Auckland Uçak Bileti ile Yeni Zelanda’yı Gezin

0
1031
Auckland Uçak Bileti ile Yeni Zellanda'yı Gezin
Auckland Uçak Bileti ile Yeni Zellanda'yı Gezin

Auckland uçak bileti alarak keyifle gezeceğiniz limanıyla ünlü bu güzel şehir, Yeni Zelanda’nın tek gerçek metropolü ve ülkenin ekonomik kalbidir. “Yelkenler Şehri” olarak bilinen Auckland, Manukau Limanı (batıda) ile Waitemata Limanı (doğuda) arasında yer alan kompakt merkezi ile çok etkileyici bir şehir.

Yeni Zelanda’ya gelen ziyaretçilerin çoğu için Auckland, bir varış noktasıdır ve burası kültürel etkinliklerin yanında eğlenceli açık hava etkinlikleriyle de çok canlı bir yerdir. Burada göreceğiniz anıtlar, müzeler ve sanat galerileri ülkenin en iyileridir ve şehrin banliyö kıyı şeridi güzel plajlarla çevrilidir.

Aerobilet IOS veya Android mobil uygulamalarından veya web sitesinden kolayca Auckland uçak bileti alarak Hauraki Körfezi adalarında harika bir gezi yapabilir ya da Yeni Zelanda’nın muhteşem milli park manzaralarının tadını çıkarabilirsiniz.

Auckland’de Gezilecek Yerler

Auckland Gökyüzü Kulesi

İğneye benzeyen gökyüzü kulesi, Auckland şehrinin kentin en belirgin simgesi ve 328 metre yüksekliğiyle Yeni Zelanda’nın en yüksek binasıdır. Mükemmel şehir manzaraları görmek istiyorsanız gelmeniz gereken yer burasıdır.

Kuledeki gözlem alanına camdan bir asansörle çıkabilir ve havanın açık olduğu bir günde 80 kilometrelik bir alanın büyüleyici manzaralarının fotoğraflarını çekebilirsiniz.

Auckland Gökyüzü Kulesi
Auckland Gökyüzü Kulesi

Yeni Zelandalılar, turistik merkezlerini heyecan verici fırsatlara dönüştürmekle ünlüdür ve gökyüzü kulesi de pek çok eğlenceye sahip. Burada 192 metre yükseklikte yapılan Gökyüzü Yürüyüşü’ne katılarak baş döndürücü manzaranın üzerinde yürüyebilir ya da kulenin çevresini saran bir platformda adrenalin dolu bir deneyim olan Gökyüzü Atlayışı’nı deneyebilirsiniz.

Waitemata Limanı

Auckland uçak bileti alarak keşfe çıkacağınız geniş Waitemata Limanı, Auckland şehrini ikiye bölüyor ve kentin en belirgin özelliği olarak dikkat çekiyor. Kolayca dolaşılabilen bu etkileyici limandan dolayı Auckland, 1840’da Yeni Zelanda’nın başkenti oldu. Ülkenin yeni başkenti artık Wellington’dur ancak Auckland, Yeni Zelanda’nın ekonomik merkezi olmaya devam ediyor.

Waitemata Limanı
Waitemata Limanı

Geniş Waitemata Limanı, bir kilometreden uzun ve 43 metre yüksekliğinde olan Auckland Harbour Köprüsü’nün manzarasıyla süslü. Bu etkileyici köprü Auckland şehir merkezini kuzeydeki koyların kumlu plajlarına bağlar.

Quay sokağı da limana paralel olarak uzanıyor ve Princes Wharf’a veya Hauraki Körfezi adalarına giden feribot terminallerine erişim sağlıyor.

Auckland Plajları

Kentin doğu sahilleri, yaz ayları hafta sonlarında yüzmek ve güneşlenmek için ideal olan ve muhteşem ormanlarla çevrilmiş plajlarla doludur. Su üzerinde yüzer gibi görünen Rangitoto Adası’na bakan ünlü Takapuna Plajı, şehrin en iyi kum plajlarından birisi ve güzelliğinden dolayı çok popüler.

Auckland Plajları
Auckland Plajları

Merkeze biraz daha uzak olan Milford Plajı ve Cheltenham Plajı ise Takapuna Plajı’na göre daha az kalabalıktır.

Güneydoğuda ise sakin suları ile sevilen Maraetai Plajı bulunur. Bu eşsiz plaj, küçük çocuklar için bile mükemmel bir yüzme ortamına sahip. Auckland şehrinden kuzeye doğru kısa bir yolculukla ulaşabileceğiniz Orewa Plajı da altın rengi kumlarıyla okyanusun tadını çıkarabileceğiniz bir yer.

