İzmir Uçak Bileti ile Ege’nin Tatil Cennetlerini Keşfedin

0
655
İzmir Uçak Bileti ile Ege’nin Tatil Cennetlerini Keşfedin
İzmir Uçak Bileti ile Ege’nin Tatil Cennetlerini Keşfedin

İzmir uçak bileti alarak güzelliklerini keşfe çıkacağınız, Türkiye’nin en modern ve gelişmiş şehirlerinden biri olan İzmir, Ege Denizi kıyılarını saran muhteşem ilçeleriyle dünyaca tanınan bir tatil merkezi. Her yıl yüz binlerce yerli ve yabancı turiste ev sahipliği yapan Çeşme, Alaçatı, Bergama, Foça, Selçuk ve Urla gibi doğal güzellikleri, mavi bayraklı plajları ve tarihi yerleriyle ünlü ilçelerde unutulmaz zamanlar geçireceksiniz.

Ege Denizi’nin güzelliklerine, masmavi koylara, yemyeşil huzur dolu ormanlara ve lezzetli Ege yemeklerine doyacağınız bu yolculukta ülkemizin en güzel yerlerini keşfedeceksiniz. Aerobilet ayrıcalıklarıyla en iyi fiyatlarla İzmir uçak bileti alabilir ve unutulmaz bir tatil yaşayabilirsiniz.

Ege’nin Güzelliklerini Keşfedin

Çeşme

Şehrin gürültüsü ve kalabalığından kaçarak Çeşme tatilinize başladığınızda sizi muhteşem mavi bayraklı kumsallar, zeytin ağaçlarının sardığı bir doğa ve birçok tarihi yer bekliyor. İzmir uçak bileti alarak Çeşme’nin doğal güzelliklerini, altın renkli kumsalları, benzersiz manzaralarla süslü tarihi alanları ve enfes Ege mutfağını keşfetmeye başlayabilirsiniz.

Türkiye’nin en iyi 7 plajından biri sayılan Çeşme Ilıca Plajı, Çeşme’nin en eski halk plajlarından biri. 2 kilometre uzunluğundaki kumdan sahile, pırıl pırıl ve sığ bir deniz eşlik ediyor. Ilıca Plajı, Çeşme’nin kaplıcalarına çok yakın, bu yüzden buradaki deniz suyu bölgedeki en ılık su ve inanılmaz derecede temiz.

Çeşme
Çeşme

Bu ünlü plaj yaz aylarında yerli ve yabancı turistlerin akınına uğrar. Çeşme’de bu mavi bayraklı plajın sıcak kumlarında güneşlenebilir ve masmavi sularında serinleyebilirsiniz. Altınkum Plajı ise Çeşme yarımadasının 10 kilometre güneyinde bulunuyor. Altınkum Plajı, altın rengi kumlarla kaplı olduğu için bu ismi almıştır ve açık denize bakması nedeniyle burada su diğer plajlara göre daha soğuk ve temizdir. Birçok plaj kulübü ve çeşitli su sporu aktiviteleri de bulabileceğiniz bu plajda, yaz güneşinde kendinizi buz gibi suya bırakabilirsiniz.

Rüzgar sörfü ve uçurtma sörfü tutkunlarını kendine çeken Pırlanta Plajı ise eğer rüzgar ve dalgalar arasında sörf yapmaktan hoşlanıyorsanız tam size göre bir yer. Deneyiminiz olmasa da uzman rehberler eşliğinde rüzgar sörfü ve uçurtma sörfü yapmayı deneyebilirsiniz. Pırlanta Plajı, adını pırıl pırıl kumlarından alıyor. Plajın bu parlak kumlarında güneşlenirken gökyüzünde rengarenk uçurtmalarıyla uçurtma sörfü yapanları izleyebilirsiniz.

Alaçatı ve Rüzgar Sörfü

İzmir uçak bileti alarak keşfe çıkacağınız Alaçatı’yı gezerken mutlaka denemeniz gereken şeylerin başında rüzgar sörfü geliyor. Alaçatı, mükemmel zeytinyağları ve dünya standartlarında rüzgar sörfü ile büyük bir üne sahip. Tatilinizde Alaçatı’nın rengarenk pencereleriyle süslü taş evlerini, begonvillerle süslü Arnavut kaldırımlı sokaklarını, yöresel hediyelik eşya dükkanlarını ve kendine özgü otantik tasarımlarıyla Alaçatı kafelerini gezebilirsiniz.

1920’li yıllara kadar sadece Rumların yaşadığı Alaçatı, tarımla uğraşan küçük bir köydü ama 1970’lerde rüzgar sörfü toplulukları tarafından keşfedildi ve çok popüler bir tatil beldesi haline geldi.

