Vizesiz gidebileceğiniz 9 harika Avrupa ülkesi

0
4824
Vizesiz gidebileceğiniz 9 harika Avrupa ülkesi
Vizesiz gidebileceğiniz 9 harika Avrupa ülkesi

Vizesiz gidebileceğiniz 9 harika Avrupa ülkesi varken, siz hala seyahat planınıza başlamadınız mı? Haydi şimdi uygun uçak biletlerine bakın ve rotanızı oluşturmaya başlayın. Sonrasında hemen bavulunuzu hazırlamaya koyulun. Pasaportunuzu da çantanıza koyduysanız seyahatinize çıkmaya hazırsınız demektir.

Ama durun; bir de vize konusu var değil mi? O konuda biz size bu yazımızda yardımcı olmaya çalışacağız. Avrupa’nın birbirinden harika vizesiz gidilebilen 9 ülkesini sizlere tanıtacağız. Böylece yanınıza yalnızca pasaportunuzu alıp gidebilecek, uygun uçak bileti bulduğunuz anda yola koyulabileceksiniz. Harika değil mi?

O halde siz de içlerinden birkaç tanesini seçerek, yıl içinde birçok seyahat planı yapabilir ya da bir rota oluşturup, uzun bir tura çıkabilirsiniz. Elbette muhteşem manzaralar, farklı kültürler, bol eğlence ve bambaşka lezzetler bu destinasyonlarda sizleri bekliyor olacak. Avrupa’yı fethetmeye hazır mısınız? Buyurun; vizesiz gidebileceğiniz 9 Avrupa ülkesini tanıyalım…

1- Ukrayna

Kolaylıkla ucuz uçak bileti bulabileceğiniz Ukrayna, vizesiz gidebileceğiniz muhteşem rotalardan birisi. Topraklarının tamamı Avrupa’da yer alan en büyük yüz ölçümüne sahip ülke olan Ukrayna, özellikle kış turizminin önemli merkezlerinden biri. Başkenti Kiev ve diğer popüler destinasyonları Lviv ve Odessa seyahatlerde en çok tercih edilen şehirleri arasında yer alıyor. Ana dili Ukraynaca olsa da halkın büyük bir kısmı İngilizce’yi çok iyi seviyede konuşabiliyor. Dolayısıyla siz de seyahatinizde rahatlıkla gitmek istediğiniz yerler için adres sorabilir, alışverişlerinizi yapabilir, yeni insanlarla tanışma fırsatı bulabilirsiniz.

Ukrayna
Ukrayna

Tarihi ve doğal güzellikleriyle göz kamaştıran Ukrayna’da gideceğiniz destinasyonları keşfederken muhteşem manzaralarda keyifli yürüyüşler yapabilirsiniz. Bununla birlikte gece hayatını sevenlerdenseniz, Avrupa’nın eğlenceli gece hayatı destinasyonlarının pek çoğu yine Ukrayna’da bulunuyor.

Ukrayna’nın kendine özgü mutfak kültürü de mutlaka denemeye değer. Ülkenin en ünlü yemeği olan Borş çorbası başta olmak üzere, bu mutfağın en leziz yemeklerini de deneyebilirsiniz. Ha bu arada, Türk Lirası Ukrayna’nın para birimi Grivna’ya göre büyük değer kazanıyor. Dolayısıyla Ukrayna tatiliniz beklediğinizden de ucuza gelebilir.

2- Makedonya

Vizesiz Avrupa ülkeleri arasında bulunan bir diğer ülke de Makedonya. Aslında yüz ölçümü ve nüfus bakımından çok büyük bir ülke olmasa da Makedonya, yoğun talep gören turizm destinasyonlarına sahip. Bunların başında da kuşkusuz ki başkent Üsküp geliyor.

Heykeller şehri olarak da bilinen Üsküp, Vardar Nehri üzerinde yer alıyor. Vardar Nehri üzerinde nehir boyunca birçok köprü uzanıyor. Bu köprüleri fotoğraflayabilir, köprü üzerinde sevdiklerinizle birlikte harika kareler yakalayabilirsiniz.

