Boston Uçak Bileti ile Amerika Üniversite Başkentini Gezin

0
1390
Boston Uçak Bileti ile Amerika Üniversite Başkentini Gezin
Boston Uçak Bileti ile Amerika Üniversite Başkentini Gezin

Boston uçak bileti alarak keyifle gezeceğiniz, 1630’da kurulan bu şehir, Massachusetts’in başkenti ve aynı zamanda en büyük şehridir. Amerika’nın üniversiteler şehri olan Boston, 2010 itibariyle yaklaşık 617.000 nüfusa sahip.

Harvard Tıp ve İşletme Okulları, MIT, Boston Üniversitesi, Berklee Müzik Koleji, Tuffs Üniversitesi ve Massachusetts Amherst Üniversitesi gibi pek çok prestijli Amerikan üniversitesine ev sahipliği yapan Boston, çok canlı ve hareketli bir şehirdir.

Boston’a yapılacak çok yönlü bir gezi, klasik dünyayı modern dünyayla bütünleştiriyor. Şehri gezerken zamanınızı Paul Revere House ve Faneuil Hall gibi değerli tarihi mekanlar ile Boston Güzel Sanatlar Müzesi gibi modern mekanlar arasında bölüştürmelisiniz. Boston Beacon Tepesi’ne mutlaka uğramaya çalışın, bu bölgede şık butikler ve yenilikçi otellerle bir araya bulunan zarif konakları görebilirsiniz, ayrıca burada eşsiz Beantown lezzetini tadabilme fırsatınız da var.

Boston uçak bileti alarak gezeceğiniz bu Amerika şehrinin havalı, kozmopolit kişiliği modaya uygun restoranları, kent parkları ve modern müzeleri kapsıyor. Şehirdeki eşsiz parklarda ücretsiz yoga dersleri alabilir ya da bazı antika eşyalar almak için büyüleyici SoWa Pazarı’nı dolaşabilirsiniz.

Boston gezinizde muhteşem bir manzara eşliğinde New England deniz tarağı çorbasını tadabilir ya da popüler Newbury Street’te dolaşırken bir kahve yudumlamak için Back Bay’a uğrayabilirsiniz.

Aeorbilet uçak bileti sayfasından en iyi fiyatlarla alabileceğiniz Boston uçak bileti ile gezeceğiniz şehrin etkileyici caddeleri, bir keşif gezisine başlamak için harika yerlerdir. Boston’un kültürel ve tarihi güzelliklerini görmek için birkaç günden fazla zamana ihtiyacınız olacak.

Boston’a Ne Zaman Gidilir?

Boston’a gitmek için en iyi zamanlar haziran-ekim ayları arasıdır. Bu aylarda hafif yağışlı hava, yürüyerek şehri dolaşmayı eğlenceli bir aktiviteye dönüştürür. Yaz ayları, turist kalabalıkları ve pahalı otel fiyatları getirmesine rağmen bu aylarda kaldırım kafeleri, beyzbol oyunları ve açık hava konserleri için Boston’a seyahat edebilirsiniz.

Boston’da kışlar soğuktur, Beantown’un karlı manzaralarını görmek istiyorsanız sıcak bir ceket ve bir çift çizme aldığınızdan emin olun. Kış aylarında pek çok otelde çok iyi fiyatlar bulabilirsiniz. Kış sizin için çok soğuksa ve yaz veya sonbahar aylarında otel fiyatları bütçenizi aşıyorsa, bahar mevsiminin başlangıcında da keyifle Boston’u ziyaret edebilirsiniz.

Boston’da Ne Yenir?

Son yıllarda Boston mutfağında gastronomik bir devrim yaşandı. Baklagiller, taze deniz ürünleri ve istiridye “chowdah” gibi lezzetleri keşfetmek ve farklı tatlar yaratmak isteyen şefler şehre akın ediyor.

Boston uçak bileti alarak gezeceğiniz şehrin artan göçmen nüfusu da mutfak sahnesinin gelişmesine neden oldu. Arnavut kaldırımlı Boston sokaklarını artık Tayland ve Etiyopya restoranları işgal ediyor.

