Winnipeg Uçak Bileti ile Kanada’nın Kalbine Yolculuk

0
694
Winnipeg Uçak Bileti ile Kanada'nın Kalbine Yolculuk
Winnipeg Uçak Bileti ile Kanada'nın Kalbine Yolculuk

Winnipeg uçak bileti alarak gezeceğiniz bu güzel şehir, kelimenin tam anlamıyla Kuzey Amerika’nın kalbinde yer alıyor. Kanada’da bir milyonun altında nüfusa sahip Winnipeg şehri, etkileyici doğal güzelliklere sahip. Çocuk masal karakterlerinden, ünlü yazarlara ve kültürel simgelere kadar, bu orta büyüklükteki şehirde yapılacak ve görülecek pek çok şey bulacaksınız.

Winnipeg, güçlü Red ve Assiniboine nehirleri tarafından çevreleniyor ve 2010 yılında Kanada Kültür Başkenti olarak kabul edildi. Zengin Aborjin kültürü, Fransız ve Avrupa kökleri, kozmopolit yapısı, modern sanat ve tarihi eserleriyle Winnipeg, eşsiz bir uyum yaratıyor.

Çocukların çok sevdiği bir karakter olan Winnie the Pooh’a Winnipeg Hayvanat Bahçesi’nde eğlenceli bir gezi yapabilir veya ödüllü havyarlar sunan Winnipeg’in restoranlarını ziyaret edebilirsiniz. Winnipeg, dünyanın ilk ulusal Aborjin ağı olan Aborjin Halkları Televizyon Ağı’na da ev sahipliği yapıyor.

Aerobilet uçak bileti sayfasından en iyi fiyatlarla Winnipeg uçak bileti alarak Kanada’nın doğa güzellikleri ve kültürel merkezleriyle ünlü bu güzel şehrini keşfetmeye başlayabilirsiniz.

Winnipeg’de Gezilecek Yerler

The Forks

Red ve Assiniboine nehirlerinin birleştiği noktaya yer alan The Forks, birçok tarihi binanın bulunduğu bir alışveriş ve eğlence bölgesi. Site, bir zamanlar bir demiryolu onarım tesisiydi ve yıllar geçtikçe çeşitli binalar, ilginç mağazalar, restoranlar ve müzelerden oluşan bir karışımı barındırmak için titizlikle restore edildi.

Winnipeg uçak bileti ile ziyaret edeceğiniz ana binada meyve ve sebze satıcılarının kurduğu Forks Market ve gıda satıcılarının çeşitli lezzetli yemekler pişirdikleri bölümler yer alıyor. Mağazalar iki kata yayılmış durumda, ayrıca nehirlerin ve şehrin kuş bakışı manzaralarını görmek için gözetleme kulesine de çıkabiliyorsunuz.

The Forks
The Forks

Yaz aylarında insanlar iç ve dış mekanlarda yemeklerin tadını çıkarmak ya da nehirde eğlenmek için The Forks’a geliyorlar. Winnipeg Nehir Yolu da buradan kolayca ulaşabileceğiniz ve muhteşem manzaralara şahit olacağınız önemli bir turistik alan. Winnipeg’de kışın yapılacak en popüler şeylerden biri de The Forks buz pateni pistinde veya donmuş nehre kaymak.

Winnipeg Değişim Bölgesi

Yüzyılın başında ülkeyi saran Viktorya ve Edwardian mimarisi, Winnipeg’in Borsa Bölgesi’ni kaplıyor. Winnipeg’de 1880 ve 1920’lerde birçok finansal kurumu bu bölgede yer alıyordu. Günümüzde ise Winnipeg Değişim Bölgesi’nin eski depoları, bankaları ve iş yerleri; moda butiklere, alışveriş merkezlerine, sanat galerilerine ve restoranlara dönüştürülmüş durumda.

Eski Pazar Meydanı, bölgenin kalbi konumunda ve yaz aylarında çeşitli etkinlik ve festivallere ev sahipliği yapıyor. Winnipeg Değişim Bölgesi; Pantages Tiyatrosu Tiyatrosu, Kraliyet Manitoba Tiyatrosu Merkezi ve Manitoba Centennial Merkezi gibi etkileyici mekan seçenekleri ile Winnipeg şehrinin kültürel yaşamının tadını çıkaracağınız yer.

