Portland Uçak Bileti ile Amerika’nın Gül Şehrini Gezin

0
845
Portland Uçak Bileti ile Amerika'nın Gül Şehrini Gezin
Portland Uçak Bileti ile Amerika'nın Gül Şehrini Gezin

Portland uçak bileti alarak gezeceğiniz bu güzel şehir, Amerika Birleşik Devletleri Oregon eyaletinin en büyük şehri. 20. yüzyılın başlarında, Portland organize suç ve haraç alanlarıyla dünyanın en tehlikeli liman şehirlerinden biri olduğu biliniyordu. Bu durum artık geçmişte kaldı ve Portland Amerika’nın en popüler 8. şehri haline geldi.

Portland, çevrenin ve doğanın şehir yaşamı üzerindeki etkisinin farkında ve dünyanın en yeşil kentlerinden biri. Buradaki birçok kişi arabadan daha fazla bisiklet kullanıyor, çok fazla yürüyüş yapıyor ve çiftliklerde yetiştirilen organik ürünleri yiyor.

Yeşil alanlarından, çeşitli yemek ortamlarına kadar Portland, Kuzeybatı Pasifik’te mutlaka görülmesi gereken bir yer. Şehir, kültürel merkezlerle ve parklarla dolu, ayrıca şehirdeki çoğu cadde; restoranlar, mağazalar ve kafelerle çevrili.

Aerobilet ayrıcalıklarıyla en iyi fiyatlarla Portland uçak bileti alabilir ve Amerika’nın doğa güzellikleri ve parklarıyla ünlü şehrini doyasıya gezebilirsiniz.

Portland’a Ne Zaman Gidilir?

Portland’ı ziyaret etmek için en iyi zaman, sıcak havaların şehrin açık hava kültürünün görülmesine izin verdiği haziran ve ağustos aylarıdır. Ayrıca, yaz ayları şehrin güllerinin açıldığı dönem. Bununla birlikte ya ayları aynı zamanda en yoğun turizm sezonu, bu nedenle en iyi oda fiyatlarını bulmak için en az birkaç ay önceden rezervasyon yapmanız gerekiyor.

Daha iyi fiyatlar için Portland’a bir kış gezisi de yapabilirsiniz. Soğuk hava kalabalıkları azaltıyor ve Portland, Hood Dağı’na yakınlığından dolayı harika bir kış sporları merkezi haline geliyor. Portland’ı yılın hangi zamanı ziyaret ederseniz edin, aralarından seçim yapabileceğiniz çok çeşitli yerel etkinlikler bulacaksınız.

Portland’da Ne Yenir?

Amerika’nın en iyi yemek şehirlerinden biri olarak bilinen Portland, en pahalıdan ucuza kçok sayıda restoran seçeneğine sahip. Şehir genelinde 600’den fazla gıda arabası ve kamyonu var, ayrıca şehir merkezinde ise pek çok muhteşem restoran ve kafe bulunuyor.

Portland uçak bileti alarak keşfe çıkacağınız şehrin mutfak sahnesini keşfetmek için bir yemek turuna da katılabilirsiniz. Bilgili rehberleri ve güzel rotaları ile en sevilen bir tur olan Forktown Food Tours, 200’den fazla restoranı gezdiriyor.

Portland'da Ne Yenir?
Portland’da Ne Yenir?

Fransız mutfağından ilham alan yemekler sunan modern Le Pigeon veya modern İspanyol gastropub Ataula gibi birçok lüks seçenek Portland’da sizi bekliyor. Diğer popüler seçenekler arasında Andina’da Peru yemekleri, Ox’de Arjantin esintili yemekler ve Roe’de klasik deniz ürünleri sayılabilir

Kuzeybatı Pasifik lezzetleri arıyorsanız Imperial’a gidebilirsiniz. Ayrıca kentin en iyi Asya restoranlarında da tadını çıkarmalısınız. Nong’s Khao Man Gai, Saucebox ve Bambu Suşi, Portland şehrinin en öne çıkan Asya mutfağı restoranları.

Portland’ın meşhur olduğu iki içecek olan kahve ve bira için de bazı turlar düzenleniyor. Yerel yöntemlerle kavrulmuş kahvelerin tadını çıkarmak için Stumptown Coffee Roasters popüler bir seçim. Bira için ise şehirde onlarca bira fabrikası ve pek çok güzel bar bulunuyor.

