Ucuz uçak bileti ile Türkiye’nin birbirinden güzel 6 kumsalı

0
3526
Türkiye'nin birbirinden güzel 8 kumsalı
Türkiye'nin birbirinden güzel 8 kumsalı

Türkiye’nin birbirinden güzel tatil destinasyonları, yaz tatili için şimdiden planlarını yapmaya başlayan seyahat tutkunlarının yakın markajında. İnternet üzerinden bu birbirinden güzel turizm cennetleri için en ucuz uçak bileti, en uygun otel fiyatları ve havalimanı transferleri sorgulamaları yapılmaya çoktan başlandı bile. Bütün yıl boyunca yoğun çalışma temposunun ardından, yaz tatili için hayaller kurmak, bu destinasyonlar arasından seçim yapmak için görsellere bakmak, özellikle o göz alıcı kumsalları görmek, sizin de içinizi kıpır kıpır yapıyorsa, yaz tatili için sabırsızlananlardan birisiniz demektir. Sizleri çok iyi anlıyor ve hemen tatil planları yapmak için sizi bu sayfaya davet ediyoruz. Çünkü birazdan hayallerinizi süsleyecek masmavi denizlerin kıyıyla buluştuğu o birbirinden güzel kumsallardan bahsedeceğiz.

Aslına bakarsanız gerçekten dinlenebilmek, eğlenebilmek ve mutlu anılar biriktirebilmek buradaki en önemli kısım. Ancak neden bunun yanında harika fotoğraflar çekip, neden daha önce görmediğiniz birbirinden güzel yerler görmeyesiniz ki? Size dinlenmekten ve eğlenmekten çok daha fazlasını sunabilecek, mutlu anılarınızı ölümsüzleştirirken birbirinden güzel manzaralar izlemenize, deniz keyfini daha da artıracak plajlarda güneşlenmenize imkan verecek destinasyonlar olduğunu unutmayın. Eğer siz de “yaz tatili” dendiği anda denizi, güneşi ve altın sarısı kumları düşlüyorsanız, o halde gelin bu yazı geçireceğiniz o harika kumsalı birlikte seçelim!

Bu arada tabii çakıllı plajlar ve kumsallar yaz tatili boyunca birbiriyle yarışmaya devam edecek. Tatilciler nasıl olursa olsun, o kıyıları dolduracaklar. Ancak siz seçiminizi kumsaldan yana kullanıyorsanız, belki de kalabalık ailenizle birlikte bir seyahate çıkıp, çocuklarla kumların üzerinde kumdan kaleler yapmak gibi düşünceleriniz varsa, muhteşem bir tatil sizleri bekliyor; bu çok açık. Çocuklu seyahat her zaman herkesi en çok güldüren, eğlendiren, onlarla birlikte suda, kumsalda, parklarda çocuklaşmanıza alan tanıyan bir seyahat şekli. Onların kahkahalarıyla süslü bir tatili kim istemez ki? Konu çocukları mutlu etmekse, onların da hafızalarından silinmeyecek, daima hatırlayacakları kumdan kale yapacağınız o tatilin temellerini, haydi gelin bugünden atın. Dinlenmenin, güneşlenmenin, çocuklarla keyifli vakit geçirmenin, hatta akşam üzeri gün batımında ayaklarınızın altında yumuşacık bir his bırakarak ayak izlerinizin kaldığı romantik yürüyüşler yapmanızı sağlayacak kumsallar, bu yaz tatili için tatilcileri bekliyor.

Peki nereye gidebileceğinize, hangi kumsalda bu birbirinden keyifli aktiviteleri yapabileceğinize karar verdiniz mi?

