İtalya Uçak Bileti ile En Güzel İtalya Plajlarında Yüzün

0
538
İtalya Uçak Bileti ile En Güzel İtalya Plajlarında Yüzün
İtalya Uçak Bileti ile En Güzel İtalya Plajlarında Yüzün

İtalya uçak bileti alarak keşfe çıkacağınız hem Akdeniz hem de Adriyatik Denizi kıyılarında bulunan İtalyan sahilleri, dünyanın en güzel plajlarından bazılarına ev sahipliği yapıyor. Kıyıya sessizce vuran sakin sulara sahip tenha koyların yanı sıra birinci sınıf restoranlarla dolu İtalyan tatil beldelerini de keşfe çıkacağınız bu seyahatinizde unutulmaz zamanlar geçireceksiniz. İtalya’daki plajlar her yönden çok etkileyicidir ve buralarda herkes için bir şeyler var.

Muhteşem Amalfi sahili gibi İtalya’nın eşsiz sahil şeritlerini keşfedin ve engebeli kayalıkların tepesinden gün batımlarını izleyin. İsterseniz Avrupa’nın en güzel plajlarından bazılarını bulabileceğiniz Sardunya Adası’na da bir tekne gezisi yapabilirsiniz.

Aerobilet uçak bileti sayfasından en iyi fiyatlarla İtalya uçak bileti alabilir ve bu büyüleyici ülkenin en güzel plajlarının tadını çıkarabilirsiniz.

İtalya’nın En İyi Plajlarını Keşfedin

İtalya Tropea Plajı

Çarpıcı kayalıklara sahip ve aynı zamanda Calabria’nın Mücevheri olarak da bilinen Tropea Plajı, bölgedeki en iyi plajlardan biri. İyi haber şu ki Tropea, Amalfi gibi İtalya’daki diğer bölgeler kadar turistik değil, bu yüzden Tropea Plajı’nda huzurlu ve sakin bir atmosfer bulacaksınız.

Uçurumlarla süslü tarihi merkezi ve 12. yüzyıldan kalma ünlü Tropea Katedrali’ni görmek için şehri de gezmenizi öneririz. Muhteşem deniz manzaralarının fotoğraflarını çekmek için ise Santa Maria dell’Isola Kilisesi’ne gitmelisiniz. Tropea Plajı çevresinde her türlü İtalyan spesiyalitesini deneyebileceğiniz harika restoranlar da bulacaksınız.

Tavşan Adası Plajı

İtalya’da unutulmaz zamanlar geçirmek için küçük ama mükemmel şekillendirilmiş Tavşan Adası’na gitmelisiniz. Bu ada, adının geldiği binlerce tavşana ev sahipliği yapıyordu, ancak günümüzde Tavşan Adası sadece deniz kaplumbağalarına ev sahipliği yapıyor. Burada o kadar çok kaplumbağa var ki adanın tümü kaplumbağaları ve yuva yerlerini korumak için deniz rezervi olarak korunuyor.

İtalya uçak bileti alarak tadını çıkaracağınız Tavşan Adası’ndaki plaj ise her yönden muhteşem ve 2013’de TripAdvisor’da dünyanın en iyi plajı seçildi. Tavşan Adası, ana karadan 160 km uzakta ve ada harika bir atmosfere sahip. Bu huzurlu ortam da Tavşan Adası’nın İtalya’daki en iyi plajlarından biri olmasının nedenlerinden biri.

İtalya Cala Goloritze Plajı

Sardunya’daki Cala Biriola’nın hemen güneyinde yer alan Cala Goloritze, yumuşak kumlu ve kalker kayalıklarla dolu küçük bir kumsal. Bu güzel plaj, bölgedeki en fotojenik yerlerden biri ve hem otomobil hem de tekne ile kolayca erişilebilir bir konumda bulunuyor.

İtalya Cala Goloritze Plajı
İtalya Cala Goloritze Plajı

Şnorkel ekipmanınızı buraya getirdiğinizden emin olun, çünkü plajın suları çok berrak. Cala Goloritze Plajı, muhtemelen tüm Sardunya’da şnorkelli yüzme için en iyi plajlardan biri. Plajın 1995’de UNESCO Dünya Mirası Listesi’ne dahil edilmesi de hiç şaşırtıcı değil.

