Uruguay Uçak Bileti ile Eğlence Diyarı Uruguay’ı Gezin

0
3672
Uruguay Uçak Bileti ile Eğlence Diyarı Uruguay’ı Gezin
Uruguay Uçak Bileti ile Eğlence Diyarı Uruguay’ı Gezin

Uruguay uçak bileti alarak keşfetme fırsatı bulacağınız bu güzel ülke uzun zaman Brezilya ve Arjantin gibi büyük komşularının gölgelerinde yaşamış ama son yıllarda sahip olduğu turizm potansiyeliyle popüler hale gelmiş benzersiz bir yer. Bir tatil ülkesi olarak her şeye sahip olan Uruguay’ın sofistike kültürü, muhteşem doğası, plajları, festivalleri, yemekleri ve aktiviteleriyle maceralarla dolu bir yolculuk sizi bekliyor.

Aerobilet IOS veya Android mobil uygulamaları ve web sitesi üzerinden istediğiniz her mevsimde Uruguay uçak bileti alabilir ve Güney Amerika’nın en küçük ülkesinde harika bir yolculuğa çıkabilirsiniz.

Uruguay gezinizden harika anılar ve hikayelerle evinize döneceksiniz. Bu eşsiz ülkeyi gezerken Uruguay’a neden Güney Amerika’nın İsviçre’si denildiğini daha iyi anlayacaksınız. Uruguay uçak bileti aldıktan sonra bu güzel ülkede keşfetmeniz gereken birbirinden güzel yerleri anlattığımız yazımızı okuyabilirsiniz.

Montevideo

Montevideo, ülkenin başkentidir ve ülke nüfusunun neredeyse yarısına ev sahipliği yapar. Bu ilginç şehir kültürel olarak zengin ve eğlenceli bir yerdir. Burada keşfedilecek pek çok farklı yön var. Yükselen gökdelenlerin yanında Neo Klasik yapılar bulabileceğiniz tarihi şehir merkezi ile gezinize başlayabilirsiniz.

Montevideo
Montevideo

Montevideo’da liman ve sanayi tarafını ziyaret edebilir, günübirlik alışveriş yaparak çılgın pazarlarda gezebilir ya da Pocitos ve Carretas gibi yerlerin muhteşem plajları ziyaret edebilirsiniz. Akşamları tiyatro, galeri ve konserlerin tadını çıkarın. Şehirdeki tango partilerini ve sahil diskolarını çok seveceksiniz. La Feria Tristán Narvaja bit pazarı, The Rambla ve Plaza de Independecia ise bu güzel şehirde mutlaka ziyaret edilmesi gereken yerlerden.

Salto

Uruguay uçak bileti ile keşfedeceğiniz Salto, ülkenin en büyük ikinci şehri ve Rio Uruguay’ın büyük bir sıçrama yaptığı nokta yer alıyor. Her yıl yüz binlerce turist sıcak su kaynakları ve eğlenceli açık hava etkinlikleri için burayı ziyaret ediyor. Salto’yu gezerken karşınızda rahat ve güzel bir nehir kasabası bulacaksınız.

Salto
Salto

İlginç bir şekilde Salto’nun hidroelektrik barajı çok popüler bir turistik tesistir. Aynı zamanda bu şehirde değişen sıcaklıklarda kaplıcalardan ve çeşmelerden oluşan üç havuzun yanında lezzetli bir öğle yemeğinin tadını çıkarabileceğiniz harika bir alan olan Dayman’daki kaplıcalara mutlaka uğramalısınız.

Carmelo

Eski evleri ve Arnavut kaldırımlı sokakları ile dolu Carmelo, stressiz su aktiviteleri için en uygun yerdir. Balık tutma, yatçılık ve Parana Deltası’nı keşfetmek buradaki en önemli etkinliklerdir. Rio Uruguay ve Rio de la Plata’nın yakınında yer alan Carmelo, güzel bir korunaklı limana sahiptir. Limanın bitişiğindeki parkta kamp yapmak için harika bir yer olan Playa Sere Plajı’na köprüyle geçebilirsiniz. Carmelo aynı zamanda görkemli kumarhaneleriyle de ünlü, Uruguay uçak bileti alarak başlayacağınız gezinizde burada şansınızı deneyebilirsiniz.

Carmelo
Carmelo

Chuy

Chuy, Uruguay’da Atlantik kıyısında yer alır ve şehrin hemen karşısında Brezilya’daki ikiz kız kardeşi Chui bulunur. Bu iki şehir arasındaki ana cadde Brezilya ve Uruguay arasındaki asıl sınırdır.

