Mikonos Uçak Bileti Alarak Muhteşem Ege Plajlarda Yüzün

0
690
Mikonos Uçak Bileti Alarak Muhteşem Ege Plajlarda Yüzün
Mikonos Uçak Bileti Alarak Muhteşem Ege Plajlarda Yüzün

Mikonos uçak bileti ile tadını çıkaracağınız Yunanistan’ın tatil cenneti olan bu güzel ada; yatlarda güneşlenen ünlüleri, parlak beyaz Kiklad mimarisi ve cennet gibi görünen muhteşem plajları ile çok popüler bir tatil adası. Ege’nin en popüler adalarından biri olan Mikonos, eğlenceyi seven kozmopolit bir atmosfere sahip ve aynı zamanda da aile dostu bir tatil beldesi.

Meşhur beyaz yel değirmenlerinin ve Ege evlerinin eşsiz manzaralarıyla süslü, şık ve gösterişli ada merkezinde, mümkün olduğunca çok zaman harcamak isteyeceksiniz. Mermer parke taşı arasındaki çatlaklar bile burada beyaza boyanıyor. Bu gezinizde küçük Delos adasının büyüleyici kalıntılarını inceleyebilir, yürüyerek Mikonos’un her yerini gezebilir ve tüm adanın en iyi plajlarında keyifle yüzebilirsiniz.

Aerobilet ayrıcalıklarıyla en iyi fiyatlarla Mikonos uçak bileti alarak Yunanistan’ın en güzel plajlarına sahip olan bu büyüleyici adada unutulmaz zamanlar geçirebilirsiniz.

Mikonos’ta Görülecek Yerler

Mikonos Yel Değirmenleri

Mikonos limanına girmeden önce göreceğiniz ilk manzara, küçük bir tepe üzerine oturtulmuş yedi beyaz yel değirmeni sırasıdır. Bu beyaz değirmenler, büyük olasılıkla Venedikliler tarafından 16. yüzyılda inşa edilmiş ve adanın rüzgarını yakalamak için kuzeye doğru tasarlanmış.

Yel değirmenleri, taşımayı kolaylaştırmak amacıyla gemilerden boşaltılan tahılların öğütülmesi için limana yakın bir yere inşa edilmişler. Günümüzde bu güzel yel değirmenleri adanın tamamı için bir sembol haline geldi ve Alefkandra mahallesinin güneybatısına yapılacak basit bir yürüyüşle değirmenleri yakından görebilirsiniz.

Gökyüzünün ve denizin mavi rengine bir tezat oluşturan beyaz yel değirmenlerinin harika fotoğraflarını çekeceksiniz, ayrıca değirmenlerin yanında güzel hediyelik eşya dükkanları da var.

Mikonos Matogianni Caddesi

Mikonos kasabası boyunca kuzeyden güneye doğru uzanan Matogianni Caddesi, adada her şeyin olduğu bir merkez konumunda. Turistlerin akın ettiği hediyelik eşya mağazaları, butikler, mücevher mağazaları ve uluslararası zincir mağazalarla dolu olan Matogianni Caddesi’nde keyifli bir gezinti yapabilirsiniz.

Acıktığınızda bir Suvlaki (şiş kebap) tatmak için makul fiyatlı bir tavernada mola verebilirsiniz. Akşamları romantik begonvil sarılı duvarlar arasında gizlenmiş harika barları ve restoranları da Matogianni Caddesi’nde bulacaksınız.

Delos Adası

Mikonos eski limanından Yunanistan’ın en değerli arkeolojik alanlarından birine yelken açabilirsiniz. Delos Adası, Mikonos’un güneybatı sahiline sadece birkaç kilometre uzaklıkta ve kazılarda bulunan hazinelerden dolayı UNESCO Dünya Mirası Alanı ilan edildi.

Eğer Yunan mitolojisine meraklı iseniz Delos’u ikiz tanrılar Apollo ve Artemis’in doğum yeri olarak hatırlayacaksınız. Bin yıldan fazla bir süre bu küçük ada, saygın bir kutsal tapınak olarak görüldü. M.Ö. 7. yüzyıldan kalma Aslanların Terası, Delians’ın Dor Tapınağı, Minoan Çeşmesi, bir dizi antik pazar meydanı ve muhteşem mozaiklerle döşenmiş Tiyatro Mahallesi gibi keşfedilecek pek çok antik hazineyi Delos Adası’nda bulacaksınız.

