Monterrey Uçak Bileti ile Meksika’nın Güzelliklerini Görün

0
721
Monterrey Uçak Bileti ile Meksika'nın Güzelliklerini Görün
Monterrey Uçak Bileti ile Meksika'nın Güzelliklerini Görün

Monterrey uçak bileti ile güzel bir yolculuk yapacağınız, Meksika’nın en sanayileşmiş, aynı zamanda da en zengin ve batılılaşmış şehirlerinden biri olan Monterrey, ülkenin en çok turist çeken şehirlerinden biri. Santa Catarina Vadisi’nde büyüleyici 1.740 metre yüksekliğindeki Eyer Dağı ve 2.380 metre yüksekliğindeki Mitra Dağı’nın hakim olduğu Monterrey şehri, Nuevo eyaletinin de başkenti.

Leon gibi ultra modern şehirlerin tam tersine Monterrey, eski İspanyol atmosferini dar sokaklarında, düz çatılı evlerinde ve tablo güzelliğindeki verandalarında korumayı başardı. İlk olarak 16. yüzyılda yerleşim alan şehir, kültürel bir merkez olarak önemi birçok güzel müze ve galeriye sahip.  Ayrıca Monterrey’in çeşitli etkinlik ve festivallere ev sahipliği yapmak için kullanılan çok sayıda meydanı ve parkı da var.

Aerobilet ayrıcalıklarıyla en iyi fiyatlarla Monterrey uçak bileti alabilir ve Meksika’nın bu büyüleyici şehrinin tarihi ve kültürel güzellikleri arasında keyifle gezebilirsiniz.

Monterrey Gezilecek Yerler

Monterrey Macroplaza

Dünyanın dördüncü en büyük kamusal meydanı olan Macroplaza, yürüyerek veya kolay bir metro yolculuğuyla şehrin en önemli turistik mekanları görebileceğinizden dolayı tura başlamak için harika bir yer.

1980’lerde inşa edilen bu 99 dönümlük meydan, ziyaretçileri dinlenmeye davet eden güzel bahçelerin yanı sıra çok sayıda eski meydanı ve anıtı da içeriyor. Belki de Monterrey’in en iyi bilinen simge yapısına da bu güzel meydan ev sahipliği yapıyor.

Monterrey Macroplaza
Monterrey Macroplaza

Göz kamaştırıcı yeşil lazerinin şehrin her tarafından görüldüğü, özellikle geceleri çok etkileyici manzaralar oluşturan devasa bir dikdörtgen yapı olan 70 metrelik yüksek Ticaret Deniz Feneri, mutlaka görmeniz gereken bir eser.

Monterrey uçak bileti ile keşfe çıkacağınız Macroplaza’nın öne çıkan diğer bir önemli yapısı da kum taşı Hükümet Sarayı (Palacio de Gobierno). Sarayın sömürge dönemi tasarımı avlusu ve fresklerle dekore edilmiş devlet daireleri, İmparator Maximilian ve generallerinin pek çok eşyasına ve tarihi silahlara sahip. Meydanda göreceğiniz diğer yerler ise Kahramanlar Anıtı, Neptün Çeşmesi ve kentin kurucusu Diego de Montemayor’a ait etkileyici bir anıt.

Fundidora Parkı ve Santa Lucia Nehir Kıyısı Yürüyüşleri

Monterrey’deki en keyifli yürüyüş alanlarından biri Macroplaza’yı Fundidora Parkı’na bağlıyor ve şehir boyunca yaklaşık üç kilometre boyunca uzanıyor. Bu yürüyüş alanı, insan yapımı bir nehir olan muhteşem Santa Lucia Nehri’nin kıyılarında yer alıyor. Yol boyunca sayısız ilginç heykel, çeşme ve nehir kıyısındaki güzel park alanları saran mimari süslemeler keşfedeceksiniz.

