Cleveland Uçak Bileti ile Amerika’nın En Modern Şehrini Gezin

0
783
Cleveland Uçak Bileti ile Amerika'nın En Modern Şehrini Gezin
Cleveland Uçak Bileti ile Amerika'nın En Modern Şehrini Gezin

Cleveland uçak bileti alarak keyifle gezeceğiniz, Amerika’nın Ohio eyaletindeki en büyük ikinci şehir olan Cleveland, ülkenin modernleşmesini temsil ediyor. Cleveland, Cuyahoga Nehri ve Erie Gölü’nün birleştiği bir noktada; tiyatrolar, müzeler ve gelişen bir sosyal yaşam ile güçlü bir kültürel zenginliğe sahip. 1800’lerde Cleveland, Amerika Birleşik Devletleri’nin doğusundaki en önemli kanal limanlarından biri ve en zengin Amerikalı girişimcilerin bazılarının servetlerini kazandığı bir sanayi merkeziydi.

Milyonerler bölgesi olarak bilinen Euclid Bulvarı’ndaki lüks konutlar, bu dönemden kalma. 19. yüzyılın başında burada yaşayanlar arasında Standard Oil Company’nin kurucusu John D. Rockefeller ve çelik üretiminde servet kazanan Samuel Mather vardı.

Bugün, Cleveland’ın tarihi demiryolu istasyonları, kanal kalıntıları ve depoları, butik otellere dönüştürülerek canlı bir sanat merkezleri haline gelmiş durumda. Sahildeki spor etkinlikleri ve konserler de binlerce insanı bölgeye çekiyor. Cleveland’ın popüler Tarihi Depo Bölgesi’nde bir gezintiye çıkın ve şehrin belli başlı spor komplekslerinin tadını çıkardıktan sonra Cleveland’ın muhteşem müzelerini keşfedin.

Aerobilet ayrıcalıklarıyla en iyi fiyatlarla Cleveland uçak bileti alabilir ve Amerika Birleşik Devletleri’nin en modern şehirlerinden birisini doyasıya gezebilirsiniz.

Cleveland’da Gezilecek Yerler

Cleveland Terminal Kulesi

Cleveland şehrinin en güzel manzaralarını görmek ve harika fotoğraflar çekmek için Terminal Kulesi’nin gözlem güvertesine mutlaka uğramalısınız. Bina, 250 metre yüksekliğiyle size görsel bir şölen sunuyor.

Cleveland uçak bileti alarak keşfe çıkacağınız şehir merkezinde güzel bir konumda yer aldığı için kuleye kolayca ulaşabilir ve gözlem güvertesine çıkabilirsiniz. Giriş ücreti 6 dolar ve hızlı asansörlerde saniyeler içinde zirveye ulaşabilirsiniz. Buradan hem Cleveland merkezini hem de çevredeki etkileyici gölleri ve dağları görebilirsiniz.

Rock & Roll Hall of Fame

Cleveland’da yapılacak en popüler şeylerden biri Rock & Roll Hall of Fame’ı ziyaret etmektir. IM Pei tarafından tasarlanan bu müze, güzel bir deneyim sunuyor. Rock müziğin tarihini, Jimi Hendrix’in yazdığı ünlü şarkı Purple Haze’nin el yazması gibi nadir bulunan eserlerle ve bir multimedya alanıyla süsleyen turistik merkez 6 kata yayılıyor.

Rock & Roll Onur Listesi
Rock & Roll Hall of Fame

Müzik meraklıları bütün büyüleyici sergileri ayrıca ulusal ve uluslararası eserleri inceleyerek müzede tüm günlerini geçirebilirler. Göz alıcı son teknoloji ürünü bina, Erie Gölü’nün kıyısında yer aldığı için çok güzel bir manzaraya sahip. Müzeyi tecrübe etmenin en iyi yolu ise Şeref Salonu İnductees’ı bulacağınız Seviye 0’dan başlamak ve en üste doğru çıkmaktır.

Cleveland Batı Yakası Pazarı

Cleveland uçak bileti alarak gezeceğiniz Batı Yakası Pazarı, Cleveland’daki en uzun süre faaliyet gösteren kamu pazarı. 2000’li yılların başında yenilenen pazar, hem yerel halk hem de turistler arasında çok popüler. Pazardaki temel özellik ise bir yüzyıldan fazla süredir ayakta duran ve 137 metre yüksekliğinde bir saat kulesine sahip olan 1912 tarihli pazar binası.

