Houston Uçak Bileti ile Uzay Merkezlerini Gezin

0
610
Houston Uçak Bileti ile Uzay Merkezlerini Gezin
Houston Uçak Bileti ile Uzay Merkezlerini Gezin

Houston uçak bileti alarak gezeceğiniz bu eğlenceli şehirde kültür, yemek, alışveriş, benzersiz mekanlar ve eğlenceli deneyimler arıyorsanız, yapılacak çok şey bulacaksınız. Burası, Amerika Birleşik Devletleri’ndeki dördüncü en büyük şehir ve Houston Uzay Merkezi, ünlü restoranları, ilham veren müzeleri ve şehrin kalbinde yer alan harika yeşil alanlarıyla görülmeye değer bir yer. Seyahat tarihlerinize bağlı olarak şehirde düzenlenen spor etkinliklerine de katılabilir veya Houston’ın simgesi olan rodeo şovlarının keyfini çıkarabilirsiniz.

Houston, Kuzey Amerika’nın her yerinden gelen doğrudan uçuşlarla, hafta sonu kaçamağı için de harika bir destinasyondur. Büyük şehir ve ada yaşamının bir karışımı için ise merkeze bir saatten kısa mesafedeki Galveston’a yapılacak bir geziyle Houston gezisini birleştirebilirsiniz. Bu güzel Amerika şehrinde sizi eğlendirecek pek çok şey bulunuyor.

Aerobilet ayrıcalıklarıyla en iyi fiyatlarla Houston uçak bileti alabilir ve Amerika’nın bu ünlü şehrini keyifle gezebilirsiniz.

Houston Yemek Deneyimleri

Houston’daki aşçılar bu şehri Amerika’nın mutfak haritasına soktular ve buradaki yemekler turistleri şehre çeken başlıca şeylerden biri. Geleneksel güney yemeklerinden Latin Amerika, Asya, Meksika ve sayısız diğer mutfaklara kadar olasılıklar neredeyse sınırsız. Harika yemek seçeneklerinin sayısı listelenemeyecek kadar geniş. Ünlü şef Chris Shepherd’ın geliştirdiği One Fifth Houston, beş eşsiz yemek konseptine sahip beş yıllık bir proje. Eski bir kilisede bulunan bu restoran, her yıl temasını ve mutfağını tamamen değiştiriyor.

Üst düzey Meksika mutfağı için ise Houston şehir merkezindeki Marriott Marquis Houston’ın birinci katında bulunan Xochi’deki Oaxaca lezzetlerini keşfetmenizi öneririz. Restoranın menüsü çok çeşitli yemekler sunar ve hayal gücünüzü harekete geçirmek için bazı egzotik seçenekleri de menüye ekler.

Sağlıklı yemekleri tercih edenler için ise Vibrant, kahvaltıdan akşam yemeğine kadar sağlıklı yemekler sunuyor. Yemeklerin hepsi glütensiz, süt içermeyen, rafine şekersiz ve GDO içermeyen ürünlerden yapılıyor.

Houston Görülecek Yerler

Houston Rodeo Gösterileri

Houston’ın en büyük yıllık etkinliği olan Houston Livestock Show ve Rodeo, tüm şehirde şubat veya mart aylarında kutlanan eğlence dolu 19 günlük bir etkinlik. Bu aylarda şehirde olacaksanız bu muhteşem şovların tadını çıkarabilirsiniz. Rodeo gösterileri tüm ailenin zevk alabileceği bir etkinlik, ayrıca bir rodeo ve hayvancılık şovundan çok daha fazlasını size sunuyor.

Houston Rodeo Gösterileri
Houston Rodeo Gösterileri

Bu tür bir etkinliğe ilk kez geliyorsanız, yapılacak şeylerin çeşitliliği sizi şaşırtacaktır. Karnaval gezintileri, oyunlar ve yemek stantları dahil burada sizi sürekli meşgul edecek pek çok eğlence var. Katılmak için bilete ihtiyacınız olan rodeo etkinliklerinde, çeşitli alanlarda becerilerini sergileyen kovboyları göreceksiniz. Akşamları ise müzik dünyasındaki en büyük isimlerden bazıları burada sahneye çıkıyor.

