Seattle Uçak Bileti ile Amerika’nın Tadını Çıkarın

0
1285
Seattle Uçak Bileti ile Amerika'nın Tadını Çıkarın
Seattle Uçak Bileti ile Amerika'nın Tadını Çıkarın

Seattle uçak bileti ile gezeceğiniz bu güzel şehir, 19. yüzyılın ortalarında kurulmuş, sınırları içinde yalnızca iki düzine kadar tarihi bina bulunan şaşırtıcı derecede modern bir metropoldür. Seattle merkezinde, tarihi binaların yerini 76 katlı gökdelenler almıştır.

Seattle, Starbucks’ın merkezi olarak ünlüdür, ancak Seattle şehir merkezinde kahve içmekten çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Geniş Eliot Körfezi’nin muhteşem manzarasına bakan Seattle merkezi hem sosyal hem de endüstriyel düzeyde faaliyet gösteren eşsiz bir sahile sahip.

ABD’nin en büyük dönme dolaplarından birinde dönerken dev kargo gemilerinin yüklenmesini izleyebilir veya rıhtım boyunca gezerek burada bulunan eşsiz balık restoranlarında lezzetli deniz ürünlerini tadabilirsiniz.

Aerobilet ayrıcalıklarıyla en iyi fiyatlarla alabileceğiniz Seattle uçak bileti ile gezeceğiniz bu büyüleyici şehri tanımlayan tek bir kelime var, bu çok çeşitliliktir.

Seattle’da Gezilecek Yerler

Seattle Dönme Dolabı

Seattle Büyük Tekerleği olarak bilinen bu ünlü dönme dolap, Seattle’ın merkez sahilinde, 57 metre yükseklikte size şehrin muhteşem manzaralarını sunacak. Tekerleğin 42 gondolundan birine oturun, gökyüzüne yükselin ve Eliot Körfezi’nin hemen karşısında Seattle’ın silüetinin muhteşem manzaralarını görün.

Dönme dolabın 20 dakika süren üç tam devirli turunda tüm manzarayı görmek ve bol bol fotoğraf çekmek için yeterince zaman bulacaksınız.

Seattle Dönme Dolabı
Seattle Dönme Dolabı

Ekstra özel bir yolculuk için şeffaf bir cam zemine sahip olan ve bir içecek ile birlikte bir hatıra tişörtünü içeren VIP gondoluna da binebilirsiniz. Ziyaretinizi özellikle gün batımı zamanında yapmanızı öneriyoruz.

Olimpiyat Heykel Parkı

Sanat ve açık hava, Seattle şehir merkezindeki Batı Bulvarı üzerinde bulunan Olimpiyat Heykel Parkı’nda benzersiz bir kombinasyon oluşturur. Bu olağan dışı halka açık park, 20 ayrı heykelin etrafında dolaşan ve geometrik olarak eğimli yolları olan 8,5 dönümlük bir alanı kaplar.

Olimpiyat Heykel Parkı
Olimpiyat Heykel Parkı

Parktaki çeşitli sanatsal kreasyonlar; bir ağaç gövdesi üzerinde büyüyen mantar ve yosun içeren bir Vivarium, gözleri temsil eden banklar, ikiz jetli çeşmeler ve renkli bir cam köprüyü içeriyor.

Seattle uçak bileti ile güzelliklerini göreceğiniz Olimpiyat Heykel Parkı, körfeze bakan ve mükemmel bir yer olan dar bir plaj alanına da sahiptir.

Seattle Liman Gezisi

Seattle’ın limanının etrafında bir saat boyunca yelken açmak ve muhteşem manzaralar görmek için Pier 55 alanından bir tekneye binebilirsiniz. Bir rehber sizi Eliot Körfezi’nde gezinirken bir yandan da Seattle merkezi ve körfez ile ilgili ilginç tarihsel gerçekleri ve anekdotları anlatır.

Seattle Liman Gezisi
Seattle Liman Gezisi

Yelkenli tekne gezinizde bir tarafta Seattle’ın benzersiz kıyı manzaralarını diğer yanda da Olympia ve Cascade dağ sıralarının inanılmaz manzaralarını göreceksiniz.

Uzay İğnesi Kulesi

Seattle uçak bileti alarak göreceğiniz Uzay İğnesi Kulesi (Space Needle), Seattle’ın sınırlarının hemen dışında olmasına rağmen, Seattle’ın en inanılmaz manzarasını görmek için mutlaka gitmeniz gereken bir yer. 605 metrelik bu kule, kentin ikonik bir dönüm noktasıdır ve çevresindeki binaların üzerinde yükselerek şehir merkezinin, sahilin ve dağların kesintisiz ve nefes kesen manzaralarını size sunar.