Batı Yakası Pazarı’nda sebze, kaliteli et, unlu mamuller, peynir, çiçek ve diğer özel ürünler satan 100’den fazla satıcı bulunuyor. Ürünler ve insanlar etnik açıdan farklı ve pazar, hiçbir şey satın almasanız bile ziyaret etmek ve gezmek için çok eğlenceli bir yer.

Cleveland Botanik Bahçesi

Cleveland Botanik Bahçesi, dünyanın dört bir yanından getirilen flora ve faunaları gösteren 20 eşsiz bahçeye sahip. Yağmur ormanlarında veya çölde unutulmaz bir yürüyüş yapın ve nadir görülen orkideleri inceleyin.

Buradaki ilgi çekici yerler arasında; çocuk bahçesi, çarpıcı bir Japon bahçesi, Mary Ann gül bahçesi, Batı rezervi bahçesi, harikalar diyarı bahçesi, Elizabeth ve Nona Evans restoratif bahçesi, Campsey-Stauffer Gateway bahçesi ve CK Patrick bahçesi sayılabilir.

Cleveland Sanat Müzesi

Cleveland Sanat Müzesi, dünyanın dört bir yanından gelen paha biçilmez sanat eserlerine sahip. Avrupa ve Asya’dan gelen çarpıcı eserlerin yanında güçlü bir Amerikan sanatı ve Orta Çağ sanatı koleksiyonunu da burada inceleyebilirsiniz.

Cleveland Sanat Müzesi
Cleveland Sanat Müzesi

Müzede ayrıca Kuzey Amerika yerlilerinin eserlerinin yanı sıra Japonya, Kore, Çin, Hint ve Güneydoğu Asya sanatını da bulacaksınız. Kalıcı koleksiyona ek olarak Cleveland Sanat Müzesi, özel sergilere ve etkinliklere de ev sahipliği yapıyor.

Progressive Field

Cleveland’daki ünlü spor arenalarından biri olan Progressive Field, Cleveland Indians beysbol takımına ev sahipliği yapıyor. Burası hem eğlenceli bir gezi yapmak hem de bir beysbol maçı izlemek için harika bir yer. Stadyum turları mayıs ve eylül ayları arasında düzenleniyor. Turlar yaklaşık bir saat sürerek basın bölümü ve parti odası gibi stadyumun sahne alanlarına da erişim sağlıyor.

Cleveland Tabiat Tarihi Müzesi

Cleveland Tabiat Tarihi Müzesi, paleontolojiden botanik alanlarına kadar geniş koleksiyonlar ve araştırmalar sergileyen çok etkileyici bir müze. En değerli koleksiyonların başında antropoloji alanında önemli bir keşif olan ve “Lucy” olarak da bilinen üç milyon yıllık bir insan atası olan Australopithecus afarensis yer alıyor.

Belki de görsel anlamda en dramatik sergiler ise Kirtland Tarih Öncesi Yaşam Salonu’nda göreceğiniz dev dinozor iskeletleri. Jeoloji bölümündeki mücevherlere ve minerallere kadar müzede gezilecek birçok sergi var. Çocuklar, Perkins Vahşi Yaşam Merkezi’ndeki Yaşayan Galeriler gibi birçok etkileşimli gösterinin de keyfini çıkarabilirler.

Cleveland Doğu veya Batı Bölgeleri

Cleveland uçak bileti alarak keşfe çıkacağınız Cleveland Doğu veya Batı bölgeleri, bir zamanlar kentin sanayi bölgeleri olan ancak şimdi en hareketli gece hayatı alanlarıyla ünlü Cleveland bölgelerine verilen adlar. Bölgeler, Cuyahoga Nehri’nin kıyısında yer alıyor ve eğlenmek isteyen insanları kendine çekiyor.

Doğu Bölgesi günümüzde kaliteli restoranlar, barlar ve açık hava konser alanlarıyla dolu bir alan. Batı Bölümü ise yine eşit derecede heyecan verici fakat biraz daha dağınık. Burası dev bir kaykay parkına, bira fabrikasına ve pek çok tarihi bara ev sahipliği yapıyor.

Büyük Cleveland Akvaryumu

Büyük Cleveland Akvaryumu, tüm okyanuslarda ve denizlerde yaşayan pek çok canlıyı keşfedebileceğiniz 50’den fazla alana ev sahipliği yapıyor. Akvaryum ayrıca, dünyadaki göl ve nehirlerde yaşayan tatlı su balıklarını da görmenizi sağlıyor.