Albert Parkı

Auckland uçak bileti alarak doyasıya gezeceğiniz şehrin en merkezi yeşil alanı olan Albert Parkı; zarif Viktorya dönemi çeşmesi, heykel çeşitliliği ve çok sayıda çiçek bahçesini size sunuyor.

Şehir içinde sakin bir yer olmasının yanı sıra park, kültür arayanları memnun edecek çeşitli küçük ve ilginç etkinliğe de ev sahipliği yapıyor. Albert Park Evi, eklektik bir dizi seramik ve saat içerir. 1953 yılından kalma etkileyici bir çiçek saati ve parkın en yüksek noktasında bulunan, 1909’da kurulan Meteoroloji Gözlemevi de bu park gezinizi süsleyecek yerlerden bazıları.

Albert Park
Albert Parkı

Parkı gezerken göreceğiniz en ünlü tarihi bina olan Eski Hükümet Konağı, şimdi Auckland Üniversitesi kampüsünün bir parçası. Bu keresteden yapılmış Neo Klasik yapı, 1856’da inşa edilmiştir ve Yeni Zelanda’nın ilk parlamentosudur. Eski Hükümet Konağı karşısında yer alan, 1884 yılından kalma ve şu anda kültürel etkinlikler için kullanılan eski sinagogu da gezebilirsiniz.

Batı Kıyısı Plajları

Auckland şehrinin batı kıyısı da son derece güzel plajlara ev sahipliği yapıyor, ancak Tasman Denizi’nin bu bölümünün tehlikeli kayalıklara ve su altı akıntılarına sahip olduğunu unutmayın.

Auckland uçak bileti alarak tadını çıkaracağınız Piha Plajı, volkanik siyah kumları ve etkileyici kaya fosilleriyle büyüleyici bir yerdir. Bu plaj, piknik yapmak ve güneşlenmek için bölgedeki en çarpıcı yerlerinden birisi.

Batı Kıyısı Plajları
Batı Kıyısı Plajları

Tenha bir kum plaj arıyorsanız, Güney Auckland bölgesinde bulunan Karioitahi Plajı’nda oldukça tenha ve uzun bir kara kum sahil şeridi bulabilirsiniz.

Waiheke Adası

Auckland Hauraki Körfezi adalarının tümü arasında Waiheke Adası, ziyaret etmek için en popüler olanıdır.

Adada yıl boyunca yaklaşık 8000 kişi yaşıyor. Adanın köyleri sanat galerilerine ve gelişen bir kafe kültürüne ev sahipliği yaparken, sahil ise bol miktarda beyaz kumlu plaja ev sahipliği yapıyor.

Waiheke Adası
Waiheke Adası

Yürüyüşçüler için sahil şeridinde ve adanın iç kısmında çeşitli güzel yollar bulunur. Muhteşem manzaralar ve zorlu bir yürüyüş için ideal olan Kilise Koyu, adanın en iyi manzaralarını sergileyen üç saatlik mükemmel bir yürüyüş parkuruna sahip.

Tarih meraklıları, II. Dünya Savaşı’nda şehrin saldırıya uğraması durumunda kaçmak için açılan yer altı tünel sistemi olan Stony Batter Tarihi Koruma Alanı’nı mutlaka görmeliler.

Waiheke Adası’na düzenli feribotlar Auckland merkezindeki Prenses Rıhtımı’ndan hareket eder ve bu yolculuk 35-45 dakika sürer.

Auckland Şehir Merkezi Mimarisi

Auckland şehir merkezi, ilk bakışta tamamen modern bir şehir gibi görünebilir, ancak çağdaş gökdelenlerin arasında tarih meraklılarının aradığı birkaç erken dönem mimarlık örneği var.

Auckland uçak bileti ile fotoğraflarını çekeceğiniz görkemli Feribot Binası (Princes Wharf), 1912 yılında inşa edilen çarpıcı bir İngiliz-Barok mimarisidir. Feribot Binası’na bitişik olan ve 1911’de John Campbell tarafından tasarlanan Baş Postane de görülmeye değer güzellikte bir yer.

Auckland Şehir Merkezi Mimarisi
Auckland Şehir Merkezi Mimarisi

Kraliçe sokağında bulunan Auckland Belediye Binası, 1911 yılında inşa edilmiş mermer bir cephe ile hemen dikkatinizi çekecektir. St. Patrick Katedrali ise 1848 yılında inşa edilen Yeni Zelanda’nın ilk kiliselerinden birisidir.

