Calgary Uçak Bileti Alarak Kanada Doğal Güzelliklerine Yolculuk

0
586
Calgary Uçak Bileti Alarak Kanada Doğal Güzelliklerine Yolculuk
Calgary Uçak Bileti Alarak Kanada Doğal Güzelliklerine Yolculuk

Calgary uçak bileti alarak doyasıya gezeceğiniz, görkemli Kanada Rocky Dağları’nın yaklaşık 80 kilometre doğusundaki Bow Nehri kıyısında yer alan güzel Calgary, Kanada’nın 5. büyük şehri. Calgary aynı zamanda 35 yaş ortalamasıyla ülkenin en genç nüfusuna da sahip. Bu nedenle gezinizde pek çok güzel bar, eğlence merkezi ve kafe göreceksiniz. Calgary sadece bir parti şehri değil ve birçok aile dostu aktiviteye de sahip.

Calgary, burada konuşulan 120 farklı dille de Kanada’nın en büyük çok kültürlü şehri. Calgary’nin geniş açık alanları ve güzel atmosferi, dünyanın her yerinden insanları buraya çekiyor. Bu çok kültürlü ve genç şehirde size güzel zaman geçirtecek pek çok etkinlik bulabilirsiniz.

Aerobilet IOS ve Android mobil uygulamalarından veya web sitesi uçak bileti sayfasından kolayca Calgary uçak bileti alabilir ve Kanada’nın en güzel şehirlerinden birini doyasıya gezebilirsiniz.

Calgary’de Gezilecek Yerler

Calgary Kulesi

Her büyük Kanada şehrinin, şehrin tüm güzelliğinizi görmenizi sağlayacak yüksek bir yeri vardır ve Calgary de farklı değil. Kendinizi Calgary şehrinde yönlendirmenin en iyi yollarından biri, her şeyin üzerinde durmak ve deniz seviyesinden 1228 metre yükseklikte olan Calgary Kulesi’nden şehri izlemektir.

Calgary uçak bileti alarak yakından göreceğiniz bu dev kule, size şehrin 360 derecelik muhteşem bir manzarasını sunuyor. Aşağıdan hızlı asansörle yapacağınız 62 saniyelik gezi, sizi 249. katta nefes kesen, kesintisiz manzaraların keyfini çıkarabileceği ilk gözlem alanına götürecek. Manzaranın fotoğraflarını çektikten sonra ikinci gözlem güvertesine gidin ve bir kokteylin, güzel mezelerin ve şehirdeki en iyi manzaraların tadını çıkarın.

17. Cadde ve Eğlence Bölgesi

Vancouver, Toronto ve Montreal gibi Kanada şehirleri alışveriş caddeleri ile ünlü ve Calgary şehri de genç nüfusunun yoğunlaştığı 7. Cadde’de hemen her şeyi bulabileceğiniz pek çok ilginç mağazaya ev sahipliği yapıyor.

Gravity Pope, West Elm ve Frank & Oak gibi ana popüler mağazalardan, havalı hediyelik eşya dükkanlarına, şık tasarım butiklerine ve parıltılı kuyumcu dükkanlarına kadar ne istiyorsanız bu caddede bulabilir ve harika bir alışveriş yapabilirsiniz. Peşinde olduğunuz alışveriş terapi ise Beck and Call’daki 400’ün üzerinde mağaza, restoran ve kafeyi de mutlaka ziyaret etmelisiniz.

Calgary Stampede Parkı

Çoğu insanın aklına rodeo denilince Amerika gelir. Montana ve Wyoming’in kumla kaplı tepeleri ya da dünyanın kovboy başkenti olan Texas tam bir rodeo cenneti olsa da Kanada gezinizde de etkileyici rodeo gösterileri izleme şansı bulacaksınız. ‘Dünyadaki En Büyük Açık Hava Gösterisi’ olarak adlandırılan bu gösteriler Calgary şehrinde gerçekleşiyor.