Fundidora Parkı ve Santa Lucia Nehir Kıyısı Yürüyüşleri
Fundidora Parkı ve Santa Lucia Nehir Kıyısı Yürüyüşleri

Nehir kıyısını tecrübe etmenin eğlenceli bir yolu da Fundidora Parkı’nda yürüyüş yapmak ve Macroplaza’ya tekne ile dönmektir. Fundidora’nın öne çıkan özellikleri arasında ise oyun alanları, bir buz pateni pisti ve popüler bir TV şovuna dayanan bir tema parkı olan Susam Sokağı Parkı da dahil olmak üzere çocuklar için pek çok eğlenceli yer sayılabilir. Aynı zamanda park, çok ilgi gören CONARTE Sanat Merkezi’ne de ev sahipliği yapıyor.

Barrio Antiguo

Monterrey’nin eski kentinde nostaljik bir tur için Barrio Antiguo’ya gitmelisiniz. Bu küçük mahalleyi çevreleyen tarihi ve korunmuş binalar, fotoğraflar için mükemmel bir fon sağlıyor. Lezzetli yemekler sunan çok sayıda kafe ve restoranı keşfetmek için de şehirde gelmeniz gereken yer Barrio Antiguo. Geceleri popüler Cafe Iguana’da eski kent manzaralarına karşı canlı müzik dinleyerek dans edebilirsiniz.

Monterrey La Huasteca Parkı

Monterrey merkezine sadece 20 dakika uzaklıkta, şehirde kurulan ilk yürüyüş alanı olan La Huasteca Parkı yer alıyor. Bu güzel parkta 300’e yakın yürüyüş rotası bulunuyor ve çoğu rota için giriş ücreti talep edilmiyor. Parkın içinde yürürken pürüzlü kireç taşı manzarasına ve görkemli Sierra Madre Oriental Vadisi’ne hayran kalacaksınız.

La Huasteca Parkı’nın muhteşem manzaraları doğa sevenler için unutulmaz deneyimler sunuyor ve burada her zaman rehberler eşliğinde düzenlenen yürüyüş turları bulabilirsiniz.

Garcia Mağaraları ve At Kuyruğu Şelaleleri

Monterrey’den kısa bir yolculukla ulaşabileceğiniz, Meksika’nın en büyük mağara sistemlerinden biri olan Garcia Mağaraları’na ev sahipliği yapan küçük Garcia kasabası yer alıyor. Çevredeki kırsal alanın muhteşem manzarasını sunan eğlenceli bir teleferikle ulaşılan bu büyüleyici mağara ağı, Cumbres de Monterrey Ulusal Parkı’nın bir parçası olan 1.080 metre yüksekliğindeki El Fraile dağına çıkmak ve hareketli metropolden uzaklaşarak büyüleyici bir gezi yapmak için ideal.

Yürüyebileceğiniz iki yol, 50 milyon yıldan daha eski olan parlak ışıklı mağaralara iniyor ve mağaraların içindeki şaşırtıcı kaya oluşumlarının harika fotoğraflarını çekmenizi sağlıyor. Özellikle ilgi çekici olan şey ise Işık Odası olarak bilinen bir gizemli mağara odası. Bu odada mağara tavanı neredeyse yarı saydam bir durumda. Bu bölgede görebileceğiniz başka bir doğa güzelliği de Monterrey merkezinin yaklaşık 40 kilometre güneybatısında yer alan eşsiz Atkuyruğu Şelaleleri. Suyun, altta bulunan havuza dökülüş şeklinden dolayı bu ismi alan şelalelere yaya veya ip köprüsünden erişerek harika manzaralara şahit olabilirsiniz.

Monterrey Alfa Planetaryumu

Her yaş için uygun, eğlenceli bir turistik merkez olan Alfa Planetarium, Monterrey gezinizde mutlaka uğramanız gereken yerler arasında. Çevresini saran ağaçların arasında etkileyici bir şekilde yükselen bir silindirik binada yer alan bu ultra-modern yapı, şehrin en önemli bir bilim merkezi.

