Nassau Uçak Bileti ile Bahamalar’ın Tropikal Plajlarında Yüzün

0
647
Nassau Uçak Bileti ile Bahamalar'ın Tropikal Plajlarında Yüzün
Nassau Uçak Bileti ile Bahamalar'ın Tropikal Plajlarında Yüzün

Nassau uçak bileti alarak tadını çıkaracağınız, New Providence Adası’nın kuzeydoğu kıyısında yer alan Nassau şehri, Bahamalar’ın başkenti ve ticaret merkezi, ayrıca Karayipler’deki en popüler yolcu gemisi limanlarından biri. Cennet Adası tarafından korunan Nassau Limanı, birçok yolcu gemisi ağırlıyor ve hem doğal hem de turistik birçok cazibe merkezini keşfetmek için bu şehre turistlerin gelmesini sağlıyor.

Dünyanın her yerinden gelen turistler, sıcak tropik iklimde rahatlamak için Nassau şehrine akın ediyorlar. Cable Plajı’nın kremsi kumları üzerinde güneşlenin ve şehir merkezindeki gümrüksüz mağazalara göz atın. Son zamanlardaki yoğun gelişmelere rağmen, Nassau hala eski dünya cazibeleriyle dolu. Gezinizde bu eski dünyadaki zarafete, kentin renkli koloni binalarına, eski kalelere ve görkemli tarihi otellere tanık olabilirsiniz.

Aerobilet farkıyla en iyi fiyatlarla Nassau uçak bileti alabilir ve Bahamalar’ın muhteşem güzellikleri arasında unutulmaz bir tatil yapabilirsiniz.

Nassau’da Görülmesi Gereken Yerler

Atlantis Cennet Adası

Atlantis Cennet Adası; lüks bir otel, akvaryum, su parkı ve eğlence kompleksi olarak Bahamalar’daki en gözde turistik merkezlerinden biri. Atlantis Resort tasarımcıları, bu fantastik dünyayı yeniden yaratmak için çok uğraştı.

Atlantis Cennet Adası
Atlantis Cennet Adası

Buradaki deniz yaşam alanı, dünyadaki en büyük dış mekan akvaryumlarından birine sahip. Yerli tropikal türlerde uzmanlaşmış akvaryumun tankları, Atlantis’ten kaldığı söylenen kalıntıları ve heykelleri de içeriyor.

Çocuklar ve yetişkinler, Atlantis Cennet Adası su parkını da çok seviyorlar. Önemli noktalar arasında ise köpek balıklarıyla dolu bir lagünün içine daldırılmış bir tünelden 18 metrelik bir düşüş ve huzurlu bir nehir yolculuğu yer alıyor. Hayvan severler tesisteki Dolphin Cay’da yunuslarla da yüzebilirler.

Nassau Cable Plajı

Nassau’nun Cable Plajı, denizaltı telgraf kablosu buraya döşendiği için bu ismi aldı. Bu ikonik sahil şeridi, çevresini kaplayan tüm lüks tatil tesislerine rağmen, yumuşak beyaz kumları ve turkuaz suları ile klasik bir Karayip kumsalı hissini uyandırmayı başarıyor.

Cable Plajı
Nassau Cable Plajı

Melia Nassau Beach Hotel, Breezes ve Kraliyet Bahama, buradaki en popüler tatil tesisleri. Plaj, halkın erişimine de açık olduğu için bölgeyi dolaşıp deniz kenarında dinlenerek birkaç güzel geçirmek mümkün. Buradaki berrak sular yüzmek için de son derece güvenli olduğundan çocuklu aileler için ideal.

Nassau Şehir Merkezi ve Bay Sokağı

Hareketli mağaza, restoran ve kafelerle dolu olan Nassau Şehir Merkezi ve Bay Sokağı, Nassau’daki en iyi gümrüksüz alışveriş seçeneklerini sunuyor. Cruise gemisi yolcuları takı, tişört ve parfüm almak için buraya akın ediyorlar. Burada ayrıca sahil şeridi boyunca uzanan pipet pazarını ve Nassau Korsanları Müzesi’ni de bulacaksınız.

Nassau Cennet Adası

Nassau uçak bileti alarak keşfe çıkacağınız, eskiden Hog ​​Adası olarak da adlandırılan Cennet Adası’nın turizm merkezi, büyük Atlantis tatil beldesinin yanı sıra çok sayıda başka otel, özel villa ve bir golf sahasına da ev sahipliği yapıyor. New Providence Adası’nın kuzey kenarına paralel uzanan bu ada, ana karaya iki köprü ile bağlanır ve Nassau’daki limanı oluşturur.