Eğer henüz bir seçim yapamadıysanız, gelin birlikte Türkiye’nin birbirinden güzel 6 kumsalına göz atalım. İşte o göz alıcı kumsallardan 6’sı…

1- Kefalos Plajı, Gökçeada, Çanakkale

Türkiye’nin tarihi değerler bakımından en zengin şehri Çanakkale, aynı zamanda birbirinden güzel tatil destinasyonlarıyla da yaz aylarının en yoğun geçtiği şehirler arasında yer alıyor. Çanakkale bu dönemde yoğun uçuş alan bir şehir haline geliyor. Bunda kuşkusuz ki Çanakkale’ye bağlı iki göz alıcı adanın da payı büyük. Bunlardan biri olan, Türkiye’nin en büyük adası olma özelliğini de taşıyan Gökçeada, denize uzanan burunları, şelalesi, dalış noktaları ve daha pek çok doğal güzellikleriyle tam bir tatil cenneti. Elbette sahilleri de bu güzellikleri görmeye gelen tatilcilerle dolup taşıyor. Türkiye’nin ilk ve tek sualtı milli parkı Maviköy de Gökçeada’da bulunuyor. Kısacası Gökçeada’nın dünyanın dört bir yanından yoğun ilgi görmesi çok da sürpriz değil.

Kefalos Plajı, Gökçeada, Çanakkale
Kefalos Plajı, Gökçeada, Çanakkale

Başta Kefalos Plajı olmak üzere göz kamaştıran sahillerini dolduran tatilciler, bu sahillerde gün boyu Gökçeada’nın tertemiz, masmavi denizinin tadını çıkarıyor. Kefalos Plajı bu plajlar arasında en popüler olanı olarak dikkati çekiyor. Çünkü Kefalos Plajı, aynı zamanda Bulgar sörf tutkunlarının özellikle ilgi gösterdiği bir sörf merkezi görevi de görüyor. Yılın 300 günü sörf yapmaya elverişli olan bu bölgede, Kefalos Plajı sörfçülere ev sahipliği yapıyor. Burada bulunan tesislerde malzemelerini bırakabiliyor ve gün boyu bu işletmelerden hizmet alabiliyorlar.

Altın sarısı kumlar ve büyüleyici maviliklerle çevrili Gökçeada’yı siz de Çanakkale üzerinden ziyaret edebilirsiniz. Bu yazı adada geçirmek harika olmaz mı?

2- Sarımsaklı Plajı, Ayvalık, Balıkesir

Ege kıyıları, tarih boyunca pek çok uygarlığı büyülemiş ve mitolojik hikayelerin merkezinde yer almış destinasyonlara ev sahipliği yapıyor. Yalnızca hikayeleri duymak ve bu destinasyonları ziyaret edip, o kıyıları, o suları ziyaret etmek inanılmaz tatil deneyimleri sunuyor. Ege’nin güzeller güzeli şehirlerinden Balıkesir de bu büyüleyici destinasyonlardan biri. Balıkesir’in cennet ilçeleri, her yıl Ege sevdalısı tatilcilerin akınına uğruyor. Ayvalık, her zaman olduğu gibi zeytin ağaçlarının, buradaki eski yerleşimlerin, yemyeşil doğanın ve Ayvalık’ın muhteşem iklimin hayranı olanların hayallerini süslüyor. Yıl boyu Ayvalık hayaliyle tatil planları yapan tatilciler, kuşkusuz ki Sarımsaklı Plajı’nın da müdavimi oluyor.

Sarımsaklı Plajı, Ayvalık, Balıkesir
Sarımsaklı Plajı, Ayvalık, Balıkesir

Ayvalık’a tatil için gelenlerden pek çoğu, ilerleyen zamanlarda burada yaşama isteğiyle dolup taşıyor. Öyle ki Ayvalık halkının önemli bir kısmını dışarıdan gelip, sonradan yerleşenler oluşturuyor. Düşünün; Dünya Sağlık Örgütü tarafından onaylanmış, insan sağlığını destekleyen ve yararlı radyasyon etkileşimlerine sahip çok özel bir kum yapısı bulunan Sarımsaklı Plajı bile Ayvalık’ın insana ne kadar iyi geldiğinin bir göstergesi değil mi? Eğer siz de seyahate çıkmayı ve günlerinizi geçireceğiniz o özel kumsalı arıyorsanız, Ayvalık’ta bulunan Sarımsaklı Plajı o özel kumsal olabilir. Siz de Balıkesir için uçuş sorgulamanızı bir an önce yapın ve şimdiden sorgulamanızı yapmakla, en ucuz uçak bileti seçeneklerine ulaşabileceğinizi unutmayın.