Chuy
Chuy

Uruguay’ın bağımsız bir ülke olarak kurulmasında öneme sahip olan 18. yüzyıldan kalma bir kale olan Fuerte San Miguel’i Chuy’i gezerken görmeyi unutmayın. Ayrıca burada mutlaka görmeniz gereken önemli eserler arasında Ulusal Park’ta bulunan Fortaleza de Santa Teresa ve Ulusal Tarih Anıtı yer alıyor.

Colonia (Colonia del Sacramento)

17. yüzyılda kurulan Colonia, UNESCO Dünya Mirası Alanı olarak belirlendi. Buraya karakter veren onlarca eski sömürge binasını ve Arnavut kaldırımlı sokakları çok seveceksiniz. Şehrin kendisi uzun zamandır kaçakçılık yapılan bir limandı ve Portekiz ile İspanyollar arasında birkaç kez el değiştirdi.

Colonia
Colonia

Tahmin edebileceğiniz gibi Colonia’nın ana cazibesi eski tarihi merkezdir. Burada gezebileceğiniz sekiz tane küçük müze var. Colonia deniz feneri, şehrin ve nehrin hoş bir manzarasını sunarak harika fotoğraflar çekmenizi sağlayacak. Eski bir boğa güreşi alanı olan terkedilmiş Basilica del Sanctisimo Sacramento’yu ziyaret edin ve yerliler arasında favori olan Colonia’s asado’dan hoşça vakit geçirin.

Durazno

Yi Nehri üzerinde yer alan Durazno, aslen 19. yüzyılda inşa edilmiş ve Brezilya İmparatoru Pedro I’in adını taşıyan küçük bir kasabadır. Uruguaylı arkeolojisi, Gaucho sanatı ve yerel tarih üzerine sergiler düzenleyen büyük bir bölgesel sanat müzesi olan Casa del General burada görmeniz gereken en önemli yer.

Spor meraklıları Durazno’da düzenlenen pek çok aktiviteden zevk alacaktır. Kültür arayanlar şehrin müzesinin keyfine varacak ve çocuklar Durazno hayvanat bahçesinde çok eğleneceklerdir. Ayrıca ünlü mimar Eladio Diesde tarafından tasarlanan harika Iglesia San Pedro De Durazno da burada yer alıyor.

Punta del Diablo

Uruguay uçak bileti ile keşfedeceğiniz bu eski balıkçı köyü Arjantinliler ve Uruguaylılar için bir numaralı yaz kaçış yeridir. Aynı zamanda Uruguay’daki gezginlerin kamp merkezinin kalbidir.

Punta del Diablo
Punta del Diablo

Son zamanlarda çok fazla gelişmesine rağmen şehir doğal cazibesini kaybetmedi. Muhteşem sahil şeridine ve rahat atmosfere sahip bu eşsiz ülkenin bu küçük köşesine bayılacaksınız. Sahilden yaklaşık 200 metre içeride bulunan kumlu plazaya mutlaka uğrayın. Küçük kumlu sokaklar sizi hayran bırakacak güzelliklerle dolu.

Punta del Este

Bu sahil kasabasında her şey var: Altın sarısı kumlar, yatlar, gazinolar ve güneş. Güney Amerika’nın Monako’su olarak adlandırılan Punta del Este, Uruguay uçak bileti alarak göreceğiniz en güzel yerlerden birisi. Uruguay’ın geri kalanı ile karşılaştırıldığında Punta del Este biraz pahalı ama muhteşem sahili, aktiviteleri, restoranları ve daha çok fazlasını görmek için burayı gezmenizi öneririz.

Punta del Este
Punta del Este

Jose Ignacio ya da La Barra’da gün batımı izleme ve La playa de los Dedos’ta sörf yapma fırsatını kaçırmayın. Burada harika bir plaj sanatı var. Deniz kenarındaki konaklarda manzarayı izlemeyi ve ağaçlarla çevrili cennet gibi sokaklarda yürümeyi seveceksiniz. Carlos Paez-Vilaro tarafından yaratılmış bir müze olan Casa Pueblo da burada bulunuyor. Pablo Atchugarry Vakfı, Museo del Mar (Deniz Müzesi), Museo Ralli (Çağdaş Sanat Müzesi) de burada gezebileceğiniz harika yerler arasında.

