Bodrum uçak biletleri hazır mı? Bu yaz unutulmaz olacak!

0
1608
Bodrum uçak biletleri hazır mı? Bu yaz unutulmaz olacak!
Bodrum uçak biletleri hazır mı? Bu yaz unutulmaz olacak!

Bodrum uçak biletleri için siz de şimdiden en ucuz fiyatları araştırmaya başladınız mı? O halde sizin için de bu yaz diğerlerinden çok daha farklı ve benzersiz geçecek demektir. Bodrum, tatili iple çeken pek çok tatilcinin bu yıl da gözdesi olacağa benziyor. Şimdiden dünyanın dört bir yanından Bodrum uçak bileti aramaları yapılıyor; biletleme işlemleri gerçekleştiriliyor. Bodrum’da uygun otel fiyatları araştırılıyor ve tabii ki Bodrum Havalimanı transfer hizmetleri için rezervasyonlar yapılıyor.

Her yıl Bodrum’da tatil, işte böylesi lüks, konforlu ve son derece keyifli başlıyor. Henüz seyahat ürünleri için sorgulama aşamasındayken, en hesaplı uçak bileti fiyatlarına ulaşarak, Bodrum seyahatinin ilk karlı adımlarını atmaya başlayabilirsiniz. Ve tabii ki bu seyahat planlarının ardından Ege’nin büyüleyici maviliklerini selamlayan bembeyaz evlerin, yel değirmenlerinin, mandalina bahçelerinin diyarı Bodrum’da, siz de bu yaza bambaşka, unutulmaz bir başlangıç yapabilirsiniz.

Bazılarınız belki de ‘yaz tatili’ dendiği anda hayalinde hemen Bodrumu canlandırıyor olabilir. Ancak Bodrum’u mesken tutanlar, aslında bu eşsiz ilçenin, güzeller güzeli turizm destinasyonunun yaz-kış ne kadar keyifli olduğunu, Bodrum’da olmanın, orada uzun süre yaşamanın ayrıcalıklarını çok iyi bilirler. Bu nedenle yaz sezonu kapansa da Bodrum’dan ayrılamayan ya da baharda, hatta kış aylarında dahi Bodrum’un güzellikleriyle baş başa kalmak isteyenler Bodrum’da alternatif konaklama seçeneklerini değerlendiriyor ve oteller sezonu kapatsa dahi, Bodrum’da hayat tüm güzelliğiyle devam ediyor.

Kıyılarında yelkenlileri, sokaklarında Bodrum’da olmaktan son derece mutlu insanları, huzur ve tazeliği Bodrum’da bulmanın verdiği keyfi yüzünden okunan tatilcileriyle Bodrum, yaz aylarının cıvıltısına hazırlanıyor. Şu sıralar yavaş yavaş Bodrum’un yolunu tutmaya başlayan ya da tatil planları için şimdiden rezervasyon işlemlerini tamamlamış olan herkesin hayalinde Bodrum var. Günlük hayatın yorucu etkileri ve büyükşehirlerin yoğunluğu karşısında, Bodrum hayali mis gibi mandalina ve deniz kokuyor.

Eğer siz de güne bu hayallerle başlıyor ve yine mesaiyi bu hayallerle sonlandırıyorsanız, şurada yaza ne kaldı ki? Eğer henüz bir tatil planınız yoksa Ege’nin bembeyaz evleriyle inci gibi parlayan turizm cenneti Bodrum, birbirinden çarpıcı kıyıları ve göz alıcı koylarıyla her zamanki gibi sizleri bekliyor olacak. Sizce de bu yazı Bodrum’da geçirmek, Ege’nin taptaze yeşillikleri, büyüleyici suları ve muhteşem iklimiyle bir araya geldiğinde bir masalı andırmıyor mu? Siz de böyle düşünüyorsanız acele edin ve Bodrum seyahatinizi planlamaya hemen başlayın.