Makedonya
Makedonya

Makedonya’nın tarih boyunca pek çok medeniyetin etkisinde kalması, size seyahatiniz boyunca bu kültürlerden izleri keşfetme heyecanı yaşatacak. Örneğin başkent Üsküp’ün dünyaca ünlü köprüsü 13 kemerli Taşköprü, kentte bir “Osmanlı mührü” olarak da anılıyor. Bu vizesiz Makedonya seyahati boyunca, siz de Osmanlı kültüründen pek çok detaya tanıklık edecek, tanıdık izlere rastlama fırsatı bulacaksınız.

Tabii ülkenin tüm destinasyonlarında birçok kafe veya restoranda Makedon mutfağından lezzetleri deneyebilirsiniz. Özellikle köftelerinin meşhur olduğunu hatırlatalım. Makedonya’nın sıcakkanlı insanlarının misafirperverliğinde -ki bu da size çok tanıdık gelecektir- vizesiz muhteşem bir seyahat için Üsküp uçak bileti seçeneklerine hemen göz atın.

3- Karadağ

Vizesiz gidebileceğiniz ve uygun uçak bileti seçeneklerini kolaylıkla bulabileceğiniz Karadağ, güneyde Adriyatik Denizi’ne kıyısı bulunan, ülkeyi çevreleyen, yemyeşil bitki örtüsüyle kaplı dağlarıyla göz kamaştıran bir ülke. Başkent Podgorica başta olmak üzere ülkedeki pek çok destinasyon, muhteşem manzaralar oluşturan, doğa ve tarihin bir arada görsel şölen sunduğu ören yerlere sahip.

Karadağ
Karadağ

Üstelik macera dolu bir seyahat istiyorsanız Karadağ size bu imkanı da sunuyor. Nasıl mı? Karadağ’da tırmanış, bisiklet, kayak, yelken, rüzgar sörfü ve dalış gibi sporları içeren pek çok etkinliklere katılabilirsiniz. Bunun için seyahatinizin öncesinde Karadağ’daki bu tür etkinlikler hakkında bilgi toplayabilir, seyahat tarihinizi buna göre belirleyebilirsiniz. Çünkü zaten vize için beklemek zorunda değilsiniz. Dolayısıyla dilediğiniz zaman yola koyulmanıza hiçbir engel bulunmuyor.

Karadağ’da görülmesi gereken birçok tarihi eserler olduğunu söylemekte fayda var. Öyle ki Tara Irmağı Kanyonu ve Durmitor ile eski şehir olarak bilinen Kotor, UNESCO Kültür Mirasları Listesi’nde koruma altında bulunuyor.

Kısacası Karadağ, bir an önce keşfetmeniz için sizleri bekliyor. Vizesiz Avrupa ülkeleri seyahati için tercih edeceğiniz rotalar arasında Karadağ’ı eklemeyi unutmayın.

4- Arnavutluk

Arnavutluk’a seyahat etmek de hem vizesiz olması bakımından hem de uygun uçak bileti kolay bulunabildiğinden dolayı oldukça kolay ve keyifli. Bir başka Adriyatik ülkesi olarak dikkati çeken Arnavutluk’ta göz alıcı manzaralarla karşılaşabilirsiniz. Mesela Arnavutluk’un güneyinde yer alan Ergiri ilginç mimari yapılarıyla UNESCO Dünya Mirasları Listesi’nde bulunuyor. Eski kent merkezi en iyi korunmuş, nadir Osmanlı kasaba örneklerinden biri olması bakımından, ziyaretçilerin oldukça yoğun ilgisiyle karşılaşıyor.

Arnavutluk
Arnavutluk

Uzun süre Osmanlı’nın hüküm sürdüğü bu topraklarda, Osmanlı’nın izleriyle sıklıkla karşılaşabilirsiniz. Ülkenin tarihi ve kültürel mirasını çarpıcı bir şekilde ortaya koyan şehirlerin başında ise başkent Tiran geliyor. Osmanlı’dan kalan cami ve külliyeleri ile eski yerleşim yerleri, dünyanın dört bir yanından ziyaretçi çekiyor.