Seattle Uçak Bileti ile Amerika'nın Tadını Çıkarın
Seattle Uçak Bileti ile Amerika’nın Tadını Çıkarın

Seattle’ın akla getirdiği ilk şeylerden biri olan kentin bu ünlü gözlem kulesi, ilk kez 1962 yılında Dünya Fuarı için inşa edildi ve fuar sırasında 2,5 milyondan fazla ziyaretçiyi ağırladı. 605 metre yüksekliğinde, 138 metre genişliğinde ve 9550 ton ağırlığında olan bu devasa kule, 9.1 büyüklüğünde depremler ve 200 mph rüzgarlara kadar her türlü iklim felaketine dayanacak şekilde inşa edilmiştir.

Uzay İğnesi Kulesi, alt güvertesinde döner bir cam zemine ve üst güvertesinde arka planda şehir dışında hiçbir şeyin görünmediği tabandan tavana cam duvarlara sahiptir. Denemek için yeterince cesursanız burada sanal bungee jumping de yapabilirsiniz.

Küreler

Küreler, Seattle’daki 7. caddede yer alan Amazon merkez binasında bulunan üç büyük cam küresidir. Şirketin çalışanları için yenilikçi bir çalışma alanı olarak oluşturulmuş bu kürelerin içinde yaşayan bir orman bulunuyor. Bunlar tam anlamıyla Seattle’ın ortasında yaşayan ormanlar.

Küreler
Küreler

Amazon merkezinde keyifli bir tura da çıkabilir, kürelerin nasıl yaratıldığına dair tüm gerçekleri öğrenebilirsiniz.

Snoqualmie Şelalesi

Seattle’da görebileceğiniz muhteşem doğal güzelliklerden biri de Snoqualmie Şelalesi’dir. 268 metre yüksekliğindeki muhteşem şelale, Seattle’ın sadece 100 kilometre doğusunda yer alıyor.

Snoqualmie Şelalesi
Snoqualmie Şelalesi

Seattle uçak bileti ile yakından göreceğiniz Snoqualmie Şelalesi, yerel Kızılderili kabilesi tarafından kutsal bir yer olarak görülüyordu. Kısa bir yürüyüşle, dalma havuzu çevresindeki dik bir yoldan şelaleye ulaşabilir ve bu ihtişamlı manzaraya hayran kalabilirsiniz.

Seward Park

Seattle, Kuzey Amerika’daki en etkileyici şehirlerden birisidir çünkü burada görülecek çok fazla güzellik var.

Seward Park
Seward Park

Washington Gölü’nün güneyinde yer alan bir plaj boyunca uzanan, piknik alanlarıyla döşenmiş, pürüzsüz ve 2 kilometrelik bir patikadan oluşan muhteşem 300 dönümlük Seward Park’ta mutlaka yürüyüşe çıkmalısınız. Yaz aylarında tekne yarışlarının ve su kayağının yanı sıra burada bulunan amfi tiyatroda yapılan beyzbol maçlarının ve konserlerin de tadını çıkarabilirsiniz.

Havanın açık olduğu bir günde Seward Park’tan Rainer Dağı, Mercer Adası ve Seattle siluetinin benzersiz manzaralarını görebilirsiniz.

Seattle Yeraltı Turu

Pioneer Meydanı’nın altında, Seattle’ın sokaklarının altında gizlenmiş sokak labirentlerini görmek için yeraltı turuna katılabilirsiniz.

Seattle Yeraltı Turu
Seattle Yeraltı Turu

Yeraltı turu çok ilginç ve aynı zamanda şehirdeki en tanınmış turdur. Tur yaklaşık bir buçuk saat sürüyor ve bilgili rehberler tarafından gerçekleştiriliyor. Turlar yetişkinler için olduğu kadar çocuklar için de oldukça eğlencelidir.

Seattle Sanat Müzesi

Seattle uçak bileti ile ziyaret edebileceğiniz Seattle Sanat Müzesi, şehrin 1. caddesinde hemen dikkatleri çeken bir binadır, çünkü müzenin önünde “Çekiçli Adam” adında etkileyici, 50 metre uzunluğunda bir metal heykel duruyor. Otomatik bir kolu olan heykel, çalışanları ve emeklerini temsil eden dünya çapında ünlü bir eserdir. Heykel çekicini dakikada dört kez sallar ve her sallayışta harika videolar çekebilirsiniz.

Müzenin içinde, dünyanın dört bir yanından gelen koleksiyonlar içeren birkaç sergi katı var. Eski Amerikan sanatından Avustralya Aborjin kreasyonlarına ve çeşitli biçimlerde sunulan çağdaş eserlere kadar çeşitli örnekleri burada görebilirsiniz.