Winnipeg Corydon Bulvarı

Ağaçlarla kaplı bu kalabalık cadde, Winnipeg halkının ve turistlerin; rahatlamak, en yeni trendleri yakalamak ve yaz akşamlarının tadını çıkarmak geldikleri çok popüler bir yer. En son modaya uygun ürünler satan pek çok mağaza bulvarı süslüyor ve yaz aylarında birçoğu açık verandalı restoranlar, dünya mutfaklarından lezzetler sunuyor. Corydon Bulvarı’nı gezerken göreceğiniz etkileyici sokak sanatına da dikkat etmenizi öneririz.

Corydon Bulvarı’nda konserler her cuma ve cumartesi gecesi düzenleniyor ve pek çok ünlü müzisyen burada sahne alıyor. Şehrin ana bölgesi olan Daly Caddesi’nden Harrow Caddesi’ne kadar uzanan Corydon Bulvarı, gezinizde mutlaka uğramanız gereken bir yer.

Manitoba Centennial Merkezi

Winnipeg’de akşamları, özellikle kış aylarında yapılacak şeyler arıyorsanız Manitoba Centennial Merkezi’ne mutlaka uğramalısınız. Centennial Konser Salonu, Manitoba Müzesi ve Manitoba Tiyatro Merkezi’nden oluşan bu otel, aynı zamanda Kraliyet Winnipeg Balesi, Winnipeg Senfoni Orkestrası ve Manitoba Operası gibi kentin önde gelen sanat organizasyonlarına da ev sahipliği yapıyor.

Manitoba Centennial Merkezi
Manitoba Centennial Merkezi

Binanın etrafındaki ilgi çekici çeşmeler ve heykeller, güzel teraslı bahçelerini süsleyerek harika fotoğraflar sunuyor.

Winnipeg Kildonan Parkı

Winnipeg şehrinin en eski ağaçlarından bazılarının ve muhteşem çiçek bahçelerinin yanı sıra ünlü Hansel ve Gratel Cadı Evi de Kildonan Parkı’nda bulunuyor. Kildonan Parkı, 99 dönüm üzerine yayılmış durumda ve çoğu Red Nehri boyunca uzanan 2.7 kilometrelik eğlenceli yürüyüş parkurlarına sahip. Burası kuş gözlemcileri için de ideal bir alan.

Kildonan Park ayrıca Kanada’nın en uzun soluklu açık hava tiyatrosu Gökkuşağı Sahnesi’ne de ev sahipliği yapıyor. Burada ilginizi çekebilecek diğer turistik yerler arasında ise bir açık yüzme havuzu ve golf sahası bulunuyor.

Kanada İnsan Hakları Müzesi

Winnipeg’in kültürel sahnesine yapılan bu son ekleme, Kanada ve dünyadaki insan haklarını yansıtan modern bir dönüm noktası. Müze hem muhteşem bina tasarımı hem de insan hakları öyküleri sunan kendine özgü konsepti ile tanınıyor.

Kanada İnsan Hakları Müzesi
Kanada İnsan Hakları Müzesi

Müzeyi giriş katından başlayıp altı kat boyunca gezebilirsiniz, bu katlarda 11 farklı galeri bulacaksınız. Birçok yönden tartışmalı olsa da müze hala önemli bir Kanada kültürel kurumu. Galerilere ek olarak, şehrin harika bir manzarasını sunan İsrail Asper Umut Kulesi de müzede bulunuyor.

Whyte Alive Kalesi

259 hektarın üzerinde bir alana yayılan Whyte Alive Kalesi; beş gölü, çimenli park alanı ve bataklık bölgesi ile ünlü. Buradaki turizm merkezi de güzel bir akvaryuma ev sahipliği yapıyor ve doğa sergileri ile tanınıyor. Whyte Alive Kalesi arazisinde gezerken bizon sürülerini izleyebilir, kuş besleme istasyonlarını ziyaret edebilir, tarihi toprak evleri görebilir veya mağazalarda antika eserleri inceleyebilirsiniz.

Winnipeg uçak bileti alarak keyifle gezeceğiniz Whyte Alive Kalesi, yedi kilometrelik yürüyüş ve bisiklet parkuruna sahip, ayrıca kalenin küçük gölünde yaz aylarında yelken ve kürek dersleri veriliyor. Kış aylarında ise kar manzaralarının tadını çıkarmak isteyenler için tasarlanmış dev bir buz pateni pisti, kızak pisti ve kros kayağı pisti de Whyte Alive Kalesi arazisini süslüyor.