3- Lara Plajı, Antalya

Türkiye’nin turizm başkenti Antalya, ‘deniz turizmi’ denince akla gelen ilk destinasyonlardan biri. Dört mevsim dünyanın her yerinden ziyaretçi çeken şehir, sonbahar ve kış aylarının Türkiye’nin pek çok iline göre daha ılıman geçirmesi, hatta kışın bile yazdan kalma günler geçirebilmesi, bu nedenle Antalya’nın kayak merkezi Saklıkent’te kış sporları yapılırken, deniz kıyısında güneşlenen ve denize giren insanlar görülebilmesi Antalya’nın alameti farikalarından yalnızca biri.

Lara Plajı, Antalya
Lara Plajı, Antalya

Bununla birlikte Antalya aynı zamanda nasıl bir plaj hayal ediyorsanız size bununla ilgili seçenekler sunabiliyor. Çakıllı plajları Antalya’nın batısı boyunca uzanırken, Antalya’nın doğusuna doğru gittiğinizde kumsallar sizleri bekliyor oluyor. Lara Plajı da bu kumsallardan yalnızca biri. Antalya şehir merkezinde ve doğu kesiminde yer alan Lara Plajı, tatilciler ve bu çevrede bulunan yazlıklarda konaklayan yazlıkçılarla dolup taşıyor. Özel işletmelerin bulunduğu upuzun Lara Plajı, yumuşacık kumları 2 kilometre boyunca tatilcileri ağırlıyor. Siz de Antalya’nın güzelliklerini keşfetmek ve günlerinizi cıvıl cıvıl Lara Plajı’nda geçirmek için alternatiflerinizi değerlendirmeye hemen başlayabilirsiniz.

4- Ayazma Plajı, Bozcaada, Çanakkale

Çanakkale’nin bir başka adası, Türkiye’nin en büyük adalarından bir diğeri ve tarihin önemli tanıklarından biri olan Bozcaada, özellikle romantik ve keyifli bir tatil yapmayı tercih eden çiftlerin gözdesi olarak dikkati çekiyor. Bağbozumu şenliklerinin gerçekleştirildiği, rüzgar gülleriyle temiz enerji üretminin yapıldığı ve kıyıları boyunca incecik altın sarısı kumlarının uzandığı, çok özel bir yer. Eski yerleşimlerle uyumlu, tarihi dokuyu bozmadan açılan işletmelerin adanın genel görünümüne dahil olarak, sizleri hangi sokaktan geçerseniz geçin, o küçük yerleşimlerin ilk inşa edildiği dönemlerdeymişsiniz hissine götüren Bozcaada’yı siz henüz ziyaret etmediniz mi?

Ayazma Plajı, Bozcaada, Çanakkale
Ayazma Plajı, Bozcaada, Çanakkale

Bozcaada’nın o özel kumsallarından en bilineni olan Ayazma Plajı, özellikle yazın iyice ısınan denizlerdense gerçekten serinlemek için denize kendini bırakmayı düşünenlere en ideal seçeneklerden biri olabilir. Serin, masmavi denizinin altın sarısı kumlarla buluştuğu Ayazma Plajı, muhteşem bir manzara oluşturuyor. Siz de bu yazı Ayazma Plajı’nda geçirmek isterseniz Bozcaada’nın güzellikleriyle birlikte bu tatilinizin unutulmazlar arasına gireceğinden şüpheniz olmasın.

5- İztuzu Plajı, Dalyan, Ortaca, Muğla

Bodrum, Marmaris, Fethiye gibi yalnızca Türkiye’nin değil, dünyanın da önemli turizm destinasyonları arasında gösterilen ilçeleriyle dikkati çeken Muğla, her yaz milyonlarca tatilciyi ağırlamaya devam ediyor. Muğla’nın bu güzel ilçelerinden biri de Ortaca. Ortaca, aslında daha çok kendisine bağlı Dalyan beldesiyle meşhur. Şipşirin bir tatil bölgesi olmasının yanında doğa harikası Dalyan deltasına da ev sahipliği yapıyor.