Cennet Adası
Nassau Cennet Adası

Adanın batı ucunda bulunan Hog Adası Deniz Feneri, 1817 yılında inşa edilmiştir ve limanın girişini gösterir. Atlantis’teki su parkının yanı sıra buradaki başlıca turistik mekanlar arasında gümrüksüz mağazalar, restoranlar, mega yatlarla dolu Marina Köyü, Versailles Bahçeleri ve Fransız Manastırı yer alıyor.

Mavi Lagün Adası

Salt Cay olarak da bilinen Mavi Lagün Adası, Nassau’ya yaklaşık beş kilometre mesafedeki özel bir ada. Bu büyüleyici ada, bir dizi su sporunun yanı sıra yunuslar ve deniz aslanları ile yakınlaşma fırsatları da sunuyor.

Nassau’dan en popüler gezi yerlerinden biri olan Mavi Lagün Adası’nın üç dönümlük deniz memelileri tesisinde bu dost canlısı memeliler hakkında bilgi alabilir ve profesyonel eğitmenlerin dikkatli gözetiminde onlarla etkileşime geçmek için Dolphin Encounters programına katılabilirsiniz.

Adayı bisiklet üstünde keşfe çıkabilir, palmiye ağaçlarıyla çevrili sahil boyunca hamakta dinlenebilir, şnorkelle yüzebilir ve masmavi lagünün tadını çıkarabilirsiniz. Çocuklar buradaki şişme oyuncaklarla dolu su parkına da bayılacaklardır.

Ardastra Bahçeleri ve Koruma Merkezi

Etkileyici flamingoların evi olarak bilinen Ardastra Bahçeleri ve Koruma Merkezi, dört dönümlük tropik bahçeleriyle görülmeye değer bir yer. Burada flamingolar sürüler halinde yürüyüşler yaparak harika fotoğraflar sunuyor.

Ardastra Bahçeleri ve Koruma Merkezi
Ardastra Bahçeleri ve Koruma Merkezi

Bu hayvanat bahçesi, nesli tükenmekte olan Bahama Papağanı ve çeşitli iguana türleri gibi Karayip türlerinin korunmasında uzmanlaşmıştır. Çocuklar da buradaki hayvanat bahçesini çok seviyorlar ve dost canlısı gökkuşağı kuşlarını elle besleyebiliyorlar.

Russell Adası

Nassau uçak bileti alarak keşfe çıkacağınız bu tenha ada, bir zamanlar sadece tropik meyve çiftliklerine ev sahipliği yapıyordu. Bugün ise birçok tatil eviyle dolu. Russell Adası, en temiz ve en güvenli Bahamalar adalarından biri olarak kabul ediliyor. Sakin ve yavaş ada hayatının tadını çıkarmak için Russell Adası mükemmel bir yer.

Russell Adası’na yaptığınız günlük gezide ada boyunca yürüyebilir ve mango, avokado, guava, Hindistan cevizi, muz ve çeşitli narenciye ağaçları arasında gezebilirsiniz. Bu güzel adada ayrıca dalış, şnorkelli yüzme ve resif balıkçılığı gibi aktivitelere de katılabilirsiniz.

Nassau Hasır Pazarı

Sünger endüstrisinin 1940’ların ortalarındaki düşüşünden sonra Bahamalı kadınlar, palmiye ağaçlarının ve sisal bitkilerin yapraklarından sepetler ve balık tuzakları örmeye başladılar. Bugün bu gelenek Nassau’daki Nassau Hasır Pazarı’nda devam ediyor.

Nassau Hasır Pazarı
Nassau Hasır Pazarı

Bu pazarı ziyaret ederek hasır şapkalar, paspaslar ve sepetler gibi dokuma eşyaları, ayrıca ince ahşap oymaları, renkli kumaşları ve diğer pek çok hediyelik eşyayı alabilirsiniz. Tarihi pazar binası, Eylül 2001’de yangınla tahrip edildi, ancak pazar çalışmaya devam etti ve şehir merkezinde önemli bir turistik yer haline geldi.

