Phoenix Uçak Bileti ile Arizona’ya Unutulmaz Bir Yolculuk

0
736
Phoenix Uçak Bileti ile Arizona'ya Unutulmaz Bir Yolculuk
Phoenix Uçak Bileti ile Arizona'ya Unutulmaz Bir Yolculuk

Phoenix uçak bileti alarak keşfe çıkacağınız Amerika Birleşik Devletleri’nin en güzel şehirlerinden biri olan Phoenix’in ılık ve kuru iklimi, kış aylarında kar ve soğuktan kaçmak isteyenleri ve güneş sevenleri kendine çekiyor. Phoenix; çok sayıda sanat ve kültürel cazibe merkezi, tarihi mahallelerde alışveriş olanakları, kaliteli restoranlar, seçkin tatil köyleri ve otelleri sunuyor ama birçok insan buraya sadece dış mekanların tadını çıkarmak için geliyor. Golf de Phoenix’te yapılacak en önemli şeylerden biri, ayrıca şehirde yürüyüş, bisiklet ve tırmanma için de fırsatlar bulacaksınız.

Phoenix, Mesa ve Scottsdale şehirlerini içeren Phoenix Metropolitan bölgesine yayılmış durumda ve geniş bir alanı kapsıyor. Bu güneşli şehirde unutulmaz maceralar yaşayabilir ve çok eğlenceli zamanlar geçirebilirsiniz.

Aerobilet ayrıcalıklarıyla en iyi fiyatlarla Phoenix uçak bileti alarak size muhteşem çöl ve doğa manzaraları sunacak bu etkileyici şehri doyasıya gezebilirsiniz.

Phoenix’te Yapılacak Şeyler

Phoenix Eski Kenti Scottsdale

Eğlenceli ve ilginç Scottsdale eski kenti, Phoenix’in en popüler yerleri arasında. Güzel dekore edilmiş binalarda bulunan benzersiz dükkanlar, öncelikle turistleri hedef alan çeşitli bibloları ve diğer hediyelik ürünleri satıyor. Sokakları saran kitschy dükkanları ise kentin en iyi galerilerinden bazıları arasında yer alıyor. Ünlü sanatçıların muhteşem eserleri için burası bir vitrin görevi görüyor ve eski kent sokakları gezmek için çok eğlenceli yerler.

Phoenix uçak bileti ile keşfe çıkacağınız eski kentte bazıları çevreyi izlemek için mükemmel olan zengin bir restoran seçeneği de bulacaksınız. Eski kenti kolayca yürüyerek gezebilir ve Doğu Ana Caddesi ile Kuzey Scottsdale Yolu’nun kesişimine kadar gidebilirsiniz. Bölgeyi dolaşmanın ve siteleri görmenin eğlenceli bir yolu ise iki saatlik bir Scottsdale Segway Turu. Bu tur size sahil boyunca tarihi yerlerin bir kısmını gezdirerek eski kent bölgesine sokacak.

Phoenix Papago Parkı

Papago Parkı; parkurlar boyunca yürüyüş yapmanın, parkın hakim olduğu çarpıcı kırmızı kayaları görmenin, bisiklete binmenin ve golf oynamanın keyfini çıkarabileceğiniz, şehrin tam ortasında harika bir yer. Özellikle havanın serin olduğu sabah saatlerinde yürüyüşe çıkabileceğiniz popüler bir yer olan Papago Parkı’nda eşsiz manzaralar sizi bekliyor.

Phoenix Papago Parkı
Phoenix Papago Parkı

Parkın çok sayıda yürüyüş parkuru var, ancak en popüler olanlar Elliot Ramada ve Double Butte Loop. Bu parkurların her ikisi de sizi parkın en önemli özelliklerinden biri olan tuhaf kaya çıkıntılarına götürüyor. Yürüyüş boyunca yaban hayatını özellikle de yabani tavşanları ve bighorn koyunlarını görebilirsiniz.

