Brisbane Uçak Bileti Alarak Sevimli Koalalarla Tanışın

0
601
Brisbane Uçak Bileti Alarak Sevimli Koalalarla Tanışın
Brisbane Uçak Bileti Alarak Sevimli Koalalarla Tanışın

Brisbane uçak bileti alarak gezeceğiniz güzel Sunshine eyaletinin başkenti olan Brisbane, Avustralya’nın üçüncü büyük şehri. Brisbane Nehri boyunca uzanan bu etkileyici şehir, tarihi binaları modern bir zarafetle harmanlıyor. Brisbane’in tarihi 1824 yılına kadar uzanmasına rağmen, şehir 1982’de Commonwealth Oyunları’na ve 1988’de World Expo’ya ev sahipliği yaptıktan sonra dünyada tanınmaya başladı. Sakin ve sofistike bir kültür ile birlikte güzel subtropikal iklim, çok sayıda turisti etkiliyor ve burada çekiyor.

Günümüzde insanlar şehrin pek çok doğal güzelliğini keşfettiği için Brisbane’nin nüfusu hızla gelişiyor. Temiz ve yeşil olan Brisbane şehri aynı zamanda yenilik ve yaratıcılığa da önem veriyor. Brisbane gezinizde pek çok büyüleyici park ve çocuk bahçesi bulacak ve harika zaman geçireceksiniz.

Aerobilet IOS ve Android mobil uygulamalarından veya web sitesi üzerinden kolayca Brisbane uçak bileti alabilir ve bu eğlenceli şehri doyasıya gezebilirsiniz.

Brisbane’de Gezilecek Yerler

Brisbane Şehir Merkezi

Brisbane’de bol miktarda tarihi mimarinin yanında harika alışveriş ve yiyecek olanları da dahil herkes için bir şeyler var. Birkaç saat boyunca şehir merkezinde dolaşmak, Brisbane’in nasıl bir şehir olduğu hakkında size bir fikir verecektir.

Gezinize başlamak için Brisbane’in önde gelen bir kamu alanı olan Kral Arthur Meydanı’nı ziyaret edebilirsiniz. Burada düzenli olarak etkinlikler, festivaller ve pazarlar düzenleniyor. Kral Arthur Meydanı, 1930’da açılan ve muhteşem bir bina olan Brisbane Belediye Binası’nın hemen yanında yer alıyor. Meydanda 45 dakikalık rehberli turlar günde dört kez düzenlenir ve bu turlarla tarihi saat kulesinin zirvesine bile çıkabilirsiniz.

Brisbane uçak bileti alarak ziyaret edeceğiniz Brisbane Müzesi, şu anda kumarhane olarak kullanılan çarpıcı Hazine Binası, güzel mimari ve lezzetli yemekler sunan Gümrük Binası ve ANZAC Savaş Anıtı da şehir merkezinde mutlaka uğramanız gereken yerler arasında. Kraliçe Sokağı, Brisbane Botanik Bahçesi ve Kartal Sokağı İskelesi de rahatlatıcı bir yürüyüşe çıkmak için ideal yerler.

Yalnız Çam Koala Barınağı

Bir koalayı sevmek mükemmel bir Avustralya deneyimidir ve Yalnız Çam Koala Barınağı, bu deneyimi yaşamak için ideal bir yer. Kanguru, wallabyler, vombatlar, dingolar, yılanlar ve hatta timsahlar gibi diğer Avustralya hayvanları, Brisbane Nehri üzerindeki bu küçük sığınakta yaşıyor. Günlük geziler ve deneyimler arasında av kuşu uçuş gösterileri, hayvan besleme etkinlikleri, çoban köpeği gösterileri, Tazmanya şeytanı ziyaretleri ve ahır hayvanlarını sevmek yer alıyor.

Yalnız Çam Koala Barınağı
Yalnız Çam Koala Barınağı

Sonunda sevimli bir koalayla fotoğraf çektirmeye ek olarak, bir yılan ya da bebek timsahı da elinize alarak bir hatıra fotoğrafı çekebilirsiniz. Burada seyahat etmenin popüler bir yolu ise her sabah Brisbane’nin Kültür Merkezi Pontoon’undan başlayan koala barınağı ve nehir gezileri.