Calgary Stampede Parkı
Calgary Stampede Parkı

Bu asırlık tarihi olan gösteriler, Vahşi Batı mirasının en eğlenceli gösterilerinden birini yaratmak için 21. yüzyılın modernliği ile birleştiriliyor. Eski moda rodeolar ana gecede sahne alırken; chuck vagon yarışları, sığır müzayedeleri, orta yol sürüşleri ve oyunlarıyla birlikte güney mutfağının pek çok lezzetini de burada tadabilirsiniz.

Buffalo Jump

Calgary’de daha uzun süre kalmak isteyen herkes, özellikle tarih veya arkeoloji meraklıları kısa bir sürüş mesafesindeki destansı günlük gezilerden bazılarına katılmalılar. Buffalo Jump ilginç kaya oluşumlarıyla ünlü olan ve Plains halkı kültürünün zarif bir şekilde korunduğu dünyaca ünlü bir arkeolojik sit alanı.

Calgary’deki ve çevresindeki toprakları ilk kez kullanan yerli bir halk olan Plains halkı, bu dev uçurumların üzerinden zekice hareket eden ve avlanan yetenekli avcılardı. Bu sit alanı, Kanada’nın arkeolojik geçmişinin son derece önemli bir bileşeni ve bir UNESCO Dünya Mirası Alanı olarak korunuyor.

Calgary Mutfağı

Calgary şehri Kanada’nın en iyi 50 restoranının 6’sına ev sahipliği yapıyor. Calgary’nin çok kültürlü nüfusu ve çiftlik arazileriyle çevrili konumu; füzyon restoranlarını, tarladan masaya restoranları, dünya mutfaklarını ve zengin bir sokak yemekleri kültürünü oluşturuyor. Calgary şehrinde restoran ve yemek seçenekleri sonsuz, ayrıca her ay yerel gazete manşetlerine konu olan yeni yemekler de Calgary mutfak sahnesine ekleniyor.

Kamu Sanatı Safarisi

Calgary, 2012’de Kanada’nın kültürel başkenti seçildi. Şehir bu ünvanı aldıktan sonra ülkenin ve dünyanın dört bir yanından Calgary’e akın eden sanatçılarla birlikte dış mekan sanat enstalasyonları patladı. Her sanatçı bu güzel şehirde kendi benzersiz ortamını yarattı.

Kamu Sanatı Safarisi
Kamu Sanatı Safarisi

Fotoğraf makinenizi kapın, hayal gücünüzü çalıştırın ve Stephen Caddesi Yürüyüş Turu ile unutulmaz bir sanat safarisine çıkın. Burada 21-26 metre yüksekliğinde, geceleri aydınlatılan beyaz renkli 10 metal ağaç heykeli bulacaksınız. Ağaçlar hem bir sanat enstalasyonu hem de 8. Cadde boyunca yükselen ani rüzgar tozlarını azaltmak için kullanılıyor. Eğer duvar resimleriyle ilgileniyorsanız, Calgary sanatçıları Ivan Ostapenko, Daniel J. Kirk ve Kai Cabunoc-Boettcher’ın muhteşem çalışmalarını da bu gezinizde göreceksiniz.

Kültürel Miras Parkı

Bu ödüllü turistik merkez, Batı Kanada’nın en sevilenlerinden biri ve Kanada’nın en büyük açık hava müzesi olarak büyük önem taşıyor. Aile dostu park, gözler için bir bayram olan 127 dönümlük bozulmamış araziye yayılmış 200’den fazla sergi sunuyor. Burada tarihi eserler camların arkasına değil açık alanlara yerleştirilmiştir. Önemli sergiler arasında ise 1880’lerden kalma ilk Milletler Kampı ve demiryolu öncesi yerleşimcilerin hayatına bir göz atabileceğiniz otantik bir Kanada köyü yer alıyor.

Calaway Parkı

Alışılmadık derecede genç demografik yapısı nedeniyle Calgary, genç aileleri de kendine çekiyor. Bu durum da şehrin aile dostu aktivitelerle iç içe olduğu anlamına geliyor. Calgary’de ailecek yapılacak en iyi şeylerden biri de Calaway Parkı’nı ziyaret etmektir.

Calaway Parkı
Calaway Parkı

Burası Batı Kanada’nın en büyük açık hava eğlence parkı. 32 sürüş, 23 karnaval oyunu, 3B tiyatro ve pek çok yiyecek satıcısına ev sahipliği yapan bu eğlenceli park, aynı zamanda Rocky Dağları’nın çarpıcı manzaralarını da sunuyor.