Nassau Korsanları Müzesi

Tarihi sergilere ışık tutan Nassau Korsanları Müzesi, Nassau’nun denizcilik günleri hakkında bir şeyler öğrenmek için harika bir yerdir. Müzeyi ziyaret ederseniz ünlü korsan gemisi Revenge’nin ve tarihi gecekondu şehri Nassau’nun bir kopyasını keşfedebilir, korsan gereçlerini görebilir ve tiyatro oyunlarında korsanlar ile etkileşime girebilirsiniz.

Nassau Su Altı Maceraları

Nassau, karada olduğu kadar su altında da güzelliklerle dolu ve bu yeraltı dünyasını keşfetmenin harika bir yolu da Nassau şnorkelle dalış etkinlikleri. Tüm şnorkel kıyafetleriniz, tekne taşımacılığı, hatta otelinizden alınma ve bırakılmaların dahil olduğu bu eğlenceli turlarda renkli balıkları görebilir, mercan resiflerini ve gemi enkazlarını inceleyebilir, hatta eğer isterseniz köpek balıklarıyla bile yüzebilirsiniz. Bu tur, sabah ve öğleden sonraları düzenleniyor.

Su altı manzaralarını seyrederken kuru kalmayı tercih ediyorsanız, Nassau SUB Bahamas Adventure harika bir seçim olacaktır. Mercan bahçelerindeki zengin deniz yaşamını camla kaplı bir denizaltının içinde güvenle izleyebilirsiniz.

Nassau Günlük Gezileri

Nassau’dan başlayan günlük gezi turları, tekne kiralama konusunda endişelenmeden çevredeki küçük adaları ziyaret etmenin rahat ve stressiz bir yolu. Tam gün süren bu turlar iguanalarla dolu etkileyici vadilerin yanı sıra şnorkelle yüzerken köpek balıklarını görebileceğiniz tablo güzelliğindeki küçük adalarda sizi gezdiriyor.

Nassau Günlük Gezileri
Nassau Günlük Gezileri

Daha az vaktiniz varsa, 5 saatlik Gül Adası gezilerine katılarak, bu güzel adanın plajında yüzebilir veya plaj voleybolu oynayarak eğlenebilirsiniz.

Nassau Kraliçe Merdivenleri

18. yüzyılın sonlarında köleler tarafından katı kireç taşından kesilerek yapılan ve Kraliçe Merdivenleri olarak da bilinen 66 adımlık merdivenler, askerlerin Fincastle Kalesi’ne erişimini sağlıyordu. Bir asırdan uzun bir süre sonra merdivenler, Kraliçe Victoria’yı ve Bahamalar’daki köleliğin kaldırılmasındaki rolünü onurlandırmak için Kraliçe Merdivenleri olarak anılmaya başlandı.

Gezinizde bu mimarlık harikasını yakından görebilir ve şimdi bir soğutma şelalesiyle çevrili dik merdiveni, adanın en yüksek noktası olan Fincastle Kalesi’ne çıkmak ve muhteşem manzarayı izlemek için kullanabilirsiniz. Lord Dunmore tarafından 1793 yılında inşa edilen kale, bir teknenin pruvası gibi tasarlanmış ve Nassau’nun yanı sıra okyanusun da panoramik manzaralarını sunuyor.

Nassau Dunmore Kasabası

Dunmore kasabası, Bahamalar’ın ve dünyanın en güzel plajlarından bazılarına sahip. Kasaba, 1786-1798 yılları arasında hizmet veren Bahamalar valisinin adını almış. Bu güzel sahil kasabası, kalabalık turistik yerlerden uzaklaşmak isteyenler için ideal bir gezi imkanı sunuyor.

Dunmore kasabası, güzel renklerde boyanmış ahşap pansiyonlarıyla ve pek çok yerel dükkanıyla harika bir manzaraya sahip. Bu sevimli Bahamalar kasabası, Nassau şehrinin 87 kilometre kuzeydoğusunda yer alıyor ve günlük geziler için tercih ediliyor.

Nassau Hükümet Konağı

1801 yılında inşa edilmiş ve 1929 kasırgasından sonra yenilenmiş olan Fitzwilliam Dağı’nın zirvesindeki bu muhteşem pembe konak, Bahamalar genel valisinin resmi konutu. Taştan inşa edilmiş ve iyonik sütunlarla desteklenmiş yapı, Bahamalar mimarisinin etkileyici bir örneği olarak görülmeye değer.