Yengeç Tenceresi

Seattle’da deniz ürünleri, restoranların menülerinde hüküm sürüyor. Lezzetli bir deneyim için Pier 57’de deniz kenarında yer alan ünlü Yengeç Tenceresi’ni deneyebilirsiniz.

Yengeç Tenceresi, Man V Food adlı TV programında da başrol oynamıştır ve deniz ürünleri festivalleriyle ünlüdür. İster bir Alaska yengeci ya da okyanus yengeci deneyin, burada her tür deniz ürünüyle dolup taşan büyük tabaklarla karşılaşacaksınız.

Yengeç Tenceresi
Yengeç Tenceresi

Seattle uçak bileti ile tadını çıkaracağınız Yengeç Tenceresi, çok lüks bir ortama sahip değil, burada masalarda kağıt bezler vardır ve yengeç yerken bir önlük giymeniz gerekir çünkü yengeç yemek oldukça zor bir iştir.

Pike Pazarı

ABD’de kurulan en eski çiftçi pazarlarından biri olan Pike Pazarı, 1900’lerin başından beri Seattle merkezinde faaliyet gösteriyor. 1. caddedeki pazar, sahile yakındır ve körfezin etkileyici manzaralarına sahiptir.

Pike Pazarı
Pike Pazarı

Bölgedeki pek çok mağazayı ve 80’den fazla restoranı gezmeden önce Washington çiftçileri tarafından satılan taze ürünlerle dolu tezgahların doldurduğu ara sokaklara göz atın. Pike Pazarı, Seattle şehrinin çok ünlü bir geleneğidir ve burada harika zaman geçirebileceğiniz pek çok etkinlik bulabilirsiniz.

Klondike Gold Rush Müzesi

Klondike Gold Rush Müzesi, Seattle’ın 2. bulvarında bulunan iki katlı bir binadır. Müzede ülkedeki altına hücum döneme ait birçok sergi ve eşyalar aracılığıyla altın rüzgarının Seattle üzerindeki etkisini keşfedeceksiniz.

Klondike Gold Rush Müzesi
Klondike Gold Rush Müzesi

Üç kısa film sunumu izleyerek o dönemin gerçek karakterlerini tanıyabilir, ünlü Buffalo Soldiers’ın kim olduğunu keşfedebilir ve canlı bir gösteride altının nasıl bulunduğunu görebilirsiniz.

Gold Rush Müzesi küçük olabilir, ancak günümüz Seattle şehrini oluşturan kökleri gösterir ve çok etkileyicidir.

Starbucks Koruma Alanı

Seattle uçak bileti alarak keşfe çıkacağınız Seattle’daki Pike caddesindeki Starbucks Koruma Alanı’nı ziyaret ederek günümüz kahve kültürünün kökenini keşfedin. Burada tüm kahve üretim sürecini keyifle izleyebilirsiniz.

Burada günlük espressodan sekiz onsluk üç katlı yonca demeti rezerv karışımına kadar çok çeşitli kahvelerin de tadını çıkarma şansını bulacaksınız.

Starbucks Koruma Alanı
Starbucks Koruma Alanı

Ayrıca burada ilk Starbucks mağazasını da ziyaret edebilirsiniz. Pike caddesindeki manastırdan sadece dokuz blok ötede yer alan bu ilk mağaza, hala kahve meraklılarının önemli duraklarından birisi.

Paramount Tiyatrosu

Paramount Tiyatrosu, Seattle’ın tarihi binalarından birinde bulunuyor ve ilk kez 1920’lerin sonunda sinema ve müzik salonu olarak açıldı.

Artık lüks ve çok amaçlı bir sahne sanatları merkezi olan tiyatronun iç mekanları, 3000 seyirci için özenle tasarlanmış süslü yüksek tavanlara ve balkonlara sahip.

Pine caddesindeki tiyatro, düzenli olarak Broadway şovlarına, konserlere, televizyon yapımlarına, ayrıca Kediler, Aslan Kral ve Rock Okulu gibi ünlü müzikal yapımlarına ev sahipliği yapıyor.

Westlake Center

Seattle’ın dört katlı alışveriş merkezi olan Westlake Center’da unutulmaz bir alışveriş deneyimini kaçırmayın. Çam sokağında yer alan cam cepheli bu alışveriş kompleksi, birinci sınıf mağazalara ve restoranlara ev sahipliği yapıyor.

Üst düzey kuyumcu dükkanlarından el yapımı kozmetik ürünlerine ve tasarımcı kıyafetlerine kadar burada dolaşabileceğiniz pek çok farklı mağaza var.

