Köln Uçak Bileti Alarak Avrupa’nın Kültür ve Sanat Şehrini Keşfedin

0
1509
Köln Uçak Bileti Alarak Avrupa’nın Kültür ve Sanat Şehrini Keşfedin
Köln Uçak Bileti Alarak Avrupa’nın Kültür ve Sanat Şehrini Keşfedin

Köln uçak bileti alarak güzelliklerini keşfedeceğiniz Ren Nehri kıyısında yer alan Köln, 2000 yıldan fazla bir tarihle zenginleştirilmiş bir kültür başkenti ve üniversite şehridir. Roma dönemlerinde de Köln çok büyük bir ildi ve o dönemden antik kalıntılar kentin Orta Çağ Romanesk kiliselerinde ve büyüleyici Romano-Germanic Müzesi’nde yer alıyor.

Kendinizi saatlerce harika bir müzede kaybetmeyi seviyorsanız, Köln uçak bileti alarak gezeceğiniz şehirde sizi günlerce meşgul edecek sanat ve tarih bulacaksınız. Romanesk kiliseler ve müzeler arasında aynı zamanda Köln şehrinin Almanya’da kişi başına düşen en çok pub sayısına sahip sokaklarını da gezme şansı bulacaksınız. Kolayca gezilen etkileyici mahalleler, dinamik yeni nehir bölgesi ve ünlü katedrallerin manzaraları sizi büyüleyecek güzellikte.

Gezeceğiniz yerler arasında Roma kalıntıları, Orta Çağ kiliseleri, Barok saraylar ve zengin koleksiyonlara sahip müzeler bulunuyor. Günümüzde Köln, 100’den fazla galeri ve en az üç düzine müze ile birlikte, birçok sanat ve eğlence tesislerine ev sahipliği yapan Almanya’nın en önemli kültür merkezlerinden birisidir.

Aerobilet IOS ve Android mobil uygulamalarından veya web sitesinden kolayca Köln uçak bileti alabilir ve Almanya’nın en güzel şehirlerinden birini keyifle gezebilirsiniz.

Köln’de Gezilecek Yerler

Köln Katedrali

Uluslararası bir hac bölgesi olan Köln Katedrali, 1164’ten beri hizmet veriyor. 1248 yılında bu değerli kalıntılara yeni bir Gotik kilise de eklenmiş ve bu etkileyici kilise, Kuzey Fransa’daki klasik katedrallerden esinlenmiştir.

Şimdi bir UNESCO sitesi olan Köln Katedrali, Almanya’nın en çok ziyaret edilen tarihi yerlerinden birisidir ve 19. yüzyıl kuleleri halen kentin en yüksek ikinci yapılarını oluşturur.

Köln Katedrali
Köln Katedrali

Katedralin içerisinde 1500’lü yılları yansıtan vitray pencereler, 10. yüzyıldan kalma Gero-Kreuz haç ve 1300’lü yıllardan kalma siyah mermerden yapılmış yüksek bir sunak gibi paha biçilmez parçalar yer alıyor. Kralların taç giyme törenlerinden görüntüler taşıyan oyulmuş nişler gibi çarpıcı sanat eserlerini de burada görme şansı bulacaksınız.

Köln Katedrali’nde bulunan ünlü Üç Kral’ın yaldızlı tapınağı, kalabalıkları buraya çeken en önemli parçalardan birisidir. Bu tapınak, Verdunlu Nicholas tarafından İsa’nın ve elçilerin hayatından sahneleri 12. yüzyıl rölyefleri ile işleyen çok etkileyici bir üçlü lahittir.

Köln Eski Şehri

Köln uçak bileti ile gezeceğiniz şehrin tarihi merkezindeki meydandan sokaklara doğru ilerlerken, savaşta Köln’ün dörtte üçünün yok edildiğine inanamayacaksınız. Arnavut kaldırımlı güzel sokaklarda gezerken buraların 70 yıl önce moloz yığınları olduğunu düşünmek zor.

Savaş sonrası dönemin yeni beton yapıları arasında savaşta yıkımdan kurtulan Heumarkt ve Altermarkt gibi tarihi sokaklar ve meydanlar hala göz kamaştırıyor.

Köln Eski Şehri
Köln Eski Şehri

Eski kentte özel gece turları da düzenleniyor ve bu turlara katılarak tarihi sokakların güzelliğini ay ışığında görebilir, bol bol fotoğraf çekebilirsiniz.