Alaçatı ve Rüzgar Sörfü
Alaçatı ve Rüzgar Sörfü

Rüzgar sörfü yapmak için ideal denizi ve sert rüzgarlarıyla Alaçatı, bu alanda bir dünya markasıdır. Alaçatı’nın kumsalı ve kristal güzellikteki denizi de rüzgarları kadar ünlü. Alaçatı ziyaretinizde altın sarısı kumları ve berrak sularıyla ünlü kumsallarda bir mola vererek doyasıya yüzebilirsiniz. Yorulduğunuzda Alaçatı Marina’daki mekanlarda dinlenerek soğuk bir şeyler içebilir ve yöresel mezelerle süslenmiş masanızda lezzetli deniz ürünlerini tadabilirsiniz.

Aya Yorgi Koyu

Alaçatı gezinizde bölgenin en güzel koylarından olan, güzelliğiyle sizi büyüleyecek Aya Yorgi Koyu’nda harika bir gün geçirebilirsiniz. Bölgenin ender rüzgar almayan koylarından olan ünlü Aya Yorgi Koyu’ndan onlarca plaj kulübü de var.

Aya Yorgi Koyu
Aya Yorgi Koyu

Güzel müzikler eşliğinde kumsalda güneşlenmek ve tatilinizde eğlenceye doymak için Aya Yorgi Koyu size güzel bir alternatif sunacaktır. Koyda zevkinize göre birçok güzel restoran ve kafe bulabilirsiniz. Nispeten küçük ve sert rüzgarlara karşı korunaklı olduğu için burada deniz sakin ve çocuklu aileler için ideal.

Efes Antik Kenti

Selçuk’un bu kadar popüler olmasının en büyük nedeni sınırları içinde yer alan Efes Antik Kenti’dir ve orayı gördüğünüz zaman neden böyle olduğunu kolayca anlayacaksınız. Yunanistan ve İtalya gibi ülkelerdeki ünlü Greko-Romen kalıntılarının standartlarına uyan Efes antik kalıntıları, Türkiye’nin en çok ziyaret edilen yerlerinden biri.

UNESCO Dünya Miras Listesi’nde yer alan Efes Antik Kenti; Çukuriçi Höyük, Ayasuluk Tepesi (Selçuk Kalesi, Saint John Bazilikası, İsa Bey Hamamı, İsa Bey Camisi, Artemision), Efes Antik Kenti ve Meryem Ana Evi olmak üzere dört bileşenden oluşuyor.

Efes Antik Kenti
Efes Antik Kenti

İzmir uçak bileti alarak yakından göreceğiniz Efes Antik Kenti, en güçlü döneminde antik çağın en büyük metropollerinden biriydi. Ticaret, din ve kültürlerin birleşme yeri olmayı başarmış Efes, coğrafi konumuyla dikkat çekiyor. Efes, bilim ve felsefe alanında Herakletos, Hermodor, Alcıdamas gibi çok önemli isimler yetiştirmiştir. Hristiyanlığın oraya çıkması ve yükselmesinden sonra da önemini koruyan ve ünlü Meryem Ana Evi de sınırları içinde yer alan Efes, Hristiyan dünyası için çok önemli bir hac yeriydi.

Efes Antik Kenti’nde restore edilmiş simgesel yapılar arasında Efes Antik Tiyatrosu, Celsius Kütüphanesi, teras evleri, Hadrian Tapınağı ve Curates Caddesi sayılabilir. Efes Antik Tiyatrosu, antik dönemin en büyük açık hava tiyatrosudur ve tam 24 bin kişi kapasitelidir. Tiyatronun sahnesi yıkılmış olsa da oturma alanları hala iyi durumda. Efes Antik Tiyatrosu hala sizi büyüleyecek güzellikte. Bu antik tiyatro her yıl birçok konser ve festivale de ev sahipliği yapıyor. Hristiyan ziyaretçiler için bu harika tiyatronun ayrı bir önemi var, çünkü Aziz Paul vaazlarını bu tiyatroda veriyordu.

Ege Denizi’nin En Temiz Koyu

İzmir uçak bileti alarak tadını çıkaracağınız Ayıbalığı Koyu, İzmir’in en temiz 5 koyundan biri olarak gösteriliyor. Urla gezinizde Ayıbalığı Koyu’nun benzersiz sularında yüzme fırsatı bulacaksınız. Masmavi ve tertemiz denize 10-20 metre yüksekten atlayabileceğiniz falezleri ile ünlü olan bu koyda bu eşsiz falezlere çıkmak ise oldukça zor, buralara sadece halat kullanarak çıkabilirsiniz.