Cannolis ve romlu kekler gibi lezzetli İtalyan yemekleri ve hamur işleri için North End’e göz atabilirsiniz. Yerel halkın çoğu İtalyan yemekleri için Mike’s Pastry restoranını veya Hanover sokağındaki Modern Pastry restoranlarını tercih ediyor, bu iki restoran lezzetli yemeklerin yanında birinci sınıf tatlılarıyla da ünlü.

Boston'da Ne Yenir?
Boston’da Ne Yenir?

Harvard ve MIT gibi üniversitelerdeki büyük uluslararası öğrenci kuruluşlarının sardığı şehrin Cambridge bölgesinde de Fransız ve Fas yemeklerinin tadını çıkarabilirsiniz. Otantik bir tapas yemeği için South End mahallesine uğrayabilir ya da Toro’da tavuk ve patatesli midye gibi İspanyol lezzetlerini tadabilirsiniz.

Boston’un en yaratıcı suşi mezelerinin tadına bakmak veya Kızıldeniz taraklarını ve kızarmış Kumamoto istiridyelerini denemek için O Ya’ya da uğramalısınız.

Daha geleneksel New England yemekleri arzu ediyorsanız, Faneuil Hall Marketplace’deki Durgin Park’ta bunu bulacaksınız. Burada kızarmış etli sandviç, çoban böreği ve deniz tarağı çorbası gibi yerel lezzetleri tadabilirsiniz. Bir başka ünlü yer ise Haymarket yakınlarındaki Union Oyster House’dur. Burada servis edilen taze kesilmiş istiridyeler, restoran 1826’da kapılarını açtığından beri müşterilerin favori yemeği.

Boston’da Gezilecek Yerler

Boston Common

Boston uçak bileti alarak keşfe çıkacağınız ünlü Boston Common, hayatına 1600’lerin ortalarında bir inek merası olarak başladı. Birkaç yıl sonra aşırı otlatma bir sorun haline geldi ve bölge bir İngiliz kampına dönüştürüldü. Devrim Savaşı’ndan sonra park kamuya açık konuşmalar ve mitingler için popüler bir yer oldu. Şimdi ise Boston Common, Amerika’daki en eski park olan statüsünden dolayı dünyaca ünlüdür.

Boston Common
Boston Common

Yıl boyunca Boston Common’da tiyatro ve müzik gösterileri de dahil olmak üzere çeşitli açık hava etkinliklerinin tadını çıkarabilirsiniz.

Ayrıca Boston Common piknik ya da temiz havada güzel bir gezinti yapmak için de mükemmeldir. Park, küçük çocukların da eğlenebilmesi için harika olanaklar sunuyor, parkın yeşil alanındaki geniş koşu yoluna ek olarak, çocuklar Tadpole Bahçesi veya Frog Pond’da oynayabilirler. Frog Pond, sıcak aylarda bir sprey havuzu ve kışın bir buz pateni pisti de sunuyor.

Özgürlük Yolu

4 kilometre boyunca uzanan Özgürlük Yolu; Faneuil Hall Alışveriş Merkezi, Paul Revere House ve Kuzey Kilisesi de dahil olmak üzere kentin en tarihi yerlerinden 16 tanesini kapsıyor.

Yolun tüm turistik merkezlerini görmek en az yarım gün gerektirir ve Boston Common’dan başlayarak gezeceğiniz ilgi çekici noktaları önceden belirlemelisiniz.

Özgürlük Yolu
Özgürlük Yolu

Şehirde harika bir yürüyüş fırsatı sunan Özgürlük Yolu, aynı zamanda 18. yüzyıldan kalma kostümlü rehberlerin yönettiği yürüyüş turlarına katılabileceğiniz ve Boston’un devrimci köklerini 90 dakikalık bilgilendirici bir geziyle öğrenebileceğiniz bir yer.

Skywalk Gözlemevi

Boston uçak bileti alarak gezeceğiniz Boston’un muhteşem manzarasını görmek için şehrin 360 derecelik nefes kesici manzarasını sunan ve şehrin en yüksek noktası olan Skywalk Gözlemevi’ne mutlaka uğramalısınız.

Gözlemevi, Prudential Kulesi’nde bulunuyor ve bu kulede şehrin tarihini anlatan çok dilli turlara katılarak bir yandan şehri izlerken bir yandan da Boston’un tarihi hakkında pek çok şey öğrenebilirsiniz.

Özellikle geceleri ışıltılı Boston gece manzarasının keyfini çıkarmak için Skywalk Gözlemevi’ne uğramalısınız.