Köln Teleferiği

1957 yılında kurulan ve bir nehrin üstünden geçen ilk Avrupa teleferik hattı olan Ren-Köln teleferiği günümüze kadar milyonlarca yolcu taşıdı. Teleferikle gökyüzünde gezerken Köln eski kentinin ve görkemli Köln Katedrali’nin unutulmaz manzaralarıyla karşılaşacaksınız.

Köln Teleferiği
Köln Teleferiği

Daha muhteşem manzaralar için Köln Telekomünikasyon Kulesi’ni de ziyaret edebilirsiniz. Köln’ün eski kentinin kuzeybatısında yer alan Colonius isimli bu kule, 243 metre yüksekliğiyle muhteşem bir görüntüleme platformu ve döner bir restorana sahiptir.

Ludwig Müzesi

1900’den beri sanat eserlerini sergilenen Ludwig Müzesi, 1980’lerde Köln Katedrali’nin yakınındaki modern ve bir komplekste kuruldu. Turistleri çeken müze, 1970’lerde Peter ve Irene Ludwigs’in paha biçilmez 20. yüzyıl sanatının milyonlarca dolarlık koleksiyonunu bağışlamasından sonra kuruldu.

Ludwig Müzesi
Ludwig Müzesi

Picasso’nun ve Avant-Garde parçaların geniş koleksiyonları arasında Warhol’un “Brillo Kutuları” ve “Belki” gibi ikonik örnekler de bulunuyor.

Köln uçak bileti alarak gezebileceğiniz Ludwig Müzesi aynı zamanda Erich Heckel, Kirchner, August Macke ve Karl Schmidt-Rottluff’un Ekspresyonist sanatını konu alan Sammlung Haubrich koleksiyonunu da sergiliyor.

Köln Hohenzollern Köprüsü

Katedral ile KölnTriangle arasında yer alan kemer köprünün tarihi 20. yüzyılın başlarına kadar uzanıyor. Köprü savaştan sonra yeniden inşa edildiğinde sadece demiryolu ve yaya trafiği ile sınırlandırıldı.

Köln Hohenzollern Köprüsü
Köln Hohenzollern Köprüsü

Avrupa’nın önde gelen nehirlerinin birisi olan Ren Nehri üstünde yer alan köprüden Grob St. Martin Kilisesi ve Köln Katedrali kulelerine doğru keyifli bir yürüyüş yapın. Geçtiğimiz on yıl içinde köprü “aşk kilitleri” çılgınlığı tarafından ele geçirildi, burada binlerce asma kilit görebilirsiniz. Çiftler, patika yolunun yanındaki ızgaraya bir asma kilit takıyor ve anahtarı kalıcılığın ifadesi olarak nehre atıyor. Bu aşk kilitlerinin ağırlığı iki tondan fazladır.

Köln Hohenzollern Köprüsü hem mimari güzelliği hem de üstünden yürürken çevrenizi saracak harika manzaraları ile gezinizin en önemli noktalarından birisi olacaktır.

KölnTriangle

Köln Katedrali’nin Dünya Mirası statüsü, hiçbir binanın şehrin siluetini bozmasına izin vermez. Bu nedenle KölnTriangle gökdeleni katedralden uzak bir noktaya şehrin manzarasını bozmayacak şekilde inşa edilmiştir.

KölnTriangle
KölnTriangle

Ren Nehri’nin sağ kıyısında yer alan KölnTriangle, panoramik gözlem güvertesinden eski şehrin, katedral kulelerinin ve arkasındaki 266 metrelik Colonius Telekom Kulesi’nin inanılmaz manzarasını size sunacak.

Platform gece saat 23:00’e kadar açıktır ve Köln Katedrali’nin arkasından batan güneşin muhteşem fotoğraflarını buradan çekebilirsiniz.

Ren Nehri Tekne Turu

Ren Nehri’nin sol yakasında bulunan Hohenzollern Köprüsü rıhtımında Ren Nehri boyunca tekne gezintisi yapabileceğiniz gezi teknelerine sahip iskeleler bulunuyor.

Köln uçak bileti ile keşfe çıkacağınız şehrin nehir üzerinden panoramik manzaralarını sunacak olan tekne gezileriyle hem şehrin pek çok ünlü yapısını görebilir hem de Ren Nehri’nin doğal güzelliklerine şahit olabilirsiniz.

Gezi rotaları genelde Rodenkirchen’deki eski balıkçı topluluğundan başlıyor ve Köln Katedrali, eski kentin kuleleri, yeni Rheinauhaufen bölgesi ve toplamda dört köprü altından devam ediyor.

