En uygun uçak bileti ile dünyanın farklı yerlerinden 8 farklı masaj terapisi

0
2744
Dünyanın farklı yerlerinden 8 farklı masaj terapisi
Dünyanın farklı yerlerinden 8 farklı masaj terapisi

Dünyanın farklı yerlerinden anılar toplamak, birbirinden farklı seyahat tecrübeleri edinmek için sık sık yola koyulanlardan mısınız? Belki de artık seyahat etmeye başlamak ve şimdiye kadar çok da çıkamadığınız için iyi, uzun bir tatil yapmak istiyor olabilirsiniz. Çok iyi biliyoruz ki siz de yıl boyu günlük stresler, şehrin yorucu enerjisi ve iş yükü nedeniyle yoruldunuz. İyi bir tatili, daha da önemlisi gerçekten dinlenebileceğiniz bir tatili çoktan hak ettiniz. Belki sık sık en uygun uçak bileti sorgulaması yapmıyor ya da buna vakit bulamıyor olabilirsiniz. Gelin en kısa zamanda kendinize bir tatil ısmarlayın ve aynı zamanda işteki verimliliğinizi artırmak için iyice dinlenebileceğiniz bir tatil fırsatı yaratın. İş yerinden izin almak için birkaç yöntem deneyebilir ve sonuçta aldığınız izinle hemen yola çıkmak için hazırlıklara başlayabilirsiniz. Şöyle masaj terapisi gibi sizi oldukça rahatlatacak, sizi iyileştirecek, arındıracak bir tatil tecrübesi sizce de hoş olmaz mıydı?

Tatile elbette yeni yerler görmek, yeni tatil anıları biriktirmek, tarihi ve doğal güzellikleri yerinde tanımak ve fotoğraflamak için çıkıyor, bunun hayaliyle tatil planları yapıyor olabilirsiniz. Peki hazır tatile çıkmışken, bazı günleri de tamamen dinlenmeye, arınmaya ve bunu gerçekten işin ustası eller yardımıyla gerçekleştirmeye ne dersiniz? İşte bu noktada devreye, seyahat edeceğiniz destinasyonlarda sizi rahatlatacak, yepyeni ve arınmış olarak, tatilinizden taptaze bir enerjiyle dönmenizi sağlayacak uzmanlar giriyor. Bu uzmanlar masaj terapisi uzmanları. Üstelik yalnızca aromatik yağlarla vücudunuzu ovmaktan bahsetmiyoruz. Dünyada masaj terapileriyle ünlü destinasyonların, tamamen çok eski, aslına uygun yöntemlerle gerçekleştirdikleri, tarihten günümüze kalan masaj terapilerinden söz edeceğiz. Bazıları yüzyıllardır süregelen, nesilden nesile öğretileri aktarılmış olan bu masaj terapileri, seyahat edeceğiniz destinasyonlarda hem bambaşka kültürlerle tanışmayı hem de bu kültürlerden birini bizzat uygulatarak, son derece büyük bir rahatlama yaşatmayı vadediyor. Siz de dünyanın ünlü masaj terapi seanslarından birinde tüm yılın yorgunluğunu atmayı düşünmez misiniz?

Dünyanın farklı coğrafyalarında, ABD’den Asya’ya, Avrupa’dan Afrika’ya dünyanın dört bir yanında farklı masaj yöntemleri nesillerdir uygulanmaya devam ediyor. Siz de seyahat ettiğiniz destinasyonda bu masaj terapilerine katılabilir, bazılarında bu hizmeti konakladığınız otellerde, bazılarındaysa seyahat ettiğiniz destinasyondaki masaj salonlarında alabilirsiniz. Profesyonel ellerden ve tamamen bu masaj üzerine eğitilmiş, bu masaj terapisinin ortaya çıktığı toprakların ustalarından bu seanslara siz de katılabilirsiniz. Dilerseniz gelin birlikte hangi ülkelerde hangi masaj terapilerine katılabileceğinizi birlikte inceleyelim. İşte 8 farklı masaj terapisi ve onların anavatanı olan ülkeler…