Brisbane Batı Yakası

Brisbane uçak bileti alarak keşfe çıkacağınız Batı Yakası, alternatif bir kültür merkezi ve aynı zamanda dünya mutfaklarının tadını çıkarmak için harika bir yer. Batı Yakası’nı ziyaret ettikten sonra Brisbane’in neden bu kadar sevildiğini anlayacaksınız. Burada gezerken mutlaka uğramanız gereken yerlerden biri olan Lychee Lounge, egzotik ve lezzetli kokteylleriyle özellikle göz atmaya değer bir yer. Good Time Bar ise etkileyici plak koleksiyonunu ve ilginç kalabalıkları görmek için mükemmel.

Batı Yakası ayrıca hareketli müzik sahnesi, sağlıklı ve lezzetli yemek seçenekleri, muhteşem sokak sanatı ve alternatif butik alışverişleriyle de ünlü. Davies Park Market, ikinci el kıyafetlerden muhteşem çiçeklere ve organik ürünlere kadar her şeyi bulabileceğiniz çok eğlenceli bir yer olarak öne çıkıyor. Orleigh Parkı ise ailecek keyifli bir gezinti yapmak için tercih edilen popüler bir alan ve nehrin üzerinde olduğu için manzarası muhteşem.

Brisbane Kültürel Bölge

Brisbane Nehri kıyısındaki South Bank’ta yer alan Kültürel Bölge; bir dizi mükemmel müze, galeri ve performans mekanı ile aile dostu bir yer. Ödüllü mimariler, bölgedeki tablo güzelliğindeki park alanlarının yakınındaki nehrin güzel ortamına katkıda bulunuyor ve burada tüm aile için yapılacak pek çok şey bulabilirsiniz.

Queensland Eyalet Kütüphanesi’ndeki mükemmel koleksiyonlara göz attıktan sonra çocuklarınızı Queensland Müzesi ve Sciencentre’in etkileşimli sergileriyle eğlendirebilir veya popüler Queensland Sanat Galerisi ve Modern Sanat Galerisi’nde (QAGOMA) en son teknoloji ürünleriyle mutlu edebilirsiniz. Performans Sanat Merkezi Queensland (QPAC) de opera ve baleden komedi gösterilerine kadar her tarzda birinci sınıf performanslara ev sahipliği yapıyor.

Brisbane Fortitude Vadisi

Fortitude Vadisi, Brisbane’nin şehir içi bir banliyösü olarak hareketli gece hayatı, alternatif kültürü ve harika alışveriş olanaklarıyla ünlü. Ayrıca burada McWhirters binası gibi görkemli miras binalarını da görebilirsiniz.

Birçok festivalin gerçekleştiği Fortitude Vadisi’nin canlı müzik sahnesi, gündüz veya gece partileri ile kalabalıkları kendisine çekiyor. Fortitude Vadisi aynı zamanda mükemmel yemek ve alışveriş mekanlarının yanı sıra pek çok Asya lezzetini tadabileceğiniz Brisbane Çin Mahallesi’ne de ev sahipliği yapıyor.

South Bank

1988’de düzenlenen World Expo’nun ana bölgesi olan South Bank, çok sayıda kaliteli restoran ve heyecan verici özel etkinliklerin yanı sıra benzersiz park alanları, meydanlar ve gezinti yerleri ile dolu. Bu nehir kenarı gezi cenneti, Streets Plajı’nın merkezinde yer alıyor. İnsan yapımı lagünün içinde yüzmek, sıcak bir Brisbane gününde güzel bir seçim olacaktır. Burada yapılacak diğer popüler şeyler arasında ise ücretsiz fitness derslerinde egzersiz yapmak, Epicurious Bahçesi’ni ziyaret etmek, patikada bisiklete binmek veya aile ile yürüyüşlere çıkmak yer alıyor. South Bank’ta bir dizi ücretsiz çocuk programına ve turuna da kayıt yaptırabilirsiniz.

South Bank
South Bank

Queensland eyaletinin 150. yıl dönümünü kutlamak için ünlü Brisbane Wheel de 2008 yılında South Bank’ta açıldı. Dev dönme dolap, South Bank’taki en gözde turistik mekanlardan biri ve kuş bakışı olarak 10-12 dakikalık bir deneyimle Brisbane Nehri’nin ve şehrin muhteşem fotoğraflarını çekebilirsiniz.