Houston Uzay Merkezi

Houston uçak bileti alarak ziyaret edeceğiniz, NASA’nın Johnson Uzay Merkezi’nin resmi ziyaretçi merkezi olan Houston Uzay Merkezi, Houston’da görülmesi gereken ilk yerler arasında. Apollo 11 uzay mekiği kopyası Independence’ın ve merkezde bulunan diğer devasa uzay gemilerinin içinde keyifle gezebilirsiniz. Devasa bir kompleks olan Houston Uzay Merkezi’nde isterseniz Amerika’nın ilk uzay istasyonu olan Skylab’in bir kopyasında dolaşabilir ve aydan gelmiş bir kayaya dokunabilirsiniz.

Burası aynı zamanda NASA’nın Mars’a seyahat etmek de dahil olmak üzere misyonları hakkında bilgi edinmek içinde güzel bir yer. Cuma günü öğleden sonra buradaysanız, bir astronotla bile tanışabilirsiniz.

Houston Uzay Merkezi 
Houston Uzay Merkezi

Ziyaretçi merkezinden, astronotların uzay görevleri için nerede eğitildiğini görmek için görev kontrol merkezi olan Johnson Uzay Merkezi’ne açık hava tramvay turu da yapabilirsiniz. Bu tur aynı zamanda sizi gerçek roketleri görmek için Roket Parkı’na da götürüyor. Biletler ücretsiz, ancak sınırlı sayıda ve sıra beklememek için önceden bir bilet almanızı öneririz.

Gerçekten eşsiz bir şey yaşamak istiyorsanız, 9. Seviye Tur’a kaydolun ve sahne arkası manzarasının tadını çıkarın. Yüzdürme Laboratuvarı, ISS Görev Kontrolü ve simülasyon laboratuvarlarını bu turlarla görebilirsiniz. Bu eşsiz bir deneyim ve dört ile beş saatlik VIP tur için günde yalnızca 12 bilet satılıyor. Houston geziniz sırasında Houston Uzay Merkezi’ni ziyaret etmenin iyi bir yolu ise NASA’nın Uzay Merkezi Houston turlarına katılmaktır, bu turlara uzay merkezine ücretsiz giriş ve 1,5 saatlik açık hava otobüs gezisi sağlıyor.

Buffalo Bayou Parkı

Buffalo Bayou Parkı, Buffalo Bayou Nehri’yle birlikte kentin içinden geçen 160 dönümlük güzel bir yeşil alan. Bu kentsel park; geniş yürüyüş ve bisiklet parkurlarına, bir köpek parkına, heykellere ve rahatlamak için birçok gölgeli bölgeye ev sahipliği yapıyor.

Spor yapmak ve açık havada harika manzaraların tadını çıkarmak istiyorsanız bir kayak ve kano kiralayıp nehir boyunca manzaraların tadını çıkarabilirsiniz. Parkta kiralık malzemeler mevcut ve uzunlukları 1 ile 3 saat arasında değişen çeşitli turlar düzenleniyor. Benzer şekilde rehberli bisiklet turları da şehirdeki görevliler tarafından sağlanıyor.

Buffalo Bayou Parkı’ndaki en özel bir yer ise 1926’dan beri eski bir yeraltı içme suyu deposu olan Sarnıç’tır ve bu yapı günümüzde sanat enstalasyonlarına ev sahipliği yapıyor. Park ayrıca Waugh Drive Köprüsü’nde yaşayan devasa Meksika serbest kuyruklu yarasa kolonisine da ev sahipliği yapıyor. Her akşam gün batımında yaklaşık 250.000 yarasa köprüden uçar ve çok ilginç bir manzara ortaya çıkarır.

Houston Downtown Akvaryum

Bu görkemli altı dönümlük yemek ve eğlence kompleksi, Houston’ın simge yapılarından ikisi olan Merkezi Su İşleri Binası ve 1 No’lu İtfaiye İstasyonu’nun yeniden düzenlenmesiyle daha da şaşırtıcı hale geldi.