Phoenix Güney Dağ Parkı

Güney Dağ Parkı, 16.000 dönümlük çöl manzarasını kapsayan, Amerika Birleşik Devletleri’ndeki en büyük şehir parklarından biri. Parkın içinden geçen parkurlar kilometrelerce uzanıyor ve yürüyüş, binicilik ve dağ bisikleti etkinlikleri için ideal. Buradaki en popüler rotalardan biri de Mormon yolu.

Çöle ve şehre bakan muhteşem manzaralar için Güney Dağ Parkı’nı mutlaka ziyaret etmenizi öneririz. Phoenix’te gece yapılacak bir şeyler arıyorsanız, şehir ışıklarının eşsiz manzarasını görmek için hava karardıktan sonra da buraya gelebilirsiniz. Parkın en yüksek noktası 2.690 metrede Suppoa Dağı, ancak yürüyüş rotaları veya karayoluyla ulaşılabilen en yüksek alan 2,330 metredeki Dobbins Lookout.

Phoenix Sanat Müzesi

Phoenix Sanat Müzesi, Avrupa Rönesans ve Barok döneminin yanı sıra Uzak Doğu ve Amerikan sanatını kapsayan bir koleksiyona sahip. Müze ayrıca modern ve çağdaş eserler, moda tasarımı, canlı performanslar ve filmler de sunuyor. Çarpıcı sergiler, paha biçilmez şaheserleri dünyanın dört bir yanından size getiriyor.

203.000 metrekarelik binasının klasik görünümü de başlı başına bir sanat eseri. 1990’ların ortalarında New York mimarları Tod Williams ve Billie Tsien & Associates tarafından tasarlanan ve 2006’da genişletilen bu sanat eseri müze, güneybatı manzarası ile de bütünleşiyor.

Müzenin 1959’da kurulması ve Amerika’nın güneyinin önde gelen sanat müzelerinden biri haline gelmesi, Phoenix’in küçük bir çöl kasabasından şimdiki metropolüne doğru büyümesini yansıtıyor.

Phoenix Hayvanat Bahçesi

Phoenix Hayvanat Bahçesi, sayısız nesli tükenmekte olan türler de dahil olmak üzere 1.400’den fazla hayvana ev sahipliği yapıyor. Bahçe özellikle Sumatra kaplanları ve orangutanlarıyla ünlü. Tesisten geçen dört farklı parkur; Afrika yolu, tropik yol, Arizona yolu ve çocuk yolunu içeriyor. Hayvanat bahçesi ayrıca çocuk programları ve etkinlikleriyle birlikte su sıçrama yastıkları ve oyun alanları da sunuyor.

Hayvanla yakınlaşmak bahçe ziyaretlerinin özel bir parçası ve bu etkinlik ağaçlarda sallanan maymunlarla dolu bir maymun köyünü de içeriyor. Kızıl Ahır ise keçi, koyun ve atlarla dolu bir hayvanat bahçesi alanı. Diğer deneyimler arasında nazik zürafalarla tanışma ve popüler deve gezintileri sayılabilir.

Phoenix Hayvanat Bahçesi
Phoenix Hayvanat Bahçesi

Phoenix Hayvanat Bahçesi ayrıca su, koku ve rüzgar efektleriyle ilginç deneyimler sunan bir 4D tiyatroya da sahip. Hava sıcaklığı rahatsız edici derecelere yükseldiğinde harika bir iç mekan seçeneğini de hayvanat bahçesinde bulabilirsiniz.

Kuzey Dağı Koruma Alanı ve Shaw Butte

Phoenix uçak bileti alarak keşfe çıkacağınız bu büyüleyici koruma alanı, her türlü yürüyüş parkurunun bulunduğu popüler bir rekreasyon alanı. Kuzey Dağı, 241 metre yükseklikte ve alandaki ulaşılabilir en yüksek tepe Shaw Butte. Alandaki daha gelişmiş yürüyüş parkurları bu tepenin zirvesine kadar çıkıyor, ancak daha kolay yürüyüşlerde her yaş grubuna uygun rotalar bulunuyor. Burada, Saguaro kaktüsü de dahil olmak üzere birçok bitki türünü, yerel bitki örtüsünü ve çiçekleri görerek harika fotoğraflar çekebilirsiniz.