Monterrey Alfa Planetaryumu
Monterrey Alfa Planetaryumu

Latin Amerika’da bu türde en büyük tesislerden biri olan Alfa Planetaryum, Latin Amerika’nın dört bir yanından getirilen kuş türleri alanının yanı sıra akşamlar atölyeleri, etkileşimli teknolojiler ve uygulamalı bilim sergileri sunan bir gözlem evi gibi pek çok ilgi çekici alan içeriyor. Bilim ve doğa ile ilgili çok çeşitli filmler sunan, son teknolojiye sahip bir Imax tiyatrosunu da bilim merkezinde bulacaksınız.

MARCO: Çağdaş Sanat Müzesi

1991’de açılan çarpıcı tasarımlı Çağdaş Sanat Müzesi (kısaca MARCO) Gran Meydanı üzerinde bulunuyor ve Meksika sanatını merak eden turistlerin çok ilgisini çekiyor. Çok sayıda mükemmel geçici sergisine ek olarak MARCO, ülkenin dört bir yanından geniş kapsamlı kalıcı bir modern sanat koleksiyonuna da sahip.

Monterrey uçak bileti alarak ziyaret edeceğiniz müzenin 11 galerisindeki önemli noktalar arasında ise sayısız paha biçilmez resim, heykel ve Latin Amerika sanatçılarının enstalasyonları ile uluslararası sanatçıların eserleri yer alıyor. Binanın kendisi de heykel bahçesi, yansıtıcı ayna çeşmesi ve büyüleyici bir avlu gibi önemli yerlerin bulunduğu bir sanat eseri.

Monterrey Meryem Ana Metropolitan Katedrali

Monterrey’in en önemli katolik yapısı olan Monterrey Meryem Ana Metropolitan Katedrali, kent merkezindeki bir yürüyüş turuna dahil edilmeye değer güzellikte. Bu büyüleyici katedralin inşası 18. yüzyılın ortalarında başlandı ancak tamamlanması yaklaşık 150 yıl kadar sürdü ve nihayet 1890’da tamamlanarak açıldı.

1994 yılına kadar katedral statüsü verilmeyen bu etkileyici yapı, uzun zamandan beri yerel başpiskoposluğun evi olarak hizmet veriyor. İkiz kulelere ve çarpıcı süslemelere sahip ince dış cephesine ek olarak saygın Meksikalı sanatçıların duvar resimleriyle ve 19. yüzyıldan kalma koloni sanatının birçok örneğiyle süslü iç mekanı da mutlaka gezmenizi öneririz.

Obispado Sarayı ve Bölge Müzesi

Cerro del Obispado isimli tepenin üzerinde, Piskoposlar Sarayı olarak da bilinen Obispado Sarayı yer alıyor. 18. yüzyılın sonlarından kalma bu görkemli eski saray hem kale hem de hastane olarak hizmet ediyordu, ayrıca ünlü haydut ve devrimci kahraman Francisco “Pancho” Villa’ya ev sahipliği yapıyordu. Yaygın olarak Piskoposlar Sarayı olarak bilinen Palacio del Obispado, tarihi ve mimari değeri olan bir yapı. Kuzeydoğu Meksika’da günümüze kadar korunmuş ve taştan inşa edilmiş nadir sömürge mimarilerinden biri olarak burası görülmeye değer bir yer.

Güzel sarı bina, bir askeri kale ve karantina hastanesi olarak bağımsızlıktan bu yana ülkede birçok önemli rol üstlendi. Günümüzde saray, devletin kültürel ve ekonomik gelişimine odaklanan ilginç sergileri ile ilgi çeken Monterrey Bölge Müzesi’ne ev sahipliği yapıyor.

Obispado Sarayı ve Bölge Müzesi
Obispado Sarayı ve Bölge Müzesi

Burada özellikle görmeniz gereken yer ise ince Churrigueresque cephesi ve Meksika Bağımsızlık Savaşı ile ilgili çok sayıda eser bulunan büyüleyici şapel. Cerro del Obispado tepesi, Psikopos Gözlem Noktası gibi yerlerden şehrin muhteşem manzaralarını izlemek için de çok popüler bir destinasyon. Atlıkarıncalar ve keyifli yürüyüş parkurları nedeniyle çocuklarla seyahat eden aileler için de bu bölge pek çok eğlence sunuyor.