Assiniboine Parkı ve Hayvanat Bahçesi

Winnipeg’in en eski parkı olan Assiniboine; 445 hektarlık çimenli alanı, olgun ağaçları, kültürel tesisleri ve bir İngiliz bahçesini kapsıyor. Assiniboine Parkı Hayvanat, kendi arazisinde pek çok hayvan türünün yanı sıra dünyanın dört bir yanından getirilen bitkilere de ev sahipliği yapıyor.

Assiniboine Parkı ve Hayvanat Bahçesi
Assiniboine Parkı ve Hayvanat Bahçesi

Sibirya kaplanı ve kırmızı kanguru gibi bazı egzotik türler olmasına rağmen parkta öncelikle kutup ayıları da dahil olmak üzere kuzey enlemlerinin hayvanlarına özel önem veriliyor. Parktaki diğer turistik yerler arasında çocukların çok sevdiği bir buharlı tren ve dünyaca ünlü Leo Mol Heykel Bahçesi bulunuyor.

Gezgin Festivali

Gezgin Festivali, Winnipeg’in en popüler kış festivali. Şubat ayında gerçekleşen bu etkinlik, Kanada’nın ilk zamanlarında ülkede bulunan kürk tüccarları ve Fransız gezginlerin geleneklerini kutluyor. Festival, Fransızca ve İngilizce etkinlikleriyle çocuklar ve yetişkinler için çok eğlenceli bir içeriğe sahip. Gezgin Festivali boyunca Voyageur Parkı’nda ve şehirdeki çeşitli meydanlarda canlı müzik, yemek, dans ve daha fazlasını bulabileceğiniz büyük çadırlar kuruluyor.

Gezgin Festivali’nin en ilgi çekici yerlerinden biri olan çarpıcı buz ve kar heykellerini de kaçırmayın. Başka bir festival geleneği olan sakal uzatma yarışması ise oldukça ilginç.

Winnipeg Yasama Binası

Yerel Tyndall taşı ve İtalyan mermerinden inşa edilen Winnipeg’deki muhteşem Neo Klasik Yasama Binası, 1919’da tamamlandı. Binanın benzersiz özellikleri arasında gizli hiyeroglifler, Mason sembolleri ve gizli sayısal kodlar var. Binaya turlar haftalık olarak düzenleniyor ve bu turlar mimar bir tarihçi tarafından yönetiliyor.

Yasama Binası
Winnipeg Yasama Binası

Gezeceğiniz geniş arazide heykeller, anıtlar ve bakımlı bahçeler de göreceksiniz. 72 metre kubbeli, 5 ton ağırlığında ve 23.5 ayar altınla kaplanmış Altın Çocuk heykelini de mutlaka görmenizi öneririz. Çocuğun sağ elinde bir meşale ve sol elinde buğday demeti bulunuyor, bu simgeler ülkenin kalıcı tarımsal refahını yansıtıyor.

Winnipeg Sanat Galerisi

Gemi pruvası şeklinde tasarlanmış çok modern bir binada yer alan Winnipeg Sanat Galerisi; Kanadalı, Amerikalı, Avrupalı ​​ve Inuit sanatçılarının klasik ve çağdaş sanat koleksiyonlarında 25.000 esere sahip.

Winnipeg Sanat Galerisi, Batı Kanada’nın en eski sanat galerisi olmasıyla ünlü, aynı zamanda da şairlerden caz müzisyenlerine kadar pek çok sanatçıya ve etkinliğe de ev sahipliği yapıyor. Şehir manzaraları için eşsiz üçgen çatılı heykel bahçesine mutlaka uğramalısınız.

Winnipeg Aziz Boniface Katedrali

Aziz Boniface Katedrali, 1818 yılında kurulan ve Kanada’nın batısındaki en eski katedral. Yapı, Manitoba’nın Fransız Romanesk mimarisinin en iyi örneği olarak kabul ediliyor. Katedral, tarihi dış cephesini hala koruyor olsa da yangın nedeniyle birkaç kez yeniden yapıldı.

Aziz Boniface Katedrali’nin yanında hoş bir parkta yer alan mezarlık da Batı Kanada’nın en eski Katolik mezarlığı. İlk yerleşimcilerin birçok eski mezar taşı ve Louis Riel’in mezarı da dahil olmak pek çok önemli figürlere ait etkileyici anıtı burada görebilirsiniz.