Arizona Bilim Merkezi

Arizona Bilim Merkezi, her biri benzersiz bir temaya sahip yedi galeride yüzlerce etkileşimli sergiye sahip. Ayrıca tesis bünyesinde bir IMAX tiyatrosu ve 200 kişilik planetaryum var. Bilim Merkezi, yıl boyunca Weird Science Halloween de dahil olmak üzere 6 tane imza etkinliği düzenliyor. Buradaki gezeceğiniz Bilim Parkı ise tepesinin beyaz bir dağa dönüştüğü Kar Haftası zamanında 75 ton gerçek karla kaplı oluyor.

Phoenix Heard Müzesi

1929’dan kalma Phoenix’teki ünlü Heard Müzesi; sepetçilik, seramik, mücevher, tekstil ve geniş bir kachina bebek koleksiyonu ile güneybatı Kızılderili halklarının sanat ve kültürüne adanmış. Müzenin sergi galerileri ve açık hava avluları, geleneksel ve çağdaş Kızılderili sanatına da sahip. Burası yerli tarihini öğrenmek ve geleneksel sanatları görmek için harika bir yer.

Müzenin dışındaki açık hava heykel bahçesine de girebilir veya müze turlarına katılabilirsiniz. Müzede ayrıca çok hoş bir açık hava kafesinde, düzenli olarak değişen sergileri tamamlamak için özel yemek menüleri de sunuyor.

Phoenix Çöl Botanik Bahçesi

Papago Parkı’nda bulunan Çöl Botanik Bahçesi, sanat ile doğayı birleştiren güzel bir tesis. Sanat enstalasyonları bahçeleri süslüyor ve bu güzel alana yeni bir boyut daha katıyor.

140 dönümlük kompleks, on binlerce bitkiye ev sahipliği yapıyor ve dünyadaki çöllerden bitki örtüsü örnekleri gösteriyor. Burası aynı zamanda tasarlanmış bahçeleriyle sinek kuşlarını ve kelebekleri izlemek için de ideal bir yer.

Phoenix Çöl Botanik Bahçesi
Phoenix Çöl Botanik Bahçesi

Geniş parkurlar kompleksin etrafında dolanıyor, bu yüzden burada harika bir yürüyüş yapabilirsiniz. Bahar aylarında bitkiler rengarenk canlandığı ve çiçeklendiği için Çöl Botanik Bahçesi’ni ziyaret etmek için en iyi aylar da bahar ayları.

Camelback Dağı Yürüyüşleri

Açık havada yapılacak bir şey arıyorsanız Phoenix, eşsiz yürüyüş parkurlarıyla çok hoşunuza gidecektir. Çölde bir yürüyüş yapmak, sabah saatlerini değerlendirmek için keyifli bir yoldur ve Phoenix, tüm yürüyüşçüler için çok çeşitli yürüyüş parkurları sunar.

Camelback Dağı’nda maceraperest yürüyüşçüler için zorlu yollar bulunuyor ve yelpazenin diğer ucunda kuş gözlemcileri ve doğa severler için mükemmel olan kolay parkurlar yer alıyor. Bu rotaların bazıları Papago Parkı veya Lost Dog Wash Trailhead alanlarını da kapsıyor. Yürüyüş rotaları arasında güzel manzaraların yanı sıra bir miktar zorlu tırmanma sunan Mormon Trail ve Pinnacle Peak de var.

Taliesin West

Scottsdale’de bulunan Taliesin West, ünlü mimar Frank Lloyd Wright’ın kış evi ve mimarlık okulu. McDowell Dağları’nın eteklerinde yer alan tesis, günümüzde Frank Lloyd Wright Vakfı’nın uluslararası merkezi ve Frank Lloyd Wright Mimarlık Okulu’nun evi.

Mimariye yalnızca küçük bir ilginiz olsa bile bu tesis Phoenix seyahatiniz için faydalı bir etkinlik sunuyor. Turlara katılarak mimarlık, okul ve Wright’ın hayatı hakkında ayrıntılı bilgilere ulaşabilirsiniz.