Ege Denizi'nin En Temiz Koyu
Ege Denizi’nin En Temiz Koyu

Bu muhteşem koyda doğal bir havuz da bulunuyor, derinliği 10 metreyi geçmeyen bu havuzda keyifle yüzebilirsiniz. Dalgasız, sakin bir denize sahip olan Ayıbalığı Koyu, çevresini saran benzersiz kayalarla da görülmeye değer güzellikte. Koyda ücretsiz şemsiye ve şezlong bulabilir, çevredeki güzel restoranlarda lezzetli yöresel yemekler tadabilirsiniz. Geceye kalırsanız sahildeki güzel kafelerde canlı müzik dinleyip doyasıya da eğlenebilirsiniz.

Foça’nın Akdeniz Fokları

Nesli tükenme tehlikesi bulunan 12 memeli türünden biri olan Akdeniz foklarının dünya üzerinde toplam sayıları 350-400 kadar kaldı. Türkiye, Yunanistan ve kuzeybatı Afrika sahillerinde rastlanan bu foklar, Türkiye’de Foça adalarını kendilerine yuva olarak seçtiler.

Latince adı Monochus monochus olan ve sakinlikten çok hoşlanan Akdeniz foklarının karaya çıkma ihtiyacı duymaları ve yaşadıkları ortamda insanlardan rahatsız olmaları nedeniyle, fokların görüldüğü Siren Kayalıkları ve Orak Adası’na 100 metreden fazla yaklaşmak yasaklanmıştır.

Bu yüzden bu sevimli fok balıklarını sadece uzaktan izleyebilir ve fotoğraflarını çekebilirsiniz. Gün içinde 100 kilometre yol alabilecek kadar iyi yüzücüler olan foklar, çok az da olsa Foça sahillerine kadar geliyorlar. Foça’da birçok hediyelik eşya dükkanında bu nesli tükenmekte olan sevimli foklarla ilgili hediyelik eşyalar da bulabilirsiniz.

Bergama’nın Muhteşem Kaplıcaları

İzmir uçak bileti alarak gezeceğiniz Bergama sadece tarihi yerleri ile değil aynı zamanda şifalı kaplıcaları ile de ünlü. Her yıl binlerce insan bu kaplıcalarda tedavi olmak ve şifa bulmak için buraya akın ediyor. Gidebileceğiniz kaplıcalardan Mahmudiye Kaplıcası’nın 26 dereceyi bulan sularında radyoaktivite oranı çok yüksektir, sodyum açısında da çok zengin olan bu sular birçok hastalığa şifa oluyor.

Bergama’ya sadece 5 dakika mesafede yer alan Güzellik Kaplıcası, kubbeli ve iki mermerli havuzu ile görsel açıdan çok güzel. Güzellik Kaplıcası’nın tarihi oldukça eskilere dayanır ve Bergama Kralı Eumenes döneminde kurulan kaplıca, yüzyıllar boyunca aktif olarak hizmet vermiştir. Güzellik Kaplıcası’nın 35 derecedeki sularını Mısır Kraliçesi Kleopatra’nın da ziyaret ettiği ve bu şifalı sularda güzellik banyosu yaptığı söyleniyor.

Güzellik Kaplıcası’nın sodyum bikarbonat ve sülfat bulunan suyu özellikle romatizma rahatsızlıkları ve kalp hastalıkları için faydalı, ayrıca bu kaplıcanın suları çok yüksek bir radyoaktivite değerine sahip. Bergama’ya 20 dakika mesafede bulunan Paşa Köyü’nde yer alan Paşa Kaplıcası’nın suları ise çok sıcak olmadığı için şifadan çok rahatlamak ve dinlemek için tercih ediliyor.

Bergama Akropolisi

Türkiye’nin en etkileyici arkeolojik alanlarından biri olan Bergama Akropolisi, şehir merkezinin kuzeydoğusundaki bir tepede dramatik manzaralar sunuyor. Bu eski yerleşim yerindeki üst ve alt şehirlerde geniş bir alana dağılmış harabeler arasında görecek çok şey var. Mutlaka görmeniz gereken yerler arasında Trajan Tapınağı, Helenistik döneme ait 10.000 kişilik muhteşem bir antik tiyatro, Zeus Sunağı ve Bergama Z yapısındaki eşsiz mozaik zeminleri bulunuyor.

Bergama Akropolisi
Bergama Akropolisi

Siteye erişmenin iki yolu var, karayolundan bu muhteşem yere ulaşabileceğiniz gibi Bergama Akropolis Teleferiği ile güzel bir teleferik yolculuğuyla da beş dakikada buraya çıkabilirsiniz. Bu eşsiz antik kentin dünya çapında ünlü olması sağlayan antik kütüphaneyi ve Hadrian imparatorluk döneminde Zeus’a da ibadet etmek için kullanılan muazzam mermer sütunlu Trajan Tapınağı’nı rehber eşliğinde gezme şansınız da var. Akropol’ün batı tarafında bulunan Trajan Tapınağı, görkemli manzarasıyla hemen gözünüze çarpacaktır.