Büyük Cleveland Akvaryumu
Büyük Cleveland Akvaryumu

Akvaryumun misyonu, insanlara deniz yaşamı nasıl koruyacaklarını öğretmek ve burada özel konuma programları uygulanıyor. Büyük Cleveland Akvaryumu gezileri, şehirde ailecek yapılarak en güzel aktiviteler arasında yer alıyor.

Büyük Göller Bilim Merkezi

Büyük Göller Bilim Merkezi’ni ziyaret etmek, uzay yolculuğu gibi şeylerin arkasındaki bilim hakkındaki merakınızı giderek bir eğitim sunuyor. Merkez, her yaştan ziyaretçiyi çekmek için tasarlanmış yüzlerce etkileşimli ekrana sahip. İlkbahardan sonbahara kadar açık olan merkezde ziyaretçiler, 1925 tarihli ünlü bir vapur olan William G. Mather’i gezerek gemideki yaşamını ve bölgedeki büyük göllerin tarihini öğrenebilirler.

Cleveland uçak bileti alarak ziyaret edeceğiniz merkezdeki en önemli özelliklerden biri de ses ve görüntülerle eşsiz bir multimedya deneyimi sunan Cleveland Clinic DOME Tiyatrosu. Merkezin canlı bir etkinlik takvimi var ve merkezi ziyaret etmeden önce web sitelerini etkinlik takvimini mutlaka kontrol etmelisiniz.

USS Cod Denizaltı Anıtı

USS Cod Denizaltı Anıtı, ulusal bir simgesel yapı olarak büyüleyici Erie Gölü kıyısında ilgi çekiyor. Bu ünlü II. Dünya Savaşı denizaltısı, etkileyici bir savaş ve kurtarma geçmişine sahip. 1945’de meydana gelen ilk denizaltı kurtarma operasyonundan da bu ünlü gemi sorumluydu.

Yaz aylarında USS Cod Denizaltısı’nı ziyaret ederseniz denizaltının iç bölümlerini de gezebilirsiniz. Denizaltına giriş hala II. Dünya Savaşı’ndan beri değiştirilmemiş orijinal kapaklardan yapılıyor.

Cleveland Metroparks Hayvanat Bahçesi

Cleveland Metroparks Hayvanat Bahçesi, Amerika Birleşik Devletleri’ndeki en eski hayvanat bahçelerinden biri. Brookside Metropolitan Parkı’nın yakınında bulunan devasa hayvanat bahçesi, Kuzey Amerika’daki en büyük primat türü koleksiyonu da dahil olmak üzere, dünyanın dört bir yanından getirilen egzotik hayvanlara ev sahipliği yapıyor.

Cleveland Metroparks Hayvanat Bahçesi
Cleveland Metroparks Hayvanat Bahçesi

Yenilenmiş birçok hayvan sergisinin tadını çıkarmanın yanı sıra 4D tiyatroda zaman geçirebilir veya sahne arkasındaki deneyimlerden ve mevsimlik programlardan birine katılabilirsiniz. Cleveland Metroparks Hayvanat Bahçesi aynı zamanda yıl boyunca güzel çiçekler ile süslü bir botanik bahçesiyle de turistleri çekiyor.

Cleveland Göl Mezarlığı

Göl Mezarlığı, Viktorya dönemine ait İngiltere’de ve Fransa’dan getirilen anıtlarından oluşan bir park olarak tasarlanmış çok ilgi çekici bir yer. Cleveland Açık Hava Müzesi olarak da adlandırılan ve huzurlu bir park olan 285 dönümlük mezarlık alanı, zarif bahçeleriyle ilgi çekiyor.

Cleveland uçak bileti alarak göreceğiniz bu ilginç mezarlık alanı, 1869’da kuruldu ve bazı ünlü isimler de dahil olmak üzere 100.000’den fazla mezar anıtına sahip. Amerika Birleşik Devletleri 20. Başkanı James Abram Garfield, John Davison Rockefeller ve Eliot Ness gibi ünlü isimler Cleveland Göl Mezarlığı’nda yatıyor ve anıtları göl manzarasını süslüyor.