Houston Downtown Akvaryum
Houston Downtown Akvaryum

Günümüzde 200.000 galonluk sulak harikalar diyarını 200 egzotik canlıyla birlikte barındıran akvaryum alanları, Kurbağa Hopper’dan Köpekbalığı Voyage’a kadar eğlenceli akvaryum gezileri ve çocuklar için çok eğlenceli oyun alanları ile bu kompleks hem turistler hem de yerli halk arasında çok popüler. Mekanda alışveriş merkezleri, lüks barlar, tam hizmet veren bir restoran, tam donanımlı bir balo salonu ve yetişkinler için pek çok ikram var.

The Galleria

Houston’da harika bir tatil alışverişi yapmak istiyorsanız gelmeniz gereken yer kesinlikle The Galleria’dır. Milano’nun çarpıcı Galleria Vittorio Emanuele’sinden modellenerek oluşturulan yapı; 400’ü aşkın üst düzey mağazaya, Cheesecake fabrikasına, yöresel restoranlara, tam boy bir buz pateni pistine, son teknoloji çocuk oyun alanına ve pek çok yemek mekanlarına ev sahipliği yapıyor.

Houston uçak bileti alarak tadını çıkaracağınız The Galleria, Teksas eyaletinin en büyük alışveriş merkezi ve burada çok eğlenceli zamanlar geçirebilirsiniz. Valentino ve Gucci’den Prada ve La Perla’ya, muhteşem çocuk oyun alanlarından marka restoranlara kadar burada ailenin her üyesini mutlu edecek bir şey var.

Galveston Günlük Gezileri

Galveston’un güzel plajları, Houston’dan bir saatten daha az bir uzaklıkta bulunuyor. Şehir merkezinden biraz uzaklaşmak istiyorsanız güneşlenmek, tarihi şehir merkezinde dolaşmak ve deniz kenarındaki bir restoranda yemek yemek için Galveston’a gidin. Kumsal ve sığ okyanus kıyısı kilometreler boyunca uzanıyor.

Galveston Günlük Gezileri
Galveston Günlük Gezileri

Gezilebilecek diğer ilgi çekici yerler arasında ise Ocean Star Offshore Sondaj ve Müzesi, Teksas Limanı Müzesi ve Strand Tarihi Bölgesi bulunuyor. Aileniz ile seyahat ediyorsanız büyüleyici Moody Bahçeleri’ne de gidebilirsiniz.

Kendi arabanız yoksa adaya düzenlenen bir tura da katılabilirsiniz. Houston’daki bazı gezileri birleştiren seçeneklerden biri ise Houston Sightseeing Turu ve Galveston Günü Gezisi’dir. Bu turlara 90 dakikalık bir çift katlı Houston otobüs turu ve kendi başınıza bölgeyi keşfetmek için boş vaktinizin olacağı Galveston’a çift yönlü otobüs seferleri de dahil.

Houston Hayvanat Bahçesi

Hermann Parkı’nda 55 dönümlük bir alanda yer alan Houston Hayvanat Bahçesi, yerliler ve turistler arasında popüler. Houston Hayvanat bahçesi, 6.000’den fazla egzotik ve yerli hayvana ev sahipliği yapıyor, ayrıca bir eğitim merkezi ve çocuk hayvanat bahçesi içeriyor. Bazı önemli noktalar arasında zürafaların beslenmesi, akvaryumda deniz yaşamının yakından görülmesi, etrafta dolaşan deniz aslanlarının ve su samurlarının beslenmesi yer alıyor.

Görülmesi gereken diğer yerler arasında ise Hermann Park Doğa Bilimleri Müzesi, Miller Açık Hava Tiyatrosu, bir Japon Bahçesi ve McGovern Centennial Bahçesi yer alıyor. Ayrıca parktaki eğlence McGovern Gölü’nde bir kürek teknesi gezisi yapabilir ya da parkın yürüyüş parkurlarında keyifle dolaşabilirsiniz.

Houston Sokak Sanatı

Genellikle turistler tarafından göz ardı edilse de Houston’ın sokak sanatı veya birçok kişinin grafiti olarak bildiği eserler, ABD ve dünyadaki sokak sanatları arasında en dikkat çekicileri arasında. Bu renkli duvar resimleri, şehrin çeşitli yerlerinde bulunan iş yerlerinin duvarlarını süslüyor ve görmek için zaman ayırmaya değer.