Aziz Boniface Katedrali
Winnipeg Aziz Boniface Katedrali

Yine bu bölgede gezebileceğiniz, Winnipeg’deki en eski bina olan St. Boniface Müzesi ise 1846’da Gri Rahibeler için inşa edildi ve Kanada’nın batısında ilk manastır olmasıyla ünlü. Burası, 1967’de restorasyondan sonra Manitoba’nın Fransız azınlığının tarihini belgeleyen bir müze haline geldi.

Manitoba Çocuk Müzesi

Manitoba Çocuk Müzesi, The Forks’ta bulunan son teknoloji ürünü bir tesiste yer alıyor. Bu eşsiz binanın içinde, her yaştan çocuğa hitap edecek 12 etkileşimli kalıcı galeri bulacaksınız. Galeriler, içeri girebileceğiniz dev bir inek küpüne sahip olan Süt Makinesi’nden çocukların oynayacağı çok sayıda dişli ve kol bulacağı Motor Evi’ne kadar uzanıyor. Ayrıca ilgi gören bir yer de çocuklara eğlenceli manzaralar sunan Lasagna Gözlem Noktası.

Kalıcı galerilere ek olarak müze, etkileyici geçici sergilere de ev sahipliği yapıyor, ayrıca Cadılar Bayramı ve Noel gibi önemli tarihlerde eğlenceli etkinlikler düzenliyor.

Winnipeg Manitoba Müzesi

Manitoba Müzesi, öncelikle doğal tarihine adanmıştır ve gezeceğiniz 9 kalıcı galeri, eyaletin sunabileceği en iyisini sergiler arasında. Etkileşimli Bilim Galerisi ve Planetaryum’un kubbeli ekranında da geceleri gökyüzünün eşsiz manzaralarına şahit olacaksınız.

Müzenin öne çıkan özellikleri arasında 95 milyon yıllık Pliosaur fosili, ünlü Kuzey Işıkları’nın bir gösterisi ve yeniden canlandırılmış bir Hudson Körfezi kürk ticaret merkezi bulunuyor. En ünlü sergilerden biri de 17. yüzyıldan kalma keten yelkenli ünlü gemi Nonsuch’un bir kopyasını sergiliyor. Atlantik yolundan geçen cesur denizcilerin zorluklarını görmek için gemiye tırmanabilir ve geminin tüm alanlarını keşfedebilirsiniz.

Çayır Köpeği Merkez Lokomotifi

Winnipeg uçak bileti ile tadını çıkaracağınız Çayır Köpeği Merkez Lokomotifi, Winnipeg’den çevre bölgelere geziler sunan tamamen restore edilmiş buharlı bir lokomotif. Tren, Winnipeg’e dönmeden önce bir mola dahil olmak üzere 60 ile 75 dakikalık bir yolculukta ziyaretçileri unutulmaz bir maceraya çıkarıyor. Tren soygunu ve cadılar bayramı etkinlikleri de dahil olmak üzere çeşitli temalı gezilere de katılabilir ve doyasıya eğlenebilirsiniz.

Winnipeg Uçak Bileti ile Yaşayan Kır Müzesi’ni Gezin

Winnipeg uçak bileti ile ziyaret edeceğiniz Yaşayan Bozkır Müzesi, Kanada’da günümüze kalan az sayıdaki doğal bozkır arazisinden biri. 150 tür yerli ot ve kır çiçeği barındıran bu açık hava müzesi, mükemmel bir turistik merkeze de sahip.

Winnipeg Uçak Bileti ile Yaşayan Kır Müzesi'ni Gezin
Winnipeg Uçak Bileti ile Yaşayan Kır Müzesi’ni Gezin

İkinci katlı bir platform, korunan kır arazisinin benzersiz manzarasını rahatça görmenizi sağlıyor. Kuzey Amerika’da bir milyon kilometrekarelik bir alanı kaplayan bu açık hava müzesinde benzersiz bir ekosistemi inceleme şansı bulacaksınız.

Aerobilet IOS ve Android mobil uygulamalarından veya web sitesi üzerinden en iyi fiyatlarla Winnipeg uçak bileti alabilir ve Kanada’nın büyüleyici güzellikleri arasında unutulmaz bir yolculuk yapabilirsiniz.