Auckland şehir merkezini gezerken, zengin bir şekilde dekore edilmiş tuğlalarla yapılmış Auckland Yüksek Mahkemesi’ni de mutlaka görmelisiniz.

Hauraki Körfezi Deniz Parkı Adaları

Hauraki Körfezi Deniz Parkı Adaları, Auckland şehrinin hemen önünde yemyeşil bir doğa güzelliği olarak göz kamaştırıyor. Burada gezebileceğiniz engebeli ve büyüleyici güzellikteki Büyük Bariyer Adası; çok sayıda kamp alanı, ​​yürüyüş parkuru, dağ bisikleti yolları ve deniz kanosu gibi olanaklarına sahip. Bu ada vahşi doğa hayranlarının mutlaka ziyaret etmesi gereken bir yer.

Auckland uçak bileti alarak keşfe çıkacağınız Rangitoto Adası ise uyuyan bir volkandır ve dünyanın en büyük Pohutukawa ağaç ormanına ev sahipliği yapar. Adanın zirvesine doğru yürüyüş yapmak, Hauraki Körfezi’nin muhteşem manzarasını görmenizi sağlayacak.

Gezebileceğiniz diğer bir güzel ada olan Tiritiri Matangi Adası, Yeni Zelanda’nın nesli tükenmekte olan kuşlarının bir kısmının yaşadığı adanın iç kısmında dolanan çeşitli yürüyüş yollarına sahip vahşi bir yaşam cennetidir. Kuş gözlemciliği burada çok popüler bir etkinliktir ve adada takalar, mavi penguenler ve deniz mavisi martılar gibi pek çok farklı tür kuşu görebilirsiniz.

Auckland Savaş Anıtı

Auckland şehrinin görkemli Savaş Anıtı, I. Dünya Savaşı’nda savaşan Yeni Zelanda askerlerine adanan bir anıt olarak inşa edildi. 1929’dan kalma devasa bir Neo Klasik binada bulunan anıt, Auckland şehrinin en yüksek noktasında yer alıyor.

Anıtta bulunan müze etkileyici bir koleksiyona ev sahipliği yapıyor. Yeni Zelanda’nın tarihini ilk Polinezya yerleşimcilerinden günümüze kadar izleyen ve Yeni Zelanda’nın doğal mirasını vurgulayan eserleri burada görebilirsiniz.

Auckland Savaş Anıtı Müzesi
Auckland Savaş Anıtı

Gezeceğiniz Maori galerileri, Maori savaşçılarının ilk kez denize açıldıkları 1836 yılından muhteşem Maori tekneleri, zengin süslemelere sahip bir Maori toplantı evi ve 25 metre boyundaki kano dahil Maori sanatının pek çok örneğini görebileceğiniz bir yer.

Müzenin birinci katı doğal tarih koleksiyonuna ev sahipliği yapıyor. Yeni Zelanda’nın soyu tükenmiş dev Moa kuşlarının iskeletleri de dahil olmak üzere pek çok tarihi canlıyı burada görebilirsiniz.

Müzenin en üst katı savaş anıtlarına adanmıştır ve Yeni Zelanda’nın dünya savaşına katılmasının öyküsünü göstermektedir.

Bir Ağaç Tepesi

Bir Ağaç Tepesi’nin volkanik konisi şehrin en önemli sembolüdür. 182 metre yüksekliğindeki tepe, bir dizi çiçek yatağı ve yürüyüş parkurları arasında yer alan yemyeşil Cornwall Parkı’nın ortasında bulunuyor.

Bir Ağaç Tepesi
Bir Ağaç Tepesi

Bir Ağaç Tepesi, parkın güneybatı köşesini kaplar ve yamaçlar, Avrupa öncesi dönemde burada bulunan bir Maori köyü kalıntılarını içerir. Tepenin en üstünde, bu yeşillik alanı bir şehir parkı olarak kullanılması için veren Sir John Logan Campbell’ın mezarı üzerine inşa edilmiş etkileyici bir dikilitaş bulunur.

Tepenin zirvesinde Auckland şehrinin inanılmaz manzarası sizi bekliyor.

Auckland Sanat Galerisi

Auckland Sanat Galerisi, 1887 yılında inşa edilmiş etkileyici bir Fransız Rönesans tarzı yapıda yer alan, kentin en etkileyici kültürel sitesidir. Galeri, 15.000’den fazla sanat eserini sergiliyor ve Yeni Zelanda’nın en kapsamlı sanat koleksiyonuna ev sahipliği yapıyor.