Acquafredda Di Maratea Plajı

Maratea mezrasından sadece kısa bir sürüş mesafesinde yer alan Acquafredda Di Maratea Plajı, berrak mavi sulara ve koyu gri kumlara sahip. Bu büyüleyici güzelliğin tadını çıkarmak için bölgede bir veya iki gün geçirmenizi öneririz. Kayalık sahil şeridi ve engebeli kayalıklar, Acquafredda Di Maratea Plajı’nı tablo güzelliğinde bir yer haline getiriyor, öyle ki Avrupa’nın pek çok yerinden binlerce kişi buraya düğün fotoğrafları çekmek için geliyor.

Plajda kiralık şezlong ve şemsiyeler mevcut, ayrıca başlıca su aktiviteleri arasında yüzme ve şnorkelle dalışlar yer alıyor. Bölgedeki olağanüstü mağaraları keşfetmek için zaman ayırmanızı öneririz. Bazı noktalara sadece tekne ile erişilebildiği için burada keyifli bir tekne gezintisi de yapabilirsiniz.

İtalya Scalo Maestro Plajı

Sadece 700 kişilik nüfusu olan küçük Marettimo Adası’nda yer alan Scalo Maestro Plajı, sakin suları ve şnorkelle yüzme için ideal koşulları ile tanınan küçük bir plaj. Scalo Maestro Plajı, bölgedeki kıyıdan erişilebilen az sayıdaki plajdan biri ve buraya ulaştığınızda seyahat dergilerinde sık görülen rüya gibi bir manzarayla karşılaşacaksınız.

Denizin manzarasının ve yüzmenin tadını çıkarmaktan sıkılırsanız, bir tekne kiralayarak adanın çevresinde keyifli bir tura çıkabilirsiniz. Görülmeye değer birçok gizli deniz mağarasına erişmenin tek yolu da bu tekne gezileri.

İtalya Marina Grande Plajı

Üstünde güzel pastel evler bulunan muhteşem kayalıkları sayesinde, Positano’daki Marina Grande Plajı, İtalya’nın en güzel plajlarından biri ünvanını kazandı. Amalfi sahilindeki bu kozmopolit plaj, 300 metre uzunluğunda ve her yaz büyük turist kalabalığını kendine çekiyor. Mavi şezlonglar ve plaj şemsiyeleri düzenli bir şekilde plajda sıralanmıştır ama plaja erken saatlerde gelmenizi öneririz.

İtalya Marina Grande Plajı
İtalya Marina Grande Plajı

Bölgede muhteşem deniz manzarası sunan yerel ve uluslararası düzinelerce restoran ve bar bulunuyor. Marina Grande Plajı ayrıca çevresindeki sahil şeridine ve keşfedilmemiş koylara tekne turları da sunuyor.

İtalya Campo All’Aia Plajı

Ünlü Elba Adası’ndaki en uzun plaj olan Campo all’Aia Plajı, geniş bir alanda ince kumlarla sarılı korunaklı bir plaj. Çocuklu aileler buraya gelmeyi çok severler çünkü Campo all’Aia Plajı yüzmek için mükemmeldir ve düzenli olarak çocuklar için yüzme dersleri verilir.

Deniz manzaraları plajdan muhteşem görünür ve yakındaki Procchio Plajı’na gitmek isterseniz küçük köprüyü de kullanabilirsiniz. Öğle yemeği için ise yöresel balıklar ve çeşitli serinletici içecekler sunan plaj barını tercih edebilirsiniz.

Campo all’Aia Plajı’nın harika yanı da Procchio’nun komşu plajı kadar kalabalık olmamasıdır, bu yüzden Campo all’Aia Plajı’nın kumsalında kendi özel alanınızda güneşin tadını çıkarabilirsiniz.