Piriapolis

Piriapolis’te tam anlamıyla bir Akdeniz havası var. Sahil şeridi ve harika mimarileriyle eski oteller burada sizi bekliyor. 20. yüzyılın başlarında turizm için özel olarak yaratılmış olan Castillo de Piria (Pira’s Castle) ve Argentino Hotel’i ziyaret edebilirsiniz.

Piriapolis
Piriapolis

Alışveriş mağazaları, restoranlar ve su sporları merkezlerini bulabileceğiniz on bloklu bir sahil şeridi bulunan Piriapolis, denizde zaman geçirmek için eşsiz bir yerdir. Uruguay’ın çoğu oldukça düz olmasına rağmen, çevredeki bölgenin güzel manzaralarını ülkenin en yüksek zirvelerinden Piriapolis’te izleyebilirsiniz.

Tacuarembo

Tacuarembo bir Güney Amerika kovboy bölgesidir. Cuchilla de Haedo’nun inişli çıkışlı tepeleri, bu engebeli sığır ülkesinin temeli olarak hizmet ediyor. Gezerken tango efsanesi Carlos Gardel’in doğum yerini, çekici meydanları, ağaçlı güzel sokakları ve şehrin kalbinde yer alan şirin Plaza de 19 de Abril’i gezme şansı bulacaksınız.

Tacuarembo
Tacuarembo

Şehrin hemen dışındaki bir mağara ve şelale olan göz alıcı Pozo Hondo’yu ziyaret ettiğinizden emin olun. Dünyanın dört bir yanından gelen binlerce insan dünyadaki her yerden etkilenmiş gibi görünen Tacuarembo kültürüne, diline ve mutfağına aşık oluyor. Uruguay uçak bileti ile siz de bu kültürü yakından inceleyebilirsiniz.

Cabo Polonio

Cabo Polonio’da su, kanalizasyon veya elektrik yok, bu da onu hippi ve gezgin kalabalıklar için büyük bir cazibe haline getiriyor. Tüm alan Ombu ağaçları ormanı ve tablo güzelliğindeki deniz fenerinin ardında yaşayan deniz aslanları kolonisi ile tamamlanmış bir doğal rezervdir. Buraya gelinmesinin asıl nedeni sahilde rahatlamak ve huzur içinde zaman geçirmektir. Sahilde dinlenmeyi planlıyorsanız gerçek kitapları yanınızda getirmeyi unutmayın, burada telefonunuzu şarj etmeniz bile çok zor olacak.

Cabo Polonio
Cabo Polonio

Rocha

Rocha, Uruguay’ın engin bozulmamış plajlarının bulacağınız yerdir. Uruguay uçak bileti  ile yüzme şansı bulacağınız Rocha’da kum beyaz, okyanus parlak mavi ve kumsal sakindir. Tüm bölge çok az gelişmiştir ve burada kendinizi başka bir gezegende gibi hissedebilirsiniz. Rocha oldukça sessiz ve huzurlu plajlarla size güzel anlar yaşatacak bir yer.

Rocha
Rocha

Nueva Helvecia

Nueva Helvecia’da derin bir kültürel topluluk hissi var. Yerliler için favori bir mekân olan şehir meydanı, insanların bir araya gelmesi için özel olarak tasarlanmıştır. Şehirdeki herkesin her gün buradan en az bir kez geçirdiğini göreceksiniz. Eski günlerden hikayeler anlatmak için topluluğun yaşlıları çevresine insanlar toplanır.

Nueva Helvecia
Nueva Helvecia

Burada Nueva Helvecia’yı inşa etmek için çalışan ve hayatlarını feda eden göçmenleri anan görkemli bir “Kurucu Anıtı” bulunuyor. Granitten yapılmış bu anıt şehirdeki rahat topluluğun fantastik bir hatırasını sunar. Nueva Helvecia’da büyük ve eğlenceli festivaller düzenleniyor. Ağustos ayında İsviçre yemeklerini tadabileceğiniz ve dans edebileceğiniz İsviçre Festivali’ni özellikle görmenizi öneririz. Bu festivalde bazı aileler, herkesin tatması için inanılmaz İsviçre peyniri fondüleri yapıyor ve servis ediyor.

San Gregorio de Polanco

Temiz canlandırıcı hava, berrak flora ve masmavi bir deniz için San Gregorio de Polanco’ya gitmelisiniz. Bu çekiciliği bozulmamış özenle korunan oldukça izole bir alandır. Buranın yaklaşık 3000 nüfusu var ve gerçekten doğal bir cennet.