Royal Tyrrell Müzesi

Kanada’nın Alberta eyaleti paleontoloji meraklıları için tam bir cennet. 65 milyon yıl içinde geriye yolculuk etmek ve dünyadaki en çarpıcı dinozor iskeletlerini incelemek istiyorsanız, Calgary’den 1,5 saatlik hızlı bir tren yolculuğuyla Royal Tyrrell Müzesi’ne uğrayabilirsiniz.

Burada dünyadaki en eksiksiz dinozor iskeletlerinden 30’unu, çeşitli interaktif sergileri ve gerçek bir tarih öncesi yolculukta size yardımcı olacak birçok uzmanı bulacaksınız. Müzede ayrıca yepyeni bir sergi yer alıyor ve benzersiz sergi sizi denizlerin içinde canlıların 75 milyon yıl öncesi haline geri götürüyor.

Kovboylar Dans Salonu

Calgary gezinizde eğlenceli bir gece geçirmek istiyorsanız dünyanın en eğlenceli 3 barından biri seçilen bu kovboy barına mutlaka uğramalısınız. Vahşi Batı dekorasyonu, Country müzikleri ve eğlenceli dans gösterileri ile size unutulmaz bir gece geçirtecek olan bu ilginç barda hem doyasıya dans edebilir hem de güzel fotoğraflar çekebilirsiniz.

Calgary Binicilik Turları

Calgary’nin yer aldığı Alberta eyaleti, sığırları ve ahırlarıyla ünlü. Bu nedenle burada pek çok Kanada kovboyu görecek ve ilginç deneyimler yaşayacaksınız. Calgary’nin çevresinin güzelliklerini keşfetmek istiyorsanız bir günlük at safarilerine de katılabilirsiniz. Gerçek kovboyların rehberliğinde yapacağınız bu unutulmaz geziler, çarpıcı geniş açık alanları keşfetmek için en iyi yol. Şehir merkezinden Rocky Dağları’na uzanan safari rotasında tur düzenleyen pek çok şirketi kolayca bulabilirsiniz.

Calgary Hayvanat Bahçesi

Kanada, saygın hayvanat bahçelerine ev sahipliği yapıyor ve Calgary Hayvanat Bahçesi yalnızca çok popüler olmakla kalmıyor, aynı zamanda başarılı yetiştirme programları, hayvan çeşitliliği, araştırma merkezleri ve eğitim programları ile de pek çok hizmet veriyor.

Calgary Hayvanat Bahçesi
Calgary Hayvanat Bahçesi

Calgary Hayvanat Bahçesi sizi su aygırları, dağ gorilleri, zürafalar ve sadece Serengeti’de bulabileceğiniz Afrika vahşi yaşamında bir yolculuğa çıkarıyor. Ailecek keyifle gezebileceğiniz hayvanat bahçesinde Kanada’nın vahşi doğasını hissederek eğlenceli dağ keçilerini izleyin. Botanik bahçeleri, kelebek vadisi ve araştırma merkezi ile birlikte burada 1000’den fazla hayvan var.

Calgary Kalesi

Kozmopolit yapısına rağmen Calgary şehri, size tarih öncesi dönemlere kadar uzanan pek çok çağı keşfetme fırsatı veren bir şehir. Calgary Kalesi, 1875’ten itibaren Bow Nehri yakın çevresinde Calgary’in başlangıcını gösteren canlı bir müze olarak turistlerin ilgisini çekiyor. Burada zengin Kanada tarihi hakkında bilgi edinebilir ve bir tramvayla tarihi Calgary turu yapabilirsiniz. Calgary şehri, mütevazi başlangıcıyla ve bugün olduğu yere ulaşmak için yaptığı uzun yolculukla çok gurur duyuyor.

Bow Nehri Balık Avlama Gezileri

Eğer alabalık avcılığı hoşunuza gidiyorsa, güzel Bow Nehri’nde harika bir gün geçirebilirsiniz. Alberta eyaleti, dünyadaki en iyi alabalık avcılık alanlarına ev sahipliği yapıyor ve dünyanın her köşesinden rekabetçi olta balıkçılarını kendine çekiyor. Bow Nehri, dünyanın en büyük üç alabalık akışından birine sahip.