Boston Liman Yolu

İskele, plaj ve sahil şeridinin kenarından geçen Waterfront Yolu’nu takip ederek Boston Limanı’nda harika bir yürüyüş yapabilirsiniz. Bu yolda yürürken, şehrin birçok farklı mekanını görecek ve aynı zamanda temiz havada egzersiz yapmanın tadını çıkaracaksınız.

Boston Liman Yolu
Boston Liman Yolu

Yorulduğunuz zaman su taksisine binebilir ve Boston’un muhteşem manzaralarını denizden görebilirsiniz. Boston Liman Yolu hala genişleme sürecinde ve yol tamamen tamamlandığında Chelsea Creek’ten Neponset Nehri’ne kadar 75 kilometrelik bir uzunluğa sahip olacak.

Boston Halk Bahçesi

Boston Halk Bahçesi, Boston Common’ın hemen yanında yer almasına rağmen, iki park birbirinden oldukça farklı. Bu kamu bahçesi daha yenidir (1837’de kurulmuştur) ve Amerika’nın ilk kamu botanik bahçesi olma özelliğini taşır. Çiçekler ve ağaçlar bu güzel parkta eşsiz bir şekilde düzenlenmiştir.

Boston uçak bileti ile keşfe çıkacağınız bahçenin ortasındaki 4 dönümlük göleti saran renkli çiçek düzenlemeleri ve egzotik ağaçlar, kuğu tekneleri ile gölde gezerken manzaranızı süsleyecek. Ayrıca park, Boston’un en ikonik heykellerinden ikisine de ev sahipliği yapıyor. Bu heykeller “Ördeklere Yön Ver” (bir ördek ve sekiz ördek yavrusunun bronz heykeli) ve Amerika’nın kurucusu olan George Washington’un heykelidir.

Boston Halk Bahçesi
Boston Halk Bahçesi

Boston’u gezdikten sonra harika manzaralar eşliğinde dinlenmek için Boston Halk Bahçesi’ne mutlaka uğramalısınız. Sıcak yaz günlerinde park ağaçlarının altında bol miktarda gölge alan bulacak ve burada piknik yaparken parkın gölünde yüzen ördek ve kazları izleyeceksiniz.

Boston Halk Bahçesi; Back Bay, Beacon Tepesi ve Çin Mahallesi ile çevrili durumdadır. Park, ünlü TV şovuna ilham veren orijinal Cheers restoranının da hemen yanında yer alıyor.

Boston Güzel Sanatlar Müzesi

Boston’daki Güzel Sanatlar Müzesi, Kuzey Amerika’nın en büyük müzelerinden birisi ve 450.000’den fazla sanat eserine ev sahipliği yapıyor.

Müze çok büyük, bu yüzden burayı gezerken rahat yürüyüş ayakkabıları giymenizi öneririz. Müzenin koleksiyonu muhteşem bir Fransız İzlenimci resim dizisinin yanı sıra Pompeii’deki Contrado Bottaro Villa’sından bol miktarda fresk ve heykelle süslenmiş görkemli bir klasik koleksiyona sahip. Burada tüm ailenin eğlenebileceği özel sergiler de bulunuyor.

Beacon Tepesi

Federal tarzı sıra evleriyle ünlü bir mahalle Beacon Tepesi, Boston’un sadece tarihi bir parçası değil, aynı zamanda yaşamak için en çok arzu edilen bölgelerden birisidir.

Beacon Tepesi
Beacon Tepesi

Boston uçak bileti alarak tuğla kaldırımlarını, dar sokaklarını ve güzelce dekore edilmiş sokak lambalarını görmek için Beacon Tepesi etrafında bir yürüyüş yapmalısınız. Boston’un en pahalı mülklerinden bazılarına ev sahipliği yapan Charles Sokağı ve Louisbourg Meydanı’ndan geçen bölgeyi keşfederken, bölgenin neden bu kadar popüler bir yer olduğunu hemen anlayacaksınız. Beacon Hill’de keşfetmek için bazı güzel kafeler ve mağazalar da bulacaksınız.

Boston Yemek Yürüyüş Turları

Ağız sulandıran lezzetleri tatmak için Boston yemek yürüyüşü turlarına katılmanızı öneriyoruz.