PlayhouseSquare

PlayhouseSquare, Cleveland Tiyatro Bölgesi’nin kalbinde yer alan çok eğlenceli bir yer. Komedi, dans ve opera gösterilerinin yanı sıra popüler konserler ve aile şovları da sunulan bölgede, birbirinden ayrı çalışan dokuz tane tiyatro var. Burada güzel gösteriler izleyeceğiniz ünlü tiyatrolar arasında; Tiyatrolar Allen Tiyatrosu, Ohio Tiyatrosu, Saray Tiyatrosu, Hanna Tiyatrosu ve 14. Cadde Tiyatrosu gibi mekanlar yer alıyor.

PlayhouseSquare
PlayhouseSquare

1920’lerde inşa edilen bu tiyatrolar, 1970’lerde yerel topluluk örgütleri ve restorasyon yapan mimarlar tarafından yıkımdan kurtarıldı. Restorasyonların çoğu 1980’lerde gerçekleşti ve proje, Cleveland’ın en büyük başarı hikayelerinden biri oldu. Günümüzde şehri ziyaret eden insanların eğlenmek için gittiği en popüler yer de bu tiyatrolar alanı.

Cleveland Çağdaş Sanat Müzesi

MOCA olarak da bilinen Çağdaş Sanat Müzesi, Cleveland bölgesindeki yerel sanatçıların yanı sıra ulusal ve uluslararası sanatçıların geçici sergilerini sunuyor. Müzenin 2012 yılında açılan yeni binası, Farshid Moussavi tarafından tasarlanan eşsiz ve etkileyici bir yapı olarak görülmeye değer. Bu aynalı yapı, zeminden altıgen olarak başlıyor ve her türlü açıyı yaratarak tepede kare haline geliyor. Çağdaş Sanat Müzesi, yıl boyunca sanatçı atölyeleri ve galeri gezileri de dahil olmak üzere pek çok etkinliğe sahip.

Horseshoe Casino

Cleveland uçak bileti ile ziyaret edeceğiniz, 2012 yılında açılan ünlü Horseshoe Casino, Ohio eyaletindeki ilk kumarhane olmasıyla tanınıyor. Kumarhanenin içinde Ohio’da olduğunuzu unutabilir ve Las Vegas’a geldiğinizi düşünebilirsiniz. Kumarhane, şehirde çok yüksek rakamlarla kumar oynamak isteyen insanları ağırlıyor. Kumar oynamasanız bile atmosferi görmek ve ünlü Spread Buffet dahil olmak üzere çeşitli restoranların veya barların tadını çıkarmak için buraya uğrayabilirsiniz.

Cleveland Uluslararası Kadın, Hava ve Uzay Müzesi

Cleveland’da en ilgi çeken yerlerden biri olan Uluslararası Kadın, Hava ve Uzay Müzesi, yıllardır hava ve uzay endüstrisine katkıda bulunan kadınların tarihini korumayı ve kutlamayı amaçlıyor. Müze, 1998 yılında kuruldu ve halka açık bir binada yer aldığından giriş ücretsiz.

Gezmeniz gereken sergiler arasında Kuzey Carolina’nın ilk kadın pilotları Viola Gentry, Amelia Earhart ve Jackie Cochran gibi ünlü isimlere adanmış sergiler yer alıyor. Müzede sürekli olarak sergiler değiştiriyor, bu yüzden daha önce ziyaret etmiş olsanız bile tekrar uğrayabilirsiniz.

Cleveland Uçak Bileti Alarak Bir Playoff Maçı İzleyin

Spor konusu olunca Cleveland şehrinde pek çok olanak bulacaksınız. Şehrin ünlü basketbol takımı Cleveland Cavaliers ve futbol takımı Browns’un maçları on binlerce insanı stadyumlara çekiyor.

Cleveland Uçak Bileti Alarak Bir Playoff Maçı İzleyin
Cleveland Uçak Bileti Alarak Bir Playoff Maçı İzleyin

Cleveland uçak bileti alarak gezeceğiniz şehirde geçirdiğiniz süre boyunca bu takımlardan birinin playoff veya şampiyonluk maçına denk gelebilirsiniz. Bu maçları izleyerek unutulmaz bir deneyim yaşayabilir, ayrıca bu sporların ve yerel takımların Amerikalılar için ne anlama geldiğini öğrenebilirsiniz.

Aerobilet uçak bileti sayfasından kolayca Cleveland uçak bileti alabilir ve çok eğlenceli zamanlar geçireceğiniz bu güzel şehirde Amerika’yı keşfe çıkabilirsiniz.