Resmi sezon, kasım ayından mart ayının sonuna kadar sürüyor, ancak mayıs ayından eylül ayının sonuna kadar da turistler burada balık tutabiliyorlar. Bow Nehri suları sadece bozulmamış ve berrak değil, manzara da çok huzurlu ve büyüleyici. Uzman balıkçılık kıyafetlerini şehir merkezinde kolayca bulabilir ve geziden pek çok alabalıkla dönebilirsiniz.

Banff Ulusal Parkı

Calgary’ye yapılacak hiçbir gezi, Banff Ulusal Parkı’nı ziyaret etmeden tamamlanmış sayılmaz. Binlerce kilometre ötedeki Toronto’ya inmiş olsanız bile, dünyanın bu bölgesine yapılacak bir yolculuk her kuruşa değecektir.

Banff Ulusal Parkı
Banff Ulusal Parkı

Banff kasabası, bozulmamış engebeli bir vahşi doğa cenneti olan 6.641 kilometrekarelik Rocky Dağları’na açılan bir kapı. Banff Ulusal Parkı, UNESCO Dünya Mirası Listesi’nde yer alıyor ve Kanada’nın ilk ulusal parkı. Tahmin edebileceğiniz gibi bu milli park, açık hava meraklıları arasında çok popüler. Profesyoneller dağcıları, bisikletçileri, yürüyüşçüleri, kayakçıları ve kayıkla gezmeyi seven insanları kendine çeken Banff Ulusal Parkı, Kanada’nın en büyük oyun alanı olarak mutlaka uğramanız gereken bir yer.

Fairmont Banff Kaplıcaları

Calgary uçak bileti alarak tadını çıkaracağınız Fairmont Banff Kaplıcaları, Calgary şehrinin en çok ziyaret edilen yerlerinden biri. Kartpostal güzelliğindeki Rocky Dağları’nda bulunan bu otel; kraliçeler, devlet başkanları ve film yıldızları gibi dünyanın en ünlü insanlarına ev sahipliği yapıyor.

Aslen 1888 yılında bir demiryolu oteli olarak inşa edilen bu ünlü otel, İskoç Baronial dış cephesinin çoğunun korumayı başarmış. Rocky Dağları Kalesi olarak da adlandırılan otel, lüks konaklama imkanının yanında eşsiz kaplıcalar, kayak tesisleri ve kamp alanları da sunuyor.

Columbia Buz Tarlası

Calgary uçak bileti alarak keşfe çıkacağınız Kanada, gezegenimizin en eski kayaları ve en etkileyici buzullarına ev sahipliği yapıyor. Calgary de bu coğrafi mucizelerin bazılarına sahip ve kısa bir yolculukla büyüleyici manzaralara ulaşabilirsiniz. Columbia Buz Tarlası olarak bilinen bu özel buzul, dünyanın başka hiçbir yerinde göremeyeceğiniz çok etkileyici bir manzaraya sahip. Kış aylarında 7 metre karla kaplanan buzula, Calgary şehir merkezindeki pek çok şirket düzenli olarak turlar düzenliyor.

Calgary Uçak Bileti ile Prens Adası Parkı’nı Keşfe Çıkın

Kanadalılar kentleri saran geniş yeşil alanlara bayılıyorlar. Kayda değer büyüklükte bir şehir parkı olmayan bir Kanada şehri bulamazsınız ve Calgary de farklı değil.

Şehrin gürültüsünden biraz uzaklaşarak yemyeşil doğanın içinde keyifle gezmek için harika bir yer olan Prens Adası Parkı, şehrin en sevilen yerleri arasında. Güzel şehir manzarasının tadını çıkaracağınız bu devasa park, aynı zamanda çok sayıda festivale de ev sahipliği yapıyor.

Aerobilet ayrıcalıklarıyla en iyi fiyatlarla kolayca Calgary uçak bileti alabilir ve Kanada’nın büyüleyici doğa güzellikleri arasında unutulmaz bir yolculuk yapabilirsiniz.