajı

Kuzeyin sert rüzgarları tarafından oluşturulmuş bu kumsal, Karadeniz’in en güzel kumsallarından biri. Bu kumlarda 20’den fazla endemik bitki türü var ve ülkemizde çok az görünen kum zambağına da burada rastlayabilirsiniz. Kurfal Altı Plajı’nda yer alan falezler, kaya tırmanışları ve olta balıkçılığı yapmak için kullanılıyor. Size sakinlik ve huzur sunacak bu güzel plajda ailenizle güzel zamanlar geçireceksiniz.

Ağva Kilimli Koyu ve Kadırga Koyu

Ağva merkezine sadece 30 dakika mesafede muhteşem güzellikleriyle sizi etkileyecek iki koy bulunuyor. Kilimli ve Kadırga koyları tatilinizde doğayla baş başa kalıp serin rüzgarlar eşliğinde harika piknikler yapabileceğiniz ve doyasıya yüzebileceğiniz yerler.

Oldukça sakin bir denize ve bembeyaz kumlara sahip olan Kilimli Koyu’nda aileniz ve çocuklarınızla harika bir deniz keyfi yaşayabilirsiniz. Kilimli Koyu’nun temiz suları aynı zamanda balıkların da geçiş noktalarından biri, bu yüzden burada olta balıkçılığı yaparak da keyifli bir gün geçirebilirsiniz.

Ağva Kilimli Koyu ve Kadırga Koyu
Ağva Kilimli Koyu ve Kadırga Koyu

Kadırga Koyu ise kayalar tarafından çevrelenmiş yapısıyla eşsiz bir güzelliğe sahip. İnsan eli değmeden zaman içinde şekil almış kayaların bu muhteşem manzarası sizi büyüleyecek güzellikte. Kadırga Koyu’nu saran eşsiz kayalar aynı zamanda bir güneşlenme platformu olarak da kullanılıyor. Bu benzersiz koy henüz yeni keşfediliyor, bu nedenle oldukça sakin ve huzur dolu. Kadırga Koyu’nun size sunacağı manzaralar eşiğinde harika bir yüzme deneyimi yaşayabilirsiniz.

Ağva Akçakese Köyü

İstanbul uçak bileti alarak keşfe çıkacağınız Ağva’nın yanı başınızda yer alan ve muhteşem doğasıyla size rahatlatacak, yılın bütün stresinizi üstünüzden atmanızı sağlayacak yerlerden biri de Alçakese Köyü. Burası aynı zamanda İstanbullular için bir doğaya kaçış noktası.

Şile’ye bağlı olan Akçakese Köyü, eşsiz bir kumsala ve kristal güzelliğinde berrak bir denize sahip. Köyün denizinde hem keyifle yüzüp şnorkelle dalışlar yapabilir hem de masmavi bir deniz manzarasını izleyerek balık tutabilirsiniz. Akçakese Köyü’nün eşsiz denizinin üstündeki yürüyerek ulaşabileceğiniz küçük adacıklar balık tutmak için ideal yerler. Aynı zamanda bu güzel sahil köyünde birçok harika piknik alanı bulunuyor. Köyün içinden organik gıdalar alarak burada güzel piknikler yapabilirsiniz.

Ağva Kalemköy

Tarih boyunca birçok medeniyeti görmüş bu otantik köy, içinde geçmişin bütün izlerini taşıyor. Roma’dan kalma antik mezarları, Osmanlı camileri ve tarihi köy evleriyle Ağva Kalemköy’de güzel zamanlar geçireceksiniz.

Roma dönemine ait tarihi kiliselerin izleri ve mezar taşları ile dolu olan Kalemköy, Ağva’nın en el değmemiş yerlerinden biri ve hem doğal güzellikleri hem de ilginç tarihi kalıntılarıyla doğa yürüyüşlerinin önemli durakları arasında.

Ağva Saklı Göl

İstanbul’un yanı başında yemyeşil bir ortamda temiz hava eşliğinde huzur bulmak ve harika yöresel yemekler tatmak istiyorsanız, Saklı Göl tam size göre bir yer. Karamandere’de yer alan ve gerçekten de saklanmış birçok güzelliği içinde barındıran Saklı Göl’de yeşil ormanların içinde, büyüleyici bir doğa manzarası sizleri bekliyor.