Auckland uçak bileti alarak gezeceğiniz kalıcı galeriler, 14. yüzyıla kadar uzanan resim ve heykel gibi bir dizi sanat eserine sahiptir. Galeride özellikle dikkat çeken bölüm, birinci kattaki Yeni Zelanda koleksiyonudur. Bu koleksiyon Maori ve Pasifik Adası sanatçılarının yanı sıra Yeni Zelanda Tarihi Sanat Galerisi ve Maori Portre Sanat Galerisi’ni de size sunuyor.

Yeni Zelanda’nın erken dönem Avrupa yerleşimcilerinin eserlerini de müzede gezebilirsiniz.

Voyager Yeni Zelanda Denizcilik Müzesi

Yeni Zelanda her zaman denizle derinden bağları olan bir ülke olmuştur ve Voyager Denizcilik Müzesi, ülkenin denizcilik tarihine dair kapsamlı bir koleksiyon sunmasıyla ünlüdür.

Voyager Yeni Zelanda Denizcilik Müzesi
Voyager Yeni Zelanda Denizcilik Müzesi

Gezeceğiniz sergiler, ilk Polinezyalıların gelmesiyle değişen Yeni Zelanda tarihini, Maori kanolarını ve tarihi deniz araçlarını içeriyor. Önemli bir galeri de Yeni Zelanda’nın modern yatçılık başarısına adanmıştır ve Sir Peter Blake tarafından yönetilen Yeni Zelanda ekibinin 1995’de Amerika Kupası’nı kazandığı yatları burada görebilirsiniz.

Kelly Tarlton’un Deniz Yaşamı Akvaryumu

Auckland şehrinde ailelerin ziyaret etmeyi çok sevdiği turistik merkezlerinden biri olan Kelly Tarlton’un Deniz Yaşamı Akvaryumu, su altındaki yaşamla yakınlaşmanızı sağlıyor.

Kelly Tarlton'un Deniz Yaşamı Akvaryumu
Kelly Tarlton’un Deniz Yaşamı Akvaryumu

Tünel geçitlerinde gezerken köpek balıklarına, tropikal balıklara ve vatozlara ayrılan akvaryumları görebilirsiniz.

Kelly Tarlton, Yeni Zelanda’nın Antarktika uluslararası bilimsel topluluklarıyla yakın ilişkisini vurgulayan, karla kaplı bir penguen alanı ile büyüleyici bir Antarktika galerisine de ev sahipliği yapıyor.

Ulaştırma ve Teknoloji Müzesi (MOTAT)

Western Springs semtindeki MOTAT Müzesi, Yeni Zelanda’daki teknoloji ve taşımacılık tarihine adanmıştır. Müzedeki ödüllü sergiler, Yeni Zelanda havacılık öncüsü Richard Pearse (1877-1953) ile ilgilidir. Yeni Zelanda gezginlerinin Antarktika keşif gezisine adanmış Sör Edmund Hillary sergisi de görülmeye değer güzellikte.

Müzedeki diğer önemli sergiler arasında eski demiryolu vagonları, tramvaylar, eski model arabalar ve çok sayıda siyah beyaz fotoğraf koleksiyonu yer alıyor.

Auckland Uçak Bileti Alarak Viyadük Limanı’nı Gezin

Auckland uçak bileti alarak yakından göreceğiniz Viyadük Limanı, Amerika’nın yat yarışlarına ev sahipliği yapıyor. Bu etkileyici alan, kentin ana eğlence ve yemek merkezlerinden birine dönüştürülmüştür.

Viyadük Limanı’nın hareketli etkinlik takvimi, ülkenin önde gelen marinalarından biri olmasından dolayı çok doludur. Her pazar düzenlenen çiçek pazarı, canlı müzik ve lezzetli sokak yemekleri ile kalabalıkları buraya çeker. Yaz aylarında limanda düzenli yapılan ücretsiz etkinlikler de yerel ailelerin favorisidir.

Auckland Uçak Bileti Alarak Viyadük Limanı'nı Gezin
Auckland Uçak Bileti Alarak Viyadük Limanı’nı Gezin

Deniz kenarındaki kafeleri ve restoranları ile Viyadük Limanı, öğle yemeği yemek ve dinlenmek için size harika mekanlar sunacak.

Aerobilet uçak bileti sayfasından en iyi fiyatlarla Auckland uçak bileti alabilir ve Yeni Zelanda’nın büyüleyici manzaraları arasında unutulmaz bir yolculuk yapabilirsiniz.