Mikonos uçak bileti ile keşfe çıkacağınız Delos Adası’nda ayrıca Dionysos Evi, Maskeler Evi, Trident Evi, Göl Evi ve Yunuslar Evi’nde de olağanüstü Helenistik dönem mozaikleri görebilir ve güzel fotoğraflar çekebilirsiniz.

Mikonos Elia Plajı

Mikonos’u en canlı ve kozmopolit plajının tadını çıkarmak istiyorsanız gitmeniz gereken yer Elia Plajı’dır. Mikonos adasının kuzeyinde sakin ve huzurlu, güneyinde ise hareketli ve kalabalık plajlar bulunuyor. Elia Plajı da güney bölgesinin en popüler plajlarından biri olarak görülmeye değer bir yer.

Adanın en uzun plajı olan Elia Plajı, Avrupalı turistlerin en çok tercih ettiği yerlerden biri. Kurak yamaçlarla çevrelenmiş Elia Plajı, altın kumlu ve doğuya doğru alçak kayalık alanların altında parlayan bir koyda yer alıyor.

Mikonos Elia Plajı
Mikonos Elia Plajı

Güzel manzarasından dolayı doğa sevenlerin de akın ettiği Elia Plajı, Mikonos’taki en popüler yerlerden biri olmasına rağmen, herkes için bol bol yer olduğu için hiçbir zaman aşırı kalabalık hissettirmiyor. Plajın ortasındaki iskeleden bir jet-ski kiralayabilir veya körfezi yukarıdan bütün görkemiyle görmek için beyaz Kiklad evleriyle süslü çorak yamaçlarda yürüyüş yapabilirsiniz.

Mikonos Kalo Livadi Plajı

Mikonos’un güneydoğusunda bulunan Kalo Livadi, beyaz evlerin kümelendiği tablo güzellikte bir vadiye bakan dünyaca ünlü bir plaj. Birkaç yüz metre uzaklıktaki plaj, çocukların sığ alanlarda akıntıları dert etmeden güvenle yüzebilecekleri bir yer. Kalo Livadi Plajı’nın arkasında pek çok pahalı restoran bulunuyor ama burada tadacağınız lezzetler bu fiyatlara değecektir. Sakin bir ortam arıyorsanız plajın batı ucundaki kayaların altında havlunuzu koyabileceğiniz huzurlu alanlar bulabilirsiniz.

Kalo Livadi Plajı’nın batı tarafında ise masmavi deniz üstünde unutulmaz bir yolculuk yapıp doyasıya yüzebileceğiniz tekne gezileri sunan, kendi iskelesine sahip bir tekne kiralama şirketi bulunuyor.

Küçük Venedik (Alefkandra)

Mikonos eski limanının batı tarafında küçük sokaklardan oluşan muhteşem bir kanal ağı bulacaksınız. Bu kanallar çevresindeki evler ile aynı parlak beyaz boya ile boyanmış ve koyu mermer parke taşlarıyla döşenmiştir.

Buraya “Küçük Venedik” takma adını veren şey ise restoranların kanallara bir metreden daha kısa bir mesafede olan masaları. Bu restoranlarda güzel manzarayı izleyebileceğiniz ufak ahşap bölmeli pencere bölümleri ve maviye boyanmış güzel balkonlar var.

Batı yönündeki gün batımları inanılmaz derecede güzel, bu yüzden alacakaranlıktan önce burada bir masa bulmaya çalışın ve son güneş ışınları adaya düşerken yel değirmenlerinin büyüleyici manzarasını izleyin.

Mikonos Eski Limanı

Mikonos adasına geldiğinizde deniz otobüsünden eski limanın mermer rıhtımına ineceksiniz. Limanın doğu tarafında, önünde mavi bir kubbe bulunan küçük Agios Nikolaos Kilisesi ve 1700’lerde inşa edilen Belediye Sarayı’nın etkileyici kemerleri manzaranızı süsleyecek.