1- Klasik masaj, Hollanda/Fransa

Klasik masajın aslında bir diğer adı da İsveç masajı. Ancak bir yanılgı olarak bu masaj uygulamasının İsveç’ten çıktığı düşünülüyor. Aslında klasik masajın çıkış noktası oldukça farklı. Hollandalı pratisyen hekim Johan Georg Mezger’in 1800’lü yıllarda ortaya çıkardığı bir yöntem olan klasik masaj, daha sonra yapılan öğretiler ve diğer kültürlere yapılan adaptasyonlar sonucu günümüzde klasik masaj veya İsveç masajı olarak anılıyor. Ancak İsveç’le herhangi bir ilgisi bulunmuyor.

Klasik masaj, Hollanda/Fransa
Klasik masaj, Hollanda/Fransa

Buna karşılık klasik masajın uygulanması için en ideal ülkeler arasında Hollanda’nın yanı sıra bir de Fransa bulunuyor. Siz de Hollanda veya Fransa seyahatlerinden hangisini gerçekleştirirseniz, bu masaj uygulamasına katılabilirsiniz.

Klasik masaj, özellikle sporcular ve sporla ilgilenen kişilerde, kaslarda laktik asit birikimiyle oluşan dolaşım sorunlarını rahatlatmak için etkili oluyor. Yapılan uygulamalarda, bu birikim yerine taze kan dolaşımı sağlanarak, rahatlama, gevşeme sağlanırken, aynı zamanda kasların yeniden beslenmesi destekleniyor. Eğer profesyonel olarak sporla ilgileniyor ya da düzenli spor yapıyorsanız, bu masaj size çok iyi gelecek ve çok daha aktif hareket etme, sağlıklı bir şekilde spor yapma fırsatı bulabileceksiniz. Hollanda veya Fransa için siz de seyahat programınıza yeni destinasyonlar ekleyebilir, klasik masajın asıl uzmanlarından hizmet alma fırsatı bulabilirsiniz.

2- Rungu masajı, Güney Afrika Cumhuriyeti

Eritre, Etiyopya, Uganda, Tanzanya, Somali, Kenya, Cibuti gibi Doğu Afrika ülkeleri antropolojisinden gelen ve bu kültürlerin birleşiminden doğan rungu masajı, yine bu coğrafyanın kullandığı küt ve yuvarlatılarak yontulmuş, ahşap bir çubuğun vücudun çeşitli yerlerinde gezdirilmesiyle uygulanıyor. Dünyanın dört bir yanında spa otellerinde de uygulamaları yapılan rungu masajının geldiği topraklarda, bu masaj uygulamaları elbette çok daha profesyonelce gerçekleştiriliyor.

Rungu için, aslında Doğu Afrika’nın Masaai kültüründen geldiği ve bu ahşap çubuğun, bu kültürdeki savaşçı erkeklerin statüsünü sembolize ettiği söyleniyor. Üzerinde bu kültüre ait çeşitli şekiller bulunan bu ahşap çubuklar, masaj için kullanılan bölgenin genişliğine göre daha kalın ve uzun olabiliyor.

Rungu masajı, Güney Afrika Cumhuriyeti
Rungu masajı, Güney Afrika Cumhuriyeti

Rungu masajı, lenf drenajını ve kan dolaşımını yükseltmeye, yoğun bir rahatlama sağlamaya yardımcı oluyor. Bu masaj uygulamaları yoğun bir şekilde Güney Afrika Cumhuriyeti’ndeki güvenilir tesislerde gerçekleştiriliyor.

Siz de bu yoğun rahatlama ve dinlenme sağlayan rungu masaj uygulamalarını denemek, tatilden tam anlamıyla rahatlamış olarak dönmek istemez misiniz? Güney Afrika Cumhuriyeti’ndeki destinasyonlara yapacağınız seyahatlerde rungu masajını siz de mutlaka denemelisiniz.