La Purisima Kilisesi

Monterrey’nin sıra dışı modern binalarından biri de Avda Padre Mier ve C Serafin Pena kavşağında bulunan La Purisima Kilisesi. Meksika’daki modern sakral mimarinin en güzel örneklerinden biri olarak kabul edilen bu sıra dışı görünümlü Katolik kilisesi, tavanı oluşturmak için kıvrılan yüksek duvarları ile 2. Dünya Savaşı dönemi uçak hangarlarına benziyor.

Pek çok heykel ve anıtla süslü ilginç dış cephesini inceledikten sonra kilisenin çarpıcı iç mekan dekoruna bir göz atmak için içeriye girebilir ve bu kıvrık yapının harika fotoğraflarını çekebilirsiniz.

Monterrey Çelik Müzesi

Meksika’daki en büyük müzelerden biri olan Monterrey Çelik Müzesi, mutlaka görülmesi gereken bir yer. Eski bir çelik fabrikasında inşa edilen bu kültürel merkez, kentin çelik üretim merkezi olarak geçirdiği uzun zamanı etkileyici bir şekilde kutluyor.

Monterrey Çelik Müzesi
Monterrey Çelik Müzesi

Eski tesisin 70 metre yüksekliğindeki devasa fırını çevresinde inşa edilen müzede çelik üretimi ve endüstriyle ilgili çok sayıda sergi yer alıyor. Şehrin tarihi hakkında daha fazla bilgi edinmek isteyenler için görülmeye değer bir yer olan Metropolitan Müzesi de bu alanda bulunuyor. Latin Amerikalı sanatçıların eserlerinden oluşan geniş bir modern sanat koleksiyonu ile Metropolitan Müzesi, sanat sevenlerin kaçırmaması gereken bir yer.

Chipinque Ekoloji Parkı

Meksika’nın doğal güzelliklerini görmek ve yemyeşil bir ortamda huzur bulmak istiyorsanız gidebileceğiniz başka bir güzel yer de size tablo güzelliğinde tabiat manzaraları sunacak olan Chipinque Ekoloji Parkı. Monterrey merkezine oldukça yakın olan bu dağlık milli park, çok geniş ve deniz seviyesinden 2.200 metre yüksekliğe kadar ulaşıyor.

Monterrey uçak bileti alarak keşfe çıkacağınız Chipinque Ekoloji Parkı, Xerofil çalılıklarından çam ve meşe ormanlarına kadar muhteşem bir flora ve fauna koleksiyonuna ev sahipliği yapıyor. Burası aynı zamanda, ormanın içinden geçen yollarda yürüyerek gözlemleyebileceğiniz yerli kuş ve kelebek türlerini de içeren doğal bir habitat. Parkta görkemli dağları rahatça izleyebileceğiniz, farklı bakış açıları sunan pek çok nokta bulacaksınız.

Monterrey Uçak Bileti ile Meksika Tarihi Müzesi’ni Gezin

Monterrey şehrinin antik Maya veya Aztek arkeolojik alanlarının yokluğunu telafi etmek için şehirde kurulan bu etkileyici müze, Kolomb öncesi zengin bir eserler koleksiyonuna sahip. 1994 yılında inşa edilen bu yüksek teknolojili müze, sizi binlerce yıl önce Meksika’ya yerleşmiş ilk insanlardan günümüze kadar uzanan bir yolculuğa çıkarıyor.

Geniş koleksiyonlar ve birçok interaktif ekran ile burada güzel zaman geçirebilirsiniz. Müzede ayrıca eğlenceli tekne gezintileri yapabileceğiniz insan yapımı bir nehir, güzel bir restoran ve hediyelik eşya mağazası da bulunuyor.

Aerobilet uçak bileti sayfasından kolayca Monterrey uçak bileti alabilir ve Meksika’nın muhteşem doğa güzellikleri arasında unutulmaz bir yolculuk yapabilirsiniz.