Mikonos Eski Limanı
Mikonos Eski Limanı

Mikonos limanının çevresini saran bir dizi bar ve restoran var, ayrıca ara sokakları araştırırsanız güzel butiklere, tasarım dükkanlarına ve zevkli hediyelik eşya dükkanlarına da ulaşabilirsiniz. Limanı gezerken Agia Eleni ve Agios Kirykos gibi şirin küçük kiliselerinin de fotoğraflarını çekebilirsiniz.

Mikonos Kalafatis Plajı

Mikonos uçak bileti alarak tadını çıkaracağınız Kalafatis Plajı; altın kumları, sığ ve berrak denizi ile Mikonos’un başka bir sevilen plajı. Sıcak kumlarda uzanırken, ufukta dolanan rüzgar sörfü yelkenlerini göreceksiniz çünkü Kalafatis Plajı aynı zamanda Mikonos adasının su sporları merkezi. Hiçbir deneyiminiz olmasa bile kısa bir eğitimle siz de rüzgar veya uçurtma sörfü yaparak harika zaman geçirebilirsiniz.

Yaz aylarında körfeze demirlemiş şık görünümlü yatların manzarayı süslediği plajda wakeboarding, su kayağı ve jet-ski gibi motorlu aktiviteler için bir su sporları merkezi var. Kalafatis Plajı’nın kuzey kıyısında, deniz kenarında sıralanmış balıkçı restoranları ve tur teknelerinin kalktığı küçük bir iskele de bulunuyor.

Mikonos Arkeoloji Müzesi

Adanın mütevazı ama ilgi çekici arkeoloji müzesi, tarih öncesi dönemlerden Helenistik dönem sonuna kadar uzanan, Mikonos ve komşu adalardan elde edilen tarihi eserlere sahip. Büyük seramik koleksiyonunda M.Ö. 7. yüzyıla ait pek çok antik Pithos (kavanoz) bulunuyor ve Truva’nın ele geçirilmesini gösteren kabartmalar çok ilgi görüyor.

M.Ö. 2800’e tarihlenen eski Kiklad desenli seramik parçaları, Rineia adasından getirilen mezar stelleri ve İyonya adalarından gelen siyah vazolar da mutlaka görmeniz gereken paha biçilmez eserler arasında yer alıyor. Öne çıkan diğer bir eser ise M.Ö. 2. yüzyılda üretilen ve en iyi kalite Parian mermeri ile şekillendirilen büyüleyici bir Herakles heykeli.

Mikonos Agios Sostis Plajı

Mikonos gezinizde denizin ve güneşin tadını çıkarmak istiyorsanız, Mikonos’un kuzeyindeki plajları keşfe çıkabilirsiniz. Agios Sostis Plajı, adanın en güzel plajlarından biri olarak çok popüler. Agios Sostis’in sahilinde bar, restoran veya şezlong bulunmuyor ve plaj, bu doğal atmosferinden dolayı çok seviliyor.

Agios Sostis Plajı, Mikonos adasının güney tarafındaki plajlardan belirgin bir şekilde daha sessiz ve arkada sert bir şekilde eğimli tepeleriyle daha farklı manzaraya sahip. Daha da kuzeye giderseniz, şirin tavernaları olan küçük bir köy ve masmavi koylar da bulacaksınız.

Mikonos Nadir Eserler Galerisi

Son zamanlarda Mikonos, bir sanat merkezi olarak da ün kazandı ve bunda en önemli pay Nadir Eserler Galerisi’ne ait. 1995 yılında kurulan bu üç odalı galeri, Mikonos adasında uluslararası sanatçıların resimlerine, heykellerine ve fotoğraflarına adanan ilk galeri.

Galerinin koleksiyonlarında pek çok ünlü sanatçının eserlerinin yanı sıra daha az ünlü ama çok yetenekli sanatlarının eserlerini de görme şansı bulacaksınız. Son yirmi yıl boyunca buraya eklenen sanatçılardan bazıları ise Hiper-Gerçekçi heykeliyle tanınan Pop Art sanatçısı Julian Opie, Carole Feuerman ve üç boyutlu heykelleriyle ünlü olan Hong Sung Chul.