Brisbane Nehir Turları

Brisbane’i gezmenin en doğal ve heyecan verici yolu CityCat’tır. Bu ilginç teknelerle Brisbane Nehri haftanın yedi günü gezilebiliyor. CityCats ve Ferries turları şehrin tarihi ve turistik yerleri hakkında bilgilendirici anlatımlar ile birçok farklı alternatif rota sunuyor.

En çok tercih edilen rotalardan biri Queensland Üniversitesi’nden başlayarak iyileştirilmiş sanayi bölgelerinden ve nehir kenarındaki konaklardan devam ederek Brisbane’nin güzel park alanlarına uzanıyor.

Bu tekne gezileri ayrıca Story köprüsü ve Kanguru Noktası Uçurumları gibi Brisbane simgelerini ve nehir kıyısındaki Mangrov ormanları boyunca toplanan meyve yarasaları gibi vahşi yaşam güzelliklerini görmek için de mükemmel bir yol. Ayrıca tekneyle Yalnız Çam Koala Barınağı’na da uğrayabilir ve koalaları sevebilirsiniz. CityHopper feribot servisi de South Bank ve Denizcilik Müzesi gibi ilgi çekici yerlere ücretsiz yolculuklar sunuyor.

Kraliçe Sokağı Alışveriş Merkezi

Çok canlı bir yer olan Kraliçe Sokağı Alışveriş Merkezi; yerel, ulusal ve uluslararası markaların ürünlerini satan 700’den fazla perakendeciye ev sahipliği yapıyor. Merkezi konumdaki yaya dostu sokağın tarihi mimarisi ve labirent yolları burayı keşfetmek için ilginç bir hale getiriyor. Çarşamba günleri, alışveriş merkezinin köprü ucundaki alanda yerel ürünler, çiçekler ve hediyelik eşyalar satılan kalabalık bir çiftçi pazarı da kuruluyor.

Brisbane Botanik Bahçeleri ve Coot-tha Dağı

Brisbane’in panoramik manzarasını sunan Brisbane Botanik Bahçeleri ve Coot-tha Dağı hem yerel halk hem de turistler arasında çok popüler bir yer. Şehrin botanik bahçeleri ile karıştırılmaması gereken bir başka sakin vaha ve birinci sınıf piknik yeri olan Coot-tha Dağı bahçeleri ise Brisbane merkezine yedi kilometre uzaklıkta yer alıyor. 128 dönümü kapsayan bahçeler boyunca gezintiye çıkarak pek çok temalı bahçeyi gezebilirsiniz.

Mutlaka gezmeniz gereken yerler arasında güzel Japon bahçelerinin yanı sıra dünyanın en büyük Avustralya yağmur ormanları ağaçlarının, kokulu bitkilerin, bambuların, kaktüslerin ve daha pek çok yerel bitki türünün bulunduğu bölümler var. Yağmur ormanlarının içinden geçen ücretsiz rehberli yürüyüşlerden ve minibüs turlarından da yararlanabilirsiniz.

Brisbane Botanik Bahçeleri ve Coot-tha Dağı
Brisbane Botanik Bahçeleri ve Coot-tha Dağı

Bölgedeyken Brisbane’in nefes kesen manzaraların fotoğraflarını çekmek için Brisbane Lookout Gözlem Noktası’na da uğrayacaksınız. Buradan şehrin gökdelenleri uzaktan harika manzaralar oluşturuyor. Yürüyüş parkurları milli parkın içinden geçiyor ve dağın zirvesinde bir restoran da muhteşem manzaralar eşliğinde lezzetli yemekler sunuyor.

Queensland Sanat Galerisi ve Modern Sanat Galerisi (QAGOMA)

Mükemmel ve ücretsiz olan Queensland Sanat Galerisi ve Modern Sanat Galerisi (QAGOMA), South Bank Kültürel Bölgesi’nde bitişik fakat zıt iki binada bulunuyor. Bu sıra dışı binalarda Avustralya, Pasifik ve Asya’ya özel olarak odaklanarak dünyanın dört bir yanından getirilen 1.700’den fazla sanat eseri sergileniyor. Bu cesur koleksiyon, sanatseverleri çok ilgisini çekiyor ve galeriler her zaman turistlerle dolu. Queensland Modern Sanat Galerisi’nin ödüllü, camla kaplı binası bile bir sanat eseri olarak ilgi görüyor.