Ege Denizi Tekne Gezileri

Urla limanından her sabah kalkan tekne turlarına katılarak bu muhteşem denizde harika bir gün yaşayabilir, benzersiz koyların manzaraları eşiğinde yüzebilir veya dalışlar yapabilirsiniz.

Ege Denizi Tekne Gezileri
Ege Denizi Tekne Gezileri

Tekneniz birçok muhteşem koyda mola verecek ve bu mola zamanlarında masmavi sularda yüzebilir, dalış yapabilir ve yorulduğunuzda teknenizde güneşlenerek unutulmaz bir gün geçirebilirsiniz. Antik koy, Kızıl Burun Koyu, Demircili Koyu, Kütük Burnu Koyu, Papaz Boğazı Koyu ve Taş Ada Koyu bu yolculuğunuzda mola vereceğiniz muhteşem koylardan sadece bazıları. Acıktığınızda taze deniz ürünlerinden oluşan öğle yemeğiniz teknede sizi bekliyor olacak. Tekne yolculuğunuzda yüzmeye, güneşlenmeye ve fotoğraf çekmeye doyacaksınız.

Ege’nin Otantik Köyleri

İzmir ilçelerini keşfederken hem temiz havası hem de harika balık restoranlarıyla sizi etkileyecek pek çok otantik Ege köyü göreceksiniz. Bu köyler arasında en sevilenlerinden biri olan Balıklıova Köyü, huzurlu bir ortamda dinlenmek için eşi bulunmaz bir yer. Bu şirin köyün kahvaltısını da yörenin lezzetlerinden otlu pide eşliğinde tatmanızı öneririz. Özbek Köyü de keyifle gezebileceğiniz bir balıkçı köyü. Bu köyde özellikle Özbek Akkum Plajı’nı ziyaret edebilir ve plajın sakin sularına kendinizi bırakabilirsiniz.

Ege’nin Otantik Köyleri
Ege’nin Otantik Köyleri

Bademler Köyü ise tam bir kültür köyü ve bu eşsiz köyde Türkiye’nin ilk tiyatrosu, 70 yıllık bir kütüphane ve bir de oyuncak müzesi var. Bademler Köyü aynı zamanda organik üretimi ile Türkiye’nin ilk Slow Food Köyü ilan edildi. Çam ormanları arasında huzur bulurken aynı zamanda köyün kendi üretimi olan organik sebze ve meyvelerle güzel bir tatil alışverişi yapabilirsiniz.

Urla’ya çok yakın olan Çeşmealtı da mutlaka görmeniz gereken çok popüler bir yer. Çeşmealtı hem gündüz hem gece size eğlence vaat ediyor. Bu şirin yer; ünlü balıkçı restoranları, görülmeye değer kordonu ve etkileyici sahili ile sizi büyüleyecek güzellikte.  Çeşmealtı’nda bulunan Güvendik Tepesi’nden görebileceğiniz İzmir Körfezi’nin muhteşem panoramik manzarası da çarpıcı fotoğraflar çekme fırsatı sunuyor.

Ege Mutfağı ve Eşsiz Mezeleri

İzmir uçak bileti alarak başlayacağınız bu gezinizde Ege’nin muhteşem mutfağının eşsiz lezzetlerini tadacaksınız. Alaçatı, restoranlar konusunda çok zengin bir seçeneğe sahip, burada bulunan Ege meyhanelerinde yöresel otlarla süslenmiş mezeler ve canlı müzik eşliğinde çeşit çeşit Ege lezzetleri tadabilirsiniz.

Ege Mutfağı ve Eşsiz Mezeleri
Ege Mutfağı ve Eşsiz Mezeleri

İzmir ilçelerinin otantik sokaklarında, cumbalı şirin taş evlerin arasında birçok küçük yöresel restoran bulabilirsiniz. Bu restoranlarda sıcakkanlı yöre halkının servisiyle Ege’nin zeytinyağlı yemeklerini tatma şansınız var, yemekten sonra bölgeye özgü damla sakızlı kurabiyeleri denemeyi de unutmayın. Midye burada çok sevilen bir yiyecek ve siz de midye seviyorsanız İzmir’in her ilçesinde birbirinden güzel midyeciler bulacaksınız.

Aerobilet uçak bileti sayfasından kolayca İzmir uçak bileti alabilir ve dünyanın her yerinden turistlerin akın ettiği büyüleyici tatil beldelerini keşfe çıkabilirsiniz.