3- Shiatsu masajı, Japonya

Shiatsu masajının da kökeni bir başka ülkeyi işaret ediyor. Kökeni Çin olan Shiatsu masajı, akupunktur ve bitki bilimine dayanan bir prensipten oluşuyor. Yüzyıllar öncesinde Çin’e ait ve bu prensibi uygulamada kullanılan bir karışımın 6’ncı yüzyılda Budist bir Japon rahip tarafından halka tanıtılmasının ardından Shiatsu masajının adının Japonya ile anılmaya başladığı biliniyor. Daha sonrasında ise Japonların kendi teknikleriyle bu prensipleri yoğurarak, 1919’da Japon Shiatsu masajını ortaya çıkardığı, ardından da Japonya hükümetinin 1964’te resmi olarak bu masaj kültürünü tanıdığı belirtiliyor.

Shiatsu masajı, Japonya
Shiatsu masajı, Japonya

Shiatsu masajı, parmakların ustaca kullanımı ve basınç noktalarına masaj uygulamaları yapılması üzerine uygulamalara dayanıyor. Akupunktur ve kupa çekme gibi yöntemlerle harmanlanan masaj terapilerinde, uygulanan kişiye ve uzmanına göre farklı uygulamalar sayesinde rahatlama ve dolaşımı hızlandırma sağlanıyor.

Japonya Sağlık Bakanlığı’na bağlı Japon Shiatsu Yüksekokulu’nda Shiatsu kursları da veriliyor. Eğer seyahatiniz için bir süre Japonya’da kalacaksanız bu kurslara katılarak, Shiatsu masajını profesyonel olarak öğrenebilmeniz de mümkün. Siz de farklı bir deneyim ve gerçek bir rahatlama için Japonya seyahatinizde Shiatsu masajı hizmeti ve hatta dersleri almayı tercih edebilirsiniz.

4- Sıcak ve soğuk taş masajı, ABD

ABD’nin Arizona eyaletinde, bu toprakların yüzlerce yıl önceki sahipleri Kızılderililere dayanan bir masaj türü olan sıcak ve soğuk taş masajına geldi sıra. Kızılderili halkı antropolojisinin bir parçası olan ve asıl kökeni Kızılderili halklarından biri olan Hopilerden gelen bu masaj uygulamasının yaklaşık 700 yıllık olduğu düşünülüyor.

Sıcak ve soğuk taş masajı, ABD
Sıcak ve soğuk taş masajı, ABD

Sıcak ve soğuk taş masajında, taşların özel ısı derecelerinde ısıtılıyor ve soğutuluyor; daha sonra vücuda yine belli bir prensipte yerleştirilerek, bu sıcak ve soğuk ısı derecelerinin vücutta farklı titreşimler oluşturduğu, buna göre vücudun tepki verdiği ve rahatlama hissi yaratması deneyimleniyor. Vücudun bütün sistemlerine hitap eden bir masaj olduğunu siz de tecrübe edebilir, sıcak ve soğuk taş masajı terapilerine katılarak tatilinizi daha keyifli ve dinlendirici bir tatil tecrübesine dönüştürebilirsiniz.

5- Hamamda köpük masajı, Türkiye

Hamamda köpük masajı, Türkiye
Hamamda köpük masajı, Türkiye

6- Thai masajı, Tayland

Hint kültüründen geldiği düşünülen ve hatta yogayla da ilişkilendirilen Thai masajının kökeninin Buddha’ya kadar uzandığı rivayet ediliyor. Öyle ki Thai kültürünün sembolü Buddha’nın kişisel hekimi Bimbisara’nın M.Ö 543 – 492 yılları arasında Hindistan’da Thai masajının temellerini attığı sanılıyor.