Bu üç buçuk saatlik yolculuk sizi üç farklı makarna çeşidini tadacağınız bir İtalyan restoranına oturmadan önce çeşitli balzamik sirkeleri, zeytinyağlı yemekleri ve lezzetli peynirleri tatmak için çeşitli yerlerde mola vereceğiniz Boston’un İtalyan bölgesi North End’e götürecek. Yemek turu, odun ateşinde pişmiş pizza dilimlerini sunan pizzacıları da kapsıyor.

İtalyan lezzetlerinden sonra ise birkaç yerel restoranda verilecek molalarda geleneksel karamellerin ve çikolataların da tadını çıkarabilirsiniz.

Boston Bilim Müzesi

Boston Bilim Müzesi, binanın genelinde sergilenen 700’den fazla etkileşimli sergi ve çeşitli canlı sunumlarla birlikte önemli bir Boston simgesidir.

Sunumlarının yanı sıra müze, Mugar Omni Tiyatrosu ve Charles Hayden Planetaryumu’na da ev sahipliği yapıyor. Eğer bu etkileşimli sergiler çocukların ilgisini çekmeye yetmezse bu benzersiz müze, hayvanat bahçeleri ve akvaryumlarla onları eğlendirecektir çünkü bilim müzesi aynı zamanda 100’den fazla kurtarılmış ve rehabilite edilmiş hayvana ev sahipliği yapıyor.

Boston uçak bileti ile ziyaret edeceğiniz Boston Bilim Müzesi hem yetişkinler hem de çocuklar için mükemmel bir öğrenme alanıdır, ayrıca lezzetli yemekler sunan hoş kafelere de sahiptir.

New England Akvaryumu

1969’da açılan bu akvaryum, deniz koruma ve araştırma alanlarında dünya lideridir. Halk eğitim merkezi olarak da hizmet veren bu devasa akvaryum, yılda 1,3 milyondan fazla ziyaretçi çekiyor.

New England Akvaryumu
New England Akvaryumu

Buradaki çok katlı seviye tankı, sizin deniz sakinlerini yakından görmenize olanak tanıyan cam görüntüleme panellerine eklenmiş faydalı yazılımlarla büyüleyici deniz yaşamı manzarası sunuyor.

Vatozlarla dolu havuzlardan küçük köpek balıklarına, at nalı yengeçlerinden deniz yıldızlarına kadar büyüleyici bir deniz yaşamı zenginliğini burada bulacaksınız. Çocukların en sevdiği bölüm olan penguenler bölümü ise özellikle yemek zamanı geldiğinde harika eğlenceler sunuyor.

Kaptan Jackson’ın Tarihi Çikolata Mağazası

Amerikan Devrimi’nin tatlı tarafını keşfetmek için Amerikan sömürge döneminde bölgede çok popüler olan çikolatanın tarihi ve nasıl üretilip yenildiği öğrenebileceğiniz bir tarihi çikolata dükkanını ziyaret edebilirsiniz.

Sahibinin ismini taşıyan dükkanda siz ve aileniz, çikolata yapım sürecini öğrenirken bir yandan da dönemsel giysiler giymiş garsonlar eşliğinde, tarihi bir dekorasyona sahip dükkanda koloni dönemi çikolatalarının eşsiz lezzetini tadabilirsiniz.

Boston Uçak Bileti Alarak Paul Revere Evi’ni Görün

Amerikan Devrimi döneminden kalma bu ünlü ev, yalnızca Amerikalı vatansever Paul Revere’e ait orijinal bir sömürge evi değil, aynı zamanda 1680’de inşa edilen Boston’daki en eski evdir. Bir müze, bu üç katlı evin iyi korunmuş bir iç mekana ev sahipliği yapıyor.

Paul Revere Evi
Paul Revere Evi

Tarihe keyifli bir yolculuk yapmak için müzenin içinde gezebilir ve o döneme ait pek çok eşya ve fotoğrafı inceleyebilirsiniz. Evde fotoğraf çekilmesine izin verilmese de, Paul Revere reprodüksiyonları, kartlar, baskılar, eğitim materyalleri ve kitaplar gibi satın alınacak birçok şey bulacaksınız.

Aerobilet ayrıcalıklarıyla kolayca Boston uçak bileti alabilir ve Amerika Birleşik Devletleri’nin üniversite başkentini keyifle gezebilirsiniz.