Mikonos Dio Horia Sanat Galerisi

Mikonos adasının çağdaş sanat sahnesinin ön saflarında yer alan Dio Horia, geçici sergilere ev sahipliği yapan ve sanat dünyasının dikkatini çeken genç yeteneklerin eserlerini sergileyen bir galeri. Dio Horia Galerisi, kuruluşundan bu yana geçen üç yıl içinde Tracey Emin, David Adamo, Erik Parker ve Nina Chanel Abney gibi dünyaca ünlü genç yeteneklerin çalışmalarını sergiledi. Dio Horia bir yandan da Mikonos’un çevresinde sanatsal etkinlikleri organize ediyor.

Sanat severler ünlü çağdaş sanatçılar Trudy Benson, Peter McDonald ve Raul de Nieves’in solo sergilerini de burada gezme şansı bulabilirler.

Panagia Paraportiani Kilisesi

Mikonos uçak bileti ile güzelliğini göreceğiniz Küçük Venedik’in hemen kuzeyinde Kastro semtinde yer alan büyüleyici Panagia Paraportiani Kilisesii turistlerin en çok ilgisini çeken yerler arasında. Bu anıt kilise, 15. yüzyılda inşa edildi ve üzerine inşa edildiği altı ayrı ve birbirine bağlı kilise ağından oluşuyor.

Panagia Paraportiani Kilisesi
Panagia Paraportiani Kilisesi

Panagia Paraportiani Kilisesi, Bakire Meryem’e (Panagia) adanmıştır ve devasa kubbesinden dolayı hemen dikkat çeker. Gezeceğiniz kiliselerden en eskisi olan Agios Anargyros Kilisesi 1425’de, geri kalan dört kilise ise 16. ve 17. yüzyıllar arasında inşa edilmiştir. Mikonos yel değirmenleri gibi simetrik beyaz duvarlara sahip kiliselerin fotoğraflarını çekmek için turistler bu kiliselere akın ediyorlar.

Delos Arkeoloji Müzesi

30 yıl süren kazılardan sonra Delos’da bulunan tüm eserleri sergilemek için bir müzeye ihtiyaç duyuyordu ve 1904’de Delos Arkeoloji Müzesi açıldı. Arkeolojik kazılar, 145 yıldan daha uzun bir süredir devam ediyor ve müze, 1931 ve 1972 yıllarında tüm tarihi eserleri sergileyebilmek için genişletildi. Müzedeki en eski eserler ise 3.500 yıldan daha eski olan seramikler.

M.Ö. 7. yüzyıldan M.S. 1. yüzyıla kadar uzanan çok sayıda heykelin ve stelin yanı sıra kil figürinleri, mozaikleri, mücevherleri ve Helenistik döneme ait günlük eşyaları da müze koleksiyonlarında görebilirsiniz.

Delos Arkeoloji Müzesi’nde görülmesi gereken diğer önemli eserler arasında; M.Ö. 2. yüzyıldan kalma Dionysos’un bronz maskesi, M.Ö. 1400 yılına ait eski bir Miken savaşçısı kabartmalı fildişi bir levha ve M.Ö. 5. yüzyılın sonlarından Oreithya’yı kaçıran Magisterial’in bir heykeli de yer alıyor.

Mikonos Uçak Bileti ile Armenistis Deniz Feneri’ni Görün

Mikonos uçak bileti alarak gezeceğiniz Chora kasabasının altı kilometre kuzeyinde, Mikonos ile komşu Tinos adasının boğaz trafiğini yönlendiren güzel bir deniz feneri bulunuyor.

Mikonos Uçak Bileti ile Armenistis Deniz Feneri'ni Görün
Mikonos Uçak Bileti ile Armenistis Deniz Feneri’ni Görün

Denizin oldukça uzağında bulunan fener, 1891’de sekizgen bir kule ile tamamlandı ve her on saniyede bir sinyal veriyor. Armenistis Deniz Feneri’nin içerisine giremeseniz de fenerin bulunduğu alandan göreceğiniz muhteşem manzaralar için buraya güzel bir yürüyüş yapabilirsiniz. Fenerin yanından boğazın diğer tarafındaki ada ışıklarını görebilir ve eşsiz bir  gün batımı manzarasına şahit olabilirsiniz.

Aerobilet uçak bileti sayfasından veya mobil uygulamalardan en iyi fiyatlarla Mikonos uçak bileti alabilir ve bu muhteşem tatil adasında çok eğlenceli zamanlar geçirebilirsiniz.