Yeşil Göl Parkı

Burası kentin en popüler parklarından birisidir, bunun en büyük nedeni ise merkezden ulaşmaya çok elverişli olan konumudur. Geniş gölü ve yeşil alanlarıyla şehrin merkezinde çok etkileyici bir yer olan Yeşil Göl Parkı, yoğun şehir yaşamının yanında huzurlu bir vaha gibidir.

Yeşil Göl Parkı
Yeşil Göl Parkı

Seattle uçak bileti ile doyasıya gezeceğiniz bu park, yüzlerce bitki ve ağaç türüne doğal bir koruma sağlamanın yanı sıra, birçok su kuşuna da ev sahipliği yapıyor. Gölün etrafını saran parkurlar boyunca bir aile yürüyüşünün tadını çıkarabilir veya kendinizi aktif hissediyorsanız koşuculara ve bisikletçilere katılabilirsiniz.

Seattle Akvaryumu

Seattle Akvaryumu son yıllarda yenilendi, 42 milyon dolarlık yeni ekranıyla zenginleşti ve alanını 18.000 metrekareye çıkardı. Akvaryumda altı farklı ve çok etkileyici koleksiyon var; Washington Suları Penceresi, Su altı Kubbesi, Kıyıda Yaşam, Kuşlar ve Kıyılar, Pasifik Mercan Resifi ve Deniz Memelileri.

Seattle Akvaryumu
Seattle Akvaryumu

Seattle Akvaryumu, binlerce deniz canlısını size sunan son derece eğlenceli ve çocuk dostu bir yer. Örneğin çocuklar akvaryumda denizyıldızı ve deniz anemonlarına dokunabilir veya beslenen dev ahtapotları yakından izleyebilirler.

Çocuk Müzesi

Bu harika çocuk müzesini ziyaret etmek tüm aileye harika bir gün geçirecektir. Çocukları dünyada keşfe çıkaran özel keşif eğlenceleri ve çocuklar için özel olarak tasarlanmış 22.000 metrekarelik oyun alanı ile burada kesinlikle harika zaman geçireceksiniz.

Günlük eğitim programları ve ücretsiz etkinlikleri ile Seattle Çocuk Müzesi, ailelerin mutlaka uğraması gereken bir yer.

EMP Müzesi

EMP Müzesi’nde sergilenen çok farklı koleksiyonlar olduğundan burada herkesi memnun edecek bir sergi kesinlikle bulunuyor.

EMP Müzesi
EMP Müzesi

Seattle uçak bileti ile gezeceğiniz müzede Seattle’daki müzik efsanelerini keşfederek, dönemin hatıralarını göreceğiniz Rock N ‘Roll bölümü, bilim kurgu hayranlarını mutlu edecek Star Trek ve Star Wars bölümü ve korku filmi sevenlerin bayılacağı korku bölümü müzenin en çok ilgi çeken bölümleri arasında yer alıyor.

Yaşayan Bilgisayar Müzesi

Bilgisayarlara meraklıysanız o zaman Seattle’daki ünlü Yaşayan Bilgisayar Müzesi’ne mutlaka uğramalısınız.

Yaşayan Bilgisayar Müzesi’nin misyonu bilgisayarların çalışma örneklerini, ilk bilgisayarlardan günümüzde zevkle kullandığımız harika teknolojilere kadar göstermek ve korumaktır.

Müze, ziyaretçilerin etkileşime girebileceği pek çok ilginç teknolojiye sahip. Bilgisayarlar konusunda meraklı olmasanız bile, 1950’lere kadar uzanan ve delikli kartlar, terminal giriş ana bilgisayarları ve IBM de dahil olmak üzere pek çok eski bilgisayarı görmekten büyük zevk alacaksınız.

Apple Lisa gibi ünlü modelleri de görebileceğiniz müzede çocuklar için etkileyici bir öğrenme deneyimi de sunuluyor.

Seattle Uçak Bileti Alarak Theo Çikolata Fabrikası Turuna Çıkın

Çocuklara çalışan bir çikolata fabrikasını ziyaret etme şansı sunan bu güzel tur, 6 yaş ve üstü çocuklara çok eğlenceli zamanlar sunuyor.

Nefis çikolataların yapımını izledikten sonra üretim alanında bir yürüyüş yapılabilir ve fabrikanın muhteşem çikolata dükkanından bol miktarda ücretsiz hediye alabilirsiniz.

Aerobilet uçak bileti sayfasından kolayca Seattle uçak bileti alabilir ve Amerika’nın en güzel şehirlerinden birisinde unutulmaz zamanlar geçirebilirsiniz.