Ağva Saklı Göl
Ağva Saklı Göl

Ağva Gürlek Mağarası

Marmara bölgenin keşfedilmeyi bekleyen doğal güzelliklerinden biri olan Gürlek Mağarası’nı da Ağva gezinizde görebilirsiniz. Gürlek Mağarası, yeşilin hakim olduğu yollardan ve dere kenarlarından geçerek ulaşabileceğiniz görülmeye değer bir yer. Mağaranın büyüleyici sarkıtlarının ve karşınıza çıkacak panoramik bölge manzarasının sizi çok etkileyeceğine eminiz.

Hacılı Köyü öğretmeni tarafından 1985 yılında keşfedilen Gürlek Mağarası’nda günümüze kadar pek çok arkeolog çalışmalar yaptı ve yapılan bu çalışmalar sonucunda Gürlek Mağarası’nın ilk Hristiyanlık döneminde hapishane olarak kullanıldığı anlaşıldı. 241 metre uzunluğa sahip olan mağaranın derinliklerinde birçok kemik bulundu. Mağaranın derinlerine inmek çok tehlikeli olduğundan buna izin verilmiyor. Mağarada karşınıza çıkacak manzaranın ve yol boyunca göreceğiniz birçok doğal göletin bol bol fotoğraf çekebilirsiniz.

Şile

İstanbul’un şirin bir tatil beldesi olan Şile, Ağva merkezine sadece 45 dakika uzaklıkta. Şile beldesi sahip olduğu 10 kilometrelik sahil şeridi, harika kumsallara sahip plajları, güzel denizi, yemyeşil ormanları ve içinde barındırdığı güzellikleriyle keşfedilmeye değer bir yer. İstanbul’a 1 saat uzaklıkta bulunan Şile, özellikle hafta sonları denize girmek isteyen ailelerin akınına uğruyor.

Şile’nin tarihi ise antik çağlara kadar uzanıyor, hatta Şile’de yapılan kazılarda Cilalı Taş Devri ve Buzul Çağı sonrası dönemlerde bile yerleşim olduğu tespit edildi. Şile’nin kıyı şeridi de tarih boyunca birçok medeniyete ev sahipliği yapmıştır.

Şile
Şile

Günümüzde Şile’nin en önemli gelir kaynağı ise turizm. Hafta sonları ve yaz aylarında binlerce insanı kendine çeken Şile’de birçok harika restoran, kafe ve eğlence merkezi bulunuyor. Ayrıca Şile’nin uzun sahil şeridinde denize girilebilecek birçok güzel plaj var. Burada yüzebileceğiniz en güzel yerlerden biri de Kumbaba Plajı. Ulaşımı çok kolay olan bu plajda güzel zamanlar geçirebilirsiniz.

Şile’yi keşfederken bölgenin ünlü köyleri olan Akçakese ve Kabakoz’u özellikle gezmenizi ve burada sakince ilerleyen doğal yaşamın tadını çıkarmanızı öneririz. Şile’de her yıl temmuz ayının son haftasında “Şile Bezi Kültür ve Sanat Festivali” düzenleniyor, uluslararası bir etkinlik olan bu festivalde birçok konser ve etkinlik izleme şansınız var.

Ağlayan Kaya

İstanbul uçak bileti alarak yakından göreceğiniz Ağlayan Kaya, bir insanın gözyaşlarını andırdığı için bu ismi almıştır ama aslında taşların arasından akan bir su kaynağıdır. Ağlayan Kaya hem benzersiz görüntüsüyle hem de plajının güzelliğiyle Ağva gezinizde mutlaka görmeniz gereken bir yer.

Oldukça dar bir koyda yer alan Ağlayan Kaya Plajı, bölgede bulunan ender mavi bayrak ödüllü plajlardan. Oldukça dalgalı olan Ağlayan Kaya Plajı’nda bazen dalgalar 1 metreye kadar ulaşıyor, bu yüzden buraya sadece çok iyi yüzme bilenlerin gitmesini öneriyoruz.

Ağva Balıkçı Restoranları

Ağva, doğal ve tarihi güzelliklerinin yanı sıra muhteşem balık restoranlarıyla da ünlü. Burası Karadeniz ve İstanbul Boğazı arasında balık geçişlerinin son noktası olduğu için oldukça geniş bir balık zenginliğine sahip. Ağva’nın çevresindeki nehir kenarlarında ve Karadeniz kıyı şeridinde harika balıkçılar bulabilir, muhteşem Karadeniz manzaraları karşısında taze deniz ürünlerini tadabilirsiniz.

Aerobilet ayrıcalıklarıyla en iyi fiyatlarla İstanbul uçak bileti alabilir ve Marmara bölgesinin gizli bir cenneti olan Ağva’da unutulmaz bir gezi yapabilirsiniz.