Thai masajı, Tayland
Thai masajı, Tayland

Thai masajında eklemler ve uzuvların hareket ettirilmesi üzerine uygulamalar yapılıyor. Çekme, gerdirme ve direnç gösterme temeli baz alınarak yapılan uygulamalarda, bu masaj terapilerinin asıl uzmanlarından hizmet alındığında kemiklerin hareket ettiğine dair sesler duyabilir, doğru esnemelerin yapıldığını da bu şekilde anlayabilirsiniz.

Tayland seyahatinizde Thai masajının uygulanmadığı bir yerde konaklamak ya da bu hizmeti almadan dönmek neredeyse imkansız gibi. Üstelik son derece hesaplı olduğunu da hatırlatalım. Bu nedenle, dilerseniz bir sonraki seyahatinizde hem oldukça çarpıcı kareler yakalayabileceğiniz hem de farklı bir kültürü keşfederken, rahatlamak için fırsat bulabileceğiniz bir tatil planlamayı düşünebilirsiniz. Bunun için Tayland en ideal seçeneklerden biri olacaktır.

7- Ayurveda masajı, Hindistan

Fiziksel, ruhsal ve duygusal tüm öğretilerin bir karışımı olarak, ‘hayatın öğretisi’ şeklinde tasvir edilen ayurveda, Hindistan’da 5000 yıldır süregelen bir iyileştirme ve arınma için kullanılan yöntemler bütününü ifade ediyor. Ayurveda masajı da tüm bu sisteme hitap edecek şekilde yapılan uygulamaları kapsıyor.  

Ayurveda masajı, Hindistan
Ayurveda masajı, Hindistan

‘Dokunmanın gücü’nü gösterecek, ruhsal, duygusal ve fiziksel rahatlamayı sağlayacak şekilde baş bölgesinde şakaklardan saç diplerine kadar yapılan masaj uygulamaları, omuzlar ve ellere de yoğunlaşarak gerçekleştiriliyor. Sinir sistemini hedef alarak, yatışmayı ve stres atmayı sağlayan ayurvedanın Hindistan’ın Kerala şehrinde doğduğu biliniyor. Dolayısıyla burada işin asıl uzmanlarından ayurveda masajı terapisi almak, size bambaşka bir seyahat tecrübesi kazandıracaktır. Siz de Hindistan seyahatinizde ayurveda masajını mutlaka deneyimleyin.

8- Laos masajı, Laos

Güneydoğu Asya ülkesi Laos, Çin ve Tayland gibi ülkelerle sınır komşusu olması bakımından kültürel anlamda son derece benzer prensiplere sahip. Bu masaj kültüründe de benzerlikler gösteriyor. Laos masajı, uygulamaları tıpatıp aynı olmasa da bazı noktalarda benzer oldukları söylenebilir.

Laos masajı, Laos
Laos masajı, Laos

Laos masajı refleksoloji bilgileri baz alınarak, basınç noktalarına masaj uygulanmasıyla gerçekleştiriliyor. Yine esnetme ve germe gibi hareketler de yapılırken, Thai masajına göre daha yumuşak hareketlerle yine yoğun bir etki sağlanıyor. Bitkisel yağlardan elde edilen buharla da gevşeme ve rahatlama sağlanıyor. Rotanız Asya’nın bu güzel ülkesine düşerse, siz de Laos masajını deneyimleme fırsatını kaçırmayın.

Hayalinizdeki seyahatte dinlenmek, arınmak, gevşemek ve yılın tüm yorgunluğunu üzerinizden atmak varsa, hem yeni yerler görebilir hem de seçeceğiniz birbirinden güzel destinasyonlarda hayalinizi, alacağınız masaj terapileriyle gerçekleştirebilirsiniz. Aerobilet.com.tr adresi üzerinden seçeceğiniz destinasyonlar için en uygun uçak bileti seçeneklerine anında ulaşabilirsiniz. Ne dersiniz; sizce de yoğun iş temposunu ve şehrin yorucu etkilerini geride bırakmanın zamanı gelmedi mi?