İztuzu Plajı, Dalyan, Ortaca, Muğla
İztuzu Plajı, Dalyan, Ortaca, Muğla

Dalyan, Köyceğiz Gölü ve Akdeniz’in birbirine karıştığı, yani tatlı su ve tuzlu suyun buluştuğu bir bölgede, göz kamaştıran manzaralar sunuyor. Tüm bu güzelliklerin ortasında Dalyan’da iki kara arasında uzanan İztuzu Plajı, Caretta Caretta’ların yumurtalarını bıraktıkları, büyüleyici bir kumsal. Dünyada tatlı su ve tuzlu suyun bir arada bulunduğu ender yerlerden biri olarak dikkati çeken plajda, Caretta Caretta’ların yumurtalarına zarar gelmemesi için düzenli olarak işaretleme yapılıyor. Böylece gönül rahatlığıyla bu muhteşem kumsalda denize girebilir, Dalyan’ın güzelliklerinin tadını çıkarabilirsiniz. Dalaman Havalimanı’ndan kolaylıkla ulaşabileceğiniz bir mesafede bulunan Ortaca’da siz de tatilinizin doğal güzellikler içerisinde geçmesini sağlayabilirsiniz. Acele edin ve uçak bileti fiyatlarını sorgulamaya başlayın.

6- Patara Plajı, Kalkan, Kaş, Antalya

Tatil cenneti Antalya’nın, en az merkezi kadar meşhur turizm merkezi haline gelen ilçelerini ziyaret etmemiş olsanız da ne kadar popüler olduklarını duymuşsunuzdur. Kaş da kuşkusuz ki onlardan biri. Öncelikle sualtı habitatıyla çok özel bir yer olan ve dalış turizmi için önemli bir destinasyon olarak gösterilen Kaş, tarihi zenginlikleriyle de öne çıkıyor. Kaş’ın merkezine yukarıdan bakar kayalara oyulmuş kaya mezarları başta olmak üzere Kaş’ın keşfedilecek yerleri saymakla bitmiyor.

Kaş’a bağlı Kalkan beldesi de işte o tarihi zenginliklerle örülü bir başka cennet. Patara Antik Kenti’ne ev sahipliği yapan Kalkan, Likya uygarlığının başkenti olarak biliniyor. Noel Baba’nın yanı Saint Nicholas’ın da Pataralı olduğu düşünülüyor. M.Ö 8’inci yüzyıla dayanan bir antik kent olan Patara Antik Kenti’yle birlikte Kalkan’da, antik kentle aynı taşıyan Patara Plajı bulunuyor.

Patara Plajı, Kalkan, Kaş, Antalya
Patara Plajı, Kalkan, Kaş, Antalya

Patara Plajı da Caretta Caretta’ların yuvalama alanları arasında gösteriliyor. Bu nedenle koruma altında olan plaj, incecik bir kum yapısına sahip. Bu özelliği, Yeşilçam filmlerinde çöl sahnelerinin çekimlerinin yapıldığı yer olmasını sağlamıştır. Sizce de tatilinizi geçirmek ve hatıra fotoğrafları çekilmek için son derece cazip bir yer değil mi? O halde hemen siz de Patara Plajı’nda geçecek muhteşem bir tatil için elinizi çabuk tutun ve Antalya’ya uçak bileti fiyatlarına göz atın.  

Türkiye’nin bu güzelliklerini, doğa harikalarını keşfetmek ve bu güzelliklerle çevrili bir yaz tatili geçirmek için siz de erkenden ucuz uçak bileti sorgulamalarınıza başlayabilirsiniz. Ayrıca erken rezervasyon yaptığınız takdirde en uygun otel fiyatları avantajlarına ve hesaplı havalimanı transfer paketlerine ulaşabilirsiniz. Bunun için hemen Aerobilet.com.tr adresine giriş yapın. Kumsallar tüm cazibeleriyle, muhteşem kıyılarda sizleri bekliyor olacak.