Portland’da Gezilecek Yerler

Portland Uluslararası Gül Test Bahçesi

Portland uçak bileti alarak bu muhteşem bahçeleri ziyaret edince, Portland şehrinin takma isimlerden biri olan Güller Şehri’nin nedenini tam olarak anlayacaksınız. 1917 yılında Amerikan Gül Derneği tarafından kurulan bahçe, I. Dünya Savaşı sırasında Avrupa’da yetişen hibrit güller için bir sığınak olarak hayatına başladı ve şu anda Amerika Birleşik Devletleri’nde işletilen en eski, resmi ve sürekli çalışan kamu gül test bahçesi.

Portland Uluslararası Gül Test Bahçesi
Portland Uluslararası Gül Test Bahçesi

10.000’den fazla güle ev sahipliği yapan alan, William Shakespeare’in oyunlarındaki karakterlerin adını taşıyan güllerle dolu özel Shakespeare Bahçesi’yle de ilgi çekiyor. En sevdiğiniz güllerin daha küçük örneklerine göz atmak için Minyatür Gül Bahçesi’ne mutlaka uğramalısınız. Ödüllü güller ise Altın Ödül Bahçesi’nde bulunuyor.

Neredeyse 5 dönümlük parkta gezinmek çok zor görünüyorsa, hafta sonları saat 13:00’de ücretsiz turlar düzenliyorlar. Gül bahçelerinin tadını çıkardıktan sonra buradaki mağazalara da uğrayabilir ve harika gül ürünleri alabilirsiniz. Bahçe, her gün 07:30 ile 21:00 saatleri arasında açık.

Portland Washington Parkı

Portland şehrindeki en çok ziyaret edilen yer olan Washington Parkı, 410 dönümlük bir alanı kaplayan devasa bir park. Parkın içinde bir hayvanat bahçesi, çocuk müzesi, Japon bahçeleri ve bir arboretum dahil olmak üzere Portland’ın önde gelen turistik mekanlarının pek çoğu yer alıyor.

Bir tesiste vakit geçirmek istemeyen turistler için tasarlanmış piknik alanları, oyun alanları, tenis kortları ve keşfedilecek vahşi orman alanı bulunan Washington Parkı’na mutlaka uğramalısınız. Yürümeyi seviyorsanız parkta yürümek veya koşmak için 15 kilometreden uzun parkurlar bulacaksınız. Parkurların bazıları Pittock Mansion, Forest Parkı ve Council Crest ile bağlantı kurarak şehrin en güzel manzaralarını sunuyor.

Oregon Hayvanat Bahçesi

Portland’daki en ünlü turizm merkezi kesinlikle Oregon Hayvanat Bahçesi’dir. Oregon Hayvanat Bahçesi, 1888’de özel bir hayvan toplayıcısının hayvanlarını Portland şehrine bağışlamaya karar vermesiyle başladı. 232 türe ev sahipliği yapan hayvanat bahçesinde görebileceğiniz yaklaşık 1.955 hayvan var.

Oregon Hayvanat Bahçesi
Oregon Hayvanat Bahçesi

Hayvanat bahçesinde yaşayan türlerin 21’i tehlike altında veya her biri hayatta kalmalarını sağlamak için bir üreme programında. Son zamanlardaki başarılardan biri, park misafirleri arasında çok popüler olan Afrika fillerinin yetiştirilmesi oldu. Bu güzel filler bahçenin en ilgi çeken hayvanları ve çocuklar onları çok seviyor.

Portland Adliye Sarayı Meydanı

Bu ilginç alan, yerel halk tarafından “Portland’ın Oturma Odası” olarak biliniyor. Şehir merkezinde yer alan ve yaklaşık 40.000 metrekare olan meydan, şehrin en hareketli yerlerinden biri.

Portland Adliye Sarayı Meydanı
Portland Adliye Sarayı Meydanı

Meydanda güzel zaman geçireceğiniz pek çok harika özellik ve güzel yer var. Dev bir satranç masası ve basamaklı şelaleye benzeyen bir çeşme mutlaka görmeniz gereken yerler arasında. Meydanın ortasında bir amfitiyatroya benzeyen bir alan bulunuyor ve burada düzenli olarak müzik ve tiyatro performansları sergileniyor.