Queensland Sanat Galerisi’ndeki kalıcı sergiler arasında klasik ve çağdaş eserler ile dolu Asya koleksiyonu, Avustralya yerel koleksiyonu ve açık alanları süsleyen dramatik heykel koleksiyonları yer alıyor. Queensland Modern Sanat Galerisi ise heykel, resim, video, film ve fotoğraf dahil tüm ortamları kapsıyor.

Brisbane gezinizde buradaki büyüleyici çağdaş sanat enstalasyonlarını kaçırmayın. Kompleksin içinde yer alan Avustralya sinematiği bölümü de dünyanın dört bir yanından gelen filmleri ücretsiz sunuyor ve Çocuk Sanat Merkezi’ndeki etkileşimli sergiler de çocukların çok ilgisini çekiyor.

Story Köprüsü Macera Tırmanışı

Avustralya’nın büyük buhranı sırasında 1930’larda inşa edilen etkileyici çelik Story Köprüsü, çok sevilen bir Brisbane simgesi. Sidney ve Auckland’daki köprülerden sonra dünyadaki çelikten yapılan üçüncü köprü olan Story Köprüsü, benzersiz bir deneyim sunuyor.

Story Köprüsü Macera Tırmanışı
Story Köprüsü Macera Tırmanışı

10 yaş ve üstü herkese hitap eden köprü yürüyüşleri iki saat sürüyor ve sizi şehrin kesintisiz manzarasını görmeniz için Brisbane Nehri’nin 80 metre yukarısına çıkarıyor.

Moreton Adası Günlük Gezileri

Brisbane şehir merkezinden 75 dakikalık bir feribot yolculuğu ile kolayca erişilebilir bir konumda olan Moreton Adası, mükemmel bir günlük gezi merkezi. Brisbane uçak bileti alarak keyifle gezeceğiniz, dünyanın üçüncü büyük kum adası olan Moreton Adası’nın %98’inden fazlası milli park olarak korunuyor.

Yemyeşil bitki örtüsü, beyaz kumlu plajları kucaklayan masmavi suları çevreliyor ve tablo güzelliğinde manzaralar oluşturuyor. Burada yapılacak popüler şeyler arasında ise sığ gemi enkazlarında dalış yapmak, şnorkelle yüzmek, Tangalooma Adası Resort’ta vahşi yunusları beslemek, bisiklet gezileri, balina gözlemciliği gezileri, balık tutma etkinlikleri ve deniz kanosu gezileri gibi pek çok eğlenceli aktivite bulunuyor. Buradayken, güzel okyanus manzarası için Cape Moreton Deniz Feneri’ni ziyaret etmeye de unutmayın.

Brisbane Müzesi

Brisbane’nin önde miras binalarından birinde yer alan bu ilginç müze, 2013 yılında yeniden açılan Şehir Salonu’na ve Brisbane halkının tarihine ev sahipliği yapıyor. Benzersiz tarihi eserlerden Brisbane sellerine kadar her şeyi kapsayan bir dizi modern sergi, sizi çok etkileyecektir. Müze gezinize ek olarak, görkemli saat kulesinden Brisbane merkezinin nefes kesici manzarasını da görebilirsiniz.

Brisbane Uçak Bileti ile Gümrük Alanı’nın Tadını Çıkarın

Brisbane uçak bileti alarak keşfe çıkacağınız, Queensland Üniversitesi’ne ait olan bu muhteşem 19. yüzyıl binası, kültürel ve eğitsel bir deneyim sunuyor. Bir alışveriş merkezi olarak faaliyet göstermesine rağmen Gümrük Alanı, eşsiz Brisbane Nehri ve Story Köprüsü manzaraları sunan restoranlarıyla birlikte pek çok farklı bölüme sahip.

Brisbane Uçak Bileti ile Gümrük Alanının Tadını Çıkarın
Brisbane Uçak Bileti ile Gümrük Alanının Tadını Çıkarın

Buradaki restoranlar yerli halk ve turistler arasında çok popüler, bu yüzden gelmeden önce mutlaka rezervasyon yaptırmak gerekiyor. Binanın ücretsiz rehberli turları sadece pazar günleri gerçekleşiyor ve bu günlerde Long Room’da ücretsiz konserler düzenleniyor.

Aerobilet ayrıcalıklarıyla en iyi fiyatlarla Brisbane uçak bileti alabilir ve bu güzel Avustralya şehirde unutulmaz zamanlar geçirebilirsiniz.