Arnavutluk seyahatinizde enfes Arnavut yemeklerini deneyebilir, bu mutfağın eşsiz örneklerini keşfedebilirsiniz. Üstelik, Arnavutluk para birimi olan Lek’in karşısında Türk Lirası son derece büyük değer kazanıyor. Dolayısıyla restoranlarda dilediğinizce farklı lezzetler deneyebilir, otellerde rahatlıkla uzun süre konaklayabilir ve alışverişe gönül rahatlığıyla çıkabilirsiniz. Haydi siz de hemen Arnavutluk için ucuz uçak bileti seçeneklerini bir an önce gözden geçirin; unutulmaz bir tatil tecrübesi için daha fazla beklemeyin.

5- Belarus (Beyaz Rusya)

Belarus, diğer adıyla Beyaz Rusya, Avrupa’nın en önemli turizm merkezlerinden biri. Ülkenin yaklaşık 3’te 1’ini kaplayan ormanlarıyla Belarus’un, Avrupa’ya soluk verdiği de söylenebilir. Bitki örtüsüyle ziyaretçilere göz kamaştıran manzaralar sunan ülke, fotoğraf tutkunları ve kuş bilimcilerin Avrupa’daki uğrak destinasyonları arasında yer alıyor.

Belarus
Belarus

Belarus tarihten günümüze birçok kültürden etkilendiği için farklı inanç ve kültürlere hoşgörü ülkede üst düzeydedir. Sıcak, sade ve samimi Belarus halkını tanıdığınızda siz de bunu gözlemleyebilirsiniz.

Çok uygun uçak bileti bulunabilen Belarus’ta, tatiliniz boyunca siz de çok fazla para harcamak zorunda değilsiniz. Düşük bir bütçeyle bu güzel ülkeyi gezme fırsatı bulabilirsiniz. Şimdi Belarus’a ucuz uçak bileti bakmak için siz de harekete geçin.

6- Kosova

Avrupa’nın resmi olarak en yeni ülkelerinden biri olan Kosova, 2008 yılında Sırbistan’dan ayrılıp bağımsızlığını ilan etti. Bu sürecin ardından da turizm politikalarıyla dünyanın hemen her yerinden ziyaretçi çekmeye başlayan ve yoğun ilgiyle karşılaşan Kosova, vizesiz Avrupa seyahati için ideal ülkelerden biri haline geldi.

Ülkenin başkenti Priştine özellikle seyahatseverlerin uğrak noktalarından biri. UNESCO Dünya Mirasları Listesi’nde yer alan Sırp Ortodoks Kilisesi burada yer alır. Daha pek çok tarihi ve kültürel değerleriyle dikkati çeken Priştine, seyahatiniz için iyi bir tercih olabilir.

Kosova
Kosova

Kosova’nın kendine özgü mimarisi de tatilcilerin son derece yoğun ilgisiyle karşılaşıyor. Kullas adı verilen, Kosova’ya özgü taş evler özellikle fotoğraf tutkunlarının ilgisini çekiyor.

Kosova’nın et ve deniz ürünleri ağırlıklı ve farklı lezzetleri içeren mutfağını deneme fırsatı bulabilir, tadı damağınızda kalacak bir seyahat tecrübesi yaşayabilirsiniz. Avrupa’da vizesiz seyahat edilebilen ülkelerden biri olan Kosova, unutulmaz bir tatil için sizleri bekliyor. Çok uygun uçak bileti bulunabilen Kosova’yı siz de mutlaka görülmesi gereken yerlerden biri olarak aklınızda bulundurun.

7- Bosna-Hersek

Türkiye ile tarihi ve kültürel bağları son derece sıkı olan Avrupa ülkelerinden Bosna-Hersek, bu özelliğiyle Türkiye’den yoğun ilgi görüyor. Uzun yıllar Osmanlı topraklarından biri olması bakımından Osmanlı izlerine bu ülkede sıklıkla rastlanabiliyor.

En önemli turizm merkezi olan başkent Saraybosna’ya ek olarak doğa ve tarihin kucaklaştığı Mostar, her yıl pek çok turisti ağırlıyor. Mostar’da bulunan dünyaca ünlü Mostar Köprüsü ise UNESCO Dünya Mirasları Listesi’nde yer alıyor.