Houston Sokak Sanatı
Houston Sokak Sanatı

Houston’ın sokak sanatının resmi olmayan küratörü ise Gonzo247 olarak bilinen karizmatik sanatçıdır. Şehrin en ünlü sokak sanatçılarından biri olan, ayrıca Travis ve Preston sokaklarının köşesindeki dev “Houston Inspired” duvar sanatının yaratıcısı olan Gonzo247’nin pek çok çalışmasını gezinizde görebilirsiniz. Çeşitli boyutlardaki duvarlarda Houston şehrinin her yerine dağılmış eserler ilgi çekiyor. Bir duvar resmi haritası bulmak için HUE Mural Festivali’ne göz atabilirsiniz.

19. Cadde Mağazaları

Eski kıyafetler, retro dekorlar ve antika koleksiyonlar için The Heights’taki 19. Cadde’ye mutlaka uğramalısınız. Bu eğlenceli bölgede gece elbiseleri, gündelik kıyafetler, takı, ayakkabı, ev aleti ve her türlü benzersiz eşyayı satan ilginç mağazalar bulabilirsiniz.

Burası ayrıca hediye almak için de iyi bir yer. Malların hepsi vintage değildir, bazı mağazalar yeni parçalar satıyor veya yeni ve eski bir karışımını birleştiriyor. Herhangi bir şey satın almak istemeseniz bile tüm alan görülmeye değer ve eşsiz bir alışveriş deneyimi sunuyor.

Houston Doğa Bilimleri Müzesi

Houston Doğa Bilimleri Müzesi, dört Tyrannosaurus Rex ve üç büyük Quetzalcoatlus iskeletlerinin bulunduğu bir planetaryum içeren, aileler için ideal bir gezi alanı. Müze, uzay istasyonu modellerine ve 60 büyük dinazor iskeleti koleksiyonuna sahip.

Müzenin büyük popülaritesi, çok sayıda özel sergiden kaynaklanıyor. 1909 yılında kurulan müze, şimdi Kuzey Amerika’nın en popüler müzelerinden biri. Çocuklar, müzenin çarpıcı girişinde bulunan ve bacakları saatin saniyelerle uyumlu olan çekirge saatini de seviyorlar.

Houston Rice Üniversitesi Kampüsü

Houston uçak bileti alarak ziyaret edeceğiniz Rice Üniversitesi Kampüsü, Houston şehir merkezinde bir vahadır ve birçok Houston yerlisi için favori bir dış mekandır. Yürüyüş ve koşu parkurları, binlerce yaşlı ağaç ve güzel eski binalar, bu 300 dönümlük kampüse yayılmış durumda.

Houston Rice Üniversitesi Kampüsü
Houston Rice Üniversitesi Kampüsü

Sakin atmosferi süsleyen etkileyici çağdaş sanat eserini de burada görebilirsiniz. Kampüsün tesisleri akşam saatlerinde aydınlatıldıkları zaman çok etkileyici görünüyorlar.

Houston Uçak Bileti ile Çocuk Müzesi’ni Gezin

1980 yılında kurulan Houston Çocuk Müzesi, Amerika Birleşik Devletleri’ndeki 190 çocuk müzesinden biri ve çocuk gelişimini desteklemek isteyen bir grup ebeveyn tarafından kurulmuş. Müzede; bilim, teknoloji, tarih ve kültür gibi pek çok konuda etkileşimli sergiler bulunuyor. Özellikle The Market, çocukların eğlenebileceği geniş bir alan ve aynı zamanda çok öğretici. Çocuklar burada iş başvurusunda bulunmayı, maaş almayı ve ATM kartlarını kullanmayı öğreniyorlar.

Çocuklarınızın eğlenmesi için oyuncak tekneler ve uçaklar bulunan bir açık hava alanı da müzede bulunuyor. Aile gezileri için çok popüler olan Houston Çocuk Müzesi’ni keyifle gezebilirsiniz.

Aerobilet mobil uygulamalarından veya web sitesi üzerinden kolayca Houston uçak bileti alabilir ve Amerika’nın uzay merkezinde unutulmaz zamanlar geçirebilirsiniz.