Peki Bodrum’da sizleri neler bekliyor? İlk defa Bodrum’a seyahat edecekseniz, mutlaka neler görebileceğinizi, nerelere gidebileceğinizi ve nasıl bir tatil deneyimi yaşayacağınızı merak ediyor olmalısınız. O halde gelin birlikte Bodrum seyahatinizde sizi bekleyen o birbirinden çarpıcı detaylara göz atalım. İşte Bodrum ve Bodrum’un güzellikleri…

Her koyda bir başka mavi yeşil masal…

Bodrum’un meşhur olduğu pek çok yönü var. Ancak tatilcileri en fazla ilgilendiren kısmı, kuşkusuz ki göz kamaştıran, birer doğa harikası olan koyları. Bodrum’da turizm sektöründe artık neredeyse birer marka haline gelen, adı tatille, muhteşem kıyılarla özdeşleşmiş olan birbirinden güzel tatil beldeleri, her yıl ziyaretçi akınına uğruyor. Ege’ye doğru uzanan Bodrum Yarımadası, koylarında dünyanın en meşhur yıldızlarını da ağırlıyor.

Bodrum’a sevdalanan ünlüler de yaz kış burada yaşamayı ya da fırsat buldukça Bodrum’a kaçmayı tercih ediyor. Bunda kuşkusuz ki Gümüşlük, Yalıkavak, Akyarlar, Göltürkbükü ve daha pek çok eşsiz koyların ve Bodrum’un dinlendirici ikliminin etkisi büyük. Siz de bu güzellikleri yerinde görmek, bu koylarda mis gibi deniz kokusu ve güneşin tadını çıkararak uzanmak istemez misiniz? O halde bu yaz için harekete geçin ve Bodrum ucuz uçak biletleri aramalarını başlatın!

Bodrum’un çarpıcı tarihine yolculuk

Bodrum’un Hz. İsa’nın 12 havarisinden Aziz Petrus’a adandığını biliyor muydunuz? Ve hatta adının Petrus’un günümüze kadar değişim göstererek Bodrum olarak kaldığını? Peki ya Bodrum’un bu coğrafyadaki son Hristiyan toprağı olduğunu ve Kanuni Sultan Süleyman’ın Rodos Seferi’yle Osmanlı topraklarına katılan son Hristiyan toprağı olarak kayda geçtiğini?

Bodrum’da yalnızca doğal güzellikler değil, aynı zamanda çok çarpıcı, benzersiz bir tarih, efsanelerle dolu bir geçmiş var. Başta Bodrum’un simgesi haline gelen Bodrum Kalesi olmak üzere, Halikarnas Mozolesi ve daha pek çok tarihi zenginlikler, ziyaretçileri tarihin derinliklerine seyahate çıkarıyor.

Bodrum Kalesi’nin 1500’lü yıllarda Hristiyan şövalyeler tarafından yapıldığı biliniyor. Bugün dünyanın ikinci büyük sualtı müzesi olan kalenin, Dünyanın Yedi Harikası’ndan biri olan Halikarnas Mozolesi’nin yıkılmış olan sütunları ve mermerlerinin de kullanılmasıyla inşa edildiği biliniyor.

Halikarnas Mozolesi ise, dünyanın ilk mozolesi ve kendisinden sonra aynı şekilde tasarlanan yapılara mozole adının verilmesine vesile olan yapı olarak, tarihe adını mimari açıdan da yazdırmış olan bir eser. Günümüzde, yaşadığı tahribatın ardından bir açıkhava müzesi haline gelen ve mozolenin inşa edildiği dönemdeki çizimlerinin dijital ortamda gösterildiği sergi salonunun da bulunduğu bir ören yer haline getirilen Halikarnas Mozolesi, ziyaretçilere unutulmaz bir seyahat tecrübesi yaşatıyor.