Nassau Hükümet Konağı
Nassau Hükümet Konağı

Girişteki 1830 yılından kalma Kristof Kolomb heykeli en çok fotoğraflanan yerler arasında. Kompleksin etrafında dolaşabilir, körfezin ve Cennet Adası’nın güzel manzarasının tadını çıkarabilirsiniz. Çocuklar, Nassau Hükümet Binası’nda ayda iki kez düzenlenen bekçi değişim törenini izlemeyi de çok seviyorlar.

Wells Kasabası

St. George’s Cay Adası’ndaki bu küçük kasaba, Bahamalar’ın en güzel yerlerinden biri. Ada Nassau şehrine 48 km uzaklıkta yer alıyor. Wells kasabası o kadar küçük ki çoğu insan tam boyutlu arabalardan ziyade golf arabaları kullanarak kasabada geziyor.

1992 ve 1999 yıllarında bu ada, Kasırga Andrew ve Kasırga Floyd tarafından vurulduktan sonra büyük kayıplar yaşadı. Wells kasabası 5.8 kilometrelik bir köprü ile komşu Russell Adası’na bağlanıyor ve geçmişte bu güze ada, Avrupa’dan gelen İspanyol gemileri için bir durak olarak kullanılıyordu.

Nassau Eleuthera Adası

Bu uzun ve seyrek nüfuslu ada, Nassau merkezine 60 km uzaklıkta. Eleuthera Adası yaklaşık 2 km genişliğinde ve 177 km uzunluğunda. Bu uzunluk keşfedilmeyi bekleyen muhteşem plajların oluşmasına izin veriyor. Eleuthera Adası’ndaki yerleşim yerlerinin çoğu, renkli binalarla dolu küçük ve geniş aralıklı köylerden oluşuyor.

Eleuthera Adası
Nassau Eleuthera Adası

Sessiz bir güzellik ve sadelik arıyorsanız günlük bir gezi ile Nassau’dan Eleuthera Adası’na kolayca gelerek tropikal ormanları, büyülü pembe ve beyaz kumlu plajları keşfe çıkabilirsiniz. Bu sakin ve huzurlu adadaki insanlar da çok sıcakkanlı ve misafirperver.

Bahamalar Ulusal Sanat Galerisi

Özenle restore edilmiş Villa Doyle isimli büyük bir tarihi Neo Klasik konakta yer alan Bahamalar Ulusal Sanat Galerisi, ülkedeki en önemli sanat kurumu. Kuzeye doğru limana bakan en eski galeri bölümü, 1860’larda Bahamalar Adalet Şefi William Henry Doyle tarafından yaptırılmıştır.

Güney kanadı ise 1920’lerde Sir Walter K. Moore tarafından eklendi. Galerinin etkileyici koleksiyonu, 20. yüzyılın başlarından günümüze kadar uzanan resim, heykel, seramik, fotoğraf ve Bahamalı sanatçıların tekstil ürünlerini içeriyor.

Bimini

Nassau uçak bileti alarak tadını çıkaracağınız Bahamalar’ın en batı bölgesinde yer alan Bimini, adalar zincirinden oluşuyor. Zincirdeki üç ana ada ise Kuzey, Güney ve Doğu Bimini. Bimini adaları kıyıya yakın sığ resiflerle çevrili olduğu için çok ilgi görüyor. Resif kıyılarının yakınında yüzlerce deniz canlısı yaşıyor ve dalışlarla burada unutulmaz bir deneyim yaşayabilirsiniz. Bu kıyılarda balık avlama gezileri de düzenleniyor ve en çok tutulan balık orkinos.

Nassau Uçak Bileti ile Marsh Limanı’nı Gezin

Nassau uçak bileti alarak güzelliğini yakından göreceğiniz Marsh Limanı, Abacos adalarındaki turistik bir kasaba. Marsh Limanı, Büyük Abacos Adası’nın hemen dışındaki bir yarımadanın üzerinde yer alıyor. Bu güzel kasaba, şirin limanı ve büyüleyici plajlarıyla ünlü.

Marsh Limanı önemli bir tekne limanı merkezi ve her zaman çok hareketli. Abacos adalarında da gittikçe artan sayıda mağaza, kafe, otel, tatil köyü ve diğer turizm olanakları bulunuyor. Canlı şehir merkezi ise tarihi binalarda yer alan yerel dükkanlarla hala küçük kasaba hissini koruyor.

Aerobilet web sitesi veya mobil uygulamalar üzerinden kolayca Nassau uçak bileti alabilir ve bu büyüleyici şehri doyasıya gezebilirsiniz.