Meydanda üstünde yürüdüğünüz tuğlaların üzerinde insanların adlarını bulunduğunu fark edeceksiniz. Meydan inşa edilirken inşaat maliyetini karşılamak için 15 dolar veren herkesin adı meydanda bir tuğlaya yazıldı.

Oregon Kongre Merkezi

Oregon Kongre Merkezi kapılarını halka ilk kez 1990 yılında açtı. Bina yaklaşık 300 kilometrekarelik bir alanı kaplıyor ve Portland kentindeki en büyük balo salonuna sahip.

Oregon Kongre Merkezi
Oregon Kongre Merkezi

Merkez, şehir halkına iş sağlıyor ve her yıl şehir için milyonlarca dolar kazanıyor. Binaya iç ışık sağlayan iki kule, özellikle geceleri muhteşem bir manzara ortaya çıkarıyor. Bina aynı zamanda dünyadaki en büyük Foucault Sarkacı’na da sahip. Portland seyahatinizden önce merkezin etkinlik takvimine göz atarak burada güzel bir organizasyona katılabilirsiniz.

Oregon Bilim ve Endüstri Müzesi

Oregon Bilim ve Endüstri Müzesi, başlangıçta iş adamı Ralph Lloyds’ın evinde açıldı. Yirmi dakika süren bir gösteriyi içeren Kuzeybatı’daki ilk Planetaryum da bu evde açıldı ama zaman geçtikçe müze gittikçe daha popüler hale geldi ve müze için kullanılan ev yenilendi.

Washington Park’ta bir miktar arazi ayarlandı, projeye 400 gönüllü katıldı ve 1958’de bu muhteşem müze açıldı. Bugün müze son derece popüler ve her yıl 1 milyondan fazla ziyaretçiye hizmet veriyor.

Lan Su Çin Bahçesi

Portland, Çin’in Jiangsu eyaletinde Suzhou Bahçeleri’nin tasarımı örnek alınarak yapılan ve inanılmaz derecede güzel Ming Hanedanı Bahçeleri ile de ünlü. Lan Su Bahçesi şu anda Çin dışındaki en büyük Çin bahçesi.

Portland Lan Su Çin Bahçesi
Portland Lan Su Çin Bahçesi

Bahçe duvarlarla çevrili ve içeri girdikten sonra Amerika Birleşik Devletleri’ni terk etmiş ve Çin’e gelmiş gibi hissedeceksiniz. Çin kültürünü, düşünce tarzını ve tarihini bu muhteşem bahçelerde keşfedebilirsiniz. Bahçenin adı “Uyanış Orkide Bahçesi” anlamına geliyor ve bahçede geçireceğiniz birkaç saat sizin enerji toplamanızı sağlayacaktır.

Portland Sanat Müzesi

Portland Sanat Müzesi, 1892 yılında kuruldu ve Amerika Birleşik Devletleri’ndeki en eski 7. müze. Müze, 42.000’den fazla eser bulunan koleksiyonları nedeniyle dünya çapında üne sahip.

Tarih meraklıları için sergilenen birçok eser arasında büyük bir İngiliz gümüş koleksiyonunun yanı sıra, Kuzey Amerika’nın yerli halkından toplanan birçok yöresel eser de görülmeye değer güzellikte.

Portland Orman Parkı

Orman Parkı, Tualatin Dağları’nda Portland’ın hemen dışında yer alıyor. Park, 15 kilometre boyunca uzanıyor ve ABD’deki en büyük kentsel orman rezervlerinden biri. Parkın kapsadığı toplam alan 5.000 dönümden fazla ve burada insanların doğayı keşfetmesi için 100 kilometreden fazla yürüyüş yolu var.

Portland Orman Parkı
Portland Orman Parkı

Orman parkında harika yürüyüşler yapabilir ve muhteşem manzaranın tadını çıkarabilirsiniz. Yürüyüş parkurlarının çoğu Willamette Nehri’ne bakar ve vahşi doğanın güzellikleriyle çevrilidir. Bir sürü kuş türü parkın sınırları içinde yaşıyor, bu nedenle eğer bir kuş gözlemcisiyseniz park gezinize mutlaka dürbün getirmelisiniz.