İlham veren bir atmosfer

Seyahate başladığınız destinasyondan Bodrum’a gelene kadar oralısınızdır. Ancak Bodrum’dan dönüşte artık bir parçanız Bodrum’a ait olarak kalır. Bodrum’un seyahat edenler üzerindeki etkisi öylesine yoğundur ki Bodrum’da sürekli yaşayanlar, kendilerini üretmekten alıkoyamaz hale gelir. Bu nedenle Bodrum’da pek çok sanat atölyesi, etkinlik alanları, el emeği tezgahları bulunur.

Bodrum’da yaşayanların evlerinin bir köşesi de bu tür çalışmalar için atölye haline getirilmiştir. Bodrum’da olup, bu atmosferden etkilenmemek, ilham almamak mümkün değil. Siz de seyahatiniz sırasında bunu keşfedebilir, sizi nasıl yazmaya, çizmeye, söylemeye, kısacası izlenimlerinizi sanata dönüştürmeye ittiğini fark edebilirsiniz.

Eğer siz de uzun sürekli burada yaşamayı hayal ediyor ya da burada bir yazlık tecrübesi yaşamak istiyorsanız, bunun için alternatifleriniz bulunduğunu unutmayın. Siz de Bodrum’un ilham veren atmosferini kendi evinizde tecrübe edebilir, tam bir Bodrumlu gibi burada geçen günlerinizin bir kısmını sanat atölyelerine veya farklı üretim alanlarına yönlendirebilirsiniz.

Bodrum’da unutulmaz tatillerin adresi villalar

Az önce bahsettiğimiz konuya dönecek olursak, Bodrum’da yaşamak ve Bodrum’da yazlık tecrübesi edinmek için bir ev satın almanıza ya da kira sözleşmesi yapmanıza gerek yok. Evet, bir villa kiralayabilirsiniz, ancak dilediğiniz kadar süre konaklama ayrıcalığından yararlanmanız da mümkün. Bodrum’da havlu lüks villa seçenekleri, günlük kiralık villalar ve konaklama ihtiyaçlarınıza uygun diğer pek çok farklı kiralık villa sonuçlarına ulaşabilirsiniz. Böylece dilediğiniz sürece Bodrum’da kendi evinizde konaklayarak, bu coğrafyanın tüm güzelliklerini keşfedebilirsiniz.

Bodrum’u bizzat yaşamak, pazarlarını dolaşmak, evinizde bu bölgenin yöresel ürünleriyle kahvaltı yapmak, dilerseniz gün boyu ya da akşamları evinizde, havuz kenarına çekilip dinlenmek ve Bodrum akşamlarını, yıldızlı gecelerini lüks villanızın şezlongunda uzanarak izlemek istemez misiniz? O halde konaklama için Bodrum’da lüks villa kiralama alternatifini es geçmeyin ve mutlaka sorgulamanızı yaparak, Bodrum kiralık villalarına göz atın.

Bodrum’un tadı damağınızda kalacak

Bodrum’da tatil kuşkusuz ki bambaşka. Ancak yalnızca masmavi denizi, eşsiz kıyıları, dinlendirici iklimi ve beyaz evleriyle değil, Bodrum aynı zamanda lezzetleriyle de sizlere unutulmaz tatil tecrübeleri yaşatacak. Öncelikle Ege’nin muhteşem mutfağını ve lezzetlerini denemediyseniz bile mutlaka duymuş olmalısınız. Taptaze yeşillikleri, lezzetli mi lezzetli meze çeşitleri, mis kokulu, yöresel kahvaltılıkları ve tabii ki tadı damağınızda kalacak zeytinyağıyla bu bölgede tadına doyulmaz bir tatiller vadediyor.

Bodrum da pazarlarında tüm bu lezzetlerle, güne harika bir başlangıç yapmanızı sağlayacak kahvaltılık seçenekleri sunuyor. Üstelik yalnızca sebzeler, zeytinyağları, otlar, tereyağı ve peynirler değil. Meşhur Bodrum mandalinası ile yapılmış, enfes mandalina reçelleri de bu pazarlarda sizleri bekliyor.