Belçika Bölümü

Belki de Köln’ün en gözde bölgesi olan Belçika Bölümü, güneyde Aachener Strabe ve kuzeydoğudaki Friesenplatz arasında yer alıyor. Galeriler, barlar, kafeler, tiyatrolar, canlı müzik mekanları, vintage kıyafetler veya el yapımı aksesuarlar satan butiklerle dolu olan bu bölge, kaliteli kafelerinde mola vereceğiniz ve keyifli bir alışveriş yapabileceğiniz bir yer.

Belçika Bölümü
Belçika Bölümü

Bu mağazaların ve mekanların hepsi Belçika, Liege, Ghent, Brüksel, Anvers, Maastricht ve Utrecht gibi şehirlerin isimleri verilmiş sokaklarda yer alıyor.

Bölge 1870-1871’de Fransız-Prusya Savaşı’ndaki Alman zaferini kutlamak için kuruldu. Barlar ve restoranlarla çevrili Brüsseler meydanı, şehrin gençlerinin ve turistlerin yaz akşamlarında soğuk bir şeyler içerek veya yıldızların altında sohbet ederek gezdikleri etkileyici bir meydandır.

Köln Botanik Bahçesi

Köln uçak bileti alarak doyasıya gezeceğiniz şehrin kuzeyinde bulunan hayvanat bahçesinin yanında, Köln’ün en güzel parkı yer alıyor. 11.5 hektar genişliğindeki çimler, bireysel bahçeler ve Londra’nın Kristal Sarayı’ndan esinlenerek yapılan 1860’lardan kalma zarif bir cam sarayın etrafındaki seralar sizi harika bir gün sunacak.

Köln Botanik Bahçesi
Köln Botanik Bahçesi

Parkın etrafında tropik yağmur ormanları için düzenlenmiş olan ana sera; şeker kamışı, vanilya, kakao ve tarçın gibi tropikal bitkileri destekleyen cam bir tropikal ev, bir subtropikal ev ve bir kaktüs evi burada gezeceğiniz eşsiz bölümler.

Parkta gezerken bir göletin yanında bulunan Akdeniz bahçesi, çarpıcı taş vazolar, bir çağlayan ve bir çiçek tapınağı ile süslenmiş muhteşem bir İtalyan Rönesans bahçesine mutlaka uğramalısınız.

Romano-Germanic Müzesi

Savaşta, bir bomba sığınağı olarak kullanılan etkileyici bir Roma villasında bu ünlü müze ortaya çıktı.

Müze, kurulduğu alanda bulunan güzel Dionysos mozaiğini taşımaya çalışmak yerine bu tarihi eserin çevresinde kurulmuştur. Ayrıca müzede, Germania Inferior eyaletinin başkenti olan Colonia Claudia Ara Agrippinensium zamanında Köln’ün çevresinde bulunan tüm tarihi eserler sergilenmektedir.

Cam yapımında uzmanlaşan bu bölgeden gelen eserlerde üflemeli cam eserleri, yılan-dişli camlar ve zemin camlarının miktarı ve işçiliği büyüleyicidir. Müzede göreceğiniz en değerli parça ise “Sonsuza Kadar İyi Yaşa” Yunanca yazıların yer aldığı 4. yüzyıl Köln Kafesi’dir.

Köln Wallraf-Richartz Müzesi

Köln uçak bileti ile koleksiyonlarını görebileceğiniz Wallraf-Richartz Müzesi, 1824 yılında Franz Ferdinand Wallraf’ın Gotik, Rönesans, Barok ve İzlenimci sanat eserlerini şehre bağışlamasıyla doğdu.

Müzede göreceğiniz en iyi Gotik parçalardan bazıları, Köln’deki 15. yüzyıl ressamı Stefan Lochner tarafından tasarlanmıştır. Son Yargı, Gül Kameriye Madonna ve Cennetin Bahçesinde Bakire gibi ünlü eserler müzenin zengin koleksiyonlarında yer alıyor.

Bu olağanüstü müzenin sanat koleksiyonlarında Albrecht Dürer, Hieronymous Bosch, Rubens, Van Dyck, Rembrandt, Degas, Monet ve daha pek çok ünlü ressamın birbirinden ünlü resimlerini görebilir ve kopyalarını müze mağazasından satın alabilirsiniz.

Köln Grob St. Martin Kilisesi

12. yüzyıldan bu yana şehrin siluetin bir parçası olan Köln Grob St. Martin’in muhteşem geçiş kulesi gezinizde mutlaka görmeniz gereken yerlerden birisi. Bu harika Rhenish anıtı, savaşta bombalarla vuruldu ve yeniden yapıldı. Roma dönemlerine kadar uzanan mimarisi aynı şekilde yeniden yapılan anıt kuleyi yakından inceleme şansı bulacaksınız.