Yerel görsel sanatlar müzesini, enfes bir şekilde dekore edilmiş OSE su haznesini ve içinde bir sanat galerisi bulunan yerel kiliseyi ziyaret edebilirsiniz. Böylesine izole bir alan içinde bol miktarda su sporu faaliyeti de bulacak ve çok eğlenceli zamanlar geçireceksiniz.

Uruguay Yemeklerini Tadın

Uruguay uçak bileti ile başlayacağınız gezinizde sizi birbirinden güzel lezzetler bekliyor. Hem yerli Charrua halkı hem de pek çok Avrupa ülkesinin mutfağı, birçok etli ve ağır yemeklerin bulunduğu Uruguay mutfağını etkilemiştir. Çok çeşitli ızgara etlerin yanı sıra, Uruguay’da hem popüler yiyecekler hem de gnocchi ve empanadalar gibi yöresel harika atıştırmalıklar bulacaksınız.

Esasen bir Güney Amerika barbeküsü olan Asado Uruguay’da ilk denemeniz gereken yemektir. Asado kömürler üzerinde pişen sığır eti ızgarasına verilen addır. Asado yapmak ülkede sosyal bir etkinliktir, etler genellikle kırmızı şarap ve bol bol kahkaha eşliğinde yenir.

Uruguay’daki en popüler fast food yemeği olan choripan, kabuklu bir ekmek rulosunda servis edilen ızgara bir chorizo sosisidir. Genellikle Uruguay mutfağında maydanoz, sarımsak, kırmızı biber gevreği ve kekik ile yapılan chimichurri sos ile yenir.

Uruguay Yemeklerini Tadın
Uruguay Yemeklerini Tadın

Deneyeceğiniz bir başka harika lezzet olan gnocchi ise geleneksel olarak her ayın 29’unda yenir. Gnocchi genellikle maaştan önceki son yemektir, bu yüzden yemek oldukça ucuzdur.

Empanadas da size muhteşem bir lezzet sunacak yöresel yemeklerden. Bu küçük turtalar, çeşitli dolgular ile gelir. Empanadas, Latin Amerika ve İspanya’da çok sevilir. Hamur lezzetleri geleneksel olarak peynir ve etlerle doldurulur. Empanadasları partilerde bir atıştırmalık olarak veya bir restoranda başlangıç ​​olarak tadabilirsiniz.

Uruguay’da Rus salatasının çok sevilmesi siz şaşırtabilir. Bu Rus yemeği, Doğu Avrupa göçmenleri sayesinde kıtaları aştı ve şimdi birçok ülkede servis ediliyor. Uruguay’da Rus salatası sadece patates, havuç, bezelye ve mayonez kullanılarak, tarifi basit ama lezzetli tutularak özel olarak yapılır.

Uruguay’da Kaçırılmaması Gereken Şeyler

Tarihi hareketli şehir merkezi ve canlı müzik, tiyatro ve sanat sahnelerine sahip Uruguay’ın başkenti Montevideo’yu mutlaka ziyaret edin. Montevideo’nun dışındaki seçkin bir banliyö olan Carrasco’daki bozulmamış sahillerden birinde denize girin.

Uruguay'da Kaçırılmaması Gereken Şeyler
Uruguay’da Kaçırılmaması Gereken Şeyler

Uluslararası turistler için popüler bir tatil yeri olan Punta del Este’de manzarayı izleyin ve renkli gece hayatı ile ünlü Punta del Este’de partilere katılın. Ülkenin en sevilen futbol takımlarından ikisi olan Nacional ve Penarol arasındaki maçı izleyin.

Uruguay’a Ne Zaman Gidilir?

Uruguay iklimi nispeten yıl boyunca yumuşaktır yani Uruguay uçak bileti ile yapacağınız ziyaretinizi yılın her ayında yapabilirsiniz. Şubattan aralık ayına kadar süren yaz mevsiminde Uruguay en çok turisti çekiyor. Daha sakin ve iyi fiyatlar bulabileceğiniz kış, sonbahar ve ilkbahar aylarında da ülkeyi keyifle ziyaret edebilirsiniz. Bu mevsimlerde bile hava oldukça sıcaktır ve nadiren soğuk havalara rastlarsınız.

Aerobilet uçak bileti sayfasından en iyi fiyatlarla bulacağınız Uruguay uçak bileti ile Güney Amerika’nın en küçük ve kendine özgü ülkesinde deniz, yöresel lezzetli yemekler ve festivaller arasında büyüleyici bir yolculuk sizi bekliyor.