Bodrum’daki mutluluğun kaynağının belki de şairin de dediği gibi kahvaltıyla bir ilgisi vardır. Ancak Bodrum’da her an, tüm öğünler için farklı ve benzersiz lezzetler bulabileceğiniz, bizzat bu doğal ürünlerle kendiniz de hazırlayabileceğiniz bir tatil imkanı şimdiden sizi de acıktırmaya başladıysa, bunu deneyimlemenin nasıl tadına doyulmaz tatil anıları kazandıracağını tahmin edersiniz.

Çökertme kebabından lokum pilavına, etli şevketi bostandan tamamen doğal, meyvelerle hazırlanan, enfes dondurma çeşitlerine kadar Bodrum size gurme bir seyahat armağan ediyor. Yalnızca gezip görmekle yetinmeyeceksiniz; seyahatinizi lezzet hafızanıza kazımaya da hazır olun.

Bodrum’da tüm bu detaylardan çok daha fazlasına rastlamak, çok daha fazlasını keşfetmek için siz de hazırlıklara bir an önce başlayın. Hayalinizdeki tatili yaşamak için tüm seyahat ürünlerine şimdiden göz atın ve rezervasyon işlemlerinizi daha fazla geciktirmeyin. Bodrum’da lüks villa seçeneklerini de mutlaka değerlendirmeyi, tatilinizi geçirmek istediğiniz bölgeyi belirledikten sonra kiralık villalar için de sorgulama yapmayı ihmal etmeyin.

Ancak tabii ki her şey bir Bodrum ucuz uçak bileti ile başlayacak. O nedenle Bodrum uçak bileti sorgulamanızı hemen yapabilirsiniz. Öncelikle uçak biletlerinizi ayarlayın ve daha sonra Bodrum Havalimanı transfer hizmetleri için de alternatiflerinizi gözden geçirin. Vakit kaybetmeden, tatilinizde havalimanı ile oteliniz ya da villanız arasındaki ulaşım aşamasını durak veya araç bekleyerek geçirmemek için planlamanızı bir an önce yapın.

Tatile çıkma zamanı gelmedi mi?

Seyahatinizin tüm bu aşamalarında Aerobilet yanınızda olacak. Aerobilet’in sunduğu ucuz uçak bileti seçenekleri ve hesaplı tüm seyahat ürünleri alternatifleri Bodrum seyahatinizde de sizleri bekliyor. Bu yazı Bodrum’da diğer tüm yazlardan çok daha başka, sindirerek, arınma ve dinlenme fırsatı bularak ve tabii ki keşfederek geçirmek, Bodrum’da her anı tam bir Bodrumlu gibi yaşayabilmek istiyorsanız durmayın; Bodrum tatili planlarınızı daha fazla ertelemeyin. Seyahatiniz boyunca ihtiyacınız olabilecek tüm seyahat ürünlerine en uygun fiyatlarla Aerobilet üzerinden ulaşabilirsiniz.

Ne dersiniz; Bodrum’un bu eşsiz güzellikleriyle çevrili, tarihi ve kültürel zenginlikleriyle bezeli, ilham veren, unutulmaz bir yaz tatili yaşamanın zamanı gelmedi mi? Şehrin stresini geride bırakın ve Bodrum’da lüks villanızda bir tatil için geri sayımı başlatın. Ucuz uçak biletleri ve Bodrum’da lüks villa seçenekleri Aerobilet’te sizleri bekliyor! Siz daha henüz rezervasyonlarınızı yapmadınız mı? Özellikle hayallerinizi süsleyen lüks villa için seyahate çıkacağınız tarihlerde rezervasyonlar dolmadan villanızı ayırtın. Haydi bu yaz siz de Bodrumlu olacak mısınız?