Köln Grob St. Martin Kilisesi
Köln Grob St. Martin Kilisesi

Kilisenin görkemli duvarlarının Roma duvarlarıyla sorunsuz bir şekilde birleştiğini görebilirsiniz. Restorasyonu 1980’lere kadar devam eden kilisenin iç mekanı, mimarisi ve sade dekorasyonu Romanesk bir ibadet mekanının tipik bir örneğidir. Köln’ün en çok fotoğraflanan tarihi yerlerinden birisi olan Grob St. Martin Kilisesi’nin benzersiz fotoğraflarını çekebilirsiniz.

St. Gereon Bazilikası

Köln’ün 12 Romanesk kilisesinden biri olan St. Gereon Bazilikası, bunlar arasında en tuhaf olanıdır. Kilisenin oldukça ilginç bir tasarıma sahip olmasının nedeni 12. ve 13. yüzyıllarda dört aşamada inşa edilmiş olması ve yeni bölümlerin etkileyici bir mimari karmaşa oluşturmak için eklenmiş olmasıdır.

St. Gereon Bazilikası
St. Gereon Bazilikası

21 metrelik bir dome kubbesine çıkarsanız aşağıdaki Roma kalıntılarının nasıl inşa edildiğini anlayabilirsiniz. 15. yüzyılda yapılan Ayasofya ile 500’lerden kalma Floransa Katedrali ile birlikte batı dünyasındaki en büyük yapılardan birisi de St. Gereon Bazilikası’ydı.

Mimarlık meraklıları ve öğrencileri, bu esrarengiz ve çarpıcı yapıyı Köln gezilerinde mutlaka ziyaret etmeliler.

Köln Schnütgen Müzesi

Cacilienkirche (St. Cecilia’s Kilisesi) 1160 yılında nasıl yapıldıysa hala aynı görünüyor ve 1956’da bu kilise büyüleyici bir Orta Çağ sanat müzesi haline geldi.

Köln’ün Orta Çağ Katolik dünyasındaki konumu bu şehre birbirinden ilginç eserler armağan etmiştir. Müzenin zengin koleksiyonlarında demir, ahşap ve taştan heykel, vitraylar, resimler, oyma fildişleri, tekstil ürünleri ve el yazmaları bulunuyor.

Köln uçak bileti alarak gezeceğiniz St. Cecilia’nın özel Romanesque Tympanum sergisi bir dizi ahşap ve bronz Madonna, haçlar ve 1000 yılından kalma heykelleri barındırıyor.

Koku Müzesi

Köln şehri 18. yüzyılda icat ettiği parfümleriyle ünlü oldu ve burada kokulara adanmış ilginç bir müze bulunuyor. Dünyanın en eski ve bozulmamış parfüm fabrikasının içinde bulunan müze, Rococo döneminde ürettiği parfümlerle şehrin itibarını arttıran İtalyan doğumlu Johann Maria Farina’a adanmıştır.

Koku Müzesi
Koku Müzesi

45 dakikalık bir rehberli turla Koku Müzesi’ni gezebilir ve tarih boyunca üretilmiş parfümlerin kokularını inceleyebilirsiniz. Ayrıca, günümüzde parfümlerin nasıl yapıldığını da burada görebilirsiniz.

Köln Uçak Bileti Alarak Yerel Eğlencelere Katılın

Köln gezinizde şehrin ünlü geleneksel publarına da uğrayabilir, bir Kölsch (bira) ve bir Halve Hahn (çavdar ekmeği ve gouda peyniri) sipariş edebilirsiniz. Kölsch, Köln’de Pilsener maltından yapılıyor ve saman renginde üretilen, fermente edilmiş bir bira olarak dünya çapında bir üne sahip.

Kölsch Ve Halve Hahn
Kölsch Ve Halve Hahn

Soğuk, küçük 20 cl bardaklarda servis edilen bu biraları gezinizde deneyebilir ve içeceğinizin yanında Halve Hahn isimli yumuşak çavdar rulonuzun içine tereyağı, domates, dilimlenmiş soğan ve etler koyarak yöresel Köln lezzetlerinden birisini tadabilirsiniz.

Aerobilet ayrıcalıklarıyla en iyi fiyatlarla Köln uçak bileti alabilir, kültür ve sanatla dolu bu etkileyici şehri gezebilirsiniz.