İtalya Otranto Plajı

Turkuaz suları ve yumuşak beyaz kumu ile tanınan Otranto Plajı, İtalya’nın en doğusundaki Otranto’da bulunuyor. Kaliteli şaraplar ve lezzetli İtalyan peynirleri tatmak için plaja uğramadan bu küçük tarihi sahil kasabasını gezmenizi öneririz.

İtalya Otranto Plajı
İtalya Otranto Plajı

Otranto Plajı; şnorkelli yüzmek, güneşlenmek ve dalış yapmak gibi çok sayıda su aktivitesi için mükemmel bir ortama sahip. Bu aktiviteleri yaparken, Otranto Plajı’nı İtalya’daki en güzel plajlardan biri yapan muhteşem kayalıkların manzarasını da izleyebilirsiniz.

Otranto’daki konaklama seçenekleri arasında daire kiralamadan en üst düzey tatil yerlerine ve otellere kadar her şeyi bulunuyor. Ayrıca en taze deniz ürünlerinin ve İtalyan pizzalarının tadına bakabileceğiniz düzinelerce restoran ve barı da plajın çevresinde kolayca bulabilirsiniz.

Spiaggia Di Tuerredda Plajı

Sardunya’nın güney sahilindeki en muhteşem plajlardan biri olan Spiaggia di Tuerredda Plajı, İtalya gezinizde mutlaka uğramanız gereken yerlerden biri. Plajın doğal güzelliği ve sıcak suları, tatilcilerin yaz tatillerini burada geçirmeyi tercih etmelerinin ana sebeplerinden sadece ikisi.

Muhteşem manzarasının yanı sıra Spiaggia di Tuerredda’da bir dizi kaliteli sahil barı ve restoran da bulacaksınız. Spiaggia di Tuerredda’daki en popüler su aktivitelerinden bazıları ise kano ve yelkenli tekne gezileridir. Bu muhteşem plaj aynı zamanda şnorkelli yüzme için de mükemmel bir destinasyon.

İtalya uçak bileti alarak tadını çıkaracağınız Spiaggia Di Tuerredda Plajı’nın tek dezavantajı, temmuz ve ağustos aylarının yoğun sezonunda oldukça kalabalık olması.

İtalya Camogli Plajı

Camogli, büyüleyici bir Akdeniz güzelliğine sahip ve çakıllı büyük bir plaja ev sahipliği yapan şirin bir sahil kasabası. Camogli Plajı ile ilgili en güzel şey ise nadiren kalabalık olması ve her zaman mahremiyet için tenha bir yer bulunmasıdır.

İtalya Camogli Plajı
İtalya Camogli Plajı

Camogli Plajı’nda lüks plaj kulüplerine ve tatil yerlerine çeşitli özel alanlar ayrılmıştır, ancak plajın büyük bölümü halka açık. Plajda çocuklar için ücretsiz yüzme dersleri ve daha ileri seviyedeki yüzücüler için dalış kursları veriliyor. Muhteşem suları keşfetmek için kano kiralayabilirsiniz. Bu kano gezileri Camogli Plajı’nı alternatif bir bakış açısıyla görmenin harika bir yolunu size sunuyor.

Camogli Plajı’nda kumu terk etmeden yemek yiyebileceğiniz veya soğuk bir şey içebileceğiniz bir plaj servisi de bulunuyor.

İtalya Capreria Plajı

Sicilya’nın batı sahilinin en ucunda bulunan Zingaro Doğa Koruma Alanı, 6 kilometrelik muhteşem sahil şeridine sahip bölgedeki tek doğa rezervi. Bu alanı bu kadar özel kılan şey ise modern bir gelişme olmadığı için doğal bitkiler ve vahşi yaşam dışında hiçbir şeyin olmaması.

Küçük çakıl taşları ve berrak suları olan muhteşem Capreria Plajı’nı İtalya gezinizde mutlaka görmenizi öneririz. Plajda hiçbir tesis bulunmuyor ve el değmemiş plaj, doğal güzelliğiyle sizi büyüleyecek güzellikte.