Bosna-Hersek
Bosna-Hersek

Uzun yıllar savaş gören bir ülke olduğu için savaşın izlerinin günümüze taşındığını gözlemleyebilirsiniz. Öyle ki Bosna-Hersekliler yeni nesillerin bu savaşı unutmaması ve kahramanlarını minnetle anması için bazı duvarlardaki kurşun izlerini bile muhafaza etmeye devam ediyor. Tarih ne kadar yakın olursa olsun, günümüze kadar yaşanan tüm anılar, Bosna-Hersek’te capcanlı, ziyaretçilerin önüne seriliyor.

Sizin için de unutulmaz olacak bu seyahat için acele edin ve Bosna-Hersek’e seyahat edebileceğiniz uçak biletlerine göz atmaya bir an önce başlayın.

8- Sırbistan

Vizesiz gidebileceğiniz Balkan ülkeleri arasında en çok tercih edilen ülkeler arasında bulunan Sırbistan da yine doğal ve tarihi zenginliklerin özenle korunduğu ülkelerden biri.  Özellikle başkent Belgrad, seyahatseverlerin yoğun ilgisiyle karşılaşıyor. Bununla birlikte son derece eğlenceli ve hareketli bir gece hayatı sunan başkente sırf bu nedenle seyahat edenler de göz ardı edilemeyecek kadar fazla.

Sırbistan
Sırbistan

Sırbistan’da gezilebilecek birçok yer var. Özellikle Orta Çağ manastırları, Barok mimari örnekleri ve birçok tarihi kale, keşfedilmek üzere Sırbistan’da sizleri bekliyor. Siz de uygun uçak biletinizi kolaylıkla bularak hemen Sırbistan seyahatinizi planlayabilir, vizeye gerek olmaksızın yola koyulabilirsiniz.

9- Moldova

Moldova vizesiz seyahat edebileceğiniz bir diğer Avrupa ülkesi. Ülke, Dinyester ve Prut nehirleriyle bölünür. Bu coğrafi güzellikler, içinden geçtikleri destinasyonlarda, göz alıcı manzaralar oluşturarak, seyahat tutkunlarının ilgisini çeker. Bu bakımdan doğa seyahatlerini sevenler için Moldova harika bir tercih olabilir.

Moldova
Moldova

Ayrıca Moldova, tarihi değerlerini koruyan ve bu değerleri turizme kazandıran ülkeler arasında bulunuyor. 2’nci Dünya Savaşı’ndan kalan katedraller, müzeler ve heykeller, ziyaretçileri büyülüyor. Dünya edebiyatının önemli isimlerinden Alexander Pushkin’in yaşadığı ev de başkent Kişinev’de bulunuyor. Turistlerin uğrak noktalarından biri olan bu evde Alexander Pushkin’in hayatına dair önemli detaylar öğrenebilir, unutulmaz bir seyahat tecrübesi yaşayabilirsiniz.

Moldova’ya çok uygun uçak bileti bulmak ise son derece kolay. Hatta neden şimdi Moldova’nın birbirinden güzel destinasyonlarına gitmek için ucuz uçak biletlerine bakmıyorsunuz ki? Haydi hemen harekete geçin!

Avrupa’ya vizesiz seyahate hazırlanın

Vizesiz seyahat etmenin rahatlığını yaşamak, bir anda karar verip Avrupa’ya seyahate çıkmak sizce de harika olmaz mı? O halde siz de bu vizesiz seyahat edebileceğiniz Avrupa ülkelerine göz atın; hayalini kurduğunuz seyahat için rotanızı belirleyip, ucuz uçak bileti seçeneklerini gözden geçirmeye başlayın. Aerobilet.com adresi üzerinden en uygun uçak biletini bulduktan sonra bavulunuzu hazırlamaya başlayabilirsiniz. Sadece pasaportunuzu çantanıza koymanız yeterli.

Aerobilet.com ile aynı zamanda uygun fiyatlı otel ve havalimanı transfer hizmetleriniz için de rezervasyonlarınızı yapabilir, seyahatinizin tüm detaylarını tek bir kanal üzerinden planlama fırsatını bulabilirsiniz. Acele edin ve vizesiz Avrupa seyahati için hemen ucuz uçak bileti sorgulamanızı yapmaya başlayın. Muhteşem destinasyonlar ve unutulmaz bir Avrupa seyahati hayal değil!