Taliesin West
Taliesin West

Buradaki binalar, moloz taşı ve sekoya gibi doğal malzemelerden yapılmış ve 1937’den 1959’a kadar tamamen Wright ve çırakları tarafından inşa edilmiş. Taliesin hala bir mimarlık okulu ve çalışma salonunda öğrencileri ana çizimlerini görülebiliyor.

Arizona Eyaleti Meclis Binası Müzesi

Güzel bahçelerin arasında yer alan, 1974 yılında inşa edilen ve 1974 yılına kadar hükümetin merkezi olan eski Eyalet Meclis Binası Müzesi, şehrin ilgi çeken yerlerinden. Görkemli devlet binası şu anda Arizona tarihine odaklanan ücretsiz bir müze olarak hizmet veriyor. Sergiler dört kata yayılmış durumda ve mutlaka görülmesi gereken sergilerden biri ise 113,998 Lego tuğlasından yapılmış dev Arizona bayrağı. Her Lego tuğlası eyaletteki bir kilometreyi temsil ediyor.

Dikkat çeken diğer önemli noktalar arasında ise USS Arizona sergisi ile birlikte devletin gelişimini gösteren Arizona Takes Shape sergisi yer alıyor. Düşündürücü bir deneyim için Capitol Alışveriş Merkezi ve Wesley Bolin Plaza anıtlarına da göz atmayı unutmayın.

Phoenix Çocuk Müzesi

Phoenix Çocuk Müzesi, 2008 yılında açıldı ve o zamandan beri büyümeye devam ediyor. Eğlenceli ve ilgi çekici ekranlarla dolu on dört galeri, gelişen beyinleri meşgul etmek için tasarlandı.

Phoenix uçak bileti alarak gezeceğiniz galerilerden bazıları Erişte Ormanı, Blockmania, Pedal Gücü ve Texture Kafe. Playologists adı verilen yerler ve buralarda uzman personeller çocuklara yardım için her zaman hazır. Phoenix Çocuk Müzesi, Phoenix şehir merkezindeki Arizona Bilim Merkezi’nin hemen köşesinde güzel bir konumda yer alıyor.

Phoenix Müzik Aletleri Müzesi

Müzik Aletleri Müzesi, yaklaşık 200 ülke ve bölgeden 6.800’den fazla enstrüman koleksiyonu ile dünyanın en büyük müzelerinden biri. Muhteşem bir binada yer alan Coğrafi Galeri de dahil olmak üzere beş kalıcı galeride Sanatçılar Galerisi, Mekanik Müzik Galerisi, STEM Galerisi ve bazı enstrümanları çalabileceğiniz Deneyim Galerisi’ni gezebilirsiniz. Ayrıca ustaların iş laboratuvarındaki aletleri tamir etmesini de izleyebilirsiniz.

Phoenix Müzik Aletleri Müzesi
Phoenix Müzik Aletleri Müzesi

Müze, özel seyahat sergilerine de ev sahipliği yapıyor ve dünyanın çeşitli ülkelerinden gelen müzisyenlerle gerçekleşen konserler ve çeşitli imza etkinlikleri düzenliyor. Tesisin 300 kişilik tiyatrosunda güzel bir konserin de tadını çıkarabilirsiniz.

Phoenix Uçak Bileti Alarak Unutulmaz Bir Konser İzleyin

Phoenix Senfoni Orkestrası, eylül ve mayıs ayları arasında Phoenix Civic Plaza Kongre Merkezi’ndeki senfoni salonunda klasik, pop, oda müziği ve aile programları gerçekleştiriyor.

Arizona’nın tam zamanlı tek senfoni orkestrası olan Phoenix Senfoni Orkestrası, Phoenix’in kültürel dünyasında bir temel oluşturuyor. Phoenix uçak bileti alarak gezeceğiniz şehirde eğlenceli bir gece geçirmek istiyorsanız, yaklaşan performansların bir listesi web sitesinden kontrol edebilir ve kendinize unutulmaz bir müzik ziyafeti çekebilirsiniz.

Aerobilet IOS ve Android mobil uygulamalarından veya web sitesi uçak bileti sayfasından en iyi fiyatlarla Phoenix uçak bileti alabilir ve size unutulmaz anlar yaşatacak bu güzel şehirde doyasıya gezebilirsiniz.