İtalya uçak bileti alarak güzelliğini göreceğiniz Capreria Plajı’na yakın düzinelerce küçük mağara ve koyu keşfedebilir, ayrıca dalışlar yaparak renkli balık sürüleri arasında keyifle yüzebilirsiniz.

Dei Due Mari Plajı

“İki Denizin Plajı” olarak da bilinen Dei Due Mari Plajı, Notteri Gölü ve Akdeniz arasında muhteşem bir konumda yer alıyor. Yüzme ve şnorkelle dalışlar için ideal koşullara sahip olan berrak mavi sularda yüzerken eğer şanslıysanız, Dei Due Mari Plajı’nın benzersiz bir manzarası olan pembe flamingoları da görebilirsiniz.

Gezginler, plajın sonundaki iki küçük dereyi keşfedebilir ve kıyıda bulunan olağanüstü pembe kumun tadını çıkarabilirler. Kendinizi maceracı hissediyorsanız, uzun bir beyaz kum şeridi ve iki tablo güzelliğinde koyu içeren Simius Plajı’na kadar yürüyüş de yapabilirsiniz.

İtalya Mezzavalle Plajı

Conero’nun kalbinde yer alan Mezzavalle Plajı, çilek ağaçları ve yaşlı meşe ağaçlarıyla süslenmiş muhteşem bir plaj. Eşsiz deniz manzarası için kumları destekleyen kayalıkların tepesine çıkın, daha sonra ise berrak sularda yüzmek için plaja giden dik patikalardan geçeceksiniz.

Mezzavalle Plajı genellikle turistlerle dolu olmuyor, bu da plajı mahremiyet isteyen tatilciler için ideal bir mekan haline getiriyor. Bozulmamış doğal ortamları seviyorsanız ve plaj olanaklarına fazla önem vermiyorsanız, Mezzavalle Plajı kesinlikle gitmeye değer bir yer. Plaja tekneyle veya Conero merkezinden başlayan iki yolla ulaşılabilirsiniz. Plajda bölgede üretilen İtalyan şarapları ve çeşitli lezzetli yemekleri sunan küçük bir restoran da bulacaksınız.

İtalya Isola Bella Plajı

Sicilya’daki Taormina’ya yakın küçük bir ada olan Isola Bella, küçük bir koyun ortasında yer alıyor, ayrıca güzel bitkileri ve sıcak suları ile ünlü. İyonya Denizi’nin berrak mavi sularının muhteşem manzaraları nedeniyle bu plaj turistler arasında çok popüler.

İtalya Isola Bella Plajı
İtalya Isola Bella Plajı

İtalya uçak bileti alarak güzelliğini göreceğiniz Isola Bella Plajı ile ilgili en güzel şey ise körfez tarafından korunuyor olması. Bu durum sakin sularda yüzmek, şnorkelli dalışlar yapmak ve kürek çekmek gibi su aktiviteleri için deniz şartlarının ideal olduğu anlamına geliyor. Adaya, ana karayı bağlayan bir patikadan geçerek veya küçük bir teleferik yolculuğu ile ulaşabilirsiniz.

İtalya Uçak Bileti Gavitella Plajı’nın Tadını Çıkarın

Kayalıkların üzerinde yüksek bir konumda yer alan Praiano, küçük koylarda yer alan birkaç plaja sahip büyüleyici bir İtalya kasabası. Bu plajlardan birine güneşlenmek isterseniz, iki iskelesi ve bol miktarda kumlu alanı olan Gavitella Plajı’na gidebilirsiniz.

Bu 30 metrelik plaj, muhteşem Capri Adası manzarasıyla da ünlü. Küçük bir bar ve turistlerin lezzetli deniz ürünleri sipariş edebileceği bir restoran da plajda bulunuyor. Plaja ulaşmak için Praiano ana meydanından yürümeniz gerektiğini unutmayın, ancak bir kez plaja vardığınızda bölgedeki küçük doğal havuzun da tadını çıkarabilirsiniz.

Aerobilet mobil uygulamalarından veya web sitesi üzerinden kolayca İtalya uçak bileti alabilir ve İtalya’nın en güzel plajlarında keyifle yüzebilirsiniz.