Portland Japon Bahçesi

Portland’daki Japon Bahçesi, şehri gezerken mutlaka listenizde olması gereken bir yer. 5 dönümden fazla bir alana yayılan bahçe, beş ayrı bölgeye ayrılıyor. Japon bahçesinin ardındaki düşünce, insanların buraya girdiklerinde uyum ve huzur hissetmesi gerektiğidir.

Portland Japon Bahçesi
Portland Japon Bahçesi

Japon bahçelerinde çok fazla kültür ve tarih var. Bir bölgeden diğerine geçerken huzur duygusu sizi takip edecek. Bahçeyi keşfetmek ve güzel göletlere, ağaçlara ve köprülere hayranlıkla bakmak için burada uzun saatler geçirebilirsiniz.

Tom McCall Waterfront Parkı

Willamette Nehri’nin bir tarafında bulunan bu güzel park, liman şehirden çıkarıldıktan sonra oluşturuldu. Park, birçok insanın koşuya, yürümeye, kaykay ve bisiklete binmeye buraya gelmesinden dolayı oldukça popüler. Ayrıca parktan nehirde yol alan teknelerin harika manzarasını da seyredebilirsiniz. Bu manzara, şehirdeki öğle yemeği molalarında parkı son derece popüler kılıyor.

Tom McCall Waterfront Parkı
Tom McCall Waterfront Parkı

Parkın içinde keşfedilecek beş ayrı bölge var. Nehir boyunca uzanan bir geçit olan Esplanade, konserler için sıklıkla kullanılan çimenli bir alan olan Kase, Somarili Meydanı, John Yeon Binası ve özellikle yaz aylarında muhteşem manzaralar sunan Salmon Sokağı, buradaki görebileceğiniz yerler.

Portland Çocuk Müzesi

Portland Çocuk Müzesi, çocukların gerçekten harika bir gün geçirebilecekleri ve eğlenirken çok şey öğrenecekleri bir müze. Çocuklar burayı çok seviyor ve etkileşimli alanlarda pek çok bilgi öğreniyor. Çocukların kendi binalarını ve köprülerini yapabilecekleri Building Bridgetown alanı özellikle ilgi çeken yerler arasında.

Çocuğunuz doğayı seviyorsa, doğanın tadını çıkarmasına yardımcı olacak açık hava maceralarını da bu müzede bulabilirsiniz.

Grotto Mağaraları Parkı

Portland uçak bileti alarak gezeceğiniz bu güzel şehirdeki ünlü Grotto Mağaraları, Meryem Ana’ya adanmış bir Katolik mabedi. Ziyaret etmek için güzel bir yer olan bu ilginç mağaralar, huzurlu atmosferleriyle ilgi çekiyor. Grotto, 62 dönümlük büyük bir alanı kapsıyor ve tüm dinlerden insanların ilgisini çekiyor.

Portland Grotto Mağaraları Parkı
Portland Grotto Mağaraları Parkı

Parkın merkezinde bir uçurumun tabanına oyulmuş bir kaya mağarası olan Grotto, burada en ilgi gören mağara. Mağaranın çevresindeki bahçede çok sayıda güzel yürüyüş alanı var ve bazı noktalardan Columbia Nehri’nin panoramik manzarasının keyfini çıkarabilirsiniz.

Portland Uçak Bileti ile Hoyt Arboretumu Keşfe Çıkın

Portland uçak bileti ile güzelliklerini göreceğiniz Hoyt Arboretum, 187 dönümlük bir alanı kaplıyor ve Portland şehir merkezinden 10 dakikalık uzakta bulunuyor. Parkta yaklaşık 10.000 ağaç var, ayrıca burada dünya genelinde getirilen 1100’den fazla bitki türü bulunuyor.

Yürümeyi seviyorsanız pek çok parkurdan birini seçebilirsiniz, Hoyt Arboretum’da toplam 19 kilometre uzunluğunda pek çok büyüleyici yürüyüş parkuru bulunuyor.

Aerobilet uçak bileti sayfasından kolayca Portland uçak bileti alabilir ve size benzersiz manzaralar sunacak, Amerika’nın en güzel şehirlerinden birini keyifle gezebilirsiniz.